فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 15 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالرحمن خضری، الهه عرب عامری، رسول حمایت طلب صفحات 1-21
    سالمندی دوران حساسی از زندگی است و توجه به مسائل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شاخص توده بدنی روی زمان واکنش و پاسخ سالمندان فعال و غیرفعال بود. روش پژوهش علی- مقایسهای و جامعه آماری آن شامل سالمندان شهرستان مهاباد بود که از میان آنها 60 نفر بهطور داوطلبانه انتخاب شدند و در دو گروه فعال وغیرفعال قرار گرفتند. پس از تعیین سطوح شاخص توده بدنی، آزمودنی های هر گروه به سه سطح پایین، متوسط و بالای شاخص مستقل نشان داد که گروه فعال نسبت به گروه T توده بدنی تقسیم شده و زمان واکنش و پاسخ آنها اندازهگیری شد. نتایج آزمون کوتاهتری دارند. از سوی دیگر، نتایج آزمون تحلیل واریانس یکطرفه برای (P=0/ و پاسخ (000 (P=0/ غیرفعال زمان واکنش (000 تفاوت معنی داری را BMI در سطوح مختلف (P=0/ و غیرفعال (115 (P=0/ مقایسه زمان واکنش سالمندان دو گروه فعال (623 (P=0/ نشان نداد. در مورد زمان پاسخ نیز، آزمون تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد که تفاوت بین آزمودنی های گروه فعال (576 از نظر آماری معنادار بود. آزمون تعقیبی توکی برای گروه (P=0/ معنادار نبود، اما تفاوت بین آزمودنی های گروه غیرفعال (000 و بالای (P=0/ پایین بهطور معناداری کوتاهتر از دو سطح متوسط (001 BMI غیرفعال نشان داد که زمان پاسخ افراد بااز نظر آماری معنادار نبود. نتایج این تحقیق (P=0/ متوسط و بالا (669 BMI بود. اما تفاوت بین افراد با BMI (P=0/000) بالاتر دارند. در نتیجه BMI زمان پاسخ کوتاهتری نسبت به افراد با سطوح، BMI نشان میدهد که افراد غیرفعال با سطح پایین خود BMI، شاخص توده بدن عامل موثری در زمان پاسخ سالمندان است و سالمندان باید از طریق پرداختن به فعالیتهای بدنی را در حد مطلوب حفظ کنند.
    کلیدواژگان: توده بدن، زمان پاسخ، سالمندان، عملکرد حرکتی، فعالیت جسمانی
  • مرتضی همایون نیا، علیرضا همایونی، محمود شیخ، سعید نظری صفحات 23-36
    محققان برای افرادی که در شرایط ناگوار و پرخطر، پیامدهای نامطلوب را نشان نمیدهند، اصطلاح تابآور را بهکار میبرند. تاب- آوری صرفا به سازگاری و تطابق سازنده و مثبت در برخورد با مشکلات و گرفتاری ها اطلاق شده است. باتوجه به اینکه ورزشکاران بعد از شکست در بیشتر مواقع قادر به هضم و تحمل شکست برای خود نیستند، بررسی این عامل و نحوه تعامل و فراگیری آن برای ورزشکاران اجتناب ناپذیر است. بر این اساس، هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین هوش هیجانی بر تابآوری کشتی- گیران لیگ برتر ایران است. به این منظور 80 کشتیگیر لیگ برتر کشتی ایران در این پژوهش شرکت کردند. کشتیگیران نسخه را تکمیل کردند. (CD-RISC و پرسشنامه تابآوری کونور و دیویدسون (2 (SSREIT) فارسی مقیاس هوش هیجانی شانه 2 بود. نتایج نشان داد بین نمره کلی مقیاس هوش هیجانی و / 23 سال و انحراف استاندارد آنان 85 / میانگین سن کل ورزشکاران 8همچنین بین خردهمقیاسهای هوش هیجانی و تابآوری رابطه مثبت و. (P< 0/ تابآوری رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (01 نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که خردهمقیاس ادراک و ابراز هیجانات سهم. (P< 0/ معناداری مشاهده شد (01 خردهمقیاس تنظیم هیجانات نیز بهطور معناداری تابآوری را. (P< 0/ معناداری در تبیین و پیشبینی تابآوری دارد (01 در مجموع میتوان نتیجه گرفت که هوش هیجانی عاملی موثر در پیشبینی و تقویت تابآوری در. (P< 0/ پیشبینی میکند (01ورزشکاران و کشتیگیران لیگ برتر ایران است و از طریق آن میتوان تابآوری را در ورزشکاران افزایش داد.
