فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 7 (زمستان 1389)

  • بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد کشتی دار، محمد جهانگیری، محمد رحیمی صفحه 5
    هدف از این تحقیق، بررسی تاثیرات هدف گرایی و هویت اخلاقی بر رفتار و قضاوت مثبت و اجتماعی ستیز در فوتبال بود. به همین منظور 268 فوتبالیست به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های درک موفقیت، خودستایی هویت اخلاقی، کارکرد اجتماعی مفید و جامعه ستیز و تمایل اجتماعی و در تحلیل داده ها نیز از همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که تاثیرات اصلی خودمحوری و هویت اخلاقی در تبیین رفتار و قضاوت مثبت اجتماعی معنی دار نیست. اثر متقابل بین خودمحوری و تکلیف محوری در ارتباط با قضاوت اخلاقی مثبت معنی دار بود (05/0 p <). هدف گرایی و هویت اخلاقی 7 درصد از واریانس قضاوت اجتماعی ستیز و 17 درصد از واریانس رفتار اجتماعی ستیز را تبیین می کنند. نتایج تحقیق حاضر بر اهمیت ارزیابی تاثیرات متقابل بین تکلیف محوری و خودمحوری در پیش بینی متغیرهای اخلاقی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: هویت اخلاقی، هدف گرایی، فوتبال، _ کارکردهای اجتماعی مثبت و منفی
  • گلاره تهامی، سید نصرالله سجادی، محمد خبیری، علیرضا الهی صفحه 25
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سبک رهبری و منبع قدرت مربیان تیم های لیگ برتر والیبال کشور از دیدگاه بازیکنان و اهداف فرعی تحقیق، اولویت بندی سبک های رهبری و منابع قدرت مربیان بود. به این منظور کلیه بازیکنان لیگ برتر والیبال کشور در سال 1387 به پرسشنامه های مقیاس رهبری در ورزش (چلادورای و صالح، 1980) و اعمال قدرت (سوسمان و دیپ، 1989) پاسخ دادند. روایی این پرسشنامه ها توسط 10 نفر از استادان مدیریت ورزشی تایید و ضریب پایایی آنها به ترتیب از روش آلفای کرونباخ (83/0=a) و کودر ریچاردسون 21 (70/0= r21) به دست آمد. از مجموع 157 پرسشنامه توزیع شده، اطلاعات 142 پرسشنامه برگشتی (44/90%) با استفاده از آزمون های کلموگروف - اسمیرنوف، فریدمن و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد. روش تحقیق همبستگی است. تحلیل داده ها نشان داد که مربیان به ترتیب از سبک های آموزش و تمرین، حمایت اجتماعی، بازخورد مثبت، آمرانه و دموکراتیک استفاده می کنند. همچنین منابع قدرت مربیان به ترتیب عبارت است از: قدرت تخصص، قانونی، مرجعیت، پاداش و اجبار. در بین مولفه های سبک رهبری و منبع قدرت، تنها بین سبک آموزش و تمرین با قدرت تخصص (05/0p<، 173/0= r) و نیز سبک حمایت اجتماعی با قدرت تخصص (05/0p<، 165/0= r) در آزمودنی ها همبستگی مثبت و معنی دار مشاهده شد. نتایج با توجه به نظریه رهبری وضعی هرسی و بلانچارد قابل توجیه است، ولیکن با توجه به بدیع بودن حوزه پژوهش، به نظر می رسد قضاوت بهتر و دقیق تر مستلزم پژوهش های بیشتری است.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، مربی، منبع قدرت، لیگ برتر والیبال
  • غلامرضا شعبانی بهار، علی یلفانی، سجاد قارلقی صفحه 43
    هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط منبع کنترل و سلامت عمومی دانشجویان پسر ورزشکار و غیرورزشکار دانشگاه تهران است. نمونه آماری تحقیق، 206 نفر از دانشجویان پسر (103 ورزشکار و 103 غیرورزشکار) 25 – 18 ساله دانشگاه تهران بودند. روش تحقیق، از نوع توصیفی – پس رویدادی است. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های استاندارد منبع کنترل راتر (1966) و سلامت عمومی گلدبرگ (1979) و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری مانند ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی کندال و t استیودنت استفاده شد. نتایج نشان داد که بین منبع کنترل و سلامت عمومی دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P). همچنین بین منبع کنترل و سلامت عمومی با سابقه ورزشی دانشجویان ورزشکار رابطه معناداری مشاهده نشد (05/0>P). از طرفی بین منبع کنترل و میزان سلامت عمومی دانشجویان پسر ورزشکار رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد (05/0>P). بنابراین دانشجویان پسر ورزشکار از نظر منبع کنترل، درونی تر و به لحاظ سلامت عمومی، وضعیت بهتری نسبت به دانشجویان پسر غیرورزشکار دارند.
