فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 16 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین قهرمانی، علیرضا فارسی، محمد علی بشارت، بهروز عبدلی صفحات 141-160
    هدف اصلی این پژوهش مطالعه منابع اصلی استرس حاد کشتی گیران در قالب ساخت و بررسی روایی و پایایی پرسشنامه منابع استرس حاد کشتی گیران (SASWQ) بود. به این منظور پرسشنامه در گروه نمونه ای با حجم 330 نفر از کشتی گیران شهر تهران با میانگین سنی 56/21± 3/5 سال که بصورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بود اجرا شد. تحلیل داده ها با نرم افزار 18 SPSS نشان داد که آلفای کرونباخ کل سولات این ابزار برابر با 909/0و ضریب آلفای درونی برای نیمه اول 870/0 و برای نیمه دوم پرسشنامه 831/0 است. روایی محتوایی پرسشنامه منابع استرس حاد از طریق تحلیل عاملی اکتشافی در روش تحلیل مولفه های اصلی (PCA) با چرخش وریماکس، ارزش ویژه هر کدام از هشت عامل اصلی استرس حاد کشتی گیران را که شامل: اجرای مهارت، ارزیابی، جو رقابتی، انجام اشتباه، انتظارات، فشار زمانی، آسیب، شرایط محیطی بود، بطور متوسط 43/2 نشان داد؛ و در شاخص های تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار، LISREL96/0=GFI، 92/0 = AGFI، 93/0 = CFI، بدست آمد. یافته های پژوهش نشان داد که پرسشنامه منابع استرس حاد کشتی(SASWQ) از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است و می تواند متغیر مورد نظر را در جامعه آماری مربوطه اندازه گیری کند.
    کلیدواژگان: روانشناسی ورزش، پرسشنامه منابع استرس حاد کشتی، روایی، پایایی
  • امیر عباس قلی پور، مهدی شهبازی، فضل الله باقرزاده صفحات 161-182
    نظریه اسناد یکی از نظریه های پویای روانشناختی است که به تبیین و تشریح ادراک افراد از وقایع می پردازد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اسنادهای موفقیت و شکست ورزشکاران و مربیان بود. جامعه مورد مطالعه را، ورزشکاران و مربیان تیم های ملی(نخبه) و ورزشکاران و مربیان تیم های باشگاهی(زیر نخبه) در رشته های شنا، بدمینتون، کاراته، تکواندو، تنیس روی میز و کشتی تشکیل دادند؛ از این میان تعداد120نفر ورزشکار مرد و 12نفر مربی به روش نمونه گیری در دسترس و به صورت مرحله ای انتخاب شدند؛ که با استفاده از پرسشنامه ی سبک های اسنادی(ASQ) اطلاعات مورد نیاز جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها بوسیله آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و در سطح معنی داری (P<0/05) صورت پذیرفت. یافته های تحقیق نشان داد که ورزشکاران نخبه، دارای اسنادهای ناپایدارتر واختصاصی تر در مواجه با شرایط شکست از خود بیان کردند و درمقابل ورزشکاران زیرنخبه، اسنادهای پایدارتر و کلی تر، در موقعیت های شکست را بیان نمودند(P0/0001). همچنین مربیان ورزشکاران نخبه در بعد موفقیت، اسنادی پایدارتر و اختصاصی تر از مربیان ورزشکاران زیرنخبه بیان کردند(P0/0001). نتیجه اینکه اسنادهای علی ورزشکاران(نخبه و زیر نخبه) و مربیان ورزشکاران(نخبه و زیر نخبه)برتری را به نفع ورزشکاران و مربیان نخبه بیان نمود چرا که ورزشکاران نخبه بیشتر علل موفقیت را درونی، پایدار و کلی بیان نموده اند؛ همچنین ورزشکاران و مربیان اسنادهای متفاوتی در شرایط یکسان از خود بیان کردند. پیشنهاد می شود که مربیان، ورزشکاران خود را بر تلاش بیشتر و بروز تمام توانایی ها در مسابقات تشویق و ترغیب نمایند.
