فهرست مطالب

مجله علوم و فناوری های پدافند نوین
سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • وحید عطار، محمدحسین قزل ایاغ *، امیر مسعود میری صفحات 95-102

    با توجه به نقش اصلی گیت های XNOR-XOR و با توجه به این که مدارهای بلوک های ساختاری، پایه مدارهای محاسباتی بسیاری، از جمله ضرب کننده ها، تمام جمع کننده ها، مقایسه گرها و دیگر مدارها هستند، روش های جدید برای این مدارها به منظور بهبود دادن سرعت و توان پیشنهاد شده است. با کاهش مقیاس به فناوری زیرمیکرون (Deep Submicron) امنیت نویز یک پارامتر هم اهمیت با توان، سرعت و فضا شده است. در این مقاله عملکرد مدارات XOR-XNOR گوناگونی مقایسه شده و یک گیت XOR-XNOR توان پایین و مقاوم در برابر نویز با 10 ترانزیستور طراحی و ارائه شده است. در پدافند غیرعامل مقاومت در برابر اختلال های الکترومغناطیسی که به صورت نویز در مدارهای الکترونیکی ظاهر می شود، بسیار حائز اهمیت است. بنابراین افزایش مقاومت در برابر نویز به محافظت مدارها در مقابله با اختلال های الکترومغناطیسی کمک خواهد کرد. نتیجه های شبیه سازی در فناوری (μm) 18/0 در نرم افزار HSPICE و در تمام رنج ولتاژهای تغذیه ازV)) 6/0 تا (V) 3/3 نشان می دهد که مدار پیشنهادی توان مصرفی پایین تر، PDP بهتر و مصونیت نویز مناسبی نسبت به آخرین مدارهای XOR-XNOR گزارش شده را داراست.

    کلیدواژگان: گیت XOR، XNOR، حاصل ضرب توان، تاخیر (PDP)، مصونیت در برابر نویز
  • مهندس مهدی دزفولی نژاد، هادی معاضد، جمشید سلحشور صفحات 103-111
    میزان احتمال حمله نظامی به یک پروژه عمرانی، یکی از فاکتورهای مهم در تعیین میزان ضرورت و اهمیت ملاحظات پدافند غیرعامل در آن پروژه است. بنابراین تعیین این که از بین دو یا چند پروژه عمرانی، کدام یک احتمال بیشتری دارد تا مورد حمله نظامی قرار بگیرد، در تحلیل ریسک در مطالعات پدافند غیرعامل بسیار حائز اهمیت است. این احتمال را می توان با پارامتری که تحت عنوان «احتمال وقوع (O)» که در روش های مختلف تحلیل ریسک شناخته می شود، معادل کرد. این پارامتر، به طور معمول با تعریف شاخصه ها و معیارهایی قابل پیش بینی و تعیین وزن این معیارها در پروژه، به صورت کمی یا کیفی قابل محاسبه است، اما صرف نظر از اینکه برای تعیین احتمال وقوع، از کدام روش ارزیابی استفاده شده و این ارزیابی بر مبنای چه تعداد شاخصه و معیارهای انجام شده باشد، همواره تعدادی از شاخص ها و معیارها در تعیین احتمال وقوع یا احتمال مورد حمله نظامی قرار گرفتن، به صورت موارد پیش بینی نشده باقی می ماند. این مقاله، یک روش جدید، مبتنی بر منطق فازی را پیشنهاد می دهد، که به طور مستقیم با میزان شناخت از دشمن (X) رابطه داشته و به کمک آن می توان افزایش احتمال وقوع، ناشی از معیارهای غیرقابل پیش بینی () را در پروژه های مختلف محاسبه کرد. با افزودن آن به مقدار احتمال وقوع بر اساس معیارهای قابل پیش بینی (O)، مقدار احتمال وقوع تصحیح شده () را در بازه ای که معیارهای غیرقابل پیش بینی در آن حائز اهمیت است (بازه ای احتمال های خیلی کم)، محاسبه کرد.
