فهرست مطالب

Sport Sciences and Health Research - Volume:6 Issue: 13, 2014

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:6 Issue: 13, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کریم بیگلر، محمدحسین علیزاده، محمد خبیری صفحات 89-102
    وقوع آسیب به طور معمول در بیشتر ورزش ها و بازی ها مشاهده می شود. وقوع آسیب ها دلایل زیادی دارد که جنبه روانی از جمله آنهاست. مطالعات تجربی متعددی نشان داده اند که عوامل روانی خاصی تعداد و شدت آسیب های ورزشی را تحت تاثیر قرار می دهند. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط مهارت های روانی با میزان بروز آسیب در بازیکنان فوتبال لیگ برتر استان تهران بود. به این منظور 108 بازیکن از بین چهار تیم لیگ برتر استان تهران در این تحقیق شرکت کردند. اطلاعات تحقیق از طریق برگه گزارش آسیب و پرسشنامه OMSAT-3 جمع آوری شد. از روش های آمار توصیفی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 95 درصد برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد 5/89 درصد بازیکنان در طول یک فصل حداقل یک آسیب را متحمل شده اند که 7/90 درصد این آسیب ها حداقل 3–1 روز موجب دوری بازیکنان از تمرین یا مسابقه شدند. همچنین مشخص شد بین سطح مهارت های روانی و بروز آسیب در بازیکنان فوتبال لیگ برتر رابطه معناداری در جهت منفی وجود دارد. ارتباط مهارت های روانی پایه، مهارت های روانی– تنی، مهارت های شناختی و مهارت های روانی در مجموع با تعداد بروز آسیب در بازیکنان فوتبال تیم های تهرانی لیگ برتر به ترتیب برابر بود با 265/0- = r (006/0 = P)، 609/0- = r (0001/0 = P)، 693/0- = r (0001/0 = (P و 697/0- = r (0001/0 = (P. مجموع یافته های این تحقیق نشان داد که برخورداری از سطح بالایی از مهارت های روانی به بازیکنان لیگ برتر کمک می کند تا بهتر با موقعیت های استرس زا که در ورزش اتفاق می افتد، کنار بیایند و با افزایش اعتماد به نفس و دیگر مهارت های روانی با عوامل روانی مضر مانند استرس و اضطراب به خوبی مقابله کنند و در نهایت احتمالا بروز آسیب را کاهش دهند. بنابراین به مسئولان، مربیان، پزشکان و روان شناسان ورزشی توصیه می شود با برنامه ریزی و اقدامات لازم برای آموزش مهارت های روانی با افزایش سطح مهارت های روانی، احتمال بروز آسیب در بازیکنان فوتبال را کاهش دهند و به این صورت در پیشگیری از بروز آسیب گام هایی برداشته شود.
    کلیدواژگان: آسیب ورزشی، بازیکنان فوتبال، لیگ برتر، مردان، مهارت های روانی
  • محمدحسین حمیدی، محمدعلی سمواتی شریف، آذر آقایاری صفحات 103-117
