فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 24 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیه طباطبایی، مهدی شهبازی، فضل الله باقرزاده صفحات 209-224
    اصطلاح درخودمانده در مورد افرادی به کار می رود که دارای مجموعه ای از اختلالات رشدی وابسته به سیستم اعصاب مرکزی باشند. این کودکان با نقص در تعامل اجتماعی، زبان و ارتباطات شناخته می شوند. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین رشد حرکتی و رشد اجتماعی کودکان درخودمانده10-6 سال شهر مشهد بود. نمونه آماری تحقیق 41 دانش آموز (31 پسر و 10 دختر) مبتلا به اختلال درخودماندگی با عملکرد بالا بود. محقق نخست با استفاده از پرسشنامه ارتباطات اجتماعی(SCQ)، نمره رشد اجتماعی کودکان را به دست آورد. سپس برای تعیین سطح رشد حرکتی، از مقیاس رشد حرکتی لینکلن– ازرتسکی بهره برد. در بررسی آماری داده ها، در بخش توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در بخش استنباطی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح اطمینان 95 درصد استفاده شد. نتایج نشان داد که بین رشد حرکتی با رشد اجتماعی پسران و دختران درخودمانده ارتباط معنا داری وجود دارد (05/0P<). همچنین در بخش پسران این ارتباط بین مهارت های حرکتی درشت، مهارت های حرکتی ظریف و هماهنگی چشم و دست با رشد اجتماعی معنا دار بود (05/0P<). در بخش دختران ارتباط بین مهارت های حرکتی ظریف و هماهنگی چشم و دست با رشد اجتماعی معنا دار بود (05/0P<)، اما ارتباط معنا داری بین چابکی انگشتان با رشد اجتماعی در هیچ یک از دو گروه پسران و دختران مشاهده نشد (05/0 کلیدواژگان: رشد حرکتی، رشد اجتماعی، کودک درخودمانده
  • محمد رحیمی، غلامعلی افروز، علی اکبر ارجمند نیا، الهام عظیم زاده صفحات 225-238
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی برنامه ای به منظور آموزش مدیریت هیجانی و بررسی اثربخشی این آموزش بر کنترل خشم و سلامت روان بازیکنان فوتبال بود. روش پژوهش حاضر، شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش کلیه بازیکنان تیم های فوتبال لیگ برتر بزرگسالان در سال 1393 بود. 40 نفر از بازیکنان تیم های فوتبال لیگ برتر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی 12 نفر در گروه آزمایش و 12 نفر در گروه کنترل گزینش شدند. به منظور سنجش سلامت روان و کنترل خشم آزمودنی های پژوهش، از فهرست SCL-90 و پرسشنامه مهارت کنترل خشم و بسته آموزشی مدیریت هیجانی خشم آبرامس (2010) استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مدیریت هیجانی به افزایش معنادار در میزان کنترل رفتارهای تهاجمی بازیکنان تیم های فوتبال منجر شد. همچنین آموزش مدیریت هیجانی به کاهش معنادار میزان اختلالات روانی بازیکنان تیم های فوتبال منجر شد. علاوه بر این بسته آموزش مدیریت هیجانی با در نظر گرفتن ابعاد مختلف هیجانات (ابعاد فیزیولوژیکی، رفتاری- شناختی) و نحوه مدیریت (شناسایی تظاهرات فیزیولوژیکی، کنترل رفتار و تغییر تحریفات شناختی) آن می تواند به افزایش ظرفیت پردازش و مدیریت هیجانی در فوتبالیست ها منجر شود.
