فهرست مطالب

نشریه تحقیقات سیاسی و بین المللی
پیش شماره 2 (تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • تاثیر تحولات فناورانه و بحران های منطقه ای بر سازماندهی چتر دفاع موشکی آمریکا
    ابراهیم متقی صفحه 1
    سازماندهی چتر دفاع موشکی آمریکا تابعی از قابلیتهای فناورانه و همچنین توانمندی نیروی انسانی آن کشور است. اگر نظام بین الملل در شرایط آشوب زدگی قرار داشته باشد، بحرانهای امنیتی می تواند عامل مکمل ابزارهای فناورانه باشد. در این مقاله تلاش می شود تا رفتار راهبردی آمریکا براساس مؤلفه هایی مانند فناوری در حوزه دفاع استراتژیک بررسی شود.
    موضوع «سپر دفاع موشکی» اولین بار در اوایل دهه 1980 مطرح شد. رونالد ریگان رئیس جمهور آمریکا بر این اعتقاد بود که باید در برخورد با اتحاد شوروی به «بازدارندگی مطلق» دست یافت. این امر به مفهوم بهره گیری از ابزار و فناوری هایی بود که زمینه مقابله با تهدیدات استراتژیک اتحاد شوروی علیه اروپا، آمریکا و جهان غرب را فراهم می آورد. براساس چنین رویکردی زمینه برای تبیین «ابتکار دفاع استراتژیک» فراهم شد. «جورج شولتز» وزیر امور خارجه آمریکا (88-1983) را می توان در زمره اصلی ترین کارگزاران چنین رهیافتی دانست.
    برنامه ریزی دفاعی آمریکا در دهه 1990 زمانی که گروه های محافظه کار به تدریج موقعیت خود را در ساختار قدرت آمریکا تثبیت نمودند؛ زمینه برای بازسازی و اعاده طرحهای دفاعی دوران جنگ سرد به وجود آمد. این افراد اعتقاد داشتند که قدرت نظامی در زمره ابزار غیرقابل چشم پوشی در سیاست بین المللی محسوب می شود. رویکرد قدرت محور بار دیگر بر ادراک و نگرش راهبردی آمریکا تاثیر به جا گذاشت.
    پرسش اصلی مقاله این است که چرا اهداف راهبردی آمریکا در زمینه چتر دفاع موشکی تداوم یافته است؟ فرضیه پژوهش بر این امر تاکید دارد که برنامه ریزان (استراتژیست های) محافظه کار، برنامه های دفاعی خود را در جهت مقابله با تهدیدات بین المللی تنظیم نمودند، از سوی دیگر، نسبت به ایران دیدگاه بدبینانه ای ابراز داشته و آن را عامل بی ثباتی در حوزه سیاست بین المللی می دانستند. به این ترتیب، برنامه ریزی دفاعی آمریکا ماهیت دو شاخه ای پیدا نمود. از یک سو، در نقطه مقابل اهداف امنیتی و استراتژیک ایران قرار داشت و از سوی دیگر در برابر نشانه های قدرت یابی مجدد روسیه نقش بازدارنده را ایفا می کرد. در این شرایط بار دیگر موضوع «سپر دفاع موشکی» در دستور کار برنامه ریزان راهبردی آمریکا قرار گرفت. طرح جدید با عنوان «دفاع موشکی ملی» مورد توجه قرار گرفت. این امر نشان می دهد که اهداف راهبردی آمریکا ثابت باقی مانده اما مخاطبان آن تغییر یافته اند.
    کلیدواژگان: سپر دفاع موشکی، جنگ ستارگان، تحولات فناورانه، ساختار نظام بین الملل، بحران های منطقه ای، امنیت استراتژیک
  • اهداف و پیامدهای جنگ 22 روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه
    علیرضا سبزیان موسی آبادی، هانیه مظفری صفحه 27

    در 27 دسامبر 2008 حمله رژیم صهیونیستی به غزه با هجوم 100 جنگنده رژیم صهیونیستی آغاز شد. جنگ، 22 روز ادامه یافت و در این میان بیش از 7000 فلسطینی به شهادت رسیدند و یا زخمی شدند. موضوع این مقاله، بررسی اهداف و پیامدهای جنگ 22روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه است. بنابراین نخست در صدد بررسی اهداف رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه هستیم، سپس به بررسی آثار و پیامدهای داخلی، منطقه ای و بین المللی این جنگ خواهیم پرداخت.
