فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 31 (خرداد و تیر 1395)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 31 (خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هیوا بهرام فرد*، محمد خبیری، مسعود فریدونی، سلیمان سیدی صفحات 169-187
    هدف از این پژوهش بررسی ثبات عوامل مختلف تاثیرگذار در تیم های لیگ حرفه ای فوتبال کشور (مدیر، مربی و بازیکنان) و نقش آنها در موفقیت تیمی شان است. روش پژوهش توصیفی-همبستگی است و جامعه آماری تحقیق تمام تیم های لیگ برتر فوتبال ایران از دوره اول تا یازدهم لیگ بودند. به منظور گردآوری داده ها، شامل اسامی و تعداد کلیه مدیران، مربیان و بازیکنان تیم های مختلف لیگ برتر در یازده دوره گذشته، از مراجعه حضوری و مصاحبه با فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و باشگاه ها و همچنین سایت ها و روزنامه های ورزشی معتبر استفاده شد. نوع داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون k-s، پارامتریک تشخیص داده شد، که بر این اساس داده های گردآوری شده با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و همچنین آزمون تحلیل واریانس و t همبسته تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد که بین ثبات در مدیریت، مربیان و بازیکنان و کسب موفقیت (رتبه) رابطه مستقیم برقرار است. همچنین تغییر مربیان در طول و میانه فصل نتیجه مطلوبی را برای تیم به همراه نیاورده است.
    کلیدواژگان: ثبات تیمی، ثبات در فوتبال، ثبات و موفقیت در ورزش
  • شمس الدین رضایی*، مجتبی امیری، هاشم کوزه چیان صفحات 189-206
    حق و پخش تلویزیونی مهم ترین منبع درآمد مالی باشگاه های فوتبال در دنیاست، البته این موضوع در ایران هنوز وجاهت قانونی نیافته و باشگاه های فوتبال را با مشکلات جدی روبه رو کرده است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی خلاهای قانونی، موانع و ارائه راهکارهای توسعه روابط متقابل باشگاه های فوتبال و سازمان صداوسیما در ایران است. به این منظور با استفاده از روش تحقیق کیفی با 31 نفر از نخبگان آگاه از موضوع مصاحبه های عمیق انجام گرفت. یافته های حاصل از تحلیل مصاحبه ها به ارائه هفت دسته موانع اصلی شامل عوامل حقوقی- قانونی، اقتصادی- سیاسی، مدیریتی، ساختاری، معنایی، رفتاری و محیطی، 36 درون مایه فرعی، 34 راهکار توسعه و 9 خلا قانونی منجر شد. بررسی ها نشان داد که تشکیل کمیته چانه زنی با دولت، مجلس و سازمان صداوسیما لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: باشگاه های فوتبال، پخش تلویزیونی، تحقیق کیفی، خلاهای قانونی، صداوسیما
  • امیر قنبرپور نصرتی *، احمد علی آصفی، حمیدرضا صفری جعفر لو صفحات 207-222
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر فرهنگ و عدالت سازمانی بر اثربخشی سازمانی در فدراسیون های ورزشی بود. به این منظور از پرسشنامه های فرهنگ سازمانی کامرون و کوئین (1999)، عدالت سازمانی کیم و لونگ (2007) و اثربخشی سازمانی هسو (2002) استفاده شد. جامعه آماری تحقیق کارشناسان فدراسیون های ورزشی بود که 227 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها و شناسایی تاثیرات متغیرهای تحقیق از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS استفاده شد. یافته ها نشان داد اثر فرهنگ سازمانی (52/0=β، 50/ 12=t) و