    کلیدواژگان: بازیکنان فوتبال، رفتارهای تهاجمی، سلامت روان، کنترل خشم، مدیریت هیجانی
  • یونس الفتیان، محمود شیخ، عباس مینویی صفحات 239-251
    از جمله مهارت های حرکتی بنیادی در دوره کودکی، مهارت های دستکاری است. دستکاری حرکتی درشت و شامل ارتباط فرد با اشیاست و اعمال نیرو به یک جسم یا جذب نیروی آن از ویژگی های آن است. هدف از این پژوهش، مطالعه تاثیر برنامه حرکتی منتخب شامل بازی های بومی محلی بر رشد مهارت های دستکاری پسران شش تا هشت ساله مناطق محروم بود. در این مطالعه نیمه تجربی، 20 کودک از بین کودکان پسر مناطق محروم شهرستان اندیمشک، به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابتدا از طریق آزمون رشد حرکتی عمده الریخ از آنها پیش آزمون گرفته شد. آزمودنی ها به شیوه تصادفی به دو گروه 10 نفره آزمایش و کنترل همتاسازی شدند، سپس به مدت 24 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه طی هشت هفته برنامه حرکتی منتخب اجرا شد. در مدت اجرای برنامه گروه کنترل فعالیت های معمول خود را انجام می دادند. با پایان برنامه از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. پس از بررسی نرمال بودن داده ها و برابری واریانس ها، داده ها به روش تحلیل واریانس چندمتغیری و تحلیل واریانس یکراهه در متن مانوا تحلیل شد. نتایج نشان داد بازی های بومی-محلی بر رشد مهارت های دستکاری تاثیر مثبت داشته است (979/0= η2،003/0=sig، 75/30=4،6F). بنابراین با تشویق کودکان به بازی های مناسب بومی-محلی می توان فرصتی برای تمرین و افزایش رشد مهارت های دستکاری آنها فراهم کرد.
    کلیدواژگان: بازی های بومی، محلی، تجارب حرکتی، دریافت توپ، دریبل درجا، رشد حرکتی
  • امیرحسین مهرصفر، محمد خبیری، علی مقدم زاده صفحات 253-279
    سیاهه اضطراب حالتی رقابتی-2، پراستفاده ترین ابزار اندازه گیری اضطراب رقابتی در ادبیات مربوط است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اعتبار عاملی و پایایی نسخه فارسی سیاهه اضطراب حالتی رقابتی 2 در ابعاد شدت، جهت و فرکانس بود. نسخه اصلی سیاهه، دارای 27 سوال و سه خرده مقیاس اضطراب جسمانی، شناختی و اعتمادبه نفس است. 356 پرسشنامه توسط ورزشکاران 16تا 34 ساله ای که در رشته های مختلف ورزشی فعالیت داشتند، تکمیل شد. برای برآورد روایی سازه سیاهه از پنج مدل رقابتی و برای برازش مدل های اندازه گیری از تحلیل عاملی تاییدی (CFA) استفاده شد. پایایی سیاهه با استفاده از روش همسانی درونی محاسبه شد. برای بررسی پایایی زمانی با استفاده از روش آزمون- آزمون مجدد از ضریب همبستگی درون طبقه ای استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که نسخه فارسی سیاهه، از مدل سه عاملی 16 سوالی در ابعاد شدت، جهت و فرکانس حمایت می کند و روایی و پایایی سیاهه تایید می شود. در نتیجه، نسخه فارسی سیاهه اضطراب حالتی رقابتی-2 با 16 سوال برای سنجش اضطراب حالتی رقابتی ورزشکاران، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب رقابتی، پایایی، روایی، سیاهه اضطراب حالتی رقابتی، 2، ورزشکاران
  • حمید صالحی، مهشید زارع زاده صفحات 281-299
    مهارت های حرکتی پایه، الگوهای قابل مشاهده ای از رفتارهای حرکتی شامل فعالیت های جابجایی، دستکاری، و پایداری هستند. هدف این تحقیق ارزیابی رشد حرکتی درشت و سطح تبحر اجرای مهارت های حرکتی کودکان دبستانی در شهر تهران بود. از نسخه دوم آزمون رشد حرکتی درشت (اولریخ، 2000) برای ارزیابی 712 کودک 7-11 ساله استفاده شد. اجرای هر یک از 12 مهارت حرکتی درشت این آزمون به صورت کیفی ارزیابی شد. درصد کودکان با اجرای در سطح ضعیف/ ماهر و نزدیک ماهر (پیشرفته) برحسب جنس و گروه سنی گزارش شد. ارزیابی ها مشخص کرد بالاترین درصدهای اجرا در سطح پیشرفته برای هر دو جنس مربوط بوده اند به سرخوردن و دویدن، اما این نسبت ها در دیگر مهارت های ارزیابی شده درکل پایین بود. در یک مهارت جابجایی (جهیدن) و دو مهارت کنترل شیء (ضربه با پا، و ضربه با دست) درصد پسرهایی که در سطح پیشرفته ارزیابی شدند از نظر آماری بیشتر از درصد دخترها بود. در سه مهارت کنترل شیء (دریبل، ضربه با پا، و پرتاب از بالای شانه) درصد کودکان با سن بالاتر که در سطح پیشرفته ارزیابی شده بودند از نظر آماری بیشتر از کم سن و سال ترها بود. پیشنهاد شد در برنامه های دبستانها به بهبود سطح تبحر مهارتهای حرکتی توجه بیشتر شود.