    فرضیه های مورد بررسی در این مقاله عبارت اند از:1. فرضیه معطوف به

    اهداف

    نابودی حماس و اشغال غزه یکی از اهداف اصلی رژیم صهیونیستی در جنگ 22 روزه علیه غزه است.
    2. فرضیه معطوف به پیامد: جنگ 22 روزه، ناتوانی رژیم صهیونیستی در سرکوب مقاومت فلسطین را به اثبات رساند و در سطح بین الملل باعث شناخت مظلومیت مردم فلسطین و بسیج افکار عمومی جهان علیه رژیم صهیونیستی شد. روش تحقیق در این مقاله توصیفی تحلیلی است، بدین معنا که ابتدا با روش توصیفی به ابعاد جنگ 22 روزه اشاره می شود و سپس اهداف و پیامدهای جنگ مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
    از نتایج به دست آمده در این تحقیق این است که مقاومت اسلامی فلسطین طی 22 روز جنگ و محاصره شدید دریایی و زمینی در مقابل رژیم صهیونیستی ثابت کرد که می تواند باز هم به مقاومت و پایداری ادامه دهد، اما در مقابل، رژیم صهیونیستی نتوانست به هیچ هدفی از اهداف از پیش تعیین شده خود در حمله به غزه برسد و این بزرگترین دستاورد برای ملت فلسطین است؛ بنابراین آنچه در نوار غزه اتفاق افتاد یک پیروزی تاریخی برای مقاومت اسلامی فلسطین است.

    کلیدواژگان: رژیم صهیونیستی، غزه، جنگ 22 روزه، انتفاضه، حماس، حکومت خودگردان
  • دین سیاسی یا سیاست دینی از نگاه امام محمد غزالی
    مجتبی عطارزاده صفحه 57
    با پیدایش خلافت و سلطنت از درون مجموعه ای از نیروهای محلی و معارض، به عنوان مهمترین نهادهای قدرت سده های میانه، آمیزه ای از دین توجیه گر سیاست شکل گرفته بود. این آمیختگی، اندیشمندان مسلمان را بر آن می داشت تا با هدف باز تفسیر وضعیت موجود، از منظری التفاتی به موضوع بنگرند.
    غزالی برخلاف نظریه پردازان یا فلاسفه سیاسی که در صدد طرح و پیگیری مواضع آرمانی خود هستند، در مقام یک اندیشه ورز سیاسی برآن بود تا با ارزشیابی و شناخت کافی شرایط پیرامون خویش، طرحی درافکند تا در پرتو آن امکان کاربردی ساختن دین در عرصه سیاست فراهم آید.
    تحولات سیاسی معاصر وی و شکل گیری نظام سیاسی با زیرساخت ایرانی (سلجوقیان) که از امکان اعمال حاکمیت مستقل از دستگاه خلافت اسلامی (عباسیان) برخوردار گشته بود، ضرورت برخورداری از چارچوبی مشروع و مقبول، به منظور حکمرانی جدای از آموزه های نهادینه شده پیشین در فضای حاکمیت اسلامی را اقتضا می کرد. به طور قطع، این مهم از عهده آن دسته از فقی هانی که به دلیل تشتت های بی شمار ناشی از رقابت های فرقه ای از یک سو و رواج و غلبه برداشت نقلی صرف از دین متاثر از روند تقلیدگونه حاکم از سوی دیگر، از واقع بینی فاصله گرفته بودند، خارج بود.
