فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 30 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهمن عالی زاده *، فاطمه سادات حسینی، بهمن دیرانلویی صفحات 515-530
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر تمرین جسمانی، تصویرسازی ذهنی، و موسیقی بر بهبود مهارت شوت بسکتبال بود. در این پژوهش نیمه تجربی، 45 دانشجو (19 تا 22 سال) به صورت تصادفی انتخاب شده و در 3 گروه آزمایشی 15 نفری در دانشگاه صنعتی شاهرود بررسی شدند. تمرین جسمانی، تمرین جسمانی با تمرین ذهنی و تمرین جسمانی به همراه تمرین ذهنی و موسیقی (روش ترکیبی) در گروه آزمایشی اول تا سوم به ترتیب استفاده شد. گردآوری اطلاعات در این پژوهش با آزمون تعدیل شده شوت بسکتبال (ایفرد) انجام گرفت. برای تجزیه وتحلیل فرضیه های تحقیق از آزمون های آمار توصیفی، کولموگروف-اسمیرنوف، آزمون T و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که بین نمره های پیش آزمون و پس آزمون تمرین جسمانی، تمرین جسمانی به همراه تمرین ذهنی و روش ترکیبی تفاوت معنا داری (05/0>P) وجود دارد. با توجه به مقایسه بین گروهی می توان نتیجه گرفت که روش ترکیبی از دو روش دیگر بهتر است و تمرین جسمانی به همراه تمرین ذهنی تفاوت کمتری با تمرین جسمانی دارد. ازاین رو توصیه می شود از روش های آموزشی مختلف جهت کارامد کردن برنامه های تمرینی استفاده شود
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، تمرین جسمانی، تمرین ذهنی، شوت بسکتبال، موسیقی
  • محمدحسین قهرمانی*، مهدی سهرابی، علیرضا صابری کاخکی، محمدعلی بشارت صفحات 531-546
    کارکردهای توجهی نقش مهمی در تعامل فرد با محیط دارد. این کارکردها در برخی شرایط محیطی تحت تاثیر ویژگی های تکانش گری قرار می گیرند و از این طریق می تواند عامل تعیین کننده ای در عملکرد و یادگیری افراد باشد. هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر سطوح مختلف تکانش گری بر یادگیری مهارت های ورزشی در محیط های باز و بسته بود. شرکت کنندگان 48 پسر 10 تا 12 ساله در چهار گروه تکانش گری پایین، تکانش گری متوسط، تکانش گری بالا و گروه کنترل بودند. پیش و پس از هشت هفته برنامه تمرینی مهارت های پایه بسکتبال، آزمون شوت بسکتبال هریسون برای ارزیابی عملکرد و یادگیری در محیط های باز و بسته طی مراحل پیش آزمون، پس آزمون، یادداری و انتقال به عمل آمد. نتایج تحقیق تفاوت های معنا داری را بین گروه های تحقیق در کارکردهای توجهی نشان داد (0001/0=P). نتایج مراحل پس آزمون و یادداری در مورد محیط باز نشان داد که همراستا با افزایش سطوح تکانش گری افراد، برتری چشمگیری در فرایندهای یادگیری در این محیط مشاهده می شود (003/0=P). درحالی که در مورد محیط بسته، عملکرد بهتر همراستا با کاهش سطوح تکانش گری مشاهده شد (001/0=P). تفاوت های مشاهده شده بین گروه ها در مرحله انتقال - که به صورت رقابتی برگزار شد- از نظر آماری معنا دار نبود (09/0=P). این احتمال وجود دارد که سطوح مختلف تکانش گری نقشی تسهیل کننده و تضعیف کننده در یادگیری مهارت های ورزشی با توجه به محیط های اجرا مانند محیط های باز و بسته دارد.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، تکانشگری حرکتی، مهارت ساد، مهارت پیچیده، مهارت ورزشی
