فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 32 (امرداد و شهریور 1395)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 32 (امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی سلیمی *، محمد سلطان حسینی، ابراهیم خلیلی صفحات 329-342
    هدف از پژوهش حاضر ارائه ایده ای جدید در مکان گزینی اماکن ورزشی بود. در مرحله اول محدوده مطالعاتی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی و براساس معیارهای دوازده گانه دوری یا نزدیکی به عناصر و کاربری های مختلف شهری به شش طیف گسسته تقسیم شد که اراضی با حداکثر ارزش با مساحتی برابر 8/1502965 متر مربع، 6 درصد از محدوده را تشکیل می دادند. پس از آن با تشکیل تیم تحقیقاتی، محدوده با بالاترین ارزش، مورد برداشت میدانی قرار گرفت که 5 قطعه زمین A، B، C، D و E به عنوان ورودی های حالت گسسته در نظر گرفته شدند. این قطعه زمین ها، در دنیای واقعی و به لحاظ دیگر معیارها قابل ملاحظه و تحقیق برای ساخت اماکن ورزشی جدید بودند. به منظور اولویت بندی این ورودی ها از چهار روش تاپسیس، الکتر، ساو و تاکسونومی استفاده شد که معیارهای مشترک آنها را قیمت، شرایط ژئومورفیک، قابلیت تملیک، ارزش کاربری موجود، جمعیت، دسترسی و همچنین فاصله از اماکن ورزشی مجاور تشکیل می دادند. در نهایت با جمع بندی نتایج حاصل از روش های یادشده توسط یک مجموعه رتبه بندی جزئی (POSET)، مشخص شد که قطعه زمین C بهترین مکان برای ساخت مکان ورزشی جدید است.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، تکنیک POSET، روش های تصمیم گیری، شهر اصفهان، مکان یابی
  • محمدعلی زیردست*، اسماعیل شریفیان صفحات 343-357
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی موانع موثر بر مشارکت افراد ضایعه نخاعی ایران در فعالیت های بدنی تفریحی اجرا شد. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری اطلاعات از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی بود که به صورت پیمایشی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش شامل افراد ضایعه نخاعی تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور بود (12851=N) که 443 نفر به صورت خوشه ایاز 10 استان کشور به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی محتوایی آن را استادان متخصص حوزه اوقات فراغت (10 نفر) و ضایعه نخاعی (5 نفر) تایید کردند و پایایی آن نیز در یک مطالعه راهنما با 50 نفر و استفاده از آلفای کرونباخ، 87/0محاسبه شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل اکتشافی و آزمون تحلیل مسیر استفاده شد. پس از دسته بندی موانع با تحلیل اکتشافی در شش گروه موانع طراحی محیطی و ساختمانی، موانع اطلاعاتی، موانع روحی و جسمانی، موانع دسترسی، موانع حمایت اجتماعی و موانع اقتصادی، مدل پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل مسیر، بررسی شد. نتایج نشان داد مدل پژوهش در سطح قابل قبولی از برازندگی قرار دارد و از بین شش مانع شناسایی شده برای مدل، موانع اقتصادی بیشترین و موانع اجتماعی کمترین تاثیر را بر مشارکت افراد ضایعه نخاعی ایران در فعالیت های بدنی تفریحی داشتند. در نتیجه با توجه به تاثیر زیاد موانع اقتصادی، پیشنهاد می شود برای کمک به افزایش مشارکت افراد ضایعه نخاعی ایران در فعالیت های بدنی تفریحی، اولویت بیشتری به رفع این موانع داده شود.
