فهرست مطالب

جامعه شناسی کاربردی - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1390)

فصلنامه جامعه شناسی کاربردی
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/07/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا محسنی تبریزی، مجتبی صداقتی فرد صفحه 1
    در این پژوهش فرضیه هایی در مورد بی تفاوتی اجتماعی در شهر تهران به آزمون نهاده شد. اهداف این پژوهش، شناسایی چگونگی پدیده یادشده در جامعه آماری، و سنجش همبستگی آن با برخی متغیرهای موثر به منظور سنجش میزان اثر گذاری هر یک از آنها بر بی تفاوتی اجتماعی بود. با روش پیمایش، و اجرای ابزار پژوهش بر روی نمونه ای با حجم850 نفر در شهر تهران یافته ها نشان داد؛ میان متغیرهای قومیت، شغل، و تحصیلات از صفات زمینه ای تفاوت وجود دارد و بین تمامی متغیرهای مستقل اصلی، یعنی؛ بی هنجاری(آنومی)، اعتماد اجتماعی، اثربخشی اجتماعی، رضایت اجتماعی، محرومیت نسبی، فردگرایی، تحلیل هزینه-پاداش، و التزام مدنی با بی تفاوتی اجتماعی رابطه معنی داری بدست آمد. در نتایج حاصل از تحلیل چندگانه، مشخص شد که حدود 40/0 درصد تغییرات در بی تفاوتی اجتماعی به وسیله مجموع پنج متغیر مستقل قابل تبیین است. بر اساس یافته های بدست آمده در این مطالعه، می توان استنتاج کرد که بی تفاوتی اجتماعی در شهروندان تهرانی در میزانی بالاتر از حد متوسط وجود دارد و سطح آن به ترتیب با نوسانات پنج متغیر التزام مدنی، فردگرایی، بی هنجاری، رضایت اجتماعی، و محرومیت نسبی تغییر می کند.
    کلیدواژگان: بی تفاوتی اجتماعی، بی هنجاری، اعتماد اجتماعی، اثربخشی اجتماعی، رضایت اجتماعی، محرومیت نسبی، فردگرایی، تحلیل هزینه، پاداش، التزام[تعهد]مدنی
  • وحید قاسمی، بدری برندگی صفحه 23
    شخصیت قدرت طلب، شخصیتی اساسا ضعیف و وابسته و ناامن است که برای رسیدن به احساس امنیت و قدرت، به دنبال آن است که نظم و انتظامی در جهان به وجود آورد. شخصیت های قدرت طلب فراوانند و همه ما کم و بیش قدرت طلبیم و به طور آگاهانه یا ناآگاهانه، حیله های سلطه جویی را از آغاز تا پایان زندگی مان دنبال می کنیم تا حیات واقعی مان را مخفی نموده و در این فرآیند، خود و همنوعانمان را به سطح اشیا تنزل دهیم تا بتوانیم بر آنها کنترل داشته باشیم. از آنجا که این مسئله می تواند برای نظام جامعه آسیب زا باشد، مطالعه اقتدارگرایی و شخصیت قدرت طلب در علوم اجتماعی اهمیت خاصی دارد.
    مساله مورد بررسی در این مقاله، اقتدارگرایی و مطالعه آن در افراد بالای 18 سال شهر اصفهان است که با توجه به نه بعد کلیدی شخصیت اقتدارطلب طراحی شده توسط تئودور آدورنو شامل عرف پرستی، اطاعت از قدرت، تعرض مستبدانه، خشک اندیشی، خرافه پرستی، قدرت و صلابت، بدبینی و ویرانگری، فرافکنی و نگرش به جنس، سنجیده شده است و عوامل موثر در ایجاد آن مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای این منظور، چهار عامل: عضویت گروهی، سن، جامعه پذیری قدرت و پایگاه اجتماعی- اقتصادی انتخاب شد و ارتباط آن ها با اقتدارگرایی در قالب فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار گرفت. با توجه به جامعه آماری که کلیه افراد بالای 18 سال شهر اصفهان مطابق با نتایج سرشماری نفوس و مسکن 1385 بودند (1027046 N =)، نمونه مورد نظر از طریق نمونه گیری سهمیه ای انتخاب گردید (368 n =). محدوده زمانی گردآوری داده ها، نیمه دوم سال 1386 می باشد. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و Lisrel روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.
