فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 26 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • راضیه خان محمدی، حسن خلجی، علیرضا بهرامی صفحات 547-561
    هدف این مطالعه بررسی تاثیر رشته مختلف ورزشی و سطوح مختلف تمرین و اثر تعاملی آنها بر شاخص های نمو و بالیدگی جنسی دختران ورزشکار نوجوان بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دختران ورزشکار نوجوان 17-9 ساله سه رشته ژیمناستیک، والیبال و تنیس روی میز شهر اراک بودند و نمونه شامل 49 ژیمناست، 82 والیبالیست و 38 بازیکن تنیس روی میز بود که به روش خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه ارزیابی فعالیت بدنی نوجوانان، جدول تانر و روش مقاومت بیوالکتریکی بود. برای بررسی و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس (در سطح معنا داری 5 0/0≥P) استفاده شد. نتایج نشان داد رشته های مختلف ورزشی تاثیر معنا داری بر شاخص های قد، طول پا و چربی داشت (05/0>P). سطوح مختلف تمرین بر شاخص های چربی تاثیر معنا داری داشت (5 0/0≥P). اثر تعاملی رشته مختلف ورزشی و سطوح مختلف تمرین بر شاخص های نمو و بالیدگی جنسی تاثیر معنا داری نداشت (5 0/0≤P). نتیجه اینکه ورزشکاران در حالی در این سه رشته وارد می شوند که ویژگی های نموی شان متناسب با نیاز آن رشته ورزشی باشد. همچنین حداکثر 10 ساعت تمرین ورزشی در هفته بر شاخص های نمو و بالیدگی جنسی ورزشکاران اثر معکوسی به جای نمی گذارد.
    کلیدواژگان: بالیدگی جنسی، سطوح تمرین، نمو، نوجوان، ورزشکار
  • فضل الله باقرزاده، معصومه هادیان، مهدی غفوری، آرزو آزادی صفحات 563-574
    انگیزش یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر موفقیت و کیفیت مطلوب عملکرد ورزشکاران است. این در حالی است که تحقیقات محدودی درباره تعیین صفات انگیزشی در ورزشکاران ایران انجام گرفته است. هدف از این تحقیق، توصیف صفات انگیزشی در ورزشکاران ماهر و مبتدی، رشته های تیمی و انفرادی در چند رشته ورزشی منتخب بود. بدین منظور به صورت هدفمند بازیکنان تیم های ملی در رشته های انفرادی کاراته، تکواندو، شمشیربازی، بدمینتون، قایقرانی و در رشته های تیمی بسکتبال، والیبال، دراگون بوت، هندبال و فوتسال به عنوان جامعه آماری ورزشکاران ماهر و 60 نفر به صورت تصادفی در تمام رشته های ورزشی منتخب مذکور از چند استان منتخب کشور به عنوان نمونه آماری ورزشکاران مبتدی در نظر گرفته شد. داده های حاصل از پرسشنامه نگرش ورزشی (SAI) براساس رشته تیمی و انفرادی و ورزشکاران براساس مبتدی و ماهر گروه بندی شدند و با استفاده از آمار توصیفی تجزیه وتحلیل شد. نتایج آمار استنباطی آزمون تحلیل واریانس نشان داد انگیزه رقابت در ورزشکاران ماهر و مبتدی رشته های انفرادی به صورت معناداری بیشتر از رشته های تیمی و در ورزشکاران ماهر بیشتر از ورزشکاران مبتدی بود (P<0/05).
