فهرست مطالب

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:1 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ساره شاه حیدری، علی اصغر نورسته، حمید محبی، فرزانه ساکی صفحات 5-23
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین قدرت عضلات پا، استقامت عضلات تنه، دامنه حرکتی اندام تحتانی و برخی ویژگی های آنتروپومتری با توانایی تعادل در زنان ورزشکار است. به این منظور 40 زن ورزشکار سالم با میانگین و انحراف استاندارد سن 86/3 ±50/20 سال، قد 26/7 ±20/161 سانتی متر و وزن 57/5 ±91/53 کیلوگرم در این پژوهش شرکت کردند. طول پا (leg length)، عرض مچ پا (breadth malleolarbi/ ankle)، عرض شانه، عرض لگن، تعادل ایستا و پویا، دامنه حرکتی فلکشن، اکستنشن، ابداکشن، اداکشن، چرخش داخلی، چرخش خارجی ران، دورسی و پلانتار فلکشن مچ پا، استقامت عضلات شکم و پشت و قدرت یک تکرار پیشینه اسکات روی یک پا اندازه گیری شد. نتایج تحقیق نشان داد، ارتباط معنی دار و مثبت بین نمرات تعادل ایستا و اداکشن ران و بین تعادل پویا با فلکشن ران را وجود دارد (05/0≥P). درحالی که بین نمرات تعادل ایستا با فلکشن و ابداکشن ران و عرض مچ پا و بین تعادل پویا با طول پا و عرض لگن ارتباط منفی معنی دار مشاهده شد (05/0≥P). از آنجا که تحقیقات زیادی در زمینه تعادل با استفاده از آزمون های تعادل در حال انجام است و تنها متغیر طول پا به عنوان متغیر اثرگذار کنترل می شود، این پژوهش نشان داد عوامل دیگری مثل عرض مچ پا، عرض لگن و دامنه حرکتی مفصل ران نیز می تواند با تعادل ایستا و پویا رابطه داشته باشد که به نظر می رسد برای مقایسه دقیق تر تعادل میان افراد مختلف باید مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: کنترل پاسچر، اسپرین مچ پا، قدرت اسکات یک پا، آنتروپومتری، دامنه حرکتی
  • نادر رهنما، عفت بمبئی چی، اعظم بارانی، مریم رهنما، سعید عابدین زاده صفحات 25-36
    آسیب مچ پا، یکی از شایع ترین آسیب های ورزشی در رشته های پربرخورد است. هدف از این تحقیق، ارائه نیمرخی از آسیب های مچ پا در زنان ورزشکار چهار رشته ورزشی فوتسال، بسکتبال، والیبال و هندبال لیگ برتر (1386 – 1385) بود. به این منظور از 287 بازیکن از 20 تیم شرکت کننده در لیگ برتر زنان کشور در این تحقیق شرکت کردند. اطلاعات مربوط به آسیب ها با استفاده از فرم گزارش آسیب و به کمک کادر پزشکی تیم ها جمع آوری شد. از آزمون خی دو برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. به طور کلی، 40 آسیب مچ پا گزارش شد که 5/67 درصد آن از انوع اسپرین بود. در بین این چهار رشته بیشترین میزان آسیب در والیبال (35 درصد)، بسکتبال (32 درصد)، فوتسال (5/22 درصد) و کمترین میزان در هندبال (10 درصد) رخ داد (05/0 P، 1/14 = 2x). بیشتر آسیب ها در اثر برخورد (5/57 درصد) به ویژه برخورد با بازیکن (3/78 درصد) دیگر رخ داد (05/0
    کلیدواژگان: ریسک فاکتور، ورزشکار حرفه ای، آسیب، فوتسال، بسکتبال، والیبال، هندبال
  • سمیه علی زمانی، غلامعلی قاسمی، حمید صالحی، سید محمد مرندی صفحات 37-55
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس بر میزان درد، ناتوانی و استقامت عضلان خم کننده و بازکننده تنه بیماران مبتلا به کمردرد مزمن است که 28 بیمار زن مبتلا به کمردرد مزمن، در دو گروه تجربی (15 بیمار) و کنترل (13 بیمار) قرار داده شدند. گروه تجربی به مدت 6 هفته تمرینات تعدیل شده پیلاتس و گروه کنترل در مدت زمان مشابه، درمان های رایج را دریافت کردند. متغیرهای درد، ناتوانی و استقامت عضلات خم کننده و بازکننده تنه به ترتیب توسط شاخص اندازه گیری میزان درد، پرسشنامه ناتوانی عملکردی استوستری و آزمون ایتو اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس، با عامل کووریت (پیش آزمون) در سطح 05/0 = α استفاده شد. نتایج نشان داد که پس از شش هفته درمان، میانگین شاخص درد (024/0 = P) و ناتوانی (016/0 = P) گروه تجربی کمتر از گروه کنترل بود. همچنین میانگین میزان استقامت عضلات خم کننده و بازکننده تنه گروه تجربی نیز بیشتر از گروه کنترل بود (001/0 > P). باتوجه به یافته های این پژوهش، تمرینات پیلاتس در بهبود درد، ناتوانی و افزایش استقامت عضلات خم کننده و بازکننده تنه مؤثرتر از روش های درمانی رایج برای بیماران مبتلا به کمردرد مزمن است. یافته های تحقیق حاضر، از توصیه تمرینات پیلاتس به بیماران مبتلا به کمردرد مزمن حمایت می کند.
