فهرست مطالب

فصلنامه اندازه گیری تربیتی
پیاپی 24 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • افشین افضلی *، علی دلاور، محمدرضا فلسفی نژاد، احمد برجعلی صفحات 1-21
    مدل های تشخیصی شناختی(CDM) مدل های متغیر مکنون چندبعدی تاییدی با ساختاری پیچیده هستند. در این پژوهش از این مدل ها برای بررسی وضعیت دانش آموزان پایه اول دبیرستان در درس ریاضیات استفاده شد. سنجش تشخیصی شناختی بر اساس 8 صفت اصلی، شامل 32 سوال بر روی نمونه ای به حجم 509 دانش آموز که بر اساس روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از بین دانش آموزان شهر تهران انتخاب شده بودند، اجرا گردید. از مدلهای IRT برای تعیین ویژگی های روانسنجی سوالات استفاده شد تجزیه و تحلیل داده ها با به کارگیری مدل DINA در مدلسازی تشخیصی شناختی ریاضیات نشان داد که هشت صفت زیربنایی تبیین کننده عملکرد ریاضی دانش آموزان پایه اول دبیرستان است. بر اساس نتایج پژوهش مشخص گردید که آزمودنی ها تنها در یک صفت از هشت صفت به حد تسلط ( 7/0) دست یافته اند و کمترین میزان تسلط مربوط به مهارت های درک مفهوم تعاریف ( 494/0) ، عملیات پیشرفته ریاضی ( 498/0) و کاربرد آموخته ها در مسائل واقعی (505/0) است.
    کلیدواژگان: مدلهای تشخیصی شناختی، سنجش تشخیصی شناختی، ریاضیات، دبیرستان
  • محمد آزاد عبدالله پور*، فریبرز درتاج، حسن احدی صفحات 23-41
    پژوهش حاضر با هدف آزمون ویژگی های روان سنجی سیاهه فرسودگی تحصیلی (SBI؛ سالملا آرو، کیورا، لسکینن و نورمی، 2009) در بین گروهی از دانشجویان دختر و پسر ایرانی انجام شد. در مطالعه همبستگی حاضر 322 دانشجوی کارشناسی (166 پسر و 156 دختر) به SBI و سیاهه مشغولیت تحصیلی (SEI، سالملا آرو و آپادایا، 2012) پاسخ دادند. به منظور تعیین روایی عاملی SBI از روش آماری تحلیل عامل تاییدی و به منظور بررسی همسانی درونی SBI از ضرایب آلفای کرونباخ استفاده شد. همچنین، به منظور مطالعه روایی سازه SBI، ضریب همبستگی بین نمره کلی و مقیاس های SBI با نمره کلی مشغولیت تحصیلی دانشجویان گزارش شد. نتایج تحلیل عامل تاییدی بر پایه نرم افزار AMOS نشان داد که SBI از سه عامل خستگی از دانشگاه، بدگمانی نسبت به دانشگاه و عدم کفایت فردی تشکیل شده است. مقادیر ضرایب همسانی درونی SBI برای عوامل خستگی، بدگمانی و عدم کفایت فردی و نمره کلی فرسودگی تحصیلی به ترتیب برابر با 91/0، 85/0، 84/0 و 89/0 به دست آمد. در مجموع، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که SBI برای سنجش مفهوم فرسودگی تحصیلی در دانشجویان ایرانی ابزاری روا و پایا است.
    کلیدواژگان: روایی عاملی، تحلیل مولفه های اصلی، تحلیل عاملی تاییدی، سیاهه فرسودگی تحصیلی
  • نور علی فرخی *، لیلا بهرامی صفحات 43-81
    زمینه
    شناسایی و جداسازی منابع چندگانه خطای اندازه گیری و برآورد هر یک از آن ها، تمایز گذاشتن میان تصمیم های نسبی و مطلق، تمایز گذاشتن میان رویه های اندازه گیری ثابت و تصادفی و همچنین پرداختن به طرح های مختلف مطالعه D را می توان از جمله نقاط قوت نظریه تعمیم پذیری ذکر کرد که نظیر آن ها در نظریه کلاسیک آزمون وجود ندارد. با وجود این نقاط قوت، نظریه تعمیم پذیری برای محققان کشورمان ناشناخته است و تحقیقات انگشت شماری در این زمینه صورت گرفته است.
