فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 6 (پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هاشم کوزه چیان، محمد احسانی، محمدهادی سیفی سالدهی، سجاد سلیمانی کشایه، شمس الدین رضایی صفحه 5
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ساختار سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران با رویکردی کارآفرینانه و تبیین ارتباط آن با اثربخشی این سازمان بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارشناسان ستادی سازمان تربیت بدنی بودند که 194 نفر آنها براساس نمونه گیری تصادفی سهمیه ای انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه ساختار کارآفرینانه و اثربخشی سازمانی، برای تعیین وضعیت ساختار کارآفرینانه و مؤلفه های آن و اثربخشی سازمانی، از آزمون میانگین جامعه تک نمونه ای و برای تبیین ارتباط بین متغیرهای پژوهش از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد بین ساختار کارآفرینانه و تمامی ابعاد آن با اثربخشی سازمانی رابطه معنی دار و مستقیم وجود دارد. همچنین میانگین اثربخشی سازمانی و ساختار کارآفرینانه و تمامی مؤلفه های آن به شکل معنی داری از حد متوسط پایین تر است. براساس یافته های پژوهش، طراحی ساختار کارآفرینانه در سازمان تربیت بدنی در بهبود وضعیت اثربخشی این سازمان مؤثر خواهد بود.
  • رحیم رمضانی نژاد، میثاق حسینی کشتان، فاطمه محدث صفحه 29
    در پژوهش حاضر، رابطه سبک رهبری و برخی از ویژگی های فردی مربیان با انسجام گروهی و موفقیت تیم های شرکت کننده در مسابقات والیبال قهرمانی دختران دانشگاه های آزاد کشور بررسی شده است. از 135 ورزشکار شرکت کننده در مسابقات، 116 نفر (86 درصد) پرسشنامه مقیاس رهبری در ورزش (LSS) و محیط گروهی (GEQ) را تکمیل کردند. به کمک پرسشنامه LSS با 40 سؤال پنج بعد سبک رهبری مربیان و به وسیله پرسشنامه GEQ با 18 سؤال، دو بعد انسجام تیمی اندازه گیری شد. ثبات درونی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0 و 71/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های پارامتریک در سطح معنی داری 05/0P? استفاده شد. نتایج نشان داد که انسجام گروهی با سبک های رهبری آموزش و تمرین، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت، رابطه مثبت و معنی داری دارد و با سبک رهبری آمرانه و دموکراتیک رابطه معنی داری ندارد. مقایسه سبک رهبری مربیان نشان داد که مربیان بیشتر از سبک رهبری آموزش و تمرین و کمتر از سبک رهبری آمرانه استفاده می کنند. علاوه بر این، نتایج نشان داد بین انسجام و موفقیت تیمی رابطه معنی داری وجود ندارد و مربیان تیم های موفق بیشتر از سبک رهبری آموزش و تمرین استفاده می کنند. همچنین بین سن مربیان و بازیکنان با سبک رهبری مربیان رابطه معنی داری مشاهده نشد. به طور خلاصه تاثیر سبک رهبری و رفتار مربیان بر انسجام گروهی و موفقیت تیمی، اهمیت استفاده مربیان از سبک رهبری مناسب را بیش از پیش نمایان می سازد.
  • سعید یارمحمدی منفرد، مهرعلی همتی نژاد، رحیم رمضانی نژاد صفحه 47
    پژوهش حاضر به منظور تعیین نوع رابطه هوش هیجانی و پنج مؤلفه آن با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی انجام گرفته است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود و جامعه آماری نیز کلیه معلمان تربیت بدنی استان زنجان در سال تحصیلی 1387 – 1386 بود. از بین 486 معلم تربیت بدنی، 215 نفر با بهره گیری از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، شامل پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی سیبریا شرینگ و پرسشنامه شاخص توصیف شغلی (JDL) بود. از روش های آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام و Z فیشر) برای تحلیل آماری داده های پژوهش استفاده شد. نتایج نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری بین هوش هیجانی با رضایت شغلی (349/0 = r) و همچنین بین سه مؤلفه مهارت های اجتماعی، همدلی و خودانگیزی با رضایت شغلی در سطح 05/0? P وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که از بین پنج مؤلفه هوش هیجانی، متغیرهای مهارت های اجتماعی 442/0، همدلی 302/0 و خودانگیزی 235/0 پیش بینی کننده رضایت شغلی معلمان بودند. فیشر محاسبه شده نشان داد که تفاوت بین ضرایب همبستگی در بین معلمان دارای مدرک تحصیلی دیپلم و معلمان دارای مدرک کارشناسی ارشد، در سطح 05/0? P معنی دار است. به نظر می رسد می توان در کنار فراهم ساختن امکانات و تامین نیازهای بجای معلمان، با آموزش و افزایش هوش هیجانی، رضایت شغلی آنان را افزایش داد.
