فهرست مطالب

Journal of Sport Sciences and Health Research
Volume:2 Issue: 5, 2012

  • بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/11/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اصغر نورسته، حمید محبی، ساره شاه حیدری * صفحه 5

    تعادل از اجزای کلیدی مهارت های حرکتی برای حفظ پاسچر و اجرای مهارت های ورزشی پیچیده است. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه تعادل ایستا، پویا در ورزشکاران چهار رشته ورزشی شامل ژیمناستیک، فوتبال، بسکتبال و شنا و یک گروه افراد غیرورزشکار بود. 40 زن ورزشکار با 5 سال سابقه ورزشی (10 ژیمناستیک با میانگین سن 31/0± 50/14 سال، قد 75/7± 20/155 سانتی متر و وزن 91/3±70/49 کیلوگرم، 10 فوتبالیست با میانگین سن 47/1 ±80/22 سال، قد 12/5 ±60/160 سانتی متر، وزن 87/4 ±95/52 کیلوگرم، 10 بسکتبالیست با میانگین سن 7/10 ±60/21 سال، قد 75/6 5/165 سانتی متر و وزن 27/6±43/57 کیلوگرم و 10 شناگر با میانگین سن 63/1± 3/23 سال، قد 46/5 ±5/163 سانتی متر و وزن 42/4± 50/55 کیلوگرم) و 10 زن غیرورزشکار (با میانگین سن 94/0± 7/23 سال، قد 27/3± 4/161 سانتی متر و وزن 54/3± 6/54 کیلوگرم) در این تحقیق شرکت کردند. برای ارزیابی تعادل ایستا و پویا به ترتیب از آزمون های بس و ستاره استفاده شد. داده ها پس از بررسی توصیفی با استفاده از آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) در سطح 05/0 ≥P تجزیه و تحلیل آماری شدند. تحلیل داده ها نشان داد در آزمون تعادل ایستا، خطا به طور معنی داری در ژیمناست ها در مقایسه با افراد غیرورزشکار و شناگران و در فوتبالیست ها در مقایسه با شناگران کمتر است (05/0 P) و در آزمون تعادل پویا طول رسش به طور معنی داری در ژیمناست ها در مقایسه با افراد غیرورزشکار و بسکتبالیست ها و در فوتبالیست ها در مقایسه با افراد غیرورزشکار بیشتر است (05/0 P). نتایج تحقیق حاکی از آن بود که شناگران تعادل ایستای کمتر و بسکتبالیست ها تعادل پویای کمتری در مقایسه با دو گروه ورزشی دیگر دارند که ممکن است یک عامل پیش بین برای اسپرین های مچ پا در آینده باشد. بنابراین به مربیان و پزشکیاران ورزشی پیشنهاد می شود برنامه های غربالگری (screening) منظم را با استفاده از آزمون های تعادلی بس و ستاره انجام دهند و تعادل ورزشکاران را ارزیابی و افرادی را که به ضعف تعادل دچارند شناسایی کنند.