    هدف
    هدف از این مقاله، معرفی نظریه تعمیم پذیری و نشان دادن قابلیت کاربرد عملی آن در سنجش اعتبار اندازه ها بود.
    یافته ها
    علاوه بر مقایسه میان دو نظریه کلاسیک آزمون و تعمیم پذیری، چارچوب مفهومی نظریه تعمیم پذیری به سادگی بیان گردید. همچنین، در این مقاله فرآیند طراحی، تحلیل و تفسیر یک مطالعه اندازه گیری در قالب یک مثال به همراه محاسبات و معادلات مربوطه، در 15 گام اصلی با جزئیات تشریح شد تا برای محققان و آزمون سازان یک راهنمای کاربردی جهت سنجش اعتبار باشد.
    نتیجه گیری
    سودمندی GT نسبت به CTT جهت برآورد اعتبار به خصوص در وضعیت های اندازه گیری پیچیده نمایان گردید. همچنین، GT محققان را قادر می سازد که با اقدامات بهینه سازی، سهم خطا را در طرح اندازه گیری شان کاهش دهند که این کار، افزایش دقت در تعمیم نتایج را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: اعتبار، نظریه تعمیم پذیری، نظریه کلاسیک اندازه گیری
  • کبری حاجی علیزاده، سید عبدالوهاب سماوی *، امین رفیعی پور صفحات 83-102
    در پژوهش های اخیر، درگیری تحصیلی، به عنوان یکی از سازه های موثر بر پیشرفت تحصیلی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از چالش های موجود در زمینه مطالعه ی این سازه، سنجش و ارزیابی این متغیر و مولفه های آن بوده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی و انطباق شاخصهای روایی و پاپایی پرسشنامه ی درگیری تحصیلی ریو و تسنگ ، بر روی نمونه ای از دانش آموزان پسر و دختر دبیرستانی شهر بندرعباس بوده است. آزمودنی های پژوهش،364 دانش آموز سال اول متوسطه بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه ی 22 ماده ای درگیری تحصیلی بود. جهت بررسی روایی پرسشنامه، از روش تحلیل عامل تاییدی استفاده شد. پس از انجام تحلیل عاملی، ساختار عاملی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. همچنین بررسی پاپایی پرسشنامه نیز ضریب آلفا برابر با 87/0 به دست داد. به طور کلی نتایج پژوهش نشان داد که پرسشنامه ی درگیری تحصیلی، جهت سنجش این متغیر و مولفه های آن، در بین دانش آموزان دبیرستانی شهر بندرعباس مناسب است و می تواند تا حدودی نیازهای موجود را بر طرف نماید.
    کلیدواژگان: پرسشنامه درگیری تحصیلی، روایی، پاپایی
  • مهتاب پورآتشی*، اصغر زمانی صفحات 103-121
    هدف از انجام این پژوهش بررسی روایی و پایایی پرسشنامه سبک های تفکر در میان دانشجویان رشته کشاورزی است. به این منظور نمونه ای 247 نفری از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده های کشاورزی دانشگاه های تهران، یاسوج، ایلام، شهید باهنر کرمان، و رازی کرمانشاه انتخاب شدند و مقیاس مذکور را تکمیل کردند. داده های به دست آمده، پس از تکمیل پرسشنامه ها، با استفاده از نرم افزار SPSSو AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پایایی آزمون- بازآزمون و همسانی درونی حکایت از حد مطلوب خرده مقیاس های سبک تفکر داشت. البته از آنجا که مقدار آلفای سبک آنارشی در سطح قابل بحث بود، با حذف یک آیتمها، این مقدار به 74/0 و سطح قابل قبول ارتقا یافت. سنجش روایی مقیاس با استفاده از روایی صوری و محتوایی تایید شد. روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی انجام گرفت. تحلیل عاملی تاییدی نشان از برازش مناسب مدل های مورد بررسی با داده های مشاهده شده داشت. در خصوص بعد «شکل»، مدل یک بار با 4 گویه سبک آنارشی و یک بار با 5 گویه این سبک مورد آزمون قرار گرفت و نتایج نشان داد که هرچند هر دو مدل از برازش برخوردارند، اما با حذف یک گویه سطح برازش ارتقا می یابد. در نهایت و براساس نتایج این پژوهش، می توان نتیجه گرفت که پرسشنامه سبک های تفکر برای سنجش سبک های تفکر دانشجویان کشاورزی در ایران از روایی و پایایی کافی برخوردار است.
