فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 11 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی افشاری، حبیب هنری، غلامعلی کارگر صفحه 5
    امروزه درک صحیح و داشتن مهارت های لازم برای اصلاح امور، همچنین ایجاد فرهنگی مبتنی بر دانش و یادگیری مستمر در سازمان از عناصر مهم در مدیریت کلان سازمان های ورزشی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط مهارت های سه گانه مدیریتی با یادگیری سازمانی در مدیران سازمان تربیت بدنی و ارائه مدل براساس AHP تدوین شده است. روش تحقیق همبستگی بوده و به شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارشناسان سازمان تربیت بدنی (300 نفر) و متخصصان مدیریت ورزشی (10 نفر) است که براساس نمونه گیری منظم سیستماتیک حجم نمونه 126 نفر تعیین شد. از پرسشنامه محقق ساخت مهارت های مدیران (96‎/0 = α)، پرسشنامه یادگیری سازمانی مارکوارت (97‎/0 = α) و پرسشنامه محقق ساخت AHP استفاده شد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج آزمون اسپیرمن نشان دهنده ارتباط معنادار مهارت ادراکی با یادگیری سازمانی (01‎/0 P<، 364‎/0 = rho)‎ است. یافته های پژوهش نشان داد که 8‎/42 درصد واریانس یادگیری سازمانی مربوط به مهارت های سه گانه مدیریتی و مهارت ادراکی بیشترین اهمیت را در پیش بینی تغییرات یادگیری سازمانی داراست (001‎/0 P<، 002‎/1 = β). براساس یافته های حاصل از تحلیل مولفه های یادگیری سازمانی به وسیله نرم افزار Expert Choice11 و بر مبنای روش AHP، فرهنگ سازمانی با میانگین وزن 4096‎/0 بیشترین اولویت را داشت. براین اساس اهمیت و ضرورت مهارت های مدیریتی و آشنایی مدیران با اولویت به کارگیری مولفه های یادگیری سازمانی نقشی مهم در بهره وری سازمانی دارد.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، مهارت فنی، فرایند تحلیلی سلسله مراتبی، _ مهارت انسانی، مهارت ادراکی
  • دنیا پاداش، محمد سلطان حسینی، محمد خبیری صفحه 33
    عوامل بسیاری بر خصوصی سازی باشگاه های ورزشی تاثیرگذارند. هدف از انجام این پژوهش، شناخت عوامل اجتماعی و قانونی موثر بر روند خصوصی سازی باشگاه های ورزشی و ارزشگذاری یا اولویت بندی آنها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی بود. به این منظور با روش های کتابخانه ای و میدانی عوامل موثر جمع آوری و درخت سلسله مراتب تصمیم گیری تدوین شد. سپس با استفاده از آن، پرسشنامه مطالعه استخراج شد. نرخ سازگاری کمتر از 1‎/0 نشانه سازگاری قضاوت هاست. از آنجا که رتبه بندی عوامل باید با نظر خبرگان موضوع انجام گیرد، 45 نفر به عنوان خبره شناسایی شدند و پرسشنامه در اختیار آنها قرار گرفت. نتایج نشان داد عوامل قانونی با وزن 618‎/0 در مقایسه با عوامل اجتماعی با وزن 382‎/0 در اولویت است. در مدل کل از بین 12 عامل، عامل های «درصد اهمیت ورزش در برنامه های توسعه اقتصادی – اجتماعی ورزش کشور»، «فقدان قوانین لازم و هماهنگ با اجرای فرایند واگذاری»، «چگونگی اتخاذ روش های مناسب در مراحل مختلف اجرا» و «وجود قوانین و مقررات دست و پاگیر»، به ترتیب دارای بیشترین اولویت هستند. اولویت بندی حاصل می تواند کمک شایانی به مدیران اجرایی در خصوصی سازی باشگاه های ورزش کند.