    کلیدواژگان: ورزشکار و غیرورزشکار، دانشگاه تهران، سلامت عمومی، منبع کنترل
  • ابوالفضل فراهانی، حسن اسدی، عذرا آقاجانی صفحه 61
    هدف از این تحقیق، مطالعه و شناخت ابعاد مدیریت مشارکتی و مقاومت معلمان تربیت بدنی مدارس دخترانه در برابر تغییرات آموزش و پرورش ناحیه 7 است. تحقیق حاضر توصیفی و از لحاظ روابط بین متغیرها از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق معلمان تربیت بدنی مدارس دخترانه ند که با ابلاغ 12 ساعت به بالا به تدریس تربیت بدنی مشغول ند و براساس اطلاعات کسب شده از کارشناسی تربیت بدنی ناحیه 7، تعداد آنان 81 نفر است. از آنجا که تعداد آنان محدود است، با روش تمام-شماری، نمونه نیز 81 نفر در نظر گرفته شد. در این تحقیق ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها دو پرسشنامه محقق ساخته مدیریت مشارکتی و مقاومت در برابر تغییر بود. پرسشنامه مدیریت مشارکتی در 4 مولفه که هرکدام پنج سوال را دربرمی گرفت (در مجموع 20 سوال) و پرسشنامه مقاومت در برابر تغییر که شامل 18 سوال بود. پایایی آن به وسیله ضریب آلفای کرونباخ برای مدیریت مشارکتی 75/0 و برای مقاومت در برابر تغییر 86/0 تعیین شد. داده های تحقیق از طریق روش های آمار استنباطی و آمار توصیفی تجزیه وتحلیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 11 تحلیل شد. یافته ها نشان داد بین مدیریت مشارکتی و مقاومت در برابر تغییر در معلمان زن تربیت بدنی آموزش و پرورش ناحیه ها 7 رابطه معنادار منفی و معکوس وجود دارد (35/0 - = r، 05/0 > 003/0 = p). همچنین بین مشارکت در تصمیم گیری و حل مسئله (239/0- = r، 05/0 > 047/0 = p)، مشارکت در کنترل و نظارت (240/0 - = r، 05/0 > 045/0 = p) و مشارکت در اجرا (465/0- = r، 05/0 > 001/0 = p) با مقاومت در برابر تغییر رابطه معنادار منفی و معکوس مشاهده شد ولی بین مشارکت در برنامه ریزی و هدف گذاری (157/0- = r، 05/0< 193/0 = p) و مقاومت در برابر تغییر رابطه ای مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: مقاومت، معلمان تربیت بدنی، تغییر، مدیریت مشارکتی
  • حمیده دهقانی فیروزآبادی، مهرزاد حمیدی، جبار سیف پناهی شعبانی صفحه 73
    در زمینه ارتباط بین پنج بعد شخصیتی و شیوه های مقابله با تعارض تاکنون تحقیقی در داخل کشور انجام نشده است. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین پنج بعد شخصیتی و شیوه های مقابله با تعارض در بین معلمان تربیت بدنی شهر یزد بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه معلمان تربیت بدنی مناطق یک و دو شهر یزد بودند (125 نفر). نمونه آماری برابر با جامعه آماری انتخاب شد، اما داده های 105 نفر از آنها تجزیه و تحلیل شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های مدیریت تضاد رابینز و شخصیت)مدل(big five بود. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون KS و ضریب همبستگی پیرسون) نشان داد، از بین بعدهای شخصیتی، سازگاری بالاترین میانگین (51% ± 8/3) را داشت و راهبرد راه حل گرایی (44%)، بیشترین روش مورد استفاده برای مقابله با تعارض بود. همچنین یافته ها نشان داد که بین سازگاری با راهبرد راه حل گرایی و راهبرد کنترل، وجدان با راهبرد راه حل گرایی و راهبرد عدم مقابله، و استقبال از تجربه با راهبرد کنترل رابطه معناداری وجود دارد. بین دیگر مولفه های شخصیت و شیوه های مقابله با تعارض رابطه معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تعارض، مدلbig five، شخصیت
  • رحیم رمضانی نژاد، سیدمحمدکاظم واعظ موسوی، رباب مختاری صفحه 93