  • سحر زارعی، حسن غرایاق زندی، محمود محبی * صفحات 547-562
    سرسختی ذهنی از مهم ترین مهارت های روانی چندبعدی موثر بر موفقیت ورزشی است و درک عوامل اثرگذار بر توسعه آن حائز اهمیت است، یکی از راهکارهای توسعه این ویژگی توجه به بعد هیجانی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر سرسختی ذهنی تکواندوکاران نخبه بود. به همین منظور، از بین تکواندوکاران نخبه شهر تهران 30 مرد با میانگین سنی (52/5 ± 30/23) به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با روش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل مورد آزمون قرار گرفتند و پرسش نامه سرسختی ذهنی در ورزش (شیرد و همکاران، 2009) را تکمیل نمودند. آموزش هوش هیجانی، در طول دو ماه به مدت 16 جلسه روی گروه آزمایش انجام گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد .نتایج نشان داد که مداخله با روش آموزش هوش هیجانی بر افزایش سرسختی ذهنی گروه آزمایش موثر بوده و نمره های مولفه های اطمینان، پایداری و کنترل، آنان در مرحله پس آزمون نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری پیدا کرده است (05/0>P). از نتایج به دست آمده چنین برداشت می شود که احتمالا آموزش هوش هیجانی روشی سودمند و موثر در افزایش سرسختی ذهنی تکواندوکاران نخبه است.
    کلیدواژگان: سرسختی ذهنی، تکواندوکاران نخبه، تنظیم هیجان، کنترل، هوش هیجانی
  • سمیرا جوانبخش، ژاله باقرلی*، مرتضی طاهری صفحات 563-576
    اختلال طیف اتیسم یکی از ناتوانایی های رشدی است که جمعیت قابل ملاحظه ای از افراد هر جامعه ای به آن مبتلا می شوند. کودکان اتیسم دارای سیستم بینایی ناموزون بوده و در هنگام دریافت محرک پاسخ خیره شده بیش از حد را از خود نشان می دهند. تحقیقات نشان داده اند که بینایی در اکثر فعالیت های حرکتی، به ویژه فعالیت های که نیاز به هدف گیری روی موقعیت هدف دارند نقش بسزایی دارد. تحقیق حاضر به بررسی کانونی کردن بینایی در بهبود یادگیری یک تکلیف پرتابی در کودکان اتیسم می پردازد. 24 پسر 10 ساله به صورت تصادفی در دو گروه بینایی ویژه و بینایی معمولی به اجرای تکلیف پرتابی پرداخته و نتایج بدست آمده با استفاده ازآزمون تی مستقل و آنوا با اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل شدند. تفاوت معنی داری بین نمرات پیش آزمون و دوره اکتساب نشان می دهد (05/0 > p) که گروه بینایی ویژه توانستند تکلیف را به خوبی یاد بگیریند. همچنین کانونی کردن توجه به کودکان اتیسم در بهبود اجرای تکلیف پرتابی در مقایسه با گروه بینایی معمولی در یاددداری کمک بسزایی می کند. نتایج تحقیق حاضر بیان می کند که کانونی کردن بینایی شرایط یادگیری مهارت پرتابی را در کودکان اتیسم بهبود می بخشد. از طرفی کانونی کردن بینایی در کودکان اتیسم منجر به اجرای بهتر این مهارت پرتابی در یادداری در مقایسه با شرایط بینایی معمولی می شود.
