فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 25 (خرداد و تیر 1394)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 25 (خرداد و تیر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نوید اسدی، سید نصرالله سجادی، محمود گودرزی، آرام مرادی صفحات 159-174
    هدف از این تحقیق، بررسی و مقایسه دیدگاه های استادان دانشگاه و مدیران برگزار کننده مسابقات ورزشی فدراسیون ها در خصوص شایستگی های مدیران رویداد های ورزشی بود. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی و پیمایشی است و به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش کلیه استادانی که بیش از سه سال سابقه تدریس دروس مرتبط با مدیریت رویداد ورزشی را در دانشگاه ها داشتند (39 نفر) و مدیران برگزاری مسابقات ورزشی فدراسیون های کشور (50 نفر) بود و نمونه آماری برابر با جامعه آماری 89 نفر بود. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه 65 سوالی بسته پاسخ شایستگی مدیران رویدادهای ورزشی COSEM (تاه، 1997) بود که روایی محتوای آن توسط استادان دانشگاه تایید شد و ضریب پایایی آن 87/0 به دست آمد. از آزمون تحلیل عاملی تاییدی با چرخش واریماکس و آزمون کولموگروف اسمیرنوف و آزمون t گروه های مستقل در قسمت آمار استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد که شیوه های برنامه ریزی و مدیریت رویداد، مدیریت اماکن و تجهیزات ورزشی و مدیریت تحقیق و بازاریابی رویداد از مهم ترین شایستگی های مدیران رویدادهای ورزشی است. همچنین تفاوت معنا داری بین نظرهای استادان دانشگاه و مدیران برگزاری مسابقات فدراسیون های ورزشی کشور مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: استادان دانشگاه، رویداد ورزشی، شایستگی، فدراسیون های ورزشی، مدیر رویداد
  • راحله سادات واقفی نظری*، ابوالفضل فراهانی، محمدرضا اسد، محمد رسول خدادادی صفحات 175-189

    پژوهش حاضر با هدف بررسی انتظارات شغلی دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی از اشتغال و آینده شغلی آنان در دانشگاه های آزاد در سال 1389 انجام گرفته است (512= N). این پژوهش توصیفی است و به صورت میدانی انجام گرفته است. نمونه آماری 223 دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی از دانشگاه های آزاد شهر تهران بودند که به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری آن را استادان فن در مدیریت ورزشی تایید کردند و پایایی آن نیز از طریق مطالعه مقدماتی تایید شد. نتایج نشان داد که دانشجویان تربیت بدنی فراهم آوردن زمینه های مناسب برای آزادی عمل و نشان دادن قابلیت ها و توانایی ها به وسیله شغل آینده خود را انتظار دارند و تعداد کمی از آنها نقش آموزش های نظری را در آینده شغلی موثر می دانند. به علاوه آنان بر توجه به رفع نیازهای اقتصادی در قالب تسهیلات با سود کم و خدمات بهداشتی- درمانی و امکانات برای ادامه تحصیل تاکید دارند. همچنین نتایج پژوهش حاکی از دغدغه یافتن شغل آینده به عنوان یکی از مشکلات دانشجویان و تاکید بر لزوم دخالت دولت در آینده شغلی دانش آموختگان این رشته است.

    کلیدواژگان: آینده شغلی، اشتغال، انتظارات شغلی، تربیت بدنی، دانشجویان
  • سید مرتضی عظیم زاده، محمد خبیری، حسن اسدی صفحات 191-206
    هدف تحقیق حاضر، تعیین وضعیت رفتار شهروندی سازمانی (OCB) در سازمان ورزش شهرداری تهران بود. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه تحقیق شامل کارشناسان ورزشی این سازمان بودند (90n=). نمونه گیری، به روش کل شمار انجام گرفت. ابزار تحقیق، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی نت مایر و همکاران (1997) بود (75/0=α). برای تحلیل دادها از آزمون K-S، تی یک نمونه ای، تی مستقل و تحلیل واریانس یکطرفه در سطح 05/0=α استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد مقدار «OCB» در بین کارشناسان در حد تقریبا خوبی قرار داشت (42/0 ± 6/3) و تنها بعد جوانمردی وضعیت مطلوبی نداشت. همچنین، بین میانگین OCB در سوابق شغلی، جنسیت و سنین مختلف کارشناسان تفاوت معناداری به دست نیامد (05/0 < P)؛ بنابراین، می توان نتیجه گرفت که مسئولان امر، می توانند بدون در نظر گرفتن ملاحظات متغیرهای اخیر، برنامه های خود را در خصوص پیشبرد رفتارهای شهروندی سازمانی، تدوین کنند و به اجرا بگذارند. همچنین با توجه به وضعیت نامطلوب بعد جوانمردی در بین ابعاد OCB، توجه بیشتر مسئولان به شاخص های این بعد لازم می نماید؛ در انتها و براساس یافته ها، پیشنهادهایی برای مسئولان امر ارائه شده است.
