فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 2 (پاییز 1388)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 2 (پاییز 1388)

  • 292 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/10/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • رحیم رمضانی نژاد، فرهاد رحمانی نیا، سید امیر تقوی تکیار صفحه 5
    هدف این تحقیق، بررسی انگیزه های شرکت افراد در ورزش های همگانی شهر رشت بود. در 8 ایستگاه ورزش همگانی، 3000 نفر به تمرین و ورزش می پرداختند که 700 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته و حاوی 30 سؤال بسته بود که 5 انگیزه اصلی شرکت در ورزش همگانی و دیگر دلایل شخصی را با مقیاس پنج ارزشی لیکرت اندازه گیری می کرد. پس از نظر خواهی تخصصی در مورد روایی، اعتبار پرسشنامه در مطالعه راهنما و با استفاده از آزمون آلفا کرونباخ تایید شد (95/0=r). کلیه پرسشنامه ها در حضور محقق تکمیل و پس از 30 دقیقه جمع آوری شد و یافته های تحقیق با استفاده از آزمون t، ANOVA (آزمون تعقیبی LSD و آزمون همبستگی اسپیرمن) در سطح 05/0 P≤ تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که انگیزه کسب سلامتی و آمادگی جسمانی، لذت و نشاط از دیدگاه آزمودنی ها در اولویت اول و پس از آن نیز انگیزه بهبود روابط شغلی و زندگی، پیشگیری و درمان بیماری ها و تعامل اجتماعی قرار دارند. زنان در تمامی انگیزه ها، امتیاز بیشتری از مردان کسب کردند و افراد متاهل نیز فقط دلایل شخصی بیشتری برای شرکت در این فعالیت ها داشتند.
    کلیدواژگان: کسب سلامتی، لذت و نشاط، تعامل اجتماعی و فعالیت های ورزشی
  • میرحسن سیدعامری، مهرداد محرم زاده، لیدا محمد قلیزاد صفحه 21
    تحقیق حاضر با هدف ارزیابی شاخص های توانمندسازی در بین مربیان شهر ارومیه، طراحی و مورد اجرا شد. این پژوهش از نوع پیمایشی (توصفی – تحلیلی) است و اطلاعات آن به شکل میدانی جمع آوری شد. روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی و ابزار کسب اطلاعات پرسشنامه استاندارد ارزیابی شاخص های توانمندسازی (دی اسکات و تی جیف) بود که پایایی آن 2/94 درصد روایی 5/90 درصد محاسبه شد. اطلاعات با استفاده از مقایسه میانگین ها و آنالیز واریانس آنالیز شد. جمعیت مورد بررسی 155 نفر بودند که از بین 491 نفر از مربیان زن و مرد شهر ارومیه انتخاب شدند. نتایج نشان داد که شاخص کل توانمندسازی در جمعیت مورد برری 6/71 درصد در سطح زیاد و خیلی زیاد است و با افزایش سابقه کار و سطح تحصیلات، شاخص های هویت بخشی و قدردانی و سلامت محیط کار کاهش معنی داری یافتند (05/0 P<) و سطح روحیه مربیان بیشترین و رشد ارتباطات کمترین تاثیر را در شاخص کل توانمندسازی دارد (001/0 P< 1/0 و 22/0 = β).
    کلیدواژگان: مربیان، توانمندسازی کارکنان، سازمان تربیت بدنی
  • رضا اندام، مهرعلی همتی نژاد، مهرزاد حمیدی، رحیم رمضانی نژاد، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 35
    هدف از این پژوهش، بررسی موانع داوطلبی در انجمن های ورزشی دانشگاه ها است. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق حاضر دانشجویان غیرداوطلب در انجمن های ورزشی دانشگاه های ایران بودند که بر اساس روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی، 250 نفر از 25 دانشگاه کشور به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط گروهی از استادان صاحب نظر دانشگاهی تایید شد. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ (92/0 =α) و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی با چرخش واریماکس استفاده شد. بر اساس تحلیل عاملی 14 متغیر در دو گروه با عناوین موانع سازمانی و فردی قرار گرفتند. با استفاده از مقیاس پنج ارزشی لیکرت میزان اهمیت متغیرها از دیدگاه آزمودنی ها بررسی شد که بر این اساس «مشغله های درسی» با میانگین 14/1± 69/3 و «کمبود وقت» با میانگین 12/1± 58/3 با اهمیت ترین موارد و «مشکلات جسمانی و بیماری ها» با میانگین 21/1 ±46/2 به عنوان کم اهمیت ترین متغیر انتخاب شد. این پژوهش پیشنهاد می کند که موانع فردی و سازمانی دلایلی برای داوطلب نشدن افراد در انجمن های ورزشی دانشگاه ها هستند؛ اگر چه بسیاری از موانع مؤثر در تصمیم گیری برای داوطلب شدن، فردی است و سازمان ها به طور مستقیم نقشی در کنترل آن ندارند، اما یک سری از موانع با تصمیم گیری مدیریتی سازمان مرتبط است. بنابراین سازمان ها باید هنگام جذب و گزینش داوطلبان به موانع فردی و سازمانی توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: داوطلبی، دانشجویان، موانع فردی و سازمانی