    کلیدواژگان: تابآوری روانشناختی، رفتار ورزشی، کشتیگیران لیگ برتر، هوش هیجانی
  • ایوب صباغی، ناصر بهپور، علی حیرانی صفحات 37-56
    هدف از این تحقیق بررسی نوع بازخورد و نوع تمرین بر یادگیری مولفه پارامتر (آماره) بود. به همین منظور هشت گروه 12 نفری تشکیل شد (گروه تمرینی ثابت با بازخورد خودکنترلی، گروه تمرینی ثابت با بازخورد جفت شده (گروه جفتشده)، گروه تمرینی مسدود با بازخورد خودکنترلی، گروه تمرینی مسدود با بازخورد جف تشده، گروه تمرینی تصادفی با بازخورد خودکنترلی، گروه تمرینی تصادفی با بازخورد جفتشده، گروه تمرینی سریالی یا مسدود – تصادفی با بازخورد خودکنترلی و گروه تمرینی سریالی با بازخورد جفتشده). ابزار مورد استفاده شامل پرتاب به سمت یک دایره رسم شده روی زمین بود که با چشمان بسته و از فاصله 3 متری انجام میگرفت و امتیاز 10 تا 100 را شامل میشد. به پرتابهایی که در دامنه مورد نظر قرار نمیگرفت، امتیاز صفر تعلق میگرفت. نتایج با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس عاملی مرکب و تحلیل واریانس یکراهه، تجزیه و تحلیل شدند و سطح، (P< 0/ 0 در نظر گرفته شد. در آزمون یادداری، برتری بازخورد خودکنترلی بر بازخورد جفتشده مشاهده شد (05 / معناداری 05 یعنی تفاوتی بین تمرین در شرایط تداخل زمینهای و تمرین به شیوه ثابت وجود، (P> 0/ ولی اثر نوع تمرین مشاهده نشد (05 ندارد. نتایج مشاهدهشده در آزمون انتقال عکس نتایج مشاهده در آزمون یادداری بود، یعنی اثر نوع بازخورد مشاهده نشد و نشان داد که کودکان به آخرین مرحله خودتنظیمی یعنی تعمیم پذیری نرسیده اند، اما اثر نوع تمرین مشاهده شد (P> 0/05) و برتری با گروه های تمرینی در شرایط تداخل زمینه ای بود. همچنین میان گروه های تمرینی در شرایط تداخل (P< 0/05) زمینه ای یعنی گروه های تمرینی مسدود، سریالی و تصادفی در تمام مراحل یادگیری تفاوت معنادار آماری مشاهده نشد. در کل نتایج این تحقیق، اثر سودمند بازخورد خودکنترلی در مرحله یادداری و تمرین در شرایط تداخل زمینه ای در مرحله انتقال در میان کودکان را نشان داد و باتوجه به نبود تفاوت در میان گروه های تمرینی در شرایط تداخل زمینه ای، نتایج تاییدی بر فرضیهدوم مگیل و هال (1990) بود، چراکه اثر تداخل زمینه ای در برنامه حرکتی یکسان مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تداخل زمینه ای، تمرین تصادفی، تمرین ثابت، تمرین سریالی، تمرین مسدود، کودکان
  • حمیده ایرانمنش، حسام ایرانمنش، علیرضا صابری کاخکی، رضا ایرانمنش صفحات 57-74
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی رابطه بین ادراک جو انگیزشی هم تیمی ها، استرس و میزان تمرین هفتگی با تحلیل رفتگی ورزشکاران جوان نخبه استان کرمان بود. جامعه آماری تحقیق شامل ورزشکاران مرد نخبه استان کرمان از رشته های تیمی و انفرادی (تنیس روی میز، کاراته، تکواندو، بدمینتون، دوچرخه سواری، هندبال، والیبال، بسکتبال و فوتبال) با دامنه سنی 15 تا 19 که به صورت مداوم در پایگاه قهرمانی این استان در سال 1391 تمرین میکردند. حداقل چهار سال سابقه (n = سال بود (120 فعالیت در رشته ورزشی و کسب مقام در سطح کشوری را دارا بوده اند. نمونه تحقیق باتوجه به فرمول کوکران، 92 نفر است که، (به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمعآوری داده ها از پرسشنامه ادراک جو انگیزشی همتیمی ها (نوتامانیس و وازو، 2005 پرسشنامه تحلیل