فهرست مطالب

فصلنامه محیط زیست جانوری
سال دوم شماره 4 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/11/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • قباد عسگری جعفرآبادی، دامون اللهیارخان خراسانی صفحه 1
    در ایران انواع مختلفی از نژادهای سگ مشاهده می شود که برخی از آنها از نظر فنوتیپی کاملا با یکدیگر متفاوت و برخی دیگر تا حدودی با یکدیگر شباهت دارند و از آنها بصورت تجربی در گله های عشایری استفاده می شود. برای شناسایی و تعیین میزان تنوع ژنتیکی موجود در قسمتی از ژنوم کروموزوم جنسی Y در بین جمعیت سگ های سرابی، سنگسری و افشاری، از 21 قلاده سگ نر غیرهم خون از این سه جمعیت، نمونه خون گرفته شد. نمونه های خون در لوله های آزمایش EDTA دار طی زنجیره سرد به آزمایشگاه منتقل شدند. استخراج DNA توسط کیت استخراج انجام شد، آغازگرهای رفت و برگشت طراحی شدند و سپس توالی های بدست آمده با استفاده از نرم افزارهای MEGA4 و FinchTV_1_4_0 آنالیز شدند. پس از تعیین توالی های تکثیر شده، نتایج گویای این واقعیت بودند که کلیه توالی ها حفاظت شده می باشند. وجود توالی های تکراری باعث بوجود آمدن صفحات لرزان شده بود که قابل توجه است. در این پژوهش از 2 روش پیوند همجواری و روش جفت گروهی غیروزنی از طریق میانگین حسابی برای ترسیم درخت فیلوژنتیک استفاده شد. نتیجه درخت ترسیم شده در این روش حاکی از عدم وجود شباهت بین توده های بررسی شده می باشد. در مجموع می توان نتیجه گرفت سه جمعیت سگ های گله سرابی، سنگسری و افشاری ایران از نظر ژنتیکی متمایز می باشند
    کلیدواژگان: سگ، تمایز ژنتیکی، کروموزومY، تعیین توالی DNA
  • رامین عبدالله زاده کلانتری، پریسا نجات خواه معنوی، ابولقاسم روحی، رضا پورغلام صفحه 9
    این تحقیق با هدف بررسی تغذیه شانه دار Mnemiopsis leidyi از زئوپلانکتونهای حوضه جنوبی دریای خزر در سال 1388 انجام گرفت. بدین منظور جمع آوری نمونه های شانه دار از لایه های سطحی آب حوزه جنوبی دریای خزر در منطقه خزر آباد با تور پلانکتون (500 میکرون) صورت گرفت. آزمایشات درسه تیمار دمایی 18>، 22-18 و 22-25 درجه سانتیگراد و در 14 آکواریوم براساس تنوع گونه ای زئوپلانکتون (چهار گروه زئوپلانکتون) بمدت 70 روز با شرایط شوری آب دریای خزر انجام شد. در این تحقیق برای تغذیه شانه دار leidyi Mnemiopsis چهار گروه از زئوپلانکتون شامل سخت پوستان (Acartia tonsa و کشتی چسب Balanus sp.)، روتیفر (Branchionus sp.)، کلادوسرا (Podon polyphemoides) و لارو زئوبنتوز Hypania sp. و Nereis sp. انتخاب گردید. غذادهی هر 8 ساعت و به تعداد 9000-7000 عدد در لیتر زئوپلانکتون بود. بررسی میزان تغذیه شانه دار از زئوپلانکتون در تمامی آکواریوم ها قبل و بعد از غذادهی بصورت کیفی و کمی انجام شد. نتایج نشان دادند که در بین غذاهای زئوپلانکتونی داده شده به شانه دار، بطور متوسط بیشترین میزان مصرف غذا در درجه حرارت 25-22 درجه سانتیگراد بود که بترتیب از گروه سخت پوستان یعنی کشتی چسب ها (1/98 درصد)، روتیفرها (95 درصد) و پاروپایان (90 درصد) صورت گرفته است. ارجحیت غذایی شانه دار از زئوپلانکتون در محیطی که دارای غذای زئوپلانکتونی گروه پاروپایان، نوزادان آنها و زئوبنتوزها بودند نسبت هضم غذا توسط شانه دار از گروه پاروپایان و Nereis sp. بترتیب 38-34 و 27 درصد بود. داده ها نشان داد که گرایش غذایی شانه دار بعد از نوزاد کشتی چسب ها به مرحله بالغ زندگی و نوزاد A. tonsa مثبت بود در حالیکه گرایش به لارو Nereis sp. منفی می باشد.
