فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، زمستان 1395)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • اباصلت خراسانی، فرنوش اعلامی، شیرزاد رضوی زاده صفحات 5-37
    فهم مولفه ها و عوامل اثرگذار بر موفقیت یادگیری الکترونیکی، به تصمیم گیرندگان کمک می نماید تا خط مشی های مناسبی را برای سرمایه گذاری در عوامل اثربخش و طراحی مجدد یا حذف عوامل غیراثربخش به کار گیرند. از این رو، هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل کلیدی موفقیت مراکز یادگیری الکترونیکی دانشگاهی می باشد. این پژوهش به لحاظ هدف، توسعه ای و از نظر روش کیفی می باشد. حجم نمونه تحقیق را 10 نفر از خبرگان کلیدی تشکیل می دهند که دارای تجربه مدیریتی، مطالعاتی و تدریس در حوزه یادگیری الکترونیکی بودند. این افراد با روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. برای شناسایی عوامل، از مصاحبه نیمه ساختارمند به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات استفاده شده است. داده های کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند به دست آمد و با بهره گیری از کد گذاری باز و کد گذاری محوری بر اساس روش تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل گردید. طبق یافته های به دست آمده از این مطالعه، عوامل کلیدی موفقیت مراکز یادگیری الکترونیکی از دیدگاه مشارکت شوندگان در مصاحبه ها تشخیص و طبقه بندی گردید که شامل 7 عامل یادگیرنده، یاددهنده، فن آوری، مدیریت، پداگوژی، ارزیابی و ذینفعان بیرونی می باشد که این عوامل برای رسیدن به موفقیت باید از 47 ویژگی برخوردار باشند.
    کلیدواژگان: عوامل کلیدی موفقیت، یادگیری الکترونیکی، آموزش عالی، پژوهش کیفی
  • هدی عبدی، سوران درخشانی صفحات 39-57
    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه الگوهای ارتباطی خانواده، اعتیاد به اینترنت و سازگاری تحصیلی بود. نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی، و از نظر اجرا، توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان دبیرستانی نواحی چهارگانه شهر اهواز بود که به کمک روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای، 359 نفر از دانش آموزان دختر و پسر مقطع دبیرستان ناحیه 1 و 3 شهر اهواز به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. از پرسش نامه سازگاری (سینها و سینگ)، پرسش نامه اعتیاد به اینترنت یانگ و مقیاس تجدیدنظر شده الگوی ارتباطی خانواده کوئرنر و فیتزپاتریک استفاده شد. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بین جهت گیری گفت وشنود، جهت گیری همنوایی، اعتیاد به اینترنت و سازگاری تحصیلی، شامل سازگاری آموزشی، عاطفی و اجتماعی رابطه معنادار برقرار است (0/01≥P). در حالی که بین سازگاری آموزشی و اجتماعی با جهت گیری همنوایی، رابطه معناداری یافت نشد (0/05≥P). از طرفی دیگر، جهت گیری گفت وشنود و اعتیاد به اینترنت قادر به پیش بینی سازگاری دانش آموزان بودند. بنابراین، ضروری است، در فرآیند سازگاری دانش آموزان به نقش الگوهای ارتباطی خانواده و اعتیاد به اینترنت توجه نمود.