  • خلیل خیام باشی *، مهدی اعراب، سهیل ستاری، زینب محمدخانی صفحه 23

    سندرم درد کشککی رانی، یکی از ناهنجاری های آناتومیکی است که موجب بروز نوعی درد جلو زانو می شود و یکی از شایع ترین مشکلات مفصل زانو به شمار می رود. ضعف عضله پهن مایل داخلی و کوتاهی عضلات پلانتار فلکسور، از جمله مهم-ترین دلایل ذکرشده برای این بیماری است، از این رو هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر تمرینات همزمان کششی عضلات پلانتار فلکسور و قدرتی عضله پهن مایل داخلی بر سندرم درد کشککی رانی بود. به این منظور 30 نفر از زنان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی (سن 5/3 ±4/38 سال، وزن 9/2 ±5/70 کیلوگرم) به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مساوی تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 8 هفته علاوه بر درمان های معمول پزشکی، تمرینات همزمان کششی عضلات پلانتار فلکسور و قدرتی عضله پهن مایل داخلی و گروه کنترل تنها درمان های معمول پزشکی را انجام دادند. از آزمودنی ها قبل و بعد از دوره درمانی، آزمون های درد، عملکرد و سفتی مفصل (WOMAC)، زاویه Q، دامنه حرکتی دورسی فلکشن و اکستنشن زانو به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس برای اندازه های تکرارشده در سطح 05/0>P تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که پس از 8 هفته درمان، میانگین امتیاز WOMAC نسبت به پیش آزمون در هر دو گروه به طور معناداری (05/0>P) کاهش یافت. این تغییرات در گروه تجربی بیشتر از گروه کنترل بود. میانگین زاویه Q در هر دو گروه نسبت به پیش آزمون به صورت یکسان کاهش معناداری (05/0>P) یافت. میانگین دامنه حرکتی دورسی فکلشن گروه تجربی نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل افزایش معناداری (05/0>P) یافت. میانگین دامنه حرکتی اکستنشن زانو در هر دو گروه نسبت به پیش آزمون افزایش یافت، اما گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش بیشتری نشان داد. براساس یافته های این تحقیق می توان گفت که تمرینات همزمان کششی عضلات پلانتار فلکسور و قدرتی عضله پهن مایل داخلی موجب افزایش کارایی درمان و بهبود بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی رانی می شود. از این رو برای این دسته از بیماران این نوع تمرینات توصیه می شود.

  • خلیل خیام باشی*، محسن رازقی، آرام ابوالقاسم نژاد، حسین مجتهدی صفحه 35

    کنترل پوسچر، عبارت است از حفظ اندام ها و قسمت های مختلف بدن در راستای بیومکانیکی مناسب که به دو شکل ایستا و پویا وجود دارد. پوسچر پویا حالتی است که بدن و قسمت های مختلف آن هنگام راه رفتن و دویدن در حال حرکت اند. خستگی، یکی از عواملی است که کنترل پوسچر را تحت تاثیر قرار می دهد. خستگی عضلانی می تواند اطلاعات رسیده از منابع حسی به مغز را مختلف کند و تعادل را از بین ببرد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر خستگی عضله چهارسر ران بر کنترل تعادل پویا هنگام راه رفتن بود. به این منظور 30 والیبالیست (15 مرد و 15 زن) (سن 12/4 ±46/22 سال، قد 9/5 ± 5/198 سانتی متر، وزن 74/9 ± 2/60 کیلوگرم) به عنوان نمونه در این تحقیق شرکت کردند. به منظور ایجاد خستگی ایزومتریک عضله چهارسر ران از دستگاه دینامومتر دیجیتالی و برای ارزیابی تعادل و تعیین تغییرات جابه جایی و سرعت مرکز فشار به عنوان شاخص های تعادل قبل و بعد از ایجاد خستگی از دستگاه صفحه نیرو استفاده شد. داده ها از طریق آنوا تجزیه و تحلیل شد (05/0>P). نتایج نشان داد با اینکه جابه جایی مرکز فشار بر روی محورهای فرونتال و ساجیتال پس از اعمال خستگی نسبت به قبل از آن بیشتر شد، اما این اختلافات از لحاظ آماری معنی دار نبود (05/0<P). پس از اعمال خستگی، سرعت جابه جایی مرکز فشار در محور فرونتال کمتر و در محور ساجیتال بیشتر شد، اما این اختلافات از لحاظ آماری معنی دار نبود (05/0>P). از یافته-های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که بین خستگی عضله چهارسر ران و تغییرات جابه جایی و سرعت مرکز فشار در محورهای فرونتال و ساجیتال ارتباط زیادی وجود ندارد، بنابراین خستگی عضله چهارسر ران تاثیری بر تعادل پویا هنگام راه رفتن نداشت.