    کلیدواژگان: معیارهای غیرقابل پیش بینی، احتمال وقوع، مدیریت ریسک، پدافند غیرعامل، منطق فازی
  • پرویز امیری، مهندس امین نقاش صفحات 113-119
    رگولاتورهای خطی کم توان در کاربردهای پزشکی، نظامی و مخابراتی، مانند استفاده در گلوله های توپ دارای تغذیه داخلی، شبکه مین های دریایی، سیستم های کم مصرف مدارات ماهواره و سیستم های قابل کاشت در بدن موجودات اهمیت فراوانی دارند. در این مقاله، یک رگولاتور خطی تمام مجتمع با تکنیک FCOC ارائه شده است. این رگولاتور را با سه بلوک A، Bو Cو با پنج بلوک A، B، C،D و E در فناوری mμ13/0 طراحی و نتیجه های آن را توسط نرم افزار HSPICE شبیه سازی شده است. دامنه نوسانات ولتاژ خروجی به ازاء بیشینه جریان خروجی μA20 و فرکانس جریان خروجی Hz2 در مدار سه بلوکه برابر mV5/3 و در مدار پنج بلوکه برابر mV1 است. این رگولاتور عملکرد مناسبی در فرکانس های بالا دارد، به گونه ای که دامنه نوسانات خروجی به ازاء فرکانس های جریان خروجی Hz1 تا MHz100 در مدار سه بلوکه کمتر از mV14 و در مدار پنج بلوکه کمتر از mV2/3 است.
    کلیدواژگان: رگولاتور خطی، FCOC، مدار مجتمع CMOS
  • ابوالفضل اسکندری، عبدالحسین رضوانی صفحات 121-125
    در این تحقیق، اندولاتورهای تخت و با قطبش متغیر مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. با توجه به معادلات میدان در درون این اندولاتورها، نیروی لورنتز و تقریب الکترون های نسبیتی مستقل، مسیر الکترون ها در درون اندولاتورها محاسبه شد. شتاب الکترون ها محاسبه و با استفاده از نظریه تابش ذره باردار شتاب دار و معادله لینارد-ویچرت، توان ساطع شده از لیزر الکترون آزاد بررسی شد. پیچیدگی معادلات به دست آمده و مشکل تحلیلی آنها باعث شد تحلیل و بررسی معادلات و نتیجه های منتج از آنها به صورت عددی صورت گیرد. نتیجه ها به کمک منحنی ها و صفحه های دو بعدی نمایش داده شد. مقایسه نتیجه های به دست آمده نشان می دهد در ناحیه حول محور اندولاتور شدت خروجی لیزر الکترون آزاد با اندولاتور با قطبش پیچشی نسبت به تخت بیشتر است. در اندولاتورهای با قطبش پیچشی در اختلاف فاز صفر پارامترهای اندولاتور، شدت در مقادیری از پارامترها که جمع توان دو آنها برابر با مقدار ثابت است، بیشترین تابش را دارد. بررسی نقش اختلاف فاز پارامترهای اندولاتورهایی که در حالت چرخشی عمل می کنند نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه های به دست آمده نشان داد که در اختلاف فازهای π/4 و π/2 در مقادیری از پارامترهای اندولاتور که با هم برابر هستند، شدت تابش بیشترین مقدار را دارد. مقایسه این دو حالت نشان می دهد که شدت تابش در اختلاف فاز π/2 نسبت به π/4 بیشتر است. هارمونیک های اندولاتورهای تخت و با قطبش متغیر بررسی و مقایسه شد.
    کلیدواژگان: لیزر الکترون آزاد، آندولاتور با قطبش متغیر
  • محمد مهدی عزیزی، مهندس مهدی برنافر صفحات 127-137
    استفاده از حملات هوایی به شهرها، به عنوان یک استراتژی مرسوم در جنگ های اخیر شناخته شده است. بر این اساس، ارزیابی آسیب پذیری شهرها در حملات هوایی و تدوین راهکارهایی مناسب برای کاهش خسارات ضروری است. این هدف مستلزم به کارگیری اصول پدافند غیرعامل و روش های برنامه ریزی شهری است. در این تحقیق، ناحیه یک منطقه 11 شهر تهران به عنوان محدوده مطالعاتی استفاده شده است. این محدوده در طرح های فرادست، به عنوان بخش مهمی از شهر تهران معرفی شده (به علت استقرار کاربری های استراتژیک) و از این رو ارزیابی آسیب پذیری آن از اهمیت خاصی برخوردار است. در این تحقیق، آسیب پذیری محدوده مورد نظر در حملات هوایی براساس روش تحلیل سلسله مراتبی و به کارگیری سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های این ارزیابی نشان می دهد که در مجموع 4/92 درصد بلوک های ساختمانی واقع در محدوده، دارای آسیب پذیری متوسط به بالا هستند.