    کلیدواژگان: آزمون رشد حرکتی درشت، رشد حرکتی، مهارت های حرکتی، مهارت های درشت
  • سحر میرکوبندی، مرتضی طاهری، خدیجه ایران دوست صفحات 301-313
    در طول مراحل رشد حرکتی، مهارت های ینیادی جابجایی تاثیربسزایی در تقویت رشد حرکتی در طول عمر خواهند داشت چرا که با ایجاد امکان برای واکاوی بیشتر محیط موجبات رشد بهتر را مهیا می کند. هدف از تحقیق حاضر مقایسه مهارت های بنیادی جابجایی در کودکان 7 سال مبتلا به ناهنجاری های اندام تحتانی با افراد سالم بود. جامعه آماری تحقیق حاضر، دانش آموزان پسر 7 سال دارای ناهنجاری های اندام تحتانی ساکن شهر قزوین بودند. پس از تهیه لیست مدارس، چند مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شدند. سپس در یک غربالگری اولیه تعداد 96 کودک دارای ناهنجاری اندام تحتانی (کف پای صاف، زانوی ضربدری و پرانتزی) از میان جامعه آماری شناسایی شدند. در این تحقیق برای ارزیابی راستای زانو و اندازه گیری زانوی ضربدری و پرانتزی از کولیس با دقت 1/1 میلی متر استفاده شد. برای ارزیابی قوس کف پا از روش CSI استفاده شد. مهارت های حرکتی جابجایی آزمودنی ها به وسیله آزمون مهارت های حرکتی درشت الریخ ویرایش دوم بررسی و مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد، تفاوت معنی داری در اجرای مهارت های بنیادی بین گروه کف پای صاف و زانوی پرانتزی جابجایی با گروه کنترل اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0p). نتایج حاصله نشان داد که انحراف ایجاد شده در ناهنجاری زانوی ضربدری علاوه بر ایجاد اختلال در راستای اندام تحتانی، می تواند بر عملکرد کودکان در مهارت های جابجایی تاثیر منفی بگذارد.
    کلیدواژگان: زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، کف پای صاف، مهارت بنیادی جابجایی
  • ولی الله کاشانی، فاطمه دهستانی صفحات 315-334
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه ارزیابی تعارض در تیم های ورزشی در بین ورزشکاران زن و مرد بود. بدین منظور 281 ورزشکار با سطوح مختلف مهارتی در 25 رشته ورزشی تیمی و انفرادی به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و نسخه فارسی پرسشنامه ارزیابی تعارض در تیم های ورزشی را تکمیل کردند. روش اجرا بدین صورت بود که در ابتدا با استفاده از روش باز ترجمه صحت ترجمه پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت و بدنبال آن برای تعیین روایی سازه پرسشنامه از تحلیل عامل تاییدی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری، برای بررسی همسانی درونی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و برای بررسی پایایی زمانی از ضریب هم ‍‍‍‍‍‍بستگی درون طبقه ای به روش آزمون مجدد استفاده گردید. شاخص های برازندگی موید برازش مطلوب ساختار عاملی نسخه فارسی پرسشنامه ارزیابی تعارض در تیم های ورزشی می باشد. علاوه بر این ضرایب آلفای کرونباخ عوامل تعارض تکلیف و تعارض اجتماعی و کل پرسشنامه به ترتیب 83/0، 84/0 و 90/0 بوده است. ضریب همبستگی درون طبقه ای نیز در عوامل و کل پرسشنامه قابل قبول بوده است (70/0≤ɑ). لذا نتایج بدست آمده از ساختار دو عاملی و 14 سوالی پرسشنامه ارزیابی تعارض در تیم های ورزشی حمایت می کند. بنابراین نسخه فارسی پرسشنامه ارزیابی تعارض در تیم های ورزشی در بین ورزشکاران ایرانی از روایی و پایایی قابل قبولی برخودار است.
