فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 14 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سارا کشکر، حمید قاسمی، اعظم شیرویی صفحه 5
    تحقیق حاضر با هدف کلی بررسی میزان گرایش جنسیتی با توجه به مولفه های مدیریت اخبار و گزارش های ورزش بانوان در روزنامه های ورزشی کشور انجام گرفت. روش تحقیق از نوع تحلیل محتوا بود. جامعه تحقیق 5 روزنامه پرتیراژ ورزشی کشور در سال 1388 بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای3269 خبر بررسی شدند. ابزار اندازه گیری برگه های کدگذاری بود که روایی آن را تعدادی از متخصصان مدیریت ورزش و ارتباطات تایید کردند و پایایی آن حدود 90 درصد به دست آمد. برای آزمون فرضیه های تحقیق، از آزمون اسکویر استفاده شد. در این تحقیق مولفه های مدیریت خبر شامل تصویری بودن، محل درج خبر، به روز بودن، جهت گیری، ارزشگذاری تیترها، مالی بودن و محتوای خبر بود، که به عنوان متغیرهای تحقیق با توجه به سوگیری جنسیتی بررسی شدند. یافته های تحقیق موید سهم اندک بانوان ورزشکار در هر یک از مولفه های مدیریت اخبار در روزنامه های ورزشی مورد نظر این تحقیق در مقایسه با مردان بود. مبنای نظری این تحقیق بر نظریات جامعه شناختی کالینز، چافتز و گریندوفر تکیه داشت که علت عمده سوگیری جنسیتی در هر جامعه ای را تصاحب منابع قدرت توسط جنس قوی تر و نیز باورهای اجتماعی می دانستند.
    کلیدواژگان: سوگیری جنسیتی، مدیریت خبر، _ روزنامه های ورزشی، اخبار ورزشی
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی، علی احمدی صفحه 31
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین معیارهای کیفیت خدمات و رضایتمندی تماشاگران در ورزشگاه های میزبان لیگ قهرمانان آسیا در ایران بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش 1443 نفر بودند که از میان تماشاگران حاضر در ورزشگاه های میزبان لیگ قهرمانان آسیا در فصل 2009 (آزادی تهران، فولادشهر اصفهان و یادگار امام قم) به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته کیفیت خدمات و رضایتمندی بود که پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 84‎/0 به دست آمد. بررسی فرضیه ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بین میزان دسترسی به خدمات، امنیت و طراحی و جذابیت فضای ورزشگاه با رضایتمندی تماشاگران رابطه معنی داری وجود دارد (001‎/0 P<). همچنین بین بهداشتی بودن و تمیزی فضای ورزشگاه و نحوه برخورد مدیریت و کارکنان اجرایی با رضایتمندی تماشاگران رابطه معنی داری مشاهده شد (001‎/0P<). در قلمرو صنعت ورزش، رضایتمندی تماشاگر مزایای زیادی را برای باشگاه ها و تیم ها به دنبال دارد. باشگاه های فوتبال مانند موسسات خدماتی، باید رضایت تماشاگران را به عنوان معیاری مهم برای سنجش کیفیت کار خود قلمداد کنند. بنابراین ضروری است، باشگاه ها و مدیران آنها نهایت تلاش خود را به منظور ارتقای هر چه بیشتر سطح کیفیت خدمات ارائه شده به هواداران به عنوان سرمایه های اصلی و مهم ترین منبع درآمد باشگاه به عمل آورند و با جلب رضایت آنها زمینه حفظ و تداوم حضور آنها در ورزشگاه ها را فراهم سازند.