    هدف از این تحقیق، مقایسه کیفیت زندگی افراد شرکت کننده و افراد غیرشرکت کننده در ورزش همگانی شهر اردبیل بود. آزمودنی های این تحقیق 226 نفر (72 زن و 152 مرد) از افراد شرکت کننده در ایستگاه های ورزش همگانی و 539 (208 زن و 331 مرد) نفر از شهروندان اردبیلی غیرشرکت کننده در ایستگاه های ورزش همگانی بودند. به کمک پرسشنامه کیفیت زندگی با 72 سوال، 6 مقیاس کیفیت زندگی اندازه گیری شد. ثبات درونی این پرسشنامه 85/0=r اعلام شده بود و در این تحقیق نیز 81/0=r برآورد شد. اطلاعات تحقیق با آزمون های آماری T-test و Uمان ویتنی، در سطح 05/ 0P تجزیه و تحلیل شد. یافته های تحقیق نشان داد بین کیفیت زندگی افراد شرکت کننده و غیرشرکت کننده در ورزش همگانی تفاوت معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر، کیفیت زندگی، وضعیت خرده مقیاس های بهزیستی بدنی، رضایت شغلی، روابط اجتماعی و رفتار خلاق و مبتکرانه افراد شرکت کننده در ورزش همگانی نسبت به افراد غیرشرکت کننده بهتر بود. همچنین کیفیت زندگی مردان و زنان شرکت کننده در ورزش همگانی بهتر از مردان و زنان غیرشرکت کننده بود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بهزیستی بدنی، ورزش همگانی
  • کاظم دستگردی، محمود گودرزی، حسن اسدی، مهدی دستگردی صفحه 111
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین عوامل توانمندسازی با یادگیری سازمانی کارکنان سازمان تربیت بدنی بود. روش تحقیق، همبستگی بود و برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر (883/0 = a) و پرسشنامه یادگیری سازمانی (873/0 = a) محقق ساخته شفی استفاده شد و روایی آن را 9 تن از استادان دانشگاه تایید کردند و پایایی آن نیز از طریق نمونه اولیه شامل 40 پرسشنامه بررسی شد. جامعه آماری تحقیق، 722 نفر از کارمندان سازمان تربیت بدنی بودند که از این تعداد باتوجه به فرمول نمونه گیری کوکران، 250 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. روش آماری توصیفی و استنباطی (رگرسیون چندمتغیره) بود. نتایج نشان داد که بین عوامل توانمندسازی با یادگیری سازمانی کارکنان ارتباط بسیار قوی و مثبتی وجود دارد (001/0 = P) (830/0 = r). همچنین نتایج آماری این تحقیق نشان داد که ابتدا احساس تاثیر با بالاترین بتا (496/0) و پس از آن احساس شایستگی با بتای 241/0 و احساس معنی داری با بتای 186/0 وارد معادله رگرسیون شدند که در مجموع حدود 79 درصد از واریانس یادگیری سازمانی را تبیین کردند. جهت روابط نشان داد که با افزایش هریک از شاخصه های توانمندسازی، یادگیری سازمانی افزایش می یافت. براین اساس افزایش شایستگی های کارکنان، اعتقاد به توانایی و ظرفیت خود، توانایی نفوذ در پیامدهای راهبردی، احساس فردی در مورد حق انتخاب و احساس اعتماد، یادگیری سازمانی کارکنان سازمان تربیت بدنی را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، کارکنان، عوامل توانمندسازی
  • میر حسن سید عامری، محمدرضا اسمعیلی صفحه 125
    هدف این پژوهش تعیین ارتباط بین ابعاد توانمندسازی با تعهد سازمانی و تعهد شغلی کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان تهران بود. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان تهران تشکیل می دادند که براساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 150 نفر بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه توانمند سازی اسپریتزر (1995) و پرسشنامه تعهد سازمانی مودای، استیرز وپورتر(1979) وپرسشنامه تعهد شغلی برگرفته شده از(بلاو 1985 و لندی وگیون 1970) استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که بین توانمندسازی کارکنان و تعهد سازمانی و تعهد شغلی آنها رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، همچنین بین تعهد سازمانی و تعهد شغلی کارکنان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه نشان داد که از میان ابعاد پنج گانه توانمندسازی کارکنان، مولفه های «معنی داری» و«موثر بودن» در پیش بینی تعهد سازمانی و تعهد شغلی کارکنان معنی دار می باشد. نتایج این پژوهش مبین این است که برای افزایش تعهد سازمانی و تعهد شغلی کارکنان، مدیران باید از تکنیک های توانمند سازی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تعهد شغلی، توانمندسازی کارکنان، تعهد سازمانی
