فهرست مطالب

پژوهش های علوم شناختی و رفتاری - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1394)

مجله پژوهش های علوم شناختی و رفتاری
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • داریوش جلالی، اصغر آقایی، هوشنگ طالبی، محمدعلی مظاهری صفحات 1-20
    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بومی شده (NMBCT) و آموزش شناختی رفتاری سنتی (CBT) بر نگرش های ناکارآمد و عواطف شغلی کارکنان اجرا شد. در یک طرح پژوهشی شبه آزمایشی، تعداد 54 نفر از کارکنان شرکت های خدمات رسان آب و فاضلاب، برق، گاز و مخابرات استان چهارمحال و بختیاری به صورت طبقه ای نسبتی تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 18 نفر) گمارده شدند و طی سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری چهار ماهه مقیاس نگرش های ناکارآمد (بک و ویسمن، 1980) و عواطف شغلی (فاکس و اسپکتور، 1999) را تکمیل کردند. گروه آزمایش (1) طی هشت جلسه 120 دقیقه ای NMBCT و گروه آزمایش (2) طی هشت جلسه 120 دقیقه ای CBT را دریافت کردند. نتایج نشان داد که در مرحله پیش آزمون، تفاوت معناداری بین نگرش های ناکارآمد و عواطف شغلی گروه های آزمایش و کنترل وجود ندارد؛ اما در مرحله پس آزمون و پیگیری، روش های NMBCT و CBT در مقایسه با گروه کنترل به صورت معناداری در کاهش نگرش های ناکارآمد و بهبود عواطف شغلی موثر بودند (01/0£ P). به علاوه، مشخص شد که روش NMBCT بر بهبود عواطف شغلی در مقایسه با روش CBT موثرتر است (01/0£ P).
    کلیدواژگان: آموزش شناختی، ذهن آگاهی بومی شده، نگرش های ناکارآمد، عواطف شغلی، شرکت های خدمات رسان، فرهنگ ایرانی
  • مهدی حسنوندعموزاده صفحات 21-36
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر اضطراب اجتماعی و شیوه های مقابله با استرس نوجوانان دارای اضطراب اجتماعی، تحت پوشش سازمان بهزیستی بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی دوگروهی با پیش آزمون و پس آزمون بود. آزمودنی های پژوهش حاضر را نوجوانان مضطرب اجتماعی تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان دره شهر تشکیل دادند. پس از اجرای اولیه سیاهه هراس اجتماعی بر روی آن ها، 30 نفر که دارای بالاترین نمره در سیاهه هراس اجتماعی بودند، از طریق گمارش تصادفی، در یک گروه آزمایشی (15) و یک گروه گواه (15 نفر) قرار گرفتند. آموزش مهارت های زندگی در 13 جلسه دو ساعته، هفته ای دو بار به گروه آزمایش آموزش داده شد. در خلال این مدت، گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، مقیاس اضطراب اجتماعی کانور (SPIN) و مقیاس شیوه های مقابله با استرس پارکر و اندلر (1991) برای دو گروه به صورت پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت های زندگی، موجب کاهش معنادار نمره های اضطراب اجتماعی، شیوه مقابله هیجان مدار و شیوه مقابله اجتناب مدار و نیز افزایش معنادار نمره های شیوه مقابله مساله دار گروه آزمایش نسبت به گروه گواه گردید (0001/0P<). این پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های زندگی می تواند به عنوان یک روش مداخله ای مفید، برای نوجوانان مراکز وابسته به سازمان بهزیستی به کار رود.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، شیوه های مقابله ای با استرس، آموزش مهارت های زندگی
  • سوسن سالاری، رسول روشن، مریم مقدسین صفحات 37-50