    کلیدواژگان: اتیسم، بینایی ویژه، بینایی معمولی، یادداری، تکلیف پرتابی
  • شیلا صفوی همامی*، مریم نزاکت الحسینی، سمیه یوسفی صفحات 577-596
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه میزان تاثیرگذاری تمرین های ادراکی - حرکتی بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر پایه اول و پایه ششم بود. ابتدا دانش آموزان هر کدام از دوره ها (50 دانش آموز پایه ی اول و 50 دانش آموز پایه ی ششم) از لحاظ عملکرد ادراکی - حرکتی، عملکرد شناختی و پیشرفت تحصیلی دروس ریاضی و فارسی مورد ارزیابی قرار گرفتند و سپس بر اساس نتایج آزمون های به دست آمده، دانش آموزان هر پایه به دو گروه کنترل و تجربی همگن تقسیم شدند. گروه تجربی، به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته) و هر جلسه 45 الی60 دقیقه به تمرین های منتخب ادارکی - حرکتی پرداختند. سپس، هر دو گروه با سنجش عملکرد تحصیلی مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و وابسته استفاده شد. نتایج نشان داداثر تمرینات ادراکی حرکتی بر عملکرد تحصیلی شرکت کنندگان پایه اول معنی دار ولی در شرکت کنندگان پایه ششم غیر معنی دار بود . بنابر نتایج تحقیق، تاثیر پذیری پیشرفت تحصیلی کودکان از فعالیت های ادراکی - حرکتی در دوره پیش عملیاتی متفاوت از عملیات عینی می باشد.
    کلیدواژگان: ادراکی حرکتی، پیش عملیاتی، دانش آموز، عملکرد تحصیلی، عملیات عینی
  • سمیه ساداتی فیروزآبادی * صفحات 597-611
    هدف این پژوهش طراحی و اثربخشی برنامه حرکت درمانی بر مشکلات خواندن در دانش آموزان با ناتوانی یادگیری می باشد. هدف این پژوهش طراحی و اثربخشی برنامه حرکت درمانی بر مشکلات خواندن در دانش آموزان با ناتوانی یادگیری می باشد. این پژوهش یک تحقیق آزمایشی با طرح پیش آزمون -پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل کلیه دانش آموزان دارای اختلال یادگیری مراجعه کننده به مراکز مشکلات یادگیری شهر شیراز در سال تحصیلی 93-94 می باشند. بدین منظور تعداد 30 نفر از این دانش آموزان با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. همه آزمودنی ها قبل و پس از مداخله درمانی با آزمون خواندن شفیعی و همکاران مورد ارزیابی قرار گرفتند دانش آموزان در طی طی 14جلسه و هر جلسه 45 دقیقه برنامه حرکت درمانی را دریافت کردند. نتایج با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که برنامه حرکت درمانی منجر به بهبود مشکلات خواندن در دانش آموزان با ناتوانی یادگیری شده است.
    کلیدواژگان: حرکت، حرکت درمانی، مشکلات خواندن، ناتوانی یادگیری، دانش آموزان
  • شیما عبدالرحمن چاپاری*، سید محمد کاظم واعظ موسوی، علی کاشی صفحات 613-638
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه مداخله های مربی محور و والدین محور بر رشد مهارت های حرکتی کودکان هفت تا 10 سال با اختلال هماهنگی رشدی بود. تعداد 84 کودک دختر و پسر از هشت مدرسه ابتدایی مناطق چهار، هشت و 13 تهران که توسط پرسشنامه اختلال هماهنگی رشدی دارای اختلال تشخیص داده شده بودند، به صورت تصادفی در سه گروه مداخله مربی محور، مداخله والدین محور و کنترل قرار گرفته و دو گروه تجربی به مدت 12 هفته، 36 جلسه، هر جلسه 45 دقیقه، مهارت های مربوطه را تمرین کردند. تمامی شرکت کنندگان قبل و بعد از مداخله توسط مجموعه ارزیابی حرکتی کودکان- نسخه دوم مورد آزمون قرار گرفتند. تحلیل نتایج با آزمون های مانکوا و آنکوا مشخص ساخت هر دو گروه تجربی به شکل معناداری در نمره کل رشد حرکتی (05/0p≤) و مولفه های آن (چالاکی دستان، تعادل، هدف گیری و دریافت) نسبت به گروه کنترل نمره بهتری داشتند (017/0p≤) و البته گروه مربی محور در مولفه هدف گیری و دریافت نسبت به گروه والدین محور عملکرد بهتری داشت (05/0p≤) که به تاثیر مثبت محیط گروهی اشاره می کند. به طور خلاصه، هرچند هر دو مداخله به بهبود رشد حرکتی کودکان با اختلال هماهنگی رشدی کمک می-کنند، اما مداخله مربی محور در برخی عوامل رشد مهارت های حرکتی فواید بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: تعادل، چالاکی دستان، دریافت کردن، مداخله مربی محور، مداخله والدین محور، هدف گیری