    کلیدواژگان: رضایتمندی تماشاگران، لیگ قهرمانان آسیا، _ کیفیت خدمات
  • محسن وحدانی، مهرداد محرم زاده، محمود آقایی، اسکندر حسین پور صفحه 49
    مربیان تاثیر زیادی روی تیم هایشان دارند و رفتارها و سبک های رهبری آنها عملکرد ورزشکاران را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین سبک های رهبری مربیان و انسجام گروهی تیم های منتخب دانش آموزی شهر ارومیه است. 75 دانش آموز مقطع متوسطه (100=N)‎ دو ابزار این پژوهش را کامل کردند: مقیاس رهبری برای ورزش (LSS، چلادورای و صالح 1980) و پرسشنامه محیط گروهی (GEQ، کارون و براولی 1985). LSS شامل 40 آیتم است که 5 بعد از سبک های رهبری – تمرین و دستورالعمل، رفتار دموکراسی، رفتار آمرانه، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت را می سنجد. GEQ با 18 آیتم دو بعد انسجام تکلیف و انسجام اجتماعی را ارزیابی می کند. ثبات درونی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای LSS، 82‎/0 = r و GEQ 81‎/0= r به دست آمد. اطلاعات با استفاده آزمون های کالموگروف - اسمیرنوف یک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون، ANOVA اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05‎/0 P< تحلیل شد. نتایج نشان داد که مربیان تیم های دانش آموزی بیشتر از سبک رهبری آموزش و تمرین و کمتر از سبک دموکراتیک استفاده می کردند. نتایج نشان داد سبک های رهبری حمایت اجتماعی (37‎/0 = r، 49‎/0=r)‎، تمرین و آموزش (38‎/0 = r، 56‎/0=r)‎، و بازخورد مثبت (33‎/0 = r، 34‎/0=r)‎ ارتباط مثبت و معناداری با انسجام تکلیف و انسجام اجتماعی، و سبک آمرانه (18‎/0- = r، 17‎/0- =r)‎ ارتباط منفی و معناداری با انسجام تکلیف و انسجام اجتماعی دارد. نتایج این پژوهش و پژوهش های قبلی نشان می دهد که سبک های رهبری مربیان تاثیر زیادی روی انسجام تیمی دارد و یک مربی می تواند نقش بارزی در توسعه انسجام تیمش بازی کند.
    کلیدواژگان: انسجام گروهی، سبک رهبری، تیم های دانش آموزی
  • علیرضا فارسی، حخت زمانی ثانی، زهرا فتحی رضایی صفحه 65
    هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه استاندارد ایمنی فضاها و تجهیزات ورزشی مدارس مقاطع مختلف شهر تهران و ارائه راهکارهای مناسب به منظور رفع مشکلات احتمالی و استفاده بهینه از آنها بود. نوع تحقیق توصیفی – ارزیابی بود که جامعه آماری آن را کلیه اماکن ورزشی مدارس مربوط به مناطق آموزش و پرورش شهر تهران تشکیل می دادند. 289 مدرسه به عنوان حجم نمونه مورد نیاز به روش نمونه گیری چندمرحله ای سیستماتیک (منظم) انتخاب شدند. معیارهای مورد نیاز از طریق چک-لیست های طراحی شده توسط محقق، جمع آوری شد. وضعیت ایمنی در 5 مولفه داخل زمین و سطوح، حریم ها و خطوط، طراحی و ابعاد، تاسیسات و پوشش ها و تجهیزات بررسی شد. از روش های آمار توصیفی به منظور تعیین وضعیت ایمنی عوامل مختلف، همچنین آزمون های کروسکال والیس و یو – من ویتنی به منظور بررسی وضعیت ایمنی در مقاطع مختلف تحصیلی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS11 در سطح معناداری 05‎/0 استفاده شد. نتایج تحقیق دامنه وسیعی از رعایت و عدم رعایت استانداردهای ایمنی را در عوامل مختلف نشان داد. بین وضعیت ایمنی مقاطع مختلف تحصیلی تفاوت معناداری مشاهده شد (05‎/0 p<). مدارس راهنمایی و دبیرستان ها وضعیت بهتری نسبت به مدارس ابتدایی داشتند. باتوجه به نتایج پژوهش و اهمیت ورزش در مدارس ابتدایی و کمبودهای گزارش شده، با استفاده از کتاب توصیه های ایمنی زمین های بازی مدارس، ضوابط ایمنی ارائه شد.