    کلیدواژگان: سبک های اسنادی، موفقیت و شکست، ورزشکاران، مربیان، ورزش های انفرادی
  • منصوره مکبریان، ولی الله کاشانی، کبری کاشانی، سمیه نامدار طجری صفحات 183-194
    در این تحقیق تلاش شد تا اثر شرکت در فعالیت های بدنی بر میزان شادکامی زنان و مردان سالمند شهر تهران ارزیابی شود. جامعه آماری تحقیق کلیه افراد سالمند مناطق 22گانه شهر تهران بود که از این میان 400 نفر به روش تصادفی خوشه ایچندمرحله ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای تعیین فعال و غیرفعال بودن افراد سالمند از پرسشنامه فعالیت بدنی شارکی و برای تعیین میزان شادکامی این افراد از پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHI) که روایی و پایایی آنها تایید شد، استفاده شد. سن تمامی سالمندان شرکت کننده در این تحقیق بالای 60 سال بود و در عین حال هیچ یک از آنها دچار مشکلات روانی و جسمانی نبودند. پس از توزیع و سپس جمع آوری پرسشنامه و دسته بندی اطلاعات خام، به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 13 استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) در سطح معناداری0071/0P ≤ نشان داد افراد فعال در تمامی خرده مقیاس های شادکامی از جمله رضایت از زندگی، خوشی، عزت نفس، کنترل، کارامدی، آرامش و به طور کلی شادکامی از افراد غیرفعال به طور معناداری نمره های بالاتری را کسب کردند. در حالی که اثر جنسیت و تعامل سطح فعالیت و جنسیت اثر معناداری بر شادکامی سالمندان نداشت. بنابراین می توان گفت یکی از عوامل موثر بر شادکامی افراد در دوران سالمندی روی آوردن به فعالیت بدنی است.
    کلیدواژگان: جنسیت، سالمندان، سطح فعالیت، شادکامی، فعالیت جسمانی
  • حسام ایرانمنش، الهه عرب عامری، احمد فرخی، حمیده ایرانمنش صفحات 195-215
    هدف تحقیق حاضر مقایسه تاثیرات سه شیوه تمرینی تکلیف منفرد، تکلیف دوگانه با اولویت ثابت و تکلیف دوگانه با اولویت متغیر بر تعادل افراد سالمند بود. شرکت کنندگان در این تحقیق 36 نفر از سالمندان بالای 65 سال واجد شرایط شهر کرمان بودند که بر اساس نمره پیش آزمون برگ به طور تصادفی به 3 گروه 12 نفری، تقسیم شدند. گروه های تمرینی شامل گروه تمرین تکلیف منفرد، گروه تمرین تکلیف دوگانه با اولویت ثابت و گروه تمرین تکلیف دوگانه با اولویت متغیر بود. گروه تجربی تمرینات را به مدت 4 هفته و هفته ای 3 جلسه انجام دادند که مدت زمان هر جلسه تمرینی 45 دقیقه بود. از تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنادار 05/0≥p برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین گروه های تمرینی تکلیف منفرد و تکلیف دوگانه با اولویت ثابت و همچنین تکلیف منفرد و تکلیف دوگانه با اولویت متغیر تفاوت معناداری وجود دارد (به ترتیب 008/0 P = و 000/0 P =)، ولی بین گروه های تمرینی تکلیف دوگانه با اولویت ثابت و متغیر تفاوت معناداری مشاهده نشد (149/0=P). در مورد آزمون TUG در شرایط تکلیف دوگانه مشخص شد که بین گروه های تمرینی تکلیف منفرد و تکلیف دوگانه با اولویت ثابت، تکلیف منفرد و تکلیف دوگانه با اولویت متغیر و گروه های تکلیف دوگانه با اولویت ثابت و متغیر تفاوت معناداری مشاهده شد (به ترتیب 035/0 P= و 033/0 P = و 000/0 P =). به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که تمرینات تعادلی تکلیف منفرد و دوگانه موجب بهبود عملکرد تعادلی در بین افراد سالمند شد، ولی افرادی که به روش تکلیف دوگانه تمرین کردند، در هر دو شرایط تکلیف منفرد و تکلیف دوگانه عملکرد بهتری داشتند.