    کلیدواژگان: پیلاتس، کمردرد مزمن
  • حسن قدیمی ایلخانلار، رامین بلوچی صفحات 57-70
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر برنامه تمرین شنای کرال پشت تناوبی در اصلاح عارضه کایفوز در دانش آموزان نوجوان مقطع دبیرستان بود. برنامه تمرین در آب شامل شنای کرال پشت به مدت 6 هفته و 3 جلسه در هفته (در کل 18 جلسه تمرین) بود. به این منظور از میان 683 نفر از دانش آموزان دوره دبیرستان، 98 نفر که دچار عارضه کایفوز بودند، شناسایی شدند. میزان انحنای پشتی (درجه کایفوز) آزمودنی ها به وسیله خط کش منعطف اندازه گیری شد. از این میان 47 نفر با سابقه شرکت در کلاس های آموزشی شنا شناسایی و بعد از برگزاری آزمون مهارت شنای کرال پشت، 38 نفر با مهارت قابل قبول انتخاب شدند. در مرحله بعد، 15 نفر به صورت هدفمند با بیشترین مهارت در اجرای شنای کرال پشت به عنوان گروه تجربی انتخاب و 15 نفر هم به صورت تصادفی به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. میانگین درجه انحنای مهره های سینه ای (کایفوز) گروه تجربی 72/3 ± 19/46 و گروه کنترل 18/2 ± 83/45 درجه و میانگین سن گروه تجربی 42/7 ± 2/16 و گروه کنترل 65/4 ± 4/16 سال بود. اندازه گیری میزان کایفوز آزمودنی ها در 3 مرحله پیش آزمون، میان آزمون (پس از 3 هفته تمرین) و در پایان پروتکل تمرینی (پس آزمون) و با استفاده از خط کش منعطف در حالت ایستاده انجام گرفت. تعداد جلسات تمرین برای گروه تجربی 6 هفته و 3 جلسه در هفته بود، درحالی که گروه کنترل هیچ تمرینی انجام نمی دادند. روش تمرین گروه تجربی به این شکل بود که پس از 5 دقیقه گرم کردن، 5 دقیقه شنای آزاد انجام می-گرفت. سپس برنامه تمرینی شنای کرال پشت در 5 مرحله 10 دقیقه ای به صورت تناوبی شامل 6 دقیقه شنای کرال پشت، 2 دقیقه کشش در داخل آب و 2 دقیقه استراحت انجام گرفت. این برنامه تمرینی در 5 نوبت به صورت تناوبی انجام می گرفت (در کل 50 دقیقه). 5 دقیقه پایانی شامل سرد کردن و برگشت به حالت اولیه بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. نتایج بررسی ها نشان داد شنای کرال پشت اثر مثبتی در کاهش میزان انحنای سینه ای (کایفوز) آزمودنی ها دارد. به طوری که میزان انحنای سینه ای (کایفوز) گروه تجربی پس از اجرای پروتکل تمرینی کاهش معنی داری نشان داد (05/0≥ P). از این رو با توجه به دستاورد تحقیق حاضر مربیان و دست اندرکاران ورزشی می توانند از این روش تمرینی به عنوان روش درمانی و اصلاحی مناسب در اصلاح ناهنجاری کایفوز در دانش آموزان نوجوان بهره گیرند.
