فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 1 (تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/07/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • میرحسن سید عامری صفحات 5-17
    هدف این تحقیق، بررسی رابطه بین مؤلفه های مدیریت مشارکتی با انگیزش شغلی کارکنان است. تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی بوده و به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری تحقیق را 122 نفر از کارکنان شاغل در ادارات تربیت بدنی استان آذربایجان غربی تشکیل می دادند که با برگشت پرسشنامه های تکمیلی جامعه آماری تحقیق حاضر به 98 نفر محدود شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های روا و پایای 84% = r مدیریت مشارکتی و 87% = r انگیزش شغلی استفاده شد. نتایج تحقیق با استفاده از روش آماری مجذور کای نشان داد که بین مؤلفه های مدیریت مشارکتی (مشارکت در تصمیم گیری، روابط انسانی و جو سازمانی حاکم در سازمان) و انگیزش شغلی کارکنان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (05/0 P<).
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، مشارکت در تصمیم گیری، روابط انسانی، جو سازمانی و انگیزش شغلی
  • اسفندیار خسروی زاده، مهرزاد حمیدی، جهانگیر یدالهی، محمد خبیری صفحه 19
    هدف تحقیق، شناسایی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای کمیته ملی المپیک و تنگناها و چالش های فرا روی آن بود. برای گردآوری داده ها، به بررسی اسناد و مدارک و مطالعه ادبیات پیشینه پرداخته شد و از پرسشنامه های نظرسنجی و PEST SCAN (9748/0 = α) و تحلیل SWOT استفاده شد. در بخش نظرسنجی، 150 نفر از ذی نفعان کمیته ملی المپیک شامل 50 نفر از اعضای مجمع عمومی، 80 نفر از مدیران و کارکنان و 20 نفر از نخبگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. با استفاده از روش دلفی، برگزاری جلسات و چندین مرحله تحلیل راهبردی، 11 قوت، 10 ضعف، 12 فرصت و 12 تهدید تایید و بر اساس آزمون آماری فریدمن رتبه بندی شدند. علاوه بر این، نتایج نشان داد این کمیته با تنگناها و چالش هایی در حوزه های مالی و بازاریابی، جایگاه حقوقی در ورزش کشور، تاثیر مسایل سیاسی، رقبا، فضای رسانه های ورزشی داخلی، بروز مسایل غیراخلاقی و دوپینگ در برخی میادین ورزشی کشور، فقدان نظام شایسته سالاری در تعیین مدیران ورزشی کشور، و وابستگی فدراسیون های ملی ورزشی مواجه است. تدوین برنامه راهبردی و انتخاب راهبردهای مناسب به منظور استفاده حداکثر از قوت ها و ضعف ها و بر طرف ساختن ضعف ها و کمک به کاهش آثار برخی از این تنگناها و چالش ها بر عملکرد کمیته ملی المپیک پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تنگناها، چالش ها، تحلیل SWOT، کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران
  • هاشم کوزه چیان، حمیدرضا گوهر رستمی، محمد احسانی صفحه 37
    هدف این پژوهش، بررسی و مقایسه رضایت مندی مشتریان باشگاه های بدنسازی خصوصی و دولتی شهر تهران بود. در سازمان های موفق، رضایت مشتری، به عنوان یکی از معیارهای موفقیت در نظر گرفته می شود. این سازمان ها به شدت بر روی بهبود فعالیت هایی که موجب افزایش رضایت مندی مشتریان می شود، سرمایه گذاری می کنند. بنابراین ایجاد و پیاده سازی سیستم های اندازه گیری و پایش رضایت مشتری، مهم ترین امر در بهبود عملکرد از نیازهای اساسی سازمان های امروزی به شمار می رود. جامعه آماری مورد بررسی در این پژوهش، مشتریان باشگاه های بدنسازی خصوصی و دولتی مردان شهر تهران بودند که دست کم شش ماه سابقه فعالیت ورزشی داشتند. نمونه آماری 481 نفر از مشتریان بودند که به طور تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه به همراه پرسشگر بود. بررسی یافته های پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری در رضایت کلی مشتریان باشگاه های بدنسازی خصوصی و دولتی وجود دارد. همچنین تفاوت معنی داری در رضایت مشتریان از عوامل اجتماعی، تجهیزات، کیفیت رفتار کارکنان، برنامه های تمرینی و شهریه در باشگاه های خصوصی و دولتی وجود دارد و تفاوت معنی داری در رضایت مشتریان از عامل سلامت در باشگاه های خصوصی و دولتی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: مشتری، رضایت مشتری، باشگاه های خصوصی بدنسازی و باشگاه های دولتی بدنسازی
  • مهرداد محرم زاده، میرمحمد کاشف، محمد صادق افروزه صفحه 51
    امروزه جذب، سازماندهی و حفظ داوطلبان، از اهداف مهم مدیریت ورزش در حوزه منابع انسانی است. هدف این تحقیق، بررسی انگیزش، رضایت مندی و تحلیل رفتگی داوطلبان ورزشی در جامعه ایران است. جامعه آماری را 260 نفر از داوطلبان ورزشی فعال در هیات های ورزشی استان فارس تشکیل می دادند که 74 نفر از آنها از طریق نمونه گیری خوشه ایبه عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق چهار پرسشنامه تحلیل رفتگی پیتز (1984) با 21 مورد سنجش انگیزش داوطلبان لیات کولیک (2007) با 28 سؤال، پرسشنامه رضایت مندی اوموتو و اسنیدر (1995) و پرسشنامه مشخصات فردی جمع آوری شد. برای سنجش پایایی پرسشنامه ها در یک مطالعه راهنما و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ به ترتیب 81/0، 87/0 و 75/0 برآورد شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون همبستگی و MANOVA انجام شد. تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که عامل حمایت از خانواده و تقدیر و تشکر، بیشترین و کمترین عامل انگیزشی در جذب داوطلبان محسوب می شوند. بین قدرت با عامل حمایت از خانواده، دریافت پاداش و تقدیر و تشکر ارتباط معنی داری مشاهده شد. همچنین رضایت مندی و تحلیل رفتگی در زنان بیشتر از مردان بود. بین قدرت، دریافت پاداش و فقدان تقدیر و تشکر با رضایت مندی داوطلبان ارتباط معنی داری یافت شد. همچنین مذهب، قدرت، دریافت پاداش و فقدان تقدیر و تشکر با تحلیل رفتگی داوطلبان ورزشی ارتباط معنی داری وجود داشت.
