فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 26 (امرداد و شهریور 1394)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 26 (امرداد و شهریور 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نازنین راسخ، سید نصرالله سجادی، مهرزاد حمیدی، محمد خبیری صفحات 309-334
    اعتقاد بر این است که برنامه ریزی راهبردی نوعی برنامه ریزی است که از طریق دوراندیشی انجام می گیرد. هدف از پژوهش حاضر، طراحی و تدوین برنامه راهبردی ورزش قهرمانی بانوان کشور ایران بود. روش تحقیق برحسب نحوه گردآوری اطلاعات، روش تحقیق آمیخته (کیفی - کمی) و بر مبنای هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. برای گردآوری داده ها، به بررسی اسناد و مدارک، مطالعه پیشینه و نظرهای اعضای شورای راهبردی (شامل تیم تحقیق و افراد خبره در زمینه ورزش قهرمانی بانوان) پرداخته شد و از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط اعضای شورای راهبردی و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ (93/0 a=) تایید شد استفاده و بین نمونه تحقیق منتشر شد. نمونه تحقیق براساس جدول برآورد حجم نمونه مورگان (118) از بین جامعه آماری (شامل 172 نفر) انتخاب شد. با استفاده از آزمون دوجمله ای (به منظور تعیین معناداری اهمیت هر یک از گویه های SWOT) و روش دلفی، برگزاری جلسات و چندین مرحله تحلیل راهبردی چهار قوت، نه ضعف، هفت فرصت و یازده تهدید تایید و براساس آزمون آماری فریدمن رتبه بندی شدند. نتایج تحقیق بعد از تجزیه وتحلیل قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها و مشخص شدن امتیاز وزنی عوامل نشان داد که ورزش قهرمانی بانوان کشور باید از راهبردهای تدافعی استفاده کند و تدوین برنامه راهبردی و انتخاب راهبردهایی مناسب همچونالگوپردازی، طراحی و ساخت اماکن ورزشی ویژه بانوان با توجه به مقتضیات فرهنگی، اجتماعی و اقلیمی و ایجاد شرایط لازم اخذ و میزبانی رویدادهای ورزشی موثر بین المللی بانوان در داخل کشور به منظور به حداقل رساندن ضعف ها و دوری از تهدیدها پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: ایران، بانوان، برنامه راهبردی، تحلیل سوات، ورزش قهرمانی
  • میر حسن سیدعامری، عثمان سواره، لقمان ابراهیمی صفحات 335-349
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی کاری در اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی است و به شیوه میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش تمامی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی به تعداد 68 نفر بودند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری مورد بررسی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه سرمایه اجتماعی (85/0=α) و کیفیت زندگی کاری والتون (95/0=α) و برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون چندمتغیره) استفاده شد. نتایج نشان داد که رابطه بین سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی کاری مثبت و معنادار است (68/0 =r، 01/0=P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از میان مولفه های کیفیت زندگی کاری، مولفه های محیط ایمن و بهداشتی، وابستگی اجتماعی زندگی کاری، توسعه قابلیت های انسانی و پرداخت منصفانه و کافی می توانند سرمایه اجتماعی را به طور چشمگیری پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: بعد ساختاری، بعد شناختی، رضایت شغلی، سرمایه اجتماعی، کیفیت زندگی کاری
  • میرمحمد کاشف، بهزاد احدی، چالاک مجیدی صفحات 351-366
    هدف از این پژوهش، بررسی عوامل مرتبط با تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در ورزش، از دیدگاه شرکت کنندگان در یازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر بود. این پژوهش از نوع توصیفی است و به صورت میدانی انجام گرفته است؛ 331 نفر از 2400 شرکت کننده در المپیاد ورزشی، به طور تصادفی ساده انتخاب شدند (267 ورزشکار، 29 مربی و 35 سرپرست). برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که براساس مبانی نظری موجود و پیشینه تحقیق تنظیم شده بود. داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون کولموگروف اسمیرنوف و همبستگی پیرسون تجزیه وتحلیل شدند. نتایج پژوهش، پنج عامل شامل توسعه منابع انسانی و سیاست گذاری دولت، نقش تولیدکنندگان و عوامل اقتصادی، نقش وزارت ورزش و جوانان، نقش فرهنگ جامعه و نقش تبلیغات را به عنوان عوامل موثر نشان داد.