    کلیدواژگان: فرایند تحلیل سلسله مراتبی، عوامل اجتماعی، عوامل حقوقی - قانونی، _ صنعت ورزش، خصوصی سازی
  • رسول نوروزی سیدحسینی، حسن فتحی، بهرام یوسفی، ابراهیم نوروزی سیدحسینی صفحه 53
    این تحقیق با هدف مقایسه سلامت روانی، کیفیت زندگی و هوش هیجانی معلمان تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی استان کرمانشاه با روش تحقیق علی – مقایسه ای و به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق کلیه معلمان استان کرمانشاه (972 معلم تربیت بدنی و 2854 معلم غیرتربیت بدنی) بودند. برای نمونه گیری از روش خوشه ایچند مرحله ای استفاده شد. براساس جدول حجم نمونه گیری مورگان 280 معلم تربیت بدنی و 350 معلم غیرتربیت بدنی به عنوان نمونه انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه سلامت روانی (GHQ)‎، پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-36) و پرسشنامه هوش هیجانی بردبری و گریوز استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و همچنین آمار استنباطی شامل آزمون کالموگروف – اسمیرنوف و آزمون t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین کیفیت زندگی و ابعاد آن در معلمان تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی وجود دارد (05‎/0 P<) و تفاوت معنی داری بین سلامت روانی و ابعاد آن در معلمان تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی مشاهده شد (05‎/0P<). همچنین تفاوت معنی داری بین هوش هیجانی و ابعاد آن در معلمان تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی وجود دارد (05‎/0P<). در بیشتر متغیرهای تحقیق، میانگین نمره های معلمان تربیت بدنی درمقایسه با غیرتربیت بدنی بیشتر بود. به طور کلی می توان اذعان داشت که درگیری فعال در ورزش و فعالیت های بدنی احتمالا نقش مهمی در ارتقای عوامل روانی مانند سلامت روانی، هوش هیجانی و کیفیت زندگی دارد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، معلم تربیت بدنی، کیفیت زندگی، هوش هیجانی، کرمانشاه
  • حمید فروغی پور، رضا صابونچی، هادی تیپ * صفحه 77

    به منظور تحلیل عوامل موثر بر افزایش بهره وری اماکن ورزشی و دستیابی به اهداف پژوهش، سه نوع پرسشنامه شامل اطلاعات فردی، شناسنامه اماکن ورزشی و عوامل موثر بر بهره وری اماکن ورزشی (7 محور) تهیه و پس از تعیین اعتبار (ضریب آلفای کرونباخ، 835‎/0)، بین دبیران ورزش همدان توزیع شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات وضع موجود از آمار توصیفی و برای بررسی فرضیه های پژوهش از روش های آمار استنباطی مانند آزمون فریدمن و کروسکال- والیس استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که به ترتیب اولویت، عامل نیروی انسانی با میانگین 73‎/412، عامل کالبدی با میانگین 30‎/374، عامل مدیریت با میانگین 63‎/338، عامل برنامه ریزی با میانگین 50‎/337، عامل کنترل و نظارت با میانگین 06‎/208، عامل تعمیر و نگهداری با میانگین 51‎/137 و عامل مالی با میانگین 27‎/130 بر بهره وری اماکن ورزشی تاثیر می گذارند. نتایج به دست آمده با نتایج بیشتر پژوهش های انجام گرفته در زمینه بهره وری، مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، بهره وری، اماکن ورزشی
  • محبوب شیخعلی زاده هریس، فرشاد تجاری، الهه پیرعلایی صفحه 99
    هدف از پژوهش حاضر، برآورد میزان خلاقیت مدیران سازمان های ورزشی از فرهنگ سازمانی است. 46 مدیر اداره تربیت بدنی استان آذربایجان شرقی داوطلبانه پرسشنامه های فرهنگ سازمانی رابینز، خلاقیت رندسیب و مشخصات فردی را تکمیل کردند. یافته های آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین تمامی مولفه های فرهنگ سازمانی با میزان خلاقیت مدیران رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (01‎/0 P<) و تغییرات متغیر خلاقیت به اندازه 6‎/75 درصد از متغیر فرهنگ سازمانی تاثیر پذیرفته است. یافته های آزمون آماری کروسکال والیس و آزمون uمان ویتنی و ضریب همبستگی پیرسون نیز نشان داد، ارتباط معنی داری بین ویژگی های جمعیت شناختی مدیران (جنسیت، سن، مدرک تحصیلی، رشته تحصیلی، سوابق مدیریتی و خدمتی) با میزان خلاقیت مدیران وجود ندارد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، فرهنگ سازمانی، سازمان های ورزشی، مدیران تربیت بدنی