    هدف از این تحقیق، مقایسه شدت استئوآرتریت و درد زانو، دشواری های حرکتی و کیفیت زندگی مرتبط با استئوآرتریت زانو در دوندگان استقامتی پیشکسوت و افراد غیرورزشکار بود. در این تحقیق 26 آزمودنی مرد به صورت هدفمند انتخاب، و به دو گروه مساوی سیزده نفره تقسیم شدند. تشخیص بیماری با تایید علائم بالینی توسط متخصص ارتوپد از طریق معیارهای تشخیص بالینی کالج رادیولوژی آمریکا و همچنین ارزیابی بالینی با استفاده از اندکس شدت درد و فونکسیون Lequesne’s برای استئوآرتریت زانو انجام گرفت. سپس از پرسشنامه جهانی و بومی شده پیامدهای استئوآرتریت و صدمات زانو (KOOS) به منظور اندازه گیری متغیرهای تحقیق استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمونt مستقل با ضریب خطای α ≤ 0/05 استفاده شد. با وجود بیشتر بودن میانگین شدت استئوآرتریت زانو با 5/5 درصد (86/0P=)، شدت درد زانو با 69/4 درصد (40/0P=)، میزان دشواری در انجام دادن فعالیت های روزانه با 52/3 درصد (83/0=P)، میزان دشواری در اجرای فعالیت های ورزشی- تفریحی با 35/10 درصد (97/0P=) و کیفیت زندگی با 82/3 درصد (48/0=P) در دوندگان استقامتی پیشکسوت نسبت به افراد غیرورزشکار، اختلاف معنا داری بین دو گروه مشاهده نشد. بنابراین نتیجه گرفته می شود که دویدن به شکل استقامتی و در سطح قهرمانی خطر ابتلا به بیماری استئوآرتریت زانو و مشکلات مرتبط با آن را در دوندگان استقامتی پیشکسوت نسبت به افراد غیرورزشکار افزایش چشمگیری نمی دهد؛ به طوری که دو استقامت در سطح قهرمانی نمی تواند عامل خطری برای فرسایش مفصل زانو باشد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، افراد غیرورزشکار، درد زانو، دوندگان استقامتی، دوندگان پیشکسوت
  • سعید قایینی، فرید محمدزاده، مهدی عباس پور، فرانک امیرخانی صفحات 119-130
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر ماساژ بالاتنه بر ضربان قلب زنان قایقران در فعالیت های سریالی بود. بدین منظور، ده زن قایقران دردسترس از تیم استان کردستان (2/1±2/19 سال) در تحقیق شرکت داشتند. آزمودنی ها دو جلسه، مسافت 200 متری دریاچه را سه بار با حداکثر سرعت پارو زدند. در تناوبات استراحت پانزده دقیقه ای بین سری ها، در یک جلسه از ریکاوری با ماساژ و در جلسه دیگر از ریکاوری بدون ماساژ استفاده شد. در جلسات تمرینی، تعداد ضربان قلب بلافاصله پیش و پس از اجرا در هر سری با استفاده از ساعات پلار شمارش و ثبت شد. عملیات آماری از طریق آمار توصیفی، آنالیز واریانس یکسویه با اندازه گیری مکرر و آزمون t همبسته و به وسیله نرم افزار SPSS نسخه شانزدهم انجام گرفت (P≤0.05). نتایج نشان داد که روش ریکاوری با ماساژ موجب کاهش معنادار تعداد ضربان قلب پیش از اجرا در سری دوم (000/0P=) و سوم (012/0P=) نسبت به سری اول می شود. همچنین، ریکاوری با ماساژ موجب کاهش معنادار تعداد ضربان قلب پس از اجرای سری سوم نسبت به سری دوم شد (014/0P=). براساس این یافته ها، در فعالیت های سریالی به شکل قایقرانی در مسافت 200 متر، چنانچه مدت و نحوه اجرای ماساژ در بین سری ها یکسان باشد، برخلاف ضربان قلب پیش از اجرا، به تدریج بر تاثیر ماساژ روی ضربان قلب پس از اجرا افزوده می شود.
