فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 10 (پاییز 1390)

  • بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/11/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پوریا سهرابی، میرمحمد کاشف، محمد جوادی پور، فاطمه سادات حسینی صفحه 5
    هدف از این پژوهش، بررسی وضعیت جانمایی بنا و مناسب سازی اماکن و مجموع های ورزشی شهرستان ارومیه با استفاده از استانداردهای ملی و بین امللی استخراج شده می باشد. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی است و از نظر نوع جمع آوری داده های تحقیق، توصیفی – تحلیلی بوده که به روش میدانی اجرا شده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه اماکن و مجموعه های ورزشی اداره تربیت بدنی شهرستان ارومیه را شامل شده است. نمونه آماری برابر با جامعه آماری و به تعداد 29 مکان ورزشی بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل یافته ها با آزمون باینومینال نشان داد اماکن ورزشی وضعیت متوسطی از نظر استاندارد همجواری و مکان یابی دارند (13/0< 05/0 = P). نتایج در مورد استاندارد دسترسی نیز وضعیت ضعیفی را نشان داد (002/0 > 05/0 = P). نتایج آزمون کای دو نشان داد که اماکن ورزشی از نظر استاندارد زیبایی شناختی نیز ضعیف و غیراستاندارد بوده (000/0> 05/0 = P). آزمون باینومینال بیان می دارد اماکن ورزشی از نظر ایمنی و نظارت؛ استاندارد نبوده و وضعیف ضعیفی دارند (000/0> 05/0=P). همچنین نتایج آزمون باینومینال نشان داد معیار اطلاع رسانی و سرویس دهی از استانداردهای لازم برخوردار نیست (026/0>05/0=P) در کل استانداردهای همجواری و مکان یابی و بهداشتی از وضعیت متوسطی برخوردار بوده و سایر استانداردها همچون دسترسی، زیبایی شناختی، ایمنی، طراحی پارکینگ، اطلاع رسانی و استانداردهای جانبازان و معلولین وضعیتی ضعیف و پایین تر از استانداردها هستند.
    کلیدواژگان: مناسب سازی (در دسترس بودن)، ساخت و ساز، _ همجواری، مکان یابی، مکان ورزشی
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی، مجید جلالی فراهانی، الیاس نادران صفحه 23
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی و تحلیل موانع توسعه تعاونی های ورزشی در ورزش حرفه ای جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی بود. با توجه به هدف اصلی پژوهش، روش انجام پژوهش از نوع کیفی بود. به این منظور، با انجام مصاحبه های کیفی با خبرگان و متخصصان امر، مهم ترین موانع موجود در مسیر توسعه تعاونی های ورزشی، در ورزش حرفه ای کشور شناسایی شد. پس از بررسی مطالعات انجام گرفته، نمونه گیری از افرادی که مربوط ترین داده ها را، درباره موضوع پژوهش فراهم می کردند، انجام شد. در پژوهش حاضر از نظر 26 نفر از افراد، در قالب 35 مصاحبه استفاده شد و زمانی که موضوع به حد اشباع نظری رسید، فرایند جمع آوری یافته ها پایان یافت. مطابق با مبانی پژوهش های کیفی، تحلیل یافته ها همزمان با جمع آوری داده ها انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد، موانع توسعه تعاونی های ورزشی به دو دسته کلی تقسیم می شوند؛ دسته اول موانع موجود در بخش تعاون به طور عام بوده که در کل بدنه اقتصاد کشور وجود دارند. دسته دوم موانعی که به طور ویژه، بیشتر به توسعه بخش تعاونی در ورزش حرفه ای برمی گردند. مهم ترین موانع شناسایی شده عبارت بودند از: وجود قوانین متعدد و متناقض با یکدیگر برای تعاونی ها، ضعف در ساختار تعاونی های دولتی، فقدان قوانین و مقررات روشن در زمینه فعالیت تعاونی های ورزشی، نبود تعریف مشخص از مالکیت باشگاه های تعاونی، فقدان فرهنگ تعاون و مالکیت شرکتی در باشگاه داری حرفه ای، و عدم اعتقاد برخی کارشناسان و متخصصان به کارایی بخش تعاونی در ورزش حرفه ای.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، فوتبال، مالکیت شرکتی، باشگاه حرفه ای