    کلیدواژگان: آداب اجتماعی، باوجدان بودن، جوانمردی، سازمان ورزش، شهرداری تهران، کارشناسان، نوع دوستی
  • مسلم شریفی، شادمهر میردار، ایمان قنبری، امیر تقی پور اسرمی صفحات 207-219
    هدف از این پژوهش بررسی میزان خوداستنادی استادان تربیت بدنی در نشریه های «المپیک» و «حرکت» طی سال های 1382 تا 1388 بود. بر این اساس، تعداد و میزان مقاله های دارای خوداستنادی، نسبت نویسندگان خوداستنادگر به کل نویسندگان، تعداد خوداستنادی و میزان آن، توزیع خوداستنادی به ترتیب سال انتشار و نسبت خوداستنادی به تفکیک نوع مدرک در دو نشریه «المپیک» و «حرکت» بررسی شد. روش تحقیق این پژوهش توصیفی بود. یافته های پژوهش نشان داد، میزان مقاله های خوداستنادی برای دو نشریه «حرکت» و «المپیک» به ترتیب 2/24 و 7/31 درصد است. میانگین خوداستنادی هر مقاله به ترتیب برای این دو نشریه 36/0 و 48/0 درصد است. در هر دو نشریه میزان خوداستنادی از رشد صعودی یا نزولی منظمی طی این سال ها برخوردار نبوده است. در هر دو نشریه بالاترین درصد مدرک مورد استفاده در خوداستنادی های نویسندگان نشریات چاپ شده قبلی است. امروزه کمیته های ترفیع دانشگاهی به منظور ارزیابی بازدهی اعضای هیات علمی خود و شایستگی علمی کار آنها از شمارش تعداد استنادها و تعیین ضریب تاثیرگذاری نشریات استفاده می کنند، بنابراین پرداختن به این موضوع اهمیت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: استناد، خوداستنادی، نشریه المپیک، نشریه حرکت، هیات علمی
  • سارا کشکر، حبیب هنری، رضا فرجی صفحات 221-235
    هدف از این تحقیق تبیین نقش نمایشگاه بین المللی محصولات ورزشی در توسعه بازار این محصولات از دیدگاه آمیخته بازاریابی ورزشی (5ps) بود. روش تحقیق از نظر راهبرد توصیفی و از نظر مسیر اجرا پیمایشی بود که داده های آن به شکل میدانی جمع آوری شد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه تولیدکنندگان کالا و تجهیزات ورزشی حاضر در نمایشگاه به تعداد 72 شرکت داخلی و خارجی بود و تمام اعضای جامعه به شکل کل شمار بررسی شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای با تکیه بر مبانی نظری و پژوهش های مشابه توسط محققان تنظیم شد که پس از اطمینان از روایی و پایایی مناسب هر پرسشنامه، از آنها استفاده شد. در این تحقیق از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و کندال استفاده شد. نتایج نشان داد که حضور در نمایشگاه های بین المللی تجهیزات ورزشی موجب توسعه بازار محصولات ورزشی می شود و نیز استفاده صحیح از آمیخته های بازاریابی قیمت، مکان، محصول و ترویج در نمایشگاه به افزایش فروش و انعقاد قراردادهای داخلی و خارجی می انجامد. اما آمیخته روابط عمومی و اطلاع رسانی مناسب در این زمینه نقشی ندارد.
