فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 22 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدحسن کشاورز، مهرزاد حمیدی، محمود گودرزی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 381-398
    هدف این تحقیق مقایسه مولفه های آسیب شناسی سازمانی در فدراسیون های ورزشی موفق و ناموفق بود. این تحقیق توصیفی و از نوع مقایسه ای بود که به شکل میدانی اجرا شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد شناخت سازمان «پریزیوسی» (1980) استفاده شد. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرهای استادان متخصص مدیریت ورزشی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 90/0 به دست آمد. جامعه آماری تحقیق را کلیه کارمندان پنج فدراسیون ورزشی موفق شامل فدراسیون های کشتی، قایقرانی، ووشو، تکواندو و وزنه برداری (127 نفر) و پنج فدراسیون ورزشی ناموفق شامل فدراسیون های روستایی و عشایری، آمادگی جسمانی و ایروبیک، کبدی، ورزش های همگانی و کونگ فو (54 نفر)، تشکیل می دادند که از این تعداد 143 پرسشنامه برای تجزیه وتحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت. ملاک انتخاب فدراسیون های موفق یا ناموفق، ارزیابی صورت گرفته از طرف وزارت ورزش و جوانان در شش ماهه نخست سال 1389 بود. برای بررسی طبیعی بودن داده ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف (K-S)، برای بررسی فرضیه های مقایسه ای، با توجه به طبیعی بودن یا نبودن داده ها، به ترتیب از آزمون های t دو نمونه ای مستقل و آزمون یو مان- ویتنی استفاده شد. تجزیه وتحلیل یافته های تحقیق با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 17 و Excel نسخه 2010 انجام گرفت. نتایج نشان داد، مولفه ساختار سازمانی در فدراسیون های موفق میانگین بالاتری نسبت به فدراسیون های ناموفق داشت (05/0>P). از طرف دیگر در فدراسیون های ناموفق وضعیت ارتباطات سازمانی و سیستم پاداش دهی نسبت به فدراسیون های موفق، مطلوب تر بود (05/0>P). با وجود شرایط بهتر فدراسیون های موفق در سایر مولفه های مورد بررسی، تفاوت معناداری بین فدراسیون ها مشاهده نشد (05/0
    کلیدواژگان: مدل وایزبورد، فدراسیون، عملکرد سازمانی، آسیب شناسی سازمانی
  • عبدارضا امیرتاش، امیر احمد مظفری صفحات 399-419
    با توجه به اهمیت و منافع ورود باشگاه های فوتبال حرفه ای لیگ برتر به بازار سرمایه، این پژوهش با هدف بررسی وضعیت موجود این باشگاه ها در مقایسه با شرایط ورود به بازار سرمایه و ارائه پیشنهاد هایی برای ورود باشگاه های فوتبال حرفه ای لیگ برتر به این بازار به انجام رسید. این تحقیق از نوع توصیفی-پیمایشی و ابزار جمع آوری داده های آن چک لیستی بود که براساس شاخص های سازمان بورس تنظیم شد و روایی آن مورد تایید کارشناسان و متخصصان قرار گرفت. جامعه آماری این تحقیق 18 باشگاه فوتبال حرفه ای لیگ برتر در سال 1390بودند که همه آنها در نمونه منظور شدند. داده های تحقیق نیز از طریق مدیران این باشگاه ها جمع آوری شد. از آمار توصیفی به منظور بررسی و تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده استفاده شد. نتایج به دست آمده عبارتند از:1. ساختارمدیریتی و نیروی انسانی باشگاه ها متناسب با یک باشگاه فوتبال حرفه ای سودآور نیست؛ 2. هیچ کدام از باشگاه های مورد بررسی، شرایط لازم برای ورود به بازار بورس را ندارند؛ 3. در مورد فرابورس نیز تنها سهام باشگاه راه آهن بدون طی فرایند ورود، به طور یک جا از طریق این بازار به بخش خصوصی فروخته شده و دیگر باشگاه ها هنوز وارد آن نشده اند. براساس نتایج، مقتضی است باشگاه های فوتبال حرفه ای لیگ برتر تغییرات لازم را در زمینه ساختار مالی و اداری خود برای ورود به بازار سرمایه ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: بازار اول، بازار دوم، بورس، شفافیت مالی، فرابورس