  • محمدرضا کردی، لیلا انوشه، سارا خداداده، نیکو خسروی، بهرام سنگلجی صفحه 51
    هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر یک دوره تمرین منتخب ترکیبی بر قدرت، تعادل و کیفیت زندگی بیماران MS بود. 45 نفر از بیماران مراجعه کننده به انجمن MS ایران به طور داوطلبانه برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند که باتوجه به معیارهای ورودی و خروجی پژوهش، فقط 38 نفر آنها انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (میانگین سن 001/6 ± 631/31 سال، وزن 194/12 ± 684/62 کیلوگرم، قد 587/7 ± 115/165 سانتی متر) (19 = n) و تجربی (میانگین سن 031/6 ± 500/32 سال، وزن 915/9 ± 527/64 کیلوگرم و قد 557/8 ± 055/165 سانتی متر) (19 = n) تقسیم شدند. گروه تجربی، یک نوع تمرین منتخب ترکیبی فزاینده شامل تمرینات کششی، هوازی، قدرتی و تعادلی را به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته اجرا کردند. گروه کنترل در این مدت هیچ فعالیت ورزشی نداشتند. از آزمودنی ها یک هفته قبل و بعد از دوره تمرینی، آزمون قدرت، تعادل و کیفیت زندگی به عمل آمد. آزمون قدرت از طریق اجرای یک تکرار بیشینه (1RM) حرکت باز کردن زانو، تعادل از طریق آزمون برگ (BBS) و کیفیت زندگی با ابزار MSQOL - 54 سنجیده شد. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد. نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که قدرت و تعادل بیماران در گروه تجربی به دنبال ترکیبی افزایش معنی داری داشت. همچنین پژوهش حاضر نشان داد که 8 هفته تمرین ترکیبی موجب بهبود وضعیت جسمانی و احساسی کیفیت زندگی بیماران می شود، ولی این بهبود، معنی دار نیست. باتوجه به یافته های تحقیق، می توان با طراحی یک برنامه تمرینی ترکیبی مناسب، بیماران MS را از مزایای انواع تمرینات ورزشی به طور همزمان بهره مند ساخت.
  • سید صدرالدین شجاع الدین، کامران جوهری*، حیدر صادقی صفحه 65

    با توجه به رابطه بین خستگی عضلانی ناشی از فعالیت های ورزشی با تعادل پویا، هدف این پژوهش بررسی اثر خستگی عضلات پروگزیمال و دیستال اندام تحتانی بر تعادل پویا در فوتبالیست های مرد بود. به این منظور 20 نفر از دانشجویان مرد فوتبالیست رشته تربیت بدنی که هفته ای 3 بار در تمرینات تیم فوتبال دانشگاه شرکت داشتند با میانگین و انحراف استاندارد سنی 73/0 24/20 سال، قد 28/4 27/170 سانتیمتر، وزن 24/9 38/67 کیلوگرم و شاخص توده بدن 02/2 22/23 کیلوگرم بر مترمربع، بدن سابقه آسیب در اندام تحتانی، به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. برای برآورد تعادل پویای آزمودنی ها، پس از گرم کردن مختصر (10-5 دقیقه کشش و دو نرم)، از تست تعادل ستاره (SEBT) در هشت جهت استفاده شد. به منظور ایجاد خستگی در عضلات پروگزیمال و دیستال اندام تحتانی آزمودنی ها، از ایزوکینتیک بایودکس استفاده شد. تعداد جلسات آزمون چهار جلسه بود که ترتیب آنها براساس محل و صفحه حرکتی به صورت تصادفی انتخاب می شد. در هر یک از جلسات خستگی در یکی از گروه های عضلانی پلانتاردورسی فلکسور و اورتور/ اینورتورهای مفصل مچ پا و فلکسور/ اکستنسور و آبداکتور/ آداکتورهای مفصل ران به صورت انجام انقباضایت مکرر تا رسیدن به 50 درصد گشتاور حداکثر اولیه، با فاصله 72 ساعت و تا حد ممکن در شرایط مساوی اعمال شد. پس از اجرای برنامه خستگی پس آزمون SEBT به عمل آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، آزمون t همبسته و تحلیل واریانس (طرح اندازه گیری مکرر) در سطح معنی داری 05/0 P استفاده شد. نتایج نشان داد که خستگی ایزوکینتیک عضلات پروگزیمال و دیستال اندام تحتانی موجب کاهش معنی دار فاصله دستیابی در آزمون SEBT می شود. ضمن اینکه اعمال برنامه خستگی در عضلات مفصل ران به کاهش بیشتر فاصله دستیابی آزمودنی ها نسبت به عضلات مچ پا منجر شد. با توجه به یافته های تحقیق، خستگی عضلات پروگزیمال نسبت به دیستال اندام تحتانی در تعادل پویای بازیکنان فوتبال بیشتر اثرگذار است.