    کلیدواژگان: صفات انگیزشی، ورزشکاران ماهر، ورزشکاران مبتدی، ورزش های تیمی و انفرادی
  • ریحانه راهداربیک، مهدی شهبازی صفحات 575-592
    فرایند تصمیم گیری، نقش بسیار مهمی در فعالیت های ورزشی داشته و با شکست یا موفقیت ورزشی ارتباط مستقیم دارد. از سوی دیگر، یکی از موضوعات مهم در روان شناسی ورزش و علوم رفتاری، جهت گیری در ورزش است. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه جهت گیری کنشی و حالتی با رفتار تصمیم گیری فوتبالیست های ماهر زن بود. شرکت کنندگان در پژوهش 27 بازیکن با سابقه حداقل 8 سال شرکت در مسابقات بودند. به منظور تعیین جهت گیری کنشی یا حالتی بازیکنان از پرسشنامه مقیاس کنترل عملکردی-90 و برای ارزیابی عملکرد تصمیم گیری بازیکنان از تصاویر موقعیت های واقعی بازی فوتبال استفاده شد. بازیکنان باید از بین گزینه های موجود (شوت، دریبل و پاس) به یکی از آنها پاسخ صحیح می دادند. پس از بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از طریق آزمون کولموگروف اسمیرنوف، برای تجزیه وتحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در سطح معنا داری 05/0استفاده شد. نتایج همبستگی معنا داری را بین جهت گیری کنشی با دقت و رفتار تصمیم گیری بازیکنان کنشی نشان داد (05/0P<)، اما این همبستگی در مورد رابطه بین جهت گیری کنشی با سرعت تصمیم گیری بازیکنان کنشی معنا دار نبود (05/0P>). همچنین رابطه معنا داری بین جهت گیری حالتی با هیچ یک از متغیرها (دقت، سرعت و رفتار تصمیم گیری بازیکنان جهت گیر حالتی) مشاهده نشد (05/0P>). در نهایت می توان گفت که برخورداری از ویژگی کنشی در بازیکنان ماهر، با دقت تصمیم گیری و انتخاب مخاطره پذیر آنها همبستگی دارد و این نوع جهت گیری افراد را در رسیدن به اهدافشان کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، جهت گیری حالتی، جهت گیری کنشی، جهت گیری ورزشی، فوتبال
  • یاسین کاظمی، علی حیرانی، قباد محرابیان صفحات 593-606
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر بازی های بومی بر رشد حرکتی و رفتار پرخاشگرانه کودکان پیش دبستانی بود. در یک پژوهش نیمه تجربی 40 کودک شش ساله پیش-دبستانی از بین مراکز پیش دبستانی شهر اهواز به صورت تصادفی انتخاب شدند. پیش آزمون با استفاده از آزمون مهارت های حرکتی اولریخ و مقیاس اندازه گیری پرخاشگری به عمل آمد. آزمودنی ها براساس نمره های پیش آزمون در قالب دو گروه یکسان بازی های بومی و فعالیت های رایج مراکز پیش دبستانی قرار گرفتند. گروه بازی های بومی فعالیت های خود را به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه یک ساعته انجام دادند و گروه دوم در این مدت به فعالیت های رایج مراکز پیش دبستانی مشغول بودند. سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. پس از اطمینان از توزیع طبیعی داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، از آزمون tهمبسته و مستقل برای مقایسه های بین گروهی و درون گروهی استفاده شد. نتایج t همبسته حاکی از اثر معنادار هر دو برنامه بر رشد حرکتی و کاهش پرخاشگری کودکان پیش دبستانی بود. اما مقایسه بین گروهی حاکی از برتری گروه بازی بومی نسبت به فعالیت های رایج در مهدکودک بر مولفه های مذکور بود (001/0P=). با توجه نتایج پیشنهاد می شود مراکز پیش دبستانی از بازی های بومی به منظور بهبود رشد حرکتی و کاهش پرخاشگری کودکان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: بازی های بومی، پرخاشگری، رشد حرکتی، فعالیت رایج، کودکان پیش دبستانی