    کلیدواژگان: مقطع تحصیلی، _ استاندارد، اماکن ورزشی، تجهیزات ورزشی، ایمنی، مدرسه
  • امیر قنبر پور نصرتی، وحید ساعت چیان، حسین پورسلطانی زرندی صفحه 91
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان ارتباط بین فرهنگ یادگیری سازمانی، انگیزه یادگیری و کیفیت خدمات داخلی در فدراسیون های منتخب بود. به این منظور از پرسشنامه استاندارد دی ژی (2005) استفاده شد. پایایی پرسشنامه پس از مطالعه مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (95‎/0 =α) به دست آمد. جامعه آماری مورد نظر تحقیق تمامی کارکنان فدراسیون های شنا، بکستبال، هندبال، جودو، دو و میدانی و ژیمناستیک بودند و نمونه برابر با جامعه آماری است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی (جداول توزیع فراوانی و نمودار، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. یافته ها نشان داد، بین فرهنگ یادگیری سازمانی (01/. P<، 688‎/0=r)‎، انگیزه یادگیری (01‎/0P<، 53‎/0=r)‎ با کیفیت خدمات داخلی کارکنان فدراسیون های منتخب ارتباط مثبت و معناداری (05‎/0 P<) وجود دارد. شایان ذکر است که به کارگیری متغیرهای مورد بررسی در تحقیق به منظر بهبود کیفیت خدمات داخلی کارکنان، جز از طریق توجه و ارائه برنامه های راهبردی از سوی رهبران و مدیرن منابع انسانی سازمان ها میسر نخواهد شد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات داخلی، فدراسیون، _ انگیزه یادگیری، یادگیری سازمانی
  • مقصود نجفی کلوری، محمود گودرزی، ابوالفضل فراهانی، حسن اسماعیلی بیدهندی صفحه 109
    هدف از تحقیق حاضر، مطالعه عوامل موثر بر بروز فساد در سازمان های ورزشی است که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده است. این تحقیق از لحاظ هدف یک پژوهش کاربردی و از بعد جمع آوری اطلاعات یک مطالعه توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد نظر در این تحقیق تمامی کارکنان فدراسیون فوتبال بودند (13 نفر و با توجه به تعداد اندک افراد جامعه کلیه اعضای جامعه به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند. در این تحقیق برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه خداداد حسینی و فرهادی نژاد (1380) استفاده شد که پس از تایید روایی و پایایی (87‎/0 = α)، در بین نمونه آماری توزیع شد. همچنین به منظور تجزیه وتحلیل داده ها ازآزمون های آماری دو جمله ای و فریدمن استفاده شد. با توجه به یافته های تحقیق کلیه فرضیه های تحقیق تایید شد و نتایج نشان داد که عوامل فرهنگی بیشترین نقش را در بروز و گسترش فساد اداری دارند (05‎/0 P<) و در بین روش های مختلف کنترل فساد اداری نیز خصوصی سازی به عنوان مهم ترین روش کنترل شناخته شد (05‎/0 P<، 91‎/5 = Mr).
    کلیدواژگان: روش های کنترل، _ فدراسیون فوتبال، فساد اداری
  • مهر علی همتی نژاد، مهرزاد حمیدی، مهدی مدنی، اکبر میرزایی کالار صفحه 123
    هدف از پژوهش حاضر مطالعه آمادگی کارمندان ادارات کل تربیت بدنی استان های آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل در پذیرش مدیریت کیفیت جامع است. روش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی است. نمونه های تحقیق 125 نفر از کارمندان (45 زن و 80 مرد) شاغل در ادارات کل تربیت بدنی این سه استان بودند که به پرسشنامه تحقیق پاسخ دادند. از پرسشنامه مدیریت کیفیت جامع اسپینوال (1994) که شامل ده مولفه مدیریت کیفیت جامع و هر مولفه شامل چهار سوال بود، استفاده شد. ضریب پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ 84‎/0 برآورد شد. از روش های آمار توصیفی، آزمون t مستقل، تحلیل واریانس یکسویه و آزمون کروسکال والیس در سطح معناداری 05‎/0 P≤ برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که کارمندان ادارات کل تربیت بدنی استان های منتخب با میانگین 42‎/128 از حداکثر امتیاز 160، برای پذیرش TQM در ادارات کل تربیت بدنی استان های منتخب از آمادگی خوبی برخوردار بود. نتایج دیگر نشان داد که بین کارمندان با سوابق خدمتی مختلف در پذیرش TQM تفاوت معناداری وجود داشت (05‎/0 P≤). نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد که در آمادگی برای پذیرش مولفه های مختلف TQM فقط در مولفه بهبود مستمر تفاوت معناداری بین کارمندان ادارات کل تربیت بدنی استان های منتخب مشاهده شد.