  • محمد رحیمی، ناصر مهرشاد صفحه 81
    تغییرات زاویه Q، مهم ترین عامل بروز سندروم درد کشککی-رانی در تحقیقات مختلف گزارش شده است. در این پژوهش یک روش غیرتهاجمی جدید برای اندازه گیری زاویه Q ارائه شده است. هدف از پژوهش حاضر، طراحی و تعیین روایی یک سیستم اندازه گیری زاویه Q در حالت درازکش است. این روش با استفاده از پردازش تصاویر گرفته شده از پایین تنه مقدار زاویه Q را محاسبه می کند. به این منظور زاویه Q هجده زانو با میانگین و انحراف استاندارد سن 24/2 ± 55/23 (سال)، وزن47/10 ± 00/73 (کیلوگرم) و قد 28/8 ± 77/175(سانتی متر) با استفاده از روش ابداعی پردازش تصویر و روش CT scan در وضعیت درازکش محاسبه و مقدار همبستگی بین این دو روش از طریق ضریب همبستگی پیرسون محاسبه شد. نتایج نشان داد که بین زوایای Q به دست آمده از روش ابداعی پردازش تصویر با روش CT scan در حالت درازکش ارتباط معناداری وجود دارد (001/0P=). و مقدار همبستگی (92/0r =) به دست آمد. براساس نتایج به دست آمده، روش ابداعی پردازش تصویر همبستگی زیادی با روش CT scan در اندازه گیری زاویه Q دارد، بنابراین از روش ابداعی پردازش تصویر می توان به عنوان یک روش با دقت زیاد در کنار دیگر روش ها استفاده کرد.
  • پگاه رحمانی، حسین شاهرخی صفحه 97

    سندروم داون، متداول ترین بیماری ژنتیکی با عقب ماندگی ذهنی خفیف تا متوسط و همچنین شیوع 1 در 800 تا 1000 تولد زنده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تعادل ایستا و پویا در دو گروه عقب مانده ذهنی با و بدون سندروم داون و ارتباط تعادل با IQ و سن است. نمونه آماری پژوهش شامل 30 دانش آموز دختر عقب مانده ذهنی با سندروم داون (میانگین سن 77/1 ± 96/13، قد 19/8 ± 40/135، وزن 21/9 ± 86/42 و 73/3 ± 12/59) و 30 دانش آموز دختر عقب مانده ذهنی بدون سندروم داون (میانگین سن 96/1 ± 30/14، قد 07/8 ± 30/136، وزن 67/8 ± 46/41 و 02/5 ± 73/61) است که به صورت تصادفی هدفدار به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. اطلاعات فردی، قد، وزن و سوابق پزشکی با استفاده از پرونده پزشکی دانش آموزان مبتلا به سندروم داون جمع آوری شد. برای ارزیابی تعادل ایستا از تست اصلاح شده لک لک و برای ارزیابی تعادل پویا از تست راه رفتن پاشنه به پنجه استفاده شد. نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین تعادل ایستا و پویا در دو گروه عقب مانده ذهنی با و بدون سندروم داون وجود دارد (05/0 ≥ P). همچنین بین تعادل ایستا و پویا با IQ و سن در مبتلایان به سندروم داون رابطه معنی داری وجود داشت (05/0 ≥ P). مبتلایان به سندروم داون در مقایسه با افراد طبیعی و افراد عقب مانده ذهنی بدون سندروم داون سطح پایین تری از رشد کینتیکی دارند که به نظر می رسد موجب ضعف تعادل در آنها می شود. باتوجه به ضعف تعادل در مبتلایان به سندروم داون و هنچنین اهمیت تعادل در انجام فعالیت های روزانه و اجرای مهارت های ورزشی، طراحی و اجرای برنامه های با هدف بهبود تعادل در آنان ضروری به نظر می رسد.