عدالت سازمانی (42/0=β، 72/9=t) بر اثربخشی سازمانی، مثبت و معنادار است. همچنین نتایج نشان داد که این دو متغیر در مجموع 76/0 درصد از تغییرات اثربخشی سازمانی را تبیین می کنند. با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می شود که فدراسیون های ورزشی با تحلیل وضع موجود و شناسایی سطح و فرهنگ سازمانی حاکم بر فدراسیون به طراحی الگوی فرهنگ سازمانی مطلوب و اثرگذار بپردازند و با رعایت انصاف و برابری در رویه ها و فرایندهای سازمانی چون تخصیص دستمزد، پاداش، ارتقای شغل و همچنین داشتن رفتاری عادلانه با کارکنان زمینه دستیابی به اهداف سازمانی و داشتن سازمانی اثربخش را فراهم کنند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، عدالت سازمانی، فدراسیون، فرهنگ سازمانی، معادلات ساختاری
  • میثم ابیاری براتی، سید احمد نژاد سجادی*، اسماعیل شریفیان صفحات 223-234
    هدف از این پژوهش تعیین میزان تاثیر بردگرایی (میل به پیروزی) بر ابعاد تعهد ورزشی بازیکنان تیم های فوتبال بانوان لیگ برتر کشور بود. روش تحقیق از نوع همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل بازیکنان 11 تیم (200 نفر) فوتبال لیگ برتر سراسر کشور بود که در دومین دوره لیگ برتر بانوان شرکت کرده بودند و حداقل شش ماه سابقه فعالیت در تیم مربوطه را داشتند. نمونه پژوهش به صورت تمام شمار انتخاب شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دیتر (1988) (90/0α=)، مشتمل بر 6 سوال برای بررسی انگیزه بردگرایی و پرسشنامه (14 سوالی) تعهد ورزشی اسکانلان (1993) (α=0/86که برای بررسی علت ادامه مشارکت افراد در ورزش های خاصی طراحی شده است، استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی، در قسمت آمار استنباطی از تحلیل رگرسیون ساده و مدل یابی معادلات ساختاری با تاکید بر نرم افزار Amos18 استفاده شد. نتایج نشان داد میل به پیروزی بر تعهد ورزشی بازیکنان تاثیر دارد و مدل رگرسیونی تقریبا 34 درصد واریانس متغیر ملاک را پیش بینی می کند. در واقع با افزایش میل به پیروزی بانوان فوتبالیست میزان تعهد ورزشی آنان نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بردگرایی، تمایل به پیروزی، تعهد ورزشی، فوتبال بانوان لیگ برتر
  • معصومه فدایی ده چشمه، حسین عیدی *، همایون عباسی صفحات 235-249
    هدف پژوهش حاضر ارائه مدل غرور ملی و ابعاد آن با تاکید بر ورزش است. جامعه آماری پژوهش کلیه استادان و دانشجویان مقطع دکتری رشته های تربیت بدنی و سایر رشته ها در دانشگاه های دولتی کشور بودند. از روش نمونه گیری خوشه ایبر مبنای توزیع جغرافیایی استفاده شد. نمونه های پژوهش، براساس تحلیل عاملی اکتشافی حداقل 2 و حداکثر 10 برابر گویه های پرسشنامه تعیین و در نهایت 325 پرسشنامه جمع آوری شد. از پرسشنامه محقق ساخته با مطالعه مبانی نظری، مصاحبه نیمه هدایت شده با استادان مدیریت ورزشی و علوم اجتماعی در یک فرایند اکتشافی تنظیم شد. با استفاده از نرم افزار لیزرل و تحلیل عاملی تاییدی مدل غرور ملی در قالب هفت عامل غرور فرهنگی و ادبی، غرور ناشی از تاریخ و تمدن، غرور نظامی، غرور سیاسی، غرور علمی، غرور اقتصادی و غرور ورزشی، شناسایی شدند. همچنین شاخص ها دارای برازندگی مناسب مدل بود. پیشنهاد می شود پژوهشگران به آزمایش و توسعه این مدل در حوزه های مختلف ورزش و غیرورزشی بپردازند.