  • مجید جلالی فراهانی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحه 145
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی انگیزه ها و دلایل حضور فارغ التحصیلان رشته های غیرتربیت بدنی در مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی بود. این پژوهش توصیفی (از نوع پیمایشی) بود که به روش میدانی و با استفاده از پرسشنامه انجام شد. نمونه آماری پژوهش 136 نفر از دانشجویان دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، تربیت معلم، علامه طباطبایی و شهید بهشتی بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که با استفاده از روش های علمی روایی و اعتبار آن تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل عاملی و U من- ویتنی انجام شد و نشان داد اصلی ترین عامل در خصوص انتخاب گرایش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، علاقه مندی دانشجویان به آن گرایش تحصیلی است. اهمیت بیشتر گرایش مورد نظر و همچنین نیاز بیشتر جامعه به گرایش مورد نظر نسبت به سایر گرایش ها از مهمترین دلایل انتخاب گرایش تحصیلی دانشجویان دوره کارشناسی ارشد تربیت بدنی است. بازارکار گرایش مورد نظر و نیز سهولت ادامه تحصیل تا مقطع دکترا در مرتبه بعدی اهمیت قرار دارند. همچنین، علاقه مندی به رشته تربیت بدنی و جذاب بودن این رشته، از جمله مهمترین انگیزه های فارغ التحصیلان غیرتربیت بدنی از حضور در دوره کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی بود. مقایسه میانگین درصد دروس بین دانشجویان تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی نیز نشان داد، در درس های آسیب شناسی و حرکات اصلاحی (014/0P=) و زبان تخصصی و عمومی (018/0P=) تفاوت معنادار و در سایر دروس تفاوت غیرمعنی دار بود (05/0P>). با توجه به اینکه حضور فارغ التحصیلان رشته های دیگر در آزمون کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و قبولی آنان در این رشته، مشکلاتی را به دنبال دارد؛ به دست اندرکاران و برنامه ریزان امر توصیه می شود، با بررسی تمامی جوانب شرایط را به نحوی به پیش ببرند که مصالح رشته تربیت بدنی به بهترین نحو ممکن لحاظ شده و شایسته ترین افراد از طریق آزمون کارشناسی ارشد، انتخاب شوند.
    کلیدواژگان: دوره کارشناسی ارشد، تربیت بدنی، غیرتربیت بدنی، انگیزه
|
  • Mohammad Keshtidar, Mohammad Jahangiri, Mohammad Rahimi Page 5
    The purpose of this study was to examine the effects of task and ego goal orientation and moral identity on prosocial and antisocial judgment and behavior in football. Randomly, 268 players were selected as the sample of this study. To collect data, questionnaires including perception of success questionnaire, the internalization dimension of the self-importance of moral identity scale, prosocial and antisocial functioning and Marlowe-Crowne social desirability scale were used. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and hierarchical regression (0.05). Regression analysis revealed no significant main effects of goal orientations and moral identity on prosocial judgment and behavior. However, a significant interactional effect was observed between task and ego orientation and prosocial judgment (p<0.05). Goal orientation and moral identity together explained 7% of the variance in antisocial judgment and 17% of the variance in antisocial behavior. The present findings underscored the importance to examine the interactional effects between task and ego orientation on predicting moral variables.