  • سیده لیلا موسوی، علی اصغر نورسته صفحه 115
    درد کشککی رانی، 25 تا 40 درصد از مشکلات زانوی مراجعان مراکز پزشکی ورزشی است. هدف از این تحقیق، مقایسه انعطاف پذیری عضلانی در ورزشکاران با و بدون سندروم درد کشککی رانی است. آزمودنی ها شامل 30 ورزشکار بودند. 15 زن ورزشکار با درد کشککی رانی (با میانگین سنی 11/4 ± 20/24 سال، وزن 20/1 ± 86/58 کیلوگرم و قد 43/7 ± 59/165 سانتی متر) و 15 زن ورزشکار سالم (با میانگین سنی 10/3 ± 01/24 سال، وزن 09/1 ± 21/59 کیلوگرم و قد 70/6 ± 90/165 سانتی متر). طول عضلات همسترینگ، دوقلو و نعلی با الکتروگونیامتر، زاویه Q و طول ایلیوتیبیال باند با گونیامتر یونیورسال ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل تجزیه وتحلیل شدند. ورزشکاران با درد کشککی رانی افزایش معنی-داری در زاویه Q و کاهش طول ایلیوتیبیال باند در مقایسه با آزمودنی های گروه کنترل داشتند. نتایج این تحقیق بر تاکید بیشتر بر ارزیابی این متغیرها و اجرای برنامه های تمرینی برای رفع آنها از سوی مربیان و پزشکان ورزشی تاکید دارد.
|
  • A.A.Norasteh, H.Mohebbi, S.Shah Heidari Page 5

    Balance is a key component of motor skills ranging from maintaining posture to executing complex sport skills. The aim of this study was to compare static and dynamic balance in athletes of gymnastic, soccer, basketball, swimming and nonathletes. 40 female athletes with five years of athletic experience (gymnasts: n=10, age 14.50±0.31 years, height 155.20±7.75 cm, mass 49.70±3.91 kg, soccer players: n=10, age 22.80±1.45 years, height 160.60±5.12cm, mass 52.95±4.87kg, basketball players: n=10, age 21.60±1.07 years, height 165.5± 6.75 cm, mass 57.43±6.27 kg), swimmers: n=10, age 23.30±1.63 years, height 163.5±5.46 cm, mass 55.50±4.42 kg) and 10 female non-athletes (n = 10, age 23.70±0.94 years, height 161.40±3.27 cm, mass 54.60±3.54 kg and without athletic experience) participated in this study. Static balance was assessed using the balance error scoring system (BESS) and dynamic balance was assessed using the star excursion balance test (SEBT). Data were analyzed by ANOVA test (p≤0.05). BESS error scores for the gymnastics group were significantly lower than the swimming group and nonathlete group. These scores in the soccer group were lower than swimming group (p≤0.05). Star excursion balance test scores were higher in the gymnastics group than the basketball group and non-athlete group and in the soccer group than nonathlete group (p≤0.05). It was observed that swimmers enjoyed lower static balance and basketball players enjoyed lower dynamic balance; this may be a strong predictor of future ankle sprains. Therefore, athletic trainers and coaches are advised to perform regular screening programs using balance test of BESS and SEBT, and to assess the athletes’ balance so that they can recognize those with poor balance.

  • Kh.Khayambashi, P.T.), M. Araab, S. Satari, Z. Mohammad Khani Page 23

    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is one of the anatomical abnormalities and one of the most common knee problems, which causes anterior knee pain. Vastus medialis oblique (VMO) weakness and contracture of plantar flexors are among the most important factors to cause this syndrome. The purpose of the present study was to investigate the effect of concurrent planter flexor stretching and VMO strengthening in females with PFPS. 30 females (age 38.4±3.48 years, weight 70.5±2.89 kg) with PFPS participated in this study. Participants were randomly assigned to control and experimental groups. Experimental group received common medical treatment in addition to eight weeks of concurrent plantar flexor stretching and VMO strengthening exercises, while control group received only common medical treatment. The WOMAC questionnaire was administered to assess pain, physical dysfunction and stiffness. Also, range of motion of dorsiflexion, knee extension and Q angle were measured before and after the treatment. ANOVA with repeated measures was administered to analyze the data (P<0.05). The results after eight weeks of treatment showed a significant decrease in WOMAC score in both groups (compared to pretest) while the experimental group showed greater improvement. In the experimental group, range of motion of dorsiflexion increased significantly after eight weeks (P<0.05) (compared to pretest and control group). Also, Q angle decreased significantly in both groups (compared to pretest). Range of motion of knee extension increased significantly in both groups (compared to pretest) while experimental group gained more range of motion than control group. It can be concluded that concurrent planter flexor stretching and VMO strengthening may increase the efficiency of treatment of patients with PFPS.