    کلیدواژگان: المپیاد دانشجویی، تولید ملی، حمایت، سرمایه ایرانی، ورزش
  • محمدرضا مرادی، مرتضی بابایی، سید سعادت الله صالحی ساداتی صفحات 367-383
    این پژوهش به منظور بررسی تاثیر انگیزش شغلی بر رفتارهای شهروندی سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری انجام گرفت. کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری (152=N) فهرست منابع انگیزش (بارباتو، 2004) را کامل کردند و مدیران مستقیم این کارکنان رفتارهای شهروندی سازمانی آنها را با استفاده از مقیاس رفتار شهروندی سازمانی (پادساکوف و همکاران، 1990) ارزیابی کردند که از مجموع 152 پرسشنامه توزیع شده، 140 پرسشنامه (5/92 درصد) قابل استفاده بود که همین تعداد به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. رابطه مثبت و معنا داری بین ابعاد انگیزش شغلی و رفتارهای شهروندی سازمانی (01/0>P و 29/0 =r) به دست آمد. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که دو بعد انگیزش خودپنداره درونی و انگیزش ابزاری واجد شرایط پیش بینی رفتار شهروندی سازمانی اند. مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که 24 درصد تغییرات رفتار شهروندی سازمانی را می توان با انگیزش شغلی تبیین کرد. این نتایج نشان داد که هر یک از ابعاد انگیزش شغلی تا حدودی رفتارهای شهروندی سازمانی کارکنان را تبیین می کند و لازم است مدیران با شناسایی و تقویت ابعاد انگیزش شغلی به ویژه ابعاد خودپنداره درونی و انگیزش ابزاری بروز رفتارهای شهروندی سازمانی کارکنان و در نهایت اثربخشی سازمان خود را ارتقا دهند.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، رفتار سازمانی، سازمان ورزشی، شهروندی سازمانی، کارکنان
  • حمیدرضا قزلسفلو، محمد کشتی دار، نوشین اصفهانی صفحات 385-401
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر سبک های نوین مدیریتی بر میزان خلاقیت، اثربخشی و جابه جایی منابع انسانی در سازمان های ورزشی است. کلیه مدیران فوقانی و روسای اداره ورزش و جوانان (هیات های ورزشی) استان گلستان در این تحقیق حضور داشتند که از بین آنها تعداد 37n= مدیر فوقانی و 176n= رئیس و نایب رئیس هیات های ورزشی به طور تصادفی به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. در تحقیق حاضر سه پرسشنامه سبک های مدیریتی چندعاملی (MLQ)، خلاقیت سازمانی آمابیل (1996) و اثربخشی فلتز (1998) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها نیز از آزمون تجزیه وتحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر (MANOVA) و آزمون رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح 05/0P≤ استفاده شد. نتایج نشان داد که در بین سبک های سه گانه مدیریت، مدیریت تحول گرا (316/0،β= 743/9(F= در مقایسه با مدیریت عمل گرا (109/0،β= 019/5(F= و مدیریت بی خاصیت (002/0،β= 263/4(F= قوی ترین متغیر تعیین کننده میزان خلاقیت کارکنان است. همچنین رابطه معناداری بین سبک مدیریتی تحول گرا با میزان اثربخشی (05/0≥P و 23/0r =) و میزان جابه جایی کارکنان (05/0≥P و 11/0r = -) مشاهده شد و تنها در سازمان هایی که از سبک رهبری بی خاصیت بهره می برند، رابطه مستقیم و معناداری با جابه جایی (05/0≥P و 14/0r =) وجود داشت. با توجه به نتایج پژوهش که نشان داد در هیات های ورزشی موفق که از سبک مدیریت تحول گرا بهره می بردند، میزان بروز ایده ها و اندیشه های نو (خلاقیت) به نسبت هیات های ورزشی ناموفق در سطح بالاتری قرار دارد، پیشنهاد می شود در صورت نیاز سازمان به خلاقیت بیشتر کارکنان، از سبک مدیریتی مدیریت تحول گرا استفاده شود.