    با توجه به نتایج، 5/0 درصد از پاسخگویان، اقتدارگرایی زیادی دارند. اقتدارگرایی 6/32 درصد کم است و 8/66 درصد از پاسخگویان، در حد متوسط از اقتدارگرایی قرار دارند. با توجه به ضریب پیرسون 168/0-، بین سن و اقتدارگرایی رابطه معکوس وجود دارد، به عبارت دیگر با بالا رفتن سن، اقتدارگرایی کاهش می یابد. هم چنین رابطه اقتدارگرایی و عضویت گروهی نیز با مقدار 154/0-، معکوس است. جامعه پذیری قدرت که با سه شاخصه ساخت خانواده، نظام آموزشی و رسانه های جمعی سنجیده شد، از عوامل موثر بر اقتدارگرایی تشخیص داده شد. رگرسیون چند متغیره نشان داد که اقتدارگرایی تحت تاثیر سطح تحصیلات، نوع اشتغال و میزان درآمد نیز هست. اما در سنجش اقتدارگرایی، داده های گردآوری شده نشان دادند که آماره T برابر با 69/5- و لذا اقتدارگرایی افراد با میانگین 8/2 کمی بیشتر از حد متوسط است.
    کلیدواژگان: شخصیت قدرت طلب، اقتدارگرایی، قدرت، جامعه پذیری قدرت
  • جعفر هزار جریبی صفحه 41
    تحقیق حاضر به بررسی یکی از مهمترین موضوعات سیاست های رفاهی با عنوان احساس عدالت اجتماعی و عوامل موثر بر آن می پردازد. در پژوهش حاضر جهت سنجش میزان احساس عدالت اجتماعی (متغیر وابسته تحقیق)، از دو متغیر «عدالت توزیعی و عدالت رویه ای» استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل سه شهروندان منطقه 3، 10و 18 تهران است. برای گردآوری اطلاعات میدانی از تکنیک پرسشنامه استفاده گردیده و تجزیه و تحلیل‎ها داده ها در محیط spss نشان می دهد که میزان احساس عدالت در بین 40درصد از پاسخگویان در حد کم و خیلی کم می باشد و در مقابل در بین 11 درصد در سطح بالا و در نهایت در بین 49درصد از پاسخگویان احساس عدالت در سطح متوسط (بینابین) است.اما عوامل تبیین کننده رفاه بر طبق مدل رگرسیونی نشان می دهد که متغیرهای «اعتماد به کارایی مسئولین (با ضریب57/0)، دینداری (با ضریب20/0)، مقایسه خود با دیگران (با ضریب 16/0)، احساس امنیت (با ضریب 10/0)» دارای تاثیر افزاینده بر میزان احساس عدالت در بین افراد می باشند، و اما متغیرهای احساس بیگانگی (با ضریب 09/0-)، و منطقه مسکونی (نیز با ضریب 09 /0-)«دارای تاثیر کاهنده بر میزان احساس عدالت می باشند.در مجموع، متغیرهای مذکور توانسته اند 53/0 درصد از تغییرات متغیر احساس عدالت را تبیین کنند.و به عبارت دیگر این یافته نشان می دهد که تغییرپذیری بالای 50 درصد از میزان احساس عدالت اجتماعی تابع متغیرهای فوق می باشد.
    کلیدواژگان: عدالت اجتماعی، عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، دینداری، اعتماد به مسئولین، احساس بیگانگی اجتماعی و تقدیرگرایی
  • رضا هویدا، عبدالرسول جمشیدیان، حجت الله مختاری فر صفحه 63
    هدف این پژوهش بررسی رابطه بین جامعه پذیری سازمانی و تعهد سازمانی دبیران مدارس متوسطه شهر همدان بوده است. جامعه آماری پژوهش کلیه دبیران مدارس متوسطه شهر همدان بود که در پژوهش حاضر 143 نفر از آن ها بصورت خوشه ایتک مرحله ای انتخاب شدند، برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه جامعه پذیری سازمانی کلاین و همکاران (2006) و پرسش نامه تعهد سازمانی آلن و می یر (1991) استفاده بعمل آمد. پس از یک مطالعه مقدماتی ضریب پایائی دو پرسش نامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ محاسبه شد که به ترتیب برای جامعه پذیری سازمانی 75/0 و برای تعهد سازمانی77/0 بدست آمد. مدل ارائه شده شامل شش مولفه جامعه پذیری سازمانی (وظیفه، زبان، سیاست، اهداف و ارزش ها، تاریخچه، همکاران) و سه مولفه تعهد سازمانی(عاطفی، هنجاری و مستمر) می باشد.