  • افسر جعفری، محمد احسانی، محمد خبیری، منصور مومنی صفحه 51
    نظام آموزش عالی هر کشور، نقش اصلی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن کشور را به عهده دارد، از این رو عامه مردم و دولت حساسیت زیادی به عملکرد آن دارند. هدف از انجام این تحقیق طراحی سیستم جامع ارزیابی عملکرد دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران است. با توجه به بررسی پژوهش های انجام شده، 22 مؤلفه در قالب سه بعد ورودی، فرایند و خروجی و همچنین 999 شاخص به منظور بررسی مناسب بودن مؤلفه های ارزیابی عملکرد ارائه شد و پس از آن مدل مفهومی تحقیق طراحی شد. در مرحله بعد، بر مبنای سیستم طراحی شده، پرسشنامه اولیه با مقیاس پنج گزینه ای لیکرت طراحی و سپس بین خبرگان توزیع و جمع آوری شد و بر اساس نظر آنان پرسشنامه های شش گانه و چک لیست نهایی ارزیابی عملکرد با 202 شاخص در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت به شرح زیر تنظیم شد: هفت معیار ورودی با 46 شاخص، هشت معیار فرایندی با 65 شاخص، و هفت معیار خروجی با 91 شاخص. روش تحقیق به لحاظ هدف توسعه ای و از جنبه نحوه گردآوری داده های مورد نیاز، توصیفی از نوع پیمایشی بود. روایی ابزار اندازه گیری (پرسشنامه) با اعلام نظر خبرگان و پایایی آن با آلفای کرونباخ و ضریب پایایی بیش از 87/0 تایید شد. علاوه بر این، از روش میانگین وزنی به منظور رتبه بندی مؤلفه ها و شاخص ها استفاده شد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، سیستم ارزیابی، ابعاد، مؤلفه، شاخص
  • محمدرضا مرادی چالشتری، مهرزاد حمیدی، سید نصرالله سجادی، انوشیروان کاظم نژاد، اکرم جعفری، جواد مرادی چالشتری صفحه 73
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی رابطه سبک های رهبری تحول آفرین _ تبادلی و عدالت سازمانی در سازمان تربیت بدنی است و اینکه به طور ویژه کدام یک از ابعاد این سبک ها ادراک عدالت از سوی کارکنان را افزایش می دهد. جامعه آماری پژوهش کلیه کارشناسان (287 نفر) ستاد مرکزی سازمان تربیت بدنی بودند که پس از توزیع پرسشنامه بین آنها، 220 پرسشنامه قابل استفاده بود که همین تعداد به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شدند. برای جمع آوری داده ها، پس از تعیین روایی و پایایی، از پرسشنامه های چند عاملی رهبری (باس و آلیو، 2000) و عدالت سازمانی (نیهوف و مورمن، 1993) استفاده شد. نتایج حاکی از متوسط بودن میزان رهبری تحول آفرین مدیران و ادراک کارشناسان از عدالت سازمانی در سازمان تربیت بدنی است. همچنین ضریب همبستگی نشان داد که سبک های رهبری تحول آفرین – تبادلی رابطه معنی داری با عدالت سازمانی دارند. تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که رهبری تحول آفرین پیش بینی کننده قوی تری برای عدالت سازمانی است. در نهایت، مدل ارائه شده با استفاده از روش تحلیل مسیر نیز ابعادی از دو سبک را که بیشترین تاثیر را بر عدالت سازمانی دارند، نشان داد. با توجه به همبستگی بیشتر و اینکه رهبری تحول آفرین پیش بینی کننده قوی تری برای عدالت سازمانی است، به مدیران سازمان تربیت بدنی توصیه می شود در اداره امور و مدیریت منابع انسانی از این شیوه رهبری استفاده کنند.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، رهبری تبادلی، عدالت سازمانی، سازمان تربیت بدنی
  • داریوش فرید صفحه 97
    فعالیت های ورزشی یکی از جایگاه های مناسب و متنوع برای ایجاد اشتغال و تولید فرصت های جدید اقتصادی است. با شناخت زمینه های کارآفرینی در ورزش، می توان فرصت های جدیدی را به کارآفرینان و جامعه معرفی کرد تا از آن برای پیشرفت و توسعه اقتصادی و اجتماعی بهره گیرند. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین خلاقیت و کارآفرینی در بین مردان و زنان ورزشکار و غیرورزشکار بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه دانشجویان دانشگاه یزد بودند (7938 دانشجو) که از این تعداد 3461 دانشجو پسر و 4477 دانشجو دختر بودند. برای تعیین حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان، حجم آماری 346 نفر برای دانشجویان پسر و 354 نفر برای دانشجویان دختر برآورد شد. روش تحقیق با توجه به نوع مطالعه از نوع همبستگی است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که بین خلاقیت و کارآفرینی هم در ورزشکاران و هم در غیرورزشکاران رابطه مثبت و معنی داری وجود ندارد. بررسی رابطه بین دو متغیر در چهار گروه دال بر وجود رابطه بین خلاقیت و کارآفرینی در مردان ورزشکار و غیرورزشکار بود. به طوری که خلاقیت در مردان ورزشکار 65 درصد و در مردان غیرورزشکار 63 درصد کارآفرینی را تبیین می کرد.