    اختلال در کارکرد جنسی به بروز مشکلات رفتاری و کاهش کیفیت زندگی در فرد منجر می شود. در50 درصد از بیماران اختلال شخصیت نیز بدکارکردی جنسی وجود دارد و رویکرد روان تحلیلگری علت بدکارکردی جنسی را ناشی از نوعی اضطراب بنیادین و همچنین، استفاده از مکانیسم های ناپخته در این بیماران می داند. هدف این پژوهش، بررسی پنج عامل بزرگ شخصیت و مکانیسم های دفاعی در این بیماران و نقش این دو متغیر در پیش بینی کیفیت زندگی این بیماران بود. روش تحقیق از نوع همبستگی بوده است. نمونه آماری نیز 80 نفر از زنان مراجعه کننده به کلینیک خانواده و سلامت جنسی دانشگاه شاهد به روش نمونه گیری در دسترس در طی سال های 89 و 90 بود، که با استفاده از پرسشنامه های ویژگی شخصیت نئو، مکانیسم های دفاعی و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بررسی شدند. یافته ها نشان داد که ویژگی های شخصیتی قادر به پیش بینی کیفیت زندگی در زنان دارای بدکارکردی جنسی هستند و از میان پنج عامل بزرگ شخصیت روان آزرده خویی (04/0P= 31/0 -b:) و مسوولیت پذیری (03/0P= 31/0 -b:) قادر به پیش بینی کیفیت زندگی بودند و روی هم رفته 37 درصد واریانس کیفیت زندگی را پیش بینی می کردند (05/0p=). براساس رگرسیون همزمان بین کیفیت زندگی و مکانیسم های دفاعی ارتباط معناداری وجودداشت؛ به طوری که استفاده از مکانیسم های دفاعی رشد یافته تر (006 P=37/.b:) و مکانیسم های دفاعی رشد نایافته (02/0P= 31/0 -b:) کیفیت زندگی را پیش بینی می کند. (0001/0P =) همچنین، مکانیسم های دفاعی روان آزرده پیش بینی کننده معناداری برای کیفیت زندگی در این زنان نبودند (78/0 P= 04/.b:).
    کلیدواژگان: پنج عامل بزرگ شخصیت، مکانیسم های دفاعی، کیفیت زندگی، اختلال بدکارکردی جنسی
  • زینت رعیتی، ایرج صالحی، سید موسی کافی، سجاد رضایی صفحات 51-66
    هدف پژوهش حاضر مطالعه اثرهای حالت های فراشناختی، راهبردهای پردازش و نظم دهی بر عملکرد تحصیلی دانشجویان بود. 410 دانشجوی شاغل به تحصیل در رشته های مختلف علوم انسانی دانشگاه گیلان که در دامنه سنی 33- 17 سال قرار داشتند، به پرسشنامه حالت های فراشناختی اونیل و عابدی (1996) و پرسشنامه سبک های یادگیری ورمونت (1994) پاسخ دادند. آخرین معدل کل اکتسابی دانشجویان به عنوان شاخص عملکرد تحصیلی آنان در نظر گرفته شد. با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام، نتایج نشان داد راهبرد نظم دهی معطوف به خویشتن (0001/0، P< 364/0β =) بهترین پیش بینی کننده عملکردتحصیلی دانشجویان است (0001/0P<؛ 289/32F=) و سایر متغیرها به علت تاثیر اندک از مدل نهایی حذف شدند. در این پژوهش، موتور شتاب دهنده عملکرد تحصیلی دانشجویان راهبرد نظم دهی معطوف به خویشتن شناخته شد؛ بنابراین، می توان انتظار داشت تدوین مداخلات آموزشی که در آن دانشجو می آموزد، بر روند یادگیری خود و نتایج حاصل از آن نظارت کافی داشته باشد، تاثیر قابل ملاحظه ای در ارتقای توان یادگیری و در نهایت، بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان بر جای بگذارد.
    کلیدواژگان: حالت های فراشناختی، راهبردهای پردازش، راهبردهای نظم دهی، عملکرد تحصیلی
  • محبوبه فرحان فر، محمد علی نادی، حسین مولوی صفحات 67-80
    هدف پژوهش، بررسی رابطه بین تعهد دینی و دلبستگی دینی با پرخاشگری است، که همدلی نیز به عنوان متغیر واسطه ای در نظر گرفته شده است. روش پژوهش همبستگی است و جامعه آماری آن را کلیه دانش آموزان دوره دبیرستان شهر اصفهان تشکیل می دهند. نمونه آماری شامل 321 دانش آموز دبیرستانی است که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پرخاشگری راین (2006)، تعهد دینی ورتینگتون (2003)، دلبستگی دینی هیل و هود (1999)، همدلی دیوید (1983) و پرسشنامه جمعیت شناختی محقق ساخته جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و مدل یابی معادله ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر مستقیم تعهد دینی بر همدلی 07/0 و اثر مستقیم دلبستگی دینی بر همدلی 25/0است (01/0≥p) و اثر مستقیم همدلی بر پرخاشگری 33/0- است (01/0≥p)؛ در حالی که اثر غیرمستقیم تعهد دینی بر پرخاشگری 0231/0- و اثر غیرمستقیم دلبستگی دینی بر پرخاشگری 74/21 است که نشان دهنده رابطه معکوس بین تعهد دینی و دلبستگی دینی با پرخاشگری بود و یافته های مدل سازی معادلات ساختاری نیز نشان داد که مدل با داده ها برازش دارد؛ هر چند تاثیر تعهد دینی بر همدلی تایید نشد.