یافته ها نشان داد که فرضیه اصلی پژوهش مورد تائید قرار گرفته بنابراین، بین جامعه پذیری سازمانی و تعهد سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد(05/0 p<). از بین مولفه های جامعه پذیری، دو بعد وظیفه و همکاران دارای توان پیش بینی معنا داری برای تعهد سازمانی بوده اند. تحلیل رگرسیون همچنین نشان داد بین ابعاد جامعه پذیری سازمانی در کل و تعهد عاطفی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد که از این ابعاد، وظیفه، اهداف و ارزش ها و تاریخچه رابطه معناداری با تعهد عاطفی نشان داد. همچنین بین ابعاد شش گانه جامعه پذیری سازمانی و تعهد مستمر رابطه مثبت و معنادار مشاهده شد که ابعاد زبان، سیاست و همکاران در سطح(05/0 p<) دارای رابطه معناداری با تعهد مستمر می باشند. همچنین نتایج نشان داد که ارتباط بین شش بعد جامعه پذیری در کل و تعهد هنجاری مثبت بوده و ابعاد وظیفه و سیاست در سطح (05/0 p<) رابطه معناداری با تعهد هنجاری دارند.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری سازمانی، تعهد سازمانی، دبیران مدارس متوسطه
  • سید عبدالحسین نبوی، حسین ملتفت، علی براتیان صفحه 83
    هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر رفتارهای وندالیستی دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان ایذه می باشد. به همین جهت از نظریه های جامعه شناسی،روان شناسی و روان شناسی اجتماعی به عنوان چارچوب نظری استفاده شده است. روش تحقیق حاضر پیمایشی بوده و از تکنیک پرسشنامه جهت جمع آوری داده ها استفاده شده است. نمونه آماری تحقیق تعداد 386 نفر دانش آموز بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. نتایج نشان داد که متغیرهای پایگاه اجتماعی- اقتصادی و وضعیت دانش آموز رابطه معنادار و معکوسی با متغیر رفتار وندالیستی داشته اند و متغیرهای معاشرت با دوستان ناباب، تنبیه در مدرسه، ناسازگاری والدین و از خود بیگانگی رابطه مستقیمی با رفتارهای وندالیستی داشته اند.
    در تحلیل رگرسیون چند متغیره، در معادله پیش بینی گرایش به رفتار وندالیستی، متغیرهای از خود بیگانگی و تنبیه در مدرسه توانستند 42 درصد از واریانس متغیر وابسته را پیش بینی کنند و در معادله پیش بینی رفتار وندالیستی(عمل) چهار متغیر تنبیه در مدرسه، از خود بیگانگی، وضعیت دانش آموز و پایگاه اجتماعی - اقتصادی دانش آموز توانستند 38 درصد از تغییرات را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: شهرستان ایذه، رفتارهای وندالیستی، ناسازگاری والدین، وضعیت دانش آموز
  • آمنه بختیار نصرآبادی، حسنعلی بختیار نصرآبادی، احمد بختیار نصرآبادی صفحه 101
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه فضاهای شهری مردم گرا بر رفتارهای شهروندی می باشد،گروه نمونه مشتمل بر 184 نفر از دانشجویان رشته های معماری دانشگاه های هنر اصفهان بودند، که بطور تصادفی از بین دانشگاه های مختلف اصفهان برگزیده شدند اطلاعات مربوط به متغیرهای تحقیق از طریق پرسشنامه رفتار شهروندی همراه با متغیرهای فضاهای شهری مردم گرا و مولفه های فرهنگی انجام گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون به منظور مشخص کردن رابطه متغیرهای رفتاری با فضاهای شهری مردم گرا و رفتار شهروندی از مدل رگرسیون برای بررسی سهم هر یک از متغیرها در رفتار شهروندی استفاده شد.
    نتایج بدست آمده نشان داد که فضاهای مردم گرا با پنج متغیر شهروندی رابطه ی معنی دار دارد که بیشترین میزان همبستگی مربوط به مشارکت جویی (38/0) و احترام به دیگران (39/0) و کمترین آنها مربوط عدالت جویی (19/0) و مسئولیت پذیری(19/0) بود. از تحلیل رگرسیون می توان به این رسید که به جای هر واحد تغییر در مولفه های فضای شهری به میزان 16 درصد می توان رفتار شهروندی را پیش بینی نمود.