    کلیدواژگان: کارمند، کیفیت، آمادگی پذیرش، مدیریت کیفیت جامع
  • رسول نوروزی سیدحسینی، هاشم کوزه چیان، محمد احسانی، سیامک فیض عسگری، ابراهیم نوروزی سیدحسینی صفحه 139
    هدف از تحقیق، تعیین ارتباط رفتارهای حمایتی – استقلالی مربیان با تعهد ورزشی شمشیربازان نخبه ایران بود که با روش توصیفی – همبستگی و به صورت میدانی به اجرا درآمد. جامعه آماری این تحقیق کلیه شمشیربازان لیگ برتر بودند. نمونه آماری برابر با جامعه تحقیق (114=n)‎ در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های اطلاعات فردی، پرسشنامه رفتار حمایتی – استقلالی در ورزش (83‎/0= α) و پرسشنامه تعهد ورزشی (86‎/0=α) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، و در راستای تعیین ارتباط از ضریب همبستگی پیرسون و برای مقایسه از آزمون t مستقل استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین رفتارهای حمایتی – استقلالی مربیان تعهد ورزشی رابطه معنی داری وجود دارد (01‎/0 P<، 617‎/0 = r)‎. همچنین در میزان رفتار حمایتی – استقلالی مربیان و تعهد ورزشی در تیم های موفق و ناموفق تفاوت معنی داری مشاهده شد (01‎/0 P<). به طور کلی رفتارهای حمایتی – استقلالی مربیان عاملی مهم و تعیین کننده در تعهد ورزشی است.
    کلیدواژگان: شمشیربازان، _ تعهد ورزشی، مربیان، رفتار حمایتی - استقلالی
  • نوشین بنار، رحیم رمضانی نژاد، محمد خبیری، انوشیروان کاظم نژاد، اسماعیل ملک اخلاق صفحه 161
    هدف از این تحقیق، بررسی اهداف حمایت ورزشی حامیان لیگ برتر کشور است. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه حامیان 9 رشته ورزشی فعال در لیگ برتر بودند که از این میان 134 شرکت به عنوان نمونه آماری در تحقیق شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن را 15 تن از استادان صاحب نظر در مدیریت و حمایت ورزش تایید کردند. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ (92‎/0= α) و تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل عاملی با چرخش متعامد استفاده شد. پرسشنامه براساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت توسط مدیران عامل، مدیران بازاریاب و یا مدیران مالی شرکت ها و سازمان های حمایت کننده تکمیل شد. براساس تحلیل عاملی، 26 متغیر در چهار گروه، اهداف کلی شرکت، اهداف بازاریابی، اهداف رسانه ای تبلیغاتی و اهداف ارتباطی – محیطی قرار گرفتند. براساس نتایج حاصله «بهبود وجهه و اعتبار برای شرکت» با میانگین 20‎/4 = M و انحراف معیار 30‎/1 = SE با اهمیت ترین هدف و «ایجاد چالش و رقابت تبلیغاتی در رسانه ها» با میانگین 83‎/2 = M و انحراف معیار 30‎/1 = SE به عنوان کم اهمیت ترین متغیر انتخاب شد. بنابراین سازمان های ورزشی حمایت شونده باید در جهت دستیابی به اهداف مورد نظر به حامیان توجه کنند تا ارتباطات و همکاری های موجود پایدار و برد – برد ادامه یابد.