  • مجتبی جلالوند*، عباس بهرام، افخم دانشفر، سعید ارشم صفحات 639-656
    هدف تحقیق، تعیین اثر خودکنترلی دشواری تکلیف بر دقت و الگوی حرکتی مهارت ورزشی پات گلف بود. بدین منظور، 30 دانشجوی مبتدی (14 دختر و 16 پسر؛ میانگین سنی 64/1 ± 1/21 سال) بصورت شبه تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. در مرحله اکتساب به شرکت کنندگان گروه خودکنترل گفته شد قبل از هر کوشش می توانند هر یک از فواصل از قبل مشخص شده تا هدف (25، 50، 75، 100، 125، 150، 175 و 200 سانتی متری) را انتخاب و تمرین کنند. برنامه تمرین هر آزمودنی گروه خودکنترل مبنایی شد برای برنامه ریزی تمرین فواصل از پیش تعیین شده یکی از آزمودنی های متناظر در گروه جفت شده. یادگیرندگان در مرحله اکتساب هشت بلوک 10 کوششی تمرین کردند. در روز دوم، آزمون های یادداری، انتقال تکلیف دوگانه و انتقال تکلیف منفرد اجرا شد. خطای شعاعی (مرحله اکتساب و آزمون ها) و امتیاز الگوی حرکتی پات گلف (آزمون ها) با استفاده از روش تحلیل واریانس مرکب با اندازه گیری مکرر و امتیاز الگوی حرکتی پات گلف در مرحله اکتساب با استفاده از آزمون t تحلیل شد. بر اساس نتایج، خطای شعاعی گروه خودکنترل در مرحله اکتساب نسبت به گروه جفت شده تفاوت نداشت (709/0=p)، اما در آزمون های یادداری، انتقال تکلیف دوگانه و انتقال تکلیف منفرد کمتر بود (001/0 > p در همه موارد). همچنین، الگوی حرکتی گروه خودکنترل در مرحله اکتساب و آزمون های مختلف نسبت به گروه جفت شده برتری داشت (001/0 > p در همه موارد). مزایای خودکنترلی دشواری تکلیف با استفاده از چارچوب نقطه چالش توجیه شد.
    کلیدواژگان: اجرا، خودتنظیمی، دشواری تکلیف، نقطه چالش، یادگیری حرکتی
  • منصوره مکبریان*، سمیه نامدار طجری صفحات 657-666
    زمین افتادن و سقوط یکی از شایع ترین و جدی ترین مشکلات دوران سالمندی محسوب می شود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر نوع کانون توجه با استفاده از راهبرد خودگفتاری آموزشی بر تعادل ایستا و پویای زنان سالمند بود. به همین منظور، از میان زنان سالمند 60 تا 80 سال ساکن در سرای سالمندان شهرستان قزوین، 45 نفر که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند انتخاب شدند و بعد از پیش آزمون، بصورت تصادفی به سه گروه خودگفتاری آموزشی با توجه درونی، خودگفتاری آموزشی با توجه بیرونی و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه کنترل بدون خودگفتاری، گروه خودگفتاری با کانون توجه درونی و گروه خودگفتاری با کانون توجه بیرونی، طی پنج جلسه به تمرین مهارت های تعادلی پرداختند و در پایان جلسه پنجم از هر سه گروه، با استفاده از آزمون های تعادل ایستا (لک لک) و تعادل پویا (برخاستن و راه رفتن زماندار)، پس آزمون بعمل آمد. نتایج حاصل از تحلیل واریانس مختلط نشان داد که هر دو گروه خودگفتاری نسبت به گروه کنترل در تعادل ایستا بطور معناداری عملکرد بهتری نشان دادند این در حالیست که مداخلات خودگفتاری با هر دو نوع کانون توجه، تفاوت معناداری را در تعادل پویای سالمندان موجب نگردید(05/0 P≥). بطور کلی با توجه به نتایج این پژوهش می توان گفت، خودگفتاری با دستورالعمل کانون توجه بیرونی و درونی می تواند به عنوان یک راهکار شناختی برای بهبود تعادل ایستای سالمندان در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: تعادل، خودگفتاری آموزشی، توجه درونی، توجه بیرونی، سالمند