  • ابوالفضل عابدی صفحه 43
    هدف از این پژوهش، بررسی و تحلیل زیبایی شناسانه برنامه های زنده چنددوربینه مسابقات فوتبال است. روش تحقیق از نظر راهبرد کیفی و از نظر مسیر اجرا مصاحبه نیمه باز و عمیق است. روش نمونه گیری هدفمند است که از میان 15 نفر از کارگردانان و تهیه کنندگان برنامه تلویزیونی ورزشی داخلی (شبکه سه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران) و خارجی (شورای پخش تلویزیونی المپیک) 10 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش آنچه برای بازنمایی زیبایی شناسانه این رویدادهای ورزشی لازم است، بررسی شده که یکی از موارد مهم در این نوع برنامه سازی، نوع دوربین گذاری با نگاه به ورزش فوتبال و قوانین آن است، و می توان تا 32 دوربین را برای پخش زنده مسابقه فوتبال در نظر گرفت. در حقیقت، پخش زنده مسابقات فوتبال نوعی داستان سرایی با دوربین هاست. بنابراین برنامه زنده ورزشی مانند یک درام تلویزیونی است که آغاز، میانه و پایان دارد و برخلاف دیگر درام ها، پایانش نامعلوم است. یافته های پژوهش با نتایج بیشتر پژوهش ها و دیدگاه های پیشین همخوان است. بنابراین یکی از پیشنهادهای ارزنده پژوهش حاضر این است که برای ارتقای کیفیت زیبایی شناسانه برنامه های زنده ورزشی مانند فوتبال، الزاما گروه تلویزیونی و به ویژه کارگردان علاوه بر دانش زیباشناختی بصری، باید دانش کافی از ورزش فوتبال داشته باشند تا برنامه ای جذاب و اثربخش ارائه دهند.
    کلیدواژگان: زیبایی شناسی، فوتبال، برنامه تلویزیونی زنده ورزشی
  • امین خطیبی، حسن اسدی، مهرزاد حمیدی، جبار سیف پناهی صفحه 65
    هدف از این پژوهش، مطالعه مولفه های عدالت سازمانی (عدالت توزیعی در وظایف، عدالت توزیعی در پاداش، عدالت رویه-ای، عدالت بین فردی و عدالت اطلاعاتی) در آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک بود. به این منظور پرسشنامه عدالت سازمانی رگو و کانها (2006) تهیه و پس از تایید روایی و پایایی (92/0a=)، در جامعه 59 نفری کارکنان آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری کلموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره،t مستقل و آنووا استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد، عدالت توزیعی در پاداش با عدالت توزیعی در وظایف رابطه-ای مثبت و معنادار دارد. عدالت رویه ای با عدالت توزیعی در پاداش و عدالت اطلاعاتی رابطه ای مثبت و معنادار دارد. عدالت اطلاعاتی با عدالت توزیعی در وظایف و عدالت توزیعی در پاداش رابطه ای مثبت و معنادار دارد. ولی بین چهار مولفه عدالت سازمانی (عدالت توزیعی در پاداش، عدالت توزیعی در وظایف، عدالت رویه ای و عدالت اطلاعاتی) با عدالت بین فردی رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین بین عدالت رویه ای و عدالت توزیعی در وظایف، رابطه معناداری وجود ندارد. نتایج تحلیل رگرسیونی نیز نشان داد، هر پنج مولفه مورد بررسی توانایی پیش بینی عدالت سازمانی را دارند. با توجه به یافته های تحقیق بی-توجهی مسئولان نسبت به وضعیت عدالت در آکادمی می تواند عواقب جبران ناپذیری برای ورزش قهرمانی کشور در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک، عدالت سازمانی، کمیته ملی المپیک
  • رضا شجیع، هاشم کوزه چیان، مجتبی امیری، فرشته اقبالی هشتجین صفحه 85