  • عبدالله احمدی کافشانی، علی ناظمی صفحات 421-441
    با توجه به اهمیت روزافزون کارآفرینی و نقش مهم آن در اشتغال دانشجویان، در تحقیق حاضر تاثیر هوش هیجانی بر قصد کارآفرینانه دانشجویان بررسی می شود. بر این اساس مدل طراحی شد و ازطریق مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) در میان دانشجویان مقطع لیسانس دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران مورد سنجش قرار گرفت. براساس یافته های این تحقیق هوش هیجانی بر قصد کارآفرینانه دانشجویان تاثیر دارد. ازاین رو از آنجا که هوش هیجانی قابل آموزش و پرورش است، می توان از آن به منظور پرورش قصد کارآفرینانه دانشجویان و در نتیجه افزایش نرخ کارآفرینی در میان آنان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: قصد کارآفرینانه، کارآفرینی، مدل یابی معادلات ساختاری، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، هوش هیجانی
  • محمدرضا ارقند، محمدرضا اسمعیلی، شعله خداداد کاشی صفحات 443-458
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و تحلیل رفتگی معلمان تربیت بدنی استان گیلان است. جامعه آماری پژوهش را تمامی معلمان تربیت بدنی استان گیلان (617 نفر) تشکیل می دهند. نمونه آماری براساس جدول مورگان از سه قطب مرکزی، غرب و شرق (287 نفر) استان گیلان انتخاب شدن. نتایج نشان داد که بین ابعاد تحلیل رفتگی شغلی و همچنین بین ابعاد سرمایه اجتماعی در معلمان تربیت بدنی تفاوت معنا داری وجود دارد و اولویت در تحلیل رفتگی مربوط به کاهش بازده عملکرد و در سرمایه اجتماعی مربوط به شهروندی سازمانی است. یافته ها نشان داد که بین سرمایه اجتماعی با تحلیل رفتگی شغلی معلمان رابطه منفی و معنا داری وجود دارد و با افزایش میزان سرمایه اجتماعی، تحلیل رفتگی شغلی این افراد کاهش می یابد. همچنین ابعاد اعتماد بین فردی، اعتماد سازمانی و شهروندی سازمانی مهم ترین ابعاد در پیش بینی تحلیل رفتگی شغلی معلمان تربیت بدنی استان گیلان به شمار می روند. در کل نتایج از این فرضیه حمایت می کند که سرمایه اجتماعی بر کاهش میزان تحلیل رفتگی معلمان تربیت بدنی تاثیر معنا داری دارد.
    کلیدواژگان: اعتماد بین فردی، اعتماد سازمانی، تحلیل رفتگی، سرمایه اجتماعی، شهروندی سازمانی، معلمان تربیت بدنی
  • مهتاب ناصح، کوروش قهرمان تبریزی، اسماعیل شریفیان صفحات 459-473
    این پژوهش با هدف مقایسه دیدگاه کارشناسان تعاون و صاحب نظران مدیریت ورزشی در خصوص توسعه بنگاه های کوچک و متوسط ورزشی در قالب تعاونی، به منظور دستیابی به اهداف اقتصادی و اجتماعی در جامعه به اجرا درآمد. روش این پژوهش توصیفی-پیمایشی است. کارشناسان ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استادان مدیریت ورزشی جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند، نمونه آماری به صورت تمام شمار از این جامعه در نظر گرفته شد. پرسشنامه محقق ساخته ای مشتمل بر 33 گویه به عنوان ابزار تحقیق تنظیم شد. روایی محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظر صاحب نظران تایید و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آلفای کرونباخ، در نمونه کارشناسان 91/0 و صاحب نظران دانشگاهی 94/0 به دست آمد. از آزمون های آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر، آزمون مقایسه ای بونفرونی و آزمون t مستقل در سطح معناداری 05/0 ≥α با نرم افزار آماری 18SPSS برای تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های تحقیق، توافق در دیدگاه های هر دو گروه کارشناسان و صاحب نظران دانشگاهی را در خصوص اهمیت عوامل حمایتی-تشویقی، قانونی-ساختاری، آموزشی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و عامل اطلاع رسانی-فرهنگی به عنوان مهم ترین عوامل تاثیرگذار در توسعه و تشکیل بنگاه های کوچک و متوسط ورزشی در قالب تعاونی، نشان داد.