  • نجمه رضاسلطانی، حسن غرایاق زندی، محمد خبیری صفحات 607-626
    هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس نیازهای روان‏شناختی پایه در تمرین بود. پژوهش حاضر توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری شامل ورزشکاران مرد و زن بالای 16سال بود که به طور ساختاریافته در تمرین شرکت کردند. نمونه 256 ورزشکار مرد و زن (04/4 ± 03/23M=) بود که به روش خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. ابزار مقیاس 12سوالی نیازهای روان شناختی پایه در تمرین بود که ابتدا ترجمه (به روش ترجمه-ترجمه مجدد) و سپس روایی صوری و محتوای آن تایید شد. پس از پایلوت اولیه و اصلاحات لازم، برای بررسی روایی سازه این مقیاس از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. همسانی درونی مقیاس و پایایی زمانی گویه ها نیز با محاسبه آلفای کرونباخ و نیز ضریب همبستگی درون گروهی (ICC)به روش آزمون-آزمون مجدد با فاصله 4-2 هفته برای خرده مقیاس‏ها و مقیاس کلی بررسی شد. نتایج نشان داد که مدل تاییدی مرتبه دوم مقیاس نیازهای روان‏شناختی پایه در تمرین از شاخص های برازندگی ( 98/0 = CFI، 07/0= RMSEA)، همسانی درونی(ارزش آلفا: ارتباط 87/0، شایستگی80/0، و استقلال 82/0 و کل پرسشنامه 88/0)، و پایایی زمانی (ارتباط 88/0، شایستگی 83/0، استقلال 83/0 و کل پرسشنامه 90/0) قابل قبول و مطلوبی برخوردار است. بنابراین این مقیاس بر روی جامعه پژوهش در ایران قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: ارتباط، استقلال، پایایی، روایی، شایستگی
  • عبدالرحمن خضری، زهره معدنچی، عبدالله قاسمی، بیتا دیوسارناز صفحات 627-643
    تمرینات بینایی شامل تمرینات ویژه ای است که موجب ارتقای عملکرد چشم در کنترل و هماهنگی می شود و به منظور بهبود کارکرد بینایی در اجراهای ورزشی به کار می رود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر یک دوره تمرینات بینایی بر مهارت دریافت سرویس والیبال بود. به این منظور، 40 دانش آموز متوسطه (17 تا 19 ساله) به صورت تصادفی ساده انتخاب و به چهار گروه تمرین بینایی، مهارتی، ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین بینایی به مدت هشت جلسه در تمرینات بینایی و گروه مهارتی، هشت جلسه در تمرینات مهارتی دریافت سرویس شرکت کردند. گروه ترکیبی نیز در طول هشت جلسه تمرینی در هر دو برنامه تمرینی بینایی و مهارتی شرکت کردند. گروه کنترل در طول این مدت در هیچ گونه فعالیت مرتبطی شرکت نکردند و به کارهای عادی روزمره خود پرداختند. پیش و پس از شرکت آزمودنی ها در این جلسات تمرینی، به وسیله «آزمون دریافت سرویس والیبال در پنج منطقه» پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. نتایج آزمون t همبسته برای مقایسه نمره های پیش آزمون و پس آزمون نشان داد که دو گروه تمرین ترکیبی و مهارتی پیشرفت معناداری در مهارت دریافت سرویس داشتند (05/0P<)، درحالی که پیشرفت دو گروه بینایی و کنترل از نظر آماری معنادار نبود (05/0P>). نتایج آزمون تحلیل واریانس یکراهه نیز نشان داد که تفاوت بین چهار گروه معنادار بود (001/0P=) و آزمون تعقیبی توکی نشان داد که عملکرد گروه ترکیبی بالاتر از سایر گروه ها بود. گروه تمرین مهارتی نیز بالاتر از دو گروه تمرین بینایی و کنترل بود (05/0P<). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرین ترکیبی به بهترین نتیجه در مهارت دریافت سرویس والیبال منجر شد.