    کلیدواژگان: دراگون، ریکاوری، ضربان قلب، قایقرانی، ماساژ
  • فروغ معینی، آذر آقایاری، سید حامد موسوی صفحات 131-151
    هدف از این تحقیق بررسی اثر خستگی ناشی از تمرین بر تعادل پویای دانش آموزان دختر 15 تا 18 ساله با قوس کف پای متفاوت بود. برای اندازه گیری قوس کف پای آزمودنی ها از آزمون افت استخوان ناوی استفاده شد. سپس 75 دانش آموز که به صورت تصادفی و هدفمند انتخاب شدند، در سه گروه 25 تایی 1. گروه با قوس کف پای نرمال؛ 2. گروه با قوس کف پای صاف؛ و 3. گروه با قوس کف پای گود قرار گرفتند. پیش آزمون تعادلی (SEBT)، پروتکل خستگی عملکردی (20 دقیقه فعالیت در 7 ایستگاه) و پس آزمون SEBT اجرا شد. برای تعیین میزان خستگی از مقیاس میزان درک تلاش (RPE) بورگ قبل از شروع ایستگاه اول، پایان ایستگاه سوم و دقیقا بعد از اتمام ایستگاه هفتم استفاده شد. از آزمون t وابسته و آزمون تحلیل واریانس یکسویه و آزمون تعقیبی شفه در سطح معناداری 05/0 استفاده شد. نتایج تفاوت معناداری بین نمره های تعادل پیش آزمون و پس آزمون در هر سه گروه نشان داد (004/0P=). آزمون تعقیبی شفه نیز نشان داد که بین میانگین تفاضل نمره های تعادل در پیش آزمون و پس آزمون گروه کف پای نرمال با گروه کف پای صاف و با گروه کف پای گود اختلاف معناداری وجود دارد (05/0P<). با توجه به کاهش معنادار تعادل در آزمودنی های دچار ناهنجاری قوس کف پا، ازاین رو اصلاح ناهنجاری های قوس کف پا و استفاده از دوره های تمرینی مناسب به منظور ارتقای آمادگی جسمانی این افراد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پای صاف، پای گود، پای نرمال، تعادل ایستا، تعادل پویا، خستگی عملکردی
  • مهرنوش اسماعیلیان، سید محمد مرندی، فهیمه اسفرجانی صفحات 153-166
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر دو ماه تمرینات مقاومتی و تعادلی بر تعادل کودکان فلج مغزی دای پلژی بود. این تحقیق روی 3 پسر فلج مغزی با میانگین سنی 5/6 سال انجام گرفت. در این پژوهش از روش پژوهشی مورد منفرد با طرح A-B استفاده شد. به طوری که پس از تعیین موقعیت خط پایه، مداخله آغاز شد و طی 24 جلسه مداخله انفرادی، تمرینات قدرتی و تعادلی به آزمودنی ها ارائه شد و هر سه آزمودنی یک ماه پس از پایان مداخله دو هفته پی در پی تحت آزمون پیگیری قرار گرفتند. تعادل با آزمون برگ اندازه گیری شد. براساس شاخص های آمار توصیفی و تحلیل دیداری نمودار داده ها، مداخله مورد نظر برای هر سه شرکت کننده در تعادل (PND 100% برای هر سه شرکت کننده) اثربخش بوده و میزان تعادل افراد بعد از مداخله نسبت به مرحله پایه بهبود داشته است، اما یک ماه پس از پایان مداخله روند نسبتا ثابتی داشته است. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمرینات مقاومتی و تعادلی می تواند موجب بهبود تعادل افراد فلج مغزی شود.
    کلیدواژگان: پژوهش موردی، تعادل، تمرینات تعادلی، تمرینات مقاومتی، کودکان فلج مغزی
  • سید کاظم موسوی، سید صدرالدین شجاع الدین، رغد معمار صفحات 167-187
    هدف این تحقیق، مقایسه فعالیت عضلات دوقلوی داخلی، نعلی و حداکثر نیروی عمودی عکس العمل زمین در حرکت فرود تک پای مردان دارای زانوی پرانتزی و نرمال از ارتفاعات مختلف بود.22 دانشجوی مرد سالم رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، شامل 10 نفر دارای زانوی پرانتزی و 12 نفر دارای زانوی نرمال در این تحقیق شرکت کردند. ناهنجاری زانوی پرانتزی با کولیس و گونیامتر اندازه گیری شد. آزمودنی ها حرکت فرود تک پا را از سه ارتفاع 20، 40 و 60 سانتی متر روی صفحه نیرو انجام دادند. حرکت فرود به دو مرحله تقسیم شد:100 میلی ثانیه قبل از تماس آغازین پا با زمین و 100 میلی ثانیه بعد از تماس پا با زمین (مرحله جذب نیرو). برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار Matlab نسخهR2009a،spss نسخه21 و آزمون تحلیل واریانس دوطرفه استفاده شد (05/0P£). تفاوت معناداری در حداکثر نیروی عمودی عکس العمل زمین هنگام برخورد پنجه در سه ارتفاع بین دو گروه مشاهده نشد (05/0P). تفاوت معناداری در فعالیت عضله دوقلوی داخلی و نعلی قبل از فرود بین دو گروه مشاهده نشد، اما در مرحله جذب نیرو تفاوت معناداری در فعالیت عضله دوقلوی داخلی بین دو گروه به دست آمد (05/0>P) و عضله نعلی تفاوت معناداری نشان نداد (05/0P). افزایش حداکثر نیروی عمودی عکس العمل زمین و کاهش فعالیت عضلات ساق پا (به ویژه دوقلوی داخلی) در افراد دارای زانوی پرانتزی، احتمالا در طولانی مدت سبب آسیب دیدگی و بروز بیماری های تخریب مفصلی شود.