    کلیدواژگان: سبک تفکر، کارکرد، حوزه، گرایش، سطوح
  • منصور بیرامی، تورج هاشمی، حمید پورشریفی، مرتضی عندلیب کورایم * صفحات 123-144
    زمینه
    انسان همواره سعی در تبیین رفتارهای خود دارد، لذا همانند همه رفتارهای دیگر خود، سعی در تبیین رفتارهای بزهکارانه و جنایت کارانه خود دارند.
    هدف
    بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف هنجاریابی نسخه تجدید نظر شده ی پرسشنامه اسناد خطای گودجانسون (GBAI-R) انجام شده است.
    روش
    بدین منظور با استفاده از یک طرح توصیفی-مقطعی، از بین مددجویان ندامتگاه اوین و کانون اصلاح و تربیت تهران، تعداد 464 آزمودنی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند.
    یافته ها
    روایی محتوایی با استفاده از دو شاخص ضریب نسبی روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) محاسبه شد که بر این اساس دو آیتم 8 و 26 از پرسشنامه کنار گذاشته شد. برای ارزیابی برازش مدل از شاخص های کای اسکوئر نسبی، شاخص نیکویی برازش، شاخص نیکویی برازش انطباقی، جذر میانگین مربعات خطای برآورد، شاخص برازش هنجار شده مقتصد، شاخص برازش افزایش، شاخص برازندگی توکر- لویس و شاخص برازش تطبیقی استفاده شد. نتایج تحلیل عامل تاییدی نشان داد که الگوی سه عاملی برازش قابل قبولی با داده ها دارد و بار عاملی تمامی آیتم ها به استثنای آیتم 23 در حد متوسط و قوی بود. ضرایب آلفای کرونباخ نیز نشان داد که مقیاس GBAI-R از پایایی بالایی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج پژوهش حاضر نشان داد که این پرسشنامه یک ابزار روا و پایا برای بررسی اسناد خطا در متخلفان می باشد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه اسناد خطا، تحلیل عاملی تاییدی، پایایی، هنجاریابی
  • حمدالله حبیبی*، بایرام آقاپور، ماریا فاطمی، سعید خدایاری، امین هماینی دمیرچی، علی رحیمی صفحات 145-170
    هدف
    آزمونهای الکترونیکی یکی از پیامدهای نفوذ فناوری به قلمرو آموزش است که در کشور ایران نیز به مرور استفاده از آن در حال افزایش است. این امر می تواند دربردارنده مشکلات و موانعی باشد که هدف اصلی این تحقیق بررسی آسیب شناسانه اجرای آزمون های الکترونیکی در ایران است.
    روش
    روش تحقیق توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان و داوطلبان آزمونهای الکترونیک زبان انگلیسی تافل در سال 1393 می باشد.از میان جامعه آماری به روش سرشماری 102 نفر از داوطلبان و 25 نفر از کارکنان مرتبط با برگزاری آزمون های الکترونیکی انتخاب شدند. ابزارهای گرداوری داده ها شامل دو پرسشنامه محقق ساخته شامل گویه هایی در مورد جنبه های مختلف آزمون الکترونیکی است. داده ها با کمک نرم افزار آماری spss و با اعمال روش های آماری تی تک گروهی و فریدمن مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آسیب های اجرایی آزمون الکترونیکی از دیدگاه داوطلبان به ترتیب وضعیت شامل «نگرش به آزمون الکترونیکی»، «محتوای آزمون»، «بازخورد سریع، دقیق و مفید»، «آموزش و آمادگی داوطلبان»، «پاسخگویی دست اندرکاران برگزاری»، «امنیت آزمون»، «فضای فیزیکی اجرای آزمون»،«مسائل فنی سخت افزاری و نرم افزاری»، طبقه بندی کرد. همچنین مشکلات به ترتیب بدترین وضعیت از دیدگاه دست اندرکاران آزمون های الکترونیکی تافل شامل: «هزینه های اجرا»، «سواد دیجیتالی داوطلبان»، «نگرش کارکنان»، «انگیزش کارکنان»، «مسائل حقوقی»، «بازخورد»، «نظارت بر اجرا»، «آشنایی کارکنان با آزمون»،«هماهنگی و برنامه ریزی در اجرا»، «مسائل امنیتی»، «فضای اجرای آزمون»، «مسائل فنی آزمون»، است.