    هدف از پژوهش توصیفی حاضر، تعیین رابطه بین کمال گرایی و اضطراب بدنی اجتماعی زنان دارای فعالیت بدنی منظم بود. به همین منظور مقیاس های کمال گرایی چندبعدی فراست (1990)، اضطراب بدنی اجتماعی هارت و همکاران (1989) و مراحل تغییر فتار تمرینی کاردینال (1997)، در اختیار 229 نفر از زنان شرکت کننده در کلاس های آمادگی جسمانی شهر مشهد که دارای فعالیت بدنی منظم بیشتر از 30 روز بودند، قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون، کولموگروف – اسمیرنوف، گروه های مستقل و یومان ویتنی استفاده شد. یافته ها نشان داد میانگین نمره اضطراب بدنی اجتماعی آزمودنی ها 02/8 ± 87/31 و نمره کلی کمال گرایی آنان 91/12± 50/111 است. بین کمال گرایی (754/1- = t، 002/0 = p) و همچنین خرده مقیاس های نکوهش والدین (563/2- = Z، 010/0 = p) و سازماندهی (459/1- = t، 025/0 = p) زنان دارای فعالیت بدنی منظم به تفکیک رفتارهای تمرینی شروع و ثبات تفاوت معنی داری وجود دارد. ضمن ایکه بین کمال گرایی و اضطراب بدنی اجتماعی آنها رابطه معنی داری مشاهده شد (185/0 = r، 015/0 = p). بر پایه یافته ها به نظر می-رسد پرداختن به فعالیت بدنی منظم با سطوح متوسط کمال گرایی و اضطراب بدنی اجتماعی مرتبط است.
    کلیدواژگان: اضطراب بدنی اجتماعی، زنان، فعالیت بدنی منظم، _ کمال گرایی
  • مهدی نادری نسب، محمد احسانی، محمد خبیری، مجتبی امیری صفحه 103
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین رویکردهای محوری توسعه فوتبال جمهوری اسلامی ایران و مقایسه آن با رویکردهای چند کشور منتخب و ارائه رویکردهای مناسب برخاسته از ارزش های حاکم بر جامعه است. این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی _ پیمایشی بوده و روش گردآوری اطلاعات از نوع ترکیبی است که در آن مدارک و منابع بررسی و از پرسشنامه محقق ساخته برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. نمونه آماری 92 نفر از مدیران فدراسیون فوتبال، کارشناسان و خبرگان مدیریت فوتبال کشور بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری فریدمن در سطح معناداری 05/0a> نشان داد که مناسب ترین رویکرد های حاکم بر توسعه فوتبال کشور، رویکرد تربیتی- اخلاقی و جامعه گرا ست که این رویکرد در توسعه فوتبال کشورهایی چون سوئد، ژاپن، آمریکا، نیوزیلند، کانادا، انگلیس، استرالیا و ایرلند نقش اساسی داشته و در جهت دهی برنامه های توسعه ای فوتبال کشورهای مذکور نقش مهمی داشته است.
    کلیدواژگان: توسعه فوتبال، _ رویکرد جامعه گرا، رویکرد تربیتی، اخلاقی
  • حسین یزدی صفحه 121
    هدف از این پژوهش، مرور اجمالی بر نقش و اهمیت جوانمردی، پهلوانی و ورزش ایران در عصر صفوی است و محقق در پی یافتن نقش فتیان، عیاران، پهلوانان، قهرمانان و به عبارتی ورزشکاران در چگونگی شکل گیری حکومت صفویان و تثبیت و به اوج شکوه و اقتدار رسیدن ایران و افول و انقراض آن سلسله است. و این که چرا هر گاه حکومت صفویه قوی تر شد نقش ورزش و ورزشکار در آن بسیار پررنگ تر می شد و هر گاه که صفویان ضعیف می گردیدند جوانمردی و پهلوانی و ورزش نیز نقشش کم رنگ تر می شد. حکمرانان اولیه صفوی از شاه اسماعیل اول گرفته که موسس این سلسله بود و اروپاییان به او لقب شوالیه دادند تا شاه عباس اول صفوی که اروپاییان به او لقب کبیر دادند و ایران را به اوج شکوه و اقتدار و آبادانی رساند همگی از دلاوران و پهلوانان و قهرمانان و ورزشکاران بودند و به تبع آنان زیردستان و سایر مردم نیز روی به پهلوانی و ورزش آوردند وورزش و پهلوانی در کشور به صورت یک ارزش درآمد و بسیار رشد و توسعه و ترقی پیدا کرد. پادشاهان و لیکن پادشاهان پایانی سلسله صفوی افراد ضعیف النفس بودند و متاسفانه به تبع آنان پهلوانان و جوانمردان و ورزشکاران نیز نوعا تبدیل به افرادی سست عنصر گشتند و ورزش ورزشکار نیز رو به افول گذاشت. طبیعی است هرگاه الگوها و بزرگان و حاکمان کشور خود جوانمرد و قهرمان ورزشکار و ورزش دوست باشند و از آن حمایت کنند و به آن اهتمام ورزند، پهلوانی و قهرمانی نیز توسعه خواهد یافت و هر گاه حکام و مدیران جامعه سست و بی انگیزه باشند سیر ورزش نیز نزولی و معکوس می گردد.