    کلیدواژگان: تفریح، ضایعه نخاعی، فعالیت بدنی، معلولیت، موانع مشارکت
  • اعظم شادی وند *، طاهره ازمشا، عبدالرحمن مهدی پور صفحات 359-373
    هدف از این مطالعه تعیین عوامل موثر بر ارزش ویژه برندهای ورزشی داخلی از طریق مدل سازی معادلات ساختاری بود. روش پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است. 210 نفر از ورزشکاران نخبه شهر اهواز با استفاده از نمونه گیری تصادفی و جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند (N=450). ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی آن توسط تعدادی از استادان صاحب نظر در این حوزه مورد سنجش قرار گرفت و پایایی آن 89/0 محاسبه شد. برای تحلیل توصیفی از نرم افزار SPSS و برای تحلیل استنباطی داده ها از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS بهره گرفته شد. تاثیرگذارترین مسیر مدل تحقیق تاثیر کیفیت ادراک شده بر وفاداری به برند با ضریب مسیر 91/0 بود. نتایج نشان داد که آمیخته بازاریابی (محصول، قیمت، توزیع و ترویج) بر سه بعد ارزش ویژه برند (آگاهی/تداعی از برند، کیفیت ادراک شده و وفاداری به برند) تاثیرگذارند و این سه بعد بر همدیگر و بر ارزش ویژه برند نیز تاثیر می گذارند. بنابراین محصول باکیفیت، قیمت مورد انتظار، تبلیغات وسیع تر و مکان های توزیع مناسب هر کدام سهم فزاینده ای در بالا بردن ارزش ویژه برندهای ورزشی داخلی دارند.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه، آگاهی از برند، آمیخته بازاریابی، کیفیت ادراکی، وفاداری
  • سیده سحر سیدی نجات، قاسم مهرابی*، محمد ابراهیم رزاقی صفحات 375-388
    هدف این پژوهش، ارزیابی و اولویت بندی مهارت های مدیران ورزش و جوانان استان مازندران بود. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و از لحاظ هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان و خبرگان ادارات ورزش و جوانان استان بودند که بدین منظور 80 نفر از کارکنان و 12 نفر از کارشناسان ارشد و خبرگان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه 21 سوالی ارزیابی مهارت مدیران برگرفته از پژوهش فردی آذر (1380) بود. روایی ابزار را 10 نفر استادان و صاحب نظران تایید کردند و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 89/0= α به دست آمد. از روش TOPSIS برای ارزیابی مهارت مدیران و از روش AHP-FUZZY برای محاسبه وزن یا ضریب اهمیت شاخص های هر یک از مهارت مدیران ورزش استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد اولویت مهارت مدیران به ترتیب ادراکی (اهداف راهبردی و بلندمدت، آگاهی از قوانین و مقررات)، انسانی (شنود موثر، نفوذ بر افراد) و فنی (تفویض اختیار، تخصیص منابع) است. با توجه به نتایج تحقیق، آموزش مدیران ورزشی، پرورش و تقویت شاخص های مذکور در مهارت مربوط یکی از راهکارهای افزایش عملکرد مدیران در نمونه مورد بررسی است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، تاپسیس، مدیران، مهارت، ورزش
  • حوریه دهقانپوری*، فاطمه عبدوی، مهتا اسکندرنژاد صفحات 389-405
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تبلیغات برند ورزشی آدیداس بر تغییرات الکتروآنسفالوگرافیک مشتریان در بازاریابی عصبی است. تحقیق از نوع کاربردی و نیمه تجربی است. نمونه آماری حدود 40 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز (ورزشکاران و غیرورزشکاران علاقه مند و غیرعلاقه مند به مارک آدیداس، راست دست، 35-20 ساله و بدون سابقه بیماری و جراحی در نواحی سر و جمجمه) بودند. ابزار گردآوری داده ها، دستگاه پروکامپ2 بود. مدل کلی تحقیق از چهار مرحله اصلی، انتخاب نمونه، مشاهده و بررسی فعالیت امواج مغزی آزمودنی ها قبل از مشاهده آگهی تبلیغاتی، بررسی فعالیت امواج مغزی آنها حین مشاهده آگهی تبلیغاتی و در نهایت بررسی فعالیت امواج مغزی پس از مشاهده آگهی تبلیغاتی بود. اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزار BioGraph Infiniti و 16Spss به داده های کمی تبدیل شدند. از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های مکرر و از رویکرد لامبدای ویلکز برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین فعالیت فرکانس دلتا، تتا، آلفا و بتا در هر چهار گروه قبل، حین و پس از مشاهده تبلیغات تفاوت داشت. بنابراین، با ایجاد زمینه درک همه جانبه و بهتر مصرف کننده و توسعه دانش پایه در این حوزه، می توان امکان تحقق و دسترسی اهداف تبلیغاتی را در بخش ورزش در کشور تسهیل کرد.