    کلیدواژگان: تعهد دینی، دلبستگی دینی، پرخاشگری، همدلی، نوجوانان
  • سیدمحسن علامه، رضا صالح زاده صفحات 81-94
    هدف از این پژوهش، ارائه مدلی برای بررسی تاثیر راهبردهای الگوی تفکر سازنده خود رهبری بر خود کارآمدی از طریق اثر گالاتیا در میان دانشجویان دانشگاه اصفهان بود. 350 دانشجو به روش نمونه گیری خوشه ایدر این پژوهش شرکت کردند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه خود رهبری هاوتن و نک، پرسشنامه خود کارآمدی شوارز و جروسالم و یک پرسشنامه محقق ساخته برای سنجش خود انتظاری مثبت بود. داده ها به وسیله مدل تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که خود گویی (0001/0p=)، تصورات ذهنی (0001/0p=) و باورها و مفروضات دانشجویان (002/0p=) روی خود انتظاری مثبت آن ها تاثیر دارد؛ خود انتظاری مثبت دانشجویان (0001/0p=) روی خود کارآمدی آن ها تاثیر دارد و خود گویی (001/0p=)، تصورات ذهنی (0001/0p=) و باورها و مفروضات دانشجویان (0001/0p=) روی خود کارآمدی آن ها تاثیرگذار است. نتایج پژوهش نشان داد که راهبردهای الگوی تفکر سازنده قادرند تغییرات متغیر خود کارآمدی را به طور معنی داری پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: اثر گالاتیا، خود، گویی، تصورات ذهنی، باورها و مفروضات، خود، کارآمدی
  • مختار ملک پور، ارغوان شریعت، امیر قمرانی صفحات 95-106
    کمبود توجه و تمرکز/ اختلال بیش فعالی (ADHD) یکی از رایج ترین اختلالات شناخته شده عصب روان شناختی دوران کودکی است که برای کودک، خانواده و جامعه مشکلاتی را به وجود می آورد. بنابراین، هدف این تحقیق بررسی اثربخشی آموزش الگوی ارتباطی زوجین بر میزان علائم نقص توجه و بیش فعالی دانش آموزان سنین 9-4 بود. 60 دانش آموز با علائم اختلال نقص توجه/ بیش فعالی تکانشگری، به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (30 نفر) و آزمایش (30 نفر) قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد. پژوهش حاضر نشان داد آموزش الگوی ارتباطی زوجین به والدین، میزان علائم ADHD کودکان را به صورت معنی داری کاهش می دهد (بی توجهی P=0/041، تکانشگری P=0/005 و بیش فعالی P=0/011). نتایج تحقیق نشان داد که از این روش می توان به عنوان یک روش غیردارویی در کاهش علائم ADHD در کودکان مبتلا، استفاده کرد.