  • هاشم کوزه چیان، محمود گودرزی، علی خوانین، فرزام فرزان * صفحه 119

    ایمنی فضاهای ورزشی دانشکده های تربیت بدنی از دو نظر اهمیت دارد، یکی اینکه این دانشجویان در طول تحصیلات دوره کارشناسی خود ساعات متمادی و بسیاری را صرف آموختن رشته های ورزشی می کنند و اینکه به عنوان کارشناسان آینده ورزش کشور باید با استانداردهای ایمنی ورزش آشنا باشند. هدف از این تحقیق، بررسی و مطالعه نظرهای دانشجویان سال آخر این رشته در دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی تهران است. روش تحقیق به صورت توصیفی – میدانی بود. جامعه آماری شامل 541 دانشجوی سال آخر تربیت بدنی بود که در نیمسال دوم سال 87 – 1386 در مقطع کارشناسی دانشگاه های دولتی تهران مشغول به تحصیل بودند. برای گردآوری دیدگاه های آنان پرسشنامه محقق ساخته به کار گرفته شد و داده های آن با بهره گیری از آمار توصیفی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که دانشجویان وضعیت ایمنی سالن های ورزشی دانشکده-های تربیت بدنی را در حد مناسب و مطلوب نمی دانند و در این زمینه تفاوت معناداری بین گروه های دختران و پسران و قهرمانان و غیرقهرمانان وجود ندارد. بنابراین حجم بسیار زیاد صدمات ورزشی دانشجویان تربیت بدنی را می توان معلول نقصان ایمنی در سالن های ورزشی آنها دانست که این امر در تصمیم گیری مدیران تاثیر خواهد داشت. براساس یافته های تحقیق در چهار مولفه بازبینی فضاهای ورزشی، بازبینی اسناد، وضعیت آموزش افراد و نیز آمادگی اقدام در وضعیت اضطراری، الگوی نهایی تحقیق به دست آمد. به کارگیری این الگو می تواند مدیران ورزشی را در امور ارتقای ایمنی فعالیت های ورزشی و آموزشی و همچنین تحلیل بهتر عملکرد ایمنی سالن های ورزشی یاری دهد و به وسیله آن، ضمن پیش بینی اقدامات ایمنی لازم، مقایسه عملکرد ایمنی سالن های ورزشی دانشکده های تربیت بدنی نیز میسر شود.

    کلیدواژگان: سالن ورزش، دانشکده تربیت بدنی، ایمنی
  • رحیم رمضانی نژآد، علیرضا نیکویی، حسن دانشمندی، آمنه بیداریان، بهرام بهرامی پور صفحه 139
    یکی از روش های شناخت پیشینه و ریشه های ملی و همچنین حفظ هویت تاریخی و فرهنگی ورزشی کشور، بررسی ابعاد مختلف فعالیت های بدنی و نظامی – ورزشی در ایران باستان است. هدف از تحقیق حاضر، شناسایی انواع ابزارها و رشته های ورزشی متداول در ایران باستان با استفاده از تحلیل محتوای 9 جلد شاهنامه فردوسی و دیگر تحقیقات مربوط به آن است. در ضمن درباره هریک از ابزارها و رشته های ورزشی، ابیاتی از شاهنامه به عنوان نمونه انتخاب و تحلیل یا تعمیم کاربردی شدند. یافته ها نشان داد از بین 13 ابزار نظامی – ورزشی که 3571 بار در شاهنامه تکرار شده است، شمشیر و تیغ با 26 درصد و تیر و کمان با 20 درصد تکرار مهم ترین ابزار نظامی – ورزشی ایرانیان بوده است. همچنین از بین 7 ورزش رایج که 374 بار در شاهنامه تکرار شده، شکار، پیاده روی و چوگان به ترتیب با 30، 25 و 11 درصد تکرار جزو مهم ترین فعالیت های بدنی ایرانیان بوده است. از بین شش فن متداول در ورزش، بیشتر فنون به ورزش کشتی اختصاص داشته که فن کمر یا کمرگیری با 80 درصد تکرار در رتبه اول بوده است. علاوه بر این، بررسی ویژگی های رزمی – ورزشی پهلوانان شاهنامه نشان داد که از بین 4755 تکرار این ویژگی ها، ویژگی سوار و سوارکاری با 23 درصد تکرار در رتبه اول قرار دارد. این یافته ها، تنوع و مهارت ایرانیان را در استفاده از ابزارها و فنون مختلف ورزشی – نظامی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: شاهنامه، مهارت های نظامی - ورزشی، صفات رزمی
  • محمد صادق افروزه، مهرداد محرم زاده، میر محمد کاشف، محسن افروزه صفحه 165