    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی خانواده، اعتیاد به اینترنت، سازگاری تحصیلی، دانش آموزان
  • یحیی صفری، فرانک موسوی، کیوان عزیزی، نسرین یوسف پور، اسلام محمدی گلینی، آمنه صفری صفحات 59-76
    پژوهش حاضر، با هدف تعیین میزان اثربخشی روش تدریس مبتنی بر نقشه های مفهومی بر ارتقاء باورهای هوشی و یادگیری خودتنظیم دانش آموزان انجام گرفته است. مطالعه به روش شبه تجربی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، شامل دانش آموزان پسر سال سوم دوره متوسطه اول شهرستان سرپل ذهاب در سال 1395 بود. به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، 56 نفر در دو گروه آزمایش و کنترل به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از دو پرسش نامه استاندارد مقیاس باورهای هوشی و پرسش نامه یادگیری خودتنظیم استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون، تفاوت معنی داری یافت شد. هم چنین، بین گروه ها از لحاظ خرده مقیاس های باورهای هوشی ذاتی و باورهای هوشی افزایشی، راهبرد شناختی و مدیریت منابع تفاوت معنی دار یافت شد. ولی، این تفاوت ها در خرده مقیاس های راهبرد فراشناختی معنی دار نبود. به نظر می رسد، استفاده از روش تدریس مبتنی بر نقشه های مفهومی، به خوبی توانسته است، باورهای هوشی و یادگیری خودتنظیم دانش آموزان را ارتقاء دهد. با توجه به نتایج این مطالعه به منظور ارتقاء باورهای هوشی و یادگیری خودتنظیم، استفاده از روش نقشه مفهومی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: باورهای هوشی، یادگیری خودتنظیم، نقشه های مفهومی، دانش آموزان
  • مریم تقوایی یزدی، چهره چیت ساز صفحات 77-97
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه شبکه های اجتماعی با سلامت اجتماعی دانشجویان بوده است. این پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری (4256 نفر) در سال 1394 می باشد. از بین دانشجویان مذکور به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران، 350 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب و در تحقیق شرکت کردند. این افراد، در بررسی میدانی با استفاده از پرسش نامه سلامت اجتماعی و پرسش نامه های محقق ساخته شبکه های اجتماعی و حمایت اجتماعی شبکه مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری شامل آزمون های تی تک نمونه ای، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بوده است. یافته ها نشان داد که بین شبکه های اجتماعی، منابع حمایت اجتماعی شبکه ها، ارتباط شبکه ای و مشارکت در شبکه های اجتماعی با میزان سلامت اجتماعی دانشجویان ارتباط معنی دار وجود دارد. در تحلیل رگرسیونی چندگانه، مولفه های حمایت اجتماعی، روابط شبکه ای و مشارکت در شبکه های اجتماعی 32 درصد توانستند جایگاه متغیر سلامت اجتماعی را تبیین کنند که مولفه حمایت اجتماعی با توجه به بزرگ تر بودن ضریب بتا، دارای سهم بیشتری در تبیین سلامت اجتماعی می باشد. نتیجه این که سلامت اجتماعی دانشجویان به عنوان سازه ای اجتماعی از کمیت و کیفیت حضور و فعالیت در شبکه های اجتماعی تاثیر می پذیرد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، سلامت اجتماعی، ارتباط شبکه ای، مشارکت در شبکه
  • یاسین سعیدی، ابراهیم صالحی عمران، فاطمه شعبانی، زهره فرامرزی صفحات 99-122
    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی نگرش معلمان نسبت به کاربرد تکنولوژی آموزشی در تدریس و رابطه آن با رضایت شغلی در مدارس هوشمند بود. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری را کلیه معلمان مدارس هوشمند شهر اراک تشکیل می دهد (650=N)، که از این تعداد، 242 معلم به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه استاندارد نگرش نسبت به کاربرد تکنولوژی در آموزش یاووز و رضایت شغلی ارشادی استفاده شد. روایی هر دو پرسش نامه بر اساس نظر متخصصان تایید و پایایی آنها از طریق آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 0/826 و 0/816 به دست آمد. داده های به دست آمده، با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استاندارد تحلیل شد. نتایج نشان داد که به غیر از بعد عدم تاثیرگذاری تکنولوژی در آموزش، ابعاد چهارگانه کاربرد تکنولوژی در آموزش ضمن داشتن رابطه معنادار با رضایت شغلی معلمان، 0/54 از پراکندگی این متغیر را تبیین می کنند. در بررسی سهم تبیینی انفرادی ابعاد، سهم کاربرد تکنولوژی در آموزش، تصورات در مورد کاربرد تکنولوژی در آموزش، پیش بایست های کاربرد تکنولوژی در آموزش و اثربخشی تجهیزات تکنولوژی در آموزش معنادار محاسبه شد. یافته های این پژوهش ضمن تاکید بر اهمیت رضایت شغلی معلمان در مدارس هوشمند، نقش تعیین کننده کاربرد تکنولوژی آموزشی در تدریس را خاطر نشان می کند.