    کلیدواژگان: شنای کرال پشت تناوبی، ناهنجاری کایفوز، دانش آموزان نوجوان، تمرینات اصلاحی
  • حیدر صادقی، مینوش ملک محمدی صفحات 71-81
    با شناخت نوع آسیب در هر رشته ورزشی می توان زمینه لازم برای ارائه پیشنهادات مؤثر به مربیان و ورزشکاران جهت اصلاح تکنیک های آسیب رسان و مضر، رعایت اصول علمی تمرینات و درمان مناسب را فراهم نمود. هدف از انجام این تحقیق، ارتباط آسیب های عملکردی با ساختار اندام فوقانی در والیبالیست های سوپر لیگ کشور با تاکید بر طبقه بندی، نوع، درجه و پتانسیل بروز آسیب های عملکردی اندام فوقانی بود. 107 ورزشکار لیگ برتر والیبال (47 زن، 60 مرد) به عنوان آزمودنی در این تحقیق شرکت کردند. پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه بومی سازی شده و طبقه بندی شده DASH و پرسشنامه شناسایی آسیب ساختاری اندام فوقانی به عنوان ابزار اندازه گیری تحقیق، مورد استفاده قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تی تست مستقل (برای مقایسه آسیب های عملکردی والیبالیست های مرد و زن) و ضریب همبستگی پیرسون (برای تعیین ارتباط بین آسیب های عملکردی و ساختاری) در سطح معناداری 05/0 استفاده شد. نوع آسیب های عملکردی اندام فوقانی والیبالیست های نخبه، (I)، محدودیت حرکتی (A، محدودیت در زندگی روزمره (P)، محدودیت حرکتی و محدودیت در زندگی روزمره (AP) طبقه بندی شد. درجه آسیب های عملکردی AP، P، I و A در والیبالیست ها به ترتیب 7/47، 7/19، 8/24، 8/17 درصد و پتانسیل بروز آسیب های عملکردی AP، P، I و A در والیبالیست ها به ترتیب 6/36، 9/26، 5/20 و 9/29 درصد بود. بین آسیب های عملکردی AP، P، I و A در مردان و زنان تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0 P>). درحالی که با افزایش بروز آسیب های مفصلی، آسیب های عملکردی AP، P، I و A در والیبالیست های مرد بیشتر بروز یافت (05/0 P). ضمن اینکه بین آسیب های تاندونی و آسیب های عملکردی AP، P، I و A در والیبالیست ها رابطه معنی داری مشاهده نشد (05/0 P>) با افزایش بروز آسیب های استخوانی، آسیب های عملکردی AP و A در والیبالیست های مرد و زن بیشتر بروز یافت (05/0 P). با توجه به یافته های تحقیق آسیب های عملکردی اندام فوقانی به چهار گروه AP، P، I و A طبقه بندی شد، بیشترین نوع آسیب عملکردی و پتانسیل بروز آسیب عملکردی در والیبالیست ها آسیب عملکردی AP بود. با افزایش بروز آسیب مفصلی، آسیب های عملکردی AP، P، I و A در مردان والیبالیست و با افزایش آسیب های استخوانی آسیب های عملکردی AP و A در والیبالیست های مرد وزن بیشتر بروز پیدا کرد.
    کلیدواژگان: آسیب عملکردی، آسیب ساختاری، ناتوانی، محدودیت حرکتی، محدودیت در زندگی روزمره
  • حسین دادگر، منصور صاحب الزمانی*، طهمورث نورایی، اسماعیل شریفیان صفحات 83-97

    هدف از تحقیق، بررسی میزان ارتباط بین زاویه Q و آسیب های غیربرخوردی در اندام تحتانی کاراته کاهای مرد است. از میان 288 کارته کای حرفه ای با کمربند سیاه و بالاتر که در شش باشگاه حرفه ای کاراته در کرمان مشغول به تمرین بودند، 45 نفر که در اندام تحتانی آسیب دیده بودند، در تحقیق شرکت داده شدند. اطلاعات مربوط به آسیب با استفاده از فرم ثبت اطلاعات جمع آوری و زاویه Q با استفاده از گونیامتر در وضعیت خوابیده به پشت اندازه گیری شد. از آزمون t مستقل، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون خی دو برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد (05/0 >P). نتایج نشان داد که بیشترین آسیب ها در ناحیه زانو (2/62 درصد) و در زمان تمرین (3/82 درصد) بوده و شدت آسیب در بیشتر موارد (8/57 درصد) خفیف گزارش شده است. میزان زاویه Q در پای راست در 7/46 درصد افراد بیشتر مقدار طبیعی و در 4/24 درصد افراد کمتر و در پای چپ در 1/31 درصد افراد بیشتر از مقدار طبیعی و در 4/4 درصد افراد کمتر بود. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری با t مستقل نشان داد که تفاوت معناداری بین میزان آسیب های غیربرخوردی اندام تحتانی در دو گروه با زاویه Q طبیعی و غیرطبیعی وجود دارد. همچنین آزمون خی دو موید آن است که بین اندازه زاویه Q و شدت آسیب تفاوت معنی داری وجود ندارد. تجزیه و تحلیل حاصل از ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین میزان زاویه Q در پای راست و پای چپ ارتباط معناداری وجود ندارد. نتایج تحقیق بیانگر این مطلب است که احتمالا غیرطبیعی بودن زاویه Q تاثیر معنی داری بر میزان آسیب های غیربرخوردی اندام تحتانی در کاراته کاهای مرد دارد.