    هدف از این تحقیق، شناسایی عوامل انگیزشی، ویژگی های شخصیتی و نیز سنجش رابطه عضویت در نهضت داوطلبی و عوامل اجتماعی شدن داوطلبان ورزشی است. تحقیق توصیفی بوده و به شکل میدانی به اجرا درآمده است. جامعه آماری تحقیق، 260 نفر از داوطلبان ورزشی فعال در هیات های ورزشی استان فارس بودند که 74 نفر از آنها از طریق نمونه گیری خوشه ایبه عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق چهار پرسشنامه سنجش انگیزش داوطلبان لیات کولیک (2007)، پرسشنامه سنجش ویژگی های شخصیتی (TIPI)‎ گوسلینگ، رنتفرو و ساوان (2003)، پرسشنامه محقق ساخته سنجش سطح اجتماعی و پرسشنامه مشخصات فردی جمع آوری شد. استادان مدیریت و روانشناسی ورزشی روایی پرسشنامه ها را تایید و پایایی پرسشنامه ها در یک مطالعه راهنما و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ به ترتیب81‎/0 و 82‎/0و81‎/0 برآورد شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی سنجش و ارزیابی شد. در تحلیل استنباطی از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایح نشان داد، فاکتور حمایت از خانواده عمده ترین عامل انگیزشی داوطلبان و عامل پاداش بی اهمیت ترین عامل است. بیشتر داوطلبان دارای ویژگی برونگرایی بودند. میانگین نمره های زنان در هر سه عامل عوامل اجتماعی بیشتر از مردان بود. عامل مذهب با عوامل اجتماعی ارتباط معنی داری داشت. عامل قدرت و تقدیر و تشکر با هیچ کدام از عوامل ارتباط معنی داری نداشت. عامل احترام به قوانین نیز با برونگرایی و سازگاری ارتباط معنی داری داشت. در نهایت می توان گفت اگر مدیران بتوانند عناصر تفریح و کار داوطلبانه را تلفیق کنند، انگیزه مشارکت کنندگان افزایش می یابد و علاوه بر مزایای اقتصادی، به توسعه شهروند خوب بودن نیز منجر می شود.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، عوامل اجتماعی، عوامل انگیزشی، داوطلبان ورزشی
|
  • Mostafa Afshari, Habib Honari, Gholamali Karegar Page 5
    Today, a correct understanding and skills necessary to reform affairs as well as a culture based on knowledge and continuous learning in the organizations are important elements in the management of sports organizations. So the present study aimed to investigate the relationship between triple management skills (conceptual, humanistic, technical) and organizational learning in managers of Physical Education Organization and to present a model based on analytical hierarchy progress (AHP). This study was correlation and field. The statistical population consisted all physical education organization experts (N = 300) and sport management experts (M = 10) and 126 subjects were determined as the sample by systematic sampling. A researcher-made questionnaire of triple management skills (α=0.96), Marquardt organizational learning questionnaire (α=0.97) and the researcher-made questionnaire of AHP were used to collect the data. Spearman correlation coefficient and multivariable regression were used to analyze the data. Results showed a significant relationship between conceptual skills and organizational learning (rho=0.364, P<0.01). Regression results showed that 42.8% of organizational learning variance was related to triple management skills and conceptual skills was the most important predictor of organizational learning changes (β=1.002, P<0.001). The analysis of organizational learning components by software Expert Choice II and AHP method showed that organizational culture (mean weight of 0.4096) was the first priority. It can be concluded that management skills and the familiarity of the managers with prioritizing organizational learning components play an important role in organizational efficiency.