    کلیدواژگان: انسجام ورزشی، تعارض اجتماعی، تعارض تکلیف، تعارض گروهی، روانسنجی
  • عبدالله حمایت طلب، حسن محمدزاده صفحات 335-345
    در این تحقیق به بررسی اثر تمرین عمومی و اختصاصی در ایجاد مهارت ویژه پرداخته شده است. بدین منظور 24 نفر از دانشجویان دانشگاه که از سلامتی کامل برخوردار بوده و هیچگونه سابقه ای در رشته ورزشی بسکتبال نداشتند انتخاب شدند و پس از پیش آزمون در قالب دو گروه تمرین ثابت و متغیر به مدت 5 هفته و هر هفته 3 جلسه به تمرین ثابت و متغیر پرداختند. در آخر هر هفته آزمون عملکرد به عمل آمد و پس از دو روز بی تمرینی آزمون های یادداری و انتقال انجام شد. به منظور تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر استفاده شد.نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمرین ثابت برای عملکرد در جلسات تمرین و تمرین متغیر برای انتقال مهارت مورد نظر مناسب می باشد. علاوه بر این، تفاوتی در اجرای شوت بسکتبال افراد گروه تمرین متغیر و تمرین ثابت از نقطه پنالتی در آزمون یادداری مشاده نشد که این یافته فرضیه وجود مهارت ویژه در مهارت شوت بسکتبال صحیح نمی باشد. از این رو به مربیان و ورزشکاران توصیه می شود در تمرین مهارت شوت بسکتبال برای یادگیری هرچه بیشتر از تمرین متغیر استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اصل اختصاصی، اصل عمومیت، تمرین ثابت، تمرین متغیر، شوت بسکتبال، مهارت ویژه
  • حسن کیایی، جعفر نوری بیگلویی، معصومه شجاعی صفحات 347-361
    هدف تحقیق حاضر تعیین منابع اعتمادبه نفس ورزشی در ورزشکاران نخبه رشته ورزشی پرورش اندام و ارتباط این منابع با تصویر بدنی است. شرکت کنندگان این تحقیق را 35 نفر از ورزشکاران شرکت کننده در مسابقات انتخابی تیم ملی پرورش اندام تشکیل می دادند. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه منابع اعتمادبه نفس ورزشی و پرسشنامه خودتوصیفی بدنی بود. روش های آماری مورد استفاده شامل آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تک متغیره با سطح معنا داری 05/0 بود. نتایج نشان داد که نمایش توانایی (787/0=SD و 451/6=M) مهم ترین منبع اعتمادبه نفس ورزشی در ورزشکاران نخبه رشته پرورش اندام است. همچنین نتایج نشان داد که ورزشکاران رشته پرورش اندام به لحاظ تصویر بدنی درک مثبتی از خود دارند (001/0>P و 94/31 = (82/16)t). در مورد همبستگی منابع اعتمادبه نفس ورزشی و تصویر بدنی نتایج حاکی از این بود که بین همه منابع اعتمادبه نفس ورزشی به جز تجارب مشاهده ای و سبک رهبری مربی با تصویر بدنی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد و بالاترین میزان همبستگی متعلق به نمایش توانایی با تصویر بدنی است (5920 =r،001/0 >P). همچنین نتایج نشان داد که تصویر بدنی این ورزشکاران پیش بینی کننده اعتمادبه نفس ورزشی آنهاست (001/0،P<497/3=،t520/0=β). یافته های این تحقیق از مدل اعتمادبه نفس ورزشی ویلی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: توانمندی، خویشتن، شایستگی، شخصیت، مدل اعتمادبه نفس ورزشی ویلی
  • فرناز ترابی، پگاه رجب پور صفحات 363-374
    هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی آرایش تمرین مسدود، تصادفی، فزاینده تدریجی و کاهنده تدریجی بر اکتساب و یادداری انواع مختلف پاس بسکتبال (بالای سر، داخل سینه، بغل با دست برتر) در دختران 8 تا 10 سال است. بدین منظور 60 دانش آموز دختر کلاس دوم، سوم و چهارم ابتدایی داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه مسدود، تصادفی، فزاینده تدریجی، کاهنده تدریجی تقسیم شدند. پس از اجرای پیش آزمون در هر مهارت، مرحله اکتساب شامل پنج جلسه تمرین و هر جلسه 81 کوشش آغاز شد. گروه مسدود در هر جلسه هر مهارت را به صورت 27 کوشش پشت سر هم انجام دادند. گروه تصادفی در هر جلسه با آرایش تصادفی سه مهارت مورد نظر را تمرین کردند و گروه فزاینده