  • زهرا سوری، علی حیرانی *، رحمان سوری صفحات 667-682
    ازعلایم شایع گزارش شده دربیماران بااختلال حرکت از قبیل پارکینسون،مشکلات حافظه و یادگیری است. نقش تمرین در بهبود علایم حرکتی بیماری پارکینسون مشخص گردیده است. لذا، هدف مطالعه حاضر مقایسه آثار شدت فعالیت ورزشی بر یادگیری، حافظه فضایی و رفتار اضطرابی در رت های مبتلا به اختلال حرکت میباشد. در این مطالعه تجربی 24 سر رت نر، به صورت تصادفی در 5 گروه شامل: کنترل سالم، کنترل پارکینسونی، تمرین پارکینسونی (با شدت کم، متوسط و زیاد) تقسیم شدند. ایجاد مدل پارکینسونی با تزریق داخل مغزی6-هیدروکسی دوپامین) صورت گرفت. جهت ارزیابی یادگیری و حافظه فضایی از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد، شمارش تعداد گرومینگ به عنوان شاخصی از رفتار اضطرابی در نظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معناداری(05/0.P<)انجام گردید. تزریق 6-هیدروکسی دوپامین باعث افزایش مدت زمان یافتن سکو و تخریب حافظه فضایی گردید(05/0.P<).اگر چه هر سه نوع تمرین توانست حافظه فضایی کاهش یافته در رتهای پارکینسونی را به طور معنی داری افزایش دهد (05/0. (P<،اماتمرین با شدت بالا، بیشترین تاثیر را در افزایش یادگیری و حافظه فضایی نشان داد، (05/0. (P<، و تفاوت معناداری بین گروه تمرین تمرین با شدت بالا و پایین دیده شد (05/0. (P<،این تفاوت بین گروه تمرین با شدت متوسط و پایین در اکثر متغیرها معنادار نبود (05/0 کلیدواژگان: شدت تمرین، پارکینسون، حافظه فضایی، رفتار اضطرابی، یادگیری
|
  • Bahman Aalizadeh *, Fatemeh Sadat Hosseini, Bahman Daranloue Pages 515-530
    Aim: The use of psychological interventions in sport to enhance performance has become increasingly popular. However, the effectiveness of these interventions has been questioned by some sports psychologists. Educationally-based psychological interventions have produced significant increases in performance. It was found that 38 of the 45 studies examined (85%) had found positive performance effects, although causality could only be inferred in 20 of these studies. These interventions could be classified as relaxation-based, cognitive, cognitive-behavioural or behavioural in nature. The purpose of this study was to evaluate the effect of physical practice, mental imagery and music on the improvement of basketball shooting skill.
    Methodology
    In this quasi-experiment study, 45 students (19-22 years) were randomly selected from elementary schools and classified in the three experimental groups consisting 15 participants. Physical practice, mental imagery and imagery along with music were the order of three experimental groups. The data was collected using modified basketball shooting in this study.
    Results
    Statistical analysis was conducted with the descriptive statistics tests consisting kolmogro-smirnow, T test and one way-anova. The result of present study indicated significant differences (p
    Conclusion
    Based on inter group comparison, it can be said that mixed method was more efficient than other two methods and significant difference was not reported between physical practice with mental imagery and physical practice. Thus, it is suggested that different teaching methods should be used for promoting training programs.