    کلیدواژگان: اثربخشی، سازمان های ورزشی، مدیریت بی خاصیت، مدیریت تحولی، مدیریت عمل گرا
  • رامین ایرجی نقندر، فریده هادوی، فریدون تندنویس صفحات 403-419
    هدف از پژوهش حاضر تعیین مدل معادلات ساختاری مدیریت دانش با نوآوری سازمانی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان رضوی (380=N) تشکیل دادند. با استفاده از جدول مورگان نمونه آماری برابر با 191 نفر برآورد شد که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه مدیریت دانش شرونلاوسون و نوآوری سازمانی امید و همکاران استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها با استفاده از نظرهای اصلاحی استادان مدیریت ورزشی تعیین شد و پایایی درونی هر دو پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0=α و 83/0=α به دست آمد. روش تحقیق توصیفی و از نوع معادلات ساختاری است و به صورت میدانی اجرا شده است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر در نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مدیریت دانش با نوآوری سازمانی رابطه مثبت و معناداری (01/0≥P، 684/0=r) وجود دارد. همچنین بین مولفه های ایجاد دانش (006/0=P، 464/0=r)، جذب دانش (01/0≥P، 567/0=r)، سازماندهی دانش (019/0=P، 405/0=r)، ذخیره دانش (01/0≥P، 629/0=r)، انتشار دانش (01/0≥P، 785/0=r) و کاربرد دانش (01/0≥P، 669/0=r) با نوآوری رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که انتشار دانش (028/0=P، 011/2=β) واجد شرایط پیش بینی نوآوری سازمانی است. با توجه به اینکه مدیریت دانش نقش بسزایی در بهبود نوآوری سازمانی دارد، مسئولان سازمان های ورزشی باید به دنبال ایجاد محیطی صمیمانه و قابل اعتماد همراه با ارتباطات مفید و سودمند در سازمان ها باشند و در پی آن بتوانند با تعاملات سازنده، شرایط توسعه دانش را در سطوح مختلف سازمان به وجود آورند.
    کلیدواژگان: تسهیم اطلاعات، خلاقیت، دانش، کارکنان، منابع انسانی
  • پیمان گل محمدی، بهرام یوسفی، سعید صادقی بروجردی صفحات 421-436
    هدف این تحقیق، بررسی ارتباط بین خودکارامدی مربی با تعهد ورزشی کشتی گیران لیگ برتر کشور بود که با روش تحقیق توصیفی همبستگی انجام گرفت. بازیکنان 8 تیم (120n=) شامل تمامی کشتی گیران حاضر در لیگ برتر2012 کشتی ایران پرسشنامه های جمعیت شناختی، پرسشنامه خودکارامدی مربیان (فلتز و همکاران، 1999)، و پرسشنامه مدل تعهد ورزشی (اسکانلان و همکاران، 1999) را تکمیل کردند. یافته ها نشان داد همبستگی بین بعد لذت از مولفه های تعهد ورزشی با میزان خودکارامدی مربی (اثربخشی راهبردهای بازی یا رقابت) معنادار است. این یافته ها بینشی را برای تدارک عوامل موثر بر تقویت تعهد ورزشی برای مربیان فراهم می کند.