  • محمد خبیری، سید نصرالله سجادی، مرتضی دوستی، عسکری محمدیان صفحه 67
    هدف از این تحقیق، بررسی وضعیت مدیریت خطرهای احتمالی در استادیوم های فوتبال کشور بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه مورد نظر، تمامی مدیران استادیوم های فوتبال کشور و نمونه تحقیق مدیران استادیوم هایی بودند که در استادیوم هایشان بازی لیگ برتر فوتبال برگزار می شد. نمونه این تحقیق شامل 50 مدیر استادیوم بود. ابزار تحقیق شامل دو پرسشنامه (پرسشنامه مدیریت خطرهای احتمالی و پرسشنامه مشخصات فردی) بود که ضریب پایایی آن با استفاده از روش کودر – ریچاردسون (87/0 =a) محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی استفاده شد. در این پژوهش، برای بررسی وضعیت مدیریت خطرهای احتمالی در استادیوم های فوتبال، از 10 شاخص مدیریت خطرهای احتمالی استفاده شد. نتایج نشان داد که استادیوم ها وضعیت مناسبی از نظر مدیریت خطرهای احتمالی نداشتند. براساس نتایج این تحقیق، پیشنهاد می شود که مدیران استادیوم دانش پایه ای مدیریت خطر احتمالی و حقوق ورزشی را به منظور امن تر کردن محیط استادیوم برای تمامی تماشاگران کسب کنند.
  • حسن اسدی، مهرزاد حمیدی، یوسف باقری* صفحه 85

    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل عوامل موثر بر انگیزه های داوطلبی در انجمن های ورزشی دانشگاه های دولتی شهر تهران است. این تحقیق توصیفی بوده که به شکل میدانی به اجرا درآمده و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامع? آماری مورد نظر در این تحقیق، تمامی دانشجویان پسر و دختر عضو در انجمن های ورزشی دانشگاه های دولتی شهر تهران در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشند و نمونه نیز برابر با تعداد جامعه در نظر گرفته شده است. باتوجه به اهداف پژوهش، از پرسشنامه استاندارد شده اندام (1387) جهت گردآوری داده های مربوط به انگیزه داوطلبی در هفت عامل شغلی، مادی، پیشرفت، هدفمند، اجتماعی، حمایتی و تعهد استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که رتبه بندی میزان نقش هریک از عوامل هفتگان? موثر بر داوطلبی در انجمن های ورزش دانشجویی دانشگاه های دولتی شهر تهران به ترتیب برابر است با عوامل مادی، اجتماعی، شغلی، پیشرفت، حمایتی، تعهد و هدفمند. علاوه بر آن، بررسی تفاوت نقش هریک از عوامل هفتگانه در بین دانشجویان دختر و پسر نشان داد بین نقش عوامل پیشرفت، شغلی، تعهد، حمایتی بین دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0P). مدیران دانشگاه ها و ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها می بایست جهت توسع? داوطلبی در میان دانشجویان به اولویت های انگیزشی دانشجویان (به خصوص عوامل مادی و اجتماعی) و میزان نقش هریک از انگیزاننده ها در برنامه ریزی و سیاستگذاری ها توجه کنند تا در نهایت از مزایای فراوان داوطلبی برای نیل به اهداف والای دانشگاه ها بهره مند گردند.