    کلیدواژگان: غرور علمی، غرور ملی، غرور نظامی، غرور ورزشی، هویت ملی
  • محسن وحدانی *، مرتضی پایمزد، نجمه رضاسلطانی صفحات 251-264
    هدف از این تحقیق شناسایی رابطه بین انگیزش ورزشی و تحلیل رفتگی ورزشی در بازیکنان فوتبالحاضر در دوازدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان پسر کشور بود. روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود. 160 نفر از بازیکنان عضو تیم های فوتبال دانشگاه ها دو ابزار این پژوهش را تکمیل کردند: 1. پرسشنامه انگیزه ورزشی پلتیر و همکاران (SMS-1995) با 24 آیتم و در مقیاس 7 ارزشی لیکرت که شش خرده مقیاس متغیر را ارزیابی می کند؛ 2. پرسشنامه تحلیل رفتگی ورزشی ریدک و اسمیت (ABQ-2001) با 15 سوال و در مقیاس 5 ارزشی لیکرت، که سه خرده مقیاس متغیر را ارزیابی می کند. برای تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، و آزمون رگرسیون چندگانه در سطح معناداری α≤0.05 با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین مولفه های انگیزش درونی و تحلیل رفتگی (15/0- = r، 04/0 = P)، تنظیم یکپارچه و تحلیل رفتگی (16/0- = r، 04/0 = P)، تنظیم همانندسازی شده و تحلیل رفتگی (26/0- = r، 01/0 = P) و تنظیم درون فکنی شده و تحلیل رفتگی (28/0- = r، 01/0 = P) رابطه معکوس و معنادار و بین بی انگیزگی و تحلیل رفتگی ورزشی (60/0= r، 01/0 = P) رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که مجموعه مولفه های انگیزش ورزشی، نزدیک به 35 درصد از واریانس متغیر تحلیل رفتگی ورزشی را تبیین می کنند. براساس نتایج این تحقیق و بر طبق نظریه خودمختاری، می توان تبیین کرد که با ارضای نیازهای روان شناختی فرد، انگیزش فرد و بهزیستی روان شناختی او به حداکثر می رسد و احتمال کمتری وجود دارد که فرد دچار تحلیل رفتگی شود.
    کلیدواژگان: المپیاد ورزشی، انگیزش ورزشی، بازیکنان فوتبال، بی انگیزگی، تحلیل رفتگی ورزشی
  • ادریس قادرپور*، آرام سپهری وند، محمد سلطان حسینی صفحات 265-279
    هدف از این پژوهش بررسی جایگاه اقتصادی استادیوم ها و تیم های ورزشی حرفه ای بر شاخص درآمد افراد در شغل های مرتبط بود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و روش تحقیق توصیفی-کتابخانه ای-تحلیلی است. جامعه آماری، کلیه افراد شاغل در شغل های مرتبط در هشت شهر بزرگ ایران بودند که طی سال های 1388 تا 1390 یک تیم فوتبال لیگ برتری داشتند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری در دسترس و مجموع کل اطلاعات جمع آوری شده، 1037 مورد بود. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه طرح هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران استفاده شد. همچنین با مراجعه حضوری به فدراسیون، سازمان لیگ و تحقیقات کتابخانه ای داده های تعداد استادیوم ها، تعداد بازی های برگزارشده، وجود یا نبود تیم و ظرفیت استادیوم ها جمع آوری شد. در تجزیه وتحلیل داده ها برای تخمین مدل اقتصادسنجی از داده های تابلویی و برای رسیدن به مدل بهینه از آزمون F، آزمون هاسمن و آزمون بروش-پاگان با استفاده از Eviews استفاده شد. نتایج نشان داد که وجود تیم های حرفه ای و استادیوم ها در شهرها، روی درآمد افراد تاثیر مثبت و معنا داری ندارد. با توجه به نتایج پژوهشبودجه های عمومی شهری برای ساخت استادیوم ها یا حضور تیم ها نباید با هدف به وجود آمدن مزایای اقتصادی در شهرها صورت گیرد.