    کلیدواژگان: حملات هوایی، آسیب پذیری شهری، پدافند غیرعامل، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تحلیل سلسله مراتبی
  • علیرضا عالمی، محمدرضا الهامی صفحات 139-144
    یکی از روش های یافتن اهداف متحرک و تهاجمی دشمن، استفاده از دستگاه های موقعیت یابی است. یافتن موقعیت این اهداف با استفاده از صوت منتشر شده از آنها، یکی از راهکارهای پدافند غیرعامل برای مقابله و پیشگیری از تهاجم دشمن است. این نوع شناسایی به صورت غیرفعال و بدون ارسال سیگنال صورت پذیرفته و روشی ساده برای بازدارندگی و پدافند غیرعامل است. از سیگنال های صوتی منتشر شده توسط یک منبع صوتی، می توان به وسیله اندازه گیری اختلاف زمان دریافت صوت در آرایه میکروفنی، جهت و موقعیت مکانی منبع را تخمین زد. به دلیل وجود فاصله بین میکروفن ها در آرایه، صوت با زمان های متفاوتی به میکروفن ها می رسد. روش های مختلفی برای تخمین اختلاف زمان دریافت صوت در میکروفن ها وجود دارد. مکان هندسی موقعیت منبع صوتی که چنین اختلاف زمانی را به وجود می آورد، به صورت یک هذلولی تعریف شده است. موقعیت منبع صوت به وسیله حل مجموعه معادلات غیرخطی حاصل از این هذلولی ها، به دست می آید. الگوریتم های موقعیت یابی صوتی عموما به دنبال حل این معادلات با استفاده از خطی سازی و تقارن هندسی هستند. در این تحقیق برای به دست آوردن موقعیت منبع صوت، از روابط مثلثاتی حاصل از تقارن هندسی موجود در آرایه میکروفنی چهار جزئی به جای معادلات هذلولی غیر خطی استفاده شده است. نتیجه ها نشان می دهد که روش مثلثاتی جایگزین، دارای دقت بیشتری نسبت به روش معادلات پیچیده هیپربولیک است. هم چنین بار محاسباتی الگوریتم را نیز به شدت کاهش داده است و نویزپذیری کمتری دارد. میانگین خطای حاصل از نویز در روش هیپربولیک 1/13درصد و در روش مثلثاتی 9/8 درصد است.
    کلیدواژگان: موقعیت یابی صوتی، منبع صوت، آرایه میکروفنی، معادلات هیپربولیک، روش مثلث
  • محمد مهدی ارسنجانی، محمدرضا کنگاوری صفحات 145-158
    امروزه گراف ها به طور گسترده در بسیاری از حوزه ها از جمله نرم افزار، شبکه، وب، شیمی، زیست، ژنتیک و حتی مخابرات و جامعه شناسی برای مدل سازی و پردازش داده ها استفاده می شوند. حجیم بودن و پیچیدگی زیاد گراف های داده، یکی از مهم ترین چالش ها در این زمینه است که کار استخراج اطلاعات و دانش مورد نیاز از میان مجموعه ای از داده ها را بسیار مشکل می سازد. در چنین شرایطی، استفاده از الگوریتم های خلاصه سازی گراف می تواند راه حل مناسبی باشد. در مقاله حاضر، الگوریتمی نو برای خلاصه سازی گراف ها ارائه شده که قادر است از یک گراف برحسب نیاز کاربران، خلاصه های مختلف با جزئیات متفاوت تولید کند. به علاوه، کاربر قادر است سطح خلاصه سازی را نیز کنترل کند. الگوریتم معرفی شده، با استفاده از پایگاه داده Neo4j که یکی از انواع پایگاه های داده ای غیررابطه ای است پیاده سازی شده است. همچنین آزمون هایی به وسیله داده های آزمایشگاهی و واقعی برای ارزیابی الگوریتم انجام گرفته است که نشان می دهد خلاصه های تولید شده، از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. ضمن آنکه این الگوریتم از لحاظ مقیاس پذیری و کارایی از نمونه مشابه خود کیفیت بهتری ارائه می کند.
