فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 7 (بهار و تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کیوان ملانوروزی، حسن خلجی، محمود شیخ، حکیمه اکبری صفحه 5
    هدف از این پژوهش، مطالعه تاثیر یک برنامه منتخب حرکتی به عنوان تجارب حرکتی بر رشد مهارت های دستکاری کودکان 4 تا 6 ساله پسر بود. به این منظور 40 نفر به صورت تصادفی از بین نمونه های همگن شده با پرسشنامه ویژگی های فردی انتخاب شدند. پس از پیش آزمون با استفاده از آزمون رشد حرکتی درشت اولریخ 2000 (بهره حرکتی درشت یا مهارت های حرکتی بنیادی، مهارت های جابجایی و دستکاری یا کنترل شیء) آزمودنی ها به شیوه تصادفی به دو گروه برنامه حرکتی منتخب (سن 9/58 = X ماه و 57/8 = SD) همتاسازی شدند. سپس، به مدت 24 جلسه هر جلسه 30 دقیقه برنامه حرکتی منتخب اجرا شد. در این مدت گروه کنترل فعالیت های عادی روزمره خود را انجام می دادند. در انتهای هفته هشتم، پس آزمون به عمل آمد. در این تحقیق برای آزمون فرضیه از روش های کلموگروف اسمیرنوف و تی استیودنت مستقل و وابسته استفاده شد. نتایج نشان داد، گروه حرکتی منتخب نسبت به گروه کنترل با 05/0P< تاثیر بیشتری بر رشد مهارت های دستکاری داشته است. بنابراین با طراحی برنامه آموزشی مناسب و غنی سازی محیط می توان فرصت تمرین را برای رشد مهارت های دستکاری که پایه و اساس مهارت های تخصصی و ورزشی کودکان است، فراهم ساخت.
    کلیدواژگان: رشد حرکتی، مهارت های دستکاری یا کنترل شیء، برنامه حرکتی منتخب، مهارت های حرکتی بنیادی
  • فرناز ترابی، محمود شیخ، علی محمد صفانیا صفحه 23
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر انگیختگی با حضور مولفه های انگیزشی تماشاگر و موسیقی و مقایسه این مولفه ها بر اجرا و یادگیری مهارت مداوم دریبل بسکتبال بود. به این منظور 36 دختر سالم غیرورزشکار با میانگین و انحراف استاندارد سن 23/2 ± 8/21 سال، قد 19/6 ± 4/163 سانتی متر، وزن 13/10 ± 5/57 کیلوگرم، به صورت تصادفی به سه گروه تماشاگر (12 نفر)، موسیقی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین در مرحله اکتساب شامل دریبل از بین موانع بسکتبال هریسون به مدت 6 هفته تمرین بود که هر هفته سه جلسه و هر جلسه 30 ثانیه با حضور مولفه های انگیزشی در گروه های مجزا برگزار شد. امتیاز آزمون دریبل بسکتبال در هر جلسه ثبت و سپس پس آزمون گرفته شد و در نهایت بعد از دو هفته بی تمرینی آزمون یادداری در شرایط یکسان و پس از 24 ساعت آزمون انتقال مشابه شرایط واقعی مسابقه و با حضور تمام مولفه ها (موسیقی و تماشاگر) به عمل آمد. از شاخص ضربان قلب استراحت جهت همسانی سطح پایه انگیختگی در آزمودنی ها استفاده شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک سویه، آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بن فرنی تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که در هر سه گروه یادگیری مهارت در مرحله اکتساب پیشرفته داشته است. همچنین تفاوت معنی داری در امتیاز مهارت دریبل بسکتبال بین سه گروه در مرحله اکتساب مشاهده شد (0001/0 = P) که این تفاوت به نفع گروه کنترل بود، یعنی گروه های انگیزشی تماشاگر و موسیقی عملکرد ضعیف تری در پس آزمون مرحله اکتساب نشان دادند. اما در آزمون یادداری و انتقال، نتایج به سود گروه موسیقی و تماشاگر بود. به این صورت که در آزمودن یادداری گروه تماشاگر بیشترین امتیاز را کسب کرد و در آزمون انتقال دو گروه موسیقی و تماشاگر امتیاز بیشتر و معناداری از لحاظ آماری نسبت به گروه کنترل به دست آوردند (0001/0 = P).