    کلیدواژگان: اقتصاد اجتماعی، بنگاه های کوچک و متوسط، تعاونی ورزشی، صنعت ورزش، کارآفرینی
  • اکبر جابری، محمد سلطان حسینی، مسعود نادریان جهرمی، جواد خزایی پول صفحات 475-492
    هدف کلی تحقیق حاضر، ارائه مدلی بر مبنای ادبیات تحقیقی در راستای توسعه وفاداری هواداران به برند تیم های لیگ برتر فوتبال ایران است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی است که به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق هواداران تیم های پرطرفدار لیگ برتر ایران (تراکتورسازی، استقلال، سپاهان، پرسپولیس و شاهین بوشهر) در یازدهمین دوره لیگ برتر سال 91-90 بودند. با توجه به عدم دسترسی به آمار دقیق و قابل اطمینان از تعداد هواداران تیم های مورد نظر، تعداد نمونه آماری از طریق فرمول کوکران، 382 نفر ارزیابی شد، که در نهایت 420 پرسشنامه در بین هوادارانی که به صورت هدفمند در دسترس انتخاب شده بودند، توزیع و 409 پرسشنامه قابل بررسی و تحلیل ارزیابی شد. ابزار گردآوری تحقیق با اقتباس از پرسشنامه های وفاداری نگرشی گلادن و فانک (2001)، وفاداری رفتاری فینک و همکاران (2003)، جذابیت هویت آهرن و همکاران (2005)، همذات پنداری تیم-هوادار میل و آشفورث (2003) و پرسشنامه هویت تیمی کو (2009) تدوین شد. به طور کلی این پرسشنامه شامل پنج بخش و ویژگی های جمعیت شناختی و در مجموع شامل 34 سوال است. روایی صوری براساس نظرهای پانزده نفر از محققان حوزه مدیریت و بازاریابی ورزشی انجام گرفت و براساس آزمون کندال روایی محتوایی پرسشنامه 79/0 محاسبه شد. مقدار پایایی نیز براساس آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 86/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای 18SPSS و PLS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که ابعاد هویت تیمی تاثیر معناداری بر جذابیت هویت ندارد؛ جذابیت هویت تاثیر مثبت و معناداری بر همذات پنداری هوادار-تیم نشان داد (695/0 (β =؛ همذات پنداری هوادار-تیم تاثیر مثبت و معناداری بر وفاداری نگرشی (655/0(β = داشت؛ وفاداری نگرشی نیز تاثیر مثبت و معناداری بر وفاداری رفتاری نشان داد (727/0(β =. )
    کلیدواژگان: فوتبال، لیگ برتر، هواداران وفاداری همذات پنداری، هویت تیمی
  • افشار هنرور، فرزاد غفوری، احسان ططری حسن گاویار، حجت الله لطیفی صفحات 493-509
    این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی است که به صورت پیمایشی انجام گرفته است. نمونه آماری شامل 2983 نفر از دست اندرکاران هیات های ورزش همگانی و ورزش روستایی و عشایری سراسر کشور، اعضای هیات علمی رشته تربیت بدنی دانشگاه های سراسر کشور و متخصصان و کارشناسان ورزشی شاغل در سازمان ها و دانشگاه های کشور بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن با استفاده از نظرهای محققان و صاحب نظران و پایایی آن از طریق تحقیق راهنما تایید شد (آلفای کرونباخ=77/0). داده ها توسط روش های آمار توصیفی و نیز تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزارهای SPSS و LISREL تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که «سادگی پرداختن به بازی های بومی» و «عدم نیاز به امکانات و فضای خاص» مهم ترین جنبه های مثبت ورزش ها و بازی های بومی و محلی اند. همچنین «نبود برنامه ریزی» و «عدم برگزاری مسابقات منظم» از مهم ترین موانع توسعه این ورزش ها بودند. براساس نتایج تحلیل عاملی تاییدی «آموزش معلمان تربیت بدنی»، «اجرا در قالب درس تربیت بدنی در مدارس و دانشگاه ها» و «ترویج در دانشکده های تربیت بدنی» راهکار هایی بودند که بیشترین اهمیت را در متغیر ترویج داشتند. در متغیر ارتقای راهکارهای «تهیه طرح جامع ورزش های بومی و محلی» و «افزایش بودجه این بخش» دارای بیشترین اهمیت بودند. همچنین راهکارهای «آموزش در مدارس و دانشگاه ها» و «آموزش و اطلاع رسانی از طریق رسانه ها» به ترتیب اهمیت بیشتری در متغیر احیا داشتند.