    کلیدواژگان: داوطلبان، عوامل انگیزشی، رضایتمندی و تحلیل رفتگی
  • جواد ادبی فیروزجاه، هاشم کوزه چیان، محمد احسانی صفحه 67
    هدف این تحقیق، بررسی جاذبه های طبیعی مؤثر بر توسعه گردشگری ورزشی کشور از دیدگاه کارشناسان ورزشی و کارشناسان بخش گردشگری کشور بود. جامعه آماری تحقیق عبارتند از: 1.کارشناسان بخش گردشگری سازمان گردشگری و میراث فرهنگی شاغل در تهران (37 نفر)، 2. کارشناسان آژانس های مسافرتی فعال در زمینه تورگردانی (60 نفر)، 3. کارشناسان ورزشی فدراسیون های کوهنوردی، قایقرانی، شنا، سوارکاری، دوچرخه سواری، تیراندازی، دو و میدانی، ورزش های همگانی، اسکی و گلف (30 نفر). پس از طراحی پرسشنامه و توزیع آن، 112 پرسشنامه تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از روش تحلیل عامل استفاده شد و این نتایج به دست آمد: در مجموع دیدگاه سه گروه کارشناسان درباره جاذبه های طبیعی ورزشی مؤثر بر توسعه گردشگری ورزشی نشان داد که «جاذبه های مربوط به دامنه نوردی و طبیعت گردی»، بار عاملی 79/0، «جاذبه های مربوط به ورزش های ساحلی، آبی و تابستانی» با بار عاملی 78/0، «جاذبه های مربوط به بیابانگردی و کویرنوردی» با بار عاملی 75/0 و «جاذبه های مربوط به شکار و صید» با بار عاملی 75/0، بیشترین اهمیت را در توسعه گردشگری ورزشی کشور دارند. یافته های این تحقیق نشان داد، در ایران جاذبه هایی که کمتر تحت تاثیر پدیده فصلی بودن قرار می گیرند و در نتیجه فصل گردشگری طولانی تری دارند و فعالیت های متنوع تری نیز در آنها انجام می گیرد، اهمیت بیشتری در توسعه گردشگری ورزشی کشور دارند.
    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری ورزشی، جاذبه های طبیعی - ورزشی
  • سیدحبیب الله میرغفوری، حسین صیادی تورانلو، سیدحیدر میرفخرالدینی صفحه 83
    امروزه نقش زنان در فعالیت های اجتماعی در جامعه ایران پررنگ تر از گذشته شده است. اما با وجود سیر فزاینده حضور زنان در عرصه های اجتماعی، مشارکت و حضور آنان در فعالیت های ورزشی محدود است. با توجه به نقش محوری ورزشی در سلامت زنان به عنوان مادران جامعه و به تبع آن سلامت فرزندان، این موضوع باید بررسی و زمینه های حضور پررنگ تر آنان در عرصه های ورزشی فراهم شود. لذا در این تحقیق با بررسی مطالعات مشابه و استفاده از دیدگاه های صاحب نظران با روش دلفی، موانع مؤثر بر مشارکت کمتر زنان در ورزش در پنج بعد اجتماعی، فرهنگی، شخصی، خانوادگی و امکاناتی - اقتصادی شناسایی شد و با استفاده از روش های استنباط آماری تاثیرگذاری این موانع مورد تایید قرار گرفت. با توجه به گستردگی جامعه زنان، این تحقیق در جامعه دانشجویان دختر دانشگاه یزد انجام شد. در پایان نیز برای رفع این موانع پیشنهادهایی بر اساس تحلیل های انجام شده ارائه شده است.