  • Gelare Tahami, Nasrollah Sajadi, Mohammad Khabiri, Alireza Elahi Page 25
    The aim of this study was to investigate the relationship between leadership style and power source of coaches in Iranian super league volleyball teams from players’ point of view as well as to prioritize leadership styles and power sources in coaches of all teams. For this purpose, all Iranian super league volleyball team players in season 2008-2009 completed the Leadership Scale for Sport (Chelladurai & Saleh, 1980) and Power Source questionnaire (Sussman & Deep, 1989). The validity of these questionnaires was confirmed by 10 sport management professors, and reliability coefficient was respectively acquired through Cronbach's alpha (=0.83) and Kuder-Richardson 21 (r21=0.70). Out of 157 questionnaires distributed, 142 questionnaires were received and analyzed with K-S test, Friedman test and Spearman correlation coefficient. Results showed that leadership styles of coaches were prioritized as ‘instruction and training’, ‘social support’, ‘positive feedback’, ‘autocratic’, and ‘democratic’. Power sources of coaches also were prioritized as ‘expert’, ‘legitimate’, ‘referent’, ‘reward’, and ‘coercive powers’. There was a significant correlation between ‘instruction and training’ style with ‘expert power’ (r=0.173, p?0.05) and also between ‘social support’ style with ‘expert power’ (r=0.165, p? 0.05). Regarding Hersey and Blanchard theory of situational leadership, the results were justifiable. Regarding the research domain, more researches on different sport societies are required to achieve better judgment and results.
  • Gholamreza Bahar, Ali Yalfani, Sajad Gh Page 43
    The aim of this research was to study the relationship between locus of control (LOC) and general health (GH) in athletes and non – athlete male students in Tehran University. For this purpose, 206 athlete and non – athlete university stundents (age: 18 – 25 years old) were selected randomly. The research method used in this study was ex post facto – descriptive. Ratter's locus of control inventory and general health inventory were used to collect the data. In order to analyze the data, independent – sample t-test, Pearson and Kendall correlation coefficient tests as well as SPSS 15 software were used.The results showed a significant difference in LOC and GH between athlete and non – athlete male university students (P<0.05). Also, there was a significant relationship between LOC and GH with athletic perseverance in athlete students (P<0.05). On the other hand, there was a significant and positive relationship between LOC and GH in athlete male university students (P<0.05). Generally, the results showed that athlete students enjoyed a more internalized locus of control and better condition of general health when compared with non – athlete students.
  • A. Farahani, Hasan Asadi, A. Aghajani Page 61
    The aim of the present study was to recognize and examine different aspects of participative management and resistance of physical education female teachers to changes of educational and training methods in district 7. This was a descriptive correlational study. Statistical population included female teachers of physical education who taught 12 hours a week (N=81). Because they were limited in number, all of them were selected as the sample of the study. Two questionnaires (participative management questionnaire and resistance to change questionnaire) were used to gather the data. The first questionnaire included 4 elements, each of which separately consisted of 6 questions which as a result formed 20 questions totally.Other questionnaire consisted of 18 questions. The reliability of participative management was determined by Cronbach’s alpha (0.75) and the reliability of resistance to change as (0.96). Data were analyzed by descriptive and inferential statistics using SPSS 11 software. The results showed a significant negative and reverse relationship between participative management and resistance to change (r = -0.35, P<0.05). Furthermore, the same relationship existed between participation in decision making and problem solving (r = -0.239, P<0.05), participation in execution and performance (r=-0.465, P<0.05) and participation in supervision and control (r = -0.240, p<0.05) with resistance to change. But, there was no relationship between participation in planning and goal determination (r = -0.157, p>0.05) with resistance to change.
  • Hamide Dehghani, Mehrzad Hamidi, J. Seif Page 73
    The aim of this study was to determine the relationship between five personality traits and the methods to confront conflicts in physical education teachers (Yazd city). The research used a descriptive and correlational method. The statistical population consisted of all physical education teachers in districts one and two in Yazd city (N=125). The statistical sample was similar to the statistical population, but the data of 105 subjects were analyzed. Two questionnaires of Robbins conflict management and personality traits (big five model) were used to collect the data. Descriptive and inferential statistics (KS test and Pearson correlation coefficient) were used to analyze the data. The results showed that among five personality traits, agreeableness (51%±8.3) had the highest mean and solution-oriented strategy (44%) was the most useful method to confront conflicts. The other findings also showed that a significant relationship between agreeableness with solution-oriented strategy and control strategy, conscience with solution-oriented strategy and non-coping strategy, openness to experience with control strategy. There was no significant relationship between other personality traits and methods to confront with conflict.