    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، زانوی پرانتزی، عضلات ساق، فرود تک پا، نیروی عکس العمل
  • مریم قربانی، یحیی سخنگویی صفحات 189-201
    اختلال حرکتی، حسی و اندام لنفاوی در اندام فوقانی و کاهش خودپنداره، از جمله مشکلات پس از جراحی ماستکتومی است. اثر برنامه های بازتوانی بر این مشکلات متناقض است. ازاین رو، این تحقیق با هدف تاثیر سه روش تمرینی یوگا، پیلاتس و فعال رایج بر دامنه حرکتی، اندام فوقانی و خودپنداره بدنی زنان متعاقب جراحی ماستکتومی اجرا شد. در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 38 زن (45-28 ساله و میانگین وزن08/22±66 کیلوگرم) مبتلا به سرطان پستان به صورت تصادفی در سه گروه یوگا، پیلاتس و فعال رایج قرار گرفتند. گروه یوگا به مدت دو هفته در زمان بستری شدن، 15 جلسه تمرین یوگا شامل پنج حرکت آسانا یوگا را انجام داد و گروه پیلاتس در همین مدت تمرینات mat پیلاتس و گروه فعال رایج پنج حرکت اندام فوقانی را اجرا کردند. دامنه حرکتی، محیط و خودپنداره بدنی قبل و پس از فعالیت اندازه گیری شد و با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه و تی همبسته در سطح معناداری 05/0 بررسی شد. پس از تمرینات یوگا و پیلاتس میزان فلکشن، اکستنشن، چرخش داخلی و خارجی شانه، فلکشن و اکستنشن آرنج، فلکشن، اکستنشن، انحراف به سمت زند اعلا و زند اسفل مچ و خودپنداره بدنی افزایش معنادار و محیط بازو و ساعد کاهش معنادار یافت. درحالی که فلکشن، اکستنشن، چرخش داخلی و خارجی شانه، فلکشن، اکستنشن آرنج و فلکشن مچ و خودپنداره بدنی در گروه فعال رایج افزایش معنادار یافت. نتایج نشان داد تمرینات یوگا و پیلاتس در کاهش عوارض جانبی ماستکتومی از جمله افزایش دامنه حرکتی اندام فوقانی و خودپنداره بدنی و کاهش ادم موثرتر بوده اند، ازاین رو پیشنهاد می شود از این تمرینات به عنوان روش موثر در بازتوانی بیماران پس از جراحی ماستکتومی استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرین پیلاتس، تمرین یوگا، خودپنداره بدنی، دامنه حرکتی، ماستکتومی
|
  • Karim Biglar, Mohammad Hossein Alizadeh, Mohammad Khabiri Pages 89-102
    Introduction
    Numerous empirical studies suggest that specific psychological factors influence the frequency and severity of sport injuries.
    Method
    The aim of present study was to examine the relationship between fundamental psychological skills، psycho-somatic skills، cognitive skills and incidence of injuries in football players of Tehran premier league. 108 players from four teams of Iran premier league participated in the study. Research data was collected by injury report form and Ottawa mental skills assessment tool-3. Pearson correlation test at significant level of 95% were used for analyzing the data.
    Result
    Results indicated that 89. 5% of players experienced at least one injury during one season which 90. 7 % of them resulted in 1-3 days missing of match or training. The findings also indicated that in football players of premier league there is inverse and significant relationship between psychological skills (p=0/0001) and its subdivisions including fundamental psychological skills (p=0/006)، psycho-somatic skills (p=0/0001)، cognitive skills (p=0/0001) and incidence of sport injuries.