    کلیدواژگان: فعالیت های ورزشی، کارآفرینی، خلاقیت، ورزشکار
  • عباس خدایاری، علی محمد امیرتاش، امیراحمد مظفری صفحه 117
    هدف از تحقیق حاضر، استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها برای تعیین بهره وری و رتبه بندی دانشکده و گروه های آموزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی است به این منظور 28 دانشکده و گروه آموزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند. یکی از مهم ترین روش های غیرپارامتری برای ارزیابی عملکرد واحدهای تصمیم گیرنده، مدل های تحلیل پوششی (DEA) می باشد و از مهم ترین مدل های این روش که به دنبال یافتن وزن های ورودی ها و خروجی ها و محاسبه میزان بهره وری از آن طریق هستند، مدل Bcc است که در آن بازده نسبت به مقیاس ممکن است متغیر (افزایشی، ثابت یا کاهشی) باشد. در این روش ابتدا داده های جمع آوری شده به شاخص های ورودی با ماهیت هزینه (بودجه، هیات علمی، کارکنان) و شاخص های خروجی با ماهیت تولید (آموزش، پژوهش و خدمات تخصصی) تقسیم می شود. پس از تلفیق و ارزش گذاری (دادن وزن مناسب) به ورودی و خروجی ها که با استفاده از نظر خبره صورت می پذیرد، داده ها وارد مدل ارزیابی عملکرد می شوند که در این زمینه نرم افزار EMS مورد استفاده قرار می گیرد و بهره وری واحدها مشخص می شود. نتایج یافته ها نشان می دهد 11 دانشکده و گروه آموزشی با توجه به منابع ورودی، خروجی مطلوب در مجموع عملکرد آموزشی، پژوهشی و خدمات تخصصی داشته اند و از نظر بهره وری در حد مطلوبی قرار دارند. 18 دانشکده و گروه آموزشی بهره وری مطلوبی با توجه به مقدار ورودی خود نداشتند.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، بهره وری، تحلیل پوششی داده ها، ورودی، خروجی
  • ژاله معماری، محمد خبیری، مهرزاد حمیدی، انوشیروان کاظم نژاد، جهانگیر یداللهی صفحه 133
    هدف از این تحقیق، مدل سازی آمیخته چهارعاملی بازاریابی صنعت خدمات ورزش کشور بود. روش تحقیق از نوع کیفی و کمی بود و از طریق تهیه پرسشنامه 45 سؤال پاسخ بسته که روایی محتوایی آن توسط استادان دانشگاه تایید و ضریب پایایی آن 92/0 (01/0 P<) تعیین شده بود. این پرسشنامه در اختیار 108 مسئول بازاریابی باشگاه های فعال در 9 رشته ورزشی حاضر در لیگ برتر کشور قرار گرفت و پس از ابطال 9 مورد، 98 پرسشنامه بازگشت داده شد.در این تحقیق، مدل آمیخته چهارعاملی بازاریابی صنعت خدمات ورزش کشور به دست آمد. براساس این مدل، عامل مدیریت قیمت گذاری، به عنوان متغیر مستقل و ابزار کنترل و سه عامل دیگر آمیخته، شامل مدیریت ترویج، به عنوان متغیر واسط و مدیریت مکان و مدیریت محصول تحت عنوان متغیر پاسخ مدل آشکار شدند. نتایج تحقیق نشان داد مدل چهار عاملی برازش کافی با داده های بازار ایران دارد. مدیریت قیمت گذاری، محور اصلی و تنها عامل قابل دستکاری برای مدیران عامل در این مدل است. مدیریت مکان، در بهره برداری از انرژی هزینه شده در این بازار با مدیریت محصول شریک شده و از این نظر نتایج قابل توجهی را مطرح کرده و موانعی را نیز ایجاد کرده است. همچنین براساس این مدل، مدیران از عامل مدیریت ترویج به عنوان ابزاری برای کنترل مدیریت مکان و محصول بهره می برند.