    کلیدواژگان: آمیخته، بازاریابی، تجهیزات، نمایشگاه، ورزش
  • عادل رحمان پور، محسن غفرانی، حسن فهیم دوین صفحات 237-252
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین هوش هیجانی مربیان با انسجام تیمی ورزشکاران پنجمین المپیاد دانشجویان دختر دانشگاه های پیام نور کشور در سال 1390 بود. روش تحقیق از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است و به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری کلیه مربیان (86 نفر) و ورزشکاران (1068 نفر) شرکت کننده در پنجمین المپیاد دانشجویان دختر دانشگاه های پیام نور کشور بود. براساس جدول نمونه گیری مورگان، 70 نفر از مربیان و 285 نفر از ورزشکاران به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه هوش هیجانی سیبریا شرینگ و پرسشنامه انسجام تیمی کارون استفاده شد. روایی پرسشنامه ها توسط هشت تن از استادان رشته مدیریت ورزشی تایید شد و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب 79/0 و 81/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. نتایج نشان داد، بین همه مولفه های هوش هیجانی با انسجام تیمی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (05/0P<).
    کلیدواژگان: ارتباط، المپیاد، انسجام تیمی، تیم ورزشی، هوش هیجانی
  • سعید حاتمی، رضا صابونچی، یزدان سبحانی صفحات 253-266
    هدف از این تحقیق ارائه مدل موفقیت مدیریت دانش به منظور افزایش خلاقیت و یادگیری سازمانی در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران بود. روش تحقیق حاضر پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کارشناسان ستادی سازمان تشکیل دادند که 160 نفر آنها بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش بود. پایایی این پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ 90/0 به دست آمد و روایی آن مورد تایید استادان مدیریت ورزشی کشور قرار گرفت. نتایج نشان داد تمامی هفت عامل موفقیت مدیریت دانش تاثیر مثبتی بر خلاقیت و یادگیری سازمانی دارند؛ اما هنگامی که تعامل و ارتباط عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش با یکدیگر، و تاثیر توام متغیرهای مستقل بر متغیرهای وابسته بررسی شد، تنها دو عامل راهبرد ها و سیاست های دانش محور و مدیریت منابع انسانی سبب افزایش توام خلاقیت و یادگیری سازمانی شدند. پس به طور کلی می توان نتیجه گرفت که با تقویت و گسترش عوامل مرتبط با مدیریت دانش می توان زمینه تقویت خلاقیت و یادگیری سازمانی را در وزارت ورزش و جوانان فراهم کرد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، دانش، سازمان، کارکنان، یادگیری
  • روح الله فتحیان، فریبا عسکریان صفحات 267-275
    تبلیغات همواره نقش گسترده ای در روند رو به رشد محصولات مختلف دارد و در این راستا شخصیت های مشهور، سبب جلب توجه و جذب بیشتر مردم به ورزش و خرید کالاهای ورزشی می شوند. بدین منظور هدف از این تحقیق، تعیین رابطه تبلیغات توسط شخصیت های معروف بر میزان تمایل به خرید کفش های ورزشی در شهر تبریز است. این تحقیق از نوع پیمایشی است و برای انجام آن از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط صاحب نظران و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ (93/0=α) تایید شد. نمونه آماری پژوهش 600 مشتری کفش های ورزشی بود که با استفاده از فرمول کوکران به دست آمد. داده ها ابتدا با استفاده از آمار توصیفی تنظیم و سپس با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و ضریب همبستگی پیرسون در سطح 01/0=α تجزیه وتحلیل شد. نتیجه تحقیق نشان داد ارتباط معنادار مثبتی بین استفاده از شخصیت های معروف ورزشی و تمایل مشتریان به خرید کفش ورزشی وجود دارد (75/0=r). ضریب تعیین (56/0 =r) نشان می دهد استفاده از شخصیت های معروف با 56 درصد واریانس متغیر وابسته یعنی تمایل به خرید کفش ورزشی مرتبط است.
    کلیدواژگان: تبلیغات، تمایل به خرید، شخصیت های معروف، کفش های ورزشی، ورزش
  • بهزاد ایزدی، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، فرشاد تجاری صفحات 277-291
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ابعاد مدیریت ارتباط با هواداران بر دوره ماندگاری آنها در لیگ برتر فوتبال ایران است. روش تحقیق از نظر هدف از نوع تحقیقات توسعه ای و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات اکتشافی است و اطلاعات لازم از طریق مصاحبه، مشاهده، بررسی ادبیات نظری و پرسشنامه گردآوری شد. جامعه آماری تحقیق، هواداران فوتبال بالاتر از 16 سال بودند که 527 نفر به عنوان نمونه آماری به کار گرفته شدند. از آمار توصیفی و استنباطی شامل کولموگروف- اسمیرنوف، همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل مسیر برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. مطابق نتایج، کیفیت خدمات (763/0) و مدیریت دانش (543/0) به صورت مستقیم و حمایت سازمانی به صورت غیرمستقیم بر دوره ماندگاری هوادار تاثیر می گذارند (475/0). به طور کلی نتایج به این موضوع اشاره دارد که باشگاه های فوتبال نیازمند بازنگری در طراحی راهبردهای مشتری مدارانه، توجه به ایجاد دانش و کسب اطلاعات و ارتقای سطح کیفی خدمات برای افزایش دوره عمر و ماندگاری هواداران هستند.
