فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 29 (بهمن و اسفند 1394)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 29 (بهمن و اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کریم زهره وندیان *، حسن اسدی، فرشته ابراهیمی، مهدی صمدی صفحات 795-814
    امروزه پیچیدگی مسائل شهری موجب شده است متغیرهای متعددی در مکان گزینی کاربری ها تاثیرگذار باشند که با توجه به اهمیت و ارزش هر معیار در هر منطقه باید عمل شود. هدف این تحقیق تعیین و اولویت بندی معیارهای مکان گزینی اماکن ورزشی به وسیله روش مدل تحلیل سلسله مراتبی(AHP[1]) به منظور استقرار در سطح شهر به منظور تساوی در دسترسی است. روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و نوع تحقیق کاربردی است. برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شد. ابتدا معیارها تعیین و برای وزن دهی آنها از AHP و برای رسم نمودار از نرم افزار Excel استفاده شد. نتایج نشان داد به ترتیب چهار معیار تراکم جمعیت (510/0)، دسترسی (271/0)، پتانسیل توسعه (152/0) و همجواری (067/0) بیشترین اهمیت را در مکان گزینی اماکن ورزشی دارند. با توجه به اینکه بر خلاف اغلب دستگاه های اجرایی کشور 70 درصد بودجه ورزش به بخش عمرانی و ساخت اماکن ورزشی اختصاص می یابد (اسدی، 1388)، ضرورت و اهمیت سرمایه گذاری و افزایش بهره وری از ابعاد مختلف نمایان می شود. ازاین رو برنامه ریزان و تصمیم گیران باید با استفاده از روش های نوین مثل AHP به منظور استقرار اماکن ورزشی با توجه به نیاز هر منطقه از حداقل منابع به حداکثر بهره وری برسند و در صرف هزینه های اضافی صرفه جویی شود.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، اولویت بندی، دسترسی، معیار، مکان گزینی، AHP
  • محمود جمالی گله *، ناهیده جباری، محمدرضا مرادی صفحات 815-828
    هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین تحلیل رفتگی شغلی با منابع استرس و شیوه های مقابله با آن در بین داوران لیگ برتر ایران در فصل دوازدهم بود. 103 داور به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه منابع استرس ویت (2009)، مقیاس تحلیل رفتگی مسلش و جکسون (1996) و شیوه های مقابله ای بیلینگز و موس (1981) استفاده شد. یافته ها نشان داد که از مولفه های منابع استرس مولفه مواجهه، تعارض بین فردی و تعارض نقش با تحلیل رفتگی شغلی رابطه معنا داری داشتند. تعارض بین فردی و تعارض نقش نیز واجد شرایط پیش بینی تحلیل رفتگی شغلی اند. از مولفه های روش های مقابله با استرس مولفه مسئله مداری و هیجان مداری همبستگی منفی و معنا داری با تحلیل رفتگی شغلی داشت. همچنین، شیوه های مسئله مداری و هیجان مداری واجد شرایط پیش بینی تحلیل رفتگی شغلی بودند. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که عوامل استرس زای داوران لیگ برتر فوتبال در ارتباط مستقیم با تحلیل رفتگی شغلی آنهاست. تحلیل رفتگی شغلی داوران تاثیر زیادی بر کاهش عملکرد داوری دارد. شناساندن منابع استرس و روش های مقابله با آن برای کاهش تحلیل رفتگی و در نهایت توسعه عملکرد داوران به مسئولان فدراسیون فوتبال توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استرس، تحلیل رفتگی، داوران، فوتبال، مقابله
  • رضا قاسمی*، محمد جوادی پور، احمد ترکفر صفحات 829-846
    هدف کلی این پژوهش شناسایی موانع بازاریابی ورزشی ایران از دیدگاه مدیران ورزش کشور بود. جامعه آماری پژوهش را مسئولان ستادی وزارت ورزش و جوانان، مسئولان کمیته ملی المپیک و روسای فدراسیون های ورزشی (80 نفر) تشکیل می دادند. نمونه با جامعه آماری برابر بود و 67 پرسشنامه به درستی برگشت داده شد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته بود که موانع بازاریابی ورزشی را با 40 سوال در پنج حیطه موانع اقتصادی، حقوقی، مدیریتی، ساختاری و محیطی می سنجید. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از متخصصان تایید شد و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی 86/0 به دست آمد. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که موانع بازاریابی ورزشی به ترتیب حقوقی، ساختاری، مدیریتی، محیطی و اقتصادی بودند. سیاست گذاران صنعت ورزش کشور می توانند چنین موانعی را قبل از تدوین راهبردهای توسعه بازاریابی ورزشی و تعیین اولویت های آن مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: اقتصاد ورزش، بازاریابی ورزشی، تجاری سازی ورزش، صنعت ورزش، موانع بازاریابی