    کلیدواژگان: مدل سازی، آمیخته بازاریابی چهارعاملی، صنعت خدمات ورزش کشور
  • هاشم کوزه چیان، محمد احسانی، بهزاد ایزدی صفحه 149
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی عملیات مدیریت خطر در استخرهای عمومی و خصوصی شهر تهران است. جامعه آماری این تحقیق 310 نفر از مدیران استخرهای عمومی و خصوصی بودند که از میان آنها 119 نفر به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود و ابزار مورد استفاده، دو پرسشنامه یکی مربوط به متغیرهای عینی و دیگری مربوط به مراحل مدیریت خطر بود که روایی پرسشنامه توسط استادان مجرب و اعتبار آنها به روش آلفای کرونباخ 85/0 تعیین شد. اطلاعات مورد نیاز به صورت حضوری در محل فعالیت مدیران استخرها جمع آوری شد. برای مقایسه مدیریت خطر در استخرهای عمومی و خصوصی از آزمون t-test و برای بررسی رابطه معنی داری از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج به دست آمده به شرح زیر است: بین شناسایی و کنترل خطرها با نوع مدیریت استخرها (عمومی یا خصوصی) تفاوت معنی داری وجود ندارد؛ بین ارزیابی خطرها و نوع مدیریت استخرها تفاوت معنی داری وجود دارد. نتایج نشان داد که بین سن و مراحل مدیریت خطر رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین تجربه و عملیات مدیریت خطر رابطه معنی داری مشاهده نشد. براساس نتایج به دست آمده بین جنس (زن و مرد) و عملیات مدیریت خطر، تفاوت معنی داری مشاهده شد. همچنین بین مراحل مدیریت خطر در استخرهای عمومی و خصوصی تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: مدیریت خطر، شناسایی، ارزیابی، کنترل، استخرهای عمومی و خصوصی
  • محمدسلطان حسینی، مسعود نادریان، رضا همایی، زهره موسوی صفحه 167
    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان اصفهان بود. روش پژوهش توصیفی – همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات تربیت بدنی استان اصفهان (285 نفر) بود. حجم نمونه پس از برآورد آماری برابر با 152 نفر محاسبه شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با جامعه آماری پژوهش انتخاب شدند. در این پژوهش از دو پرسشنامه تعهد سازمانی می یر (1990) و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (1973) استفاده شد، تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری آزمون ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون گام به گام استفاده شد. یافته ها نشان داد، r مشاهده شده در سطح 05/0 = α همبستگی مثبت و معنی داری بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان تربیت بدنی استان اصفهان وجود دارد. تحلیل رگرسیونی نشان داد، تعهد عاطفی و تعهد هنجاری تحت تاثیر کیفیت زندگی کاری کارکنان تربیت بدنی استان اصفهان قرار دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، تعهد سازمانی، کارکنان تربیت بدنی، اصفهان
  • الهام کریمی طرقبه، رضا شجیع، مرجان عادل قهرمان، جعفر محمدی صفحه 183
    هدف از انجام این پژوهش، تعیین رابطه میان خودکارامدی و مراحل تغییر رفتار تمرینی در دانشجویان است و در نظر دارد احتمال تغییر رفتار تمرینی را نیز از طریق خودکارامدی، سازه کلیدی تئوری شناختی اجتماعی باندورا پیش بینی کند. به این منظور دو مقیاس مراحل تغییر رفتار تمرینی (کاردینال، 1997) و خودکارامدی تمرین ساخته شده توسط مک الی (1993) در اختیار 560 دانشجو (294 دانشجوی پسر و 266 دانشجوی دختر) غیر رشته تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد قرار گرفت. روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط متخصصان و ثبات درونی مقیاس خودکارامدی نیز در مطالعه مقدماتی با آلفای کرونباخ 76/0 تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی اسپیرمن، t گروه های مستقل، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. براساس یافته های پژوهش، بین خودکارامدی تمرینی دانشجویان با مراحل تغییر رفتار تمرینی آنان رابطه معنی داری وجود دارد (01/0P<). ضمن اینکه از طریق خودکارامدی می توان احتمال تغییر مرحله رفتار تمرینی دانشجویان را نیز پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: رفتار تمرینی، خودکارامدی، دانشجویان
  • محمود گودرزی، مجتبی ابوترابی، مهدی دستی گردی، کاظم دستی گردی صفحه 201
    به منظور کسب و حفظ مزیت رقابتی در اقتصادهای جهانی، سازمان های امروزی باید به طور مؤثر به سمت منابع دانش حرکت کنند. مدیریت دانش بهینه سازی دانش سازمانی به منظور دستیابی به افزایش عملکرد با استفاده از روش های متفاوت است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین فرهنگ سازمانی با مدیریت دانش مدیران ستادی سازمان تربیت بدنی بود. روش تحقیق توصیفی است و از آنجا که وضع موجود و ویژگی های جمعیت شناختی بررسی شد. از نوع پیمایشی و از آنجا که وجود یا نبود رابطه میان متغیرها سنجیده شد از نوع همبستگی بود. اطلاعات اولیه مربوط به متغیرهای پیش بین فرهنگ سازمانی (فرهنگ تسهیم و یادگیری مستمر) و متغیرهای ملاک مدیریت دانش (تولید و انتقال دانش) به صورت میدانی توسط دو پرسشنامه جمع آوری شد. روایی این پرسشنامه ها توسط چندین تن از استادان دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در پایان نامه عسگری (1384) تایید شد. پایایی آنها علاوه بر سطح معقول گزارش شده در کار وی، استادان بار دیگر با استفاده از آلفای کرونباخ به دست آمد (مدیریت دانش 87/0=α و فرهنگ سازمانی 89/0= α). این اطلاعات از طریق سرشماری مدیران ستادی سازمان تربیت بدنی که 42 نفر بودند، جمع آوری شد و در نهایت 38 پرسشنامه عودت داده شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (38 = n). نتایج در دو سطح آمار توصیفی (گرایش مرکزی، پراکندگی) و استنبطای (ضریب همبستی اسپیرمن به علت مقیاس رتبه ای در پرسشنامه) با استفاده از نرم افزار SPSS به دست آمد. نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن رابطه معنی داری را بین فرهنگ تسهیم و خلق دانش نشان نداد (068/0=P) اما رابطه بین فرهنگ تسهیم و انتقال دانش معنی دار (001/0=P) و سطح بالای این فرهنگ با سطح بالای انتقال دانش همبسته بود. رابطه بین یادگیری مستمر با خلق و انتقال دانش معنی دار (023/0=P، 005/0=P) و سطح بالای یادگیری مستمر با سطوح بالای آن دو همبسته بود (453/0=r، 524/0=r). بین تولید دانش و انتقال دانش رابطه معنی داری به دست آمد که سطح بالای یک مؤلفه با سطح بالای دیگری همبسته بود (00/0=P، 677/0=r).وجود فرهنگ تسهیم دانش و آموزش و یادگیری مستمر مدیران، گام موثری در جهت خلق و انتقال دانش و به کارگیری مدیریت دانش است. همچنین سازمان باید به مدیریت دانش به عنوان یک کل نگاه کند.