    کلیدواژگان: الگوی ارتباطی زوجین، اختلال بیش فعالی و کم توجهی، دانش آموزان سنین 9، 4 سال
  • منصور بیرامی، فرشته گل پرور، میر محمود میرنسب صفحات 107-120
    بر اساس پیشینه موجود، عواملی نظیر: باورها و نگرش های معلمان درباره قلدری می توانند در تبیین و پیش بینی مدیریت قلدری از طریق خودکارآمدی ادراک شده معلمان نقش مهمی ایفا کنند. بر این اساس، پژوهش حاضر درصدد بررسی اثر خودکارآمدی ادراک شده معلمان در مدیریت قلدری با درنظرگرفتن نقش واسطه ای باورها و نگرش های معلمان درباره قلدری، با استفاده از تحلیل مسیر بود. روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی بود که به شیوه تحلیل مسیر انجام گرفت. 207 نفر (70 نفر مرد و 137 نفر زن) از معلمان ابتدایی به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های خودکارآمدی معلمان، رفتار اجتماعی دانش آموزان و راهبردهای مدیریت رفتار کلاس استفاده شد. یافته ها نشان داد که اثر مستقیم خودکارآمدی بر باورهای هنجاری (15/0) و اثر مستقیم باورهای هنجاری (29/0) و اجتنابی (19/0) بر راهبردهای مدیریت قلدری مثبت و معنی دار بود (05/0 p<)؛ ولی اثر مستقیم خودکارآمدی بر راهبردهای مدیریت قلدری (14/0-) معنی دار نبود. از سوی دیگر، خودکارآمدی ادراک شده معلمان با در نظر گرفتن نقش میانجی گرایانه باورها و نگرش های آنان، در مجموع 16 درصد از تغییرات راهبردهای مدیریت قلدری را تبیین کرد، بنابراین، مدل آزمون شده برازش خوبی با مدل نظری پژوهش داشت. با توجه به نتایج حاضر، لازم است به منظور طراحی موفقیت آمیز برنامه های ضدقلدری معلم محور، علاوه بر کارآمدی معلمان در مدیریت قلدری، باورها و نگرش های آنان نیز مدنظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: قلدری، خودکارآمدی، راهبردهای مدیریت قلدری، باورهای معلمان درباره قلدری
  • حشمت الله نظری*، سجاد امینی منش، عبدالله پارسا، سعید شیخی صفحات 121-132

    با به کارگیری سبک های مدیریت کلاس می توان رفتارهای مخرب و مزاحم را اصلاح نمود و با ایجاد محیطی آرام و بدون تنش و درگیری، شرکت دانش آموزان را در فعالیت های یادگیری افزایش داد. افزون بر این، به کارگیری سبک های مدیریت کلاس درس، میزان عزت نفس دانش آموزان را، که زندگی آن ها را در تمامی ابعاد تحت تاثیر قرار می دهد، افزایش می دهد. با نظر به این مهم، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی سبک مدیریت دموکراسی قانون مدار کلاس درس بر میزان عزت نفس دانش آموزان پسر پایه سوم متوسطه انجام شد. جامعه آماری در این پژوهش آزمایشی، دانش آموزان پسر سال سوم متوسطه شهر آبدانان در سال تحصیلی 92-91 بودند و نمونه مورد مطالعه 38 نفر بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیث بود. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد. طرح پژوهش از نوع آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود، که پس از انتخاب تصادفی گرو ه های آزمایشی و گواه، مداخله آزمایشی (سبک مدیریت دموکراسی قانون مدار) بر روی گروه آزمایش به مدت هفت جلسه 90 دقیقه ای و دوبار در هفته اجرا شد. پس از اتمام برنامه آموزشی از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. نتایج تحلیل کواریانس چندمتغیره نشان داد که به کارگیری سبک مدیریت دموکراسی قانون مدار در کلاس درس بر افزایش میزان عزت نفس (شامل خرده مقیاس عمومی، خانوادگی، اجتماعی، و شغلی تحصیلی) دانش آموزان پسر در مرحله پس آزمون (001/0>p) موثر بوده است.

    کلیدواژگان: سبک مدیریت دموکراسی قانون مدار، کلاس درس، عزت نفس، دانش آموزان
  • مرضیه غلامی، شهلا البرزی، قربان همتی علمدارلو صفحات 133-146
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش «سیستم ارتباطی مبادله تصویر» (پکس) بر مهارت های اجتماعی کودکان پسر با اختلالات اتیستیک انجام شد. روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش همه کودکان پسر 4 تا 12 ساله با اختلالات اتیستیک شهر شیراز در سال تحصیلی 92-91 بودند که از بین آن ها نمونه ای به حجم 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در گروه آزمایش و کنترل جاگماری شدند؛ به طوری که هر گروه 15 نفر بود. از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد و گروه آزمایش آموزش «سیستم ارتباطی مبادله تصویر» (پکس) در 16 جلسه دریافت کردند؛ در حالی که به گروه کنترل این آموزش ارائه نشد و در پایان برای هر دو گروه پس آزمون اجرا شد. برای سنجش مهارت های اجتماعی از پرسشنامه رفتار اجتماعی کودکان (لوتی جن، جکسون، والکمر و میندرا، 1998) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین نمره های مهارت های اجتماعی و خرده مقیاس های آن (بعد عدم هماهنگی، بعد گرایش به کناره گیری، بعد مشکلات تشخیص موقعیت، بعد عدم درک، بعد رفتار های کلیشه ای، بعد ترس از تغییر) در گروه آزمایش به طور معنی داری افزایش یافته است (01/0>P). یافته ها بیانگر تاثیر آموزش «سیستم ارتباطی مبادله تصویر» (پکس) بر بهبود مهارت های اجتماعی کودکان پسر با اختلالات اتیستیک بود. بنابراین، پیشنهاد می شود با طراحی و اجرای آموزش «سیستم ارتباطی مبادله تصویر» (پکس) برای بهبود مهارت های اجتماعی کودکان با اختلالات اتیستیک اقدام شود.
