فهرست مطالب

چیلر و برج خنک کن - پیاپی 20 (خرداد 1394)

مجله چیلر و برج خنک کن
پیاپی 20 (خرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید مرتضی قاضی میرسعید، آبتین عطایی، محمد تاجدینی صفحه 4
    از مهمترین مشکلات آب برج خنک کننده گردشی تر، مصرف آب جبرانی بالا است. جهت کاهش مشکلات بیولوژیکی و خوردگی و رسوب گذاری از تعداد و مقدار زیادی از مواد شیمیایی بازدارنده پایه معدنی و آلی استفاده می کند. مصرف زیاد آب می تواند باعث تغییر کمی منابع از جمله افت سطح آبخوان در مناطق صنعتی به دلیل برداشت بی رویه از آبخوان مورد استحصال گردد. مصرف تعداد و مقدار زیادی از مواد شیمیایی بازدارنده می تواند علاوه بر آلودگی های در زمان تهیه مواد اولیه و در زمان پروسه ساخت با وارد شدن این مواد شیمیایی متنوع و پایدار در آب با توجه به وجود مواد مغذی مانند ترکیبات ارتوفسفات تغییراتی در اکوسیستم آبی منطقه شود. همچنین تغییر کیفی آب های زیر زمینی در اثر نشت پساب بلودان به سفره های زیر زمینی و افزایش برخی پارامترهای شیمیایی از جمله کلراید، سولفات، سدیم نیز گردد و از لحاظ اقتصادی نیز هزینه ها را افزایش دهد. با ساخت یک مجموعه کامل برج خنک کن در مقیاس نیمه صنعتی که مجهز به رک خوردگی و رسوب گذاری و مبدل حرارتی می باشد، این داده ها به صورت تجربی بدست آمد. در این پایلوت از یک پکیج ازن زنی با تولید 20 گرم در ساعت استفاده شد. روش متداول کلر زنی و مواد بازدارنده با روش جدید ازن زنی در دو دوره چهل و پنج روزه با هم مقایسه شد. با توجه به عامل محدود کننده کلراید در سیستم و استفاده از آب چاه با اندازه گیری بلودان 33 درصد مصرف آب در روش جدید ازن زنی کاهش یافت و مواد خوردگی 60 درصد، مواد رسوب گذاری 60 درصد، بایوساید غیر اکسنده و کلر و ماده به طور کامل حذف شد و با اندازه گیری COD آب Blow down در روش ازن زنی میزان آن به یک ششم مقدار آن در کلر زنی رسید. در این تحقیق روش ازن زنی نسبت به کلرزنی میزان کاهش آهن محلول 5/ 97 درصد شد. همچنین کاهش میزان کدروت آب برج خنک کن با استفاده از روش ازن زنی 70 درصد کاهش داشت. با جایگزینی گندزدای قوی ازن به جای کلر و بایوسایدهای غیر اکسنده پایه آلی بدلیل موثر تر بودن در از بین بردن بایوفیلم ها و میکروارگانیسم ها و کمک غیر مستقیم به فرایند جلوگیری مسائل خوردگی و رسوب گذاری و کاهش کدروت و آهن گردشی آب و همچجنین بدلیل ناپایداری و تبدلیل ازن پس از چند دقیقه به گاز اکسیژن، باعث افزایش سیکل تغلیظ و کاهش مصرف آب و باعث حذف تعدادی از مواد بازدارنده و کاهش قابل ملاحظه تعدادی ازمواد شیمیایی دیگر می گردد. با مقایسه هزینه ها در زمان سه سال در مقیاس صنعتی مورد نظر هزینه بر گشت داده می شود.
    کلیدواژگان: ازن، برج خنک کن، سیکل تغلیظ، آب جبرانی
  • حامد طاهری، ایرج ناصر صفحه 22
    بحران انرژی موجود در جهان امروزی دیدگاه بشر را به استفاده بهینه از انرژی های موجود سوق داده و کارشناسان همواره در پی تحقق این موضوع مهم گام برداشته اند. یکی از این راهکارها استفاده از سیکل های تولید همزمان می باشد. تولید همزمان آب شیرین، برق، حرارت و برودت به معنای استفاده بهینه از انرژی نهفته سوخت مصرفی در تجهیزات تولید نیرو می باشد. در این مقاله پس از معرفی اجمالی سیکل های تولید همزمان برق و حرارت (CHP) و برق، حرارت و برودت (CCHP)، به بررسی سیستم تولید همزمان آب شیرین، برق و برودت پرداخته می شود. در کشور عزیزمان ایران همواره حجم بالایی از جرم و انرژی بخار کم فشار بدون هیچ استفاده ای به هدر می رود. در این مقاله با طراحی سیکلی بهینه توسط نرم افزار ASPEN PLUS سعی در ارائه راهکاری جهت بهره گیری از این انرژی (بخار مازاد کم فشار) جهت تولید آب شیرین، برق و برودت گردیده است که حاصل این طراحی تولید همزمان 60 هزار کیلوگرم بر ساعت آب شیرین، 4710 کیلووات نیرو و دسترسی به دماهایی پایین در حدود 236 و 293 درجه کلوین میباشد.