    کلیدواژگان: گراف، خلاصه سازی معناگرا، گراف خلاصه، مقیاس پذیری، کارایی
  • مصطفی امینی مزرعه نو صفحات 159-167
    در این مقاله به نحوه پیش بینی پاسخ حداکثر یک سازه در معرض بارهای ضربه ای، با استفاده از روابط ساده تحلیلی که برای سیستم های یک درجه آزادی خطی ارائه شده اند، پرداخته شده است. با توجه به اینکه در این تحقیق مدت تداوم پالس انفجار زیر آب در مقایسه با دوره طبیعی سازه بسیار کوتاه است، می توان آن را یک بار ضربه ای محسوب کرد و پاسخ حداکثر سازه در برابر این بار را بدون انجام مستقیم آنالیز دینامیکی برآورد کرد. با مدل سازی دیواره بتنی یک مخزن استوانه ای محتوی آب که به عنوان محفظه تست انفجار از آن استفاده خواهد شد، در نرم افزار SAP2000 و بارگذاری انفجاری آن به دو روش استاتیکی و دینامیکی و انجام آنالیزهای مربوطه، نتیجه های به دست آمده از هر دو روش یک درجه آزادی و چند درجه آزادی (اجزای محدود) با یکدیگر مقایسه شده و بدین ترتیب دقت روابط تحلیلی مبتنی بر روش یک درجه آزادی در برآورد پاسخ حداکثر دینامیکی سازه مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین مشخص شد با توجه به اینکه در شرایط سازه ای و بارگذاری مورد بحث در این تحقیق، پاسخ سازه به طور عمده تابعی از ایمپالس (سطح زیر منحنی فشار-زمان) بار انفجاری است، استفاده از توابع بارگذاری انفجاری که مقدار ایمپالس را دقیق تر ارزیابی می کنند، مانند پالس مثلثی خطی حاصل از نتیجه آزمایش های انفجار، به نتیجه های دقیق تری برای پاسخ سازه منجر خواهد شد.
    کلیدواژگان: انفجار زیر آب، سازه بتنی، مخزن استوانه ای، پالس مجازی، بارگذاری انفجاری، اندرکنش آب و سازه، پدافند غیرعامل
  • سید لطف الله شریفی آل هاشم، میثم صادقی * صفحات 169-178

    در این مقاله، زئولیت NaYبه روش سل-ژل و بدون حضور الگوهای آلی و افزودنی ها سنتز شد. سپس با استفاده از روش تبادل یونی به زئولیتAgY تبدیل شد. در مرحله بعدی، نانوذرات منگنز دی اکسید در منافذ زئولیت AgY به روش فضای محدود(CS) سنتز شدند. کامپوزیت nano-MnO2/Zeolite AgY به روش های SEM، XRD، IR و AAS مورد شناسایی قرار گرفت. رفع و دفع آلودگی 2-کلرو اتیل فنیل سولفید (شبه عامل خردلی) و دی متیل متیل فسفونات به وسیله کامپوزیت nano-MnO2/Zeolite AgY بررسی شده است. نتیجه های آنالیز با GC نشان می دهد که این کامپوزیت قادر است پس از 24 ساعت، 86 درصد 2-کلرو اتیل فنیل سولفید را جذب و به محصولات شیمیایی با سمیت کمتر تبدیل کند. سپس، عمده ترین محصول تخریب آن یعنی فنیل وینیل سولفید (PVS) توسط دستگاه GC-MS شناسایی شد. از طرف دیگر، آنالیز 31PNMR نشان داد که این کامپوزیت قادر است DMMP را در مدت زمان 30 ساعت، به میزان 87 درصد جذب کند.

    کلیدواژگان: زئولیت AgY، نانوذرات منگنز دی اکسید، کامپوزیت nano، MnO2، Zeolite AgY، 2، کلرو اتیل فنیل سولفید، دی متیل متیل، فسفونات، رفع و دفع آلودگی
|
  • Vahid Attar, Mohammad Hossein Ghezel Ayagh, Amir Masoud Miri Pages 95-102

    Due to the main role of XOR-XNOR gates as the building blocks of many basic arithmetic circuits such as multiplexers، full adders، compressors etc، new methods of improving the speed and power consumption performance has been reported. As the dimensions have been reduced to deep submicron scale، noise immunity has also become an important parameter along with speed، power consumption and size. Herein، the functional properties of a number of these XORXNOR gates are compared and a new low power XOR-XNOR gates with improved noise immunity XOR-XNOR gates using 10 transistors is proposed. In passive defense issues، the immunity to electromagnetic disturbances is of paramount importance. Therefore increasing the circuits’ immunity to noise will help the circuits’ function properly against electromagnetic disturbances. The simulation results with 0. 18 (μm) technology in an Hspice software for all supply ranges from 0. 6 (V) to 3. 3 (V) has shown that the new proposed circuit has lower power consumption، an improved PDP with better noise immunity compared to the previous reported circuits.