    کلیدواژگان: ارزش عمر، باشگاه ورزشی، فوتبال، مدیریت ارتباط، هوادار
  • الهه حسینی، حسن بحرالعلوم، سید رضا حسینی نیا صفحات 293-307
    هدف از این پژوهش، مطالعه مدل تعهد ورزشی بانوان شرکت کننده در فعالیت های ورزشی بود. کلیه بانوان (6000N=) شرکت کننده در فعالیت های ورزشی شهرداری مشهد جامعه آماری این تحقیق را تشکیل دادند،که از بین آنها 526 نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی و پرسشنامه مدل تعهد ورزشی (اسکانلن، 1993) استفاده شد. نتایج نشان داد که بین تعهد ورزشی و لذت ورزشی با فرصت های مشارکت، سرمایه گذاری شخصی، باور سلامت و محدودیت های اجتماعی ارتباط مثبت و معنا دار وجود دارد، ولی با فعالیت های جایگزین رابطه معنا داری وجود ندارد. آزمون تحلیل مسیر نیز نشان داد که محدودیت های اجتماعی، فرصت های مشارکت، جایگزین های مشارکت، سرمایه گذاری های شخصی و لذت ورزشی به طور مستقیم و غیرمستقیم، ولی باور سلامت فقط به طور غیرمستقیم بر تعهد ورزشی تاثیر داشت. در این مدل لذت ورزشی متغیر میانجی در نظر گرفته شد. در قسمت اثر کل مشخص شد که فرصت های مشارکت بیشترین تاثیر (38/0=β) را بر تعهد ورزشی داشت. ضریب تعیین متغیرهای درون زا نشان داد که به ترتیب 60 و 61 درصد از واریانس متغیرهای لذت و تعهد ورزشی توسط متغیرهای برون زا قابل تبیین است. درنهایت، کلیه شاخص های برازش مدل نشان دهنده برازش مطلوب مدل بودند.
    کلیدواژگان: باور سلامت، جایگزین های مشارکت، سرمایه گذاری های شخصی، لذت ورزشی، محدودیت های اجتماعی
|
  • Navid Asadi, Seyed Nasrolah Sajadi, Mahmoud Goudarzi, Aram Moradi Pages 159-174
    The aim of this study was to analyze and compare the viewpoints shared by university professors and the managers holding sports events of federations on the competencies of sports event managers. The study was a descriptive survey conducted as a field research. The statistical population included all university professors with more than three years of experience of teaching courses related to management of sports events (N=39) and managers involved in holding sports events of federations (N=50). The statistical sample was equal to statistical population (n=89). The data were collected by the COSEM questionnaire of the competencies of sports event managers (Toh، 1997) consisting of 65 closed questions. The content validity of the questionnaire was confirmed by university professors، and its reliability coefficient was 0. 87. The inferential statistics of confirmatory factor analysis with varimax rotation and Kolmogorov-Smirnov and independent t tests were used. The results showed the most important competencies of sports event managers included event planning and management techniques، sports facilities management، and event marketing management. Also، there was no significant difference between the viewpoints of university professors and the managers holding sports events of federations.
    Keywords: competency, event manager, sports event, sport federations, university professors
  • Rahele Sadat Vaghefi Nazari, Aboualfazl Farahani, Mohammad Reza Asad, Mohammad Rasoul Khodadadi Pages 175-189

    The present study was conducted to examine the job expectations of postgraduate physical education students of Azad Universities (N=512) of their job and job prospect in 2010. The methodology applied was descriptive and the study was conducted as a field. The statistical sample consisted of 223 postgraduate physical education students of Tehran Azad Universities who were selected by stratified relative random sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The face validity of the questionnaire was confirmed by sport management professors and the reliability was approved in a pilot study. The results showed that the physical education students expected their future jobs to provide them with the proper grounds in order to act freely and to demonstrate their potentials and capabilities. A few participants considered theoretical training to be effective in their job prospect. In addition، they emphasized that economic requirements had to be met by providing low-interest loans، health services and facilities to continue their studies. The results showed that finding a job in the future was a major concern and problem for the students and they stressed that the government had to intervene to provide the graduates with proper jobs.