تدریجی در هر جلسه 27 کوشش اول را به صورت مسدود، 27 کوشش دوم را به صورت زنجیره ای و 27 کوشش سوم را به صورت تصادفی تمرین کردند. گروه کاهنده تدریجی نیز در هر جلسه 27 کوشش اول را به صورت تصادفی و 27 کوشش دوم را به صورت زنجیره ای و 27 کوشش سوم را به صورت مسدود تمرین کردند. آزمودنی ها در پایان پروتکل تمرین 405 کوشش را انجام دادند. پس از پایان جلسه پنجم آزمون اکتساب گرفته شد و 3 روز پس از آن آزمون یادداری به عمل آمد. نتایج نشان داد که در آزمون اکتساب و یادداری تفاوت معنا داری بین میانگین ها وجود ندارد و این تمرینات با سطح تداخلی متفاوت آثار شایان توجهی بر مراحل مختلف یادگیری نداشته است (05/0 P>).
    کلیدواژگان: آرایش تمرین، تداخل زمینه ای افزایشی و کاهشی، قبل از بلوغ، یادگیری حرکتی
  • |
    • Mehdi Shahbazi, Fazlolah Bagherzadeh Pages 209-224
      The term autistic refers to the individuals who have a set of development disorders relevant to the central nervous system. These children are known to have deficiency in social interaction¡ language and communication. The aim of this study was to investigate the relationship between motor development and social development of 6-10-year-old autistic children of Mashhad city. The statistical sample involved 41 students with high–functioning autism (31 boys and 10 girls). The researcher calculated the students'' social development scores using SCQ questionnaire. Using Lincoln-Oseretsky Motor Development Scale¡ the level of motor development was determined. In descriptive section¡ mean and standard deviation were used and in inferential section¡ Pearson correlation coefficient was applied with 95% confidence level. The results showed a significant relationship between students'' motor development and their social development (P0.05). These results of the relationship between motor development and social development showed that motor skills can affect the improvement of autistic students.
      Keywords: autistic child, motor development, social development
    • Gholamali Afrooz, Ali Akbar Arjmand Nia, Elham Azimzade Pages 225-238
      The aim of this study was to design a program to educate emotion management and to evaluate its effectiveness on controlling anger and mental health in soccer players. The method of this study was quasi-experimental, pretest-posttest with control group. The population consisted of all players of soccer teams in adult premier league in 2014. 40 players of soccer teams in premier league were selected by convenience sampling method and 12 subjects were randomly selected for the experimental group and 12 subjects for the control group. To assess mental health and anger control, the SCL-90 Questionnaire and the Anger Control Skill Questionnaire and the Particular Emotional Anger Management Training Package by Abrams (2010) were used. ANCOVA results showed that emotional management training significantly increased attacking behavior control in soccer players. Also, emotional management training significantly reduced mental disorders in soccer players. Emotional management training package could increase the capacity of processing and emotional management in soccer players given the various dimensions of emotions (physiological, behavioral and cognitive) and the style of management (recognition of physiological manifestation, behavior control and change of cognitive deviations).