    کلیدواژگان: زنان، ورزش زنان، موانع، روش دلفی، روش های آماری
  • رحیم رمضانی نژاد، فرهاد رحمانی نیا، محمدرضا برومند دولق صفحه 101
    هدف این تحقیق، بررسی میزان بروز رفتارهای پرخاشگرانه بازیکنان تیم پگاه گیلان با توجه به برخی عوامل و موقعیت ها در رقابت های لیگ حرفه ای فوتبال ایران است. بدین منظور 15 دیدار از رقابت های خانگی تیم پگاه در لیگ حرفه ای سال 84-1383 به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. 6 آزمونگر آشنا به فوتبال و پرخاشگری های رایج در آن با حضور در استادیوم ضمن تماشای مستقیم بازی ها، رفتارهای پرخاشگرانه بدنی و کلامی بازیکنان را ثبت کردند. برای ثبت رفتارها از چک لیستی محقق ساخته با الگو گرفتن از چک لیست پرخاشگری رابرتس و همکاران (1999) استفاده شد. کلیه اطلاعات پس از استخراج از چک لیست با استفاده از آزمون t مستقل، ANOVA و آزمون تعقیبی LSD در سطح 05/0 P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که بین شیوع رفتارهای پرخاشگرانه بدنی و کلامی بازیکنان تفاوت معنی داری وجود ندارد، ولی نتیجه مسابقه در رفتارهای پرخاشگرانه بازیکنان مؤثر است. به طوری که هر دو پرخاشگری بدنی و کلامی در مسابقات با نتیجه مساوی بیشتر از مسابقات با نتیجه برد و باخت بود. علاوه بر این، تفاوت معنی داری در شیوع این رفتارها با مقایسه نتیجه دیدار قبل مشاهده نشد و رفتار پرخاشگرانه بازیکنان تیم پگاه در برابر تیم هایی که در رده بالا، پایین و وسط جدول رده بندی لیگ قرار داشتند، تقریبا برابر و یکسان بود. البته بین رفتار پرخاشگرانه بازیکنان در پست های مختلف این تیم تفاوت معنی داری مشاهده شد و این رفتارها در پست هافبک از دیگر پست ها بیشتر بود به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که تفاوت رفتارهای پرخاشگرانه با مقایسه نتیجه مسابقه و بازی در پست های مختلف فوتبال معنی دار است.
    کلیدواژگان: رفتار پرخاشگرانه، فوتبال و لیگ حرفه ای
  • خسرو نصیری، محمد خبیری، نصرالله سجادی، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 119
    هدف از اجرای این تحقیق، مدل سازی ارزیابی مربیان تیم های ملی هندبال کشور، با روش تحلیل مسیری بود. نوع مطالعه، توصیفی و روش آن پیمایشی است. ابزار تحقیق پرسشنامه ای با 108 سؤال بسته بود که با روش دلفی و با ضریب پایایی 97/0 تهیه و به منظور تعیین روایی محتوای پرسشنامه به 12 تن از استادان مدیریت ورزشی دانشگاه ها ارائه شد، سپس در اختیار نمونه های آماری که بر جامعه آماری منطبق بودند، قرار گرفت. پس از جمع آوری داده ها، با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، پنج عامل ارزیابی شناسایی شدند. بر این اساس، ارزیابی مربیان تیم های ملی هندبال ایران مدل سازی شد. برای آزمون مدل، از آماره 2 استفاده شد که مقدار آماره خی دو برای این مدل برابر با 35/0 است. این مقدار، از مقدار بحرانی خی دو با درجه آزادی 1، برابر با 63/6 کم تر بوده و نیز 05/0 PValue> است که موجب تایید مدل شد. در این مدل با استفاده از روش تحلیل مسیری، ویژگی های فردی، پیشینه ورزشی و اخلاقی و شخصیتی به عنوان متغیرهای برون زاد و ویژگی های انسانی و اجتماعی و فنی به عنوان متغیرهای درون زاد شناسایی و تاثیر متقابل هر یک از این عوامل مشخص شد.
    کلیدواژگان: مدل سازی، ارزیابی مربیان، مربیان تیم ملی هندبال، تحلیل عامل اکتشافی، تحلیل مسیری
  • جواد غلامیان، سمیه گلزار، سیده مهسا حسینی، مهدی طالب پور صفحه 141
    هدف از این پژوهش، بررسی فرسودگی ناشی از قضاوت در داوران ملی و بین المللی فوتبال ایران و یافتن رابطه آن با میزان استرس آنها بود. به این منظور، از دو پرسشنامه فرسودگی ناشی از قضاوت (وینبرگ و ریچاردسون، 1992) و استرس داوری (ناسی، 1994) و همچنین پرسشنامه محقق ساخته مشخصات فردی که روایی آن توسط استادان صاحب نظر تایید و پایایی سؤالات نیز از طریق آلفای کرونباخ (82/0) به دست آمد، استفاده شد. جامعه مورد نظر تحقیق، تمام داوران ملی و بین المللی لیگ برتر فوتبال جمهوری اسلامی ایران بودند (35= N) که 32 نفر با استفاده از جدول مورگان و به صورت تصادفی، تعیین و در تحقیق شرکت داده شدند. در نهایت از کل پرسشنامه های توزیعی، نرخ پرسشنامه های برگشتی قابل استفاده برابر با 30 عدد (75/93%) بود. در نمایش و تحلیل اطلاعات در سطح آمار توصیفی از فراوانی، درصد میانگین، انحراف از معیار و در سطح آمار استنباطی از آزمون T مستقل، ANOVA و ضرایب همبستگی متناسب استفاده شد (05/0 P<). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که حداکثر نمره فرسودگی شغلی برابر با 112 و میانگین فرسودگی داوران ملی و بین المللی ایران برابر با 53/52 است که نشان دهنده میزان فرسودگی متوسط در میان آنان است. علاوه براین، بین میزان فرسودگی ناشی از قضاوت ملی و بین المللی حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران و میزان استرس آنان در سطح 05/0 رابطه معنی داری وجود دارد (013/0 P< و 450/0 = r). بنابراین، استرس، عامل مناسبی برای پیش بینی میزان فرسودگی ناشی از قضاوت در میان داوران ملی و بین المللی فوتبال ایران معرفی شد. همچنین این پژوهش نشان داد داوران ایرانی هنگام قضاوت، استرس زیادی دارند.