    کلیدواژگان: بینایی ورزشی، تمرین بینایی، تمرین ترکیبی، مهارت دریافت سرویس، والیبال
  • شهزاد طهماسبی بروجنی، فریبا حسن بارانی، الهام حاتمی شاهمیر صفحات 645-660
    مهارت های ادراکی-حرکتی در بسیاری از تکالیف روزمره زندگی و مهارت های ورزشی نقش بسزایی دارند. سنجش توانایی زمان بندی پیش بین انطباقی روشی برای اندازه گیری مهارت های ادراکی و ادراکی-حرکتی افراد است. بنابراین هدف کلی پژوهش حاضر بررسی نقش قیود مختلف فرد، تکلیف و محیط در دقت زمان بندی پیش بین انطباقی بود. بدین منظور 30 زن نوجوان (17-15 سال)، جوان (40-20 سال) و سالمند (80-60 سال) در چهار آزمون زمان بندی پیش بین انطباقی شرکت کردند. آزمون ها شامل اجرای یک تکلیف زمان بندی پیش بین انطباقی با رنگ های متفاوت پس زمینه سبز (1)، آبی (2) و قرمز (3) و اضافه شدن یک قید محیطی (4) بود و شرکت کنندگان باید همزمان با ورود محرک به نقطه هدف کلید مربوطه را فشار می دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب (3*4)، 4 تحلیل واریانس یکطرفه و 3 تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری با استفاده از تعدیل بونفرونی برای هر گروه استفاده شد. آزمون های آماری تفاوت معناداری را در آزمون 1، 3 و 4 نشان دادند (0125/0≥P). تمامی گروه ها نیز با تغییر رنگ از پس زمینه سبز به قرمز و اضافه شدن تکلیف ثانویه کاهش معنادار عملکرد را نشان دادند (017/0≥P). به علاوه نتایج بیانگر ضعیف ترین اجرا برای گروه سنی سالمند نسبت به دو گروه جوان و نوجوان بود که علت احتمالی آن ضعف سیستم های ادراکی-حرکتی مرتبط با افزایش سن معرفی شد. در پایان برنامه های تمرینی مختلف تکالیف زمان بندی انطباقی برای افراد ورزشکار، سالمند و بیماران دارای نقصان سیستم ادراکی- حرکتی پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: پیش بین انطباقی، جوان، دقت زمان بندی سالمند، مهارت های ادراکی، حرکتی، نوجوان
  • ولی الله کاشانی، محمد علی سلطانیان، فاطمه نجاری اردستانی صفحات 661-681
    هدف از تحقیق حاضر تعیین ویژگی های روان سنجی و هنجار یابی نسخه فارسی پرسشنامه خودگفتاری بود. به این منظور، 384 ورزشکار مرد و زن در سه سطح مهارتی و در 10 رشته ورزشی (تیمی و انفرادی)، انتخاب شدند و نسخه فارسی پرسشنامه خودگفتاری را تکمیل کردند. با استفاده از روش باز ترجمه، صحت ترجمه ابزار مورد تایید قرار گرفت. به منظور تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی و برای بررسی همسانی درونی پرسشنامه ها از ضریب آلفای کرونباخ و برای بررسی پایایی زمانی از ضریب همبستگی درون طبقه ای استفاده شد. نتایج تحقیق نشان دهنده برازش مطلوب مدل 11 سوالی پرسشنامه های خودگفتاری است. به طوری که شاخص های برازندگی (رمزی، 07/0؛ سی.اف.آی، 98/0 و تی.ال.آی 97/0)، همسانی درونی (انگیزشی 70/0 و شناختی 70/0 و کل پرسشنامه 73/0) و پایایی زمانی (انگیزشی 89/0 و شناختی 92/0 و کل پرسشنامه 89/0) بیانگر روایی و پایایی مطلوب نسخه فارسی پرسشنامه خودگفتاری است. یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد که نسخه فارسی پرسشنامه خودگفتاری از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است. بنابراین از نسخه فارسی پرسشنامه خودگفتاری می توان به عنوان ابزار مناسبی برای مطالعه و ارزیابی خودگفتاری زنان و مردان ورزشکار ایرانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: خودگفتاری انگیزشی، خودگفتاری شناختی، روان سنجی، مردان و زنان ورزشکار