    کلیدواژگان: اولویت ثابت، اولویت متغیر، تعادل، تکلیف منفرد، تکلیف دوگانه، سالمندی
  • سید امیراحمد مظفری، لیلا صباغیان راد، حجت حاتمی * صفحات 217-230

    هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی روش های تدریس سنتی (متداول) و تلفیقی تربیت بدنی بر یادگیری درس علوم تجربی و توسعه مهارت های اجتماعی دانش آموزان پسر پایه دوم مقطع راهنمایی است. این پژوهش نیمه تجربی طی یک دوره 12 هفته ای در شهرستان اسلامشهر به انجام رسید. جامعه آماری تحقیق در بردارنده دانش آموزان پایه دوم راهنمایی بود که از بین 79 دانش آموز داوطلب از این جامعه، 52 نفر از آنها به کمک آزمون بهره هوشی انتخاب شدند و به صورت هدفدار در دو گروه (گروه تدریس سنتی26n= و گروه تدریس تلفیقی 26 n=) قرار گرفتند. در طول این دوره 3 ماهه، در گروه سنتی، دروس تربیت بدنی و علوم، به شیوه رایج (مجزا از هم) تدریس شدند، درحالی که در گروه تلفیقی، درس علوم با برنامه های درس تربیت بدنی تلفیق و تدریس شد. داده های پژوهش با بهره گیری از آزمون های آماری ویل کاکسون، یومن ویتنی و t تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که در سطح 05/0>α تفاوت معناداری بین میزان یادگیری درس علوم تجربی در دو گروه سنتی و تلفیقی وجود دارد؛ همچنین نتایج آزمون t نشان داد که تفاوت معناداری بین میانگین نمره های رفتارهای تکانشی آزمودنی ها در روش تلفیقی نسبت به روش سنتی در سطح 01/0> α وجود دارد؛ به نحوی که میانگین این نمره ها در روش تلفیقی نسبت به روش سنتی کاهش معناداری داشته است. همچنین نتایج موید آن است که تفاوت معناداری بین میانگین نمره های رفتارهای اجتماعی مطلوب آزمودنی ها در روش تلفیقی نسبت به روش سنتی در سطح 01/0> α وجود دارد. به عبارت دیگر میانگین نمره های دانش آموزان حاضر در روش تدریس تلفیقی افزایش معنا داری نسبت به روش سنتی داشته است.

    کلیدواژگان: تدریس تلفیقی، تدریس سنتی، روش تدریس، مهارت های اجتماعی، یادگیری
  • جواد پرهیزکار کهنه اوغاز، احمد قطبی ورزنه، امیرحسین قربانی صفحات 231-243
    کنترل قامت نیازمند یکپارچگی اطلاعات حسی سیستم های بینایی، وستیبولار و حسی پیکری است، از طرفی تحقیقات گذشته نشان می دهد که میزان مشارکت این سیستم های حسی در کنترل قامت با افزایش سن کاهش می یابد. ازاین رو هدف از پژوهش حاضر بررسی تفاوت های مرتبط با سن و نقش اطلاعات حسی در کنترل قامت است. تحقیق حاضر از جمله تحقیقات مقطعی- مقایسه ای است و آزمودنی های آن را 22 مرد سالمند (31/2±54/59) و 25 فرد جوان (26/3±12/23) تشکیل می دهد. جابه جایی قدامی– خلفی، میانی– جانبی و سرعت جابه جایی مرکز فشار پاهای (COP) هر آزمودنی طی 3 کوشش 30 ثانیه ای در چهار شرایط مختلف حسی شامل با چشم باز روی سطح سخت، با چشم باز روی سطح نرم، با چشم بسته روی سطح سخت و با چشمان بسته روی سطح نرم با استفاده از دستگاه فورس پلت فورم اندازه گیری شد. بعد از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و برابری واریانس ها با آزمون لون، داده ها به روش تحلیل واریانس چندمتغیری و تحلیل واریانس یک راهه در متن مانوا تحلیل شد. تفاوت معناداری بین جوانان و سالمندان در همه شرایط مشاهده شد، همچنین حذف بینایی و اطلاعات حس عمقی کف پایی به افزایش نوسان در دو گروه منجر شد که این افزایش در سالمندان نسبت به جوانان بیشتر بود. نتایج بیانگر اهمیت اطلاعات بینایی و حس عمقی کف پا در کنترل قامت به ویژه در سالمندان است.