      Keywords: anger control, attacking behaviors, emotion management, mental health, soccer players
    • Younes Olfatian, Mahmoud Shiekh, Abbas Minooi Pages 239-251
      One of the basic motor skills in childhood is manipulation skills. Gross motor manipulation is a person's relationship with the objects and has this feature: force is applied to an object or the force of an object is absorbed. The aim of this study was to examine the effect of a selected motor program including team traditional games as motor experiences on manipulation skills development in boys aged between 6 and 8 (1st to 3rd grade of elementary school) in deprived areas. In this semi-experimental study, 20 children were selected from the male children in deprived areas of Andimeshk city purposively by convenience sampling method through a personality questionnaire. Firstly, they were pretested with Ulrich Gross Motor Development Test. The subjects were randomly matched in two groups: 10 kids in experiment group and 10 kids in control group. Then the selected motor program was executed for 24 sessions, 45 minutes each session for 8 weeks. During the execution of the program, the control group performed their usual activities. After the end of the program, both groups were post-tested. After checking the normality of the data and equality of variances, data were analyzed using multivariate analysis of variance and one-way ANOVA in the context of MANOVA. Results showed that traditional games had a positive effect on development of manipulation skills (F6.4=30.75, sig=0.003, ƞ2=0.979). So an opportunity can be provided for children to train and increase the development of their basic manipulation skills and their movement by encouraging them to play proper games and enriching the environment.
      Keywords: dribbling, get the ball, motor development, motor experiences, traditional games
    • Amir Hossein Mehrsafar, Mohammad Khabiri, Ali Moghadam Zadeh Pages 253-279
      The Competitive State Anxiety Inventory (CSAI-2) is the most widely used instrument to measure competitive anxiety in the literature. The aim of this study was to examine the factorial validity and reliability of Persian version of Competitive State Anxiety Inventory-2 regarding intensity, direction, and frequency dimensions. The original form included 27 questions and 3 subscales including somatic anxiety, cognitive anxiety, and self-confidence. 356 questionnaires were completed by 16-34-year-old athletes who took part in different sport fields. Five competing models were used to estimate construct validity of the inventory. Confirmatory factor analysis was conducted to contrast the proposed models. The inventory reliability was calculated using the internal consistency method. To examine temporal reliability, intraclass correlation coefficient was applied using test–retest method. The results showed that the Persian version of the inventory supported the 16-item 3-factor model in intensity, direction, and frequency dimensions; thus, validity and reliability of the inventory were confirmed. In conclusion, Persian version of Competitive State Anxiety Inventory-2 with 16 items is recommended to measure athlete's state competitive anxiety.
      Keywords: athletes, competitive anxiety, competitive state anxiety inventory, 2, reliability, Validity
    • Hamid Salehi, Mahshid Zarezade Pages 281-299
      Fundamental movement skills are observable patterns of motor behaviors including locomotor, manipulative, and stability activities. The aim of this study was to assess the gross motor development and the movement skill proficiency in elementary school children in Tehran city. The test of Gross Motor Development-2 (Ulrich, 2000) was administered to 712 children aged between 7 and 11. Performance of each 12 gross motor skills was assessed qualitatively. The percentages of poor/professional and nearly professional (advanced) children were reported by gender and age group. The assessments indicated that the highest percentages of advance level for both genders belonged to sliding and running, but these proportions were generally low in other skills. The percentages of advanced boys were statistically more than the percentages of girls in one locomotor skill (leaping) and two object-control skills (kicking and striking). In three object-control skills (dribbling, kicking and throwing), the percentages of the older advanced children were statistically more than younger ones. It was suggested that more attention should be paid to promote movement skill proficiency in elementary schools.
      Keywords: gross skills, motor development, movement skills, test of gross motor development
    • Sahar Mirkoobandi, Morteza Taheri, Khadijeh Irandous Pages 301-313
      Locomotion fundamental skills play an essential role in improving motor development throughout the life span as they provide children with better development by enhancing search abilities in environment. This study aimed at comparing the locomotion fundamental skills in 7-year-old children with lower extremity deformities and healthy children. The statistical population consisted of 7-year-old male students with lower extremity deformities in Qazvin city. After a list of schools was prepared, some schools were randomly selected. Then, 96 subjects with lower extremity deformities (flat foot, genu valgum and genu varum) were identified in a primary screening. To evaluate knee alignment, varrum and valgus, a caliper with accuracy of 1.1 mm was used. To measure foot curve, CSI method was used. To analyze the locomotion skills, Ulrich test of gross motor development (second edition) was applied. The results showed no significant differences between flat foot and genu varum groups and control group in fundamental skills (P>0.05). Significant differences were found between genu valgum group and control group in locomotion fundamental skills (P
      Keywords: flat foot, genu valgum, genu varum, locomotion fundamental skills
    • Valiollah Kashani, Fateme Dehestani Pages 315-334
      The aim of the present study was to determine psychometric properties of the Persian version of the Group Conflict Questionnaire in male and female athletes. For this purpose, 281 athletes at different skill levels in 25 team and individual sports were selected through cluster random sampling method and were asked to complete the Persian version of this questionnaire. Firstly, the accuracy of the translation was verified using back translation method. In addition, to determine questionnaire’s construct validity, SEM-based confirmatory factor analysis was used. Cronbach alpha coefficient was applied to examine internal consistency and test-retest intra-class correlation coefficient was used to investigate temporal reliability. The fitness indexes indicated proper fit of factor structure of the questionnaire. In addition, the Cronbach alpha coefficients for task conflict, social conflict and the whole questionnaire were 0.83, 0.84, and 0.90 respectively. The intra-class correlation coefficient for all factors and the whole questionnaire were acceptable (ɑ≥0.70). The findings, therefore, supported the two-factor 14-item structure of the questionnaire. Thus, the Persian version of the Group Conflict Questionnaire enjoyed an acceptable validity and reliability among Iranian athletes.