    کلیدواژگان: زاویه Q، آسیب غیربرخوردی، کاراته کا
  • مهدی عرفانی، منصور صاحب الزمانی، حمید معرفتی، اسماعیل شریفیان صفحات 99-112
    هدف از انجام این تحقیق، بررسی شاخص قوس کف پا و ارتباط آن با پیچ خوردگی غیربرخوردی مچ پا در ورزشکاران است. به این منظور 120 ورزشکار مرد با بیش از یک سال سابقه در سطح قهرمانی از رشته های کشتی و کاراته با میانگین سن 63/2 ± 68/20 سال، قد 61/6 ±96/173 سانتی متر و وزن 30/10 ± 80/70 کیلوگرم بررسی شدند. اطلاعات مقدار و شدت آسیب از طریق پرسشنامه جمع آوری و از شاخص CSI برای ارزیابی قوس کف پا استفاده شد. داده های تحقیق با استفاده از روش آماری توصیفی و آزمون های آماری من – ویتنی و اسپیرمن در سطح (05/0 ≥ P) تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد، میزان پیچ-خوردگی در کشتی گیران 66/36 درصد و در کاراته کاها 66/46 درصد بود و نیز پای چپ (برتر) در کاراته کاها با 71/60 درصد و پای راست (برتر) در کشتی گیران با 27/77 درصد بیشترین شیوع پیچ خوردگی را به خود اختصاص دادند. در بررسی میزان شدت پیچ خوردگی، شدت پیچ خوردگی غیربرخوردی مچ پا در رشته کشتی بیشتر از رشته کاراته بود و بیشترین میزان آسیب در کاراته کاها، آسیب خفیف با 14/57 درصد و در کشتی گیران آسیب متوسط با 81/31 درصد بود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد بین قوس طولی داخلی پا در ورزشکاران آسیب دیده و سالم اختلاف معنی داری وجود دارد. این اختلاف در کاراته کاها مشاهده شد. ورزشکاران سالم قوس طولی داخلی پای راست کاهش یافته ای در مقایسه با ورزشکاران آسیب دیده داشتند. نتایج تاکید می کند که ویژگی های قوس کف پا در رشته های کشتی و کاراته نمی تواند به تنهایی عامل خطرزای داخلی برای پیچ خوردگی غیربرخوردی مچ پا در این ورزشکاران باشد.