    غزالی به عنوان اندیشمندی که نظام فکری منسجم و قاعده مندی دارد، از «سعادت» به عنوان هدف غایی آفرینش نام می برد و همه اندیشه های خود را با هدف تامین سعادت برای انسان منسجم می کند و با جمع میان اصول و مبانی اندیشه سیاسی خود از یک طرف و واقعیتهای اجتماعی و ساختار قدرت سیاسی زمانه از طرف دیگر، طرحی نو در می افکند. در این راستا وی ازآرمان خواهی، به واقع سیاسی گذار کرده و اندیشه سیاسی خود را بر مبنای تحلیل سلطنت و قدرت و مشروعیت آن بر پایه دین مداری سامان می دهد. براساس آنچه در مرور تحلیلی اندیشه سیاسی غزالی حاصل می آید، او نه در پی سیاسی کردن دین، بلکه خواهان دینی کردن سیاست بوده است؛ چه آنکه زمانی که دین سیاسی می شود، ناخواسته مورد استفاده دنیاداران سیاستمدار قرار می گیرد و زیرکانه ازآن برای تثبیت موقعیت خویش بهره می برند، اما آنگاه که سیاست رنگ دین به خود می گیرد، روح معنویت و انسانیت در آن دمیده می شود.
    کلیدواژگان: غزالی، خلافت، احیاء العلوم، کیمیای سعادت، نصیح، الملوک
  • تبیین رقابتهای چین و ایالات متحده آمریکا در چارچوب نظریه چرخه قدرت
    محمد مهدی مظاهری صفحه 79
    این مقاله در پی پاسخ به این پرسش است که چرا بین چین و ایالات متحده آمریکا رقابت وجود دارد، فرضیه این مقاله این است که مجموعه ای از متغیرها باعث ایجاد و تداوم رقابت بین چین و ایالات متحده آمریکا است. یافته های این پژوهش که با روش توصیفی تحلیلی انجام شده است، نشان می دهد که دو دسته عوامل باعث رقابت بین چین و ایالات متحده آمریکا می شود. دسته اول به تفاوتهای بنیادین در ماهیت فلسفی ارزشی ایالات متحده آمریکا و چین مربوط می شود که شامل: تفاوتهای فلسفی، تفاوتهای ایدئولوژیکی، تاریخ معاصر متفاوت، قدرت جهانی در مقابل قدرت منطقه ای، تجدیدنظر طلبی در مقابل حفظ وضع موجود، اقتصاد پیشرفته در مقابل اقتصاد در حال توسعه، حکومت قانون در مقابل حکومت من است. و دسته دوم به مسائل سیاسی امنیتی چین و ایالت متحده آمریکا مربوط می شود که شامل: محدودیت تسلیحات و منع تکثیر، سیاست دفاع موشکی ملی ایالت متحده آمریکا و دفاع موشکی شرق آسیا، تایوان و... است. برای تبیین دقیق این عوامل رقابت زا از نظریه «چرخش قدرت و نقش» بهره گرفته شده است.
    کلیدواژگان: نظریه چرخه قدرت، سلطه، سیاست خارجی، سیاست دفاعی، تنگه تایوان
  • آثار مثبت انتقال انرژی قزاقستان به مناطق غربی چین بر حفظ امنیت و ثبات این کشور
    بشیر اسماعیلی صفحه 95
    رشد اقتصادی چین در سالهای اخیر موجب شده تا این کشور در زمره قدرتهای بزرگ اقتصادی جهان قرار گیرد و درآمد سرانه آن بهبود چشمگیری پیدا کند. اما معضلی که آینده چین و دستاوردهای اقتصادی اش را تهدید می کند، فاصله زیادی است که به لحاظ میزان توسعه یافتگی میان مناطق شرقی و غربی این کشور به وجود آمده است. در واقع چین از توسعه ناموزون در استانهای خود نگران است. این مساله تمامیت ارضی و ثبات داخلی را در این کشور به مخاطره خواهد انداخت. این مقاله می کوشد مساعی چین برای انتقال انرژی آسیای میانه به مناطق غربی چین به منظور نیل به توسعه پایدار و ارتقای رفاه اقتصادی در آن مناطق را مورد بررسی قرار دهد. به علاوه چین که در مرزهای غربی خود با کشورهای آسیای میانه مجاور است، به لحاظ جمعیت قابل توجهی از اقوام ترک تبار مسلمان در استان سین کیانگ ظرفیت بالایی برای بروز تحرکات جدایی طلبانه دارد و در صورت عدم اهتمام لازم به توسعه این استان به مشکلی جدی برای حکومت مرکزی چین بدل خواهد شد.