    کلیدواژگان: فرسودگی ناشی از قضاوت، استرس، داوران ملی و بین المللی، لیگ برتر فوتبال ایران
  • نوشین اصفهانی، محمود گودرزی، حسن اسدی، نصرالله سجادی، استیفن اسمیت صفحه 159
    هدف از انجام این پژوهش تحلیل عوامل موثر بر توسعه صنعت جهانگردی ورزشی ایران می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل 59 نفر از متخصصین و خبرگان فارغ التحصیل و یا دانشجویان مقطع دکتری رشته تربیت بدنی با گرایش مدیریت و برنامه ریزی می باشد. ابزار این پژوهش پرسشنامه ی محقق ساخته ای شامل 52 سئوال بود که پس از تایید روایی و پایایی (93/0=α) توزیع گردید. ابتدا به منظور شناسایی مجموعه عوامل موثر در حوزه جهانگردی ورزشی داخلی با استفاده از روش دلفی نسبت به تعیین عوامل حول 12 محور اصلی اقدام گردید. بر اساس یافته های حاصل از جامعه آماری میزان هر یک از عوامل تعیین و با استفاده از روش فریدمن نسبت به رتبه بندی آنها اقدام شد. سپس با بهره گیری از آزمون اسپیرمن نسبت به ارزیابی روابط همبستگی بین عوامل اقدام شد. یافته ها حاکی از آن است که محورهای تسهیلات و خدمات، امنیت و اسکان به ترتیب بیشترین درجه اهمیت را در توسعه جهانگردی داخلی ورزشی به خود اختصاص داد و محورهای آموزش، اقتصاد و جاذبه های توریستی بیشترین ارتباط را با سایرعوامل نشان دادند.توجه به تحلیل ماتریس همبستگی عوامل می تواند برای اقدامات توسعه ای موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: صنعت جهانگردی، ورزش، ایران
  • محمدسلطان حسینی، زهره موسوی، حمیدرضا میرصفیان، حسین اکبری یزدی صفحه 177
    تعهد سازمانی، نوعی نگرش شغلی است که در درک، فهم، پیش بینی رفتار سازمانی کارکنان اهمیت خاصی دارد. تعهد سازمانی ترکیبی از سه بعد عاطفی، عقلایی و هنجاری است و ماهیت ارتباط کارکنان با سازمان در هر یک از این ابعاد سه گانه متفاوت است و لازمه شناخت دقیق این فرایند، درک عامل مرتبط با آن در حیطه نیروی انسانی است. ازاین رو، این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین تعهد سازمانی با پایگاه مهارگری اعضای هیات علمی رشته تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور انجام شد. روش پژوهش توصیفی _ همبستگی و حجم نمونه برابر با 220 نفر از اعضای هیات علمی برابر با 83 درصد از حجم جامعه آماری بود. ابزار اندازه گیری نیز پرسشنامه تعهد سازمانی می یر (1991) و پایگاه مهارگری لونسون (1981) بود. داده های حاصل از ابزارهای اندازه گیری به وسیله روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج پژوهش حاکی از وجود ارتباط مثبت و معنی دار بین پایگاه مهارگری درونی با تعهد سازمانی و ابعاد آن و همچنین پایگاه مهار بیرونی (قدرت) با تعهد عقلایی و هنجاری و عامل شانس با تعهد عاطفی در سطح 01/0 P< بود.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، پایگاه مهارگری، تربیت بدنی
  • علیرضا الهی، نصرالله سجادی، محمد خبیری، حمید ابریشمی صفحه 189
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی موانع پیش روی توسعه درآمدزایی حاصل از حمایت مالی در صنعت فوتبال جمهوری اسلامی ایران بود. به این منظور با استفاده از روش تحقیق کیفی به مصاحبه های عمیق با نخبگان آگاه از موضوع مورد بررسی پرداخته شد. جمع آوری داده ها تا حد رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. مطابق با مبانی تحقیقات کیفی، تحلیل یافته ها همزمان با جمع آوری داده ها انجام گردید. نتایج نشان داد مهم ترین موانع موجود در توسعه درآمدزایی حاصل از حمایت مالی صرفا در ساختار مدیریت صنعت فوتبال قرار نداشته و موانع محیطی نیز در عدم توسعه درآمدزایی حاصل از حمایت مالی نقش مهمی دارند. مهم ترین موانع شناسایی شده ریشه در ساختار اقتصادی کشور، برخی مشکلات حقوقی و قانونی، مالکیت دولتی باشگاه ها، ساختار و نیروی انسانی صنعت فوتبال، مدیریت بازاریابی، برنامه ریزی مسابقات فوتبال، امکانات و تسهیلات صنعت فوتبال و... دارند.