      Keywords: group conflict, psychometrics, social conflict, sporting cohesion, task conflict
    • Abdollah Hemayattalab, Hasan Mohammadzadeh Pages 335-345
      This study examined the effect of general and specific practice on the presence of a special skill. 24 healthy university students with no history of basketball were selected. After a pretest, they performed constant and variable practice (in constant and variable groups) for 5 weeks and 3 sessions per week. A performance test was conducted at the end of every week and retention and transfer tests were conducted after 2 days of detraining. The ANOVA test with repeated measures was used to analyze data. The results showed that the constant practice was better during performance in practice sessions and the variable practice was better in transfer of the mentioned skill. Also, no differences were observed in basketball throw from the penalty location between constant and variable practice groups in retention test. This finding did not support the hypothesis of special skill in basketball throw skill. Therefore, the coaches and players are recommended to use variable practice for more learning of basketball throw skill.
      Keywords: basketball throw, constant practice, Generality, special skill, specificity, variable practice
    • Hassan Kiaei, Jafar Nouri, Elaheh Shojaei Pages 347-361
      The present study aimed at determining resources of sport self-confidence in elite bodybuilders and their relationship with body image. The subjects of study included 35 bodybuilders participating in qualifying tournaments of bodybuilding national team. A questionnaire for resources of sport self-confidence and a questionnaire of physical self-description were used to collect data. Kolmogorov–Smirnov test, one-sample ttest, Pearson correlation coefficient and one-variable regression with significance level of 0.05 were used to analyze data. The findings showed that ability demonstration (Mean=6.451 ± 0.787) was the most important resource of sport self-confidence in elite bodybuilders. Moreover, the results showed that bodybuilders had a positive body image (t(16.82)=31.94, P
      Keywords: ability, competence, personality, self, Vealey's sport self, confidence model
    • Farnaz Torabi, Pegah Rajabpour Pages 363-374
      The aim of this study was to evaluate blocked, random, gradual incremental and gradual decremental practice schedules on the acquisition and retention of different types of basketball pass (overhead, hand chest , single arm with dominate hand) in 8-10-year-old girls. For this purpose, 60 female students of second, third and fourth grade of elementary school were voluntarily selected and randomly divided into 4 groups: blocked, random, gradual incremental and gradual decremental. After a pretest for each skill, the acquisition phase began including 5 practice sessions and 81 trials each session. The blocked group practiced 27 consecutive trials for each skill per session. The random group randomly practiced three intended skills per session. The gradual incremental group practiced the first 27 trials by blocked schedule, the second 27 trials by serial schedule and the third 27 trials by random schedule each session. The gradual decremental group practiced the first 27 trials by random schedule, the second 27 trials by serial schedule and the third 27 trials by blocked schedule each session. Participants conducted 405 trials at the end of the practice protocol. After the fifth practice session, acquisition test was carried out and retention test was taken 3 days later. The results showed no significant differences in the means between the acquisition and retention tests and these practices with different levels of interference did not have any drastic effects on different phases of learning (P>0.05).
      Keywords: incremental, decremental contextual interference, motor learning, practice schedule, prepuberty