    تمرکز مباحث بر خط لوله نفت قزاقستان به چین است که یکی از سرمایه گذاری های کلان چین در حوزه های انرژی آسیای میانه به حساب می آید. پرسش اساسی اینجاست که این خط لوله تا چه اندازه در جهت توسعه نواحی غربی کشور چین ثمربخش واقع می شود.
    در این مقاله این فرضیه به آزمون گذاشته شده است که انتقال انرژی قزاقستان به غرب چین اثر مثبت و سازنده ای را در تحقق اهداف دولت چین در نواحی کمتر توسعه یافته این کشور ایفا خواهد کرد.
    کلیدواژگان: چین، مناطق غربی، انتقال انرژی، قزاقستان، سین کیانگ
  • اخلاق و سیاست از دیدگاه نظریه انتقادی
    جمیل حسن پور منوچهر ده یادگاری صفحه 107
    شاید در هیچ دوره ای از تاریخ پرفراز و نشیب، مانند عصر پرتلاطم و پرحادثه ای که ما در آن زندگی می کنیم، بحث اخلاق و سیاست و ضرورت پرداختن به اصول، ارزشها، هنجارها و فضایل اخلاقی و انسانی تا بدین حد مطرح نبوده است.
    علم و فناوری سلطه خود را بر تمام ابعاد زندگی بشر انداخته و اصول بزرگ معنوی و اخلاقی ناخواسته تحت الشعاع تغییرات شگرف مادی قرار گرفته است. عصر فناوری و مدرنیته، عصر ارتباطات و اطلاعات مرزهای سیاسی را در هم شکسته و ملت ها و دولت های بزرگ و کوچک را به یکسان در معرض تهاجم تکنولوژی فرهنگی قرار داده و بحران مشروعیت سیاسی را در قرن بیست و یکم به ارمغان آورده است.
    نظریه انتقادی به مثابه گونه ای آسیب شناسی به نقد مدرنیته خالی از ارزش و اخلاق پرداخته است و با موضع راهنمای کنش انسانی، هدفش ایجاد خودسازی و بازسازی منافع راستین خویش است. آدورنو، هورکهایمر، مارکوزه، هابرماس، هانا آرنت و اریش فروم از جمله نظریه پردازان انتقادی قرن بیستم هستند که به نقد علوم انسانی اثبات گرا پرداخته اند. هدف پژوهشگر در این مقاله بررسی نقش مهم اخلاق و سیاست و رابطه آنها با یکدیگر از دیدگاه نظریه انتقادی و بازاندیشی اندیشگران نظریه انتقادی قرن بیستم درباره ارتباط مثبت و معنادار میان توسعه علوم با تحقق انسانیت و تعالی بشر است و سعی شده مدرنیته را که بر اثر دگرگونی علم شکل گرفته است، مورد ارزیابی قرار دهد و انتقادات وارده بر آن را بررسی کند.
    در این تحقیق از روش همبستگی برای رسیدن به نتایج حاصل از نظریه انتقادی استفاده شده است. بدین گونه که به دنبال این پرسش هستیم که رابطه اخلاق و سیاست از دیدگاه نظریه انتقادی چیست؟ در یک نگاه کلی به این نتیجه می رسیم که تمامی اندیشمندان نظریه انتقادی بر تعامل و هماهنگی «اخلاق و سیاست» تاکید دارند و تمامی فجایع و بربریت، کشتار انسانها، سرکوب طبیعت را به دلیل جدا بودن اخلاق از سیاست می دانند. در آرای اندیشمندان نظریه انتقادی چنین به نظر می رسد که مدرنیته از یک سو باعث توسعه و امکان دستیابی به رفاه و امور زندگی بشر گشته و از سوی دیگر سرمنشا اکثر آفات و بدبختی ها را «عقلانیت ابزاری» دانسته که باعث نابودی اخلاق و محدود شدن آزادی فردی در سیاست گشته است.