  • فرزانه مظلومی سوینی*، اکبر جابری، جواد خزایی پول صفحات 847-864
    هدف کلی تحقیق حاضر طراحی مدلی به منظور بررسی تاثیر خلاقیت، تسهیم دانش ضمنی و تسهیم دانش آشکار بر عملکرد در ادارات ورزش و جوانان و هیات های ورزشی اصفهان بود. این تحقیق توصیفی- پیمایشی و از نوع کاربردی است و ابزار گردآوری داده های آن، ترکیبی از پرسشنامه های تسهیم دانش وانگ و وانگ (2012)، عملکرد کاپلان و نورتون (1992) و خلاقیت ژو و جورج (2001) و کولهو و همکاران (2011) است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان و هیات های ورزشی استان اصفهان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، 182 نفر به عنوان نمونه پژوهش بررسی شدند. پایایی کلی سوالات پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ 85/0 تعیین شد. همچنین به منظور سنجش روایی مدل از روش مدل یابی معادلات ساختاری،استفاده شد و براساس نتایج تحلیل مسیر ارتباط متغیرهای این پژوهش تایید شد. نتایج نشان داد که خلاقیت تاثیر مثبت و معناداری بر تسهیم دانش کارکنان، و تسهیم دانش نیز تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد در ادارات ورزش و جوانان و هیات های ورزشی استان اصفهان دارد.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، خلاقیت، سازمان های ورزشی، عملکرد، BSC
  • جواد قاسمی روشناوند*، جعفر خوشبختی، علی عسگری صفحات 865-874
    هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی تحلیل رفتگی شغلی براساس مشارکت کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان خراسان بزرگ بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان خراسان بزرگ بود. به دلیل پایین بودن حجم جامعه آماری، نمونه به صورت تمام شمار به دست آمد که در حقیقت نمونه برابر جامعه است (n=N). بر این اساس 140 نفر به عنوان نمونه آماری ارزیابی شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق سه پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، مشارکت کارکنان (محقق ساخته) و تحلیل رفتگی شغلی (مسلش) جمع آوری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به تایید ده استاد صاحب نظر دانشگاهی رسید. در یک مطالعه راهنما و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ مقدار پایایی پرسشنامه های مشارکت و تحلیل رفتگی به ترتیب 92/0 و 87/0 محاسبه شد. داده های تحقیق در دو سطح توصیفی و استنباطی ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مشارکت کارکنان با هر سه بعد تحلیل رفتگی شغلی (فرسودگی عاطفی، زوال شخصیت و افت عملکرد) ارتباط معنا دار و معکوس وجود دارد. مشارکت کارکنان 31 درصد واریانس تحلیل رفتگی شغلی کارکنان را پیش بینی می کند (31/0=R2، 001/0=P، 291/49=F).
    کلیدواژگان: ادارات کل، تحلیل رفتگی، خراسان بزرگ، رگرسیون، مشارکت، ورزش و جوانان
  • سیدادیب شیخ احمدی، سید امیر شیخ احمدی، سردار محمدی* صفحات 875-890
    ژیمناستیک به عنوان ورزش پایه و مادر به مهارت ها و قابلیت هایی از جمله قدرت، سرعت، انعطاف و چابکی نیاز دارد. مربیان و سرپرستان تیم ها همواره سعی در ارزیابی و سنجش این مهارت ها با استفاده از آزمون های طراحی شده در بازه های زمانی مختلف دارند. شناسایی موفقیت یک ژیمناست براساس این نتایج به تجربه بسیار زیادی نیاز دارد. بر این اساس در این مقاله، تلاش شده است تا با بومی سازی آزمون استاندارد تیم ملی ژیمناستیک آمریکا متناسب با جنس و سن ورزشکاران استان کردستان مهارت های مختلف براساس تکنیک های داده کاوی ارزیابی شود تا تاثیرگذارترین مهارت ها در کسب نتیجه مناسب با استفاده از الگوریتم های استخراج پارامترهای کلیدی بررسی شود. نتایج حاکی از آن است که قدرت و سرعت تاثیرگذارترین عامل موفقیت یک ژیمناست در آزمون های صورت گرفته اند. در نهایت می توان گفت ژیمناست هایی که در بدو ورود از عامل قدرت و سرعت بیشتری نسبت به ژیمناست های دیگر برخوردارند، در این رشته موفق تر خواهند بود.