    کلیدواژگان: درآمدزایی، حامیان مالی، اقتصاد فوتبال
  • ابوالفضل فراهانی، محمود گودرزی، نسرین عزیزیان کهن، علی اکبر احمدی صفحه 203
    هدف از انجام این تحقیق، بررسی نظرهای دانشجویان تربیت بدنی و کارفرمایان ورزشی در زمینه سرفصل و محتوای دروس تربیت بدنی است. این مطالعه درصدد پاسخگویی به این پرسش است که آیا محتوای دروس نقش موثری در کارآفرینی دانش آموختگان دارد یا خیر؟ روش تحقیق توصیفی و از نوع میدانی است. به این منظور 260 نفر از دانشجویان و 49 نفر از کارفرمایان بخش ورزشی استان اردبیل به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها به منظور پاسخ دهی به پرسش های اصلی تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته که شامل 44 سؤال بسته پاسخ در مقیاس پنج درجه ای لیکرت برای دانشجویان و پرسشنامه ای حاوی سؤالات مشابه با سؤالات دانشجویان و دو سؤال پاسخ باز برای کارفرمایان است، استفاده شد. اعتبار پرسشنامه ها توسط متخصصان تربیت بدنی تایید و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 73 درصد ارزیابی شد. نتایج تحقیق نشان داد بین نظر دو گروه از کارفرمایان (مربیان و مدیران ستادی) درخصوص تناسب سرفصل دروس تربیت بدنی با نیازهای شغلی (56/0 = P و 92/2 = T) و راهکارهای آموزشی از طریق مراکز کارآفرینی (35/0 = P و 68/0 = T) و نقش دانشکده های تربیت بدنی در تقویت روحیه کارآفرینی (26/0 = P و 91/1 = T) و نقش دولت در حمایت از فعالیت های کارآفرینانه دانش آموختگان (16/0 = P و 20/0 = T) تفاوت آماری معنی داری وجود ندارد. لزوم آموزش کارآفرینی به دانشجویان تربیت بدنی، ایجاد فضای میانه و تعاملی بین محیط های یادگیری و اجرا، تجدیدنظر و انطباق سرفصل و محتوای دروس با نیازهای جامعه و تدوین قوانینی که بتواند از نوآوری ها و خلاقیت ها در عرصه ورزش حمایت کند، از دیگر مؤلفه های مورد بحث در این مقاله است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، نیازهای آموزشی سرفصل دروس، دانش آموختگان تربیت بدنی
  • رحیم رمضانی نژاد، حسین پورسلطانی زرندی، سید رضاحسینی نیا صفحه 225
    هدف از تحقیق حاضر، مطالعه ارتباط بین جو سازمانی با میزان تحلیل رفتگی شغلی معلمان تربیت بدنی مدارس شهر رشت بود. به این منظور 134 معلم تربیت بدنی شهر رشت (جامعه = نمونه) با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد توصیف جو سازمانی (OCDQ-RS) با اعتبار 82/0 = α و پرسشنامه تحلیل رفتگی شغلی مسلش (MBI) با اعتبار 85/0 =α مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های به دست آمده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و یو من ویتنی در سطح 05/0 P< تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد بین جو سازمانی و تحلیل رفتگی (01/0 P<، 27/0 - = r) و ابعاد جو سازمانی (رفتار متعهدانه معلمان؛ رفتار صمیمی معلمان و رفتار حمایتی مدیران) و تحلیل رفتگی شغلی به ترتیب رابطه منفی و معنی داری وجود دارد (01/0 P<، 26/0 - = r؛ 01/0 P<، 26/0 - = r؛ 01/0 P<، 27/0 - = r)، ولی بین رفتار دستوری مدیران و رفتار ناامیدانه معلمان با تحلیل رفتگی به ترتیب رابطه مثبت و معنی داری (01/0 P<، 28/0 = r؛ 01/0 P<، 32/0 = r) مشاهده شد. رابطه بین جو سازمانی باز با دو بعد فرسودگی هیجانی (01/0 P<، 45/0- = r) و مسخ شخصیت (01/0 P<، 58/0 - = r) منفی و معنی دار، و با بعد موفقیت فردی معلمان (01/0 P<، 78/0 = r) مثبت و معنی دار بود.