    کلیدواژگان: leidyi Mnemiopsis، ارجحیت غذایی، شاخص اهمیت نسبی غذا، زئوپلانکتون، دریای خزر
  • زهرا بصیر، رحیم پیغان، مسعود قربانپور، رحیم عبدی صفحه 19
    آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) یکی از مهمترین باکتری های بیماریزای ماهیان پرورشی آب شیرین از جمله کپور ماهیان است که باعث عفونت های عمومی باکتریایی در ماهیان می گردد. در این تحقیق 120 عدد ماهی کپور معمولی 30 تا 70 گرمی به 5 گروه (2گروه 30 تایی و3 گروه 20 تایی) تقسیم گردیدند. به یک گروه 30 تایی باکتری آئروموناس هیدروفیلای کشته شده با فرمالین با رقت مختلف بصورت داخل عضلانی و به گروه 30 تایی دیگر باکتری مذکور به روش داخل صفاقی تزریق شد. به 2 گروه 20 تابی بعنوان شاهد بصورت داخل صفاقی و داخل عضلانی سرم نمکی تزریق گردید. یک گروه 20 تایی نیز تحت هیچگونه تزریقی قرار نگرفتند. دو هفته پس از تزریق از تمامی 120 عدد ماهی خونگیری بعمل آمد و عیار سرمی پادتن اختصاصی ضد این باکتری در گروه های مختلف به روش آگلوتیناسیون داخل لوله ای تعیین گردید. در مقایسه تیترپادتن سرم در گروه تزریق داخل صفاقی باکتری با گروه تزریق داخل صفاقی سرم نمکی، میزان عیار سرم بطور معنی داری بیشتر از گروه تزریق سرم نمکی بود (05/0P<). در مقایسه تیتر پادتن در گروه های تزریق داخل عضلانی نیز، میزان عیار سرم در گروه تزریق بوسیله باکتری از گروه تزریق با سرم نمکی بطور معنی داری بیشتر بود (05/0P<). در مقایسه بین گروه های شاهد بدون تزریق و گروه های تزریق داخل صفاقی و داخل عضلانی سرم نمکی هیج تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). نتایج نشان داد گه اختلاف معنی دار بین عیار سرمی ماهیان دریافت کننده باکتری نسبت به گروه های شاهد وجود داشت (05/0P<). ولی اختلاف معنی داری بین تزریق داخل عضلانی باکتری با تزریق داخل صفاقی آن مشاهده نشد (05/0 P>). با توجه به نتایج بدست آمده تزریق باکتری کشته شده در هر دو روش تزریقی، عیار سرمی پادتن اختصاصی را بطور قابل توجهی افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: پادتن، آئروموناس هیدروفیلا، ماهی کپور معمولی، Cyprinus carpio
  • سیامک یوسفی سیاهکلرودی، صابر خدرزاده، شهاب الدین منتظمی صفحه 25
    به منظور مطالعه تنوع نوکلئوتیدی موجود در جمعیت های قوچ و میش دو منطقه حفاظت شده تنگ صیاد استان چهار محال و بختیاری و کرایی خوزستان، از سرگین افراد موجود در دو جمعیت بطور تصادفی نمونه گیری بعمل آمد. سپس DNA نمونه ها استخراج و جهت بررسی و مقایسه ژنتیکی دو جمعیت مذکور از ناحیه D-loop و ژن Cyt-b ژنوم میتوکندری استفاده شد. پس از تکثیر هر جایگاه بوسیله PCR، نمونه ها مورد توالی یابی قرار گرفت. سپس، بررسی توالی ها در راستای وجود یا عدم وجود هاپلوتیپ، با استفاده از نرم افزار MEGA4 انجام پذیرفت. نتاب، در نتایج نشان داد که جمعیت مذکور ناحیه D-loop دارای 552 جفت نوکلئوتید و ژن Cyt-b نیز واجد 589 جفت نوکلئوتید بوده و هیچ تفاوت ژنتیکی معنی داری در بین دو جمعیت قوچ و میش مورد مطالعه وجود نداشت.