    Keywords: Basketball Throw, Mental Practice, Mixed Practice, Music, Physical Practice
  • Mohammad Hosein Ghahramani * Pages 531-546
    The main aim of this study was to investigate the effect of different levels of impulsivity on learning of skills in open and closed environments. Participations were forty-eight male with 10 to 12 years old that signed in low impulsivity, med impulsivity, high impulsivity and control groups (combined group) in accordance to the distribution of impulsivity scores. Before and after basketball skills training program, Harrison’s basketball shooting test was used to evaluation of performance and learning of skills in open and closed environments during pre-test, post-test, retention and transfer test. The results showed a significantly differences between groups for attentional functions (p=0.0001). The results of post-test and retention showed advanced performance in open environment with the increased levels of impulsivity (p=0.003). While about closed environment, progressive performance was aligned with Low levels of impulsivity groups (F=0.001). But in the transfer tests, differences between the groups were not significant (F=0.09), that was performed under the competitive goal condition. It is possible that impulsivity has a facilitator and an attenuator role in learning of various sportive skills, perhaps in open and closed environments.
    Keywords: Complex skills, motor impulsivity, Simple skills, Sport skill, Talent
  • Sahar Zarei, Hassan Gharayagh Zandi, Mahmoud Mohebi * Pages 547-562
    Mental toughness is one of the most important multi-dimensional mental skills that effect sports success. It’s also very important to understand the factors effecting its development. One of the strategies to develop mental toughness is to consider its emotional dimension therefore; the purpose of the present study was to investigate the effectiveness of emotional intelligence training on elite taekwondo athlete’s mental toughness. For the purpose, 30 athletes (with average age of (23/30 ± 5/52) were selected through random sampling from among Tehran Taekwondo population. They were randomly assigned into two groups experimental and control. Both groups completed questionnaire of mental toughness in sport (sheard and et al, 2009). 16 sessions of training during the two months were accomplished on experimental group. Data were analysis using analysis of co variance. The results showed that emotional intelligence training intervention. Had significant effects on mental toughness and its components (Confidence, consistency and control). Generally, emotional intelligence training is useful and effective way to improve elite taekwondo athletes ‘mental toughness.
    Keywords: Mental Toughness, Elite Taekwondo Athletes, emotion regulation, control, emotional intelligence
  • Samira Jahanbakhsh, Morteza Taheri, Jale Bagherli * Pages 563-576
    Autism is one of the major developmental disabilities which make visual imbalance for those who are vulnerable. Research has shown that vision has a key role in all those activities which focus on aiming task. The aim of this study was to investigate the visual focus on improvement of a throwing task of autistic children. 24 boys at the age of 10 were randomly assigned into two experimental and control groups. Independent t-test and ANVA were used to analyze the data. The results suggested that there was a significant difference between pretest scores in acquisition (p≤0.05). On the other hand, the in experimental group had a better performance in retention phase. . The results suggested that there was a significant difference between pretest scores in acquisition (p≤0.05). On the other hand, the experimental group had a better performance in retention phase. It was concluded that visual affects the throwing task.
    Keywords: Autism, developmental, disabilities, visual, focus
  • Shila Safavi, Shila Safavi Homami *, Somayeh Yosafe Pages 577-596
    The purpose of the present study was to evaluate the effect of perceptual-motor activities on the academic performance of female students in the first grade and the sixth grade.The students of each grade (50students in the first grade and50 students in the sixth grade) took part in the Lincoln-Oseretsky Motor Development test for assessing perceptual-motor function and Raven intelligence test for assessing cognitive function. Teacher assessments of math and Persian as an indication of their academic progress were also considered.
    Based on the results , the students of each grade were divided into two groups of experimental and control (n = 25). The experimental group participated in an eight-week training course including a variety of exercises and perceptual-motor activities. The training course consisted of 45 to 60 minutes sessions three times a week. After this period, students in both groups were reevaluated by assessing their academic performance. The results obtained from t-test analyses showed that, unlike the six graders, perceptual-motor activities had a positive impact on academic performance of first grade students.