    کلیدواژگان: استادیوم، اقتصاد ورزش، تیم حرفه ای، درآمد، لیگ برتر
  • محمد سالاری محمد آباد*، محمد مازیاری صفحات 281-297
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر ساختار سازمانی بر درگیری شغلی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان از طریق نقش واسطه ای توانمندسازی روان شناختی بود. جامعه آماری تحقیق شامل تمام کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های کرمان (50 =N) و یزد (45= N) بود. با توجه به کوچک بودن جامعه آماری، تمام افراد به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند (95=n=N)، که از این تعداد، 76 پرسشنامه (کرمان 40 نفر و یزد 36 نفر) برگشت داده شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های ساختار سازمانی شاسکین و موریس (1984)، توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (1995) و درگیری شغلی کانونگو (1982) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار pls استفاده شد. نتایج نشان داد توانمندسازی روان شناختی بر درگیری شغلی اثر معنا دار دارد (49/0=β). همچنین، ساختار ارگانیکی و ساختار مکانیکی بر توانمندسازی روان شناختی اثر معنادار دارند (به ترتیب 30/0=β، 34/0=β). به علاوه، نتایج غیرمستقیم نشان داد که توانمندسازی روان شناختی بین ساختار ارگانیکی و درگیری شغلی (15/0=β)، همچنین بین ساختار مکانیکی و درگیری شغلی (17/0=β)، دارای نقش واسطه ای است. نتایج نشان داد برای افزایش درگیری شغلی کارکنان باید توانمندسازی روان شناختی و ساختار سازمانی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، درگیری شغلی، ساختار ارگانیکی، ساختار مکانیکی، کارکنان
  • سعید یاری خیاوی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی، مجید جلالی فراهانی صفحات 299-313
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین فرهنگ سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان بود. تحقیق حاضر، از نوع توصیفی است که با روش تحقیق همبستگی و به صورت میدانی به اجرا در آمد. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارشناسان وزارت ورزش و جوانان (300≈N نفر) بودند. با توجه به محدود بودن جامعه آماری از روش نمونه گیری کل شمار استفاده شد. از مجموع 300 پرسشنامه توزیع شده، 251 پرسشنامه (66/83 درصد) قابل استفاده بود. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های اطلاعات فردی، پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (2000)، (959/0=α) و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی ارگان وکانوسکی (1996) (714/0=α) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندمتغیره، تحلیل مسیر و برای ارائه مدل از روش مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که بین فرهنگ سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (01/0P≤). نتایج رگرسیون خطی چندمتغیره نیز نشان داد از بین ابعاد فرهنگ سازمانی به ترتیب مشارکتی (41/0=β) و انعطاف پذیری (31/0-=β) مهم ترین عوامل پیش بینی کننده شهروندی سازمانی اند (01/0P≤). بنابراین مدیران وزارت ورزش و جوانان می توانند با ایجاد تاثیرات مطلوب در فرهنگ سازمانی موجب افزایش بروز رفتارهای شهروندی سازمانی از سوی کارکنان این سازمان شوند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، فرهنگ انعطاف پذیری، فرهنگ سازمانی، فرهنگ مشارکتی، وزارت ورزش و جوانان
|
  • Hiwa Bahramfard *, Mohammad Khabiri, Masoud Ferydoni, Solayman Sayedi Pages 169-187
    The aim of this study was to investigate the stability of various factors influencing Iran football premier league teams (manager, coach, players) and their role in their team success. The method was descriptive-correlation and the statistical population consisted of all team of Iran football premier league from the 1st to the 11th round. For data collection, which included names and numbers of all managers, coaches and players of different teams in the premier league in the mentioned rounds, interviews with the Football Federation, the League Organization and the clubs and also sport websites and newspapers were used. The type of collected data was parametric according to k-s test; the data were analyzed with descriptive statistics, ANOVA and paired t test. Findings showed a direct relationship between stability in the managers, coaches and players and achieving success (ranking). Also, coache's variation did not provide suitable outcomes for the teams during the season.
    Keywords: stability, success in sport, stability in football, team stability
  • Shamsoodin Rezaei *, Mojtaba Amiri, Hashem Kozechiyan Pages 189-206
    TV broadcasting right is one of the main sources of financial income for football clubs in the world. However, this right has not been legalized in Iran yet and has caused many serious problems for Iranian football clubs. The aim of this study was to investigate legal gaps and obstacles and to provide strategies to improve the relationships between football clubs and Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) Organization. To this end, a qualitative research method was adopted, and deep interviews with 31 elites who were aware of this subject were conducted. The results of interview analysis revealed seven categories of main obstacles: legal-law, economic-political, managerial, structural, semantic, behavioral and environmental factors, 36 subcategories, 36 subcategories, 34 developmental guidelines and 9 legal gaps. It seems necessary to form a negotiation committee between government, parliament and IRIB Organization.