    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی و آمیخته ترفیعی، _ اهداف حامی، حمایت ورزشی
  • محمدحسین طحاری مهرجردی، محمود زنجیرچی، حمید بابایی میبدی، محمد زارعی محمود آبادی صفحه 177
    روش مرسوم برای رتبه بندی کشورهای شرکت کننده در بازی های المپیک، براساس مجموع مدال های کسب شده آنهاست، اما باید دانست که دستیابی به خروجی های رقابت (مدل های کسب شده) تنها در بستر بهره برداری از ورودی ها و با استفاده از فرایندهای مناسب امکان پذیر است و برای ارزیابی دقیق، منظم و هدفمند باید ورودی های کمتر نیز در کنار خروجی های بیشتر در مدل های ارزیابی وارد شوند. بنابراین در این پژوهش سعی بر آن است با استفاده از یکی از تکنیک های ناپارامتریک با عنوان تکنیک تحلیل پوششی داده ها، مدلی به منظور ارزیابی عملکرد کشورهای شرکت کننده در بازی های المپیک با هدف رفع این مشکل عملکرد ارائه شود. به این منظور با در نظر گرفتن شاخص های جمعیت کشور و تولید ناخالص داخلی به عنوان ورودی این مدل و با در نظر گرفتن شاخص های تعداد مدل های طلا، نقره و برنز کسب شده به عنوان خروجی این مدل، عملکرد کشورها در بازی های المپیک سنجیده شد. داده های مورد استفاده به منظور تست مدل، مربوط به نتایج عملکرد کشورها در بازی های المپیک آتن (2004) است. نتایج حاصل از اجرای این مدل نشان می دهد که از 73 کشور شرکت کننده در بازی های المپیک آتن که حداقل یک مدل کسب کرده اند، 9 کشور حداکثر کارایی را از این مدل کسب کرده اند.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تحلیل پوششی داده ها، _ بازی های المپیک
|
  • Sara Keshkar, Hamid Ghasemi, Azam Shiroie Page 5
    This study aimed to investigate gender orientation with regard to news management components and women sport reports in sport newspapers in Iran. The method of this research was content analysis. Statistical population of this research consisted of five Iranian highly published sport newspapers in 2009 and the sample (3269 news) was selected using cluster sampling method. Coding sheets were used to collect the data; the validity was approved by sport management and communications experts and the reliability was 90%. Square test was used to analyze data. New management components consisted of using pictures for the news, the place of news in the newspaper, being up-to-date, news orientation, title valuing, new financing and news content. The results of this study showed that women had lower share in each component of the news management in the newspapers. The theoretical aspects of this study relied upon sociological theories of Collins, Chafetz and Greendorfer who believed that the main reason for gender orientation in every society is power achievement by males and social beliefs.
    Keywords: Gender Orientation, News Management., Sport News, Sport Newspaper
  • Ebrahim Alidost Ghahfarrokhi, Ali Ahmadi Page 31
    The aim of this research was to investigate the relationship between service quality and satisfaction of spectators in host stadiums of AFC championship league. The method of research was descriptive – correlation. The sample of the research consisted of 1443 spectators in host stadiums of the AFC championship league in 2009 season (Azadi in Tehran, Fuladshahr in Isfahan, and Yadegar-e-Imam in Qom) who were selected by the purposive and available sampling. The researcher-made questionnaire of service quality and satisfaction was used to collect data; the reliability was calculated as 0.84 using Cronbach’s alpha coefficient. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multivariate regression. The results showed a significant relationship between the access to service, security, design and attractiveness of the stadiums with satisfaction of the spectators (P<0.001) and between cleanness of the stadiums, the behaviour of management and executive staff with satisfaction of the spectators (P<0.001). As customers’ satisfaction have many advantages for clubs and teams in sport industry, football clubs like service institutes must consider customers’ satisfaction as an important criterion to measure the quality of their service. Thus, it is necessary for clubs and their managers to try their best to promote the level of service to their fans who are the main treasure and the most important source of income and to maintain and continue their attendance in the stadiums through satisfying them.
    Keywords: Satisfaction of Spectators, AFC Championship League., Service Quality
  • Mohsen Vahdani, Mehrdad Moharramzadeh, Mahmood Aghaei, Eskandar Hoseinpoor Page 49
    Coaches have great influence on their teams, and their leadership styles and behaviors have a great effect on the performance of their athletes. The aim of this study was to investigate the relationship between coaches’ leadership styles and group cohesion in selected student teams in Urmia city. The sample of the study consisted of 75 high school students who completed two questionnaires of this study: leadership scale for sport (LSS Chelladuria & Saleh, 1980) and group environment questionnaire (GEQ, Carron, Widmeyer & Brawley, 1985). LSS contains 40 items that measure five dimensions of leadership styles (training and instruction, democratic behavior, autocratic behavior, social support and positive feedback. The GEQ with 18 items assessed two dimensions of task cohesion and social cohesion. Cronbach’s alpha coefficient was utilized to examine the internal reliability of LSS (r= 0.82) and GEQ (r=0.81). Data were analyzed with one-sample Kolmogorov-Smirnov, Pearson correlation coefficient, ANOVA with repeated measures and Bonfferoni post hoc test at P<0.05. The results showed that coaches used training and instruction leadership style more and democratic style less than other styles. There was a positive significant relationship between social support (r=0.49; r=0.37), training and instruction (r=0.56, r=0.38) and positive feedback (r=0.34; r=0.33) with task and social cohesion and a negative significant relationship between autocratic style (r= -0.17, r= -0.18) with task and social cohesion. The results of this study and previous studies showed that coaches’ leadership styles and behaviors had a great effect on team cohesion and coaches play an important role in developing team cohesion.