  • فرناز ترابی، ابوالفضل فراهانی، علی اربابی صفحات 683-698
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی آثار تعداد جلسات تمرین در هفته بر عوامل روان شناختی و حافظه سالمندان کم تحرک بود. به این منظور، 45 مرد سالمند کم تحرک با میانگین سنی 54/6±15/73 سال، قد 10/3±5/166 سانتی متر، وزن 06/4±45/64 کیلوگرم و نمایه توده بدنی (BMI) 51/1±49/23 کیلوگرم بر متر مربع داوطلبانه انتخاب شدند و با تمایل خود در دو گروه تمرین و یک گروه کنترل جای گرفتند. برنامه تمرینی هشت هفته ای در گروه دوجلسه ای، شامل دویدن با شدت 55-40 درصد حداکثر ضربان قلب به مدت هفته ای دو جلسه بود. آزمودنی های گروه چهارجلسه ای نیز از برنامه تمرینی با همان شدت برنامه تمرین گروه دوجلسه ای؛ هفته ای چهار جلسه استفاده کردند. به منظور بررسی افسردگی، اضطراب، شادکامی و وضع حافظه آزمودنی ها از آزمون های افسردگی بک، اضطراب بک، شادکامی آکسفورد و حافظه وکسلر استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آماری تی زوجی و آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد (05/0P<). نتایج مطالعه، بهبود معناداری را در فاکتورهای روان شناختی و حافظه در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد (05/0P<). افرادی که چهار جلسه در هفته تمرین کرده بودند، از نظر فاکتورهای افسردگی، اضطراب، شادکامی و برخی از فاکتورهای حافظه بهبود بیشتری را نشان دادند. به طور کلی می توان گفت که اجرای هر دو برنامه تمرینی، سازگاری مفیدی را در پی داشته است و افزایش تعداد جلسات تمرین در بهبود فاکتورهای روان شناختی و حافظه سالمندان، تاثیر بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: پاسخ وابسته به تعداد، تمرین ورزشی، حافظه، سالمندان، فاکتورهای روان شناختی
  • شیلا صفوی همامی، مریم نزاکت الحسینی، الهام عابدی صفحات 699-716
    انطباق ویژگی های صفتی شاگردان با شیوه های آموزش و تمرین مهارت های ورزشی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تعامل خودپنداره بدنی با تمرین به روش مربی مدار و خودتنظیم در اکتساب، یادداری و انتقال سرویس والیبال در دختران سنین دانشگاهی بود. شرکت کنندگان 50 دانشجوی دختر 25- 18 سال بودند که در گروه های خودپنداره بدنی بالا و پایین قرار گرفتند و سپس هر کدام از این دو گروه به زیرگروه ها شامل گروه تمرین کننده به روش مربی مدار یا خودتنظیم تقسیم شدند. شرکت کنندگان در محیط تمرینی ویژه خود به مدت شش هفته به صورت هفته ای چهار جلسه به تمرین مهارت ملاک پرداختند. از آزمون های سرویس والیبال ایفرد و پرسشنامه خودپنداره بدنی برای گردآوری داده ها استفاده شد. آزمون های اکتساب در هر هفته، آزمون یادداری پس از سه روز از آخرین جلسه تمرین و آزمون انتقال به فاصله یک ساعت پس از آزمون یادداری اخذ شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و تحلیل واریانس تحلیل شد. یافته ها نشان داد گروه خودپنداره بالا با روش تمرینی خودتنظیم بیشترین پیشرفت را در مراحل اکتساب، یادداری و انتقال نشان دادند و سایر گروه ها عملکرد نسبتا مشابهی داشتند. یافته ها به وضوح بیان می کنند فراگیران مهارت سرویس والیبال با داشتن خودپنداره بدنی بالا و انجام تمرین به روش خودتنظیم بیشترین میزان اکتساب و یادگیری مهارت را خواهند داشت.