    کلیدواژگان: فضاهای مردم گرا، شهروند، نوع دوستی، مسئولیت پذیری، آداب اجتماعی
  • عباس مقتدایی صفحه 115
    یکی از انواع نگرش و تقسیم بندی حقوق بشر، نگرش نسلی به حقوق بشر است. در این رویکرد سه نسل از حقوق بشر مورد شناسایی قرار می گیرد: 1. نسل اول که ریشه و مبانی آن مقوله «آزادی» است. 2. نسل دوم که این نسل بندی و مفاهیم آن با مفهوم «برابری» است. 3. نسل سوم که ریشه و اساس آن بر مقوله برادری مبتنی بوده؛ بر مقایسه اومانیستی استوار است و با رویکرد و نگرش اسلامی کمتر سازگاری دارد.
    هدف این تحقیق نقد و بررسی مواد یک تا 15 اعلامیه جهانی حقوق بشر، در ترازوی آیات قرآن است. روش تحقیق در این نوشته روش تحلیلی - اسنادی است.
    نتایج مطالعه نشان داد که محورهای نسل اولی حقوق بشر در مواد ابتدایی تا میانه اعلامیه جهانی حقوق بشر، لزوما با مفاهیم اسلامی سازگاری کاملی ندارد بلکه در برخی موارد سازگار و در برخی موارد ناسازگار است. به زعم نویسنده، ریشه این ناسازگاری در نگرش اومانیستی حاکم بر مفاد حقوق بشری نسل اول است و اگرچه این نگرش در نسل های بعد نیز وجود دارد اما در نسل های بعدی که عمدتا رویکردی کل گرایانه و جمع گرایانه تر پیدا می شود و از محوریت انسان فاصله گرفته می شود؛ سازگاری ها هم افزون تر می شود.
  • مسعود تقوایی، عفت فتحی صفحه 135
    رشد روز افزون شهر نشینی، جمعیت شهری و به تبع آن رشد عبور و مرور و رفت و آمدهای ساکنان شهر با وسایل نقلیه موتوری در سطح برون و درون شهری، مشکلات بسیاری را در سیستم حمل و نقل ایجاد نموده است. بر این اساس برای کاهش معضلات ترافیک، حمل و نقل وآلودگی هوا برنامه ها و طر حهای متنوعی اجرا می گردد. یکی از برنامه هایی که با اجرای عملی و صحیح آن می توان تا حد قابل توجهی آرامش را به سیستم حمل و نقل و عبور و مرور شهری باز گرداند، توسعه حمل و نقل انسان گرا (پیاده روی _ دوچرخه سواری) می باشد.
    در این پژوهش چگونگی انتخاب معیارهای صحیح و مناسب برای مسیر های دوچرخه در مناطق مختلف با توجه به موقعیت مکانی و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفته و این نتیجه به دست آمده است که در طراحی مسیر های دوچرخه هر اندازه به کیفیت طراحی توجه گردد و معیارهای مناسب برای مسیر های دوچرخه سواری در نظر گرفته شود استفاده از دوچرخه و درنتیجه گسترش دوچرخه سواری در امر حمل و نقل درون شهری، گذران اوقات فراغت توسط افراد مختلف بیشتر می گردد، زیرا امنیت و آرامش خاطر استفاده کنندگان که از عوامل بسیار مهم در طراحی مسیر می باشد، در نظر گرفته شده است.
    روش پژوهش در این تحقیق توصیفی، تحلیلی بوده، جمع آوری اطلاعات نیز به روش اسنادی و میدانی انجام گرفته که با استناد به طرح های اجرا شده و معیارهای طراحی مربوط به موضوع، بررسی و نتیجه گیری شده است.
    کلیدواژگان: دوچرخه، دوچرخه سواری، طراحی، معیار، مکان گزینی
  • جهانگیر جهانگیری، حسین افراسیابی صفحه 153
    این مقاله به بررسی مدارا، بعنوان به رسمیت شناختن دیگری متفاوت، عوامل و پیامدهای آن در میان خانواده های شهر شیراز می پردازد. به این منظور ابتدا تحقیقات و نظریه های مختلف پیرامون مدارا و عوامل آن مرور شده و سپس 7 فرضیه در زمینه عوامل و 3 فرضیه با محوریت پیامدهای مدارا مورد بررسی قرارگرفت. در مرحله میدانی، تعداد 701 خانواده به روش تصادفی بعنوان نمونه تحقیق انتخاب، و پرسشنامه تحقیق را تکمیل نمودند. یافته های تحقیق نشان می دهد متغیرهای تحصیلات والدین، استفاده از رسانه ها، امکانات زندگی، درآمد خانواده، روابط اجتماعی و فعالیت های مدنی اعضای خانواده دارای رابطه معناداری با میزان حاکمیت مدارا در فضای خانواده ها می باشد. در میان عوامل موثر بر مدارا، روابط و میزان برخورداری از امکانات زندگی، بیشترین تاثیر را بر مدارا نشان داد. در مورد پیامدهای مدارا نیز، نتایج نشان داد که مدارا رابطه معکوسی با تمایل اعضا به ترک خانواده، انحرافات و دورویی در خانواده دارد.