    کلیدواژگان: جوان، چشم باز، چشم بسته، سالمند، سطح سخت، سطح نرم، کنترل قامت
  • محمدصادق افروزه، حسن محمدزاده جهتلو، مصطفی ادریسی کلور، علی افروزه صفحات 245-257
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر خودگویی انگیزشی آشکار و نهان بر میزان درک فشار و عملکرد در فعالیت فزاینده تا حد واماندگی در کشتی گیران بود. جامعه آماری تحقیق کشتی گیران ارومیه بودند که پانزده کشتی گیر داوطلب انتخاب شدند. تحقیق در سه جلسه و در فاصله یک هفته انجام گرفت. در جلسه اول بدون خودگویی و در جلسات دوم و سوم خودگویی نهان و آشکار ارائه شد. همچنین از تست توان هوازی بروس استفاده شد. زمان خستگی به عنوان عملکرد در نظر گرفته شد. شاخص بورگ هر سه دقیقه برای سنجش واماندگی آزمودنی ها تعیین شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج نشان داد که تنها خودگویی نهان بر عملکرد آزمودنی ها تاثیر معناداری دارد (002/0=P). همچنین خودگویی انگیزشی آشکار (001/0=P) به طور معناداری میزان درک فشار را در آزمودنی ها نسبت به خودگویی نهان کاهش داد. تفاوت معناداری بین خودگویی نهان و بدون خودگویی مشاهده نشد (121/0=P). در نهایت، خودگویی انگیزشی آشکار موجب کاهش میزان درک فشار کشتی گیران در فعالیت فزاینده تا حد واماندگی شد، درحالی که خودگویی انگیزشی پنهان موجب افزایش استقامت آزمودنی ها شد.
    کلیدواژگان: تمرینات فزاینده، خودگویی انگیزشی، خودگویی آشکار، خودگویی نهان، کشتی گیران
  • خدیجه ایران دوست، مرتضی طاهری*، عباس صادقی صفحات 259-270

    اخیرا، تاثیرات تمرین بر سیستم عصبی، حافظه فضایی و عملکرد حرکتی در دوران پیری به طور جدی مورد توجه محققان قرار گرفته است. با افزایش سن برخی عملکردهای سیستم عصبی از جمله حافظه فضایی تضعیف می شود. بنابراین، تاثیر تمرین هوازی شنا و دویدن بر یادگیری، حافظه فضایی و عملکرد حرکتی در رت های پیر بررسی شد. روش تحقیق این مطالعه از نوع تجربی (آزمایشگاهی) است. 30 رت (18 ماهه) به طور تصادفی به سه گروه آزمایشی 1 (دویدن روی نوارگردان)، آزمایشی 2 (شنا در ماز آبی) و کنترل تقسیم شدند. دستگاه رت تردمیل برای تمرین آزمودنی ها، دستگاه ماز آبی موریس به منظور استفاده پروتکل تمرینی و بررسی حافظه و یادگیری و دستگاه جعبه باز برای بررسی عملکرد حرکتی آزمودنی ها به کار گرفته شد. از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. مقادیر بر حسب میانگین ± خطای استاندارد (M. Mean ± S.E) گزارش شده است. نتایج نشان داد در آزمون حافظه فضایی (زمان رسیدن به هدف و مسافت طی شده برای رسیدن به هدف) گروه آزمایشی اول (شنا) به طور معناداری نسبت به گروه کنترل و گروه آزمایشی 2 (دویدن) بهتر عمل کردند (001/0 P=) و گروه تردمیل در آزمون حافظه فضایی (زمان رسیدن به هدف) نسبت به گروه کنترل عملکرد بهتری داشتند (04/0 P=). در مورد آزمون عملکرد حرکتی (آزمون جعبه باز) در پارامتر کل مسافت طی شده، گروه آزمایشی 1 و گروه آزمایشی 2 به نسبت گروه کنترل برتری معناداری داشتند (به ترتیب)001/0)، (P=002/0. (P=در پارامتر میانگین سرعت طی شده در آزمون جعبه باز، گروه آزمایشی 1 و گروه آزمایشی 2 به نسبت گروه کنترل برتری معناداری داشتند (به ترتیب)001/0)، (P= 003/0 (P=. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تمرین هوازی به ویژه شنا، اثر مثبت بر تثبیت حافظه، یادداری و عملکرد حرکتی دارد، بدین نحو که تمرین احتمالا مسیرهای پاداش را در سیستم عصبی حیوان تقویت می کند که این عامل می تواند دلیلی بر تقویت حافظه و یادگیری در سیستم عصبی باشد.