    کلیدواژگان: احیا، ارتقا، ایران، بازی های بومی و محلی، ترویج
  • سهیلا شجاع، جواد شهلایی، حبیب هنری، زینب مندعلی زاده صفحات 511-529
    هدف این تحقیق، ارزشیابی میزان تحقق اهداف آموزشی کارشناسی ارشد تربیت بدنی بر موفقیت شغلی دانش آموختگان شاغل است. روش تحقیق توصیفی تحلیلی است و جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموختگان شاغل سال های 1374 به بعد بودند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که بعد از تعیین روایی توسط متخصصان ورزشی، پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 89/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، خی دو و فریدمن استفاده شد. نتایج نشان داد که بین نقش آموزش های نظری و موفقیت شغلی دانش آموختگان کارشناسی ارشد تربیت بدنی رابطه مثبت و معنا دار وجود دارد (01/0= P و 598/0=r)؛ بین نگرش دانش آموختگان کارشناسی ارشد تربیت بدنی از تناسب گرایش های تحصیلی و شغل آنان تفاوت معنا دار وجود دارد (001/0=(P؛ و بین رضایت دانش آموختگان کارشناسی ارشد تربیت بدنی از ویژگی های آموزشی (دروس تخصصی، پایه، اختیاری) با موفقیت شغلی تنها در گرایش فیزیولوژی در دروس پایه (558/0=r و 038/0= P)، تکنیک های آزمایشگاهی و پایان نامه رابطه مثبت و معنا دار مشاهده شد (589/0= r و 027/0= P). یافته های این پژوهش نشان داد که برای موفقیت شغلی دانش آموختگان بهتر است به آموزش های نظری و در کنار آن دروس عملی مربوط به هر گرایش توجه ویژه شود. همچنین دانش آموختگان میزان تناسب گرایش تحصیلی خود را با نیازهای بازار کار حدود 73 درصد عنوان کردند. در نتیجه لازم است محتوای دروس به منظور موفقیت در شغل، مطابق با نیازهای بازار کار طراحی شود تا انگیزه لازم به منظور تولید علم، خلاقیت و کارآفرینی در دانشجویان تقویت و زمینه برای توسعه ورزش کشور فراهم شود.
    کلیدواژگان: آموزش های نظری، ارزشیابی، دانش آموختگان، کارشناسی ارشد تربیت بدنی، موفقیت شغلی
  • پریوش نوربخش، مهری راشدی صفحات 531-544
    هدف این تحقیق بررسی رابطه علی منبع کنترل و اخلاق سازمانی با رضایت شغلی و ارائه مدلی برای محیط کار در معلمان تربیت بدنی استان البرز بود. نمونه آماری این تحقیق 300 نفر از معلمان تربیت بدنی بودند که به روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب شدند. از پرسشنامه های رضایت شغلی ویسوکی و کروم (1994)، اخلاق سازمانی چی کو (2001) و سنجش مرکز کنترلی برگر (1986) برای اندازه گیری متغیر های تحقیق استفاده شد.اطلاعات پرسشنامه ها از طریق تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار آموس 16 تحلیل شد. به منظور بررسی اثر مستقیم و غیرمستقیم متغیرهای تحقیق، ابتدا مدلی براساس مبانی نظری و پیشینه تحقیق طراحی شد. مدل تاییدشده تحلیل مسیر رابطه علی متغیرهای تحقیق نشان داد که رابطه کنترل بیرونی با اخلاق سازمانی معنادار و معکوس و رابطه کنترل درونی با اخلاق سازمانی، مستقیم و معنادار است. علاوه بر این، رابطه اخلاق سازمانی با رضایت شغلی معنادار و مثبت گزارش شد. نتایج یکسانی در مورد معلمان مرد و زن نیز به دست آمد.
    کلیدواژگان: اخلاق سازمانی، رضایت شغلی، مدل، معلمان، منبع کنترل
  • ایمان نسترن بروجنی، حسن اسدی صفحات 545-557
    هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط شادکامی و تعهد سازمانی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. جامعه تحقیق، تمامی کارکنان وزارت ورزش و جوانان کشور به تعداد 914 نفر بودند، که از این میان 295 نفر، به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHQ) و تعهد سازمانی آلن و می یر (OCQ) انجام گرفت. ضرایب پایایی این پرسشنامه ها را تحقیقات داخلی و خارجی تایید کرده اند. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه شادکامی 93/0 و برای پرسشنامه تعهد سازمانی 84/0 گزارش شده است. برای تعیین توزیع داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و برای تعیین همبستگی بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. بررسی ارتباط بین شادکامی و تعهد سازمانی، میزان همبستگی (782/0P=) را در سطح معناداری (01/0≤ P) نشان داد که بیانگر معناداری رابطه شادکامی و تعهد سازمانی است. همچنین ارتباط بین شادکامی و اجزای تعهد سازمانی، میزان همبستگی (813/0P=) بین شادکامی و جزء عاطفی و میزان همبستگی (607/0P=) را بین شادکامی و جزء هنجاری، در سطح معناداری 01/0≤ P نشان می دهد. این در حالی است که رابطه معناداری بین شادکامی و تعهد مستمر مشاهده نشد. بر پایه یافته های پژوهش، تلاش سازمان ها برای ارتقای روحیه کارکنان و افزایش شادکامی آنان، دلبستگی به سازمان و تلاش آنان برای بهبود عملکرد سازمان را افزایش خواهد داد. بر این اساس، به کارگیری راهکارهایی برای افزایش شادکامی کارکنان سازمان، می تواند سبب افزایش تعهد سازمانی و عملکرد بهینه سازمان شود.