    کلیدواژگان: پیچ خوردگی غیربرخوردی مچ پا، شاخص قوس کف پا، کشتی، کاراته
  • سیده لیلا موسوی، حسین شاهرخی، علی اصغر نورسته صفحات 113-127
    کنترل پاسچر و تعادل پویا در فعالیت های روزمره و عملکردهای مطلوب ورزشی لازم و تعیین کننده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر زمان روز بر کنترل پاسچر ایستا و پویا در زنان و مردان ورزشکار است. آزمودنی های پژوهش حاضر را 20 ورزشکار (10 زن با میانگین سن 59/1 ± 9/21 سال، قد 49/4 ± 161 سانتی متر و وزن 76/5 ± 41/5 کیلوگرم و 10 مرد با میانگین سن 96/0 ± 4/20 سال، قد 17/8 ± 2/174 سانتی متر و وزن 66/7 ± 3/66 کیلوگرم) تشکیل دادند. آزمودنی ها هیچ گونه آسیب دیدگی در اندام تحتانی، آسیب سر و سیستم وستیبولار نداشتند. کنترل پاسچر پویا با آزمون تعادلی ستاره ای (SEBT) ارزیابی شد که شامل 8 جهت است. در این تحقیق جهت های قدامی، خلفی، جابنی و میانی انتخاب شد. از آزمون تعادلی تک پا (SLB) برای کنترل پاسچر ایستا استفاده شد. در یک روز کنترل پاسچر ایستا و پویا در ساعات 10:00، 15:00 و 20:00 ارزیابی شدند. بین حفظ تعادل ایستای زنان و مردان ورزشکار در زمان 15:00 تفاوت معنی داری مشاهده شد. نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر نشان داد که تفاوت معنی داری در تعادل ایستا و پویای زنان در زمان 20:00 نسبت به زمان های 10:00، 15:00 مشاهده شد (05/0 ≥P). براساس قدرت اکسنتریک و گانسنتریک درعصر به اوج خود می رسند. در تحقیق حاضر تعادل در عصر به اوج خود رسیده بود. براین اساس به نظر می رسد یکی از علل تفاوت کنترل پاسچر در ساعات مختلف تفاوت و تغییر قدرت است. با این حال عوامل دیگری نیز ممکن است علت این تفاوت باشد و برای پاسخ به این پرسش به تحقیقات بیشتر نیاز است.
    کلیدواژگان: ریتم شبانه روزی، ورزشکار، تعادل
|
  • S.Shahheidari .A.A.Norasteh .H.Mohebbi .F.Saki Pages 5-23
    The aim of the present study was to investigate the relationship between leg muscle strength, trunk muscle endurance, rang of motion of lower extremity and anthropometric factors with balance ability in female athletes. Forty healthy athlete women (mean age 20.5 3.86 years, height 161.20 7.26 cm and weight 53.91 5.57 kg) participated in this study. Biacromial breadth, bi iliac breadth, ankle bimalleolar breadth, static and dynamic balance, rang of motion of lower extremity, trunk muscle endurance and maximum unilateral squat strength were measured. There was a significant and positive correlation between static balance scores with hip adduction and between dynamic balance and hip flexion (P<0.05). Also, there was a significant and negative correlation between static balance scores with hip flexion, hip abduction, ankle breadth and between dynamic balance with leg length and bi iliac breadth (P<0.05). In conclusion, when using the SEBT or BESS for experimental or clinical purposes, some factors such as ankle breath, bi iliac breadth and hip ROM should be attended to allow for a more accurate comparison of performance among participants.
  • N. Rahnama , .E. Bambaeichi , .A. Barani , .M.Rahnama , .S.Abedinzadeh Pages 25-36
    Ankle injury is one of the most common sports injuries in contact sports. The purpose of this study was to establish a profile of ankle injuries in futsal, basketball, volleyball and handball female players (2006-2007). The data for the injury were collected using injury report forms that were completed by team physicians. Chi-square test was used to analyze the data. Out of 287 players who participated in this study, 40 ankle injuries were reported out of which 67.5% were ankle sprain. Most of ankle injuries occurred in volleyball (35%), basketball (32%) and futsal (22.5%) and lowest in handball (10%) (2=6.2, P>0.05). The majority of ankle injuries occurred via landing (60%) and cutting and changing direction (27.5%) (2=14.1, P<0.05). Most of injuries occurred by contact (57.7%), specially contact to another player (78.3%) (2=0.9, P>0.05). About 52.5% of ankle injuries were not associated with previous injuries. Players who played more than 4 years as a professional athlete sustained more injures, and they also had more previous injuries (2=0.5, P>0.05). Centers in basketball, spikers in volleyball and line players in handball sustained more ankle injuries. It can be concluded that the rate of ankle injuries in sports with landing and cutting maneuver is high, especially in professional players who perform these maneuvers more than other players. So, ankle injury should be prevented to minimize injuries.