    کلیدواژگان: اخلاق، سیاست، نظریه انتقادی، مدرنیته، اثبات گرایی
  • پارادوکس نفت و توسعه در ایران
    محمد شریفی صفحه 139
    در قرن بیستم، دوره استعمار نوین، سیاست کشورهای صنعتی و استعمارگر برای به دست آوردن ثروتهای ملی و منابع کشورهای کمتر توسعه یافته بر این قرار گرفت که با استفاده از ابزارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی، اقتصاد این کشورها را به یک اقتصاد تک محصولی تبدیل کنند و با وابسته شدن اقتصاد آنها به یک محصول در صورت لزوم با فشار اقتصادی، آن کشورها را مهار نمایند و منابع آنها را به چنگ آورند و راه رسیدن مواد اولیه ارزان و سوخت مناسب برای کشور خویش را همواره در اختیار داشته باشند.
    در ایران، نفت این نقش را از دهه های پیشین در اقتصاد بازی می کند. شواهد تاریخی اقتصاد ایران نشان دهنده خواست و اراده سیاستگذاران ایران برای ایجاد تحول در حوزه نفت به توسعه اقتصادی و اجتماعی در گذشته و حال است. ابتلای اقتصاد ایران به بیماری هلندی نتیجه مستقیم کسب و صرف درآمدهای نفتی است. تغییر نگرش از درآمدی به سرمایه ای در مورد نفت، آغازی برای تبدیل آثار زیان بخش به آثار سودبخش اقتصاد نفتی است.
    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی، درآمدهای نفتی، رشد و توسعه، اقتصاد نفتی ایران، بیماری هلندی، حقوق مالکیت
  • تحلیل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس مؤلفه های هویت ملی
    حسین کریمی فرد صفحه 155
    رابطه هویت ملی و سیاست خارجی، سالها به دلیل سیطره انگاره واقع گرایی (رئالیسم) در روابط بین الملل مورد توجه قرار نگرفت. مورگنتا در کتاب Politics among Nation و کنت والتس در کتابهای The Man، State، War و Theory of International Politics در قسمت نظریه پردازی به صراحت ارتباط فرهنگ و هویت ملی یک کشور با سیاست خارجی را نفی کرده اند. دلیل دیگر کم توجهی به این مقوله، سیطره رفتارگرایی و توجه به پدیده های ملموس و قابل اندازه گیری بود. در نتیجه تعریف فرهنگ و تعین رابطه آن با پدیده های دیگر عمل دشواری بود. اما با ظهور رویکرد تکوین گرایی در عرصه روابط بین الملل و اهمیت دادن به انگاره ها، ایده ها و عناصر غیرمادی، مؤلفه هویت جایگاه خود را در روابط بین الملل پیدا کرد. بنابراین در بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، بر انگاره ها و ایده ها تمرکز شده؛ از طرف دیگر هویت ملی ایران یک موضوع شناختی مبتنی بر فهم مشترک از ایران و کشورهای دیگر است. هویت ملی جمهوری اسلامی ایران، تصور این کشور از خویش براساس برداشت و تصویر سایر کشورها از آن است.
    در این پژوهش سعی بر این است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران (13871357) براساس عناصر هویت ملی توضیح داده شود
    کلیدواژگان: هویت، هویت ملی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، نظام بین الملل
  • معرفی و نقد کتاب
    صفحه 191
|
  • The Impacts of Technological Improvements and Regional Crises on National Missile Defence
    Ebrahim Motaghi Page 1
    America's national missile denfence is subject to technological capacities and manpower potentials of this country. The security crises can be accounted as a complement to the technological means if the international system is in a chaotic status. The investigation of America's strategic behavior based on technological components in strategic denfence domain is the major focus of this study. The concept of National Missile Defence was proposed for the first time in early s. President Ronald Regan believed in absolute restraining policy towards the USSR which provided the instruments and technology needed for confronting its strategic threats against Europe, USA, and the Western World. This approach paved the way for the development of Strategic Defence Initiative (SDI). George Schultz, America's foreign minister during, was one of the prominent pioneering features regarding this strategy. America's defence program was generated in the s when the conservative parties, gradually, consolidated their position within the American power structure and the chance for reconstruction and restitution of cold-war defence plans was created. These people believed that the military power is among those instruments that can not be disregarded in international politics. This power-centered approach affected the America's strategic perception and attitude one more time.This study emphasizes the role of conservative strategists, on the one hand, who have adjusted their denfence programs in line with international threats, and on the other hand, have expressed their pessimistic views towards Iran and regarded this country as a factor of instability in the domain of international politics. In this way, US denfence program became two-edged that stood against strategic and security targets of Iran and also played an inhibiting role against Russia's further power-seeking efforts. In this situation, the theme of missile defence was reconsidered in the America's strategic planner's agenda. The new title was National Missile Defence which represents that US strategic goals remained fixed but its addressees changed.