    کلیدواژگان: گوسفند وحشی، تنوع نوکلئوتیدی، ژنوم میتوکندری
  • متین خالقی، فریدون عوفی صفحه 31
    این تحقیق با هدف شناسایی و معرفی گونه های خارپوستان دریایی در نواحی بین جزر و مدی سواحل خلیج چابهار طی یک دوره زمانی از آبان ماه 1387 تا شهریور ماه 1388 انجام گرفت. منطقه مورد مطالعه در آبهای بین جزر و مدی خلیج چابهار در محدوده جغرافیایی عرض شمالی «47 22 °25-»61 16 °25 و طول شرقی «38 24 °60-»90 39 °60 قرار گرفته است. نمونه برداری دو ماه یکبار به هنگام جزر کامل از 5 ایستگاه انتخابی بصورت تصادفی و بوسیله پرتاب کوادرات 1×1 میلیمتر صورت گرفت. نمونه های جمع آوری شده، شمارش و شناسایی گردیدند. نتایج حاصل از این بررسی ها، شناسایی 4 گونه خارپوستان از رده خارسانان از 4 راسته Clypeasteroida، Diadematoida، Echinoidea و Phymosomatoida و 4 خانوادهClypeasteridae، Diadematidae، Echinometridaeو Stomopneustidae شامل گونه های Clypeaster humilis، Diadema setosum، Echinometra mathaei و Stomopneustes variolaris می باشند.
    کلیدواژگان: خارپوستان، توتیا، ناحیه بین جزر و مدی، خلیج چابهار
  • رحیم عبدی، محمدرضا پورخواجه، حسین ذوالقرنین، همایون حسین زاده صحافی، حسن مروتی صفحه 37
    به منظور تعیین و تغییر فراوانی سلولهای کلراید در آبشش بچه ماهی هامور معمولی طی سازگاری دو ماهه از روش هیستومورفولوژی استفاده گردید. به همین دلیل، نمونه های مورد نظر پس از تهیه در فیکساتیو بوئن و گلوتارآلدئید تثبیت شده و بعد از آبگیری در اتانول، پارافینه شدند. در مرحله بعدی از بلوک ها، برش هایی به ضخامت 5 میکرون تهیه و برای مطالعه بروش بافت شناسی از رنگ آمیزی هماتوکسیلین – ائوزین استفاده گردید.همچنین سایر مراحل آماده سازی برای مطالعه توسط میکروسکوپ الکترونی صورت گرفت. پس از انتقال ماهیان در فصل پاییز از آب با شوری ppt40 که متوسط شوری آب خلیج فارس می باشد به تیمارهای ppt10، ppt20 و ppt60 تغییر در تعداد سلولهای کلراید و تعداد میتوکندری ها در بین تیمارهای مختلف طی دوره پانزده روزه سازگاری مطالعه گردید.
    کلیدواژگان: هامور ماهی معمولی، آبشش، سلولهای کلراید، میتوکندری
  • پرگل قوام مصطفوی، شیما شهنواز، مهرنوش نوروزی، محمدرضا فاطمی، محمدحسن شاه حسینی، الهه قطب رزمجو، آرش نکوییان صفحه 43
    لاک پشت منقار عقابی از جمله آبزیانی است که از سال 1970 در لیست قرمز IUCN قرار گرفته است و در سواحل شنی جزایر شمالی خلیج فارس تخم گذاری می کند. به منظور بررسی ساختار ژنتیکی این گونه، از مناطق هنگام، هرمز و نخیلو تعداد 90 نمونه (از هر منطقه 30 نمونه) گرفته شد و پس از استخراج DNA، با استفاده از 8 نشانگر ریزماهواره (مارکر میکروساتلایت) پارامترهای آماری مربوطه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که کلیه جایگاه ها دارای چند شکلی بوده همچنین حداکثر و حداقل میانگین تعداد آللی بترتیب در مناطق هرمز (3/7) و نخیلو (3/5) مشاهده شد و لوکوس ها در تمامی مناطق خارج از تعادل هاردی-واینبرگ بودند (001/0P<). میانگین Ho و Heبترتیب 35/0و 69/0 محاسبه شد و همچنین میزان Fst اختلاف معنی داری را بین جمعیت های لاک پشت منقار عقابی نشان داد که با وجود پایین بودن تنوع ژنتیکی، اما جمعیت های مجزا از لحاظ ژنتیکی در جزایر مورد بررسی قابل تشخیص می باشد.