    نتیجه گیری
    آزمونهای الکترونیکی دارای مزیت های زیادی هستند اما در اجرای آنها آسیب های مختلفی شناسایی شده است که لازم است به مرور زمان اصلاح شوند.
    کلیدواژگان: آزمون الکترونیکی، ارزیابی آموزشی، آسیب شناسی، یادگیری الکترونیکی
  • حسین کارشکی، محمد کوهی*، زهرا آهنی صفحات 171-200
    زمینه
    هیجان ها نقشی اساسی در محیط های آموزشی ایفا می کند لذا طراحی مقیاسی برای سنجش هیجان های معلمان موضوعی ارزشمند و قابل توجه است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی روایی و پایایی مقیاس هیجان های معلم در شهر مشهد بود.
    روش
    روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 320 نفر تعیین شد. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه هیجان های معلم (TEI) چن و مقیاس عاطفه مثبت و عاطفه منفی (PANAS) واتسون، کلارک و تلیگن توسط شرکت کنندگان به طور هم زمان تکمیل گردید. برای تعیین پایایی پرسشنامه، از روش همسانی درونی (ضریب آلفا) و جهت احراز روایی از روایی محتوایی، روایی همگرا و روایی سازه تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی بهره گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد ضریب آلفای کل مقیاس برابر با 88/0 و در زیر مقیاس های آن میان 74/0 تا 88/0 به دست آمد. همچنین ضریب همبستگی بین مقیاس هیجان معلم و عاطفه مثبت و منفی 41/0 به دست آمد. نتایج تحلیل مولفه های اصلی با چرخش واریماکس نشان داد که ارزش ویژه 5 عامل قابل ملاحظه است که روی هم 49/62 درصد واریانس هیجان های معلمان را تبیین می کند. شاخص های نیکویی برازش مدل را تایید کردند.
    نتیجه گیری
    بنابراین مقیاس هیجان های معلم، همسانی درونی مطلوب و روایی کافی در نمونه معلمان ایرانی دارد.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی، هیجان معلم، پرسشنامه هیجان های معلم، پایایی
  • عباس عباس پور، محمد مجتبی زاده *، احسان اکرادی صفحات 201-228
    پژوهش حاضر با هدف ساخت، پایاسازی و اعتباریابی ابزار اندازه گیری برای اعتبارسنجی و تضمین کیفیت نظام آموزش عالی ایران انجام شده است. برای انجام این پژوهش، از روش تحقیق ترکیبی با طرح اکتشافی–مدل توسعه ابزار استفاده شده است. ابتدا در بخش کیفی پژوهش با استفاده از روش نظریه زمینه ای و مصاحبه با 36 نفر از خبرگان آموزش عالی، پرسشنامه ای با 25 مولفه و 157 خرده مولفه طراحی شد. سپس، در بخش کمی، پرسشنامه طراحی شده در یک مطالعه مقدماتی روی 84 نفر از خبرگان آموزش عالی ایران اجرا شد. بر اساس، بازخوردهای دریافتی به اصلاح پرسشنامه اقدام شد. سپس، نسخه نهایی و اصلاح شده آن در اختیار 293 نفر از خبرگان آموزش عالی کشور قرار داده شد. اعتبار پرسشنامه توسط صاحبنظران تایید شده و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ (982/0) محاسبه گردید. در بخش کیفی پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند غیر احتمالی و در بخش کمی از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی استفاده شد. برای آزمون ابزار اندازه گیری مزبور، از تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. با انجام تحلیل عاملی مرتبه ی اول، ابزار اندازه گیری مزبور به 22 مولفه و 150 خرده مولفه اصلاح و تعدیل یافت. نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم نیز نشان داد که مولفه های 22 گانه احصاء شده دارای بار عاملی کافی جهت پیش بینی ابزار اندازه گیری اعتبارسنجی و تضمین کیفیت نظام آموزش عالی ایران است. همچنین، شاخص های برازش، (CMIN/DF) برابر با 924/1، (RMSEA) برابر با 39/0، (GFI) برابر با 976/0، (AGFI) برابر با 939/0، (CFI) برابر با 928/0، (NNFI) برابر با 953/0، (TLI) برابر با 000/1، (IFI) برابر با 928/0 و (RFI) برابر با 925/0 نشان می-دهد، ابزار اندزه گیری طراحی شده برای اعتبارسنجی و تضمین کیفیت نظام آموزش عالی ایران از برازش بسیار مطلوبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت، نظریه زمینه ای، روش تحقیق ترکیبی، مدلیابی معادلات ساختاری
|
  • Afshin Afzali * Pages 1-21