    کلیدواژگان: ایران، تعهد سازمانی، رضایت شغلی، شادکامی، وزارت ورزش و جوانان
  • رحیم رمضانی نژاد، محسن لقمانی، حسین پورسلطانی زرندی صفحات 559-574
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی ویژگی های شغلی داوران فوتبال ایران براساس مدل ویژگی های شغل (JCM) بود. جامعه آماری پژوهش، 172 نفر از داوران و کمک داوران شاغل در لیگ برتر و دسته اول فوتبال کشور تشکیل بودند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری انتخاب شد که در مجموع نظرهای 157 داور (91 درصد) بررسی شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ویژگی های شغلی جاکو (2004) با مقیاس هفت ارزش لیکرتی بود که روایی صوری و محتوایی آن را 12 نفر از استادان صاحب نظر دانشگاهی و داوران فوتبال بازبینی کردند و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ تایید شد (91/0 =r). از طریق روش حداقل مجذورات بخشی (PLS)، مدل پژوهش ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تنوع مهارت (33/0R2=)، اهمیت وظیفه (26/0R2=)، استقلال (12/0R2=)، پردازش اطلاعات (16/0R2=) و بازخورد (32/0R2=) تاثیرات معنا داری بر حالات روانی مربوط به خود داشتند. از طرف دیگر، بهترین حالت روانی برای پیش بینی پیامدهای نگرشی و رفتاری، حالت روانی معنا دار بودن کار بود (05/0P≤). با توجه به اینکه هیچ کدام از حالات روانی سبب رضایت کلی داوران از شغل آنها نشد، به نظر می رسد که بررسی متغیرهای میانجی دیگری در مدل ویژگی های شغلی داوران فوتبال ضروری است. به طور کلی، پیامدهای نگرشی و رفتاری داوران فوتبال اغلب از طریق ویژگی های شغلی تنوع مهارت و اهمیت وظیفه و معنا دار بودن کار تحقق می یابند.
    کلیدواژگان: اهمیت وظیفه، تنوع مهارت، حل مسئله، داوران فوتبال، مدل ویژگی های شغل، معنا دار بودن کار
|
  • Mohammad Hassan Keshavarz, Mehrzad Hamidi, Mahmoud Goudarzi, Ebrahim Alidoust Ghahfarrokhi Pages 381-398
    The purpose of this study was to compare the pathological components of organizational performance in successful and unsuccessful sports federations. The research method was comparative study in which data was collected by field study method. The sample size was equated with the population which consisted of 127 employees of successful federations including wrestling، rowing and water skiing، Wushu، Taekwondo and weightlifting federations as well as 54 employees of unsuccessful federations including Kabaddi، physical fitness and aerobics، tribal and rural sport، sports-for-all and Kung Fu federations. There was 143 employees were participated in this study. The subjects completed Preziosi''s organizational diagnosis questionnaire (ODQ) (1980). The criteria to consider sports federations as either successful or unsuccessful were based on the assessment conducted on the performance of federations by the Ministry of Sports and Youth during the first half of 2010. Data analysis was done by Kolmogorov-Smirnov test، two-sample independent t-test، Mann Whitney U test. The results showed that successful federations had a better status in regard to organizational structure (P<0. 05). Unsuccessful federations was better than successful ones in organizational communication and reward system (P<0. 05). There were no significant difference in organizational goals، leadership، useful mechanisms and drive for change between successful and unsuccessful organizations (P>0. 05).