    کلیدواژگان: الکتروآنسفالوگرافیک، بازاریابی عصبی، برند، تبلیغات، مشتریان
  • ابوالفضل فراهانی، رامین ایرجی نقندر* صفحات 407-420
    هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی پرسشنامه جهت گیری اخلاقی در دانشجویان ورزشکار بود. جامعه آماری شامل دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد (450=N) بود که از بین آنها 186 آزمودنی به شکل تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه 14 سوالی جهت گیری اخلاقی (میلتیادیس، 2010) بود که دارای دو مولفه (اخلاق وظیفه شناسی و اخلاق غایت شناسی) است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه پس از ترجمه توسط استادان متخصص مدیریت ورزشی تایید شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از شاخص های توصیفی برای توصیف داده ها، از آلفای کرونباخ برای تعیین همسانی درونی و از تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه استفاده شد. یافته ها نشان دهنده همسانی درونی (72/0=α) برای پرسشنامه جهت گیری اخلاقی بود. در خصوص روایی سازه و براساس میزان روابط و T-value، تمامی سوال ها رابطه معناداری با مولفه ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای مولفه خود باشند. شاخص های نسبت x2 به df (64/4) و 060/0=RMSEA هم برازش مدل را تایید کردند. همچنین تمامی مولفه ها پیشگوی خوبی برای مفهوم جهت گیری اخلاقی بودند. در نتیجه روایی درونی و بیرونی مدل «جهت گیری اخلاقی» تایید شد. در نهایت می توان گفت که پرسشنامه جهت گیری اخلاقی در ورزش ابزار اندازه گیری معتبر و پایاست که می توان برای ارزیابی جهت گیری اخلاقی دانشجویان ورزشکار از آن استفاده کرد و نتایج باثباتی هم به دست آورد.
    کلیدواژگان: پایایی، جهت گیری اخلاقی، دانشجو، روایی، ورزشکار
  • هوشیار فتاحی *، میر محمد کاشف صفحات 421-437
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سرمایه فکری و عملکرد سازمانی بر کیفیت خدمات انجام گرفته است. روش تحقیق، توصیفی و طرح پژوهشی همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان زن و مرد ادارات کل ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی به تعداد 219 است که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند 180 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از سه پرسشنامه استاندارد سرمایه فکری براساس مدل استورات، عملکرد سازمانی براساس مدل کارت امتیازی متوازن و کیفیت خدمات براساس مدل سروکوال استفاده شد. داده های تحقیق پس از جمع آوری با استفاده نرم افزارهای آماری LISREL، SPSS تحلیل شدند. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که اثر مستقیم مولفه های سرمایه انسانی بر عملکرد سازمانی (18/0) و کیفیت خدمات (28/0) در سطح 05/0 مثبت و معنادار است. اثر سرمایه مشتری بر کیفیت خدمات (57/0) در سطح 05/0 مثبت و معنادار است. اثر مستقیم عملکرد سازمانی بر کیفیت خدمات (17/0) در سطح 05/0 مثبت و معنادار است. اثر غیرمستقیم مولفه های سرمایه فکری با نقش واسطه ای عملکرد سازمانی بر کیفیت خدمات معنادار نبود.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، سرمایه فکری، عملکرد سازمانی، کارکنان، کیفیت خدمات
  • ناصر بای*، رضا سلیمانی مقدم، سعیده مقصودلو صفحات 439-452