    کلیدواژگان: سیکل های تولید همزمان، آب شیرین، برق، برودت
  • آرش میرعبدالله لواسانی، مسعود یحیایی سمنان، آرمین یوسفی، میلاد رضوانی راد صفحه 36
    در مطالعه حاضر عملکرد چیلر جذبی خورشیدی مورد ارزیابی قرار گرفته است و مقایسه این نوع چیلر با انواع دیگر آن (چیلرهای تراکمی و جذبی) انجام شده است.
    در بررسی هزینه های اولیه و بلند مدت، با فرض نرخ های تورمی خالص متفاوت سالانه و اثر آن بر تامین هزینه انرژی دستگاه های تهویه مطبوع، نتایج گوناگونی در برتری اقتصادی هر یک از سیستم های تبرید بر دیگری حاصل شده است. نتایج نشان می دهد که با حذف یارانه های انرژی و افزایش بهای گاز و برق، چیلرهای جذبی خورشیدی با در نظر گرفتن تورم خالص سالیانه بالای 7 درصد و بالای 15 درصد به ترتیب با چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی رقابت پذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: چیلر جذبی، انرژی خورشیدی، تهویه مطبوع
  • صفحه 48
    سامانه الکترونیک ممیزی انرژی (معیار)، راهکارهای صرفه جویی مناسب برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها را به همراه تحلیل فنی اقتصادی به کاربران بازتاب می دهند. ایرج حامدی زاد با اشاره به این که سامانه معیار شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای ثبت اطلاعات مصرف انرژی، تجزیه و تحلیل و مشاوره در ساختمانهای دولتی وزارت نفت، طراحی شده است، اظهار کرد: این سامانه در ابتدا با هدف آگاهی از وضع مصرف انرژی در ساختمان های وزارت نفت و ارائه مشاوره انرژی درباره وضع مصرف و راهکارهای صرفه جویی قابل اجرا در ساختمان های وزارت نفت تعریف و طراحی شده بود. مدیر بهینه سازی انرژی در بخش ساختمان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: سامانه معیار برای ساختمانهای دولتی یا خصوصی و همه کاربران عادی نیز قابل استفاده بوده و راهکارهای صرفه جویی لازم را نمایش می دهد. وی با بیان این که این سامانه با دریافت اطلاعات مصرف انرژی از ساختمانهای مختلف، ابتدا وضع مصرف انرژی ساختمان مشخص می شود، گفت: با توجه به وضع موجود ساختمان و مشخصات دریافتی، راهکارهای صرفه جویی مناسب برای کاهش مصرف انرژی ساختمان به همراه تحلیل فنی اقتصادی به کاربر بازتاب داده می شود.
  • صفحه 56
    شرکت انبوه سازان سارینا در راستای سند چشم انداز کیش و با در نظر گرفتن مزیت های منحصر به فرد سرمایه گذاری در کیش، با هدف ایجاد بستری مناسب جهت جذب سرمایه های فعالان اقتصادی با امکان بازدهی بالا در سال 1386 با شماره 6500 در جزیره زیبای کیش ثبت و پس از اخذ مجوز فعالیت های اقتصادی در صنعت عمران و ساختمان آغاز به کار نمود. این شرکت در نخستین گام طراحی و ساخت بازار سارینا یک، بعنوان یک مجتمع اداری، تجاری منحصر به فرد در موقعیتی ممتاز و با امکاناتی ویژه به همراه طراحی و اجرای بسیار استثنایی نمای سنگی آن را در دستور کار خود قرار داد. این بازار مدرن در حال حاضر تحویل خریداران شده و در حال بهره برداری می باشد. استقبال کم نظیر سرمایه گذاران از پروژه بازار سارینا یک، این شرکت را بر آن داشت تا به منظور پاسخگویی به اعتماد خریداران واحدهای سارینا یک، حوزه فعالیت خود را گسترش دهد. از این رو مبادرت به طراحی و ساخت برج های مسکونی سینا 1 و 2 در مرغوب ترین منطقه مسکونی کیش (شهرک صدف) نمود که در حال حاضر بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در آینده ای نه چندان دور به بهره برداری خواهد رسید.