رفتگی ورزشکاران (ریداک و اسمیت، 2001)، و پرسشنامه ادراک استرس (کوهن و همکاران، 1983) استفاده شد. در نهایت از فرم ویژگی های فردی برای مشخص کردن میزان ساعات تمرین هفتگی، مقامهای کسب شده، مدت فعالیت، سن و رشته ورزشی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره و نمودار پراکنش و آزمون نمونه های مستقل استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین تمامی اجزای ادراک جو انگیزشی هم تیمی ها (به غیر از نزاع درون- بین خرده مقیاس نزاع درون تیمی. (P< 0/ تیمی) با تمامی اجزای تحلیل رفتگی ورزشکاران رابطه منفی و معناداری وجود دارد (05 بین ادراک استرس و تمامی اجزای تحلیل رفتگی. (P≥ 0/ و تحلیل رفتگی رابطه مثبت مشاهده شد. این رابطه معنادار نبود (05 اما بین ساعات تمرین هفتگی با تحلیل رفتگی و خرده مقیاسهای آن، رابطه. (P <0/ رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد (05 علاوه بر این بین تحلیل رفتگی، ادراک جو انگیزشی هم تیمی ها، استرس و ساعات تمرین. (P≥ 0/ معناداری نیز مشاهده نشد (05 در نهایت، نتایج آماری در زمینه پیشبینی. (P≥ 0/ هفتگی در ورزشکاران تیمی و انفرادی تفاوت معناداری وجود نداشت (05 47 درصد میزان تحلیلرفتگی باتوجه به ادراک جو انگیزشی همتیمی ها، استرس و میزان تمرین / تحلیل رفتگی نشان داد که 7 هفتگی تبیین میشود. بهعلاوه، از بین این متغیرها، استرس مهمترین عامل پیشبینیکننده تحلیلرفتگی ورزشکاران بود. نتایج نشان داد که توجه به نقش هم تیمی ها و کنترل استرس ورزشکاران در فرایند تحلیل رفتگی میتواند تضمین کننده کاهش این پدیده در ورزشکاران نخبه جوان باشد و در نتیجه به بهبود عملکرد و پایداری آنان در عرصه ورزش منجر شود.
    کلیدواژگان: استرس، تحلیل رفتگی، تکلیف محور، خودمحور، ورزشکاران نخبه
  • فاطمه قرایی، الهه عرب عامری، داود حومینیان صفحات 75-89
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر غنی سازی)ادراکی- حرکتی و موسیقی) محیط بر رشد حرکات درشت و ظریف اطفال بود. 32 طفل 8-5 ماهه سالم در این پژوهش شرکت داشتند که به صورت همگن در چهار گروه 8 نفری (سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل) قرار گرفتند. اطفال گروه های آزمایش به مدت 36 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه در محیط های غنی ویژه خود تمرین کردند. اطفال گروه آزمایش اول در محیط غنی سازی شده به لحاظ «ادراکی- حرکتی و موسیقی»، گروه دوم در محیط غنی سازی شده «ادراکی- حرکتی» و گروه سوم در محیط غنی سازی شده «موسیقیایی» قرار گرفتند. برای ارزیابی مهارت های حرکتی درشت و ظریف از مقیاس رشد حرکتی پی بادی (نسخه دوم) استفاده شد. در تحلیل داده ها از متغیرهای معادل سنی این آزمون استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس یک راهه تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد، بین میانگین نمره های معادل سنی در حرکات درشت (001/0P=) و میانگین نمره های معادل سنی در حرکات ظریف (001/0P=) در گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. یافته های حاصل نشان می دهد که تجربه ادراکی- حرکتی و موسیقی بر رشد حرکتی به طور کلی و بر معادل های سنی حرکات درشت و ظریف به طور اختصاصی تاثیر مثبت دارد. بنابراین، شرایط محیطی و تجربه عاملی مثبت در رشد مهارت های حرکتی پایه ای و بنیادی اطفال شرکت کننده در سه گروه تمرین بود.