    کلیدواژگان: سیستم ارتباطی مبادله تصویر(پکس)، مهارت های اجتماعی، اختلالات اتیستیک
|
  • Daruosh Jalali, Asghar Aghaei, Hooshang Talebi, Mohamadali Mazaheri Pages 1-20
    The aim of the present study was to compare the effectiveness of natived mindfulness based cognitive training (NMBCT) and cognitive - behavioral training (CBT) on dysfunctional attitude and job affects in employees. In this research، using experimental method، 54 employees were selected and randomly assigned into the 2 experimental groups and control (18 per a group)، and were assessed in pre-test، post-test and follow up by the Dysfunctional Attitudes scale (Beck and Weiss man، (1980) and Job Affects questioner (Fox and Spector، 1999). The first experimental group received 8 sessions of natived mindfulness based cognitive training (NMBCT) for Iranian culture، while the second experimental group received 8 sessions of cognitive-behavioral training (CBT)، each session took 120 minutes. The results showed that no significant difference between experimental and control groups in dysfunctional attitudes and job affects in pre - test. But revealed that NMBCT and CBT methods were effective in reducing dysfunctional attitudes and enhancing job affects، as compared with the control group in post - test and follow up (P£0. 01). In addition، NMBCT was found to be more effective in enhancement of job affects، than the CBT method (P£0. 01).
    Keywords: Cognitive training, natived mindfulness, dysfunctional attitudes, job affects, service companies, Iranian culture
  • Mahdi Hasanvand Amozadeh Pages 21-36
    The aim of this study was to investigate the effect of life-skills training on social anxiety symptoms and stress coping methods in teens with social anxiety that are supported by welfare department. The research method was semi-empirical with two group''s pretest-posttest design. The subjects of this study were socially anxious teens in families supported by welfare organization in Darreh shahr town. So، after first administration of Social Phobia Inventory (SPIN)، 30 persons with highest scores were selected and randomly assigned in to an experimental group (15 persons) and a control group (15 persons). The experimental group received “life-skills” training through thirteen two hour sessions twice a week. During this period no intervention was given to the control group. The instrument for this study، social phobia inventory Conver and etal (2000) (SPIN) and parker & ender questionnaire of coping with stress (1991) were administered at the pretest and post-test stage to all participations. The result of multiple covariance analysis indicated that “life-skills” training significantly decreased the amount of social anxiety، emotion-based coping and evasion-based coping and so significant increase in the scores of problem-based coping in the experimental group as compared the control group (p=0. 0001). The result of the study revealed that “life-skills” training could be used as a useful intervention for teens in families that are supported by welfare organization.
    Keywords: social anxiety, stress coping methods, life, skills training
  • Susan Salary, Rasul Roshan, Maryam Mogadashin Pages 37-50
    Sexual dysfunction can lead to behavioral problems and reduction in a person''s quality of life. In 50 % of patients with personality disorders، there is also sexual dysfunction. Psychoanalysis approach attributes the cause of sexual dysfunction to a kind of fundamental anxiety as well as the use of immature mechanisms in these patients. The purpose of this study was to investigate the role of big five personality traits and defensive mechanisms in predicting these patients'' quality of life. Statistical sample of this research included 80 women attending sexual health and family clinics of Shahed University using accessible sampling during 2010 and 2011. These subjects were given the Neo Personality Inventory Traits، Defensive Mechanisms، and the World Health organization Quality of Life Questionnaires to answer. The findings showed that personality traits could predict the quality of life in woman with sexual dysfunction. Moreover، among those five personality traits، neuroticism (b:. /24 P=. /04) and conscientiousness (b:. /31 P=. /03) were able to predict the quality of life while predictability rate of both factors was 37% of variance on the whole (p=0/05). Based on regression analysis، there was a significant relationship between the quality of life and defensive mechanisms so that using more mature defensive mechanisms (b:. /37 P=. /006) and immature defensive mechanisms (b: -. /31 P=. /02) could significantly predict quality of life (p=0/0001). Also، neurotic defensive mechanisms were not significant predictors of these women'' quality of life. (b;. /04 P=. /78).