    کلیدواژگان: شجاعت، صفویان، تیراندازی، سوارکاری، پهلوانی، جوانمردی
  • علی یلفانی، غلامرضا شعبانی بهار، مژگان خدامرادپور صفحه 137
    هدف اصلی این تحقیق، تعیین اختلاف منابع اطلاعاتی مورد استفاده ورزشکاران ماهر و غیرماهر در خودارزیابی عملکرد است. جامعه آماری پژوهش 170 ورزشکار ماهر و غیرماهر شهرستان سنندج بودند که از میان آنان براساس فرمول مورگان و کرجسی 120 نفر به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه خودارزیابی ویمنت (2002) بود که 10 منبع اطلاعاتی را ارزیابی می کند. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه را تعدادی از متخصصان و استادان تربیت بدنی تایید کردند. پایایی پرسشنامه نیز از طریق آزمون آلفای کرونباخ 88/0 محاسبه و تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها علاوه بر آمار توصیفی، از آمار استنباطی همچون ANOVA استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که اختلاف معنی داری بین ورزشکاران ماهر و غیرماهر در استفاده از منابع اطلاعات عینی (00/0>P)، استانداردهای شخصی (03/0>P)، ترس شخصی (00/0>P) و امید به آینده (002/0>P) وجود دارد، اما بین ورزشکاران زن و مرد ماهر اختلاف معناداری در استفاده از منابع اطلاعاتی مشاهده نشد (05/0
    کلیدواژگان: منابع اطلاعاتی، شهرستان سنندج، _ خودارزیابی، عملکرد، ورزشکاران ماهر و غیرماهر
  • مریم منظمی، شهرام علم، سیده ناهید شتاب بوشهری صفحه 151
    هدف از این تحقیق، تعیین عوامل موثر بر توسعه تربیت بدنی و ورزش بانوان جمهوری اسلامی ایران بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی است و داده های آن از طریق پرسشنامه محقق ساخته و به صورت میدانی جمع آوری شد. جامعه تحقیق، مدیران زن تربیت بدنی و ورزش کشور در سال 1388 شامل معاونت امور بانوان در سازمان تربیت بدنی، روسای زن فدراسیون های ورزشی، نواب رئیس زن فدراسیون ها، معاونان توسعه ورزش بانوان در استان ها و روسای زن هیات های ورزشی استان های سراسر کشور بود. محقق کلیه جامعه تحقیق را به عنوان نمونه پژوهشی انتخاب کرده است. نتایج نشان داد که عوامل «مالی و امکاناتی»، «انسانی و تخصصی»، «ساختاری و مدیریتی» و «فرهنگی و اجتماعی» به ترتیب اولویت بر توسعه تربیت بدنی و ورزش بانوان جمهوری اسلامی ایران موثرند.
    کلیدواژگان: بانوان، _ تربیت بدنی، توسعه، ورزش
|
  • P. Sohrabi, M. Kashef, M. Javadi Pour, F. Hoseini Page 5
    The aim of this research was to investigate the location and accessibility of Urmia sport centers concerning national and international standards. The research was applicable, analytical and descriptive. Statistical population consisted of all sport centers of Urmia Physical Education Department. Statistical sample equaled the statistical population (29 sport centers). Data were collected by a researcher-made questionnaire. Binominal test results showed that sport centers were in an average condition from neighborhood and site selection perspective (P=0.05<0.13). From accessibility standard perspective, sport centers were in a poor condition (P=0.05>0.002). Chi-square test results showed that the sport centers did not meet the aesthetic standard as well (P=0.05>0.000). Binominal test results also showed that sport centers were not standard from security and supervision perspective (P=0.05>0.000). Also, information and service criteria did not meet necessary standards (P=0.05>0.026). Neighborhood, site selection and hygiene standards were at an average level and other standards such as accessibility, aesthetics, security, parking, information, facilities for the disabled were poor.