    کلیدواژگان: خودپنداره بدنی، خودتنظیمی، سرویس ساده والیبال، یادگیری حرکتی
|
  • Raziyeh Khanmohamadi, Hasan Khalaji, Alireza Bahramy Pages 547-561
    The aim of this study was to investigate the effect of different sport fields, different training levels and their interactive effects on indicators of growth and sexual maturation of adolescent female athletes. The population consisted of all adolescent female athletes (aged 17-9) in gymnastics, volleyball and table tennis in Arak city and the sample included 49 gymnasts, 82 volleyball players and 38 table tennis players who were selected by multistage cluster sampling method. The data were collected by a demographic questionnaire, the physical activity questionnaire for adolescent (PAQ-A), the Tanner Table and bioelectric resistance method. To analyze the data, covariance analysis at (P≤0.05) was used. The findings showed that different sport fields had significant effects on indicators of height, leg length and fat (P˂0.05). Different training levels had significant effects on indicators of fat (P≤0.05). The interactive effect of different sport fields and different training levels had no significant effects on indicators of growth and sexual maturation (P≥0.05). It was concluded that athletes enter these three sport fields when their growth characteristics are proportional to the needs of that field. Also, maximum 10 hours of exercise training per week have no adverse effects on indicators of growth and sexual maturation of athletes.
    Keywords: Adolescent, athlete, growth, sexual maturation, training levels
  • Fazlolah Bagherzadeh, Masoumeh Hadiyan, Mehdi Ghafouri, Arezou Azadi Pages 563-574
    Motivation is one of those factors affecting the success and quality of athletic performance. However, limited research has been conducted on the motivational traits of Iranian athletes. This study aimed at describing the motivational traits of skilled and novice athletes of team and individual sports in some selected sports fields. Players of national teams of the individual sports of karate, taekwondo, fencing, badminton, sailing and team sports of basketball, volleyball, Dragon boat, handball and futsal were purposively selected as the population of skilled athletes and 60 athletes were randomly selected from all above selected sports fields from some selected provinces as the sample of novice athletes. Data from the Sport Attitudes Inventory (SAI) were classified according to team and individual sports and players were classified according to novice and skilled levels and data were analyzed using descriptive statistics. Inferential statistical results of ANOVA showed that competitive motivation was significantly higher in skilled and novice athletes of individual sports than team sports and it was higher in skilled athletes than novice athletes (P
    Keywords: motivational traits, novice athletes, skilled athletes, team, individual sports
  • Reyhaneh Rahdar Beik Qomi, Mehdi Shahbazi Pages 575-592
    Decision making plays an important role in sport activities and is directly associated with sporting success or failure. On the other hand, one of the key issues in psychology of sports and behavioral sciences is sport orientation. The aim of this study was to investigate the relationship of action and state orientation with decision making behavior of expert female football players. 27 players who attended competitions for at least 8 years participated in the present study. Action Control Scale (ACS-90) was used to specify action or state orientation of players. Then, to evaluate the performance of decision making of players, the images of real football situations were used. The players were required to respond correctly to one of the existing options (shooting, dribbling, passing). K-S test was applied to examine normal data distribution and multiple regression and Pearson correlation coefficient were used to analyze data at significance level of 0.05. Results showed a significance correlation between action orientation and accuracy and decision making behavior of action players (P0.05). Moreover, results indicated no significant relationships between state orientation and variables (accuracy, speed and decision making behavior) of state players (P>0.05). Finally, it can be inferred that action orientation in expert players has a correlation with accuracy in decision making and risk taking choices and it can facilitate reaching their goals.
    Keywords: Action orientation, decision making, football, sport orientation, state orientation
  • Yasin Kazemi, Ali Heirani, Ghoobad Mehrabiyan Pages 593-606
    This study aimed at examining the effect of local games on motor development and aggressive behavior in preschool children. In a semi-experimental study, 40 children (6 years old) were selected randomly from preschools in Ahwaz city. Pretest was conducted using Ulrich Gross Motor Skills test and Aggression Scale. Based on their pretest scores, subjects were divided into two equal groups: local games and preschool common activities. Local games group participated in local games program for 8 weeks, 3 sessions per week while the other group had their preschool common activities. Then, all subjects participated in a posttest. After ensuring normal data distribution using Kolmogorov-Smirnov test, paired and independent t tests were used for intergroup and intra-group comparisons. Paired t test analysis showed the significant effect of both programs on motor development and reduction in aggression in preschool children. But intergroup comparison showed the advantage of local games over the preschool common activities (P=0.001). It is suggested that preschools should use local games to enhance motor development and to reduce aggressive behaviors in children.