    Keywords: Leadership Style, Student Teams., Group Cohesion
  • Alireza Farsi, Hojjat Zamani Sani, Zahra Fathi Rezaee Page 65
    The aim of the present study was to survey and compare safety standards of sport spaces and equipment of different educational levels in Tehran schools and to provide strategies to eliminate probable problems and to use them properly. This survey was a descriptive survey. The statistical population included all sports spaces of schools in Tehran. 289 schools were selected as the sample by multistage systematic sampling. Researcher-made checklists were used to collect data. Safety was investigated through five factors including inside the field and surfaces, privacy and lines, design and dimensions, facilities and coverage and equipment. Descriptive statistics were determined to determine the safety condition of different factors and Kruskal Wallis and U-Mann-Whitney tests to evaluate the safety condition of different educational levels by SPSS11. Research results showed a wide range of observation and lake of observation of safety standards in the various factors. A significant difference was observed in safety status of different education levels (P<0.05), that is, guidance schools and high schools had better conditions than primary schools. Considering the research results and the importance of physical activity and reported deficits, safety solutions were provided using school playground safety guidelines.
    Keywords: Standard, Sport Places, Safety, Sport Equipment, Educational Level, School
  • Amir Ghanbarpoor Nosrati, Vahid Saatchiyan, Hossein Poorsoltani Zarandi Page 91
    The aim of this study was to investigate the relationship between organizational learning culture, motivation to learn and internal service quality in selected federations. For this purpose, Di Xie (2005) questionnaire was used. After a pilot study, the reliability of the questionnaire was determined using Cronbach’s alpha test (α=0.95). Statistical population consisted of all staff of swimming, basketball, handball, judo, track and field and gymnastics federations and the sample equalled the population. Descriptive and inferential statistics were used for data analysis (frequency distribution tables and graphs, Pearson correlation coefficient and multivariate regression). Findings showed a positive and significant relationship between organizational learning culture (P<0.01, r=0.688), motivation to learn (P<0.01, r=0.530) and internal service quality (P<0.05). It is suggested that human resource managers and leaders of organizations apply strategies to implement these variables and to improve the internal service quality of employees.
    Keywords: Organizational Learning, Motivation to Learn, Internal Service Quality, Federation.
  • Maghsood Najafikolori, Mahmood Goodarzi, Abolfazl Farahani, Hasan Esmaeli Bidhendi Page 109
    The aim of the present research was to study the effective factors of corruption in sport organizations and Football Federation of Iran was selected as the case study. Research method was descriptive application survey and all staff of Football Federation of I.R. Iran (N=131) were considered as the population while the sample equalled the population. To collect data, a questionnaire (Khodadad Hosseini and Farhadinijad, 2001) was used. The validity and reliability (α=0.87) of the questionnaire was examined and approved. For data analysis, binominal and Friedman tests were used. Findings showed that cultural factors played the most important role in the emergence and growth of administrative corruption (P<0.05). Among different approaches to control administrative corruption, privatization played the most important role (P<0.05).