    هدف این تحقیق، بررسی رابطه بین حمایت سازمانی و مشتری مداری کارکنان در ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود. جامعه آماری تحقیق 203 نفر از کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان در سال 1393 بود که بر حسب جدول کوکران، 132 نفر به شیوه انتخاب تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و در نهایت 125 پرسشنامه عودت داده شد. برای جمع آوری داده های تحقیق از پرسش نامه های حمایت سازمانی یاواس و باباکوس (2009) و مشتری مداری داناوان و همکاران (2004) استفاده شد. ثبات درونی پرسشنامه ها توسط آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 84/0 و 87/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین حمایت مدیریت و مشتری مداری کارکنان ارتباط مثبت و معنا داری وجود دارد. بین آموزش و مشتری مداری کارکنان نیز ارتباط مثبت و معنا داری مشاهده شد. بین ارائه پاداش و مشتری مداری کارکنان ارتباط مثبت و معنا داری وجود دارد. توانمندسازی کارکنان نیز ارتباط مثبت و معنا داری با مشتری مداری کارکنان داشت. از بین ابعاد حمایت سازمانی، توانمندسازی کارکنان و ارائه پاداش توانایی پیش بینی مشتری مداری کارکنان را دارند. پیشنهاد می شود مدیران ادارات ورزش و جوانان استان گلستان با ایجاد جو حمایتی از کارکنان خود، زمینه مشتری مداری آنان را فراهم سازند.
    کلیدواژگان: آموزش کارکنان، ارائه پاداش، استان گلستان، حمایت سازمانی، مشتری مداری
  • سید محمد میرکمالی، مهدی صحرایی بیرانوند*، یونس رومیانی صفحات 453-465
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مدیریت راهبردی منابع انسانی بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی سرمایه انسانی در دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی تهران انجام گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی- علی است و جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان و استادان دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی تهران (وابسته به وزارت علوم،تحقیقات و فناوری) در سال تحصیلی 94-93 به تعداد 166نفرند. نمونه آماری 126 نفر است که با استفاده از جدول مورگان و به روش طبقه ای تخصیصی با حجم متناسب انتخاب شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های مدیریت راهبردی منابع انسانی تعدیل شده هانگ و چانگ (2005) با آلفای 92/0، پرسشنامه سرمایه انسانی امیری (1391) با آلفای 85/0 و عملکرد سازمانی احمدی (1392) با آلفای 94/0، استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای آماری spss و lisrel استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که مدیریت راهبردی منابع انسانی به صورت مستقیم (59/0 (β=و غیرمستقیم با نقش واسطه ای سرمایه انسانی (22/0β=) بر عملکرد سازمانی اثرگذار است (در مجموع 81/0 β=). همچنین سرمایه انسانی بر عملکرد سازمانی تاثیر می گذارد (71/0= β).
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، سرمایه انسانی، عملکرد سازمانی، مدیریت راهبردی، منابع انسانی
  • سید رضا حسینی نیا *، میثم رحیم زاده، بهاره رادفر صفحات 467-480
    هدف این پژوهش بررسی ارتباط سبک رهبری خدمتگزار مربیان با کارامدی تیمی و رضایت مندی ورزشکاران لیگ برتر هندبال مردان ایران بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود که با استفاده از پرسشنامه های استاندارد رهبری خدمتگزار، کارامدی تیمی و رضایت مندی ورزشکار انجام گرفت. ورزشکاران دوازده تیم لیگ برتر هندبال مردان (216 نفر) در سال 1390 جامعه آماری تحقیق بودند که 105 پرسشنامه به طور تصادفی جمع آوری و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، مدلسازی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاکی از آن بود که رهبری خدمتگزار با کارامدی تیمی و رضایت مندی ورزشکاران ارتباط مثبت و معنا داری دارد، اما کارامدی تیمی با رضایت مندی ورزشکاران ارتباط معنا داری را نشان نداد. همچنین از بین سه خرده مقیاس رهبری، فقط خرده مقیاس اعتماد بر رضایت مندی و خرده مقیاس های خدمت رسانی و فروتنی بر کارامدی تیمی تاثیر مستقیم و معنادار داشتند. کلیه شاخص های برازش دو مدل نیز نشان از برازش مطلوب مدل دارند.