    کلیدواژگان: موسیقی، اکتساب، مولفه انگیزشی، انتقال، یادداری، انگیختگی، تماشاگر، مهارت مداوم
  • علیرضا فارسی، بهروز عبدلی، مریم کاویانی صفحه 43
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر بار توجهی شناختی و شناختی – حرکتی بر اجرای تکلیف هماهنگی دودستی بود. 31 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه شهید بهشتی با میانگین سنی 2 ± 25 سال در این پژوهش شرکت داشتند که به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه کنترل (11 نفر)، شناختی (10 نفر) و حرکتی (10 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه کنترل، تکلیف مجرد هماهنگی دودستی، افراد گروه شناختی، تکلیف هماهنگی دودستی را همراه با تکلیف شمارش معکوس اعداد و افراد گروه شناختی – حرکتی، تکلیف هماهنگی دودستی را همراه با تکلیف زمان واکنش پا انجام دادند. برای سنجش اجرای تکلیف هماهنگی دودستی از آزمون هماهنگی دودستی مجموعه ابزار وینا و برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و سطح معناداری آماری 05/0P< بود. نتایج نشان داد که در اجرای تکلیف هماهنگی دودستی بین گروه کنترل با شناختی و گروه شناختی با حرکتی تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین تفاوت معناداری در اجرای تکلیف هماهنگی دودستی بین دو گروه کنترل با حرکتی مشاهده شد. در کل نتایج نشان داد تداخل دو تکلیف با ماهیت حرکتی بیشتر از تداخل دو تکلیف با ماهیت حرکتی و شناختی است.
    کلیدواژگان: حافظه کاری، تلکیف دوگانه، هماهنگی دودستی، بار شناختی، تداخل توجه
  • احمد رحمانی، جواد صالحی، مریم آذرشین، طیبه بخشی نیا صفحه 57
    براساس تحقیقات افراد در سطوح مختلف فعالیت جسمانی انگیزه های متفاوتی برای فعالیت دارند. در این پژوهش به دنبال آن بودیم که براساس نظریه خودتعیین گری مشخص کنیم که چگونه انگیزه ها سه سطح فعالیت جسمانی (غیرفعال، فعال و تمرین مستمر) را از یکدیگر متمایز می سازند، 159 نفر از کارکنان دانشگاه زنجان (با میانگین سنی 33 سال) مقیاس «انگیزش ورزشی و مرحله تغییر را تکمیل کردند. با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی، روایی سازه مقیاس انگیزش ورزشی (EMI-2) برای جامعه مورد بررسی محاسبه شد. نتایج این بررسی 6 خرده مقیاس را تایید کرد: سلامت و آمادگی، فواید اجتماعی – هیجانی، کنترل وزن، کنترل استرس، کسب لذت و وضعیت ظاهری. یافته ها نشان داد که انگیزه های لذت، کنترل استرس و فواید اجتماعی – هیجانی، سطوح مختلف فعالیت را متمایز می کنند. اثر متغیرهای تعدیل کننده سن و جنسیت معنادار نبود. در نتیجه انگیزش درونی (لذت) و انگیزش بیرونی ارادی (کنترل استرس و فواید اجتماعی – هیجانی) نقش موثری در تغییر رفتار و افزایش فعالیت جسمانی دارند.
    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، کارمند، _ انگیزش درونی، نظریه خودتعیین گری، انگیزش بیرونی
  • مریم نزاکت الحسینی، احمدرضا موحدی، حمید صالحی صفحه 81
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر بازخورد خودکنترلی بر زمان بندی نسبی و مطلق طی تمرین مشاهده ای و بدنی بود. آزمودنی ها (90 نفر) به طور تصادفی به گروه های تمرین بدنی و مشاهده ای (خودکنترلی، جفت شده و آزمونگر) تقسیم شدند و به انجام یک تکلیف زمان بندی متوالی پرداختند. تکلیف فشردن کلیدهای 2، 4، 6 و 8 با حفظ زمان بندی نسبی و مطلق مشخص بود. گروه خودکنترلی در زمان نیاز طلب بازخورد می کردند. درصورتی که دو گروه دیگر بر زمان دریافت بازخورد، کنترلی نداشتند. در مرحله اکتساب 72 و یادداری و انتقال 12 کوشش انجام گرفت. داده ها با استفاده از روش تکرار سنجش و واریانس عاملی مرکب تحلیل شد. نتایج نشان داد در مرحله اکتساب، گروه خودکنترل و آزمونگر خطای زمان بندی نسبی کمتری در مقایسه با گروه جفت شده داشتند. در مراحل یادداری و انتقال، گروه خودکنترلی خطای زمان بندی نسبی کمتری در مقایسه با گروه های جفت شده و آزمونگر داشتند. همچنین گروه جفت شده خطای زمان بندی مطلق کمتری در مقایسه با گروه خودکنترلی نشان دادند.