  • ابوالفضل فراهانی، محمود گودرزی، ندا نادری صفحه 101
    یکی از اهداف و وظایف مهم نظام آموزشی هر کشور، پرورش نیروی انسانی متخصص و کارآمد مورد نیاز جامعه است. تامین کارآمدتر نیروی متخصص، مستلزم هدفمند کردن محتوای درسی و مجموعه مفاهیمی است که دانشجویان در قالب آموزش های رسمی و غیررسمی طی سنوات تحصیل فرامی گیرند. گزینش محتوای درسی مرتبط با بازار کار، دانش آموختگان را کارآشناتر پرورش خواهد داد. هدف از این پژوهش، بررسی نقش آموزش های رسمی و برنامه های کمک درسی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی مقطع کارشناسی ارشد در راستای تامین مهارت کارآفرینی دانش آموختگان از نظر دانشجویان سال آخر است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان سال آخر رشته تربیت بدنی عمومی در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های دولتی کشور بودند که تعداد آنها در سال تحصیلی 89 – 1388، 89 نفر بود. باتوجه به محدودیت جامعه آماری تحقیق، کل جامعه آماری به عنوان نمونه آماری مورد آزمون قرار گرفت. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، توصیفی- پیمایشی بود. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه محقق ساخته شامل 6 سؤال پاسخ بسته در مقیاس 5 درجه ای لیکرت برای دانشجویان استفاده شد که روایی آن توسط استادان تربیت بدنی تایید و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 83/0 محاسبه شد. نتایج پژوهش نشان داد که دانشجویان محتوای دروس تخصصی تربیت بدنی را در ارتقای زمینه های نظری، پرورش مهارت کارآفرینی مناسب تشخیص داده اند (63/45%). ولی از پرورش زمینه های عملی آن چندان راضی نبودند و توجه عناصر مختلف برنامه های درسی رشته تربیت بدنی را در تامین مهارت های فنی، شخصی و مدیریتی کارآفرینی ضعیف می دانند (49/41%). همچنین نتایج نشان داد دانشجویان نقش برنامه های فرادرسی را در آشنایی دانش آموختگان با بازار کار و کارآفرینی مؤثر می دانند (73/44) و در این میان به دلیل موانع و مشکلات موجود در دخالت و لزوم پشتیبانی دولت از فعالیت های کارآفرینان، اگر این فعالیت ها به بخش خصوصی واگذار شود، مسیر تحقیق کارآفرینی و خوداشتغالی دانش آموختگان دانشگاهی هموارتر می شود. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بین دیدگاه دانشجویان دانشگاه های حضوری و دانشجویان دانشگاه های نیمه حضوری در مورد نقش کارگاه های آموزشی، پروژه های کارورزی، مشارکت در برگزاری رویدادهای ورزشی، دوره های مربیگری و داوری و نقش دولت در ارتقای روحیه کارآفرینی دانشجویان، تفاوت معنی دار آماری وجود ندارد (در همه موارد 5/0? P).
  • بهرام یوسفی، وحید تادیبی، زهره حسنی صفحه 121
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه رضایتمندی از ابعاد بدنی و اضطراب اجتماعی – جسمانی دانشجویان باتوجه به عوامل جنسیت و ورزش بود. به این منظور 424 دانشجوی ورزشکار و غیرورزشکار دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه 11 مقیاس های رضایتمندی از ابعاد بدنی (BASS) و اضطراب اجتماعی جسمانی (SPAS7-) را تکمیل کردند. نتایج به دست آمده از تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) نشان داد، ضمن کنترل شاخص توده بدنی، ورزش (تیمی / انفرادی) بر امتیازهای به-دست آمده از مقیاس های رضایتمندی از ابعاد بدنی و اضطراب اجتماعی – جسمانی تاثیر دارد. اما جنسیت و تعامل جنسیت و ورزش بر امتیازهای به دست آمده از مقیاس های رضایتمندی از ابعاد بدنی و اضطراب اجتماعی - جسمانی تاثیری ندارد. در نتیجه گیری کلی، یافته های پژوهش نشان داد دانشجویان دختر و پسر ورزشکار در مقایسه با دانشجویان دختر و پسر غیرورزشکار، سطح بالاتری از رضایتمندی در ابعاد بدنی دارند، همچنین اضطراب اجتماعی – جسمانی کمتری را تجربه می-کنند.