    کلیدواژگان: تواضع، رضایت مندی، رهبری خدمتگزار، کارامدی تیمی، لیگ هندبال
|
  • Mehdi Salimi *, M. Soltanhoseini, E. Khalili Pages 329-342
    The aim of this study was to introduce a new idea in site selection of the sport facilities. At first, the studied domain was categorized into 6 incoherent scales by AHP method and based on 12 criteria including different urban land uses and elements. The lands with the maximum value and the area of 1502965.8 m2 comprised 6% of the whole domain. Then, after teaming up on the research project, the area with the highest value was examined by field estimation and 5 plots of land (A, B, C, D, and E) were considered as the inputs of discrete state. These plots were the lands which were capable of being considered and researched to build new sports facilities in the real world and in terms of other criteria. To prioritize these inputs, four methods of TOPSIS, ELECTRE, SAW and Taxonomy were used whose common criteria were the price, geomorphic conditions, ability to get possessory right, present use value, population, accessibility and distance from nearby sports facilities. Finally, the results from abovementioned methods were gathered and analyzed by POSET technique and it was determined that the piece of land C was the best place to build a new sport facility.
    Keywords: decision making methods, Isfahan city, POSET technique, site selection, sport facilities
  • Ma Zebardast*, E. Sharifian Pages 343-357
    The aim of this study was to assess the barriers to participation of Iranian people with SCI in recreational physical activity (RPA). Methodology of this survey was applied in terms of goal and descriptive-analytical with regard to data collection. The statistical population consisted of people with SCI under the supervision of the State Welfare Organization of Iran (N=12851), and 443 subjects were selected from 10 provinces as the statistical sample by cluster sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. Its content validity was confirmed by 10 leisure time and 5 spinal cord injury experts and its reliability was found by Cronbach’s alpha coefficient (α=0.87) in a pilot study (n=50). Exploratory factor analysis and path analysis were used for data analysis. Exploratory factor analysis categorized the barriers in six groups: environmental and structural barriers, informational barriers, emotional and physical barriers, accessibility barriers, social support barriers and economic barriers. Then, the model was examined by path analysis. Results showed that the model had an acceptable fit and among the six groups of barriers for the model, the economic barriers and social barriers respectively had the most and the least effects on participation of Iranian people with SCI in RPA. According to the great effect of economic barriers, it is recommended that greater priority should be given to remove these barriers in order to help increasing the participation of Iranian people with SCI in RPA.
    Keywords: disability, participation barriers, physical activity, recreation, spinal injury
  • Aazam Shadivand *, Tahereh Azmsha, Abdolrahman Mehdipour Pages 359-373
    The aim of this study was to determine those factors affecting domestic sports brand equity using structural equation modeling. This research was a descriptive survey. 210 elite athletes of Ahvaz city were randomly selected using Krejcie and Morgan Table (N=450). A researcher-made questionnaire was used to collect data. Its validity was measured by a number of experts in the field and its reliability was calculated as 0.89. For descriptive analysis of data, SPSS software was use and for inferential analysis, structural equation modeling using AMOS software was applied. The most influential path of model was the effect of perceived quality on brand loyalty (path coefficient=0.91). The results showed that the marketing mix (product, price, place, promotion) were influential on three dimensions of brand equity (awareness / brand associations, perceived quality and brand loyalty). These three dimensions influenced each other and the brand equity. Therefore, quality product, expected price, a larger advertising and suitable distribution locations have an important share in elevating domestic sports brand equity.