    Keywords: big five personality factors, defense mechanisms, quality of life, sexual dysfunctional disorder
  • Zinat Rayyati, Iraj Salehi, Seyed Mousa Kafie, Sajad Rezaei Pages 51-66
    The aim of present research was to investigate the effects of metacognitive states، processing and regulation strategies on academic performance of university students. 410 students engaged in studying in various fields of humanities، University of Gilan that were in the age range of 17-33 years، responded to State Metacognitive Inventory (Oneil & Abedi،1996) and Vermunt’s inventory of learning styles (1994). Recent grade point average of students was considered as indicator of academic performance. By stepwise multiple regression analysis، the results showed that self-regulated strategy (β= 0. 364، P<0. 0001) is the best predictor of students’ academic performance (F= 32. 289، P<0. 0001)، and other variables were excluded due to the insignificant impact of the final model. In this study، the accelerator engine of students’ academic performance was recognized self-regulated strategy; thus we can expect formulation of educational interventions in which students learn to have adequate supervision on their learning process and its resulting، significant impact in promoting learning and ultimately improve the academic performance of students.
    Keywords: Metacognitive states, processing strategies, regulation strategies, academic performance
  • Mahbobe Farhanfar, Mohammad Ali Nadi, Hossein Molavi Pages 67-80
    The present study has been done to determine the effect of religious commitment and religious involvement with aggression and as a mediator variable empathy was considered. This is a descriptive - correlational study and the population was all high school students of Isfahan. The sample consisted of 321 high school students that were selected by cluster random multi-stage sampling method. Data were collected using Aggression Questionnaire (Rhine، 2006)، Worthington Religious Commitment (2003)، Hill and Hood Religious Involvement (1999)، David Empathy (1983) and Demographic ascertained Questionnaire. For Statistical Analysis، Correlation Pierson، regression analysis and structural equation method was applied. Achieved results showed that the direct effect of religious commitment on the empathy of 0/07 and the direct effect of religious involvement on empathy: /025، (P≥0/0/1)، while the indirect effect of religious commitment on -/0 0231 aggression and indirect effects of religious devotion is an aggression- 54/21 representing the inverse relationship between commitment an inverse relationship between religious commitment and religious involvement by the aggression and Results of structural equation modeling show that the model has appropriate fitting based on fitting indicators (P≥0/0/1). Although، the effect of religious commitment on empathy was not confirmed.
    Keywords: religious commitment, religious involvement, aggression, empathy, adolescence
  • Seyed Mohsen Allameh, Reza Salehzadeh Pages 81-94
    The purpose of this research was to propose a model for investigating the impact of constructive thought pattern strategies on self-efficacy through Galatea effect among University of Isfahan’s students. 350 students were selected via cluster sampling method. The research instruments were Houghton and Neck’s self-leadership questionnaire، Schwarzer and Jerusalem’s self-efficacy questionnaire، and a researcher-made questionnaire for measuring the positive self-expectancy. Data were analyzed using the path analysis model. The findings indicated that self-talk (p=0. 0001)، mental imagery (p=0. 0001) and beliefs and assumptions (p=0. 002) have impact on positive self-expectancy; positive self-expectancy (p=0. 0001) has impact on self-efficacy; and self-talk (p=0. 001)، mental imagery (p=0. 0001) and beliefs and assumptions (p=0. 0001) have impact on self-efficacy. The results of research showed that constructive thought pattern strategies predicted self-efficacy significantly in University of Isfahan’s students.
    Keywords: Galatea effect, self, talk, mental imagery, beliefs, assumptions, self, efficacy
  • Mokhtar Malekpour, Arghavan Shariat, Amir Ghamarani Pages 95-106
    ADHD is one of the most common neuro psychological disorders in childhood that causes many problems for the child، family and the society. Therefore، the aim of present research is to investigates the effectiveness of couples communication model training on symptoms of ADHD children age 4- 9 years old. 60 children with symptoms of ADHD were selected through cluster sampling method and were randomly assigned into two experiment (30 subjects) and control group (30 subjects). The data were analyzed by using the inferential statistics method (covariance). Findings showed that، parents training could significantly decreases the symptoms of ADHD in children (P< 0. 05). It is suggested that this model could be used as a non-pharmacological method in decreasing ADHD symptoms in children.