    Keywords: job expectations, job prospect, occupation, physical education, students
  • Morteza Azim Zadeh, Mohammad Khabiri, Hasan Asadi Pages 191-206
    The aim of this study was to determine the situation of organizational citizenship behavior (OCB) in the Sport Organization of Tehran Municipality. The method of the study was descriptive-analytic and it was conducted as a field study. The population consisted of sport experts of this organization (N=90). The sample equaled the population. Netmeyer''s (1997) questionnaire of Organizational Citizenship Behavior was used in this study (α=0. 75). For data analysis، K-S test، one-sample t test، independent t test and one-way ANOVA were used (α=0. 05). The results showed that OCB was fairly suitable (3. 6±0. 42) and only the sportsmanship dimension was unsuitable. Furthermore، there were no significant differences in the OCB mean with regard to work experience، gender and age of the experts (P>0. 05). It can be concluded that authorities can set up and perform their programs in order to promote OCB without any consideration for the above mentioned variables. Also، given the unsuitable situation of sportsmanship، it is necessary to pay more attention to the indexes of this dimension. Finally، based on the findings of this study، some suggestions are offered for the authorities.
    Keywords: altruism, civic virtue, conscientiousness, experts, sport organization, sportsmanship, Tehran municipality
  • Moslem Sharifi, Sh Mirdar, Iman Ghanbari, Amir Taghipour Asrami Pages 207-219
    The aim of this research was to study the self-citation of physical education professors in “Olympic” and “Harakat” journals from 2003 to 2009. The amount and number of papers with self-citation، the ratio of self-citation authors to all authors، number of self-citation and its amount، self-citation distribution according to the year of publication and the ratio of self-citation to the type of degree were studied in two journals of Olympic and Harakat. The method of this research was descriptive. Findings showed that the amount of self-citation papers in Harakat and Olympic was 24. 2% and 31. 7% respectively. The mean self-citation of each paper was 0. 36% and 0. 48% in Harakat and Olympic respectively. Both journals did not have a regular ascending or descending growth in self-citation amount during these years. In both journals، the highest percentage of a document used in self-citation of the authors was previous published journals. Nowadays، as university promoting committees count the number of citations and identify the impact factor of journals to evaluate the efficiency of their faculty members and their scientific competencies، this subject has a special importance.
    Keywords: citation, faculty member, Harakat journal, Olympic journal, self, citation
  • Sara Keshkar, Habib Honari, Reza Faragi Pages 221-235
    The aim of this study was to investigate the role of international sporting goods fair in developing sport market regarding marketing mix (5ps). The study used a descriptive and field method and was conducted as a survey. The statistical population included all sporting equipment and goods producers who participated in the international fair (N=72 companies) and the sample equaled the population. A questionnaire was prepared by the researchers with an emphasis on theoretical basis and similar researches and the validity and reliability of the questionnaire were approved. Descriptive and inferential statistics such as Pearson and Kendall correlation coefficients were used. Results showed that participating in fair develops the sport goods market. Proper employment of marketing mix of price، location، product and promotion increases selling and domestic and foreign contracts. But، the marketing mix of public relations and proper information did not play a role.
    Keywords: equipment, fair, marketing, mix, sport
  • Adel Rahmanpour, Mohsen Ghofrani, Hassan Devin Pages 237-252
    The aim of the present study was to investigate the relationship between emotional intelligence of coaches and team cohesion of athletes in the 5th Olympiad of female students of Payame Noor universities in 2011. The method of this study was correlation، and application regarding the aim which was conducted as a field study. The population consisted of all coaches (N=86) and athletes (N=1068) Participating in the 5th Olympiad of female students of Payame Noor universities. Based on Morgan scale، 70 coaches and 258 athletes were selected as the sample by random sampling method. The data were collected by two questionnaires of Emotional Intelligence of Shrink Sybrya and Team Cohesion of Caron. Validity of the questionnaires was confirmed by 8 professors of sport management and reliability was obtained by Cronbach’s alpha coefficient as 0. 79 and 0. 81 respectively. For data analysis، descriptive and inferential statistics (Spearman correlation coefficient and multiple regression) were used. Results showed a positive and significant relationship between all components of emotional intelligence and team cohesion.