    کلیدواژگان: ارزیابی مهارت ها، آموزش ورزش، خوشه بندی، داده کاوی، ژیمناستیک
  • کمیل داستانی، غلامعلی کارگر، حسین زارعیان* صفحات 891-904
    هدف پژوهش حاضر بررسی ابعاد معافیت های مالیاتی در ورزش ایران از دیدگاه مدیران باشگاه ها و کارشناسان ورزشی بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی، و جامعه آماری شامل مدیران باشگاه ها و کارشناسان ورزشی سه استان تهران، اصفهان و فارس بود. نمونه آماری مدیران برابر با جامعه آماری (25=N=n نفر) و نمونه آماری کارشناسان ورزشی به صورت تصادفی در دسترس (30n=) انتخاب شد. ابعاد معافیت های مالیاتی در ورزش ایران با استفاده از پرسشنامه 20 سوالی محقق ساخته بررسی شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه را پانزده نفر از استادان صاحب نظر تایید کردند. ضریب پایایی پرسشنامه 86/0= α به دست آمد. یافته ها نشان داد که معافیت های مالیاتی در ورزش از دیدگاه مدیران باشگاه ها و کارشناسان ورزشی در حد قابل قبولی قرار ندارد. همچنین ضریب مسیر مبانی معافیت های مالیاتی و معافیت های مالیاتی کل، ضریب مسیر معافیت های مالیاتی پایه درآمدی و معافیت های مالیاتی کل و ضریب مسیر معافیت های مالیاتی موضوعی و معافیت های مالیاتی کل تایید شد. پیشنهاد می شود نهادهای قانونگذار مالیاتی ایران، به خصوص قسمت های مربوط به معافیت ها، به بررسی مجدد معافیت های مربوط به بخش ورزش کشور بپردازند و زمینه حضور بخش خصوصی در ورزش را هموار سازند.
    کلیدواژگان: پایه درآمدی، کارشناسان، مالیاتی، مدیران، معافیت، موضوعی
  • سارا کشکر*، حمید قاسمی، پری فرجی زاده صفحات 905-920
    هدف از این تحقیق، بررسی نقش بسته بندی کفش های ورزشی در ترغیب گروه های مختلف ورزشکاران به خرید کفش های ورزشی بود. روش تحقیق، توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش 1800 نفر از ورزشکاران باشگاهی شهرستان پلدختر بودند که براساس جدول مورگان، حجم نمونه 320 نفر تعیین شد. اعضای جامعه نمونه تحقیق به روش نمونه گیری خوشه ایو تصادفی در باشگاه ها انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی محتوایی آن توسط متخصصان و روایی ساختاری آن با روش تحلیل عاملی بررسی شد و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ (آلفا= 89/0) محاسبه شد.
    یافته ها نشان داد که بین ویژگی های بسته بندی، مهم ترین ویژگی، طراحی بسته بندی کفش های ورزشی است که در ترغیب ورزشکاران به خرید کفش نقش دارد، درحالی که ویژگی اطلاع رسانی، کمترین اهمیت را دارد. در بین گروه های مختلف ورزشکاران، ویژگی های طراحی و حفظ و نگهداری در زنان بیش از مردان و در ورزشکاران دارای تحصیلات زیر دیپلم بیش از ورزشکاران لیسانس در ترغیب آنها به خرید کفش ورزشی اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: بسته بندی، ترغیب، خرید، کفش ورزشی، ورزشکار
  • مسعود فریدونی*، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 921-933
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین معنویت سازمانی و مولفه های آن با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان اداره ورزش و جوانان استان تهران بود. روش تحقیق توصیفی - همبستگی و از نظر روش اجرا پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان اداره ورزش و جوانان بود که با توجه به جدول مورگان، 132 نفر به عنوان نمونه مشخص شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه استاندارد سنجش معنویت سازمانی میلیمن و همکاران (2003) و همچنین پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی سازمانی طراحی شده توسط اورگان و کانوسکی (1996) بود که روایی پرسشنامه ها را استادان و متخصصان دانشگاهی تایید کردند و پایایی پرسشنامه ها براساس آلفای کرونباخ سنجیده شد که عدد 89/0 برای معنویت سازمانی و 83/0برای پرسشنامه سنجش رفتار شهروندی به دست آمد. به منظور بررسی متغیرهای پژوهش و رابطه آن با سایر متغیر های وابسته مورد نظر، از روش های آماری مانند همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که ارتباط مثبت و معناداری بین معنویت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که از بین مولفه های معنویت سازمانی، کار بامعنا، دینداری و همسویی با سازمان توانایی پیش بینی معنادار رفتار شهروندی سازمانی را دارند.