  • حسین پورسلطانی زرندی، رسول فرجی، رضا اندام صفحه 137
    در تحقیق حاضر تعهد سازمانی کارکنان ادارات کل تربیت بدنی استان های ایران و رابطه آن با برخی از ویژگی های جمعیت شناختی بررسی شد. پس از بررسی روایی و پایایی پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و میر و اسمیت (1993) در یک مطالعه راهنما، 550 پرسشنامه در بین کارکنان ادارات کل تربیت بدنی 10 استان که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، توزیع و در نهایت نتایج مربوط به 337 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که تعهد سازمانی کارکنان زن (68/0± 25/3) کمتر از کارکنان مرد (67/0± 48/3) و تعهد کارکنان عادی (70/0± 36/3) کمتر از مدیران و معاونان (61/0±72/3) است (05/0 >P). همچنین تعهد سازمانی کارکنان دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر، کمتر از دیگر کارکنان بود (05/0 >P). از نظر سن، سابقه، وضعیت تاهل، رشته تحصیلی و نوع استخدام، تفاوت معنی داری در میزان تعهد سازمانی کارکنان مشاهده نشد. باتوجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد که برای اصلاح وضعیت موجود ادارات کل تربیت بدنی استان ها در زمینه تعهد سازمانی کارکنان، باید زمینه بهبود سازمانی کارکنان زن و نیز افراد دارای مدرک تحصیلی بالا فراهم شود.
  • امین دهقان قهفرخی، عبدالرحمن خضری، ابراهیم علی دوست قهفرخی، رسول حمایت طلب صفحه 153
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی انگیزه های هواداران بازی های تیم ملی فوتبال ایران بود. به این منظور بر اساس مطالعه مبانی نظری و پیشینه تحقیق، 9 انگیزه شناسایی و پرسشنامه ای برای اندازه گیری آنها طراحی شد. پس از تایید روایی پرسشنامه توسط متخصصان، پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر 81/0 به دست آمد. هواداران تیم ملی فوتبال ایران در بازی ایران و امارات به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند که تعداد آنها 30 هزار نفر برآورد شد. تعداد نمونه با استفاده از جدول مورگان 360 نفر بود. نتایج نشان می دهد که علاقه به تیم ملی، ملی گرایی، علاقه به فوتبال، زیبایی، هیجان، اجتماعی شدن، سرگرمی، گریز و علاقه به بازیکن، به ترتیب بیشترین اهمیت را در بین انگیزه های مورد بررسی داشتند. نتایج آزمون اسپیرمن در سطح معناداری 05/0 نشان داد که از بین انگیزه ها، تنها علاقه به فوتبال و زیبایی با میزان حضور رابطه معناداری داشتند. در نهایت این نتایج درک ما را از عوامل برانگیزاننده رفتارهای هواداران تیم ملی فوتبال و تمایلات آنها برای آمدن به ورزشگاه و حمایت از تیم افزایش می دهد.
|
  • H. Koozechian _M. Ehsani – M.H. Seifi Saldehi – S. Soleimani Keshayee – Sh. Rezaei Page 5
    The purpose of the present study is to investigate the structure of Physical Education Organization of the Islamic republic of Iran with an entrepreneurial approach and to determine its connection with the effectiveness of this organization. 194 participants of this study were randomly selected from all expert staff of Physical Education Organization. Two questionnaires of entrepreneurial structure and organizational effectiveness were used to collect data. One – sample t test was used to determine the status of entrepreneurial structure and its components and the organizational effectiveness and Pearson correlation coefficient test was used to determine the relationship among the variables of the research. The results indicated a significant relationship between the entrepreneurial structure and test dimensions with the effectiveness of the organization. Also, mean of organizational effectiveness and entrepreneurial structure and all its dimensions were significantly lower than the intermediate level. On the basis of the findings of the present study, designing an entrepreneurial structure in Physical Education Organization can improve the effectiveness of the organization.