  • E. Ali Doust, M. Farahani, E. Naderan Page 23
    The purpose of this study was to investigate and to analyze the barriers to the development of sport cooperatives in Iran professional sport with an emphasis on article 44. As this study was qualitative, elites and experts were qualitatively interviewed to identify the most important barriers to the development of sport cooperatives. The sample consisted of those subjects who provided the most relevant data (35 interviews and 26 subjects). Based on the common procedures of qualitative researches, data were obtained and analyzed simultaneously. Results showed that the barriers to the development of sport cooperatives were divided into two general groups; first group were general barriers in the cooperative sector in economic environment of the country; second group were specific barriers to the development of sport cooperatives in professional sport. The most recognized barriers included: varied and inconsistent rules for cooperatives, weak structure of governmental cooperatives, lack of definite rules for the activity of sport cooperatives, absence of clear definition of ownership of cooperative clubs, lack of cooperative culture and corporate ownership in professional sport clubs, and disbelief of some experts and specialists in the efficiency of cooperative sector in professional sport.
  • A. Abedi Page 43
    The purpose of this research was to aesthetically investigate and to analyze live multi-camera television broadcast of soccer matches. The research method was qualitative with in-depth and semi-open interviews. The statistical population consisted of 15 national and international sport producers and directors out of which 10 subjects were purposively selected as the sample of the study. This study investigated those factors of aesthetical reproduction of these sport events. One of the important factors for this kind of production was the camera positioning due to the rules of soccer (it is possible to use 32 cameras for live broadcast of a soccer match). Live broadcast of soccer matches is in fact a kind of story telling by cameras. Live broadcast of a sport event is quite the same as a television drama which has a starting point, the middle and an ending point but contrary to a drama, it has an unpredictable end. The results of this research were the same as previous findings and reviews and therefore it is suggested that sport production teams and especially directors should gain soccer knowledge in addition to aesthetic knowledge to promote the aesthetic aspect of live sport events such as soccer.
  • A. Khatibi, H. Asadi, M. Hamidi, J. Seif Page 65
    The purpose of this research was to study the organizational justice factors (distributive justice of tasks, distributive justice of rewards, procedural justice, interpersonal justice, informational justice) in National Olympic and Paralympics Academy (NOPA). Statistical population of this research included all employees of NOPA and the statistical sample equaled the statistical population (n=59). Questionnaire of organizational justice by Rego and Cunha (2006) was used and distributed after the validity and reliability (a=0.92) had been confirmed. Kolmogorov-Smirnov, Pearson correlation coefficient, Multivariate regression, independent t test and ANOVA were used to analyze the data. The results of the study indicated a positive significant relationship between distributive justice of rewards and distributive justice of tasks; there was a positive significant relationship between procedural justice with distributive justice of rewards and informational justice; there was a positive significant relationship between informational justice with distributive justice of tasks and distributive justice of rewards while there was not a significant relationship between four factors of organizational justice (distributive justice of rewards, distributive justice of tasks, procedural justice, informational justice) and interpersonal justice. Also, there was not a significant relationship between procedural justice and distributive justice of tasks. Regression analysis indicated that all five factors of justice could predict the organizational justice. The results of this study suggested that if managers ignore the justice status in the academy, irreparable consequences for Iran championship sport may happen.