    Cognitive Diagnostic Models (CDMs), are confirmative multidimensional latent variable models , with complex structure . In this study,Cognitive Diagnostic Models (CDMs) were used to check the status of first grade high school students in mathematics. Cognitive diagnostic assessment was administered based on eight main characters, consisting of 32 questions on a sample of 509 students, selected from students of Tehran based on a multi-stage cluster sampling. IRT models where used to determine the psychometric properties of the questions .Data analysis by using the DINA model in mathematics, showed that eight attribute explain the mathematics performance of first grade high school students. Results showed that the subjects were only mastered in one of the attributes and the least proportion of mastery was related to definition comprehension skills (0.494), mathematics advanced operations ( 0.498) and using learning in real problems.
    Keywords: Cognitive Diagnostic Models (CDMs), Cognitive Diagnostic Assessment, Mathematics
  • Mohammad Azad Abdollahpour * Pages 23-41
    T he main purpose of the present study was to investigate psychometric properties of the School/University Burnout Inventory (SBI, Salmela-Aro, Kiuru, Leskinen & Nurmi, 2009) among Iranian students. 322 university students (166 male, 156 female) completed the SBI and the Schoolwork Engagement Inventory (SEI, Salmela-Aro & Upadaya, 2012). The exploratory and confirmatory factor analysis methods and internal consistency were used to compute the SBI's factorial validity and reliability, respectively. Also, in order to examine the construct validity of the SBI, we computed correlations between total score of MSPSS and it's subscales with school engagement. The results of principal component analysis (PC) and varimax rotation replicated 3-factor structure of exhaustion at schoolwork, cynicism toward the meaning of school and sense of inadequacy at school in the Iranian sample. Goodness-of-fit indices of confirmatory factor analysis confirmed the 3 extracted factors. Internal consistency for the total score of SBI and its subscale consisted of exhaustion; cynicism and inadequacy were 0/91, 0/85, 0/84 and 0/89 respectively. In sum, these findings provide evidence for the validity and reliability of the SBI as a instrument to measure of school burnout among Iranian university students.
    Keywords: Factorial validity, principal component analysis, confirmatory factor analysis, School Burnout Inventory
  • Noor-Ali Farroukhi *, Laila Bahrami Pages 43-81
    Background
    Recognizing multiple sources of measurement error and estimates each source separately, distinguishes between relative and absolute decisions, distinguishes between fixed and random facets and also the capability of dealing with different D study designs can be mentioned as the strength points of generalizability theory which have no corresponding statuses in classical test theory. Generalizability theory is unknown for our researchers and there are rare researches in this area.
    Objective
    The Purpose of this article was introduction of generalizability theory and presentation the practical applicability of this theory in assessing the reliability of measurements.
    Results
    In addition to comparison between classical test theory and generalizability theory, conceptual framework of generalizability theory was explained easily. Also, in this article the process of design, analysis and interpretation of a measurement study in shape of an example with relevant calculations and equations explained in detail in 15 steps to guide researchers and test developers who aimed to assessing reliability.