    Keywords: Control Methods, Football Federation, Administrative Corruption
  • Mehr Ali Hematinegad, Mehrzad Hamidi, Mehdi Madani, Akbar Mirzaee Kalar Page 123
    The aim of this study was to survey employees’ readiness working in physical education offices in west and East Azerbaijan and Ardebil provinces for accepting total quality management (TQM). The study was a descriptive survey and the sample consisted of 125 employees (45 females and 80 males) working in physical education offices of the three mentioned provinces. Spinwall (1994) questionnaire including ten variables of TQM (each variable consisted of four questions) was used to collect data. The reliability of the questionnaire was determined as 0.84 using alpha Cronbach method. Descriptive statistics, t test, one-way ANOVA and Kruskal – Wallis test (P≤0.05) were used to analyze data. Results showed that the employees from three selected provinces had a high level of readiness to accept TQM (mean: 128.42). There was a significant difference in TQM acceptance among employees with different job careers (P≤0.05). Also, there was only a significant difference in continuous improvement variable among the employees of three provinces.
    Keywords: Quality, Total Quality Management, Employee, Readiness for Accepting
  • Rasool Noroziseyed Hoseini, Hashem Kozehchiyan, Mohammad Ehsani, Siyamak Feize Asgari, Ebrahim Noroziseyedhoseini Page 139
    The aim of this study was to determine the relationship between autonomy-supportive behaviours of coaches and sport commitment of Iranian elite fencing players. This study used a descriptive correlation field method. The statistical population were comprised of all fencing players of premier league in Iran and the statistical sample equalled the population (n=114). In order to collect data, demographic questionnaire, autonomy-supportive behaviour in sport questionnaire (α=0.83) and sport commitment questionnaire (α=0.86) were used. Descriptive methods were used to analyze the data and in order to determine the relationship, Pearson correlation coefficient and to compare, independent t test were used. The results showed a significant relationship between the autonomy–supportive behaviours of coaches and sport commitment (r=0.617, P<0.01). Also, the findings showed a significant different in the amount of autonomy–supportive behaviours of coaches and the sport commitment between successful and unsuccessful teams (P<0.01). Generally, autonomy-supportive behaviour of coaches was an important factor in athletes’ sport commitment.
    Keywords: Coaches, Autonomy, Supportive Behaviours, sport Commitment, Fencing Players
  • Nooshin Benar, Rahim Ramezaninegad, Mohammad Khabiri, Anoshirvan Kazemnegad, Esmaeil Malekakhlagh Page 161
    The aim of this study was to survey sport sponsorship objectives of super league sponsors of Iran. The method of this study was descriptive correlation. The statistical population consisted of all sponsors who sponsored 9 active sport fields in super league. The sample consisted of 134 sponsors. A research-made questionnaire was used to collect data; its content and face validity was confirmed by 15 sport management and sponsorship experts. Cronbach’s Alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire (α=0.92). Factor analysis with a varimax rotation was used to analyze the data. A 5-point Likert scale was filled out by managers, marketing managers or financial managers of organizations or companies that sponsored the sport teams. 26 variables were selected and classified into four categories “broad objectives, marketing objectives, media–advertising objectives and relationship–environmental objectives” by factor analysis. The findings showed that the most important objective was “improving corporate reputation” (mean=4.20, SD=1.30) and the least important objective was “challenge and advertising competition in media” (mean=2.83, SD=1.30). So sponsored sport organizations should pay attention to achieve sponsors’ objectives so that their win-win relationships and cooperation can be maintained and continued.
    Keywords: Sport Marketing, Promotional Mix, Sponsor's Objectives, Sport Sponsorship
  • Mohammad Hosein Tahari Mehrjerdi, Mahmood Zanjirchi, Hamid Babaei Meibodi, Mohammad Zarei Mahmodabadi Page 177
    It is usual to rank the participating countries in Olympic Games in accordance with the number of medals they have won. But it should be mentioned that achieving competition output (medals acquired) is possible only through utilization of input and appropriate processes. So, lower input should be considered along with higher outputs to evaluate more precisely and regularly. In this study, one of non-parametric techniques, namely data envelopment analysis (DEA) method, was used to design a model to evaluate the performance of participating countries in Olympic Games and to eliminate this problem. The model considered two inputs (GDP per capita and population) and three outputs (number of gold, silver and bronze medals acquired) to evaluate the performance of the participating countries. The data used to test the model related to the performance of countries in Athens Olympics (2004). The results of implementing this model showed that out of 73 countries participating in Athens Olympic Games which had achieved at least one medal, nine countries achieved maximum efficiency using this model.
    Keywords: Performance Evaluation, Data Envelopment Analysis, Olympic Games