  • Somaye Sadati Firoozabadi * Pages 597-611
    The aim of the researches to Design and Effectiveness of Motor Therapy on Reading Problems in Students with Learning Disabilities.The aim of the researches to Design and Effectiveness of Motor Therapy on Reading Problems in Students with Learning Disabilities. Statistics of current study include all students referring to Centers of Learning Disorder in Shiraz during the 2014 academic year. Subjects consisted of 30 students with learning disability volunteered to participate in this study. Screening Test of Dyslexia Diagnosis Shafii & et al was administered as the pretest and posttest for the students with learning disability. The students received 14 sessions of training for motor therapy. The research questions are analyzed through variance of repeated measurements. The results show that motor therapy lead to improvements in reading problems of students with learning disabilities.Keywords: Motor Therapy, Reading Problems, Learning Disabilities
    Keywords: Motor, Motor Therapy, Reading Problems, Learning Disabilities, student
  • Shima Abdolrahman Chapari *, Mohammad Vaez Mousavi, Ali Kashi Pages 613-638
    The purpose of this study was to compare instructor-based and parent-based interventions on motor development in 7 to 10 years old children with developmental coordination disorder. Participants consisted of 84 girls and boys from 8 elementary school at 4, 8 and 13 Tehran educational zones; they were screened by developmental coordination disorder questionnaire, then randomly divided into three groups: instructor-based, parent-based, and control. Two experimental groups carried out skills training for 12 weeks consisting, 36 sessions, each session 45 minutes. All participants were assessed before and after interventions with Movement Assessment Battery for Children; Second Edition. The result of MANCOVA and ANCOVA tests showed that both experimental groups significantly in the total score of motor development (p≤0.05) and its components (manual dexterity, balance, aiming and catching) had higher score than the control group (p≤0.017), and of course Instructor-based group in the aiming and catching subscale had better performance than parent-based group (p≤0.05), that demonstrates positive impact of group environments. In summary, although both interventions help to improve motor development in children with developmental coordination disorder, instructor based intervention is more beneficial in some of the components of motor development.
    Keywords: Aiming, balance, Catching, Instructor-based intervention, Manual Dexterity, Parent-based intervention
  • Mojtaba Jalalvand *, Abbas Bahram, Afkham Daneshfar, Saeed Arsham Pages 639-656
    Aim: This study aimed to determine effect of self-control of task difficulty on accurate and movement pattern golf putting.
    Methodology
    Thirty novice undergraduate students (14 Female and 16 male; average age 21.1 ± 1.64 years) were quasi-randomly assigned to two groups. Before performing each trial during the acquisition phase, the self-control group was told they could choose any of the pre-set distances from the target: (25, 50, 75, 100, 125, 150, 175 and, 200 cm). Each self-control participant’s practice schedule was served as the predetermined practice schedule for each corresponding yoked participant. Participants practiced eight blocks of 10 trials. To analyze the radial error (in acquisition and tests phases) and the movement pattern score (in tests) mixed variance analysis with repeated measures on the last factor was used. The movement pattern score in acquisition phase was analyzed using t test.
    Results
    Based on the results, radial errors across different groups in the acquisition phase did not vary, but the radial error of the self-control group in retention, single task transfer and dual-task transfer tests was lower compared to the yoked group (ps
    Conclusion
    The efficacy of self-control of task difficulty is explained with reference to the challenge point framework.