    کلیدواژگان: ادراکی، حرکتی، حرکات درشت، حرکات ظریف، موسیقی، معادل سنی
  • داریوش خواجوی، زهرا پارسا صفحات 91-108
    فعالیت های زندگی روزانه از اساسی ترین اجزای زندگی و بازگوکننده جنبه مهمی از استقلال کارکردی در سالمندان هستند. هدف این تحقیق، تدوین مقیاسی روزامد و متناسب با فرهنگ بومی برای سنجش فعالیت های زندگی روزانه سالمندان ایرانی بود. این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی بود و جامعه آماری آن زنان و مردان سالمند (بالای 60 سال) ساکن شهرهای اراک و شازند در سال 91 بودند. نمونه آماری، دو گروه، شامل 297 آزمودنی (تحلیل عاملی اکتشافی) و 280 آزمودنی (تحلیل عاملی تاییدی) بودند که به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، تحلیل مولفه اصلی با چرخش واریماکس استفاده شد. تمامی عملیات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS-16 وLESREL انجام گرفت. در نتیجه تحلیل عاملی اکتشافی، پنج زیرمقیاس شامل فعالیت های درشت (9 گویه)، فعالیت های شخصی (7 گویه)، فعالیت های اعتقادی و اجتماعی (8 گویه)، فعالیت های ظریف (4 گویه) و فعالیت های شست وشو با ماشین (2 گویه) استخراج شد. یافته های تحلیل عاملی تاییدی نیز این نتایج را تایید کرد. این پنج عامل در مجموع 90/75 درصد کل واریانس را تبیین کرد، عامل اول 38/50 درصد، عامل دوم 06/11درصد، عامل سوم 30/6 درصد، عامل چهارم 675/4 درصد و عامل پنجم 485/3 درصد. این ابزار، مقیاس فعالیت های زندگی روزانه سالمندان نام گذاری شد. محاسبه ضریب همبستگی پیرسون بین دوبار تکمیل پرسشنامه توسط30 آزمودنی (50 درصد زن) با فاصله 1 تا 2 هفته، برای زیرمقیاس های 1 تا 5، همبستگی بین 97/0 تا 76/0 و برای نمره کل مقیاس 97/0 به دست آمد که نشان دهنده پایایی آزمون مجدد خوب تا عالی است. همچنین پایایی درونی به روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که ضریب 96/0 را به دست داد و نشان دهنده پایایی درونی عالی این مقیاس است. به طور کلی، این نتایج تایید کرد که مقیاس فعالیت های زندگی روزانه سالمندان ابزاری روا و پایا برای اندازه گیری توانایی و معلولیت سالمندان است.