    کلیدواژگان: مدارا، خانواده، روابط، منابع، انحرافات
|
  • Page 1
    Taking into consideration the necessity and importance of identifying the factors involved and affecting social apathy as a social problem among citizens of Tehran, this research work uses a theoretical framework already compiled and presents an initial theoretical pattern in order to study the subject and assesses some theories. This research work aims to identity scientifically and experimentally the subject of social apathy, to evaluate its correlation with field variables and eight social independent variables in order to determine the rate of effect of each item on the social apathy. Using measurement method studies were done on a sample including 850 persons, over 18 years old, residing in the city of Tehran, in 2008. Among variables of race, profession, and education from among field characteristics, difference was observed, and among all main independent variables, i.e. Anomie, Social Trust, Social Efficacy, Social Satisfaction, Relative Deprivation, Individualism, Cost-Reward Analysis, and Social Commitment a meaningful relation was observed. Meanwhile as a result of multivariable analysis, a meaningful relation in a level more than 99% was found as to the theory of existence of a relation between independent variables and the dependent variable. It was found out that about 0.40% of the changes in social apathy can be determined by five independent variables i.e. Social Commitment, Individualism, Anomie, Social Satisfaction and Relative Deprivation. The experimental results already obtained showed that the rate of social apathy among citizens of Tehran is more than an average level and the level is changeable as per the fluctuations in the said five variables, and it is possible to predict such changes by these factors. Finally, the necessary experimental, explanatory and theoretical deductions for these social subjects were presented.
  • Page 23
    The main questions to answer in this article are that “What are the possible explanations of the formation of the authoritarian personality? How is an authoritarian personality born and where are its roots?” We used from F. scale. The original F. scale was to contain 38 items and 9 key dimensions of authoritarian personality: Conventionalism, Authoritarian Submission, Authoritarian Aggression, Anti- interception, Superstition and Stereotype, Power and ‘toughness’, Destructiveness and Cynicism, Projective, heightened concerns about sex. This scale defined by Adorno at al. in 1950. The purpose of this research is to find out the level of tendency toward authoritarianism and to study the impact of variables like age, group membership, socialization of power (family structure, education system and mass media), level of education, income and occupation on authoritarianism. In this survey study a sample of 368 citizens of Isfahan (18years old and over) have been interviewed. The results indicate that a significant and reserve relationship has been found between age, group membership, education system and mass media and tendency toward authoritarianism. A significant and direct relationship exists between family structure, level of education, income and occupation and tendency toward authoritarianism.
  • Page 41
    In this research feeling social justice which is one of the most prominent issues of welfare policies and effective factors on it is discussed. For inquiring level of this feeling as dependent variable, distributive justice and procedural justice are used. Research was conducted among citizen of districts 3, 10 & 18 of Tehran. For gathering field data, questioner technique was employed. Results shows that feeling social justice among 40% of respondents is low and very low, among 11% is high and finally among 49% is medium. According to regressive model other variables such as trust on managers’ efficiency (with coefficient 0/57), religiosity (with coefficient 0/2), comparing self with others (with coefficient 0/16), feeling security (with coefficient 0/1) have increasing effect and variables such as feeling alienation (with coefficient -0/09) and living district (with coefficient -0/09) have decreasing effect on feeling justice. As a whole these mentioned variables can explain 0/53 % of changing our dependent variable (feeling social justice).