  • Donya Padash, Mohammad Soltanhoseini, Mohammad Khabiri Page 33
    Many factors affect privatization of sports clubs. The aim of this research was to identify social and legal factors affecting privatization of sports clubs and to prioritize them with AHP method. For this purpose, the effective factors were collected with library and field study; a decision hierarchy tree was drawn and a questionnaire was designed. Consistency rate under 0.1 was a sign of adaptation to judgments. Since experts should prioritize the effective factors, 45 experts were identified and completed the questionnaires. The results showed that legal factors (0.618 weight) prioritized social factors (weight 0.382). In the general model, percentage of sport importance in economic-social developmental plans, lack of necessary laws to implement the process of transference, the adaptation of appropriate methods in different implementing stages and disturbing rules and regulations had the highest priorities among 12 factors. This prioritization can help chief executive officers to privatize sports clubs.
  • Rasool Noroziseyedhoseini, Hasan Fathi, Bahram Yoosefi, Ebrahim Noroozi Seyed Hoseini Page 53
    The aim of this study was to compare mental health, quality of life and emotional intelligence in physical education teachers and non-physical education teachers in Kermanshah. This study was carried out by a causal-comparative and field method. The statistical population of this study comprised all the teachers of Kermanshah (972 physical education teachers and 2854 non-physical education teachers). Morgan table determined 280 physical education teachers and 350 non-physical education teachers as the sample. In order to collect the data, demographic characteristics questionnaire, General Health Questionnaire (GHQ), Quality of life Questionnaire (SF-36) and Bradbury and Grays’ Emotional Intelligence Questionnaire were used. Descriptive statistics and inferential statistics such as independent sample t test and Kolmogorov-Smirnov test were used to analyze the data. The results revealed a significant difference in quality of life and the components between physical education teachers and non-physical education teachers (P<0.005), in emotional intelligence and the components (P<0.005) and in mental health and the components (P<0.005). In most of the factors, physical education teachers received higher mean scores than non-physical education teachers. Generally, it can be concluded that physical activity can probably improve mental factors such as mental health, quality of life and emotional intelligence.
  • Hamid Foroghipoor, Reza Sabonchi, Hadi Tip Page 77

    In order to analyze sport factors which increase productivity in sport centers, three questionnaires including personal information, identity of sport centers and the factors affecting productivity in these centers (7 axles) were prepared. After their validity (Cronbach’s alpha 0.835) had been determined, they were distributed among sports teachers in Hamedan. In order to analyze the collected data, descriptive statistics and inferential statistics such as Friedman and Kruskal-Wallis tests were used. The results showed human factor (mean 412.73), physical factor (mean 374.30), management (mean 338.63), planning (mean 337.50), control and supervision (mean 208.06), maintenance (mean 137.51) and financial factor (mean 130.27) respectively had an effect on productivity of sport centers. The result of this research was consistent with most researches on productivity.

  • Mahbob Shaikhalizadeharis, Farshad Tojari, Elahe Piralaee Page 99
    This study aimed at estimating the rate of creativity of sport organization managers regarding organizational culture. 46 managers in Physical Education Office of East Azerbaijan voluntary filled out organizational culture of Robbins, Rendsip creativity and demographic questionnaires. Statistical analysis of data (e.g. Pearson correlation coefficient) indicated a significant relationship between organizational culture indicators and managers’ creativity (P<0.01) and organizational culture changed creativity by 75.6%. Statistical analysis of data (e.g. Kruskal-Wallis, Mann – Whitney U and Pearson Correlation) indicated that no significant relationship between demographic characteristics of managers (gender, age, educational level, field of study, job tenure) and the managers’ creativity.