    کلیدواژگان: پایایی، روایی، سالمند، فعالیت های روزانه، ناتوانی
  • محمدحسین زمانی، مهدی ضرغامی، صدیقه حیدری نژاد صفحات 109-123
    بازخورد یکی از مهم ترین متغیرهای موثر بر کارایی یادگیری حرکتی و نحوه اجرای مهارت است و نقش بسیار مهمی در کنترل حرکتی و اکتساب مهارت حرکتی دارد. هدف این تحقیق بررسی میزان اکتساب و یادداری یک مهارت جدید در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در شرایط ارائه بازخورد افزوده با تواترهای مختلف بود. روش تحقیق نیمه تجربی و طرح تحقیق به روش پیش آزمون- پس آزمون و آزمون یادداری با سه گروه بازخورد (0%، 50%، 100%) بود. جامعه آماری شامل کودکان پسر اوتیسم 6 تا 8 ساله شهر اهواز بودند که 21 نفر به روش در دسترس و هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. تکلیف آزمودنی ها مهارت پرتاب از بالای شانه به سمت سیبل ترسیم شده روی زمین بود. در مرحله اکتساب آزمودنی ها 60 پرتاب را انجام دادند. آزمودنی های گروه صفر درصد هیچ گونه بازخوردی را دریافت نکردند، گروه 50 درصد در نصف کوشش ها و گروه 100 درصد در تمامی کوشش ها بازخورد دریافت کردند. 24 ساعت پس از مرحله اکتساب، آزمون یادداری که شامل 10 کوشش بود، از آزمودنی ها به عمل آمد. بعد از بررسی نرمال بودن داده ها و برابری واریانس ها، داده ها به روش آماری تحلیل واریانس بین گروهی با اندازه گیری تکراری، تحلیل واریانس بین گروهی و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد. نتایج در مرحله اکتساب و یادداری بین سه گروه تفاوت معناداری (0.001‍‍‍P=) نشان داد. همچنین گروه 100 درصد هم در مرحله اکتساب و هم در مرحله یادداری برتری داشت. به طور کلی توصیه می شود در یادگیری مهارت کودکان مبتلا به اوتیسم از بازخورد افزوده با تواتر بالا استفاده شود.
    کلیدواژگان: بازخورد افزوده، بازخورد متواتر، کودکان اوتیسم، مهارت پرتابی، یادگیری
  • کریم بیگلر، امیرحسین براتی، داریوش سودی، فرشید طهماسبی صفحات 125-139
    آزمون های نیمرخ حالات خلقی نشان می دهند، بازیکنانی که دچار آسیب دیدگی می شوند، از نظر روانی نیز تاثیر می پذیرند. در موارد آسیب های شدیدتر، افت سلامت روانی و تمایل به افسردگی غیرمعمول نیست. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر آسیب بر نیمرخ حالات خلقی بازیکنان فوتبال تیم پرسپولیس تهران بود. بدین منظور 54 نفر از بازیکنان تیم پرسپولیس در دو رده سنی بزرگسالان و امید در این تحقیق شرکت کردند. اطلاعات تحقیق از طریق پرسشنامه POMS قبل و بعد از آسیب دیدگی بازیکنان و توسط پزشک تیم جمع آوری شد. از روش های آمار توصیفی و آزمون t وابسته در سطح معناداری 95 درصد برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که همه بازیکنان تیم پرسپولیس در طول فصل 92 – 91 حداقل یک آسیب را متحمل شده اند. همچنین نتایج نشان داد که قبل از آسیب نیمرخ حالات خلقی آنها همانند نمودار کوه یخی مورگان بود که بعد از آسیب دچار وارونگی شد و نیز تفاوت معناداری بین نیمرخ خلقی بازیکنان قبل و بعد از آسیب مشاهده شد (0001/0=P).