  • R. Ramezani Nezhad – M.Hoseini Keshtan – N.Benar-F.Mohaddes Page 29
    The present study aimed to examine the relationship between coache's leadership styles and some personal characteristics with group cohesion and team success. Out of 135 athletes who participated in female volleyball championships of Azad universities, 116 athletes (86%) completed the demographic questionnaire, leadership scale for sport (LSS) and group environment questionnaire (GEQ). The LSS contained 40 items that measured five dimensions of leadership behaviors and the GEQ with 18 items assessed two dimensions of group cohesion. Cronbach’s alpha coefficient was used to examine the internal reliability of LSS (r = 0.91) and GEQ (r = 0.71). Data were analyzed with parametric tests at P≤0.05. Results showed a positive significant relationship between coache's behaviors of training and instruction, social support and positive feedback with group cohesion. There was no significant relationship between democratic and autocratic behaviors with group cohesion. Comparison of coache's leadership styles demonstrated that coaches exhibited higher training and instruction and lower autocratic behavior. In addition, findings showed no significant relationship between group cohesion and team success and the coaches of successful teams exhibited higher training and instruction behaviors. Also, there was no significant relationship between age of players and age of coaches with coaching behaviors. In summary, the effect of coaching behaviors on group cohesion and team success obviously demonstrated the importance of using the appropriate leadership styles
  • S.Yarmohammadi Monfared, M.A.Hemmatinajad , R.Ramzaninejad Page 47
    The aim of present study was to determine the relationship between emotional intelligence and its five domains with job satisfaction in physical education teachers. The research method was descriptive – correlation and statistical population consisted of all physical education teachers of Zanjan province in 1386-1387. Out of 486 physical education teachers, the sample of the study consisted of 215 teachers who were selected by random sampling proportional method. The research instruments were Supriya Schering emotional intelligence questionnaire and job descriptive index (JDI) questionnaire. Collected data were analyzed through descriptive and inferential methods such as Pearson correlation coefficient, stepwise regression coefficient and Fisher's exact test. Research results showed (P≤0.05) showed a positive and significant relationship between emotional intelligence and job satisfaction (r=0.349) and three domains of emotional intelligence (self motivation, empathy, social skills) and job satisfaction. The result of stepwise regression coefficient showed among five domains of emotional intelligence, self motivation (0.442), empathy (0.302) and social skills (0.235) were predictors of job satisfaction in physical education teachers of Zanjan province. Fisher's test showed that the difference in correlation coefficients was significant at p≤0.05 in physical education teachers with diploma and postgraduate certificate. It seems that in addition to providing facilities and meeting teacher's needs, the education and improvement of emotional intelligence will result in teacher's job satisfaction.
  • M. Khabiri - .N.Sajjadi – .M. Dosti – .A.Mohammadian Page 67
    The purpose of this study was to investigate the status of risk management in Iran football stadiums. The research method was descriptive and survey. The statistical population included all football stadium managers and the sample consisted of the managers of those stadiums in which football premier leagues were held (n=50). Two questionnaires were used to collect the data: risk management questionnaire and demographic questionnaire (their reliability was calculated by Kuder – Richardson method as =0.87). Descriptive statistics were used to analyze the data. In this study, ten indexes of risk management were used to investigate the status of risk management in Iran football stadiums. The results showed that the stadiums did not enjoy proper status for risk management. The results of this study suggested that stadium managers should gain fundamental knowledge about risk management and sport law in order to provide safer stadium environment for all spectators.
  • Y.Bagheri – H.Assadi – M.Hamidi Page 85

    The purpose of this study was to analyze those factors affecting volunteering in sport associations of universities in Tehran. The research was a descriptive, survey and field study and was categorized as an applied research based on its aim as well. In order to collect the data, a questionnaire (Andam, 2007) was used and distributed among target population which consisted of all boys and girls who were a member of these sport associations. The questionnaire consisted of seven motivational variables: career, material, enhancement, purposive, social, protective and commitment. For data analysis, descriptive and inferential statistics were applied. Results showed that the variables were ranked as follows: material, social, career, enhancement, protective, commitment and purposive. Furthermore, the analysis of the difference between boys and girls in all variables showed no significant difference in social, career, enhancement, protective and commitment variables (P>0.01) and on the other hand, there was a significant difference in material and purposive variables between boys and girls (p<0.01). Managers in the universities and their physical education offices must prioritize these variables and (especially material and social variables) and pay attention to their roles in planning and policy making so that they can achieve volunteering advantages.