    کلیدواژگان: حافظه فضایی، دویدن، رت، شنا، عملکرد حرکتی، ورزش
|
  • Mohammad Hosein Ghahramani, Alireza Farsi, Mohammad Ali Besharat, Behrouz Abdoli Pages 141-160
    This study aimed at exploring the main sources of acute stress in wrestlers regarding the structure and the assessment of reliability and validity of the sources of acute stress in wrestlers questionnaire (SASWQ). For this purpose, this questionnaire was distributed among a sample of 330 wrestlers (mean age 21.56+5.3) in Tehran who were selected by multistage random sampling method. Analysis of data with SPSS software showed that the Cronbach's alpha for all items of this questionnaire was 0.909 and alpha coefficient of the internal consistency for the first and second section was 0.870 and 0.831 respectively. Content validity of the questionnaire showed the equity of each of the 8 principle components of acute stress in wrestlers including skill performance, evaluation, contest, error, prospect, time pressure, injury and environment as 2.43 on average through exploratory factor analysis in the principle component analysis (PCA) with Varimax rotation. In confirmatory factor analysis with Lisrel software, GFI=0.96, AGFI=0.92 and CFI=0.93 were obtained. The findings showed that SASWQ had acceptable reliability and validity and could measure the mentioned variable in the mentioned statistical population.
    Keywords: Acute Stress, Factor Structure, Reliability, Source of Stress, Sport Psychology, Validity
  • Amir Abbas Gholipoor, Mehdi Shahbazi, Fazlollah Bagherzadeh Pages 161-182
    Attribution theory is one of the psychological dynamic theories that explains and describes people's perception of facts. Therefore, the aim of this research was to study success and failure attributions in athletes and coaches. The population of this study consisted of athletes and coaches of national teams (elite) and club teams (sub–elite) in swimming, badminton, karate, taekwondo, table tennis and wrestling. 120 male players and 12 coaches were selected through multistage convenience sampling method. Then, data were collected by attribution styles questionnaire (ASQ). The data were analyzed by multivariate ANOVA at P˂0.05. The findings showed that elite athletes expressed more unstable and specific attributions in failure conditions. In contrast, sub–elite athletes expressed more stable and general attributions in failure conditions (P≤0.0001). As well, the coaches of elite athletes expressed more stable and specific attributions than the coaches of sub–elite athletes in success dimension (P≤0.0001). The results showed that the casual attribution of athletes (elite and sub-elite) and their coaches (elite and sub-elite) expressed elite athletes and coache's privilege as elite athletes expressed that most of the reasons for their success were internal, stable and general. Also, athletes and coaches stated different attributions in the same situation. It is recommended that coaches encourage their athletes to attempt more to express all of their competencies in the competitions.