    Keywords: Aggression, common activities, local games, motor development, preschool children
  • Najmeh Rezasoltani, Hassan Gharayagh Zandi, Mohammad Khabiri Pages 607-626
    The aim of this study was to determine the validity and reliability of the Basic Psychological Needs in Exercise Scale (BPNES). The method was descriptive-survey. The Statistical population consisted of male and female athletes aged over 16 years who attended structured exercise programs. The sample consisted of 256 male and female athletes (M=23.03¡ SD=4.04) who were selected through cluster random sampling method. The 12-item Basic Psychological Needs in Exercise Scale was initially translated (by translation - back translation method) and then its face and content validity were confirmed. After a pilot study and necessary modifications¡ confirmatoryfactoranalysis (CFA) was used to examine construct validity. Cronbach''s alpha coefficient was used for internal consistency of the scale and temporal reliability of the items. Intra-class correlation coefficient (ICC) was examined by test-retest method with 2-4 weeks of interval for the scale and subscales. The results showed that the second model of BPNES had acceptable fit indexes (CFI=0.98¡ RMSEA=0.07)¡ internal consistency (alpha coefficient: 0.87 for relatedness¡ 0.80 for competence¡ 0.82 for autonomy¡ and 0.88 for the whole questionnaire) and temporal reliability (0.88 for relatedness¡ 0.83 for competence¡ 0.83 for autonomy¡ and 0.90 for the whole questionnaire). So¡ this scale can be used for research population in Iran.
    Keywords: autonomy, competence, relatedness, reliability, validity
  • Abdolrahman Khezri, Zohre Madanchi, Abdollah Ghasemi, Bita Divsarnaz Pages 627-643
    Visual training includes special practices that improve eye performance of control and coordination. This training is used to enhance visual function in sports performances. The aim of this study was to examine the effect of a visual training course on volleyball serve reception skill. 40 high school students (17-19 years old) were selected randomly and divided into four groups: visual training, skill training, mixed (visual & skill training) and control. The visual training group participated in visual training for 8 sessions. The skill training group received 8 sessions of serve reception skill training. The mixed group participated in both visual and skill training programs during their 8 training sessions. During this period, control group did not participate in any related activities and had their daily routines. Before and after these training sessions, pretest and posttest were administered by “volleyball serve reception test in five regions”. The results of paired sample t test (to compare pretest and posttest scores) showed that mixed and skill training groups significantly improved their serve reception skill (P0.05). Also, the results of one-way ANOVA test showed that four groups had significant differences (P=0.001) and Tukey post hoc test showed that mixed training group had a better performance than other groups. Skill training group had a better performance than control and visual training groups (P
    Keywords: mixed training, serve reception skill, sports vision, visual training, volleyball
  • Shahzad Tahmasebi Boroujeni, Fariba Hasan Barani, Elham Hatamishahmiri Pages 645-660
    Perceptual-motor skills play a vital role in many tasks of daily life and sports skills. The measurement of coincidence anticipation timing ability is a method to evaluate perceptual and perceptual-motor skills. Thus, the main aim of the present study was to investigate the role of different organism, task and environment constraints in coincidence anticipation timing accuracy. For this purpose, 30 female adolescents (17-15 years old), young (20-40 years old) and elderly (60-80 years old) participated in 4 tests of coincidence anticipation timing. The tests included a coincidence anticipation timing task with green (1), blue (2), red (3) color background and an additional environment constraint (4) and participants had to coincide with the arrival of the stimulus in the target point and press the corresponding key. For data analysis, mixed ANOVA (3*4), 4 one-way ANOVA and 3 ANOVA with repeated measures were used for each group with adjusted Bonferroni. Statistical analysis showed a significant difference in test 1, 3 and 4 (P≤0.0125). Also, all groups showed a significant reduction in performance when the background color changed from green to red and the addition of the secondary task (P≤0.017). In addition, results indicated that the elderly group had the weakest performance compared with the adolescent and young groups and the reason might be a weakness in perceptual-motor systems related to age increase. Finally, different coincidence anticipation training programs were recommended for athletes, elderly and patients with perceptual-motor system weakness.