    کلیدواژگان: تعهد ورزشی، خودکارامدی، کشتی گیران، لیگ برتر، مربی
  • محمد سلطان حسینی، مهدی سلیمی، مریم اعتمادی صفحات 437-456
    هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل بروز پدیده فرار مالیاتی در بین ورزشکاران و مربیان حرفه ای بود. به منظور جمع آوری ادبیات پژوهش به مطالعه منابع علمی و همچنین مصاحبه با استادان برجسته پرداخته شد که براساس آن عوامل موثر بر بروز پدیده فرار مالیاتی استخراج شدند و بدین وسیله پرسشنامه پژوهش با 32 گویه طراحی شد. جامعه آماری پژوهش را، 1. استادان برجسته تربیت بدنی (آشنا با موضوع پژوهش)، 2. مدیران عامل و معاونان باشگاه های ورزشی اصفهان که در سطح ورزش حرفه ای سابقه فعالیت داشتند، 3. روسا و معاونان هیات ورزشی استان که دارای تیم های لیگ برتری در ورزش کشور بودند، 4. مربیان حرفه ای در رشته های مختلف، و 5. ورزشکاران حرفه ای تیم های لیگ برتری، در شهر اصفهان تشکیل می دادند که در هر پنج بخش نمونه آماری منطبق بر جامعه (در مجموع 206 نفر) بود. پس از توزیع پرسشنامه ها و به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز، با استفاده از آزمون بارتلت و تحلیل عاملی اکتشافی به گروه بندی عوامل پرداخته شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون فریدمن و همچنین تحلیل تاپسیس گروهی نشان داد که در میان عوامل قانونی، شفاف نبودن اطلاعات مالی باشگاه ها؛ در میان عوامل فرهنگی، طرز تلقی اشتباه ورزشکاران نسبت به پرداخت های مالیاتی؛ در میان عوامل حقوقی، عدم ضمانت اجرایی توسط نهادهای ذی ربط بر باشگاه ها؛ در میان عوامل مدیریتی، دولتی بودن بیشتر باشگاه های ورزشی فعال در کشور؛ و در میان عوامل اقتصادی، عامل عدم پرداخت به موقع مبلغ قرارداد ورزشکاران؛ در اولویت قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: عوامل موثر، فرار مالیاتی، مالیات، مربیان حرفه ای، ورزشکاران حرفه ای
  • محسن منوچهری نژاد، مهرعلی همتی نژاد، محمد مهدی رحمتی صفحات 457-470
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی سرمایه اجتماعی خانواده و مشارکت ورزشی دانش آموزان نوجوان است. جامعه آماری پژوهش را مجموع دانش آموزان دختر و پسر پایه سوم دبیرستان در دبیرستان های دولتی شهر رشت (5682 نفر) که در سال 91-90 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل دادند. نمونه آماری 415 نفر (155 پسر و 265 دختر)، با استفاده از جدول مورگان به صورت خوشه ایطبقه ای انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته سرمایه اجتماعی خانواده و مشارکت ورزشی استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه را 12 نفر از استادان صاحب نظر جامعه شناسی و تربیت بدنی تایید کردند و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (85/0 =r) به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از آزمون های آماری tو رگرسیون چندمتغیره استفاده شد، عملیات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18انجام گرفت. نتایج نشان داد روابط درون خانواده (13 درصد) و حمایت درون خانواده (17 درصد)، میزان مشارکت ورزشی دانش آموزان دختر نوجوان را پیش بینی می کند؛ همچنین مشارکت اجتماعی و عضویت در نهادهای داوطلبانه 34 درصد مشارکت ورزشی پسران و 25 درصد مشارکت ورزشی دختران را پیش بینی می کند (05/0P≤).
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، روابط اجتماعی، سرمایه اجتماعی، مشارکت ورزشی، نهادهای داوطلبانه
  • لیلا حیدری، اسماعیل شریفیان صفحات 471-485
    پژوهش حاضر با هدف اولویت بندی مولفه های تعاملی موثر بر بازدید مجدد هواداران از وب سایت باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران انجام گرفت. روش پژوهش از نوع پیمایشی بود و جمع آوری اطلاعات به صورت اینترنتی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل هواداران عضو وب سایت باشگاه های استقلال، پرسپولیس، تراکتورسازی، داماش و سپاهان (26000N=) بودند که در فروردین و اردیبهشت 1391 بررسی شدند. از جامعه یادشده 325 نفر حاضر به همکاری با این پژوهش شدند و نمونه تحقیق را تشکیل دادند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه براساس نظر متخصصان مدیریت ورزشی تایید و پایایی درونی آن از طریق آلفای کرونباخ 9/0 تعیین شد. از آزمون های تی تک نمونه ای، تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون مقایسه ای بونفرونی در سطح معناداری 05/0 P < برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که هر چهار مولفه تعاملی بر بازدید مجدد هواداران از وب سایت باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران تاثیر معناداری دارد و بین مولفه های تعاملی موثر بر بازدید مجدد هواداران از وب سایت تفاوت معناداری مشاهده شد. اولویت بندی مولفه های تعاملی نشان داد که به ترتیب 1. فرصت های تعامل با مدیران یا مربیان، بازیکنان و سایر هواداران روی وب سایت؛ 2. خوراک های اطلاعاتی؛ 3. شخصی کردن صفحات خانگی و ایمیل؛ 4. ابزارهای ترویجی خاص بیشترین تاثیر را بر بازدید مجدد هواداران از وب سایت دارد. بنابراین می توان گفت درک نیازهای هواداران وفادار برای موفقیت وب سایت باشگاه های فوتبال ضروری است.