    Conclusion
    This article shows that utility of generalizability theory in reliability estimation especially in complicated measurement situations is more than classical test theory. Generalizability theory enables researchers to decrease errors in plan of measurement through optimization proceedings which will increase accuracy in generalization of results.
    Keywords: Classical Test Theory, generalizability theory, Reliability
  • Kobra Hajializadeh, Seyed Abdolvahab Samavi * Pages 83-102
    In recent research, academic engagement, as one of the constructions that influence academic achievement is taken into consideration. One of the challenges in the field of this construction is the assessment and measurement of this construction and its components. Hence, the purpose of this study was to evaluate the validity and reliability of Reeve and Tseng academic engagement questionnaire, on a sample of high school boys and girls in Bandar Abbas. Subjects for the study, 364 first grade high school students who were selected by cluster sampling method. The research instrument was a 22-items questionnaire. To assess the validity of this questionnaire, confirmatory factor analysis was used. After analysis, the factor structure of the questionnaire was confirmed. Results showed that reliability coefficient equal to 0.87 for this inventory. Generally, the results showed that academic engagement questionnaire is appropriate to measure this variable and its components among high school students in Bandar Abbas and can to satisfy the needs of this field somewhat.
    Keywords: Academic Engagement questionnaire, Reliability, Validity
  • Mahtab Pooatashi *, Asghar Zamani Pages 103-121
    The purpose of this research is to investigate the validity and reliability of thinking style scale amongst agricultural students. A sample of 247 students from Agricultural Colleges of Universities of Tehran, Yasoohj, Ilam, Shahid Bahonar Kerman, and Razi Kermanshah was randomly selected and answered to the scale items. SPSS (Statistical Package for Social Science) and AMOS Graphic software were used to analyze the data. Test-retest reliability and internal consistency showed appropriate reliability of thinking style subscales. Since the reliability of Anarchic style was issuable, with omitting one item the reliability reached .74 and acceptable level. Validity of scale confirmed with face and content validity and construct validity confirmed by Confirmatory factor analysis. About the "Form" dimension, the model assessed twice, with 4 items for Anarchic and 5 items for the same style. The results showed satisfactory fit of the model. According to the findings, thinking style scale is valid and reliable for assessing thinking styles of agricultural students.
    Keywords: Thinking style, functions, scope, levels, leanings
  • Morteza Andalib Kourayem * Pages 123-144
    Introduction
    People always want to explain their own behaviors. Among this behaviors that we want to have explanation about it, is delinquent and criminal behaviors. Aims: The aim of current study is standardization of revised version of Gudjonsson Blame Attribution Inventory (GBAI-R).
    Method
    For this reason in a cross-sectional research, among Evin prison and Tehran Correction center clients a number of 464 subjects were selected by the use of convenient sampling method.
    Results
    Content validity evaluated by Content Validity Ratio (CVR) and Content Validity Index (CVI) that in the base of these, two item (items of 8 and 26) were eliminated. For evaluation of model fit, we used indexes such as CMIN/DF, Goodness of fit index, Adjusted Goodness of fit index, Root mean square error of approximation, parsimony normed fit index, incremental fit index, Tucker-Lewis index, and comparative fit index. The result of confirmatory factor analysis showed that three-factor model have acceptable fitness with data and factor loading for all items (except item number 23) was average and high. Cronbach’s alpha coefficients showed that GBAI-R have high reliability.
    Discussion
    In sum, the result of current study showed that this inventory is a valid and reliable instrument for assessing attributional style in criminals.
    Keywords: Gudjonsson blame attribution inventory, Confirmatory factor analysis, Reliability, Standardization
  • Bayram Aghapoor, Amin Damirchi, Hamdollah Habibi * Pages 145-170
    Aim: Electronic test is a result of the influence of technology in the domain of education that its use is increasing in Iran. This involves difficulties and obstacles that the main objective of this study was to evaluate pathological electronic tests in Iran.