    کلیدواژگان: لاک پشت منقار عقابی، ریز ماهواره، خلیج فارس
  • سید امیر، شاهرخ پاشایی راد صفحه 49
    خانواده سیرفیده از بزرگترین خانواده های متعلق به راسته دوبالان می باشد که با نامهای Hoverfly و Flowerfly در دنیا شناخته می شوند. این خانواده دارای 3 زیرخانواده، 15 قبیله و حدود 6000 گونه می باشد. مگس های گل در فرم بالغ از شهد و گرده گل تغذیه می کنند و بدلیل تغذیه برخی از گونه ها در دوران لاروی از شته ها نقش مهمی در کنترل بیولوژیک ایفا می کنند. در مطالعه حاضر، فون مگس های گل شهرستانهای دماوند طی سالهای 89-1388بررسی شد. سپس شاخص های اکولوژیک از جمله شاخص های تنوع گونه ای سیمپسون و شانون- وینر، شاخص های یکنواختی سیمپسون، کامارگو و اسمیت- ویلسون، غنای گونه ای، واریانس و انحراف معیار استاندارد نیز مورد محاسبه قرار گرفتند. نمونه های بالغ مگس های گل با استفاده از تور حشره گیری جمع آوری شدند و پس از اتاله به آزمایشگاه سیستماتیک جانوری دانشگاه شهید بهشتی منتقل شده و توسط کلیدهای شناسایی موجود; Bi-Bienko، 1988);Stubs & Falk، 1996 (Sarthou & Speigh، 2008 شناسایی شدند. در نهایت گونه های شناسایی شده توسط Dr. Barkalov از کشور روسیه مورد تایید قرار گرفتند. در مجموع 25 گونه از دو زیر خانواده Syrphine و Eristalinae جمع آوری شدند.
    کلیدواژگان: سیرفیده، Syrphidae، تنوع گونه ای، دماوند
  • محمد ولایتزاده، سارا عبداللهی صفحه 65
    فلزات سنگین از آلاینده هایی هستند که در اکوسیستم های آبی مشکلات بسیاری را برای آبزیان و در نهایت برای انسان ایجاد می کنند. در سالهای اخیر با توجه به پیشرفت صنایع در مجاورت رودخانه کارون، ورود آلودگی های متعدد از جمله فلزات سنگین در بازه شهر اهواز افزایش یافته است. این تحقیق در زمستان 1389 به منظور بررسی و مقایسه تجمع فلزات سنگین جیوه، کادمیوم و سرب در عضله و کبد ماهی شلج (Aspius vorax) در رودخانه کارون انجام شد. 18 نمونه ماهی در فصل زمستان از یک ایستگاه (پل ششم اهواز) تهیه شد. سنجش فلزات سنگین به روش جذب اتمی به کمک دستگاه Perkin Elmer 4100 صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS17 و به کمک آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) انجام شد. بالاترین میزان تجمع فلزات جیوه، کادمیوم و سرب 85/0±50/21، 27/2±73/127 و 51/7±26/238 میکروگرم بر کیلوگرم وزن خشک بود. تجمع فلزات جیوه، سرب و کادمیوم در اندام های عضله و کبد ماهی شلج اختلاف معنی داری داشت (P<0.05). در این تحقیق میزان جیوه، کادمیوم و سرب در مقایسه با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی امریکا پایین تر بود.
    کلیدواژگان: ماهی شلج، رودخانه کارون، فلزات سنگین، عضله، کبد
|
  • Qobad Asgari Jaafarabadi, Damon Alluhiarkhan Khorasani Page 1
    Several breeds of dogs can be found in Iran. Some of them are completely different in their phenotype while others are similar. These animals are kept in rural families as guard animals for their herds. In order to study the genetic diversity of a part of Y sex chromosome between and within the population of Sarabi, Sangsari and Afshari dogs, total number of 21 non inbred male dogs were sampled. Blood samples collected from these animals were transferred to laboratory by EDTA containers. DNA extraction was applied using extraction kits and forward and reverse primers were designed using Oligo5 software. After sequencing, results were analyzed by Finch and Mega4 softwares. Analyzing the replicated sequences showed that all of the sequences were conserved and having repeated sequences caused the existence of slip pages. In this study, both neighbor joint approach and unweighted pair-group method of the arithmetic average (UPGMA) were utilized to draw phylogenetic tree. Results showed that these three populations of dogs, based on their genetic, are completely different
    Keywords: Dog, Genetic differentiation, Y chromosome, DNA sequencing
  • Ramin Abdollazade Ealantari, Parisa Nejatkhah Manavi, Abolghasem Roohi, Reza Pourgholam Page 9
    The aim of study was Mnemiopsis leidyi’s feeding on zooplankton in the southern Caspian Sea. For this purpose, collecting of ctenophores from surface waters of Khazarabad area were done with a plankton net (500 microns) in 2009 Experiments had done under <18, 18-22 and 22-25oC for 70 days trial in 14 aquaria based on diversity of zooplankton (4 zooplankton groups) with salinity condition of Caspian Sea. 4 species of Caspian Sea zooplankton included: Copepod (Acartia tonsa), Rotifer (Branchionus sp.), Cladocera (Podon polyphemoides) and invertebrate benthic larvae (Hypania sp. and Nereis sp.) were collected. Feeding carried out by each 8 hours interval with 7000-9000 individuals. Zooplankton diets of the comb jelly were analyzed on quantity and quality of each feeding rate in all levels of treatments. Laboratory experiments of M. leidyi feeding showed that among different diet exposed to these animals, maximum tendency and digestion were occurred in 22-25oC from Balanide (Balanus sp., 98.1%), Rotifer (95%) and Copepods (90%), respectively. Balanus supposed to be the favorite food item with 98% digestion and Rotifers were the second group after Balanide in M. leidyi diet. Copepods included juvenile, adults and nauplii consisted 34-38% of food item in M. leidyi diet in which benthic larvae was only 27%. Electivity of M. leidyi to Balanide and Copepods adults and Nauplii (A. tonsa) being considered positively while to Nereis sp. was negative.