    Keywords: brand awareness, brand equity, loyalty, marketing mix, perceived quality
  • Sahar Seyedinejat, Ghasem Mehrabi*, Mohamadebrahim Razaghi Pages 375-388
    The aim of this study was to evaluate and prioritize skills of Sport and Youth managers in Mazandaran province. Research method was descriptive-survey and in term of objective was practical. The population consisted of all employees and experts in Sport and Youth offices and 80 employees and 12 senior experts and experts were selected as the sample. A questionnaire with 21 items derived from Fardi Azar (2001) questionnaire assessed the skill of managers. Validity of this questionnaire was confirmed by 10 professors and experts and its reliability was calculated by Cronbach’s alpha test (α=0.89). TOPSIS method was used to assess the skills of managers and AHP-FUZZY method to calculate the weight or importance coefficient of each factor of sports manager's skills. The findings showed that manger's skills were prioritized as follows: conceptual skills (strategic and long –term goals, awareness of laws and regulations), human skills (effective listening, influencing people) and technical skills (authority, resource allocation). According to these results,educating of sport managers and nurturing and enhancing the abovementioned factors in each skill are solutions to increase the performance of managers in this sample.
    Keywords: assessment, managers, skill, sport, Topsis
  • Houriyeh Dehghanpouri *, Fatemeh Abdavi, Mahta Eskandarnegad Pages 389-405
    The aim of this study was to investigate the effect of sports brand (Adidas) advertising on electroencephalographic changes of customers in neuromarketing. In this applied and quasi-experimental study, the statistical population consisted of 40 students of University of Tabriz including athletes and non-athletes who were interested / not interested in the Adidas brand, all right-handed, age range 20-35, with no record of disease / surgery in their head and skull. ProComp 2 was used to collect data. The general model of the study consisted of 4 main steps: to select subjects; to observe and record the brainwave activity of subjects before watching the ad; to record their brainwave activity while watching the ads; to record their brainwave activity after watching the ad. Data were turned to quantitative data using the BioGraph Infiniti software and 16spss. Data were analyzed using analysis of variance with repeated measures and the approach of Wilks Lambda. Results showed a difference in mean frequency activity of delta, theta, alpha and beta in all four groups before, during and after watching the ads. So, the chance of reaching ad goals in sport section can be facilitated in the country by creating a better and comprehensive understanding of consumers and developing a knowledge base in this area.
    Keywords: advertising, brand, customers, electroencephalographic, neuromarketing
  • A. Farahani, Ramin Iraji Noghondar* Pages 407-420
    The aim of this study was to determine the validity and reliability of Moral Orientation Questionnaire in the student athletes. The statistical population consisted of physical education students of Mashhad Ferdowsi University (N=450). 186 subjects were selected randomly as the sample. 14-item Moral Orientation Questionnaire (Miltiadis, 2010) was used which included 2 factors (deontological ethics, teleological ethics). Face and content validity of this questionnaire was confirmed after translation by sport management professors. For data analysis, descriptive indexes were used for data description; Cronbach's alpha was applied to determining internal consistency; confirmatory factor analysis was used to determine construct validity. Results showed internal consistency (α=0.72) for Moral Orientation Questionnaire. Given construct validity, the amount of relationship and T-value, all items had a significant relationship with their agents and they could be good predictors of their agents. X2/df=4.64 and RMSEA=0.060 indexes confirmed the fit of model. Also, all factors could be good predictors of the concept of moral orientation. Finally, internal and external validity of Moral Orientation Model was accepted. The Moral Orientation Questionnaire in Sport is a valid and reliable measurement tool that can be used to assess moral orientation of student athletes and it achieved stable results as well.
    Keywords: athlete, moral orientation, reliability, student, validity
  • Hoshyar Fatahi*, Mirmohamad Kashef Pages 421-437
    This study aimed at investigating the effect of intellectual capital and organizational performance on service quality. Research method was descriptive and correlation, structural equation modeling. The population consisted of all 219 male and female staff of Sport and Youth general offices in West Azerbaijan province. 180 subjects were selected as the sample by purposive non-random sampling method. Three standard questionnaires were used to collect the data: Intellectual Capital based on Stewart model, Organizational Performance based on balanced scorecard model and Service Quality based on Servqual model. Data were analyzed by LISREL and SPSS software. Results of structural equations showed that the direct effect of human capital on organizational performance (0.18) and services quality (0.28) was positive and significant at 0.05 level. The effect of costumer capital on service quality (0.57) was positive and significant at 0.05 level. The direct effect of organizational performance on service quality (0.17) was positive and significant at 0.05 level. The indirect effect of the intellectual capital with the mediating role of organizational performance on service quality was not significant.