  • S.Alizamani , .Gh.A.Ghasemi , .H.Salehi , .S.M.Marandi Pages 37-55
    The purpose of this study was to evaluate the effect of Pilates exercises on patients with chronic low back pain. For this purpose, 28 women suffering from chronic low back pain following informed consent participated in the study in two groups (control group: N=13, experimental group: N=15). The Pilates group performed Pilates exercises for 6 weeks and the control group received the routine treatment. Pain, disability and trunk flexor and extensor muscle strength were determined by visual analog scale (VAS), Oswestry low back pain disability questionnaire (ODQ) and ITOO test. Analysis of covariance and Turkey's post hoc test were used to analyze the data (P ≤0.05). The results revealed that after six weeks of treatment with Pilates exercises, the mean pain (p=0.024) and inability (p=0.016) of the experimental group were significantly lower than the control group. Additionally, measures of trunk flexor and extensor muscle endurance of Pilates group were greater (P<0.001) than the control group. Based on the findings of this research, a series of Pilates exercises have positive effects on relieving pain, decreasing disability and increasing endurance of core muscles. Therefore, it appears that Pilates exercises could be more effective than routine methods in treatment of patients with chronic low back pain. These results and findings in addition to other studies demonstrated that Pilates exercises along with other treatment methods may have efficient outcomes for patients with chronic low back pain.
  • H. Ghadimi Ilkhanlar , .R. Balouchi Pages 57-70
    The purpose of this study was to determine the effect of interval back crawl swimming to correct kyphosis in teenagers. Training protocol consisted of back crawl swimming for 6 weeks, 3 sessions per week (totally 18 sessions). For this purpose, out of 683 high school students, 98 kyphotic students were identified and their kyphosis was measured by a flexible ruler. During the next phase, 47 subjects with experience of participating in educational swimming classes were identified. Then, back crawl swimming skill test was performed and 38 subjects with optimal skill were identified. Then, 15 subjects with the highest degree of skill were selected purposefully for the experimental group and 15 subjects were randomly selected for the control group. The mean age in the control group was 16.4+4.65, and in the experimental group was 16.2±7.42. Subjects’ average kyphotic degree in the control and experimental groups were respectively 45.83±2.18 and 46.19±3.72. Subjects’ kyphosis was measured at the beginning (pretest), in the middle (after 3 weeks of training) and at the end of training program (posttest) by the flexible ruler. Experimental group performed the training protocol for 6 weeks, 3 sessions on the second week while the control group did not perform any training protocol. Training protocol included warm-up (5 minutes) and freestyle swimming (5 minutes); then, interval back crawl swimming was performed in 5 stages (each stage 10 minutes) consisting of back crawl swimming (6 minutes) along with stretching in the water (2 minutes) with a rest interval (2 minutes). At the end of the protocol, subjects cooled down for 5 minutes. The one-way ANOVA was used to analyze the data. The results of this study indicated that back crawl swimming had a positive effect on altering and improving kyphosis in high school students (P≤0.05). The results indicated that back crawl swimming significantly decreased kyphosis degree. Therefore, we concluded that this method of training can have a positive effect on improving and treating kyphosis in high school students, so coaches and trainers can use this method to alter and treat this abnormality in teenager student.
  • H.Sadeghi , .M.Malekmohammadi Pages 71-81
    Through careful examination and identification of types of injuries in any sport field, helpful influential recommendations can be provided for athletes and coaches to correct defective and harmful techniques, and to observe suitable scientific principles of exercise and treatment. The purpose of this study was to determine the relationship among functional and anatomical injuries of upper extremity in elite volleyball players with an emphasis on classification, type, degree and potential of functional injuries of upper extremity. 107 volleyball super league players (47 women and 60 men) participated in this study. The questionnaire of personal characteristics, classified and domestic DASH (disability of arm, hand, shoulder) questionnaire and an upper extremity injuries recognition questionnaire were applied. The independent t-test and Pearson correlation coefficient were used to analyze the data. Injuries were classified into four groups (A: activity limitation, I: impairment, P: participation restriction, AP: activity limitation and participation restriction). The degree of functional injuries of A, I, P, PA in volleyball players was %17.8, %24.8, %19.7, %47.7 respectively while the potential for incidence of functional injuries of A, I, P, PA in volleyball players respectively was reported %29.9, %20.5, %26.9, %36.6. There was no significant difference in A, I, P, PA between men and women (P>0.05) while the increased incidence of joint injuries resulted in the increased incidence of A, I, P, PA in male players (P≤0.05). Also, there was no significant relationship between tendon injuries and A, I, P, PA (P>0.05). The increased incidence of bone injuries resulted in the increased incidence of A, I, P, PA (P0.05). It can be concluded that the most functional injury and the potential for the incidence of functional injuries was AP injury. The increased incidence of joint injuries resulted in increased incidence of A, I, P, AP in men while the increased incidence of bone injuries resulted in increased incidence of A, AP.