    Keywords: Weisbord Model, federations, organizational performance, Organizational pathology
  • Abdolreza Amirtash, Amir Ahmad Mozafari Pages 399-419
    Due to the importance and benefits of entering premier league’s football clubs into stock market، this research has been done to assess the current status of mentioned clubs and compare it with the conditions for entering the stock market and give practical proposals for entering the premier league’s professional football clubs into stock market. This study was a descriptive-survey research. The instrument for collecting data was a researcher-made check-list regulated on the basis of the stock market’s terms & conditions and its validity confirmed by experts and specialists. The statistical population of this research was the 18 premier league’s professional football clubs in the year 1390 and the sample was the same statistic population. The data was collected from the club’s managers. To study and analyze the collected data، descriptive statistics was used. The obtained results indicate that: 1- the structure of management and human resources of mentioned clubs is not appropriate for a professional beneficial football club. 2-none of the clubs investigated in this research is qualify for entering the stock market. 3-concerning AIM except Rah Ahan club which shares have been sold through this market to the private section in a lump without crossing the process of entering the market، other clubs have not entered it yet. Regarding the results of this research، it’s necessary that mentioned clubs establish required changes in their managerial، official and financial structure for entering the stock market.
    Keywords: financial transparency, AIM (Fra bourse), Key words: stock market, second market, first market
  • Abdolah Ahmadi Kafeshani, Ali Nazemi Pages 421-441
    Given the increasing importance of entrepreneurship and its important role in students’ employment، this study was conducted to examine the effect of Emotional Intelligence on students'' entrepreneurial intentions. A model was developed and was tested among undergraduate students of Physical Education faculty of Tehran University. The model was tested by using the Structural Equation Modeling (SEM) technique. Based on the findings of this research، Emotional intelligence dimensions have positive effects on entrepreneurial intentions of students. Since Emotional intelligence can be educated and we can develop it، so it can be an important factor in the development of students'' entrepreneurial intentions and entrepreneurship.
    Keywords: Emotional Intelligence, Structural Equation Modeling, Entrepreneurial intentions, SEM
  • Mohammamad Reza Arghand, Mohammad Reza Esmaeili, Sholeh Khodadad Kashi Pages 443-458
    The purpose of present study was investigation the relationship between social capital and burnout of physical education teachers of Guilan province. Statistical community of present study was the entire physical education teachers of Guilan province (n=617). Statistical sample selected based on Morgan’s schedule from 3 pole (east، west، middle) of Guilan province (n=287). 3 questionnaires was used for data’s gathering include demographic questionnaire، Maslash (1996) (25 qustions) and social capital questionnaire (Khodadad 1389 with 41 questions). Cronbach''s alpha coefficient was utilized in a pilot study to examine the internal consistency of questionnaires (r=0. 84 and r=0. 85 respectively). Data were analyzed with one-sample kolmogrov-smirnov، Friedman، Wilcoxon، Spearman correlation، Mann-Whitney Test، and regression in significance level of P? 0. 05. Results showed there are significant differences between dimensions of burnout and also between dimensions of social capital. The priority of dimensions of burnout was decrease of performance، and priority of dimensions of social capital was organizational citizenship. Result showed there is significant negative relationship between social capital and burnout and increasing in amount of social capital lead to decrease of burnout. Also result of regression showed that dimension of social capital can predict the burnout of physical education teachers، and dimension of independent variable (social capital) predict the burnout up to 36%. Also، interpersonal trust، organization trust and organizational citizenship were most important factors for predicting of burnoutIn whole the findings supported the notion that social capital has significant influence on decrease of burnout.
    Keywords: social capital, burnout, physical education teachers
  • Mahtab Naseh, Kuroush Ghahraman Tabrizi, Esmaeil Sharifian Pages 459-473
    Today it seems to be necessary to generate innovative ideas in social and economic section to comparative advantage in new business opportunities. Therefore، this study aimed to compared the views of experts of sports management and co-administration experts on the development of small and medium sport enterprises in the form of cooperative، in order to achieve economic and social goals. This research is Descriptive–survey. Statistical society of this research included co-administration experts and masters of faculty physical education in sport management of Iran. The sample was by counting all from the community. The survey was performed through questionnaires that 33 measures were utilized، in which responses were measured by a 5-point Likert-type scale. The conceptual validation of questionnaires is confirmed by experts. The reliability of scales، for co-administration experts 0. 91 and for academic experts was 0. 94. The results of analyzing data in this research was performed employing repeated analysis of variance test، bounferoni test and Independent t-test in Significant level of? 0. 05 by SPSS 18. Findings of this research showed no significant deference between co-administration and academic experts، viewpoint. And all of two groups been agree about the importance of supportive-incentive، legal-structure، training، ICT factors and information-cultural factors on the development of small and medium sport enterprises in the form of cooperative.