    کلیدواژگان: بازخورد خودکنترلی، زمان بندی نسبی، یادگیری مشاهده ای، زمان بندی مطلق
  • امیر وزینی طاهر، مهدی شهبازی، فضل الله باقرزاده صفحه 103
    استعدادیابی، فرایندی است که از طریق آن افرادی که بیشترین امید برای موفقیت آنها در آینده وجود دارد، شناسایی می شوند. هدف از تحقیق حاضر بررسی کاربرد یک رویکرد چندمتغیره در استعدادیابی بازیکنان نوجوان رشته ورزشی فوتبال بود. جامعه تحقیق عبارت بود از کلیه فوتبالیست های 12 تا 16 ساله استان تهران. یک مجموعه آزمون با هدف اندازه گیری عوامل روانی، تکنیکی، فیزیولوژیکی و آنتروپومتریکی روی فوتبالیست های نوجوان در دو سطح نخبه (26 نفر) و زیرنخبه (35 نفر) به کار گرفته شد. آزمودنی ها در چهار گروه سنی زیر 16، 15، 14 و زیر 13 سال قرار گرفتند. برای ارزیابی مهارت های روانی از پرسشنامه اتاوا – 3 استفاده شد. همچنین مهارت های تکنیکی با آزمون های شش گانه پیشنهادی فدراسیون فوتبال انگلیس اندازه گیری شدند. آزمون های فیزیولوژیکی عبارت بودند از پرش ارتفاع، دراز و نشست، دو سرعت 10 متر، دو سرعت 40 متر و دو رفت و برگشت 280 متر، برای سنجش ویژگی های آنتروپومتریکی نیز از اندازه گیری های قد، وزن، شاخص توده بدنی، طول ساق، طول ران، ضخامت زیر جلدی چهار ناحیه بدن و درصد چربی بدن استفاده شد. روش آماری مورد استفاده برای تحلیل یافته ها، تحلیل واریانس چندمتغیره بود. یافته ها نشان داد که از بین چهار دسته مقیاس های مورد ارزیابی، مقیاس های فیزیولوژیکی از لحاظ آماری توانایی بیشتری در تفکیک سطوح داشتند. نتایج پژوهش حاضر تفاوت معناداری بین بازیکنان نخبه و زیرنخبه در سه دسته ویژگی های فیزیولوژیکی، تکنیکی و روانی نشان داد. اما در ویژگی های آنتروپومتریکی تفاوت معناداری دیده نشد. ورزشکاران نخبه در آزمون های دراز و نشست، دو رفت و برگشت، دو سرعت 10متر و دو سرعت 40 متر (از آزمون های فیزیولوژیکی)، دویدن با توپ، چرخیدن، سرعت، دریبل و شوت زدن (از آزمون های تکنیکی)، هدف گذاری، آرمیدگی، مقابله با استرس، فعال سازی، تمرکز، بازیابی تمرکز و طرح مسابقه (از مهارت های روانی) تفاوت معناداری با بازیکنان زیرنخبه داشتند (05/0 P<). این یافته ها نشان می دهد که در مدلهای استعدادیابی باید بیشتر بر مهارت های روانی تاکید شود. نتیجه اینکه، یک رویکرد چندمتغیره با در نظر گرفتن تفاوت های سنی می تواند به طور موفقیت آمیزی فوتبالیست های نخبه را از همنوعان زیرنخبه خود در سنین نوجوانی متمایز کند. پیشنهاد می شود در فرایند استعدادیابی در سنین زیر 13 و 14 سال، کمتر از ارزیابی های فیزیولوژیکی استفاده شده و تاکید بیشتری بر ویژگی های تکنیکی شود
    کلیدواژگان: تکنیکی، بازیکنان نخبه و زیرنخبه، استعدادیابی، فوتبال، ویژگی های روانی، فیزیولوژیکی و آنتروپومتریکی
  • چمال فاضل کلخوران، امیر عباسقلی پور، نیما قره داغی صفحه 129
    نقش آموزش جامع در آموزش کل ابعاد انسانی است که علاوه بر جنبه هوشی فرد، تمامی جنبه های روانی و فیزیکی را دربرمی گیرد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی آثار کم تحرکی بر عزت نفس و درصد توده چربی بدن دانشجویان دانشگاه تهران بود. جامعه آماری کل دانشجویان دانشگاه تهران بودند که از این میان 320 آزمودنی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. یافته ها نشان داد که 62 درصد دانشجویان مورد بررسی، کم تحرک و 38 درصد دارای تحرک کافی بودند. به علاوه میانگین درصد چربی کل آزمودنی ها 14، 26 درصد (53/6 ±SD) بود. همچنین معلوم شد که 79 درصد از کل دانشجویان عزت نفس بالا و 21 درصد آنها عزت نفس ضعیفی داشتند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t مستقل و همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که تفاوت بین میزان فعالیت بدنی مردان و زنان معنادار و تفاوت توده چربی بین افراد کم تحرک و دارای تحرک کافی معنادار نبوده است. همچنین رابطه معناداری بین میزان فعالیت و عزت نفس بالا و پایین به دست نیامد.