    کلیدواژگان: جو باز، جو بسته، فرسودگی هیجانی، رفتار دستوری
  • حسن اسدی، امیر قنبرپور نصرتی، محمدحسین قربانی، مرتضی دوستی صفحه 237
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین یادگیری و عملکرد سازمانی در کارشناسان سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران است. در این زمینه از پرسشنامه استاندارد یادگیری سازمانی DLOQ و عملکرد یانگ و همکاران (2004) استفاده شد. پس از تایید روایی صوری و پایایی (پرسشنامه یادگیری سازمانی 871/0 = α و پرسشنامه عملکرد 84/0 = α) ابزار تحقیق در جامعه آماری، پرسشنامه ها در بین نمونه 169 نفری پژوهش، متشکل از تمامی کارشناسان سازمان مورد بررسی، توزیع شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری کلموگروف اسمیرنف و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد بین یادگیری مداوم در سطح فردی با عملکرد سازمانی کارشناسان ارتباط مثبت و معنی داری (05/0P<، 423/0 = r) وجود دارد. همچنین بین دیگر ابعاد یادگیری (یادگیری تیمی، توانمندسازی، ارتباطات در سیستم و رهبری راهبردی) با عملکرد سازمانی کارشناسان ارتباط مثبت و معنی داری مشاهده شد. یافته ها بر اهمیت یادگیری سازمانی و سطوح آن (یادگیری فردی، یادگیری تیمی و یادگیری سازمانی) به عنوان یکی از عوامل مؤثر در افزایش سطح عملکرد کارشناسان سازمان تربیت بدنی تاکید دارد.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، عملکرد، سازمان تربیت بدنی، کارشناس
|
  • Pages 5-17
    The purpose of this study was to find out the relationship between participative management factors and employee's job motivation. The study was based on the correlational descriptive method and was carried out as a field study. The population (N=122) included all employees in the physical education offices in West Azerbaijan. The sample consisted of 98 employees who filled out the questionnaires and sent them back to the researcher. For data collection, two valid and highly reliable (r = 0.84, participative management) and (r = 0.87, job motivation) questionnaires were applied. The findings of the chi-square analyses implied a significant relationship between participative management factors (participation in decision – making, human relations, organization climate) and job motivation (P<0.05).
  • Page 19
    The purpose of this study was to identify Iran NOC strengths, weaknesses, opportunities, threats, issues and challenges it confronts. Document analysis, relevant literature review, surveys, PEST SCAN (? = 0.9748), SWOT analysis and meetings were used to collect the data. 150 NOC stakeholders including 50 members of general assemblies, 80 managers and staff members and 20 elites were selected and surveyed. By Delphi method, meetings and several strategic analyzing steps, 11 strengths, 10 eaknesses, 12 opportunities and 12 threats were recognized and ranked by Friedman test. In addition, results indicated that Iran NOC confronted issues and challenges in those areas such as financial and marketing, right status in Iran sport, influence of political subjects on the performance of sport organizations, support of elite athletes and coaches, talent identification and development system in sport, international competitors, national sport mass media, ethical issues and doping in some sports, and dependence of national sport federations. Developing strategic plans and appropriate strategies are recommended to maximize the use of strengths and opportunities, to resolve weaknesses and to help reduce the effects of some of these issues and challenges.
  • Page 37
    Sport and fitness centers are customer-orientated organizations and customer satisfaction has been suggested as one of the crucial concepts for the success of organizations. The purpose of the present study is to investigate and compare customers’ satisfaction of private and public health clubs for men in Tehran. The statistical population included the customers of private and public health clubs in Tehran who had a sport background for at least 6 months. For sampling, we selected 481 customers randomly and based on the cluster method. Research tool was a questionnaire. Results showed a significant difference in the overall customer satisfaction between private and public health clubs. The results indicated a significant difference in the customer satisfaction of social, equipment, quality of employees’ behavior, training programs, fee and accessibility factors between private and public health clubs. Therefore, there was no significant difference in customer satisfaction of health factors between private and public body building clubs.
  • Page 51
    Today recruitment, organization and maintenance of volunteer are the goals in sport management and human resources. The purpose of this study was to survey motivational factors, satisfaction and burnout among sporting volunteers in Iran. The population of this research consisted of 260 volunteers of sport associations in Fars province. 74 individuals were selected as the sample of this study by cluster sampling. In this survey, we used four questionnaire (burnout questionnaire was developed by Pines (1984) and consisted of 21 items, motivation of volunteers questionnaire was developed by Kulik (2007) and consisted of 27 items, satisfaction questionnaire of Omoto and Synder (1995) and demographic Questionnaire. The reliability was measured by alpha Cronbach (r=0.81, 0.87, 0.75) at P=0.05. The data were analyzed by the descriptive method and hypotheses were tested by MANOVA and correlation. The findings showed that family-support factor was scored as highest and appreciation factor as lowest among volunteers. There was a significant relationship between empowerment and family-support, perceived rewards, appreciation. Also, satisfaction and burnout were higher in females than males. There was a significant relationship between empowerment, lack of appreciation and perceived rewards to satisfaction. The results also showed a significant relationship between religion, empowerment, perceived rewards and lack of appreciation to burnout.