    Keywords: Broadcasting Organization, football clubs, legal gaps, qualitative research, TV broadcasting
  • Amir Ghanbarpoor*, Ahmad Ali Asefi, Hamid Safari Pages 207-222
    The aim of this study was to investigate the effect of organizational culture and organizational justice on organizational effectiveness in sport federations. For this purpose, Cameron and Quinn Organizational Culture (1999), Kim and Lung (2007) Organizational Justice, and Hsu (2002) Organizational Effectiveness questionnaires were used. Statistical population consisted of experts of sport federations and 227 subjects were selected as the sample. For data analysis and identification of the effects of research variables, Structural Equation Modeling was used with Smart PLS software. Findings showed that the effect of organizational culture (=β0.52, t=12.50) and organizational justice (=β0.42, t=9.72) on organizational effectiveness was positive and significant. The results showed that these two variables totally explained the 0.76% of variations of organizational effectiveness. According to the results of the study, it is suggested that sport federations should design an effective and desirable organizational culture model by analyzing the current situation and identifying the dominated level of organizational culture, and form the basis for the achievement of the organizational goals and having an effective organization by a focus on justice and equity in organizational procedures and processes such as wages, compensation, job promotion and a fair treatment with employees.
    Keywords: effectiveness, federation, organizational justice, organizational culture, structural equation
  • Meysam Abyary, Ahmad Sajadi *, Esmaeil Sharifian Pages 223-234
    The aim of this study was to determine the effect of win orientation (willingness to win) on sport commitment dimensions in women's football premier league of Iran. Research method was correlation and application in terms of aim. The population consisted of football players of 11 premier league teams in Iran (N=200) who participated in the 2nd Women's Premier League and had at least 6 months of membership in the mentioned teams. The sample was equal to the population. To collect data, Deeter (1988) Questionnaire (6 items, α=0.90) was used to examine win orientation and Scanlon (1993) Sport Commitment Questionnaire (14 items, α=0.86) was applied to examine the reasons why athletes persist to participate in specific sports. For data analysis, descriptive and inferential statistics (simple regression and Structural Equation Model) with Amos18 software were used. Results showed that win orientation had an effect on player's sport commitment and regression model predicted almost 34% of the variance of criterion variable. In fact, an increase in win orientation in these football players improves their sport commitment.
    Keywords: premier league, sport commitment, willingness to win, win orientation, women's football
  • Masomeh Fadaeii, Hosein Eydi *, Homayoun Abbasi Pages 235-249
    The aim of this study was to design national pride model and its dimensions with an emphasis on sport. Statistical population consisted of all professors and PhD students of physical education and other disciplines in state universities. Cluster sampling method was used based on geographical distribution. Sample was determined as at least 2 and maximum 10 times more than items of the questionnaire based on exploratory factor analysis and 325 questionnaires were collected. Using a researcher-made questionnaire with a review of literature, a semi-structured interview with professors of sport management and social sciences was conducted in an exploratory process. Using Lisrel software and confirmatory factor analysis, seven factors (cultural and literature pride, history and civilization pride, military pride, political pride, science pride, economic pride and sports pride) were detected. Also all indexes of the model had good fit. It is suggested that researchers should test and develop this model in different sport and non-sport fields.
    Keywords: military pride, national identity, national pride, science pride, sport pride
  • Mohsen Vahdani *, Morteza Paimozd, Najmeh Rezasoltani Pages 251-264
    The aim of this study was to identify the relationship between sport motivation and athletic burnout in male soccer players participating in the 12th universiade in Iran. The research method was descriptive/correlational method. 160 players who were members of soccer teams of universities completed these 2 questionnaires: 1- Sport Motivation Scale (SMS) by Pelletier et al. (1995) with 24 items and with 7-point Likert scale assessed 6 subscales of the variable, 2- Athletic Burnout Questionnaire (ABQ) by Radak & Smith (2001) with 15 items and 5-point Likert scale assessed 3 subscales of the variable. The data were analyzed by SPSS, Pearson correlation coefficient test and multiple regression analysis at significance level of α≤0.05. The results revealed a reverse and significant relationship between internal motivation and burnout (r= -0.15, P=0.04), integrated regulation and burnout (r= -0.16, P=0.04), identified regulation and burnout (r= -0.26, P=0.01) and introjected regulation and burnout (r= -0.28, P=0.01). There was a direct and significant relationship between amotivation and burnout (r=0.60, P=0.01). Also, the results showed that the components of athletic motivation explained almost 35% of the variance of athletic burnout variable. So, based on these results and according to self-determination theory, it can be explained that motivation and psychological well-being of persons will maximize by satisfying their psychological needs, and thus it is less likely to experience burnout.