    Keywords: XOR, XNOR Gates, PDP, Noise Immunity
  • Eng Mehdi Dezfuli Nezhad, Dr Hadi Moazed, Dr Jamshid Salahshour Pages 103-111
    One of the most important factors in determining the necessity of passive defense consideration in civil project is the amount of probability of military attacks for that project. Therefore، in the risk analysis of passive defense studies، it is very important to determine between two or more civil projects which one have more probability to be attacked by military. This probability can be equal to the parameter that is known in different risk analysis methods as the probability of occurrence (O). This parameter is calculated typically quantitatively or qualitatively by making predictable criteria and by weighting them in different projects. But regardless of what analysis method has been used in determining the probability and that analysis method is based on how many of criteria، always some of the criteria remain as unpredictable issues. This paper offers a new method، based on fuzzy logic that have directly related to level of knowledge of attacker’s force (X) and can be used for calculation of probability increase of occurrence due to unpredictable criteria () in the different projects. By adding it to the value of probability of occurrence due to predictable criteria (O)، the amount of modified occurrence probability () can be calculated in the range that unpredictable criteria has great importance (very low probability range).
    Keywords: Passive Defense, Fuzzy Logic, Unpredictable Criteria, Risk Management, Occurrence Probability
  • Dr. Parviz Amiri, Eng. Amin Nagash Pages 113-119
    Low-Power Linear Regulators are important in medical، communication and military application such as bullets of gun with input supply، Maine network of marine، low-consumption satellite circuits and implantable systems in the alive creature’s body. In this paper، a full integrated linear regulator based on the FCOC technique is proposed. The regulator using three blocks A،B،C and five blocks A،B،C،D،E in the TSMC-0. 13µm CMOS technology have been developped. Proposed regulator has been simulated by star-Hspice. Output voltage ripple of three-block design is 3. 5mV، while the output current is 20µA at the frequency of 2Hz. Similarly، of five-block design ripple is 1mV. This regulator has good performance in high frequency. Output voltage ripple in three-block and five-block designs is less than 14mV and 3. 2 mV respectively at the frequency of 1-100MHz.
    Keywords: Linear Regulator, FCOC, CMOS Integrated Circuit
  • Abolfazl Eskandari, Dr Abdolhosein Rezvani Pages 121-125
    In this research، the planer and variable polarizing undulators are investigated and compared. Regarding field equations in to the undulators، independent relativistic electron approximation and Lorentz''s force، the trajectories of electrons in undulators are calculated. Using calculated electrons'' acceleration، theory of accelerated charged particle radiation and Lienard-Wiechert equation، the power of free electron laser are investigated. Complexity of the obtained equations and their analytical difficulty caused numerical investigation of the results. The results are represented by two and three dimensional diagrams. The comparison of output power from free electron laser with variable polarizing undulator and with planer undulator show that output power of helical undulators are more than linear undulators. For helical undulators with zero phase difference، the maximum output power is at the points where summation of square of undulator parameters is equal to a constant. The role of the phase difference in the helical undulator has been investigated. The results showed that with π/4 and π/2 phase differences، output power of free electron laser at equal undulator parameters are maximum. Comparison of these two state showed that output power with phase difference of (π) /2 is more than π/4. The harmonics of planer and variable polarizing system are evaluated and compared.
    Keywords: Free Electron Laser, Variably Polarizing Undulators
  • Dr. Mohammad Mehdi Azizi, Mahdi Bornafar Pages 127-137
    Using air attacks on cities have been known as a common strategy in the recent wars. Hence، it is necessary to assess the vulnerability of cities to air attacks and provide appropriate solutions to mitigate damages. This goal is achieved by using passive defense considerations and urban planning methods. In this study، district 1 of region 11 of Tehran municipality has been used as the study area. This zone is introduced in Tehran’s outreach plans as an important part of the city، because of establishing strategic land uses، and hence evaluating its vulnerability is important. In this research، the vulnerability assessment of the region of interest to air attacks is accomplished using the analytical hierarchy process (AHP) method and the geographic information systems (GIS). The findings of this assessment show that 92. 4% of construction blocks in the region of interest are included in the range of medium to high vulnerability.