    Conclusion
    The findings of present study show that having high levels of psychological skills helps premier league players to handle stressful situations in sports through enhancing self-confidence and other psychological factors confronting harmful psychological factors such as stress and anxiety and lead to decrease in injury incidence. Thus officials، coaches، physicians and sport psychologists are recommended to educate essential psychological skills.
    Keywords: Sport injury, Psychological skills, Soccer player
  • Mohammad Hosein Hamidi, Mohammad Samavati Sharif, Azar Aghayari Pages 103-117
    The purpose of this study was the comparison of severity of Knee Osteoarthritis and pain، movement difficulties and quality of life in the veteran endurance runners and non-athletes. 26 men were purposeful selected for this study and they was placed in the two groups (every group = 13 subjects). The recognition of injury with the conforming of clinical symptoms was done by a clinical orthopedic doctor through clinical diagnostic criteria of the American College of Radiology and clinical assessment was done by pain index and Lequesne''s functional for knee osteoarthritis. Then، the world-known Knee injuries and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) questionnaire was used for the measurement of data collection. The independent t was used for the analysis of data (P < 0/05). There was no significant difference between the veteran endurance runners and non-athletes، despite of the higher mean of severity of knee osteoarthritis with 5/5% (P = 0/86)، the severity of knee pain with 4/69% (P =0/40)، the rate of difficulty in doing of daily activities with 3/52% (P =0/83)، the rate of difficulty in doing of sport – recreational activities with 10/35% (P = 0/97) and the quality of life with 3/82% (P = 0/48) that it indicates the worse conditions in the veteran endurance runners than non-athletes. Therefore، we can concluded that running in championship level and endurance running does not increase dramatically the risk of knee osteoarthritis and problems related to it in the veteran endurance runners in the comparison of non-athletes.
    Keywords: Knee Osteoarthritis, Knee pain, Non, athletes, Veteran Runners, Endurance Runners
  • Saeed Ghaeeni, Farid Mohammad Zadeh, Mehdi Abbaspoor, Faranak Amir Khani Pages 119-130
    The aim of this research was to determine the effect of trunk massage on heart rate of female rowers in serial activities. For this purpose، ten female (19. 2±1. 2 yrs) were sailing the 200 meters long lake، two sessions in 3 sets. At 15-minute rest intervals between series، they have used recovery with or without massage in each session. ANOVA Results showed that unlike to recovery without massage which has no effects on sets'' heart rates، recovery with massage caused a significant reduction of before performance heart rate in 2th (84. 8±3. 3) and 3th series (84. 5±6. 8) relative to first set (92. 2± 8. 4) and after performance heart rate in 3th set (101. 8±7. 8) relative to 2th set (109. 8±13. 7). These findings can indicate that massage reduces heart rate in serial activities، although its volume and intensity should be varied due to the density of exercise pressures.
    Keywords: heart rate, serial activities, massage, Sailing, recovery
  • Forough Moeini, Azar Aghayari, Seyed Hamed Mousavi Pages 131-151
    The purpose of this study was the effect of functional fatigue dynamic balance in girl students with different plantar arch. To measure the subjects'' foot arch was used the navicular drop test. Then The 75 students who were selected at random and targeted in three groups twenty five people 1- Group with normal foot arch 2- Group with flat foot arch 3- Group with cavus foot arch were placed. Pre-test SEBT، fatigue protocol (20 minutes activity in 7 stations) and pos-test SEBT Was performed. To determine quantity of fatigue was used Borg (RPE) scale effort of perception before the first station starts، End of the third station and Just after finishing seventh station. The data is analyzed in significance level. 05 by the use of Spss17 software and dependent t test، One-way ANOVA and Scheffe''s post hoc test. The results showed a significant difference between pre-test and post-test scores dynamic balance in all three groups (P=0. 004). Scheffe''s post hoc test showed that there is a significant difference between the mean difference between pre-test and post-test scores in the balance Group of normal foot arch with Group of flat foot arch and Group of cavus foot arch (P<0. 05). Due to the significant reduction in the balance of subjects with abnormal arch، so the correct of abnormality foot arch and use of appropriate training courses to improve their physical fitness is recommended.