    کلیدواژگان: عزت نفس، کم تحرکی، دانشجویان، _ توده چربی
  • فاطمه پورشکوری شارمی، احمدرضا موحدی، احمد عابدی صفحه 147
    اجتماعی شدن، یکی از والاترین و مهم ترین اهداف هر برنامه رشدی است و دانشمندان تعلیم و تربیت برای استفاده از ابزارهای لازم برای بهینه ساختن بستر مناسب به منظور ارتقای رشد اجتماعی کودکان در طول دوران رشد تلاش می کنند. در تحقیق حاضر تاثیر بازی های کودکانه سنتی و مدرن بر رشد اجتماعی کودکان دختر اول ابتدایی (6 و 7 ساله) بررسی می شود. پژوهش حاضر به روش آزمایشی با گروه های بازی های مدرن، بازی های سنتی و گروه کنترل همراه با طرح پیش آزمون – پس آزمون بر روی دانش آموزان دختر پایه اول ابتدایی در سال 89-1388 در دو دبستان مناطق 13 و 14 شهر تهران انجام گرفت. آزمودنی ها 45 دانش آموز دختر پایه اول ابتدایی بودند که به طور تصادفی و به تعداد برابر به 3 گروه تقسیم شدند. گروه اول بازی های سنتی و گروه دوم بازی های مدرن را به مدت 15 هفته، هفته ای یک جلسه انجام دادند و گروه سوم نیز به عنوان گروه کنترل بوده هیچ بازی را تجربه نکردند. برای اندازه گیری رشد اجتماعی افراد از پرسشنامه رشد اجتماعی واینلند (1953) استفاده شد. در این پژوهش از روش آماری تحلیل کوواریانس برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد بازی های کودکانه سنتی و مدرن هر دو بر رشد اجتماعی کودکان موثر بود و اختلاف معناداری بین دو نوع بازی مذکور وجود نداشت، ولی گروه بازی های سنتی امتیاز بیشتری در رشد اجتماعی کسب کردند. در این زمینه می توان گفت که گنجاندن بازی های کودکانه در ساعات تربیت بدنی مدارس برای توسعه رشد اجتماعی کودکان سودمند است.
    کلیدواژگان: رشد اجتماعی، بازی سنتی، دانش آموزان دختر اول ابتدایی، _ بازی مدرن
|
  • Kayvan Norouzi, Hassan Khalaji, Mahmodd Sheikh, Hakimeh Akbari Page 5
    The purpose of this study was to investigate the effect of a selected motor program (as a motor experience) on manipulative skills in 4-6-year-old boys. 40 subjects were selected randomly using a personal information questionnaire. After the pretest, the Ulrich's test of Gross Motor Development (2000) including fundamental motor skills, locomotors skills, manipulative skills and controlling instruments was used and the subjects were randomly divided into two groups of selected motor program (age: 58.9 months, SD: 8.57); one of these groups experienced the activities of researcher's selected motor program 24 sessions, 30 minutes per session while the other group (control) enjoyed their casual activities. After 24 sessions, two groups participated in the posttest. To test the hypotheses, Kolmogorov-Smirnov and independent and dependent t student tests were used. The results showed that a selected motor program had more effects on the development of manipulative skills when compared with casual activities (P<0.05). It is suggested to design a special training program and to enrich children's environment so that better training opportunities can be provided to develop their manipulative skills which are the basis and foundation of their technical and sport skills.