  • Page 63
    The purpose of this study has been to determine the relationship between organizational socialization and organizational commitment among high school teachers. Population of this study was all of the teachers that were working in high schools of Hamadan city in 1389 and of this number, 143 persons were selected by single-stage cluster method. For collecting of data, 2 questionnaires have been used: questionnaire of organizational socialization Klein and colleagues (2006), and questionnaire of organizational commitment Allan and Mayer (1991). After a pilot study the reliability coefficient was calculated from the two questionnaires that Cronbach's alpha for organizational socialization 0. 75 and for organizational commitment was 0.77. This model is includes six components of organizational socialization (task, language, politics, goals and values, history, colleagues) and the three components of organizational commitment (affective, normative and continuous). The results showed that the main research hypothesis was confirmed, therefore, there is a significant positive relationship between organizational socialization and organizational commitment. (p<0.05).Among the components of socialization, 2 dimensions of duty and colleagues have been significant predictive power for organizational commitment. Regression analysis also shows that there is significant and positive relationship among the total dimensions of organizational socialization and emotional commitment. Among these dimensions, the task, goals and values show's a significant relationship with emotional commitment. Also a positive relationship was observed between six dimensions of organizational socialization and continuous organizational commitment that dimensions of language, politics and colleagues have a significant relationship with continuous commitment (p<0.05). The results showed that the relationship between six dimensions of socialization in general and normative commitment is positive and two dimensions of policy and task have a significant relationship with normative commitment (p<0.05).
  • Page 83
    The aim of this study is to examine affecting factors on high school student's vandalistic behaviors in Izeh. In this respect, we use sociological, psychological and socio–psychological theories as our theoretical frame. Survey is our research method and a questionnaire used for collecting data. The sample consists of 386 students, who were selected through stratified random sampling. Finding show that age, socio- economical status and educational condition of student have significant inverse relationship with vandalistic behavior, and there is direct significant relationship between punishment, parent's discompromise, self alienation and having bad friends vandalistic behavior among students. In multivariate regression analysis for predictive equation of tendency for vandalistic behavior, variables including self alienation and punishment in school could explain 42 percent of dependent variable variation, and for vandalistic behavior, variables including punishment in school, self alienation, educational condition of student and socio- economical status could explain 38 percent of dependent variable variations.
  • Page 101
    The purpose of this research is an investigating of the relationship between socio petal urban spaces and behaviors of citizenship. The sample group consisted of 184 people who were students of architecture, in Art University of Isfahan that were selected randomly from different universities of Isfahan. Data about the research variables was conducted through Citizenship behavior questionnaires associated with Variables of socio petal urban areas and cultural components. For data analysis was used the Pearson correlation coefficient in order to determine association between behavioral variables and socio petal urban spaces and citizenship behavior used Regression model to examine the contribution of each of the variables in citizenship behavior. The results showed that the socio petal spaces with five citizenship variables have a significant relationship. The highest correlation related to consumption participation (38%) and respect for others (39%) and the least of them was seeking justice (19%) and responsibility (19%). Regression analysis was used to that Instead of changing every single component of urban area can be predicted 16% in citizenship behavior.
  • Page 115
    One type of vision and division of Human Rights, is a generation's attitude to human rights. In this approach, three generations of human rights recognized are: 1. The first generation of the root and foundation of the concept of "freedom" is. 2. Second-generation concepts that generationalize and the concept of "equality" is. 3. The third generation of the root and it was based on the concept of brotherhood, and is based on a humanistic approach and this attitude is less compatible with Islam. The purpose of this study, a critical review of 15 of the Universal Declaration of Human Rights, the scale is the Holy Quran. Research method is analytical-documentary. The results show that first generation of human rights, have no complete compatibility, in some case have compatibility and others have not. According to researcher, the root of this incompatibility based on humanistic attitude in first generation human rights contents and in second and third generation beside this humanistic attitude, there are totalistic and holistic attitude and these cause more compatibility with Islam.
  • Page 135
    Increasing urbanization, and urban population growth, and so consequent traffic and trips would city residents with motor vehicles in and out within the city has been created many problems in the transport system. Accordingly, to reduce traffic problems, transportation, climatic issues is implemented variety of programs. one of programs that are practical and can correct up to a considerable comfort to the transportation system and urban return pass, people is oriented development transportation (walking, cycling) Design of the bike path of any size according to the quality of design is appropriate.cycling tracks to be considered and consequently expand the use of bicycles involved in cycling within urban transportation. Because security and peace of mind that users of important factors is the design direction, is considered. Methods In this study, descriptive and analytical, data collection also documents how the track was done based on plans designed to run subject is studied and conclusions.
  • Page 153
    This paper investigated toleration, as recognition of different others, and it's factors and consequences among Shirazian families. theories reviewed, and research model designed with 7 hypothesis about toleration factors and 3 about that's consequences. In a survey, 701 families at Shiraz city selected with cluster random sampling method and completed questionnaire. Results showed that parent education, mass media use, life services, family income, family social relation and civic engagement have significant relationship with toleration in family. Also Family members deviances, lying and tendency to go from family showed negative relationship with toleration. According to path analysis, family relations with other families and sources had higher impact on toleration in family.