  • .Farahani – .M.Goodarzi – .N.Naderi Page 101
    .AThe aim of this research was to investigate the role of formal education and extra curricular programs of physical education and sport sciences (MSc courses) in providing entrepreneurial skills for postgraduates from senior student's viewpoint. Statistical population of this research consisted of all senior students of general physical education (MSc level) of all state universities of Iran in 2009-2010 (n=89). With regard to the limitations of statistical population, the statistical population was considered as the statistical sample. The research was a descriptive survey. A research-made questionnaire was used to collect the data (the validity was approved by physical education instructors and the reliability was calculated as 0.83 by Cronbakh's alpha). The results showed that the students recognized that the contents of special courses of physical education were appropriate for promoting theoretical fields and educating entrepreneurship skills (45.63%), but they were not so satisfied with educating the practical fields and they recognized that different components of physical education curriculum played a weak role in providing technical, personal and management skills of entrepreneurship (41.49%). Also, the results of this research showed that the students considered the role of extra-curricular programs effective to familiarize postgraduates with job markets and entrepreneurship (44.73%). Meanwhile, due to the existing obstacles and problems in intervention, if entrepreneurial activities are transferred to the private section, the way will be paved for entrepreneurship researches and self-employment of the postgraduates. Also, the results indicated no significant difference between the students of traditional universities and distance universities in the role of educational workshops, training projects, holding sport events, coaching courses and the role of government in promoting entrepreneurial spirit of students.
  • B.Yousefi – V.Tadibi – Z.Hassani Page 121
    The aim of this study was to compare the satisfaction from body areas and social - physique anxiety in Islamic Azad university students. For this purpose, 424 athlete and non-athlete undergraduate students completed body areas satisfaction scale (BASS) and seven-item social - physique anxiety scale (7-SPAS). Results of multivariate analysis of covariance (MANCOVA) showed that while sport (individual / team) participation has a significant effect on the scores obtained by body areas satisfaction scale and social - physique anxiety scale, but gender, interaction of gender and sport had no significant effect on the scores obtained by body areas satisfaction scale and social – physique anxiety scale. In conclusion, the results of this study revealed that male and female athlete students were more satisfied from their body areas and they experienced less social - physique anxiety when compared to male and female non-athlete students.
  • H. Poursoltani – R. Faraji – R. Andam Page 137
    The aim of the present study was to investigate organizational commitment of staff in physical education general offices and its relationship with some demographic factors. After the reliability and validity of the questionnaire (Allen, Meyer and Smith, 1993) had been estimated in a preliminary study, 550 questionnaires were distributed among the staff of physical education general offices of ten provinces (these provinces were selected by classified random method) and 337 questionnaires were analyzed. Results showed that women enjoyed lower commitment than men (3.25±0.68 vs. 3.48±0.67, p<0.05) and also, common staff (3.36±0.70) had lower commitment than directors and their deputies (3.72±0.61, P<0.05). Additionally, MSc staff and those with higher academic degrees had lower commitment than others (P<0.05). There was no significant difference in organizational commitment with regard to age, marital status, academic field, type of employment and record of service. It seems that some facilities should be considered for women and the personnel with higher academic degrees in order to improve the organizational commitment in the present condition of physical education general offices.
  • A.Dehghan Ghahfarokhi – A.Khezri – E.Alidust Ghahfarokhi – R.Hemayat Talab Page 153
    The purpose of this study was to investigate the motives of fans who attended Azadi stadium to watch Iran and UAE football match held in June 2009. Based on a review of the current literature, nine motives were identified and a scale was developed to measure these motives. Validity of the questionnaire was verified by experts and reliability was estimated as 0.81 by Cronbach's alpha. The number of spectators in the stadium was estimated 30 thousand. 500 questionnaires were distributed by random sampling and 370 questionnaires were returned. The results showed that interest in the national team, nationalism, interest in football, aesthetics, eustress, socializing, entertainment, escape and interest in players were the most important motives respectively. The analysis of data showed that only interest in football and aesthetic had a significant relationship with attendance. Finally, the identification of important motives helps mangers focus on ways to satisfy the spectators.