  • Rahim Ramezani, M.K. Vaez, Robab Mokhtari Page 93
    The purpose of this study was to compare the quality of life in participants and non-participants who took part in sport for all in Ardabill city. 226 active subjects (72 women and 152 men) in sport for all stations and 539 non-participants (208 women and 331 men) were selected as the sample of the study. The Quality of Life (QLQ) questionnaire included 72 questions which measured 6 factors of quality of life. The internal consistency of this questionnaire was R = 0.85 and in this study it was estimated 0.81. Data were analyzed by t test and Mann Whiney U Test (P 0.05). The results indicated a significant difference in quality of life between the two groups. That is, participants’ quality of life, physical well-being subscales, job satisfaction, creative / aesthetic behavior and social relations were found to be better than non-participants. Also, those men and women who took part in sport for all had better life quality scores in comparison with male and female non-participants.
  • Kazem Dastgerdi, Mahmoud Goudarzi, Hasan Asadi, Mehdi Dastgerdi Page 111
    The purpose of this study was to determine the relationship between employees’ empowerment and organizational learning in Physical Education Organization. The research used a descriptive correlation method. Statistical population consisted of all employees in Physical Education Organization (N=722) and based on Cochran sampling method, 250 subjects were selected for the statistical sample. The data were gathered by questionnaires of personal characteristics, Spreitzer empowerment (a=0.88), and Scheffe’s organizational learning (?=0.87). Descriptive and inferential statistics such as Pearson correlation coefficient, Kolmogorov Smirnov and multivariate regression analysis were used to analyze the data (a=0.01). Also, SPSS 15 and EXEL software was used. The results showed a positive and powerful significant relationship between impact (r = 0.496), competence (r = 0.241), meaningfulness (r = 0.186) with organizational learning (P=0.01, r=0.830). Multivariate regression analysis showed that out of five dimensions of empowerment, only three dimensions (meaningfulness, competence, and impact) determined approximately 79% of organizational learning variance (P<0.01).
  • Mir Hasan Ameri, Mohamadreza Esmaeili Page 125
    The aim of this study was to investigate the relationship among employees’ empowerment, organizational commitment and job commitment in Physical Education Organization of Tehran province. The statistical population included all personnel in Physical Education Organization of Tehran province out of which 150 subjects were selected through stratified random sampling. a) Spreitzer's (1995) empowerment questionnaire, b) organizational commitment questionnaire (Mowday et al., 1979), and c) job commitment questionnaire adapted from Blau (1985); Landy and Guion (1970) were used to collect the data. Correlation analysis and multiple regressions indicated were used to analyze the data. The results showed a positive significant relationship among employees’ empowerment, organizational commitment, and job commitment and also between organizational commitment and job commitment. The findings of multiple regression indicated that ‘meaningfulness’ and ‘impact’ turned out to be significant in predicting organizational commitment and job commitment. Accordingly, managers are recommended to apply empowerment techniques in order to improve organizational commitment and job commitment.
  • Majid Jalali, Ebrahim Ali Doust Page 145
    The purpose of this study was to investigate the motives and reasons of non-physical education graduates to continue their education in postgraduate physical education discipline. Research method was descriptive. The statistical sample of the research consisted of physical education students of the universities in Tehran who were studying in 2009-2010 educational disciplines. 136 subjects were selected randomly from five universities (Tehran, Tarbiat Modares, Tarbiat Moallem, Allameh Tabataba’i and Shahid Beheshti) as the sample. A researcher-made questionnaire was used to collect the data and the reliability and validity was conformed through the scientific methods. Mann Whitney U test and factor analysis tests were used to analyze the data. The results of the research showed that interest was the most important factor to choose an educational discipline. Importance of physical education discipline and society’s need for this discipline were among important reasons to choose postgraduate physical education discipline. The most important reason of non-physical education graduates to select the postgraduate physical education discipline was their interest in this discipline. The comparison of mean percents of each lesson between physical education graduates and non- physical education graduates showed a significant difference in percents of sport medicine and corrective exercise courses (P=0.014) and specialized and general English courses (P=0.018) no significant difference in other courses. The investigation of all aspects of physical education discipline and redesign of postgraduate courses is suggested to select the most qualified students to study postgraduate physical education discipline.