    Keywords: athletes, Attribution Styles, Coaches, Failure, Individual Sports, Success
  • Mansoureh Mokaberian, Valiollah Kashani, Kobra Kashani, Somayeh Namdar Tajari Pages 183-194
    This study attempted to evaluate the effect of engagement with physical activity on happiness of elderly men and women in Tehran city. The study population included all the elderly in 22 regions of Tehran city and 400 subjects were selected by multistage cluster sampling method as the sample of the study. To discriminate active from inactive elderly subjects, Sharkey Physical Activity Questionnaire and to determine the amount of their happiness, Oxford Happiness Inventory (OHI) was used. The reliability and validity of the questionnaires were confirmed. All participants were more than 60 years old and had no psychological and physical disorders. After the questionnaires had been distributed and then collected and the raw data had been classified, SPSS13 software was used to analyze the data. The results of MANOVA at (P<0.0071) showed that active subjects significantly gained higher scores in all the happiness subscales such as life satisfaction, joy, selfesteem, control, efficiency, calmness and totally happiness than inactive subjects while gender and interaction of gender and activity level did not have any significant effect on happiness. Therefore, it can be stated that one of the factors influencing happiness in the elderly is physical activity.
  • Hesam Iranmanesh, Elahe Arab Ameri, Ahmad Farrokhi, Hamideh Iranmanesh Pages 195-215
    The aim of this study was to compare the effects of three types of balance training: single task, dual task under fixed priority instructional set (Fp) and dualtask under a variable priority instructional set (Vp) on the balance of the elderly. The participants were 36 elderly over 65 years old from Kerman province who were randomly divided into three groups (each 12 subjects) based on Burg pretest scores. The groups included single task, dual task under fixed priority and dual task under variable priority. Experimental groups received 45 minutes of training session, 3 sessions a week for 4 weeks. For data analysis, ANCOVA and Bonferroni post hoc test were used at (P≤0.05). The results showed that a significant difference between single task and dual task under fixed priority groups and also between single task and dual task under variable priority (P=0.008 and P=0.000 respectively). There was no significant difference between dual task under fixed priority and variable priority groups (P=0.149). In addition, the results in Tug test under dual task condition showed a significant difference between single task and dual task under fixed priority groups and also between single task and dual task under variable priority groups and also between dual task under fixed and variable priority groups (P=0.035, P=0.033, P=0.000 respectively). The results showed that single and dual task balance training improved balance performance in the elderly but those who had training under dual task outperformed under single and dual task conditions.
    Keywords: Aging, Balance, Dual Task, Fixed Priority, Single Task, Variable Priority
  • Seyyed Amir Ahmad Mozaffari, Leila Sabaghiyanrad, Hojat Hatami Pages 217-230

    The major aim of this study was to compare the effectiveness of two teaching methods of traditional (common) and integrated for physical education on learning biology and developing social skills in male junior students. This study was semiexperimental which was conducted in Islamshahr city for 12 weeks. The statistical population consisted of 79 volunteer junior students who studied the second grade and 52 students were selected by an IQ test and were assigned to two groups of traditional (n=26) and integrated (n=26) purposively. During these three months, physical education and biology were taught by the common method (separately) for the traditional group while biology was integrated with physical education and taught for the integrated group. The data were analyzed using Wilcoxon test, U Mann Whitney test and t test. The results revealed a significant difference in learning biology between traditional and integrated groups at α<0.05. The t test results revealed a significant difference in the mean scores of impulsive behaviors between traditional and integrated groups at α<0.01, that is, the mean scores significantly decreased in the integrated method compared to the traditional method. Also, there was a significant difference in the mean scores of suitable social behaviors of subjects between integrated and traditional groups (α<0.001). In other words, mean scores of the students in the integrated group significantly increased compared to the traditional group.