  • Page 67
    The aim of this study was to explore the effect of natural sport attractions on developing sport tourism in Iran. Data were collected from three groups: 1. tourism experts of Cultural Inheritance and Tourism Organization (n = 37) 2. experts of active travel agencies in the field of tourism (n = 60) 3. sport experts of ten sport federations (swimming, horse riding, hunting, track and field, skiing, golf, general sports, mountaineering, cycling and boating, n = 30). A self- administered questionnaire was distributed among samples. Finally, 112 questionnaires were filled out. The data were analyzed by factor analysis. From the viewpoint of these three groups of experts, "attractions related to hiking" (load=0.79), "attractions related to shore, water and summer sports" (load =0.78), "attractions related to deserts and salt deserts" (load=0.75) and "attractions related to hunting" (load=0.75), were of the greatest importance in sport tourism development in Iran. Findings of this research showed that those attractions which were less affected by seasonality in Iran and as a result had longer sport tourism season and various activities were provided during those attractions, are of the great importance in the development of sport tourism in Iran.
  • Page 83
    These days women’s participation in social activities has increased in Iranian society. However, in spite of a rising trend in this area, women’s participation in sport activities has been limited. Due to the key role of sport in women’s health which leads to the health of the future generation, this subject must be analyzed and possible actions must be taken to empower their active participation in sport areas. Therefore, the barriers affecting women’s participation in sport activities were identified in five dimensions: social, cultural, personal, family and facility-economic by a review of the related literature, experts’ ideas and Delphi technique. Due to the large society of women, this research was conducted among female university students. At the end, based on research findings, several suggestions were presented.
  • Page 101
    The purpose of this study was to investigate the disclosure of aggressive behaviors among soccer players of "Pegah club" in Guilan and to consider some factors and situations during professional soccer league competitions in Iran. For this purpose, 15 home competitions of “Pegah” team in professional league (season 2005-6) were selected as the sample of this study. Six individuals were also selected as judges, who were familiar with soccer and common aggressive behaviors. These judges attended the stadium, and during direct watching of the competitions, they recorded the player's physical and verbal ggressive behaviors. A researcher-made questionnaire (inspired by Roberts et al.'s (1999) aggressiveness checklist) was used to register the aggressive behaviors. The data were analyzed by ANOVA and LSD post-hoc at P?0.05. The results of the study indicated no significant difference between the prevalence of physical and verbal aggressive behaviors. However, the results of the competitions affected the player's aggressive behaviors. It means that both physical and verbal aggressiveness were committed more in competitions with equal scores rather than win or loss. In addition, the score of the previous competitions did not have much effect on these behaviors. In other words, the aggressive behaviors of the “Pegah” team players were almost the same as the players of the teams in high, low, and middle of the classification schedule of the league. However, there were significant differences among different posts of this team: these behaviors were more committed in halfback posts. In summary, the results of this study indicated that the authorities of the competitions and team managers should take these two factors into account in the guidance of the sound behaviors among athletes.
  • Page 119
    The purpose of this research was to analyze and model an evaluation for Handball National Team Coaches in Iran via the path analysis method. The research methodology was descriptive and a survey. The research instrument was a questionnaire which consisted of 108 closed items. The questionnaire was distributed among 12 sport management professors of universities in order to determine the content validity and then it was distributed among the subjects. The reliability of the questionnaire was calculated by Cronbach' alpha (? = 0.97, P<0.01.) 105 out of 120 questionnaires were completed and returned. After data were collected by exploratory factor analysis method, five factors were identified. On this basis, the evaluation of Handball National Team coaches was modeled. To test the assumption, X2 statistic was used and for this model, value of K2 equaled 0.35. This value was less than the critical value of K2 and a freedom degree of 1 equaling 6.63 as well as P>0.05 confirmed the model. In this model, individual characteristics, sport, moral and personal experiences were identified as exogenous variables and factors of human, social, and technical specifications were identified as endogenous variables by path analysis method.
  • Page 141
    The main purpose of this research was to study the burnout of referees among Iranian soccer super league referees and to determine its relationship to their stress level. In this respect, it was decided to use the revised questionnaire of burnout (Winnerberg and Richardson, 1992) and referee's stress level questionnaire (Nosy, 1994). Personal characteristics questionnaire was also devised when its content validity was confirmed by experts and its reliability was tested by Cronbach's alpha (0.82). 32 referees were randomly selected from all the referees in Iranian Soccer super League (N=35) and 30 questionnaires were filled out and returned (%93.75). The data were analyzed through descriptive statistics (frequency, mean, standard deviation) and inferential statistics (independent T, ANOVA, Correlation coefficient) (P<0.05). After analyzing data, the average score for burnout and referees’ stress in Iranian Soccer super League was 52.53 and 76.39 respectively (The maximum score of burn out and stress level was 112 and 100 respectively). Also, there was a significant relationship between burnout and referees’ stress level (r = 0.45, P<0.013). Eventually, the results showed that stress is a suitable factor to predict burnout. In addition, Iranian referees have a high stress level during their judgment.