    Keywords: Air Attacks, Urban Vulnerabilities, Passive Defense, GIS, AHP
  • Alireza Alemi, M. Reza Elhami Pages 139-144
    Localization systems are usually used for detecting moving and offensive targets of enemy. The sound localization، however، is one of the main approaches in passive defense which has an impending role to aggression of enemy. This kind of localization method is carried out in a passive way، without emission of any signals and cannot be detected easily. The acoustic signals emitted by a sound source are used to detect its position. Sound source localization is estimated by measuring the time difference of sound from the microphone array. Due to the distance between the microphones in an array، sound reaches the microphone with shifting times. There are many various methods for estimating this time difference of the sound. The locus of sound source position creates a series of hyperbolic; and the source location is obtained by solving a set of nonlinear equations of these hyperbolic. Sound positioning algorithms generally solve these equations by linearization and geometric symmetry. In this study، instead of nonlinear hyperbolic equations، the trigonometric relations of geometric symmetry in a four microphone array are used to obtain the position of sound source. The results show that the trigonometric method is more accurate and less sensitive to noise as well as lower computation load، compared to the sophisticated hyperbolic equations. The mean error induced by noise is about 8. 9% and 13. 1% in the trigonometric and hyperbolic method respectively.
    Keywords: Sound Localization, Sound Source, Microphone Array, Hyperbolic Equations, Trigonometric Method
  • Mohammad Mahdi Arsanjani, Mohammad Reza Kangavari Pages 145-158
    Nowadays graphs are widely used in many domains such as software، network، web، chemistry، biology and even communication and sociology to modelling and data processing. In many applications، graphs are very large and complex. So understanding the structure and extracting useful information from them is become more challenging. Here، graph summarization algorithms could be a suitable solution. In this paper، a new graph summarization algorithm has been proposed which is able to produce different summaries from different points of view from one graph regarding to user’s interested subjects. Also users can control the resolution of produced summaries. Moreover، the algorithm is developed using Neo4j database which is one of NoSQL databases. Also، the algorithm using different laboratorial and real data sets is tested. The results show that the produced summaries are in high quality position and also the efficiency and scalability of the algorithm is better that the similar one.
    Keywords: Graph, Semantical Summarization, Summary Graph, Scalability, Efficiency
  • Mostafa Amini Mazraeno Pages 159-167
    In this paper، prediction of maximum response of a structure subjected to the impulsive loads، using of simple analytic relations developed for linear SDOF systems is presented. Duration of underwater explosion pulse in comparison with the natural period of studied structure in this paper is enough short to consider it as an impulsive load and hence، maximum response of the structure can be estimated without dynamic analysis. After modeling of concrete wall of cylindrical water tank used as an ''explosion test chamber'' in SAP2000 and explosion loading and analyzing of it in both static and dynamic methods، Results obtained from both SDOF and MDOF methods compared with each other and hence، the accuracy of the analytical relations based on the SDOF method in the estimation of maximum dynamic response of the structure was investigated. Considering that the response of the structure is mainly function of the impulse of the explosion in the structural and loading conditions studied in this paper، using an explosion loading function evaluating the impulse more precisely such as linear triangular pulse extracted from the field tests data results in more accurate response of a structure.
    Keywords: Underwater Explosion, Concrete Structure, Cylindrical Tank, Fictitious Pulse, Explosion Loading, Water, Structure Interaction, Passive Defense
  • Seyed Lotfollah Sharifi Alehashem, Meysam Sadeghi Pages 169-178

    In this paper، Zeolite NaY was synthesized by sol-gel method in the absent the presence of organic templates and additives. Then، using ion-exchange method، it was transformed to zeolite AgY. In next step، a manganese dioxide nanoparticle was synthesized in the pores of zeolite AgY by confined space (CS) method. Nano-MnO2/Zeolite AgY composite was characterized by SEM، XRD، IR and AAS techniques. The decontamination reaction of 2-chloroethyl phenyl sulfide (mustard agent simulant) and dimethyl methylphosphonate has been investigated by nano-MnO2/Zeolite AgY composite. The results of GC analysis showed that 2-CEPS is produced about 86% by composite after 24 hours and it is changed to less toxic chemical products. The major of which، identified by GC-MS instrument، was phenyl vinyl sulfide (PVS). On the other hand، 31PNMR analysis showed absorption of DMMP of about 87% after 30 hours.

    Keywords: Zeolite AgY, Manganese Dioxide Nanoparticles, Nano, MnO2, Zeolite AgY Composite, 2, Chloro Ethyl Phenyl Sulfide, Dimethyl Methylphosphonate, Decontamination