  • Kh.Khayambashi, P.T.), M. Razeghi, A. Abolghasemnejad, H. Mojtahedi Page 35

    Control of posture means to maintain limbs and body parts biomechanically which exists in static and dynamic forms. Dynamic posture is a condition in which body and its parts move during walking or running. Fatigue is one of the factors that influence posture control. Muscle fatigue can disturb sensory information received by brain and cause balance disorder. The purpose of the present investigation was to study the effect of quadriceps fatigue on dynamic balance control during walking. 30 volleyball players (15 males, 15 females, age 22.46+4.12 years, height 198.5+5.9cm, weight 60.2+9.7kg) participated in this study. Digital dynamometer was used to induce isometric quadriceps fatigue. Force platform was used to measure balance, displacement alteration, and the velocity of center of pressure as the balance parameters before and after the fatigue. ANOVA was administered to analyze the data (P<0.05). The results of this study showed that although the displacement of center of pressure in the frontal and sagittal planes increased after the fatigue, this difference was not statistically significant compared with pretest (P>0.05). After fatigue, the alteration of velocity of center of pressure decreased in frontal plane while it increased in sagittal plane, but the differences were not statistically significant (P<0.05). It can be concluded that no significant relationship existed between quadriceps fatigue with displacement alteration and velocity of center of pressure in frontal and sagittal planes; thus, quadriceps fatigue did not affect dynamic balance during walking.

  • M.R.Kordi , L.Anousheh , S.Khodadadeh , N.Khosravi , .B.Sanglaji Page 51
    The aim of this study was to investigate the effect of selected combined training on strength, balance and quality of life in patients with multiple sclerosis. 45 patients from Iran MS Association were voluntarily selected as the statistical population. 38 volunteers participated in this study and randomly divided into control (mean+SD: age 31.631+6.001 yrs, weight 62.684+12.194 kg, height 165.115+7.587cm) (n=19) and experimental (mean+SD: age 32.500+6.031 yrs, weight 64.527+9.915 kg, height 165.055+8.557cm) (n = 19). Experimental group performed a progressive combined exercise including stretching, aerobic exercises, resistance and balance training for 24 sessions during 8 weeks. The control group did not perform any training. Strength, balance and quality of life were measured by one repetition maximum (1RM), Berg Balance Scores (BBS) and Multiple Sclerosis Quality of Life – 54 questionnaire (MSQOL – 54) respectively one week before and after the training (P=0.05). t test results showed that strength and balance increased significantly after the training program in the experimental group (P< 0.05). Also, eight weeks of combined training improved quality of life, but this improvement was not significant (P>0.05). It is suggest that combined training can be beneficial to MS patients.
  • S.Sadredin Shojadin, K.Johari, H.Sadaghi Page 65