    Keywords: Mnemiopsis leidyi, Electivity index, Relative Index of Importance, Zooplankton, Caspian Sea
  • Zahra Basir, Rahim Peyghan, Masoud Ghorbanpoor, Rahim Abdi Page 19
    Aeromonas hydrophila is one of the most important pathogenic bacteria in fishes that cause bacterial septicemia. In this study, 120 pieces of common carp (Cyprinus carpio) weighting 30-70g, were divided in to five different groups (two groups of 30 pieces and three groups of 20 pieces in each). Formalin killed Aeromonas hydrophila were injected intramuscularly and intra-peritonealy to two groups (each group 30 fish). As a control, normal saline were injected intra-muscularly and intra-peritonealy to two groups (each group 20 fish) and one group (20 fish) was not received injection. Blood samples were collected from all fishes 2 weeks after injection and titer of anti-Aeromonas antibody determined by tube agglutination test. Antibody titer in intra-muscular injected group was significantly higher than normal saline injected group. Antibody titer in intra-peritoneal injected group was also significantly higher than normal saline injected group (P< 0.05). The result showed that there was a significant difference between titer of killed bacteria received groups in comparison with control groups (P<0.05), but there was not significant difference (P>0.05) between titer of intra-muscular and intra-peritoneal becterin received groups. According to our results, injection of killed bacteria in both methods of injection, significantly elevated the serum antibody level.
    Keywords: Serum Antibody, Aeromonas hydrophila, Common carp, Cyprinus carpio
  • Siamak Yousefi Siahkalrodi, Saber Khederzadeh, Shahabodin Montazami Page 25
    In order to study of nucleotide variation of wild sheep populations of Tangsayad and Korayi guardianship regions, individual feces were taken from two populations. Then, in order to genetic comparison between two populations using D-loop region and Cyt-b gene of mitochondrial genome, DNA was extracted. After amplifying by PCR, the samples were sequenced. Then, sequences were analyzed using MEGA4 software. Results indicated that D-loop region has 552 base pair and Cyt-b gene has 589 base pair and no significant genetic variation was observed between the two populations.
    Keywords: Wild sheep, Nucleotide variation, Mitochondrial genome
  • Matin Khaleghi, Fereidon Owfi Page 31
    This study touches on identification of species of Echinoidea (Echinodermata) in the intertidal zones of Chabahar Bay in the Oman Sea during November 2008 to September 2009. The area of study was at the farthest end of south east of Iran from 25° 16´ 61״ N to 25° 22׳ 47״ N and from 60°39׳ 90״ E to 60° 24׳ 38״ E. Sampling was done bimonthly during low tide from 5 stations, using 1m×1m quadrate randomly. Then, samples were counted, identified. The results showed that 4 species of Echinodermata from class of Echinodea and 4 orders Clypeasteroidea, Diadematoida, Echinoidea, Phymosomatoida and 4 families as Clypeasteridae, Diadematidae, Echinometridae, Stomopneustiae including: Clypeaster humili, Diadema setosum, Echinometra mathaei, Stomopneustes variolaris.