    Keywords: intellectual capital, organizational performance, service quality, sport facilities, staff
  • Nasser Bay * Pages 439-452
    The aim of this study was to investigate the relationship between organizational support and customer orientation in employees of Golestan sport and youth offices. The population consisted of employees of Golestan sport and youth offices (N=203) in 2014. Sample size was determined by Cochran Table and stratified random sampling method (n=132). Finally, 125 questionnaires were returned. To collect data, Organizational Support Questionnaire developed by Yavas & Babakus (2009) and Customer Orientation Questionnaire developed by Donavan et al. (2004) were used. Internal consistency of the questionnaires was determined by Cronbach's alpha as 0.84 and 0.87 respectively. Descriptive and inferential statistics were used for data analysis. The findings showed a significant positive relationship between management support and employees’ customer orientation. Also, a significant positive relationship was observed between training and employees’ customer orientation. There was a significant positive relationship between rewarding and employee's customer orientation. Empowerment had a positive significant relationship with employees’ customer orientation. Among dimensions of organizational support, employees’ empowerment and rewarding had the ability to predict their customer orientation. It is recommended that the managers of Golestan Sport and Youth offices should provide a background for employee's customer orientation with a supportive atmosphere.
    Keywords: customer orientation, employee's training, Golestan province, organizational support, rewarding
  • Seyed Mohammad Mirkamali, Mehdi Sahraeibiravand*, Uones Romiyani Pages 453-465
    The present study explored the effect of strategic human resources management on organizational performance with a mediating role of human capital in faculties of physical education and sport sciences of state universities of Tehran. This research was descriptive-causal and the statistical population included all 166 staff and professors of faculties of physical education and sport sciences of state universities in Tehran (affiliated to the Ministry of Science, Research and Technology) in the academic year 2014-2015. The sample included 126 subjects who were selected by Morgan Table and allocation stratified method proportional to size. Data were collected by the adjusted Strategic Management of Human Resources Questionnaire of Huang and Chang (2005) (α=0.92), Human Capital Questionnaire of Amiri (2012) (α=0.85) and Organizational Performance of Ahmadi (2013) (α=0.94). To analyze the data, descriptive statistics and structural equation modeling were applied using Lisrel and SPSS. The results suggested that strategic human resources management directly (β=0.59) and indirectly by mediating role of human capital (β=0.22) influenced organizational performance (totally β=0.81). Human capital also influenced organizational performance (β=0.71).
    Keywords: human capital, human resources, organizational performance, physical education, strategic management
  • Reza Hoseininiya*, Meysam Rahimzade, Bahare Radfar Pages 467-480
    The aim of this study was to examine the relationship of coaches’ servant leadership style with team efficacy and male athlete satisfaction in Iran handball super league. The research method was descriptive-correlation conducted by standard questionnaires of Servant Leadership, Team Efficacy and Athlete Satisfaction. The population of this study consisted of male players of 12 handball super league teams (N=216) in 2011. 105 questionnaires were collected randomly and analyzed using Pearson correlation coefficient, Structural Equation Modeling and path analysis. Findings indicated that servant leadership had a positive and significant relationship with team efficacy and athlete satisfaction but team efficacy did not show any significant relationship with athlete satisfaction. Also, among three subscales of leadership, only 'trust' subscale had a direct and significant effect on satisfaction and 'service' and 'humility' subscales had a direct and significant effect on team efficacy. All fit indexes of the two models showed a good fit of the data.
    Keywords: handball league, humility, satisfaction, servant leadership, team efficacy