  • Page 159
    The purpose of this study was to analyze the factors which affect the development of internal sport tourism in Iran. The sample was composed of 59 graduated experts and Ph.D students of sport management. In this study, 52 factors related to the sport tourism were found and classified into 12 areas. In order to achieve the research goals, a questionnaire was used. The validity and reliability of the questionnaire were examined and approved (?= 0.93). For data analysis, some statistical techniques such as Delphi method, Friedman and Spearman correlation were used. The results of the current study indicated that customer service, safety and accommodation were the most important areas in internal sport tourism. Education, economy and tourism attractions bore the most correlation with other factors.
  • Page 177
    Understanding the occupational attitudes has been one of the most important challenges of management science during the last few decades. The aim of this study was to determine the relationship between organizational commitment and locus of control in physical education academic members working for Ministry of Science, Research, and Technology in Iran. Meyer’s organizational commitment questionnaire as well as Lavenson’s locus of control questionnaire was used for the research population including 265 subjects. 220 subjects (83%) returned the questionnaires. Statistical analysis showed a positive relationship between organizational commitment and internal locus of control (P<0.01). A negative relationship was found between external locus of control and organizational commitment (P<0.01).
  • Page 189
    The purpose of this study was to identify the barriers to revenues from sponsorship in Iran Football industry. For this purpose, the researchers interviewed knowledgeable elites using a qualitative research method (n=30). Data collection was continued until theoretical saturation. In accordance with qualitative research principles, data analysis and data collection were performed simultaneously. Results demonstrated that the most important barriers to revenues from sponsorship not only were the structure and management system of football industry, but also environmental barriers had an important role in a lack of development in sponsorship revenues. The most important barriers originated in economic structure of our country, some legal problems, governmental ownership of clubs, the structure and human resources of football industry, marketing management, football match planning, facilities for football industry, etc.
  • Page 203
    The purpose of this study is to examine the opinions of physical education students and sport employers about the role of syllabus and content of lessons in the entrepreneurship of graduate physical education students. The research aimed to answer this question: Can the lesson contents have an effective role in creating an entrepreneurial ability among graduate physical education students. The research method was descriptive. 260 students and 49 sport employers who served as our statistical sample were selected from the sport sector of Ardabil province. For data collection, a researcher-made questionnaire including 44 closed-answer questions was used for students. The questionnaire was based on the 5-point Likert scale. The employers received the same questionnaire as well as two open-ended questions. The validity of these questionnaires were examined and approved by physical education professors and its reliability was obtained by Cronbach's alpha coefficient as 73%. The results showed no significant difference between two groups of employers (trainers and central managers) in their opinions about the conformity of physical education syllabus with job requirements (T=2.92, P=0.56), educational strategies through entrepreneurial centers (T=0.68, P=0.35) and the role of physical education faculties in improving entrepreneurial activities among graduate students (T=0.20, P=1.59). It is necessary to teach entrepreneurship to physical education students, to create an interactive situation among learning environments, to revise and modify syllabus and lesson contents according to social requirements, and to legislate laws that can support student's innovations in sport.
  • Page 225
    The purpose of this research was to study the relationship between school climate and burnout of physical educators in Rasht city. Subjects included 134 physical educators of Rasht city (sample=population). They were evaluated with two standard questionnaires: Organizational Climate Description Questionnaire (OCDQ-RS) with high validity (?=82%) and Maslach Burnout Inventory (MBI) with high validity (?=85%). The data were analyzed by Spearman correlation coefficient and U Mann-Whitney test (P<0.05). The results showed a significant negative relationship between school climate and burnout (r = -0.27, P<0.01), between school climate and its dimensions (engaged teacher behavior, intimate teacher behavior and supportive principle behavior) (r = -0.26, P<0.01) and between school climate and job burnout (r = -0.26, P<0.01), but a significant positive relationship between principal's directive behavior and burnout (r = 0.32, P<0.01) and between teacher's hopeless behavior and burnout (r = 0.28, P<0.01). Also, a significant negative relationship was observed between open school climate and emotional exhaustion (r = -0.45, P<0.01) and between open school climate and depersonalization (r = -0.58, P<0.01). There was a significant positive relationship between open school climate and personal accomplishments (r = 0.78, P<0.01). So, it is necessary to pay sufficient attention to open school climate in order to reduce stress and burnout of physical educators.
  • Page 237
    The purpose of this research was to survey the relationship between organizational learning and performance among experts of Physical Education Organization of Iran. In order to achieve the research goals, Yang et al. (2004) organization learning and performance questionnaire was used. The validity and reliability of the questionnaires were determined: Organization learning questionnaire? = 0.871 and performance questionnaire? = 0.84. The sample of this study consisted of 169 experts of Physical Education Organization. For data analysis, some statistical techniques such as Kolmogorov-Smirnov test and Pearson correlation were used. Findings showed a positive and significant relationship between continuous learning and organizational performance (P<0.05, r= 0.423). Also, between other dimensions of learning (team learning, empowerment, communication in system and strategic leadership) and organizational performance, there was a positive and significant relationship. The findings of this research showed the organizational learning and it dimensions (individual learning, team learning, organizational learning) as an important factor to increase the level of Performance in Physical Education Organization experts.