    Keywords: Integrated Teaching, Learning, Social Skills, Teaching Method, Traditional Teaching
  • Javad Parhizkar Kohneh Ovqaz, Ahmad Ghotbi Varzaneh, Amir Hossein Ghorbani Pages 231-243
    Postural control requires the integration of sensory information in the visual, vestibular, and senses the body systems. Also research has shown that the sensory systems involved in postural control, decreased with increasing age. The aim of this study was to investigate the effects of age and manipulation of sensory information on the postural control. For this purpose, displacement of the anterior - posterior, middle – lateral and speed center of pressure (COP) 22 elderly (59/54 ± 2/31 year) and 25 young men (23/12±3/26 year) that selected based on target and availability from Shahid Chamran University students and staff in four different sensory conditions including 1) open eyes an hard surface 2) eyes open on soft surface3) eyes closed on hard surface 4) eyes closed on soft surface during three 30-second efforts with 5 min rest intervals between efforts evaluated. After investigating the data normality with kolmogorov smirnov and equality of variance using the leven test, data using multivariable variance analysis and one-way variance analysis was analyzed. Significant differences was observed between young and elderly groups in all conditions, also removes the visual and plantar proprioceptive information lead to increased sway in the two groups that increase was greater in the elderly than in young group. This results indicate the importance of visual information and plantar proprioceptive in postural control, especially in the elderly.
    Keywords: elderly, young, postural control, open eye, closed eye, hard surface, soft surface
  • Mohammad Sadegh Afroozeh, Hasan Mohammadzadeh Jahatloo, Mostafa Edrisi Kolur, Ali Afroozeh Pages 245-257
    The aim of this study was to examine the effect of overt and covert motivational self-talk on perceived exertion and performance in a progressive exercise until exhaustion in wrestlers. The population consisted of wrestlers in Urmia and 15 volunteer subjects were selected. This study was performed in three sessions with a one-week interval. The first session was held without self–talk while the second and third sessions were held covertly and overtly respectively. Bruce aerobic exercise test was used in this study as well. The time to exhaustion was considered as performance. Burg scale was used every 3 minutes in order to measure subject's exhaustion. To analyze the data, ANOVA with repeated measures and TUKEY post hoc test was used. The results showed that only covert self-talk had a significant effect on subjects’ performance (P=0.002). Also, overt motivational self-talk (P=0.001) significantly decreased the subject's perceived exertion rather than covert self–talk. There was no significant difference between covert self-talk and without self–talk (P=0.121). In conclusion, overt motivational self-talk decreased the perceived exertion of the subjects in the progressive exercise until exhaustion while covert motivational self-talk improved subjects’ endurance.
    Keywords: Covert Self, Talk, Motivational Self, Talk, Overt Self, Talk, Progressive Exercise, Wrestlers
  • Khadije Irandoust, Morteza Taheri, Abbas Sadeghi Pages 259-270

    In recent years, the effects of exercise on nervous system, spatial memory and motor function in the senescence period have received the attention of researchers. As the age increases, some functions of nervous system such as spatial memory are weakened. Thus, the effect of aerobic exercises including swimming and running on learning, spatial memory and motor function was investigated in old rats. The study was experimental. 30 rats (18 months old) were randomly divided into three groups: experimental 1 (running on a treadmill), experimental 2 (swimming in the water maze) and control. Rat treadmill was used for subject's exercise, Morris water maze device was used to apply exercise protocol and to examine their memory and learning and open field device was used to examine subject's motor function. One-way analysis of variance was used to analyze the data. The results were reported as mean + SD and suggested that in spatial memory test (time to reach the target and the covered distance to reach the target), Experimental 1 group (swimming) significantly outperformed control and experimental 2 (running) groups (P=0.001). Treadmill group had a better performance in spatial memory test (time to reach the target) than control group (P=0.04). In motor function test (open field test), experimental 1 and 2 groups were significantly superior to the control group in the total distance covered (P=0.001, P=0.002 respectively). In the mean speed covered in the open field test, Experimental 1 and 2 groups were significantly superior to the control group (P=0.001, P=0.003 respectively). The results showed that aerobic exercise especially swimming had a positive effect on memory consolidation, retention and motor function, that is, exercise probably improves reward paths in the nervous system of the rats and this factor can be a reason for memory consolidation and learning in the nervous system.

    Keywords: Exercise, Motor Function, Rat, Running, Spatial Memory, Swimming