    کلیدواژگان: ایران، باشگاه های فوتبال، مولفه های تعاملی، وب سایت، هواداران
|
  • Nazanin Rasekh, Nasrallah Sajjadi, Mehrzad Hamidi, Mohammad Khabiri Pages 309-334
    It is believed that strategic planning is a kind of planning for future. The aim of the present study was to design and determine a strategic plan for Iran female championships. It was an applied study in which the mixed method (qualitative-quantitative) depending on data collection was used. The review of related literature and the viewpoints of the members of the strategic association (including research team and female championship experts) as well as a researcher-made questionnaire were used to collect the data. The validity of this questionnaire was confirmed by the members of the strategic association and the reliability was confirmed by Cronbach’s alpha (α=0. 93). The statistical population of the study consisted of 172 subjects and 118 subjects were determined as the sample of the study based on Morgan Table. Four strengths، nine weaknesses، seven opportunities and 11 threats were determined by binominal test (to determine the magnitude of each SWOT factor)، Delphi method and strategic analysis; they were ranked by Friedman test. Strengths، weaknesses، opportunities and threats were analyzed and eigenvalues were determined. The results showed that Iran female championships had to use defensive strategies. To minimize weaknesses and to avoid threats، it was suggested to determine strategic plans، to select appropriate strategies such as patterning، to design and build sport facilities with respect to cultural، social and climate demands، to provide prerequisites and to host international sport events for women.
    Keywords: championship, Iran, strategic plan, SWOT analysis, women
  • Hasan Mir Ameri, Osman Savareh, Loghman Ebrahimi Pages 335-349
    The aim of this study was to investigate the relationship between social capital and quality of work life in Sport and Youth general Office of Western Azerbaijan province. This study was correlational carried out as a field. The statistical population consisted of all employees in Sport and Youth general office of Western Azerbaijan province (N=68). The statistical sample equaled the statistical population. To collect data، Social Capital Questionnaire (α=0. 85) and Walton’s Quality of Life Work (α=0. 95) were applied. For data analysis، descriptive and inferential statistics (Spearman correlation coefficient، multiple regression) were utilized. The findings showed a positive and significant relationship between social capital and quality of work life (P=0. 01، r=0. 68). Furthermore، the findings of regression analysis revealed that out of the categories of quality of work life، safe and healthy environment، social dependence on work life، the development of human capabilities، and a fair and sufficient payment could remarkably predict social capital.
    Keywords: cognitive dimension, job satisfaction, quality of work life, social capital, structural dimension
  • Mohammad Kashef, Behzad Ahadi, Chalak Majidi Pages 351-366
    The aim of this study was to examine the factors related to national production and Iranian labor and capital support in sport from the viewpoints of the participants in 11th cultural sport Olympiad of male university students. In this descriptive study، conducted as a fieldwork، 331 out of 2400 participants in this Olympiad were selected by simple random sampling method (267 athletes، 29 coaches and 35 attendants). A researcher-made questionnaire was used to collect the data which was adjusted by available literature and theoretical background. The data were analyzed using exploratory factor analysis، Kolmogorov-Smirnov test and Pearson correlation. The results showed five factors as influential factors including human resource development and government policies، the role of producers and economic agents، the role of Ministry of Sport and Youth، the role of culture of society and advertising.