    Keywords: Sport Industry, Small, Medium Enterprises, Sports Cooperatives, Social Economic
  • Akbar Jaberi, Mohammad Soltan Hosseini, Masoud Nederian, Javad Khazaei Pool Pages 475-492
    The aim of the current study was to provide a model for development of Teams'' brand loyalty among fans of football premier league in Iran، based on literature review. The study was a descriptive-survey research and a practical one. Research population involved the fans of football teams that were famous for having eager fans in football premier league in Iran in season of 1390-91. Based on a pilot study a sample of (n=382) was found to be proper for this study، and finally 420 questionnaire were distributed among fans who were selected through purposive available sampling، that among them، 409 questionnaires were found to be valid and measurable. The research tool was adapted from Gladen and Funk (2001) Atittudinal Loyalty، Fink et al (2003) Behavioral loyalty، Ahearn et al (2005) Identity attractiveness، Mael and Ashforth (2003) Fan-team identification، and Koo (2009) Team identity questionnaires. The questionnaire composed of 5 parts as well as demographic part، that totally involved 34 items. Questionnaire''s face validity was investigated according to 15 sport and marketing scholars’ comments، and questionnaire''s content validity was found to be 0/79. The questionnaire''s total reliability was also found to be %86 according to Choronbach’s alpha. SPSS18 and PLS were used for data analysis. According to research findings the dimensions of Team identity had no positive and significant effect on Identity attraction; Identity attraction had a positive and significant effect on Fan-team identification (? = 0/695); Fan-team identification had a positive and significant effect on Attitudinal loyalty (? = 0/655); and finally Attitudinal loyalty had a positive and significant effect on Behavioral loyalty (? = 0/727).
    Keywords: Football fans, Fan, team identification, Team identity, Brand loyalty, Football pro league
  • Afshar Honarvar, Farzad Ghafouri, Ehsan Tatari Hasan Gavyar, Hojjatollah Latifi Pages 493-509
    This research aims to investigate the methods for “revive”، ”promoting” and “developing” the native and local games throughout the country. The methodology used for this study is descriptive-analytical and is done of the survey kind. The statistical sample of this study consists of 2983 specialists working in sport for all and rural and nomadic sport boards throughout the country، faculty members of physical education throughout the country university and the specialists working in organizations and universities throughout the country. A researcher made questionnaire is designed for this study according to the result of studies done before and its validity is determined using viewpoints the specialists and theoreticians’ of this field، and the reliability approved using Chronbach''s alpha (0. 77). Data are analyzed and examined using descriptive statistics، confirmatory factor analyses by LISREL and SPSS software’s. The results indicates that “the simplicity of dealing with local game”، “no need for facilities and particular space” and “compatibility with various age level” are the most important positive aspects of local and native games and play. Furthermore in term of samples، “lake of planning”، “not holding the competitions regularly”، “no coverage by media”، are the most important obstacle hindering development of local a native sport. Based on the result of confirmatory factor analyses of the research’s variable، «educating physical education teachers»، “implementing through physical education courses in school and universities”، “developing through physical education faculties” and “including in mainstreams’ programs” are the solutions that had the most significant role in Promotion variable. In the Development variable، solution، such as “preparing the comprehensive plan of native and local game”، “increasing the budget related this sector”، “passing obligatory laws”، enjoys a high level of importance. In addition، the solution such as «teaching in schools and universities”، “teaching and informing through media” in stepwise play a vital role in Revival variable. Among three variable “development”، “promotion” and “revival” the variables “Development” and “Revival” (each of them with %89 factor loading) play the most important role comparing to the variable “Promotion“in improving local and native games.
    Keywords: Iran, Promotion, Native, Local games, Revive, Development
  • Sohiela Shoja, Javad Shahlaee, Habib Honari, Zeinab Mondalizade Pages 511-529
    The aim of the present research is to examine the evaluation of the extent of achieving educational aims of Physical Education M. A. on occupational success for occupied graduates. The present research method is descriptive and the statistical community for the research is comprised of all the graduates in 1991 and further، who had jobs. The scale for measuring the research was questionnaire. In this research descriptive statistics and also perceptive statistics such as Kolomogorov- Smoirmov، Spearman، and Pierson Correlation Coefficients، Chi square and Friedman test was used. The achieved results from this research demonstrated that there is a meaningful and positive relation among the role of perceptive educations and occupational success for graduates of Physical Education M. A. (r=0. 598 and p=0. 01); there is meaningful difference among the perception of Physical Education M. A. Graduates to educational tendencies and their jobs (p=0. 01); there is meaningful and positive relation among the satisfaction of Physical Education M. A. Graduates from educational characteristics – specializing، basic and optional – with occupational success only in physiology tendency in basic subjects (p=0. 038 and r=0. 558)، laboratory techniques and thesis (p=0. 027 and r=0. 589). So occupational success for graduates should be an exclusive attention towards theoretical educations and beside that، there should be practical subjects regarding to any tendency.