    Keywords: flat foot, normal foot, cavus foot, girl students, dynamic balance, functional Fatigue, static balance
  • Mehrnoosh Esmailiyan, Seyyed Mohammad Marandi, Fahimeh Esfarjani Pages 153-166
    The aim of this study was to evaluate the effect of two months of resistive and balance training on the balance of children with diplegic cerebral palsy. The study was performed on three boys with cerebral palsy with a mean age of 6/5. In this study، single subject research method with A-B plan is used. So that after locating the baseline، the intervention began and after 24 sessions of individual intervention، strength and balance exercises were presented to participants subjects and all three participants subjects one month after the end of the intervention were followed by track test for 2 consecutive weeks. Balance was measured by test sheet. based on variables of descriptive statistics and Visual analysis of the data chart، For all three participants in balance (100%PND for all participants) the intervention was effective، and the balance after the end of the intervention phase has improved in comparison to the base phase، but a month after the end of the intervention phase the process has been relatively stable. Present study results showed that strength and balance exercises can improve balance in individuals with cerebral palsies.
    Keywords: a case study, balance, balance training, children cerebral palsy, resistance training
  • Seyyed Kazem Mosavi, Seyed Sadreddin Shojaeddin, Raghad Memar Pages 167-187
    the purpose of this study is to compare the peak vertical ground reaction forces and leg muscle activityduring single leg drop landing between men with genu varum deformity and normal knee from three heights. 22 male students in physical education and sport science participated in this research subjects were 10 people with genu varum deformity and 12 with normal knee. Genuvarum deformity was measured and recorded by a caliper. Subjects performed single-leg landing dropping from three height 0. 2، 0. 4،0. 6 m onto a force platform. Statistical analysis of data was performed via matlab version R2009a، spss and Univariate analysis of variance test (p) No significant difference was found in the peak vertical ground reaction during metatarsalcontact (P>0/05). However the peak vertical ground reaction force in calcaneus contact has significance difference (P <0/05). plantarflexors between groups had not significantly different precontact (p>0/05) but postcontact، medialisgastrucnemius had significant difference between two groups (p<0/05) and also each of the three variables were significantly different at three different heights (p<0/05). The higher rate of injury and osteoarthritis risk in people with genu varum in respect to normal ones might be due to higher ground reaction forces to the extremity during landing.
    Keywords: reaction force, electromyography, leg muscles, Single leg drop landing, Genu varum
  • Maryam Ghorbani, Yahya Sokhangouei Pages 189-201
    Background
    the surgery of breast cancer، like any other surgery، may bring about some problems and complications، which the knowledge of these problems may be an effective way for prevention of or dealing with the complications. The motor and sensory impairment in the upper limb of the surgery side necessitates the utilization of the rehabilitation methods. The main purpose of this research is to show the effect of three methods of exercise Pilates، yoga and active commons on range of motion and edema of upper limb in the females suffering from breast cancer after going through surgery.
    Methods
    this quasi- experimental study was conducted on 38 patients randomly chosen among the patients referring to Cancer Institute. The designed exercise included 5 «Mat Pilates» moves for pilates group and 5 «asana yoga» moves for yoga group which were done for 15 sessions until the patient reached fatigue borderlines. Meantime، the control group was busy doing active exercises common in physiotherapy center. The range of motion and edema of upper limb was measured before and after applying the designed exercise. For describing the data، the mean and standard deviation، and for inferential analysis، the correlated T-tests and one way analysis of variance were used in level of significance of 5%، to compare the variants before and after applying the designed exercise.
    Results
    the results، showed a significant difference between the flexion، extension، and internal & external rotation of shoulder، flexion & extension of elbow، flexion، extension، supination deviation and pronation deviation of the wrist and forearm before and after experiment in Pilates and yoga groups. While in the control group، flexion، extension، internal & external rotation of shoulder، flexion & extension of elbow، and flexion of wrist showed a significant difference before and after the experiment.
    Keywords: Mastectomies, practice yoga, practice Pilates, range of motion, body image