    کلیدواژگان: استان تهران، رفتار شهروندی، کارکنان، مدیریت ورزشی، معنویت سازمانی
  • عباس فخرانی*، مهرزاد حمیدی، مجید جلالی فراهانی صفحات 935-350
    هدف تحقیق حاضر، بررسی رابطه بین هوش هیجانی و مهارت های کارآفرینی دانشجویان تربیت بدنی بود. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی و از لحاظ هدف، کاربردی بود که به صورت میدانی اجرا شد . جامعه آماری، دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه تهران (843n=) بودند. تعداد نمونه آماری براساس فرمول کوکران 265 نفر به دست آمد. نحوه نمونه گیری به صورت طبقه ای تصادفی بود. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه هوش هیجانی نوکاه و آهیازو (2009) و پرسشنامه مهارت های کارآفرینی بیچ (2007) بود. روایی پرسشنامه ها را یازده نفر از متخصصان مدیریت ورزشی تایید کردند. پایایی درونی هر دو پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ، به ترتیب 821/0 و 794/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی )آزمون K-S، ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون چندگانه گام به گام) استفاده شد. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین هوش هیجانی و مهارت های کارآفرینی دانشجویان، همبستگی مثبت و معنا داری وجود دارد (508/0=r). همچنین بین سه مولفه خودمدیریتی (471/0r=)، مدیریت روابط (528/0r=) و آگاهی اجتماعی (718/0r=) با مهارت های کارآفرینی رابطه معنا داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام نشان داد که از بین چهار مولفه هوش هیجانی، مولفه های خودمدیریتی با ضریب همبستگی چندگانه (721/0 (R=، آگاهی اجتماعی) 821/0 (R=و مدیریت روابط )853/0 (R=توانایی پیش بینی مهارت های کارآفرینی را دارند. به نظر می رسد از طریق آموزش های لازم، می توان هوش هیجانی و در نتیجه آن مهارت های کارآفرینی دانشجویان را ارتقا بخشید.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، کارآفرینی، مهارت کارآفرینی، هوش، هوش هیجانی
|
  • Karim Zohrevandian *, Hasan Asadi, Fereshteh Ebrahimi, Mehdi Samadi Pages 795-814
    Today, the complexity of urban issues has led many variables to be influential in site selection that and the importance and value of each criterion in each region should be considered. The aim of this study was to determine and prioritize site selection criteria of sport facilities by AHP for equal access. Research method was descriptive-survey and application. Library resources and a questionnaire were used to collect data. Firstly, criteria were determined and AHP was used to weigh them and Excel was applied to draw figures. Results showed that four criteria of population density (0.510), access (0.272), development potential (0.152) and neighborhood (0.067) had the highest importance in site selection of sport facilities respectively. Unlike most executive agencies in Iran, as 70% of the sport budget is allocated to development and construction of sports facilities (Asadi, 2009), necessity and importance of investment and increased efficiency in different dimensions get more evident. So, with regards to the needs of any region to establish sport facilities, planners and decision makers should achieve maximum efficiency from minimum resources and economize additional costs using new methods such as AHP.
    Keywords: access, AHP, criterion, prioritization, site selection, sport facilities
  • Mahmuod Jamali Galeh *, Nahideh Jabari, Mohammad Reza Moradi Pages 815-828
    The aim of the present study was to investigate the relationship between job burnout and sources of stress and coping strategies in the referees of Iran premier league. 103 referees were selected as the sample. Sources of Stress Inventory (Voight, 2009), MBI (Maslach & Jackson, 1996) and WCQ (Billings & Moos, 1981) were used to collect data. Results showed a significant relationship between confrontation, interpersonal conflict and role conflict and job burnout. Interpersonal conflict and role conflict predicted job burnout. Problem-focused coping and emotion-focused coping strategies were negatively and significantly correlated with job burnout. These two strategies predicted job burnout. It can be concluded that stress is directly related to job burnout in referees of football premier league and job burnout highly reduces referee's performance. It is recommended that football federation authorities should consider sources of stress and coping strategies to reduce referee's burnout and finally to improve their performance.