    Method
    Research method is descriptive-survey. The population of the research includes all staff and volunteers of English TOEFL test in 2014. Samples were selected by census method. 102 volunteers and 25 employees were related to the conduct of electronic tests were selected. Data collection tools included two researcher-made questionnaires including statements about various aspects of electronic tests. Data were analyzed by SPSS software and one-sample t-test and Friedman test.
    Results
    Results show that problems from volunteers point of view sequentially are included: "Attitudes to electronic test", "test content", " fast, accurate and useful Feedback ", " volunteers training and preparing ", " officials staff accountability ", "safety test", " physical space of the test ", " software and hardware technical issues ". also problems from the perspective of official staff sequentially are included: "Running costs", " volunteers digital literacy ", "attitude", "employee motivation", "legal issues", "feedback", "supervision", "people familiar with the test," "planning, coordination and implementation "" security, "" space of implementation the test "," test technical issues. "
    Conclusion
    electronic tests have many and different advantages but many injuries at their implementation have been identified that need to be modified over time.
    Keywords: Electronic Test, educational Evaluation, IBT Tofel, Pathology, E-learning
  • Hossein Karshki, Mohammad Koohi *, Zahra Ahani Pages 171-200
    Context: Emotions plays a major role in the educational environment so Scale to measure teachers emotions is noteworthy and significant subject.
    aim: The aim of this research is to examine Validity and Reliability of TEI in Mashhad.
    Method
    The research method was descriptive-correlative. The required sample size was determined 023 based on Cochran formula, and participants were selected by random Cluster method. The Teacher Emotion Inventory (TEI) of Chen (2016), positive and negative affect scale (PANAS; Watson, Clark and Tellegen) (1988) were completed by participants at the same time. Primary teachers were selected by multi-stage random sampling. Teacher Emotion Inventory and positive and negative scale were tested. The reliability of TEI was confirmed by internal consistency (Cochran`s alpha). The validity was determined by content validity, convergent validity, exploratory and confirmatory factor analysis.
    Findings: Results showed that alpha coefficient for total size was 0/88 and for subscales was from 0/74 to 0/88. The correlation coefficient between Teacher Emotion Inventory and PANAS for convergent validity was 0/41. The analysis of principle components with Varimax Rotation showed that eigenvalue of 5 factors are considerable which explains 62/49 percent of the total variance. The goodness of fit indexes was confirmed by confirmatory factor analysis (CFA).
    Conclusion
    Hence, TEI has a good internal consistency and sufficient validity in the sample of Iranian teachers.
    Keywords: Factor Analysis, Teacher emotion, Teacher Emotion Inventory, Reliability
  • Mohammad Mojtabazadeh * Pages 201-228
    this study been done to build, reliability making and validation an measurement tool for accreditation and quality assurance of iran's higher education system. to perform this study, is used mixed method with explorative plan- tool development model.First, in the qualitative study, by using the method of grounded theory and interview with 36 higher education experts, were designed questionnaire with 25 omponents and 157 sub-components. then, in the quantitative section, Designed questionnaire, in a pilot study, was conducted on 84 members of Iran's higher education experts. based on the received feedback were acting to refine the questionnaire. then, the its final version and modified was put in the hands of 293 the country's higher education experts. validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was calculated equal to (0/982) by Cronbach's alpha. in the qualitative part of the study, was used non-probability purposive sampling sampling method and in the quantitative part, random classified sampling method used. to test mentioned measurment tool, analysis of structural equation modeling was used. by doing first order confirmatory factor analysis, mentioned measurment tool were modified to 22 components and 150 sub-components. results of second order confirmatory factor analysis, also showed that 22 components were extracted has sufficient factor load to predict of measurment tool relating to Accreditation and quality assurance of iran's higher education system. in addition, goodness of fit indices such as, (CMIN/DF) equal to 1/924, (RMSEA) equal to 0/39, (GFI) equal to 0/976, (AGFI) equal to 0/939, (CFI) equal to 0/928, (NNFI) equal to 0/935, (TLI) equal to 1/000, (IFI) equal to 0/928 and (RFI) equal to 0925, it shows, designed, measurment tools for the accreditation and quality assurance of iran's higher education system is a very favorable fitness.
    Keywords: Higher education, accreditation, quality assurance, Grounded Theory, mixed research method, structural equation modeling