    Keywords: Theoretical Trainings, Evaluation, Physical Education M.A, Occupational Success, ýEducational Aims, Graduates
  • Parivash Nourbakhsh, Mehri Rashedi Pages 531-544
    The purpose of this study was to investigate the causal relationship between locus of control and organizational ethic with job satisfaction and present a final model in workplace for physical education teachers in Alborz province، Iran. A total of 300 teachers were selected through stratified random sampling. The instruments used in the study were 3 questionnaires of Wysocki and Kromm Job Satisfaction (1994)، Organizational Ethic of Chy koh (2001)، Locus of Control Scale developed by Burger (1986). Data from the questionnaires were analyzed using AMOS-16 and SPSS19 software. The results of final model showed that there was a negative and significant relationship between the variables of organizational ethic and external locus of control. There was a positive and significant relationship between job satisfaction and organizational ethic. Similarly، the relationship between organizational ethic and internal locus of control was positive and significant. Same results were obtained for male and female teachers.
    Keywords: Locus of Control, job satisfaction, Organizational Ethic
  • Iman Nastaran. Boroujeny, Hasan Asadi Pages 545-557
    The purpose of this study is study the relationship between happiness and organizational commitment in staff of Youth and Sports Ministry of the Islamic Republic of Iran. Research community، staff of Youth and Sports Ministry were 914. (n=914). Among which، 295 persons were selected as samples. Information collected by the Oxford Happiness Questionnaire (OHQ) and Meyer and Allen''s organizational commitment (OCQ). Reliability coefficient of the questionnaire is approved by domestic and foreign research. Cronbach''s alpha coefficient of Happiness questionnaire was (0/93) and organizational commitment questionnaire has been reported by (0/84). Kolmogorov-Smirnov test was used to determine the distribution of the data and Pearson''s correlation coefficient was used to determine the correlation between variables. Study of relationship between happiness and organizational commitment showed correlation (P=0/782) at a significant level (P? 0/01) that indicate the relationship between organizational commitment and happiness is significant. Also، the relationship between happiness and components of organizational commitment show correlation (P=0/813) between happiness and emotional component and the correlation (P=0/607) between happiness and the normative in significance level (P? 0/01). However، a significant relationship was not found between happiness and continuance commitment. Based on results of this study the effort of organizations to improve employee morale and increase their happiness will increase attachment to the organization and their efforts to improve agency performance. Accordingly، employing strategies to increase the happiness of the employees can increase organizational commitment and optimized organizational performance.
    Keywords: organizational commitment, Iran, Happiness, Youth, Sports Ministry
  • Rahim Ramazani, Mohsen Loghmani, Hosein Poorsoltani Zarandi Pages 559-574
    The purpose of the present study was to explore of job characteristics among Iranian soccer referees based on Job Characteristics Model (JCM). The statistical society was selected from soccer referees in premier league and A-league. The statistical samples were chosen equal to the statistical society; therefore 157 elite soccer referees were examined. The data were collected by a seven-point Likert scale Jacko’s questionnaire (2004) which its content and face validity was confirmed by 12 university expert and soccer referees and Cronbach’s Alpha coefficient was used to test the reliability (r =. 91). To compare and modeling the core job characteristics of soccer referees، Mauchly’s W، Huynh-feldt tests and Partial Least Squares (PLS) were used. Results show that characteristics of skill variety (. 79)، specialization (. 77)، feedback from job (. 62)، process information (. 61)، autonomy (. 53)، task significant (. 50)، problem solving (. 27)، had significant effects on core job characteristics among soccer referees، respectively. Given that criteria psychological states did not have any effects on general satisfaction، it seems that other mediator variables are needed for JCM of soccer referees. On the whole، attitudinal and behavioral outcomes of soccer referees mainly achieved through characteristics of skill variety and task significant، and psychological state of meaningfulness of the work.
    Keywords: job characteristics model, soccer referees, problem solving, Keywords: task significant, skill variety, work meaningfulness