    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، مدیر ستادی
  • فرزاد غفوری، فریده اشرف گنجویی، آیت الله دهقان، سیده مهسا حسینی صفحه 215
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین سبک رهبری مدیران تربیت بدنی با خلاقیت معلمان تربیت بدنی بود. نمونه آماری شامل 160 مدیر و معلم تربیت بدنی و ابزار اندازه گیری تحقیق شامل پرسشنامه ارزیابی سبک رهبری و پرسشنامه خلاقیت رندسیپ (Randsepp) بود. نتایج نشان داد که میانگین نمره سبک رهبری 9/127 (از حداکثر نمره ممکن 200) بود. میانگین نمره معلمان تربیت بدنی مرد از سبک رهبری حاکم بر دایره تربیت بدنی 76/129 و در مورد معلمان زن تربیت بدنی برابر با 2/126 بود. در مورد شاخص های سبک رهبری، میانگین ادراک معلمان تربیت بدنی از رهبری عمل گرایی مدیران با حداکثر نمره ممکن 40، 48/25 بود. میانگین این ادراک در معلمان مرد، 48/25 و در مدیران زن 3/25 بود. در شاخص رهبری تحول گرا که حداکثر نمره ممکن آن 160 بود، میانگین ادراک معلمان تربیت بدنی 18/102 بود. میانگین این ادراک در معلمان مرد، 28/104 و در معلمان زن 9/100 بود. نتایج آزمون فرضیات تحقیق نشان داد که همبستگی بین سبک رهبری و خلاقیت 56/0 بود که در سطح 01/0=P معنی دار است. این نتیجه مؤید زیربنای نظری تحقیق است که سبک رهبری به عنوان عامل تسهیل کننده و برانگیزنده به طور مستقیم و غیرمستقیم بر خلاقیت افراد اثر دارد.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، خلاقیت، تربیت بدنی، معلمان، مدیران
  • مینو سیفعلی، محمود گودرزی صفحه 235
    در این تحقیق رضایت مندی مدیران تربیت بدنی دانشگاه های کشور از چگونگی ارائه خدمات فدراسیون پزشکی ورزشی به دانشجویان ورزشکار آسیب دیده بررسی می شود. تحقیق حاضر، پیمایشی است و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد. به منظور اینکه پرسشنامه از روایی مناسبی برخوردار باشد، با طرح سؤالات مناسب از دیدگاه های کارشناسان و استادان دانشگاهی استفاده و برای سنجش رضایت مدیران با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ضریب اعتبار پرسشنامه برابر با 70/0 محاسبه شد. جامعه آماری شامل مدیران تربیت بدنی دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. پرسشنامه دربین مدیران تربیت بدنی 58 دانشگاه کشور توزیع و از این تعداد، 48 پرسشنامه دریافت و داده ها استخراج شد. در این راستا به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی بویژه شا خص های ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها، بین رضایت مدیران تربیت بدنی و متغیرهای پرداخت غرامت، نحوه ارتباط کارکنان، سرعت ارائه خدمات، تناسب پوشش های بیمه و پوشش های کامل بیمه رابطه معنی داری وجود دارد، درحالی که بین رضایت مدیران و اطلاع رسانی از خدمات ارتباط معنی داری مشاهده نشد. همچنین بر اساس نتایج تحلیل چند متغیری داده ها، دو متغیر پرداخت غرامت و نحوه ارتباط کارکنان بیشترین رابطه را با رضایت مدیران تربیت بدنی دارند.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، مدیران تربیت بدنی دانشگاه های کشور، خدمات بیمه، فدراسیون پزشکی، دانشجویان ورزشکار آسیب دیده
  • احمد فلاحی، حسن اسدی، محمد خبیری صفحه 247
    هدف از این تحقیق، مقایسه عوامل مؤثر بر حضور تماشاچیان گاهگاهی، منظم و متعصب در مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران است. به این منظور از روش تحقیق توصیفی، پیمایشی استفاده شد. تیم های حاضر در لیگ برتر بر اساس سابقه حضور به سه طبقه تقسیم شدند و براساس فرمول کوکران تعداد 490 نمونه با انتساب متناسب بین طبقات تقسیم شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته با تاکید بر مدل کوریا و استیوس (2007) استفاده شد. روایی صوری پرسشنامه توسط استادان و متخصصان، و روایی محتوا از طریق تحلیل عاملی اکتشافی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ و با (870 = α) تایید شد. پرسشنامه ها در چهار ورزشگاه و در چهار شهر (تهران، همدان، اصفهان و قزوین) توزیع شد. داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی (با چرخش واریماکس) و آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، فریدمن، کروسکال والیس و یو مان ویتنی تجزیه و تحلیل شد. نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که عوامل اقتصادی (قیمت بلیت، هزینه حمل و نقل) و تسهیلات ورزشگاه از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر حضور هر سه گروه تماشاچیان بود. از میان هفت عامل به دست آمده از تحلیل عاملی اکتشافی در میزان اهمیت دو عامل وابستگی به تیم (بازیکنان مورد علاقه، عملکرد خوب تیم مورد علاقه، ارزیابی عملکرد بازیکنان و مربیان، وفاداری بازیکنان به تیم و پیروزی طلبی) و پرخاشگری (توهین به داور، تحقیر و تضعیف تیم مقابل، دیدن خشونت های بازی) برای حضور تماشاچیان گاه گاهی، منظم و متعصب در ورزشگاه تفاوت معنی داری وجود داشت.
    کلیدواژگان: انگیزه، تماشاچیان، لیگ برتر فوتبال ایران و عوامل تاثیرگذار
|
  • Page 5