    Keywords: Iranian capital, national production, sport, students Olympiad, support
  • Mohammadreza Moradi, Morteza Babaei, Seyed Saadatollah Salehi Sadati Pages 367-383
    This study aimed at examining the effect of employees’ work motivation on organizational citizenship behaviors in Sport and Youth offices of Chaharmahal-va-Bakhtiari province. All employees (N=152) in these offices completed Motivation Sources Inventory (Barbuto et al.، 2004)، and their leaders evaluated their organizational citizenship behaviors by Organizational Citizenship Behavior Scale (Podsakoff et al.، 1990). Out of 150 distributed questionnaires، 140 (92. 5%) were returned and considered as the sample of the study. Results showed a significant and positive relationship between dimensions of work motivation and OCB (r=0. 29، P<0. 01). Multi-regression analysis also revealed that two dimensions of work motivation (internal self-concept motivation and instrumental motivation) could predict OCB significantly. Structural equation modeling showed that 24% of variance of OCB could be explained by work motivation. These results indicated that each dimension of work motivation could explain employees’ organizational citizenship behaviors to some extent and managers need to identify and improve these dimensions، especially internal self-concept motivation and instrumental motivation in order to enhance the incidence of their employees'' organizational citizenship behaviors and finally the effectiveness of their organization.
    Keywords: employees, organizational behavior, organizational citizenship, sport organization, work motivation
  • Hamidreza Ghezelsefloo, Mohammad Keshtidar, Nooshin Esfahani Pages 385-401
    The aim of this study was to examine the effect of new methods of management on creativity، self-efficiency and mobility of human resources in sport organizations. All top managers and heads of Sport and Youth Office (sports bodies) in the province participated in this study. 37 top managers and 176 presidents and vice presidents of sports bodies were randomly selected as the sample. The Multi-Factor Leadership Questionnaire (MLQ)، Amabil (1996) Organization Creativity Questionnaire and Felts (1998) Self-Efficiency Questionnaire were used. To analyze the data، MANOVA test، multi-regression analysis and Pearson correlation coefficient were used (P≤0. 05). The results indicated that out of the three styles of management، transformational management style (F=9. 743، β=0. 316) in comparison with transactional management style (F=5. 019، β=0. 109) and laissez-faire management style (F=4. 263، β=0. 002) was the strongest factor to determine employees'' creativity. Also، there was a significant relationship between transformational management style and employees'' self- efficiency (r=0. 23، P≤0. 05) and mobility of human resources (r= - 0. 11، P≤0. 05). There was a significant and direct relationship between laissez-faire management and mobility (r=0. 14، P≤0. 05) only in those organizations which used this type of management. Therefore، according to these results which showed that new ideas (creativity) were higher in successful sports bodies who benefited from transformational management style than unsuccessful sports bodies، it is recommended that the organization should use the transformational management style if more creative employees are needed.
    Keywords: laissez, faire management, self, efficiency, sport organizations, transactional management, transformational management
  • Ramin Iraji Noghondar, Farideh Hadavi, Fereydoun Tondnevis Pages 403-419
    The aim of this study was to determine the structural equation model of knowledge management and organizational innovation. The statistical population consisted of all employees of Sport and Youth offices in Khorasan Razavi province (N=380). The sample was selected by simple random sampling method using Morgan Table (n=191). To collect data، two questionnaires of Knowledge Management (Sheron and Lowson) and Organizational Innovation (Omid et al.) were used. Face and content validity of these questionnaires was achieved by comments of sport management professors and Cronbach’s alpha test was used to determine the internal reliability of both questionnaires as α=0. 87 and α=0. 83 respectively. The study used a descriptive and structural equation method and was conducted as a field study. Descriptive statistics and Kolmogorov-Smirnov test، Pearson correlation coefficient، regression analysis and path analysis with SPSS and LISREL were used to analyze the data. The results indicated a positive and significant relationship (r=0. 684، P≤0. 01) between knowledge management and organizational innovation. Furthermore there was a positive and significant relationship between knowledge creation (r=0. 464، P=0. 006)، knowledge absorption (r=0. 567، P≤0. 01)، knowledge organization (r=0. 405، P=0. 019)، knowledge storage (r=0. 629، P≤0. 01)، knowledge distribution (r=0. 785، P≤0. 01)، knowledge application (r=0. 669، P≤0. 01) and organizational innovation. The results of regression analysis showed that knowledge distribution (β=2. 011، P=0. 028) could predict organizational innovation. As knowledge management plays a significant role in improving organizational innovation، the authorities of sport organizations should create a friendly and reliable environment along with useful and beneficial communications in organizations and then should provide the ground for knowledge development through useful interactions.