    Keywords: Fundamental Motor Skills, Motor Development, Controlling, Manipulative Skills, Selected Motor Program
  • Farnaz Torabi, Mahmood Sheikh, Alimohammad Safaniya Page 23
    The aim of this study was to survey the effect of arousal by the presence of audience and music and their comparison on learning and performance of basketball dribbling. Subjects were 36 healthy and non-athlete girls (mean and SD of age 21.8±2.23 years, height 163.4±6.19cm and weight 57.5±10.13kg) were divided into three groups of audience (n=12), music (n = 12) and control (n = 12) randomly. Training protocol in the acquisition stage included basketball dribbling of Harrison test for 6 weeks, 3 sessions per week, and 30 seconds per session with the presence of motivational factors in separate groups. Score of dribbling test was record per session, then posttest was carried out and finally after two weeks of detraining, retention test was performed in the same condition and transfer test like the real condition of competitions (with the presence of music and audience) was performed 24 hours later. Rest heart rate index was used to maintain the subjects in the same level of arousal. To analyze the data, one-way ANOVA test, ANOVA with repeated measures and Bonferroni post hoc test was used. Results showed that all groups improved their skill learning in the acquisition stage. Also, there was a significant difference in basketball dribbling scores among the groups in the acquisition stage (p=0.0001) and this difference was higher in the control group (i.e. audience and music groups had weaker performance in the posttest of acquisition stage). But in retention and transfer tests, music and audience groups were at an advantage; audience group achieved the highest scores in retention test and music and audience groups gained higher significant scores than control group in transfer test (p=0.0001).
    Keywords: Acquisition, Motivational factors, Arousal, Audience, Music, Retention, Continuous Skill, Transfer
  • Alireza Farsi, Behrooz Abdoli, Maryam Kaviyani Page 43
    The aim of this study was to compare the effects of cognitive-attentional and cognitive-motor load on the performance of bimanual coordination skill. 31 female students (mean age 25+2 years) from Shahid Beheshti University attending were selected voluntarily and divided randomly into three groups: single group (N=11), cognitive group (N=10) and cognitive-motor group (N=10). Single group participants performed bimanual coordination single task. Cognitive group participants performed bimanual coordination task simultaneously with number countdown task, and cognitive – motor participants performed bimanual coordination task simultaneously with feet reaction time task. Two hand coordination of Vienna test system was used to assess the performance of bimanual coordination task. One – way ANOVA and Tukey post hoc test were used to analyze data. Statistical significance level was p<0.05. Results showed that there were no significant differences in the performance of bimanual coordination task between single and cognitive groups, cognitive and cognitive – motor groups. Also results showed a significant difference in the performance of bimanual coordination task between single and motor groups. Generally, results showed that interference of two tasks with motor nature is more than interference of two tasks with motor and cognitive nature.
    Keywords: bimanual coordination, Cognitive load, attention interference, dual task, working memory
  • Ahmad Rahmani, Javad Salehi, Maryam Azarshin, Tayebeh Bakhshi Nia Page 57
    Researchers demonstrate that individuals in different levels of physical activity have different motivations for sport activity. This study was designed to examine how motivations can discriminate three physical activity levels (inactive, active, sustained maintainers) according to self-determination theory. 159 Zanjan University staff (mean age: 33 years old) completed exercise motivation inventory (EMI-2) and stage of change scale. Using confirmatory factor analysis, construct validity of EMI-2 was established. Six factors were confirmed in the EMI-2: Health and fitness, social – emotional benefits, weight management, stress management, enjoyment and appearance. Results showed that enjoyment, stress management and social – emotional benefits differentiated physical activity levels. Interaction of age and sex was not significant. It was concluded that intrinsic motivation (enjoyment) and extrinsic self-determined motivation (stress management, social – emotional benefits) played an effective role in changing behavior and increasing physical activity.
    Keywords: Physical Activity_Intrinsic Motivation_Extrinsic Motivation_Staff._Self – Determination Theory
  • Maryam Nezakat Al Hosseini, Ahmadreza Movahedi, Hamid Salehi Page 81
    The purpose of this study was to examine the effect of self-control feedback on relative and absolute timing through observational and physical practices. Participants (n=90) were randomly assigned to physical and observational practice (self-control, yoked, and instructor KR) groups. They practiced a sequential timing task, which required participants to press four keys (2, 6, 8, and 4) respectively with regard to relative and absolute timing. Self-control group received KR about the model's performance whenever they requested it whereas the other groups (yoked, instructor) had no control on the feedback schedules. They performed 72 trials during the acquisition phase and 12 trials in retention and transfer phases. ANOVA with repeated measures and a multi-factorial ANOVA were conducted to analyze the collected data. The results demonstrated that during the acquisition phase, relative timing errors were lower in the self-control and instructor groups. During the retention and transfer phases, relative timing errors were lower for the self-control compared with the yoked and instructor groups. In addition, during the retention and transfer phase, absolute timing errors were lower for the yoked compared with the self-control group.