    Keywords: Echinodermata, Echinoidea, Identification, Intertidal zone, Chabahar Bay
  • Rahim Abdi, Mohammad Reza Pourkhadje, Hossein Zolgharnein, Homayon Hoseinzade Sahafi Page 37
    For determining and changes of chloride cells, in gill of juvenile's grouper histomorph-ology were used during adaptation in two months. After fixation, specimens were dehyderated through a graded ethanol series and embedded in paraffin. Then, the serial sections of 5 m were mounted onto glass slides. The slides were stained by applying H & E and TEM methods for histological examination. Histological changes were studied by light microscopy. Then, in autumn, fishes directly transferred from salinity 40ppt which is normal for the Persian Gulf water to other treatment (10ppt, 20ppt, 60ppt). Results of light microscopic study showed during 15 days, numbers change of chloride cells and mitochondria were significant in different salinity.
    Keywords: Juvenile's grouper, Gill, Mitochondria, Chloride cells
  • Pargol Ghavam Mostafavi, Shima Shahnavaz, Mehrnoosh Norouzi, Seyed Mohammadreza Fatemi, Mohammad Hassan Shahhosseiny, Elahe Ghotb Razmjoo Page 43
    Since1970, Hawksbill turtles are listed as Critically Endangered by the International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). The sandy shores of the Iranian Islands in the Persian Gulf are the nursery grounds of this species. In present study, the genetic population of Eretmochelys imbricata in northern part of the Persian Gulf has been studied. For this purpose 90 samples were collected from Hengam, Hormoz and Nakhiloo islands (30 samples from each island) and were analyzed using microsatellites markers. Allele frequency and specific allele, expected heterozygosity and observed heterozygosity, the Hardy-Weinberg Equilibrium, genetic similarity and genetic distance, Fst and Rst and analysis of Molecular Variance (AMOVA) at 10% confidence level were calculated using the Gen Alex software. The maximum and minimum of allele number in Hormoz and Nakhiloo islands were 7.3 and 5.3 and the average expected and observed heterozygosity were 0.35 and 0.69, respectively. The linkage disequilibrium and deviations from Hardy-Weinberg equilibrium have shown that all loci in three regions have deviations from Hardy-Weinberg equilibrium (P<0.001). These results with highly significant Fst of genotypic differences between these populations support the existence of different genetic populations within the Iranian Islands of the Persian Gulf.
    Keywords: Hawksbill turtle, Microsatellite, Persian Gulf, Iran
  • Sayed Amir Ahmadian, Shahrokh Pashaei Rad Page 49
    The Syrphidae family is one of the largest families of Diptera order which known as Hover fly and Flower fly in the world. This family is consist 3 sub families and 15 tribes and about 6000 species. Flower flies in adult stage feed entirely on nectar and pollen and as some species feed on aphids at larval stage, they play important role in biological control. In present study, faunestic investigation was carried out in Damavand, during 2009-2010. Then ecological indices include: Measures of heterogeneity Simpson and Shannon-Winer, measures of evenness Simpson, Camargo and Smith-Wilson, species Richness, Variance and standard deviation were estimated. Adult specimens were collected with sweeping net and collected specimens were transferred to Shahid Beheshti University laboratory, and were identified using keys identification such as:Stubs & Falk,1996; Bi-Bienko, 1988 and Speigh & Sarthou, 2008. Identified species sent to Dr. Barkalov from Russia for confirmation. A totally, 25 species from 2 sub families Syrphinae and Eristalinae were collected.
    Keywords: Syrphidae, Species diversity, Damavand
  • Mohammad Velayatzadeh, Sara Abdollahi Page 65
    The heavy metals are kind of the pollutants which created too much problems in aquatic ecosystems for both aquatics and human. A comparative study was conducted on concentration of heavy metals Hg, Cd and Pb in the muscle and liver tissues of Aspius vorax of Karoon River in winter 2011. Eighteen samples were taken in station one (Ahwaz six Bridge). Metals were extracted from the tissues using wet Digestion method and concentration of the heavy metals was measured by Atomic Absorption Spectrophotometer Perkin Elmer 4100. Data were analyzed with SPSS17 software in terms of one-way (ANOVA) test. The highest concentration of Hg, Cd, and Pb was 21.50±0.85, 127.73±2.27 and 238.26±7.51µg/Kg/wd, respectively. Accumulation of Hg, Cd and Pb in the muscle and liver of Aspius vorax were significant different (P<0.05). In this study, compare to WHO and FDA standards, concentration of Hg, Cd and Pb was lower.
    Keywords: Aspius vorax, Heavy metals, Muscle, Liver, Karoon River