  • Intents and Aftermaths of Zionist Regime's - Day Assault on Gaze
    Alireza Sabzian Moosiabady, Hanieh Mozafari Page 27

    On December, , Zionist regime's assault on Gaze strip was launched. It lasted days,over Palestinians were injured or martyred.The objective of the article at hand is to observe the intents and aftermaths of the -day assault on Gaze, and secondly to observe the domestic, regional, and international impacts and consequences of this war.Possible hypotheses in the filed are: The hypothesis concerning the intents Obliteration of Hamas and occupation of Gaze is one of the major aims of the Zionist Regime in the -day war on Gaze. The hypothesis concerning the aftermathsThe -day assault demonstrated the Zionist regime's impotence in oppressing Palestine's resistance and led to world-wide recognition of Palestinians as the innocent and summoned public opinion against the Zionist regime. The approach to this paper is descriptive-analytical, that is, we first refer to different aspects of the -day war through a descriptive approach and what follows is an analytical survey over the intents and aftermaths of the war. What is concluded in this research overall covers the fact that Palestinian Islamic resistance proved the potency to stand firm against the Zionist regime throughout days of assault and siege by water and land, where on the other hand, the Zionist regime couldnt accomplish any of their planned targets in the war on Gaze, and that is truly Palestinian's greatest achievement. Thus, what went on at Gaza strip is to be identified as an honorable historical victory for Palestinian Islamic resistance.

  • Imam Mohammad Ghazli's View on Political Religion or Religious Politics
    Mojtaba Atarzadeh Page 57
    It was when kings and caliphs rose from opposing local groups- as the major power based of the time- that religion tended to be applied in justification to politics. Urged on by this trend, Muslim thinkers inclined to reconsider the issue from an attentive point of view. Unlike other theorists who followed their idealistic views, Ghazalis, as a political theorist, tried to come up with a new idea to apply religion in politics. The political changes of the time and formation of an Iranian- based political system (Seljuk) which was governed independently of the Islamic government (Abbasi) required a legitimate, acceptable structure apart from previous institutionalized doctrines within the framework of Islamic government. This was clearly beyond the scope of some clergymen's capabilities due to their prior engagement in countless denominational competitions on the one hand and overcoming the sheer interpretation of religion rooted in imitative from on the other hand. As a scholar and rule-governed and systematic thinking structure, Ghazali introduces 'salivation' as the ultimate goal for creation and theorizes his ideas toward human salivation and combines the Politicals of his political thought with social realities and the structure of political power to establish a new from of government and he also based his political thoughtidea on the analysis kingdship and power and its legitimacy based on religion. According to the critical analysis of Ghazali's political idea, he does not seek politicizing the religion rather he seeks 'religionizing' the politics. Because when the religion is politicized, it will be abused by politicians to stabilize their own position. But when religion rules the politics, it is as if the divine spirit of religion revives the politics and makes it more humanistic.
  • An Explanation of Competitions Between China and USA in the Frame Work of Power-Cycle Theory
    Mohammad Mehdi Mazaheri Page 79
    The competition between China and USA is one of the most significant issues surrounding the studies in international polities. The results of this study have revealed that, there are two underlying reasons resulting in competition between China and USA.The first group refers to fundamental differences in philosophical nature and values of china and USA including: philosophical differences, ideological differences, having different contemporary histories, world power against regional power, seeking reconsideration compared to keeping the current situation, developed economy against developing one, and domination of law against that of autocratic my govermant.The second group is related to issues in policy and security between the two countries, such as agreements on weapon control and Non- proliferation US national defence policy and missile defence program in Eastern Asia and Taiwan. Here, the power- cycle theory has been applied in order to create a precise explanation of the causes of such competitions.