    Regarding the relationship between muscle fatigue resulted from sport activities and dynamic balance, the purpose of this study was to examine the effect of proximal and distal muscle fatigue of lower extremity on dynamic balance of male soccer players. 20 male physical education students (the mean and standard deviation of age: 20.240.73 yrs, height 170.274.28 cm, weight 67.389.24 kg and body mass index (BMI) 23.222.02 kg/m2, without any lower extremity injury or orthopedic problem) from Tehran Tarbiat Moallem University who participated three times per week in the exercise program of the university soccer team voluntarily participated in this study. In order to estimate the participants’ dynamic balance, after a short warm-up (5-10 minutes of stretching and slow running), (SEBT) balance test was applied. Dynamometer Isokinetic Biodex System was used to execute proximal and distal muscle fatigue in lower extremity. Each subject participated in four muscle fatigue sessions. The fatigue program was randomly executed with respect to location and plane motion to one of the muscle groups of plantar/dorsiflexors and evertor/inventors of ankle joint and flexor/extensors and abductor/adductors of hip joint. Repeated contractions until reaching 50% of primary maximum torque with an interval of 72 hours and in the same situation as far as possible were performed. After fatigue program, SEBT posttest was applied. Descriptive statistics, correlated t test and analysis of variance (repeated measures) were used for statistical analysis (P0.05). The results showed that the isokinetic fatigue of proximal and distal muscles of lower extremity significantly decreased accessible distance in SEBT test. Furthermore, fatigue in the muscles of hip joints significantly decreased accessible distance compared to the muscles of ankle joints. It can be concluded that the fatigue of proximal muscles in lower extremity was more effective in the dynamic balance of soccer players compared to the distal muscles.

  • M. Rahime(M.Sc), N.Mahrshad Page 81
    Q angle variation has been reported as the most important factor in patellafemoral pain syndrome in many researches. The purpose of this study was to design and determine the validity of a new Q angle measurement method in supine position. This method calculated the Q angle by processing those images captured from lower extremity. For this purpose, 18 subjects (age23.55±2.24 years, weight 73.00±10/47 kg, and height 175.77±8.28 cm) were selected to participate in this study. The innovative image processing and CT scan methods were used to calculated the Q angle in supine position. Pearson’s correlation coefficient was used to estimate the correlation between these two methods. The results indicated a significant relationship (P=0.001) between Q angles obtained by innovative image processing method and CT scan method (r=0.92). Based on these findings, the innovative image processing method had a high correlation with CT scan method in Q angle measurement in supine position. It can be concluded that the innovative image processing method can be used as a method with high accuracy along with other methods to measure Q angle.
  • P.Rahmani , H.Shahrokhi Page 97

    Down syndrome is most common genetic disorder with mild to moderate mental retardation and also a prevalence of 1 per 800-1000 births. The aim of this study was to assess static and dynamic balance in female students with and without Down syndrome and the relationship between balance with IQ and age. 30 mentally retarded students with Down syndrome (age 13.96±1.77 years, height 135.40±8.19cm, weight 42.86±9.21 kg, IQ 59.12±3.73) and 30 mentally retarded students without Down syndrome (age 14.30±1.96 years, height 136.30±8.07 cm, weight 41.46±8.67 kg, IQ 61.73±5.02) were selected randomly to participate in this study. Demographic data, height, weight and medical records of Down syndrome were collected from medical files. Modified single balance test to evaluate static balance and heel-to-toe test to evaluate dynamic balance were used. The result showed a significant difference between static and dynamic balance in two groups (p≤0.05). Also, a significant relationship was observed between dynamic and static balance with IQ and age in girls with Down syndrome (P≤0.05). People with Down syndrome have lower levels of kinetic growth in comparison with normal subjects and the mentally retarded people without Down syndrome and this fact causes weakness in their balance. Due to the weakness of balance in people with Down syndrome and also the importance of balance in daily activities and sport skills, it seems essential to design and perform physical programs to improve their balance.

  • L. Mousavi , A.A.Norasteh Page 115
    Patellofemoral pain syndrome accounts for 25%-40% of all knee problems observed in sport medical centers. The purpose of this study was to compare muscle flexibility of lower extremity in athletes with and without patellofemoral pain syndrome. Subject included 30 athletes: 15 female athletes with patellofemoral pain (age 24.20±4.11 years, mass 58.86±1.20 kg, height 165.59±7.43 cm) and 15 female healthy athletes (age 24.01±3.10 years, mass 59.21±1.09 kg, height 165.90±6.80 cm). The length of hamstring, gastrocnemius and soleus muscles was measured by an electrogoniometer; Q angle and iliotibial band length were measured by a universal goniometer. Data were analyzed by independent t test. The results showed that Q angle significantly increased and length of the iliotibial band decreased in athletes with patellofemoral pain compared to healthy control subjects. It is suggested that these variables are assessed more deeply and training programs are recommended by coaches and sport physicians