    The purpose of this study was to investigate the motives of participants in sport for all in Rasht city. 3000 individuals participated in exercises and sports in eight centers of sport for all out of which 700 participants were selected as the sample. The instrument of this study was a researcher-made questionnaire which consisted of 30 closed questions. These questions measured 5 major motives of participation in sport for all and other reasons by 5-point Likert scale. The reliability of the questionnaire was approved by the experts (r=0.95). The validity was determined by Cronbach's alpha. All questionnaires were distributed in the mornings, evenings, and at nights and filled out and collected by the researcher after 30 minutes. The results were analyzed by T-test and ANOVA (the LSD post hoc test and Spearman test) (P?0.05). The results indicated that the motives of “health care and fitness” and “pleasure and enjoyment” occupied the first place. “Improvement in occupational and life relationships”, “prevention and treatment of diseases” and “social interaction” occupied the next place. Women gained more scores than men in all motives and married participants had higher personal reasons to participate in these activities.
  • Page 21
    The purpose of this study was to investigate the empowerment indices in sport coaches in Urmia. This research was a survey and a field study. Multistage random sampling was used. The data were gathered by a standard questionnaire of empowerment index evaluation (D. Scott & T. Jaffe): the reliability = 94.2% and validity = 90.5%. The sample included 155 male and female sport coaches who were selected from 491 coaches in Urmia. Results showed that total empowerment index was 71.6% (a high and very high level). An increase in coaching career and educational level resulted in a significant decrease in identification, appreciation and job health (P<0.05). Coache's morale level was the most effective and communication development was the least effective factor in total empowerment index (P<0.001,? = 0.22, 0.1).
  • Page 35
    The purpose of this study was to assess barriers of volunteers in sport associations of universities. The method applied in this research was descriptive- correlation. The statistical population consisted of non-volunteer students in sport associations of Iran universities. 250 students from 25 universities were selected as subjects by the random clustered sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The content and face validity of the questionnaire was confirmed by expert university panel. Cronbach’s alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire (?=0.92). Factor analysis with varimax rotation was used to analyze the data. 14 variables were selected and classified into two categories: personal barriers and organizational barriers. A 5-point Likert scale was used to determine the significance of the variables. The results showed that the important barriers were academic commitment (3.69+1.14; mean+SD) and lack of time (3.58+1.12). The most important barrier was health problems and illness (2.46+1.21). This study suggested that personal and organizational barriers play a role as the reasons why individuals do not volunteer in sport associations of universities. Although many barriers which influence the decision to volunteer are personal in nature and are not directly controlled by organizations, there are a number of factors that are relevant to management decision-making. Therefore, organizations have to consider these barriers when they seek or select volunteers.
  • Page 51
    The educational system of each country plays the main role in developing the economy, society and the cultural factors of that country. Therefore, the society and the government pay much attention to their educational system. The aim of this study was to design a performance assessment system in physical education colleges and sport sciences. 22 criteria in three dimensions (input, process and output) as well as 999 indexes were used to design the performance assessment system. Next, based on the designed system, a primary questionnaire was designed by the 5-point Likert scale and distributed among professionals. Afterwards, based on their viewpoints, six questionnaires as well as the final evaluation checklist with 202 indexes were arranged based 5-point Likert scale: seven input criteria (46 indexes), eight process criteria (65 indexes) and seven output criteria (91 indexes). This research was developmental due to its aim and quantitative (descriptive) due to its data collection method. Questionnaire's validity was approved by professionals’ viewpoints and its reliability by Cronbach’s alpha (?>0.87). In addition, the weighted mean was used to rank indexes and criteria.