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که میانگین نیمرخ حالات خلقی بازیکنان بعد از آسیب دچار تغییراتی شده و سطح تنش، افسردگی، خشم، خستگی و سردرگمی آنها افزایش یافته است، درحالی که سرزندگی آنها کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: آسیب دیدگی ورزشی، باشگاه پرسپولیس، بازیکنان فوتبال، حالات خلقی، مردان
|
  • Abdalrahman Khezry, Elahe Arab Ameri, Rasoul Hammayattalab Pages 1-21
    Aging is a crucial period in human life and it is a social necessity to pay attention to the issues and needs of this stage of life. The aim of the current study was to study the effect of Body Mass Index (BMI) on reaction time and response time of the active and inactive elderly. The research method was causal-comparative and its statistical population consisted of the elderly from Mahabad city and 60 subjects were voluntarily selected and assigned to two active and inactive groups. After determining the levels of BMI, subjects of each group were divided into three levels of low, medium and high BMI and their reaction time and response time were measured. The results of t test showed that the reaction time (P=0.000) and response time (P=0.000) of the active group were significantly shorter than the inactive group. On the other hand, the results of one-way ANOVA test (to compare the reaction time between active (P=0.623) and inactive (P=0.115) elderly at different levels of BMI) showed no significant difference. For the response time, the results of one-way ANOVA showed no significant difference among active elderly (P=0.576), but there was a statistically significant difference among the inactive elderly (P=0.000). Tukey post hoc test showed that in the inactive group, those subjects with low BMI had significantly shorter response time than the subjects with medium (P=0.001) and high (P=0.000) levels of BMI. The difference between the subjects with medium and high BMI levels (P=0.669) was not significant. The results of this study showed that those individuals with low level of BMI had shorter response time than those with higher level of BMI. Overall, BMI is an effective factor for theelderly's response time and the elderly should desirably maintain their BMI by sufficient physical activity.
    Keywords: Body Mass, Motor Performance, Physical Activity, Response Time, the Elderly
  • Morteza Homayonnia, Alireza Homayoni, Mahmoud Sheikh, Saeid Nazari Pages 23-36
    Researchers use resiliency for people who do not show undesirable consequences in terrible and unsafe conditions. Resiliency is often referred to constructive and positive compatibility in order to deal with problems. As athletes cannot cope with their defeats most of the time, they should study this issue and its interaction and acquisition. Therefore, the aim of this study was to evaluate the relationship between emotional intelligence (EI) and the resiliency in Iranian premier league wrestlers. For this purpose, 80 Iranian premier league wrestlers participated in this study. They were asked to fill out the Persian version of Schutte self–report EI test (SSREIT) and Connor and Davidson resiliency (CD–RISC 2) questionnaire. Mean age of all athletes was 23.8 with standard deviation of 2.85. The results showed a positive and significant relationship between the overall scores of EI and resiliency (P<0.01). Also, there was a positive and significant relationship between the subscales of EI and resiliency (P<0.01). Simultaneous regression analysis results showed that the subscale of perception and expression of emotions had a significant contribution towards explaining and predicting resiliency (P<0.01). Emotion regulation subscale significantly predicted resiliency (P<0.01). Overall, it can be concluded that EI is an effective factor in predicting and improving resiliency of the Iranian premier league athletes and wrestlers and it can increase resiliency of athletes.
    Keywords: emotional intelligence, Exercise Behavior, Premier League, Psychological Resiliency, Wrestlers
  • Aioob Sabaghi, Naser Behpoor, Ali Heirani Pages 37-56
    This study aimed at investigating the effect of the type of feedback and practice on the acquisition of parameter index. For this purpose, 8 groups (each 12 subjects) were formed: constant practice group with self–controlled feedback, constant practice group with yoked feedback (yoked group), blocked practice group with self–controlled feedback, blocked practice group with yoked feedback, random practice group with self–controlled feedback, random practice group with yoked feedback, serial practice group with self–controlled feedback and serial practice group with yoked feedback. The subjects threw towards a circle drawn on the ground with closed eyes from a 3m distance with the score range from 10 to 100 (failing to throw in the circle meant no score). The data were analyzed using mixed factorial analysis of variance and one-way analysis of variance (P<0.05). In the retention test, the self–controlled feedback prioritized the yoked feedback (P<0.05); however, the effect of practice type was not observed (P>0.05), that is, there was no difference between practice in contextual interference condition and practice in constant condition. The results observed in the transfer test were contrary to those observed in retention test, that is, the effect of feedback type was not observed (P>0.05). The results also showed that the children did not reach the final stage of self-regulation (i.e. generalization) while the effect of practice type was observed (P<0.05) and the practice groups in contextual interference condition were superior. Also, there was no statistically significant difference among practice groups in contextual interference condition (i.e. blocked, serial and random practice groups) in all acquisition stages. Overall, this study showed the beneficial effect of self–controlled feedback in the retention test and practice in contextual interference condition in the transfer test in children. As there was no difference among practice groups in contextual interference condition, the present results confirmed Magill and Hall's (1990) second hypothesis, because the effect of contextual interference was not observed in a similar motor program.