  • The Positive Impacts of Energy Transportationfrom Khazaghestan to the Western Regions of China on the Country's Security and Stability
    Bashir Esmaeili Page 95
    In recent years, China's economic growth has been induced to label this country as a great economic country in all over the world and enhance the individual income of people dramatically. But the problem which menaces the prospect of China and its economic achievements is the drastic gap caused by the rate of development between Eastern and western regions. Indeed, China suffers from incongruous development in its provinces. This issue will jeopardize territorial integrity and domestic stability of China. This article tends to consider China's attempts toward transferring centeral Asia energy resources to its western regions targeting constant development and enhancing economic welfare in those areas. In addition, since China is bordered by countries on the west as well as having considerable population of Turkish Moslems in Sin Kiang, she is highly at risk of separatist clashes and neglecting the development of this province, would create serious problems for China's pivotal government. The main discussions are concentrated around oil pipeline from Khazaghestan to China which is considered as one of the great investments of China in central Asia. The fundamental question is that to what extent this oil pipeline will influence the development of west China significantly.In this article, we aim to test the hypothesis which states that the transfer of Khazaghestan energy to west of China has positive and constructive impact on the realization of Chinese government goals in underdeveloped parts of this country.
  • Morality and Politics from Critical Theory Point of View
    Jamil Hassan Poor, Manoochehr Dehyadegari Page 107
    Throughout the exuberant and bustling history of human's life, we had never been in such a desprate need for developing a better understanding of virtue, politics and norms as well as paying need to moral principles, these all have turned out to be one of the much debated and controversial issues in our hectic era. Science and technology have triumphed over all different aspects of mankind. Consequently the major principles of spirituality and morality are greatly influenced by mundane, terrestrial upheavals. Technology and Modernity which is highly known as communication and information epoch had eliminated political borders and consequestly it had exposed all nations, peoples and countries, to a sort of cultural attack which can lead to culture trauma, the offspring can be viewed as a crisis as well as a change in decriminalizing legalizing politics in the century. The notion of "criticism" is a metaphor for pathology which aims at criticizing the modernity, known as a phenomenon devoid of moralities. This concept sides up with a guide for human's action The ultimate goal is to restore, resurrect its actual benefits and views. Scholars like "Adorno, Horkheimer, Marcuse, Habermas, Hana Ahrenet Eric From" are well known founders of the Theory in the th century. They made an attempt to criticize positivist human Sciences.The aim of this essay is to study the role of morality and polities and their relationship from the point of view of the critical theory. It also criticizes modernity, a phenomenon that has emerged as a cosequence of scientific transformations. In this research, the co-relational method in used. The major question asked is about the relationship between morality and polities from the point of view of the critical theory. In general, it is concluded that there is consensus among theorists of critical theory concerning the interaction between morality and polities, believing that brutalities and disasters are direct consequences of separation of morality and politics. In the view of critical theorists, it seems that modernism on the one hand, has brought alout development and prosperity, but on the other hand has considered instrumental rationality as the source of most misfortunes causing distraction of morality and constraining individual freedom in politics.
  • Iran's Paradox of Oil and Development
    Mohammad Sharifi Page 139
    In the th century, the era of modern colonialism, the industrial colonial countrie's policy for earning the national wealth and resources of developing countries was based on changing their economy into a monocultural one by the use of political, economical and military techniques and, if needed, controlling these countries through economic forces and wresting their resources in order to have unceasing access to raw material and appropriate fuel for their country.In Iran, oil has had such a role in the economy for years. The historical evidences of Iran's economy is an indicator of Iranian policy makers will for making a change in the field of oil in order to make socio-economic developments in the past and the present. That Iran's economy suffers from the Dutch disease is the direct result of earning and spending oil incomes. Changing the stance towards oil, from income–based to capital–based can be the initiation of turning losses to profits in anoil economy.