  • Page 73
    The purpose of this study was to determine the relationship between transformational / transactional leadership and organizational justice in Physical Education Organization of Iran and which dimensions of these leadership styles enhance employee's perception of organizational justice. The population of this study consisted of 278 employees of Physical Education Organization out of which 220 employees completed multifactor leadership questionnaire (Bass and Avolio 2000) and justice scale (Niehoff & Moorman 1993). The validity and reliability of both questionnaires were calculated. The findings indicated that the scores of transformational leadership and organizational justice were medium and there was a significant relationship between transformational / transactional leadership and organizational justice, but multiple regressions indicated that transformational leadership was a stronger predictor of organizational justice. Path analysis indicated those dimensions of the two leadership styles which bore maximum effect on organizational justice. Regarding the fact that the transformational leadership was a stronger predictor of organizational justice, it is recommended that managers use transformational leadership to manage human resources.
  • Page 97
    Entrepreneurship and creativity are often used in the same place and statistics increasingly show that athletes have the most motivation to start a self-employment business. Global changes have created economic opportunities for athletes who are eager to own and operate businesses. Sport entrepreneurship appears to be a most rapidly growing business sector in the world and is an important factor in the national economic growth. In this study, the relationship between creativity and entrepreneurship in athletes and non-athletes was investigated. The statistical population consisted of all Yazd university students. 346 male students and 354 female students were selected as the sample by Morgan table. The results showed no significant relationship between creativity and entrepreneurship in athletes and non-athletes but there was a relationship between creativity and entrepreneurship in male athletes and male non-athletes.
  • Page 117
    The purpose of the present research was to apply data envelopment analysis method to determine productivity and to rank faculties and departments of physical education and sport sciences. 28 physical education and sport sciences faculties and departments of Islamic Azad University were selected. One of the most important non-parametric methods to evaluate the function of decision making units is data envelopment analysis model (DEA). One of these most important models is to search for the output and input weights and to calculate the amount of productivity (BCC model). In this model, the ratio of output to the scale can be variable (ascendant, stable, descendant). First, collected data will be divided into indexes with expense nature (budget, faculties, and office staff) and output indexes production nature (education, research and service activities). Input and output were combined and evaluated (the experts attached appropriate weights to input and output) and data were processed by performance evaluation model (EMS software was used). The results showed that regarding input, eleven faculties and departments had desirable output of educational and research function and professional services. They are at a desirable productivity level as well. Eighteen faculties and departments did not have desirable productivity regarding their input.
  • Page 133
    The aim of the present study was to model and study the effectiveness of the 4-factor marketing mix model in sport service industry. For this purpose, a questionnaire consisting of 45 closed questions was used (P<0.01). 108 marketing authorities of sport clubs active in 9 sport fields of super league matches completed the questionnaire and 98 questionnaires were completed and returned. The 4- factor marketing mix model was made. Results showed that pricing management was the independent variable and promotion management, facility management and product management were the dependent variables. The 4-factor model in Iran sport service industry was sufficiently suited to Iranian sport market. Also, pricing management was the main key to be manipulated by managers. Product management and facility management were the reply variables. Facility management shared some expenditure with product management and therefore it created some noticeable results and problems. Also, managers used promotion management to control product and facility managements in this model.
  • Page 149
    The purpose of this research was to study risk management practices in public and private swimming pools in Tehran. The statistical population of the research included 310 managers of public and private swimming pools from which 119 were selected as the statistical sample by random sampling. The research method was descriptive and survey in which two questionnaires were used (demographic data and general information questionnaire and risk management practices questionnaire). Their validities were determined by Cronbach's alpha. The data were collected by personal interviews when the managers were present in pools and they were analyzed by T-test, and Pearson correlation coefficient. The results of this study indicated no significant difference between the type of pools and risk identification and control. A significant difference existed between the type of pools and risk evaluation. No significant difference existed between the type of pools and control. A significant relationship existed between the age and risk management practices. No significant relationship existed between the experience and risk management practices. A significant difference existed between sex and risk management practices. A significant difference existed between the type of pools and risk management practices.
  • Page 167
    The aim of the present study was to explore the relationship between the quality of work life and the organizational commitment in employees of Esfahan Physical Education Organization. The method of this research was descriptive and statistical sample included 152 employees of Physical Education Organization. Meyer’s organizational commitment questionnaire was used to gather the data. Descriptive and deductive statistics were used to analyze the data. Results showed a positive relationship between organizational commitment and quality of work life (P<0.05). Regression analysis showed that affective and normative commitments affected the quality of work life in employees of Esfahan Physical Education Organization.