    Keywords: Relative_Absolute timing._Observational learning_Self – control feedback
  • Amir Vazini Taher, Mehdi Shahbazi, Fazlolah Bagherzadeh Page 103
    Talent identification is a process through which those with the highest chance to succeed in the future will be determined. The purpose of the present study was to investigate the application of a multivariate approach in talent identification of adolescent soccer players. The research population consisted of all soccer players in Tehran province aged between 12 and 16 years old. A battery of tests was applied to measure the psychological, technical, physiological and anthropometric factors in adolescent soccer players in two levels of elite (N=26) and sub-elite (N=35). Participants were divided into four age groups: U16, U15, U14, and U13. The OMSAT – 3 was used to evaluate the mental skills. Furthermore, technical skills were measured by six soccer skills tests of Football Association of England. Physiological measurements consisted of vertical jump, sit up, 10m sprint, 40m sprint and 280m shuttle run. Anthropometric characteristics were height, weight, body mass index, length of lower and upper leg, skin folds in four regions and body fat percentage. Statistical method to analyze the findings was MANOVA. The results showed that among four groups of factors, the physiological measures were statistically more capable of distinguishing the levels. The results of the present study showed a significant difference between elite and sub-elite soccer players in physiological, technical and psychological characteristics, but there was no significant difference in anthropometric attributes. There was a significant difference between elite and sub-elite soccer players in sit up, shuttle run, 10m sprint, 40m sprint, running with ball, turning, speed, dribbling, shooting, goal setting, relaxation, coping with stress, activation, focus, refocus and competition plan (P<0.05). These findings demonstrated that there is more need to emphasize the importance of mental skills in talent identification models. In conclusion, a multivariate approach with regard to the age differences can successfully discriminate elite players from their sub-elite counterparts in adolescence period. It can be suggested that in talent identification process in ages under 13 and 14, physiological measurements are less used and technical characteristics are more emphasized.
    Keywords: Physiological, Anthropometric Characteristics, Psychological, Technical, Elite, Sub, Elite Players, Talent Identification
  • Jamal Fazel Kalkhoran, Amir Abbasgholipour, Nima Gharedaghi Page 129
    The role of higher education is to educate all individuals and it includes not only the intelligence but also the psychological and physiological aspects. The aim of this study was to investigate the effect of sedentariness on self-esteem and body fat mass in students of University of Tehran. The statistical population of the study consisted of all students of University of Tehran and 320 subjects were randomly selected as the sample. Independent t test and Pearson correlation coefficient were used to analyze the data. The results showed that 62% of subjects were sedentary and 38% had sufficient activity. Average body fat percent in all subjects was 26.14% (S.D±6.53). 79% of all students had high self-esteem and 21% had low self-esteem. There was a significant difference between male and female subjects in physical activity. Also, there was no significant difference in body fat mass between active and sedentary subjects. Results did not show any significant relationship between physical activity level and low and high self-esteem.
    Keywords: Students., Body fat mass, Sedentariness, Self, esteem
  • Fatemeh Pourshakouri Sharemi, Ahmadreza Movahedi, Ahmad Abedi Page 147
    Socialization is one of the most important goals of any developmental program and educational scientists try to provide students with appropriate contexts to develop socialization throughout the developmental ages. This study aimed to investigate the effect of traditional and modern childish plays on the social development of female students in the first grade (6-7 years old) in 1388-1389 in two elementary schools of regions 13 and 14 of Tehran city. The present research was performed experimentally with groups of modern plays, traditional plays and the control group along with the pretest and posttest. The subjects (N=45) were randomly divided into three groups. The first group played traditional plays for 15 weeks (once a week) and the second group played the modern plays for the same period of time, the third group which was considered as the control group did not carry out any kinds of playing. In order to measure social development of the students, Winelands (1953) social development questionnaire was used to measure social development. In this study, the statistical method of covariance analysis was used to analyze the data. The results showed that both traditional and modern childish plays had an effect on social development of children and there was no significant difference between these two plays, but the traditional plays gained more scores in social development. It can be suggested beneficial to have childish plays in syllabus at schools to improve children’s social development.
    Keywords: 1st Elementary Female Students, Traditional Play, Modern Play, Social development