    Keywords: Blocked Practice, Children, Constant Practice, Contextual Interference, Random Practice, Serial Practice
  • Hamideh Iranmanesh, Hesam Iranmanesh, Alireza Saberi Kakhaki, Reza Iranmanesh Pages 57-74
    The aim of the present study was to investigate the relationship of the perception of the peer motivational climate, stress and the weekly training with burnout in junior elite athletes of Kerman province. The statistical population consisted of 120 male elite athletes from Kerman province from individual and team sports (table tennis, karate, taekwondo, badminton, cycling, handball, volleyball, basketball, football) who continuously trained at Kerman championship gym in 1391 with the age range of 15–19 years and at least 4 years of experience of participating in a sport field with medals in Iran championships. 92 athletes were randomly selected using Cochran formula. To collect data, peer motivational climate questionnaire (Ntoumanis and Vazou, 2005), athlete's burnout questionnaire (Raedeke and Smith, 2001) and perceived stress scale (Cohen et al., 1983) were used. Finally, personal demographic forms were used to determine the weekly training hours, acquired positions, the duration of activity, age and sport field. To analyze the data, Pearson correlation coefficient, multivariate regression, scatter plot and independent t test were used. The results showed a negative and significant relationship between all peer motivational climate components (except for intra-team conflict) and all burnout components (P<0.05). There was a positive relationship between intra-team conflict and burnout but this relationship was not significant (P≥0.05). There was a positive and significant relationship between perceived stress and all burnout components (P<0.05). There was no significant relationship between weekly training hours and burnout and its components (P≥0.05). Also, there was no significant difference in burnout, perception of peer motivational climate, stress and weekly training hours between individual and team sports (P≥0.05). Finally, the statistical results for prediction of burnout showed that 47.7% of burnout could be explained by the perception of peer motivational climate, stress and weekly training. In addition, stress was the dominant predictor of burnout. The results showed that paying attention to the role of peers and controlling stress during burnout process can guarantee to decrease this phenomenon in junior elite athletes and can improve their performance and stability in sport.
    Keywords: Burnout, Ego–Involving, Elite Athletes, Stress, Task–Involving
  • Fatemeh Gharaei, Elahe Arabameri, Davood Huminiyan Pages 75-89
    The aim of this study was to investigate the effect of perceptual-motor and music enrichment of environment on the development of fine and gross motor movements in infants. 32 healthy infants (5 to 8 months old) participated in this study and were divided homogenously into four groups (each group 8 subjects): three experimental groups and one control group. Experimental groups had 36 training sessions, 60 minutes per session in their specific enriched environments. Infants in group A were assigned to a perceptual-motor and music enriched environment, infants in group B to a perceptual-motor enriched environment and infants in group C to a music enriched environment. Peabody motor development scale (second edition) was used to evaluate fine and gross motor skills. Data were analyzed using the variables of age equivalent of this scale. The obtained data were analyzed by one-way analysis of variance (ANOVA). Results showed a significant difference in mean age equivalent scores in gross motor movements (P=0.001) and in fine motor movements (P=0.001) between experimental and control groups. These findings showed that perceptual-motor and music experience had a positive effect on motor development generally and on age equivalents of fine and grossmotor movements specifically. In other words, environmental condition and experience were positive factors in fundamental and basic motor skill development in infants who participated in the three experimental groups.