    Keywords: Adolescent, coincidence anticipation timing accuracy, elderly, perceptual-motor skills, young
  • Valiollah Kashani, Mohammad Ali Soltanian, Fatemeh Najari Ardestani Pages 661-681
    The aim of this study was to determine the psychometric properties and to normalize Persian version of the Self Talk Questionnaire. 384 male and female athletes in three skill levels and 10 sport fields (team and individual) were selected and completed the Persian version of the Self Talk Questionnaire. At first, face validity of this questionnaire was confirmed with translation-back translation method. For construct validity, internal constancy and temporal stability, confirmatory factor analysis, Cronbach alpha coefficient and intra-class correlation coefficient were used respectively. The results showed acceptable fit of the 11-item model of Self Talk Questionnaire; fit index (RMSEA, 0.07; CFI, 0.98 & TLI, 0.97), internal consistency (motivational, 0.70; cognitive, 0.70 & total, 0.73) and temporal stability (motivational, 0.89; cognitive, 0.92 & total, 0.89) showed good reliability and validity of the Persian version of this questionnaire. These findings indicated good validity and reliability for the Persian version of Self Talk Questionnaire. Therefore, the Persian version of Self Talk Questionnaire can be employed as a suitable tool to study and evaluate self talk of Iranian male and female athletes.
    Keywords: cognitive self talk, male, female athletes, motivational self talk, psychometry
  • Farnaz Torabi, Abolfazl Farahani, Ali Arbabi Pages 683-698
    The aim of the present study was to determine the effects of the number of training sessions in a week on psychological factors and memory of sedentary elderly. For this purpose, 45 sedentary male elderly (mean age, 73.15±6.54 years; height, 166.5±3.10 cm; weight, 64.45±4.06 kg; body mass index (BMI), 23.49±1.51 kg/m2) were voluntarily selected and divided into two training groups and one control group with their own desire. The 8-week training program in two-session group consisted of running with intensity of 40-55% of maximum heart rate for 2 sessions a week. Subjects in four-session group used a training program with similar intensity of two-session group for 4 sessions a week. Depression, anxiety, happiness and memory status were measured using the Beck Depression, Beck Anxiety, Oxford Happiness and Wechsler Memory tests. Data were analyzed using paired t test and one-way ANOVA (P
    Keywords: elderly, memory, physical training, psychological factors, response related to number
  • Shila Safavi, Maryam Nezakatolhosayne, Elham Abedi Pages 699-716
    A match of the student's traits and teaching and training styles of sport skills has received researcher's attention. The aim of the present study was to investigate the interaction of physical self-concept and coach-oriented and self-regulated training styles in acquisition, retention and transfer of volleyball serve of collegiate female students. 50 female students (age: 18-25) were assigned to high and low physical self-concept groups. Then, each group was divided into coach-oriented and self-regulated styles. Participants exercised the criterion task for 6 weeks, 4 sessions per week in their special training condition. AAHPERD test and Physical Self-Concept Questionnaire were used for data collection. Acquisition tests were administered every week while retention and transfer tests were administered 3 days after the last training session and one hour after the retention test respectively. The data were analyzed by ANOVA with repeated measures and ANOVA. Results showed that the high self-concept group practicing the task with self-regulated style showed the best performance in acquisition, retention and transfer phases. The other groups showed similar performances. Results clearly showed that participants with high physical self-concept who exercised volleyball serve skill with self-regulated style had the highest skill acquisition and learning.
    Keywords: motor learning, physical self-concept, self-regulation, volleyball simple serve