    Keywords: amotivation, athletic burnout, soccer players, sport motivation, universiade
  • Edris Qaderpour *, Aram Sepehriwand, Mohammad Soltan Hoseini Pages 265-279
    The aim of this study was to examine the economic position of stadiums and professional sport teams on index of income of those people in related jobs. This study was application in terms of the goal and the method was description-library-analysis. Statistical population consisted of all employees in related jobs in 8 big cities in Iran that had a football team in premier league in 2010-2012. Statistical sample was equal to available statistical population and total collected data were 1037 cases. In order to collect data, the questionnaire of household expenditure-income plan of the Statistical Center of Iran was used. Also, the researchers visited federation, league organization, conducted library research and collected the number of stadiums, the number of played games, having/not having a team and stadium capacity. In data analysis, panel data was used to estimate the econometric model. To reach the optimum model, F test, Hausman test and Breusch-Pagan test were applied using Eviews. The obtained results showed that professional teams and stadiums in cities did not have any positive and significant effects on income. The results also showed that the public urban budgets should not be used to construct stadiums and/or teams should not attend the cities with the aim of creating economic benefits there.
    Keywords: income, premier league, professional team, sports economics, stadium
  • Mohammad Salari *, Mohammad Mazyari Pages 281-297
    The aim of this study was to investigate the effect of organizational structure on job involvement of employees of Sport and Youth general offices through the mediating role of psychological empowerment. The population involved all employees of Sport and Youth general offices of Kerman (N=50) and Yazd (N=45) provinces. Given the small statistical population, whole employees were selected as the sample (N=n=95) and 76 questionnaires (Kerman 40 and Yazd 36) were returned. For data collection, Questionnaire of Organizational Structure of Sashkin and Morris (1984), Questionnaire of Psychological Empowerment of Spreitzer (1995), and Questionnaire of Job Involvement of Kanungo (1982) were used. Structural Equation Modeling and PLS software were used to analyze the data. Results indicated that psychological empowerment significantly affected job involvement (β=0.49). Also, organic structure and mechanic structure both significantly affected psychological empowerment (β=0.30, β=0.34 respectively). Furthermore, indirect results showed that psychological empowerment acted as a mediator between organic structure and job involvement (β=0.15), as well as between mechanic structure and job involvement (β=0.17). Thus, psychological empowerment and organizational structure must be considered to increase job involvement of employees.
    Keywords: employees, job involvement, mechanic structure, organic structure, psychological empowerment
  • Saeed Yari Khiyavi *, Ebrahim Alidoust Gahfarrokhi, Majid Jalali Farahani Pages 299-313
    The aim of this study was to examine the relationship between organizational culture and organizational citizenship behavior in Ministry of Sport and Youth. This descriptive study was conducted by correlation method as a field. The population consisted of all employees who were working in Ministry of Sport and Youth (N=300). Due to the limited number of population, census sampling method was used. 300 questionnaires were distributed, but 251 ones (83.66%) could be used. Demographic information questionnaire, Organizational Culture Questionnaire (Denison, 2000) (α=0.959) and Organizational Citizenship Behavior Scale (Organ et al., 1996) (α=0.714) were used. For data analysis, descriptive and inferential statistics including Spearman correlation test, multivariate regression and path analysis were used; for model design, structural equation modeling was applied. Results showed a significant positive relationship (P≤0.01) between organizational culture and organizational citizenship behavior. The results of multivariate linear regression revealed that involvement culture (β=0.41) and adaptability culture (β=0.31) (among all dimensions of organizational culture) were the most important predictors of organizational citizenship behavior (P≤0.01). Therefore, the managers of Ministry of Sport and Youth can increase the incident of organizational citizenship behavior in the employees of this organization through providing suitable effects in organizational culture.
    Keywords: adaptability culture, involvement culture, Ministry of Sport, Youth, organizational citizenship behavior, organizational culture