    Keywords: Challenge point, motor learning, performance, Self-regulation, task difficulty
  • Mansoure Mokaberyan *, Somayeh Namdartajari Pages 657-666
    Aim: One of the issues that have been considered more than before is the issue of aging. An aging is a period that is accompanied by gradual, progressive and spontaneous erosion changes in most physiological devices and functions of the body. One of the widespread problems that occur in the aging process is the loss of balance, increased fluctuations and the risk of falling. Falling down is one of the most common and most serious problems are aging. For this reason, today, many researchers have drawn attention to the various ways in which elderly people develop their balance. Recently, some researchers have found that the use of cognitive strategies such as self-talk can improve the performance of motor tasks. Self-talk, essentially has two main instructional and motivational functions. Motivational self-talk through increased self-confidence and instructional self-talk by enhancing focus on techniques improve their sports performance and learning skills. On the one hand, it is important to increase the effectiveness of the instructions in order to focus on the focus. Wolfe's researches (1998-1992), given the constrained action hypothesis in most sports skills as well as balance skills, suggest that the use of external attention in comparison with internal attention during the skill leads to better performance and learning. Several studies have been conducted on motivational and instructional self-talk about different athletic skills and different skill levels that have led to a variety of outcomes, but few studies have considered the scope of balance. So, the aim of this study was to evaluate the effect of attentional focus types as the self-talk form on static and dynamic balance in elderly women using instructional self-talk focus strategy.
    Methodology
    The present study was a quasi-experimental study with pre-test and post-test. The experimental group included instructional self-talk with internal focus and instructional self-talk with external attention as well as a control group. The population of the study consisted of all elderly women living in the nursing home in Qazvin who 45 people (66.75 ± 5.65 years) were selected according to the inclusion criteria. Inclusion criteria included Lack of movement restrictions, non-fracture in the lower extremities in the past year and the lack of use of neurological drugs. After the pre-test they were randomly assigned to groups. The control group without self-talk, self-talk group with internal focus and self-talk group with external focus practice their balance skills during the five sessions. At the end of the fifth session, the post- test was conducted using static balance (stork) and dynamic balance (timed up and go) tests. In the stork test, the subject must stand on top of his leg, lift the other leg and stick to the knee of the leg, and simultaneously place his hands on the iliac crest of the pelvis. The time that a person could stand open with his eyes was considered as an indicator of his static balance ability. Each subject performed the test three times and the highest time was recorded. The errors that caused the test to be stopped include lifting the hands from iliac crest of the pelvis, detaching the leg from the knee of the foot and any movement on the foot of the reliance.Each subject performed a three-time test of timed up and go, and his best time was recorded. Since the subject was announcing his stand, the timer began to work, and the timer stopped when it hit the subject back with chair. The self-talk group with the instruction of focus of the internal attention, repeated the words "knee and foot" before each loud performance, which meant "bending slightly knees and maintaining the balance on the foot", and the external attention group referred to the term "target and wall" Which meant "looking at the target mounted on the wall.
    Results
    One-way ANOVA, mixed ANOVA and repeated measure ANOVA were used to analyze the data. Data was analyzed using SPSS software version 20. The significance level was considered 0.05. The results showed that both self-talk groups performed significantly better than the control group in static balance.
    Conclusion
    However Self-talk interferences with both types of attentional focus; it was not a significant difference in the dynamic balance of elderly people (P≥0.05). Taking the results into consideration it can be concluded that, self-talk with internal and external focus instructions can be considered as a cognitive strategy to improve the static balance of elderly people.
    Keywords: balance, instructional self-talk, internal focus, external focus, elderly
  • Zahra Soori, Ali Heyrani *, R. Souri Pages 667-682
    The role of the training is to improve the symptoms of Parkinson's disease. The purpose of this study was to compare the effects of exercise intensity on learning, spatial memory and anxiety behaviors in rat with impair . In this study, 24 male rats were randomly divided into 5 healthy control groups, Parkinson's control, Parkinson's (low, moderate, and high intensity) exercises. The creation of the Parkinson's Model was injected intra-brain-6-hydroxydopamine. To assess learning and spatial memory, Morris water maze test and Counting Counting were used as an indicator of anxiety behavior. Data analysis was done by one-way ANOVA at a significant level (P
    Keywords: anxiety behavior, Exercise intensity, learning, Parkinson, spatial memory