    Keywords: Couple's Communication Model, hyperactivity, attention deficit disorder, student rate 4, 9 years
  • Mansour Beiramy, Ferefhteh Golparvar, Mahmoud Mirnasab Pages 107-120
    Based on theoretical and empirical literature، the mediator factors such as teachers'' beliefs and attitudes about the bullying of students can play an important role in explaining and predicting management of bullying through perceived self-efficacy of teachers. Based on this approach، the purpose of this study was to examine the effect on teachers'' perceived self-efficacy in behavior management and bullying management strategies considering the mediating role of teachers'' beliefs and attitudes. The research method was descriptive and correlational that was performed using the path analysis method. In order to implement reaserch، 207 (70 males، 137 females) of primary school teachers were selected by cluster sampling method and data was collected through teachers'' self-efficacy questionnaire، the social behavior of students and classroom behavior management strategies. Findings of f path analysis indicate that the direct effect of self-efficacy on normative beliefs (0/15) and the direct effects of normative beliefs (0/29) and avoidance (0/19) on bullying management strategies are positive and significant) p<0/05) other findings showed that teachers'' beliefs and attitudes about bullying have a mediator role in the relationship between self-efficacy and strategies to manage bullying، as perceived self-efficacy of teachers in classroom behavior management can explain in total 16% of the variance in bullying management strategies and the tested model has been a good-fitting with theoretical model of research. The results show that in order to design a successful anti-bullying programs، in addition to teachers'' self-efficacy، their beliefs and attitudes also need to be considered in managing and deal with bullying.
    Keywords: bullying, self, eficaccy, bullying management strategies, teachers\ beliefs, attitudes about bullying
  • Heshmatollah Nazari, Sajad Amini-Manesh, Abdollah Parsa, Saeed Sheikhi Pages 121-132

    By utilizing classroom management styles، teachers will be able to get rid of possible students’ misconducts and promote a friendly atmosphere which will in effect promote students’ participation in learning activities. Additionally، increased self-esteem، which is an achievement of such utilization، will influence various aspects of students’ future lives. Taking this point into consideration، the present study aimed at determining the efficacy of rule-governed democracy classroom management style on self-esteem of 3rd-grade high-school male students. All 3rd-grade high-school male students of Abdanan city in the academic year 2013 comprised the statistical population to this study. Using convenience sampling، 38 subjects were selected and randomly assigned to experimental and control groups. The research design was pretest-post-test. Cooper Smith''s self-esteem questionnaire was used as the research instrument which was administered to the two groups at the outset. The experimental group was given seven 90-minutes sessions of treatment and twice-a-week. The two groups were asked to fill out the same questionnaire for the post-test stage afterwards. Descriptive statistics، including the analysis of covariance was used to analyze the data. The results revealed that the utilization of rule-governed democracy classroom management style in the classroom had significantly increased the self-esteem (public-family-social- and scholastic-professional) of male students in the post-test (p<0/001).

    Keywords: classroom management style, classroom, self, esteem, high school students
  • Marzeyeh Gholami, Shahla Alborzi, Ghorban Hemati Alamdarloo Pages 133-146
    The purpose of the present study was to investigate the effect of pecs training on social skills of children (boys) with autistic disorders. Study procedure was experimental with pretest-posttest design with control group. The statistical population of this research includes all children with autistic disorders in Shiraz in the academic year 2012- 2013. The sample size was 30 boys with autistic disorders that were selected in an available sampling method and assigned into experimental and control group، randomly. So each group consisted of 15 students. Both groups were assessed pre-test. The Experimental group received pecs training in 16 sessions while control group did not. After completion of intervention period for Experimental group the post-test was administered for both groups. The Children''s Social Behavior Questionnaire (Jackson، Volkmar & Minderaa، 1998) were administered to assess the social skills. The data analyses by ANCOVA showed that there were significantly increase in the mean scores of social skills and subscales (Not tune، Tendency to withdraw، Orientation problems، Not understanding، Stereotyped behavior، Fear of changes) in experimental group (P<0. 01). Findings indicated that pecs training intervention lead to improve social skills of boys with autistic disorders. Therefore، it is suggested to design and implemen pecs training in order to increase children’s social skills with autistic disorders.
    Keywords: picture exchange communication system (pecs), social skills, autistic disorders