  • H. Dadgar, .M. Sahebozamani, .T. Noorai, E.Sharifian Pages 83-97

    The aim of this study was to survey the relationship between Q-angle and non-contact injuries of lower extremity in male karate players. Out of 288 male karate players (Kumite) with black belt or higher in 6 professional karate clubs in Kerman, 45 karate players who had lower extremity injuries participated in this research. Injury data were collected via data collecting forms and Q angle was measured with a goniometer in supine position. To analyze data, t – student test, Spearman correlation coefficient and Chi – square test were used (P<0.05). The results showed that injuries were most commonly located in knee (62.2%), occured in training (82.3%) and the severity of injuries in most cases was reported as minor (57.8%). Likewise, the results showed that the Q angle in the right leg in 46.7% of subjects was higher and in 24.4% was lower while in the left leg in 31.1% of subjects was higher and in 24.4% was lower. Data analysis with t – test showed a significant difference in non-contact injuries of lower extremity between the two groups with normal and abnormal Q angle, and Spearman correlation coefficient demonstrated no significant relationship in Q angle between right and left legs. Moreover, Chi – square test showed that despite high percent of abnormality of Q angle, there was no significant difference between Q angle and severity of injury (P<0.05). Results of this study showed that abnormal quadriceps angle (Q angle) may affect non-contact injuries of the lower extremity in male karate players.

  • M. Erfani , .M. Sahebozamani , .H. Marefati , .E. Sharifian Pages 99-112
    The purpose of this research was to study sole arch index and its relationship to non – contact ankle sprain in athletes. For this purpose, 120 male athletes who have held championship of wrestling and karate for more than one year (mean of 20.68±2.63 age, 73.97±6.61 cm height and 70.80±10.30 kg weight) participated in this study. The data were collected by a questionnaire and Chippaux – Smirak Index (CSI) was used to evaluate sole arch index. Data were analyzed by descriptive statistics, Mann – Whitney test and Spearman correlation coefficient (P≤ 0.05). The rate of sprain in wrestlers was 36.6% while in karate players was 46.66%. The left foot (the dominant foot) in karate players with 60.71% had the highest incidence of sprain while the right foot (the dominant foot) in wrestlers with 77.27%. The severity of the non – contact sprain of the ankle was not the same in karate and wrestling and the results showed that the severity was higher in wrestling than in karate (P=0.001). The results indicated a significant difference in the sole arch between injured and healthy karate players: healthy athletes had a decreased sole arch of their right leg when compared to injured athletes (P=0.236). The results of this study showed that the severity of injury was different in sports depending on the type and nature of that sport, and that, by knowing the features of different sports, effective steps could be taken to prevent and reduce the rate of ankle sprain in athletes. In addition, paying attention to the natural structure of the foot is very important as any disorder in the structure of the foot leads to an inappropriate distribution of pressure on the foot which in turn causes ankle sprain in these athletes. Therefore emphasizing the features of sole arch, one can, to some extent, relieve these athletes of the problems of the non – contact ankle sprain.
  • L. Mousavi , . H. Shahrokhi , A. Norasteh Pages 113-127
    Postural control and dynamic balance are essential in daily activities and optimal performance. The purpose of this study was to investigate the effect of time of day on static and dynamic postural control in athletes. Twenty healthy athletes (10 females: age 21.9±1.59, height 161±4.49, weight 54.1±5.76 and 10 males: age 20.4±0.96, height 174.2±8.17 and weight 66.3±7.66) participated in this study. Subjects had no lower extremity injuries, head injuries and vestibular disorders. Dynamic postural control was assessed with star excursion balance test (SEBT) which included 8 directions. In this study, the anterior, posterior, lateral and medial directions were chosen. The single leg balance test (SLB) was used to measure static postural control in the dominant leg. During a day, static and dynamic postures were measured at 10:00, 15:00 and 20:00. There was a significant difference in static postural control between female and male athletes at 15:00. The findings showed a significant difference in static and dynamic balance of females at 20:00 when compared to 10:00 and 15:00 (P≤0.05). Studies have shown that eccentric and concentric strengths reach their highest level in the evening. In this study, balance reached its highest level in the evening. Therefore, it seems that one of the reasons for the different in postural control at various times of the day was difference and change of strength. However, other factors could be the reason for this difference and further studies are needed to find these factors.