    Keywords: employees, human resources, information sharing, innovation, knowledge
  • Peyman Golmohammadi, Bahram Yousefi, Saeed Sadeghi-Boroujerdi Pages 421-436
    The aim of this study was to examine the relationship between coaching self-efficacy and Iran premier league wrestlers'' sport commitment. The research method was descriptive-correlation. The wrestlers from 8 teams (n=120) including all wrestlers in Iran premier league (2012) completed demographic questionnaire، coaching self-efficacy scale (Feltz et al.، 1999)، and sport commitment questionnaire (Scanlan et al.، 1999). The findings showed a significant correlation between enjoyment (one of sport commitment dimensions) and coaching self-efficacy (effectiveness of strategies of games or competition). This study provided coaches with an insight into those effective factors that enhanced sport commitment.
    Keywords: coach, premier league, self, efficacy, sport commitment, wrestlers
  • Mohammad Soltan Hosseini, Mehdi Salimi, Maryam Etemadi Pages 437-456
    The aim of this study was to evaluate those factors influencing tax evasion in professional coaches and athletes. To collect the study literature، review of related literature and interview with professional professors; then، those factors affecting tax invasion were extracted and a questionnaire was designed with 32 items. The statistical population consisted of 1. professional professors of physical education (who were familiar with the aim of the study); 2. Presidents and vice-presidents of Isfahan sport clubs who were professionally active; 3. presidents and vice-presidents of Isfahan sport board who owned premier league teams، 4. professional coaches in various sports; 5. professional athletes in Isfahan premier league teams. Each group of population equaled the sample (n=206). After the questionnaires were distributed and the data were collected، Bartlett test and exploratory factor analysis were used to classify the factors. Data analysis by Friedman test، and group TOPSIS analysis indicated that amongst the legal factors، lack of financial transparency in clubs; amongst cultural factors، wrong perception of athletes towards tax payment; amongst the law factors، lack of an executive guarantee for clubs; amongst managerial factors، the state ownership of most active clubs; and amongst the economic factors، lack of on time payments to athletes were most important.
    Keywords: effective factors, professional athletes, professional coaches, tax, tax evasion
  • Mohsen Manochehri Nezhad, Mehrali Hemmati Nezhad, Mohammad Mahdi Rahmati Pages 457-470
    This study was conducted to examine family social capital and sport participation adolescent students. The statistical population consisted of male and female students in Rasht city who were studying at third grade state high schools in 2011-2012 (N=5682). The sample was 415 adolescent students (155 males، 265 females) who were selected by cluster-stratified sampling method using Morgan table. A researcher-made family social capital and sport participation questionnaire was used to collect data. The content validity of the questionnaire was confirmed by 12 sociology and sport management university professors and the reliability was calculated by Cronbach’s Alpha coefficient (r=0. 85). t tests and multi regression test were used to analyze the data using SPSS18. Results showed that the relationship of family members in home (13%) and family support (-17%) could predict female adolescent students'' sport participation. Also، social participation and membership in volunteer associations could predict 34% of boys'' sport participation and 25% of girls'' sport participation (P≤0. 05).
    Keywords: social capital, social relationships, social trust, sport participation, voluntary associations
  • Leila Heidari, Esmaeil Sharifian Pages 471-485
    This study aimed at prioritizing interactive components affecting fans'' revisiting the websites of Iran selected football premier league clubs. The research method was survey and data were gathered through internet. The statistical population consisted of those fans who were the members of websites of Esteghlal، Perspolis، Tractorsazi، Damash and Sepahan clubs (N=26000) in March and April، 2012. 325 fans participated in this study as the statistical sample. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by sport management experts'' viewpoints and the internal reliability was assessed by Cronbach''s alpha α=0. 9. One sample t test and ANOVA with repeated measures and Bonferroni post hoc test were used to analyze the data (P<0. 05). Findings showed that all four interactive components had a significant effect on fans'' revisiting the websites of these clubs and there was a significant difference among these interactive components. The prioritization of the interactive components showed that 1. opportunities to interact with managers or coaches، players and other fans in websites، 2. information feeds، 3. customization of homepages and emails، 4. special promotions tools respectively had the most effect on fans'' revisiting the websites. It can be stated that understanding the needs of loyal fans is the key to the success of websites of football clubs.
    Keywords: Fans, football clubs, interactive components, Iran, website