  • Hashem Koozehchiyan, Mahmood Goodarzi, Ali Khavanin, Farzam Farzan Page 119

    The safety of sport halls in physical education faculties is important from two perspectives: first, students spend a long time in these sport halls to learn a sport filed; second, they should learn sport safety standards as the future experts. The aim of this research was to study physical education students’ viewpoints on safety in sport halls of physical education faculties of universities in Tehran. The study was of a descriptive field nature and the statistical population included 541 B.A. students in the last year of their education at state universities in Tehran (second semester of 1386-87). 442 subjects were selected as the statistical sample by classified sampling. A researcher-made questionnaire was used to collect the students’ viewpoints and descriptive statistics were used to analyze the data. The results showed that the safety was low in sport halls with no significant difference between male and female students and between athletes and non-athletes. Many sport injuries of physical education students resulted from a lack of safety in sport halls and this fact can influence managers’ decisions. Also, the final model of the study was designed considering the following components: maintenance of sport centers, review of documents, education of individuals and proper action in an emergency. This model can help sport managers promote safety of physical and educational activities and analyze safety of sport halls so that necessary safety actions can be predicted and safety of sport halls in physical education faculties can be compared.

  • Rahim Ramezaninejad, Alireza Nikoei, Hasan Daneshmandi, Ameneh Bidariyan, Bahram Bahramipoor Page 139
    One of the methods to recognize national background and roots, also to maintain historical and cultural nature is to study different dimensions of physical, martial and athletic activities in ancient Iran. The aim of the present study was to identify different sport fields and equipment in ancient Iran using content analysis of nine versions of Ferdowsi’s “Shahnameh” and related literature. Also, verses of “Shahnameh” were selected and analyzed as the sample for every sport equipment and field. The results indicated that among 13 martial-athletic pieces of equipments repeated 3571 times in “Shahnameh”, sword and thorn (26% repetition), bow and arrow (20% repetition) were the most important martial- athletic Iranian pieces of equipment. Also, among seven common sport fileds repeated 374 times in “Shahnameh”, hunting (30% repetition), walking (25% repetition), and game of polo (11% repetition) were the most important physical activities in Iranians. Among six common sport techniques, the highest tecjniques were allocated to wrestling and technique of chest to chest (80% repetition) occupied the first place. In addition, the study of martial-athletic characteristics of champions in “Shahnameh” indicated that among 4755 repetitions of these characteristics, horseback riding (23% repetition) gained the first rank. The results of this study indicated that the Iranians used variety of skills, and applied different pieces of equipment and techniques in martial – athletic activities.
  • Mohammadsadegh Afrozeh, Mehrdad Moharramzadeh, Mirmohammad Kashef, Mohsen Afrozeh Page 165
    The aim of this study was to identify motivational and personality factors and to assess membership in volunteering and socialization factors in sport volunteers. This study was of a descriptive field nature. The population consisted of 260 sport volunteers in sport association of Fars province. 74 subjects were selected as the sample by cluster sampling. Questionnaire of motivation of volunteers by Liat Kulik (2007), Questionnaire of Ten Item Personality Inventory (TIPI) by Gosling, Rentfrow and Swann (2003) and the researcher-made questionnaire of social effect and demographic questionnaire were used to collect data. Sport management and psychology professors confirmed the validity of the questionnaires and the reliability of the questionnaires were determined as r=0.81, 0.82, 0.81) (=0.05) in a pilot study. The collected data were analyzed by descriptive and inferential statistics such as Pearson correlation coefficient. The findings showed that family support was the most important and appreciation was the least important factor in volunteers. Most volunteers were extraverts. Females gained higher mean scores in all three factors of social effect than men did. There was a significant relationship between religion and social effect. There was no significant relationship between empowerment and appreciation with all the other variables. There was a significant relationship between respect for rules and regulations with agreeableness and extraversion. It is suggested that if managers can combine recreation and voluntary work, motivation of volunteers will improve and good citizenship and economic benefits will increase.