  • R. Shajie, H. Kouzechian, M. Amiri, F. Eghbali Page 85
    The aim of the current descriptive study was to determine the relationship between perfectionism and social physique anxiety in women with regular physical activity. For this purpose, Frost (1990) multidimensional perfectionism scale, the social physique anxiety (SPA) questionnaire of Hart et al. (1989) and EBC scale of Cardinal (1997) were administered to 229 women who participated in Mashhad physical fitness centers and had regular physical activity for more than 30 days. The data were analyzed by Pearson correlation coefficient, Kolmogorov – Smirnov, Mann – Whitney U and independent t tests. Results showed that mean scores of SPA and perfectionism were 31.87+8.02 and 111.50+12.91 respectively. There was a significant difference between subject's perfectionism (t = -1.754, p = 0.002) and parental criticism (z = -2.563, p = 0.010) and organization (t = -1.459, p = 0.025) subscales with an emphasis on action and maintenance stages of exercise behavior. Also, there was a significant relationship between SPA and perfectionism of women with regular physical activity (r = 0.185, p = 0.015). It seems that regular physical activity was related to medium levels of perfectionism and social physique anxiety.
  • M. Naderi, M. Ehsani, M. Khabiri, M. Amiri Page 103
    The aim of this study was to determine the main approaches in the development of Iran football and also to compare them to football approaches in selected countries to determine appropriate approaches. This study was descriptive (survey) and data were collected by a combined procedure (literature review) and a researcher-made questionnaire was used. The sample consisted of 92 football federation managers, football management experts and elites. To analyze the data, Friedman test (p<0.05) was used. Results showed that the most appropriate approaches in the development of football in Iran were educational and community-based approaches. These approaches were used to develop and direct football developmental plans in many countries such as Sweden, Japan, USA, Canada, New Zealand, England, Australia and Ireland.
  • H. Yazdi Page 121
    The purpose of this study was to review the role and importance of chivalry, heroicness and sport at the time of Safavieh dynasty. The researcher tried to find out the role of athletes in forming Safavieh dynasty, in gaining stability, glory and power for Iran and in diminishing this dynasty as well as to investigate this fact that when Safavieh dynasty was stronger, the role of sport and athletes was more important while when Safavieh dynasty was weak, the role of chivalry, heroicness and sport was weak. The first Safavieh rulers (from Shah Ismail Safavieh, the founder of this dynasty who was titled "The Knight" by Europeans to Shah Abbas I who was titled "The Great") gained great glory, power and welfare for Iran. Actually, as they were all heroes, champions and athletes, their subservient group and people turned to heroicness and sport. In fact, sport and heroicness received a great value and improved greatly. In the other side, when rulers of the end of Safavieh dynasty were characterless, heroes, champions and athletes weakened as well and sport and athletes declined. In conclusion, whenever rulers, authorities of a country are champions and athletes and support sport, heroicness and championship will develop. In other words, when the rulers and managers of the society are weak and unmotivated, sport will decrease and decline.
  • A. Yalfani, Gh Bahar, M. Khodamoradpour Page 137
    The aim of the present study was to determine the difference of information resources used by elite and sub–elite athletes when self–evaluating their performance. The statistical population included 170 elite and sub-elite athletes in Sanandaj city and 120 participants were randomly selected as the sample of the study based on Krejcie and Morgan formula. To collect the data, Wayment (2002) self – evaluation questionnaire which investigated 10 information resources was used. The face validity as well as the content validity of the questionnaire was confirmed by some physical education experts. Using Cronbach alpha reliability coefficient, the reliability of the questionnaire was calculated to be 0.88. In addition to descriptive statistics, inferential statistics such ANOVA were used for data analysis. Findings revealed a significant difference between elite and sub – elite athletes in the use of objective information resources (P<0.00), personal standards (P<0.03), personal fear (P<0.00) and hope for future (P<0.02). The results also indicated no significant difference between male and female elite athletes in the use of information resources (P>0.05). There were also no significant differences between elite athletes of individual and team sports in the use of information resources in self-evaluation (P>0.05). It is, then, concluded that the skill level of athletes can be the main factor of using information resources to self-evaluate their performance.
  • M. Monazami, Sh Alam, Nahid Boushehri Page 151
    The aim of this research was to identify those effective factors in the development of women's physical education and sport in Islamic Republic of Iran. This was a descriptive field research and the data were collected by a researcher-made questionnaire. The research population consisted of female physical education and sport managers in 1388 (deputies of women affairs in Physical Education Organization, female heads of sport federations, female deputies of sport federations, deputies of women sport development in provinces and female heads of sport boards in provinces). The results showed that "financial and facilities factors", "human and technical factors", "structural and managerial" and "cultural and social factors" sequentially affected the development of women's physical education and sport.