    Keywords: burnout, coping, football, referees, stress
  • Reza Ghasemi *, Mohammad Javadipour, Ahmad Torkfar Pages 829-846
    The aim of this study was to identify sport marketing barriers in Iran from sport managers’ perspectives. The statistical population involved top managers of Sport and Youth Ministry, National Olympic Committee and sport federations (N=80). Sample was equal to the population and 67 questionnaires were returned correctly. A researcher-made questionnaire (with 40 items) was used to measure sport marketing barriers in five factors including economic, legal, managerial, structural and environmental. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 experts and its reliability was obtained as 0.86 in a pilot study. Data analysis showed that sport marketing barriers in Iran were respectively legal, structural, managerial, environmental and economic. So, sport politicians must consider these barriers before designing sport marketing development strategies and determining their priorities.
    Keywords: marketing barriers, sport commercialization, sport economy, sport industry, sport marketing
  • Farzaneh Mazloomi Soveini *, Akbar Jaberi, Javad Khazaei Pool Pages 847-864
    The aim of the current study was to design a model to investigate the effect of creativity and to share tacit and explicit knowledge on performance of Sport and Youth offices and sport boards in Isfahan. It was a descriptive survey and a practical one. A combination of Wang and Wang (2012) Knowledge Sharing, Kaplan & Norton (1992) Performance, Zhou & George (2001), and Coelho et al. (2011) Creativity questionnaires were used. The population consisted of all the employees of Sport and Youth offices and sport boards in Isfahan, and 182 subjects were randomly selected. The reliability of the questionnaire was found to be 0.85 according to Cronbach’s alpha. In addition, to measure the validity of the model, Structural Equation Modeling was applied. The relationships of the variables were verified by the results of path analysis. The results showed that creativity had a significant and positive effect on employee's knowledge sharing, and knowledge sharing had a significant and positive effect on performance in Sport and Youth offices and sport boards in Isfahan.
    Keywords: BSC, creativity, knowledge sharing, performance, sport organizations
  • Javad Ghasemi Roshnavand *, Jafar Khoshbakhti, Ali Asgari Pages 865-874
    The aim of this study was to predict job burnout based on employees’ participation in Sport and Youth general offices in Great Khorasan. This study used a descriptive correlation approach. The statistical population included all staff in Sport and Youth general offices in Great Khorasan. Due to the limited size of population, census sampling method was used. In fact, the sample equaled the population (N=n=140). To achieve the required data, a demographic questionnaire, the researcher-made staff participation questionnaire and Maslach's job burnout questionnaire were used. Their face and content validity was confirmed by 10 university professors and their reliability was calculated in a pilot study by Cronbach’s alpha correlation coefficient as α=0.92 for participation questionnaire and α=0.87 for burnout questionnaire. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics methods such as Kolmogorov-Smirnov, Pearson correlation coefficient and regression analysis. The results showed a significant reverse relationship between the staff’s participation and all three dimensions of job burnout (emotional burnout, personality deficiency, performance reduction). Staff’s participation predicted 31% of their job burnout variance (R2=0.31, P=0.001, F=49.291).
    Keywords: burnout, general offices, Great Khorasan, Participation, regression, Sport, Youth
  • Seyed Adib Sheykh Ahmadi, Seyed Amir Sheykh Ahmadi, Sardar Mohamadi* Pages 875-890
    Gymnastics as a basic sport needs learning basic skills and abilities such as strength, speed, flexibility and agility. Team coaches and supervisors always try to evaluate and measure these skills using designed tests in different time periods. Identifying the success of a gymnast based on these results needs tremendous experience. Accordingly this paper attempted to localize the standard test of America national team in accordance with age and sex of Kurdistan gymnasts and to evaluate various skills based on data mining techniques so that the most influential skills in gaining good results can be examined by algorithms of extracting key parameters. Results indicated that the most influential factors in the success of a gymnast in the tests were power and speed. Finally, it can be noted that gymnasts who have more power and speed than the others at the beginning of the exercise can be more successful in this field.