    Keywords: Age Equivalent, Fine Motor Movement, Gross Motor Movement, Music, Perceptual, Motor
  • Daryoush Khajavi, Zahra Parsa Pages 91-108
    Activities of daily life are basic components of life which reflect an important aspect of functional independence in the elderly. The aim of this study was to develop an up to date and culturally appropriate scale to assess activities of daily lives of the Iranian elderly. Research method was descriptive-analytic and the statistical population consisted of elderly men and women (over 60 years old) residing in Arak and Shazand cities in 1391. The sample consisted of two groups including 297 subjects (exploratory factor analysis) and 280 subjects (confirmatory factor analysis) who voluntarily participated in the study. Exploratory and confirmatory factor analysis and principle component analysis with varimax rotation were used for data analysis. All statistical operations were performed with SPSS-16 and LISREL software. Exploratory factor analysis extracted 5 subscales including gross activities (9 items), personal activities (7 items), religious and social activities (8 items), fine activities (4 items), and machine washing (2 items). Confirmatory factor analysis findings confirmed these results as well. These five factors explained 75.90% of total variance (first factor 50.38%, second factor 11.06%, third factor 6.30%, forth factor 4.675%, and fifth factor 3.485%). This instrument was named "the Elderly's Activities of Daily Life Scale (Iran-ADLS)". The scale was filled out twice by 30 subjects (50% women) with 1 to 2 weeks of interval and Pearson correlation coefficient was 0.76 to 0.97 for 1 to 5 subscales and 0.97 for the total score of the scale, indicating a good to excellent test-retest reliability. Also, internal reliability was calculated with Chronbach's alpha (0.96) indicating an excellent internal reliability for this scale. Totally, these results confirmed that "the Elderly's Activities of Daily Life Scale" was a valid and reliable instrument to measure the elderly's ability and disability.
    Keywords: Daily Activities, Disability, Reliability, the Elderly, Validity
  • Mohammad Hossein Zamani, Mahdi Zarghami, Sedigheh Heidarinezhad Pages 109-123
    Feedback is one of the most important variables that affects the performance of motor learning and the way of implementing skills and has an important role in motor control and motor skill acquisition. This study aimed at evaluating the acquisition and retention of new skills in children with autism in augmented feedbacks with various frequencies. Study method was semi-experimental and study design was pretest–posttest. The retention test was carried out with three feedback groups (0%, 50% and 100%). The study population consisted of 6-8-year-old male children with autism in Ahvaz city. 21 subjects were selected through available and purposive sampling method as the sample of the study and were randomly divided into three groups. The subject's task was to throw a tennis ball over their shoulders towards a target drawn on the ground. In the acquisition phase, subjects threw 60 tennis balls. Group 0% did not receive any feedback, group 50% received feedback in half of their efforts and group 100% received feedback in all their efforts. 24 hours after the acquisition phase, retention test was performed in 10 trials. After checking the data normality and variance equality, data were analyzed by analysis of variance with repeated measures, ANOVA and Tukey post hoc test. The results showed a significant difference in the acquisition and retention stages among the three groups (P=0.001). Group 100% outperformed both in the acquisition and retention phases. It is generally suggested that in the skill learning process, children with autism benefit from augmented feedback with high frequency.
    Keywords: Augmented Feedback, Children with Autism, Continuous Feedback, Learning, Throwing Skill
  • Karim Biglar, Amirhosein Barati, Daryoush Soodi, Farshid Tahmasbi Pages 125-139
    Profile of mood states tests show that the players who are injured are affected psychologically as well. In cases of severer injuries, loss of mental health and tendency to depression are not uncommon. The aim of this study was to evaluate the effect of sport injuries on profile of mood states of Tehran Persepolis team soccer players. For this purpose, 54 players from Tehran Persepolis team (adults and youth) participated in this study. Research data were collected by the team physician with POMS questionnaire before and after the player's injuries. The descriptive statistics and dependent t test at a significance level of 95% were used for data analysis. Results indicated that all players experienced at least one injury during one season (2012- 2013). The findings also indicated that their profile of mood states was similar to Morgan' profile before their injury while this profile was reverse after their injury. There was a significant difference in player's profile of mood states before and after the injury (P=0.0001). Findings indicated that the mean of player's POMS changed after the injury. Also, their tension, depression, anger, fatigue and confusion increased while their vigor decreased.
    Keywords: Men, Mood States, Persepolis Club, Soccer Players, Sport Injury