  • Page 183
    The aim of the present research was to explore the relationship between exercise self-efficacy (ES) and the stages of exercise behavior changes (EBC) in university students and to predict their exercise behavior changes through self-efficacy, the key structure of Bandura’s social cognitive theory. For this purpose, EBC questionnaire (Cardinal, 1997) and ES questionnaire were randomly distributed among 560 students (294 males and 266 females) who majored in fields other than physical education at Ferdowsi University of Mashhad. The content validity of these questionnaires was confirmed by experts and the internal consistency of the ES questionnaire proved to be 0.76 in a pilot study. The data were analyzed by Spearman correlation coefficient, independent t, ANOVA and stepwise regression tests. The results showed a significant relationship between the ES and the EBC (P<0.01). Also, the stages of exercise behavior changes could be predicted through exercise self-efficacy (ES).
  • Page 201
    Knowledge management is the organizational optimization of knowledge to achieve enhanced performance through various methods and techniques. The purpose of this study was to determine the relationship between organizational culture and knowledge management in managers of Physical Education Organization. This research was a descriptive and correlational survey. Data were gathered by two questionnaires. The content validity of these questionnaires was confirmed by managers of Management Faculty of University of Tehran and their reliability was obtained by Cronbach's alpha (knowledge management:? =0.87 and organizational culture:? =0.89). 38 questionnaires were returned and analyzed (n=38). The data were analyzed by descriptive (internal tendency, variability) and inferential (spearman correlation coefficient) statistics and SPSS software. The results of Spearman correlation coefficient showed no significant relationship between sharing culture and knowledge creation (P=0.068) but the relationship between sharing culture and knowledge transfer was significant (P=0.001) and the high level of this culture correlated with the high level of knowledge transfer (r=0.653). The relationship between continuous learning and creation and as well as the relationship between continuous learning and transfer of knowledge were significant (P=0.005, P=0.023) and the high level of continuous learning correlated with the high levels of creation and transfer of knowledge (r=0.524, r=0.453). The relationship between creation and transfer of knowledge was significant (P=0.00) and their high levels correlated (r=0.677). Knowledge sharing culture, training and continuous learning of managers are useful for creation, transfer of knowledge and implication of knowledge management. Also organization should always consider knowledge management as a whole.
  • Page 215
    The aim of this study was to determine the relationship between managers’ leadership style and creativity of physical education (PE) teachers. Subjects included 160 managers and physical education teachers. Leadership style assessment questionnaire (LSAQ) and Raudsepp creativity questionnaire were used. Results showed a mean score of 127.9 (out of 2000) for leadership style. This score was 129.7 for male and 126.2 for female teachers. Physical education teacher's perception of managers’ transactional leadership style (out of 40 maximum) was 25.48 (mean for males: 25.48 and for females: 25.3). Out of 160 scores for transformational leadership style, mean of physical education teachers was 102.18; this score was 104.28 for males and 100.9 for females. Results showed a significant correlation (r=0.56, P=0.05) between leadership style and creativity. According to the results of this study and literature review, we can conclude that leadership style can have effects, directly or indirectly, on the amount of creativity.
  • Page 235
    The aim of the present research was to study physical education manager's satisfaction from sport medicine federation services to injured athlete university students. A questionnaire was used to gather the data. Experts approved the validity of the questionnaire and the reliability was calculated by Cronbach's alpha (? =0. 70). The statistical population of this research included MSRT universities (Ministry of Science، Research and Technology). The questionnaire was distributed among 58 sport managers of these universities and 48 questionnaires were returned. Descriptive and deductive statistical methods (Spearman correlation and regression test) were used to analyze the data. The results showed a significant relationship between sport managers’ satisfaction and these variables: paying damages, the quality of sport medicine federation staff's relations, the rate of services and the proportion of insurance cover while there was no significant relationship between manager's satisfaction and providing information about the services. The results of multivariable data analysis showed that paying damages and the quality of staff's relations had the most significant relationship to physical education managers’ satisfaction.
  • Page 247
    The purpose of this study was to compare factors affecting casual, regular and enthusiastic spectators’ attendance at football pro-league matches. Descriptive research method was applied in this study. Iran pro-league clubs were divided to three groups according to their continuous attendance at pro league matches. Sample included 490 spectators determined by Cochran formula and proportionally distributed to three groups. A researcher-made questionnaire was used according to Correia and Esteves’ (2007) model for data collection. Questionnaire reliability was confirmed by factor analysis, related masters and professionals, and validity by Cronbach alpha (? = 0.870). Questionnaires were distributed among four stadiums (Tehran, Hamadan, Isfahan and Qazvin). Data was analyzed by factors analyses, K-S, Friedman, Kruskal Wallis and Mann-Whitney U tests. Data analyses results showed that economic factors (ticket price, transportation expense) and stadium facilities were the most important factors that affected all three group spectators’ attendance. Team relatedness (favorite players, good team performance, evaluation of coaches and players performance, player’s loyalty to the team and taste victory) and aggreesiveness (insult referee, on pitch aggressiveness, humiliate opposite team) had significant differences in attendance of casuals, regular and enthusiatsic spectators.