    Keywords: clustering, data mining, education, gymnastics, skills assessments
  • Komeil Dastani, Gholamali Karegar, Hossein Zareian* Pages 891-904
    The aim of this study was to examine dimensions of tax exemptions in Iran sport from viewpoints of managers of sport clubs and sport experts. The research method was descriptive and correlation. Statistical population included the managers of sport clubs and sport experts in three provinces of Tehran, Isfahan and Fars. Sample of managers were equal to the statistical population (N=n=25) and the sample of sport experts was selected by convenience random sampling method (n=30). Dimensions of tax exemptions in Iran sport were analyzed by a 20-item researcher-made questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by 15 professors. The reliability was obtained as (α=0.86). The findings showed that tax exemptions in sport were not acceptable according to the managers of sport clubs and sport experts. Moreover, the path coefficient of fundamentals of tax exemptions and total tax exemptions, path coefficient of income base tax exemptions and total tax exemptions, and path coefficient of topic tax exemptions and total tax exemptions were confirmed. It is suggested that Iran tax legislative organizations, especially the sections of exemptions, analyze again the exemptions related to the sport, and provide the ground for participation of private sector in sport.
    Keywords: exemption, experts, income base, managers, tax, topic
  • Sara Keshkar *, Hamid Ghasemi, Pari Farajizadeh Pages 905-920
    The aim of this study was to investigate the role of sport shoes packaging in persuading different groups of athletes to buy sport shoes. The methodology was descriptive-survey. The statistical population consisted of 1800 athletes of sport clubs of Poldokhtar city. 329 subjects were selected as the sample by Morgan Table using clustering random sampling method in those clubs. A researcher-made questionnaire was used to collect data and its content validity was approved by experts and its reliability was calculated by Cronbach Alpha method as α=0.89. Results showed that among packaging characteristics, design was the most important factor which played a role in persuading athletes to buy sport shoes while information had the lowest importance. Also, design and protection was more important (to persuade to buy sport shoes) to women than men and athletes with no university degrees more than those with Bachelor.
    Keywords: athlete, buying, packaging, persuasion, sport shoe
  • Masoud Fereydoni *, Ebrahim I. Alidoust Ghahfarrokh Pages 921-933
    The aim of this study was to investigate the relationship between organizational spirituality and its dimensions and organizational citizenship behavior in the staff of Sport and Youth office in Tehran province. This study used a descriptive-correlation approach which was carried out as a field study. The statistical population consisted of all staff of Sport and Youth office and 132 subjects were selected as the sample according to Morgan Table. To collect data, Organizational Spirituality Questionnaire (Melemin, 2003) and Organizational Citizenship Behavior Questionnaire (Organ & Konovsky, 1996) were used. Their validity was confirmed by university professors and experts and their reliability was estimated by Cronbach’s alpha coefficient as α=0.89 for Organizational Spirituality Questionnaire and α=0.83 for OCB Questionnaire respectively. The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis. The results indicated a significant and positive relationship between organizational spirituality and organizational citizenship behavior. Also, stepwise regression results showed that the dimensions of meaningful work, religiosity and attunement with the organization could significantly explain organizational citizenship behavior.
    Keywords: citizenship behavior, organizational spirituality, sport management, staff, Tehran province
  • Abbas Fakhrani *, Mehrzad Hamidi, Majid Jalaali Farahani Pages 935-350
    This study examined the relationship between emotional intelligence and entrepreneurial skills in physical education students. The research method was descriptive – correlation and application in terms of aim which was carried out as a field study. The statistical population consisted of physical education students of University of Tehran (N=843). 265 subjects were selected by Cochran Formula. Stratified random sampling method was used to select the sample. To collect data, EI Questionnaire by Nwokah and Ahiauzu (2009) and Entrepreneurial Skills Questionnaire by Biech (2007) were used. The validity of both questionnaires was confirmed by 11 sport management experts. Their reliability was obtained through Cronbach's alpha coefficient as 0.821 and 0.794. For data analysis, descriptive statistics (frequency, frequency percentage, mean and standard deviation) and inferential statistics (K-S test, Spearman correlation coefficient, stepwise multiple regression) were used. Findings showed a significant and positive relationship between emotional intelligence and entrepreneurial skills of students (r=0.508). Also, there was a significant relationship between self-management (r=0.471), relationship management (r=0.528) and social awareness (r=0.718) and entrepreneurial skills. Stepwise multiple regression showed that among the four components of emotional intelligence, self-management with multiple correlation coefficient (R=0.721), social awareness (R=0.821) and relationship management (R=0.853) could predict entrepreneurial skills. It seems that emotional intelligence and thereby student's entrepreneurial skills can be improved by necessary education.
    Keywords: emotional intelligence, entrepreneurial skill, entrepreneurship, intelligence, physical education