    Keywords: emotional intelligence, Olympiad, relationship, sports team, team cohesion
  • Saeed Hatami, Reza Saboonchi, Yazdan Sobhani Pages 253-266
    The present study aimed at presenting a model of knowledge management success in order to increase organizational creativity and learning in the Ministry of Sport and Youth of Iran. The study was a survey which used a correlation method. The statistical population consisted of expert staff of the ministry and 160 subjects were randomly selected by stratified random sampling method. A research-made key factors of knowledge management success questionnaire was used to collect data. The validity of this questionnaire was approved by sport management professors and the reliability was calculated as 0. 90 by Chronbach’s alpha coefficient. The results showed that all seven key factors of knowledge management success had a positive effect on organizational creativity and learning، but when the interaction and relationship of these factors and the effects of independent variables on dependent variables were analyzed، only two factors of knowledge-oriented strategies and policies and human resources management increased organizational creativity and learning simultaneity. It can be concluded that organizational creativity and learning can be improved in the Ministry of Sport and Youth through the development of knowledge management related factors.
    Keywords: creativity, knowledge, learning, organization, staff
  • Rohollah Fathian, Fariba Eskrian Pages 267-275
    Advertising has always played an important role in growing process of various products and celebrities attract more people to sport and sports goods purchase. This research studied the relationship between advertisement by celebrities and the willingness to buy sports shoes in Tabriz. This survey was conducted through a researcher-made questionnaire. The validity of this questionnaire was confirmed by professors and the reliability was confirmed as α=0.93 using Cronbach''s alpha. The sample consisted of 600 customers of sports shoes determined by Cochran formula. The data were first arranged using descriptive statistics and then analyzed using Kolmogorov-Smirnov test and Pearson correlation coefficient (α=0.01). The results showed a positive and significant relationship between the employment of sports celebrities and customers willingness to buy sports shoes (r=0.75). The coefficient of determination (r=0.56) showed that the employment of celebrities had a relationship with 56% of variance of dependent variable (i.e. willingness to buy sports shoes).
    Keywords: advertising, celebrities, sport, sports shoes, willingness to buy
  • Behzad Izadi, Mohammad Ehsani, Hashem Kouzechian, Farshad Tojari Pages 277-291
    The aim of this study was to investigate the effect of management dimensions of fan relationship on fan lifetime value in Iran football premier league. The research method was developmental with regard to the aim and exploratory considering the nature of the study. The data were gathered through interviews، observation، review of the related literature and questionnaires. The statistical population consisted of football fans over the age of 16 and 527 fans were used as the sample. Descriptive and inferential statistics including Kolmogorov-Smirnoff test، Pearson correlation، regression and path analysis were used to analyze the data. The results showed that service quality (0. 763) and knowledge management (0. 543) had direct effects and organizational support had an indirect effect on fan lifetime value (0. 475). In general، results indicated that football clubs need to reform customer-based strategic programs، to pay attention in order to create knowledge and information and to promote service quality in order to increase fan lifetime value.
    Keywords: fan, football, lifetime value, relationship management, sport club
  • Elaheh Hosseini, Hasan Bahrololoum, Reza Hosseini Nia Pages 293-307
    The aim of this study was to examine sport commitment model in women participating in sport activities. The population of this study consisted of all women (N=6000) who participated in sport activities in Mashhad Municipality. 526 subjects were studied as the sample. The demographic and sport commitment model (Scanlan، 1993) questionnaires were used to collect the data. Findings indicated that sport commitment and sport enjoyment had a positive and significant relationship with involvement opportunities، personal investment، health attitude and social constraints، but no relationship with involvement alternatives. Path analysis test showed that social constraints، involvement opportunities، involvement alternatives، personal investments and sport enjoyment had direct and indirect effects on sport commitment، but health attitude just had an indirect effect on sport commitment. In this model، sport enjoyment played a role as a mediator variable. Also، the section of total effect indicated that involvement opportunities had the largest effect on sport commitment (β=0. 38). R-square of endogenous variables indicated that %60 and %61 of sport enjoyment and commitment variances respectively was predictable by exogenous variables. Finally، the model showed a good fit to the data.
    Keywords: sport enjoyment, health attitude, involvement alternatives, personal investments, social constraints