    کلیدواژگان: نگرش معلمان، کاربرد تکنولوژی در آموزش، مدارس هوشمند
  • مهدی قربانخانی، کیوان صالحی صفحات 123-148
    آموزش مجازی، فرصتی بی بدیل برای رویارویی با محدودیت های آموزش حضوری، تحقق آرمان آموزش برای همه و زمینه سازی برای توسعه پایدار و متوازن در کشور است. پژوهش حاضر، با هدف تحلیل ادراک و تجربه زیسته دانشجویان و استادان دانشگاه از چالش های آموزش مجازی در نظام آموزش عالی انجام شده است. بدین منظور با بهره گیری از روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی به شناسایی و بازنمایی پدیده مورد بررسی پرداخته شد. داده ها با استفاده از نمونه گیری هدف مند و مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با بیست نفر از دانشجویان و مدرسان دوره های مجازی دانشگاه تهران گردآوری شد و به روش کلایزی تحلیل گردید. در شانزدهمین مصاحبه، اشباع نظری داده ها حاصل شد. اما، به منظور اعتباربخشی یافته ها، مصاحبه ها تا بیستمین نفر ادامه یافت. تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها، منجر به شناسایی 5 مقوله اصلی گردید که شامل چالش های «مربوط به دانشگاه»، «مربوط به استاد»، «مربوط به دانشجو»، «مربوط به سامانه» و «مربوط به کلاس» است. یافته ها نشان داد که آموزش های مجازی در نظام آموزش عالی با چالش های متنوع و متفاوتی مواجه هستند و تا رسیدن به شرایط بهینه، فاصله دوچندانی داشته و بهبود کیفیت آن، مستلزم نگاه جدی متولیان و دوری از طرز تلقی آموزش درجه دوم به این قبیل آموزش ها است.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، پدیدارشناسی، چالش ها، فرآیند یاددهی یادگیری
  • مرضیه رضایی کلانتری، حسین باقری، رقیه خوشی صفحات 149-162
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه سرمایه فکری معلمان مدارس هوشمند و عادی مقطع ابتدایی شهرستان ساری می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن را کلیه معلمان مدارس هوشمند دوره ابتدایی شهرستان ساری به تعداد 79 نفر و معلمان مدارس عادی دوره ابتدایی شهرستان ساری به تعداد 535 نفر تشکیل می دادند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 66 نفر از معلمان مدارس هوشمند و 226 نفر از معلمان مدارس عادی با روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای بر حسب جنسیت به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه سرمایه فکری بونتیس استفاده شده است که روایی آن بررسی و تایید شد و پایایی آن با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ 0/889 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های t گروه های مستقل و تحلیل واریانس یک راهه استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین سرمایه فکری معلمان مدارس هوشمند و عادی مقطع ابتدایی شهرستان ساری تفاوت معناداری وجود دارد. میانگین سرمایه فکری معلمان مدارس هوشمند به طور معنی داری بیشتر از معلمان مدارس عادی است. هم چنین، بین ابعاد سرمایه فکری شامل ابعاد انسانی، ساختاری و ارتباطی معلمان مدارس هوشمند و عادی تفاوت معنی داری وجود دارد و میانگین ابعاد سرمایه فکری معلمان مدارس هوشمند به طور معنی داری بیشتر از معلمان مدارس عادی است. بین سرمایه فکری معلمان برحسب جنسیت و سطح تحصیلات تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ارتباطی، مدارس هوشمند
  • فاطمه عباسی، حسین پورشهریار، جلیل فتح آبادی صفحات 163-191
    هدف این پژوهش، بررسی ارتباط بین برداشت یادگیرندگان از مفهوم یادگیری با راهبردهای شناختی و فراشناختی یادگیری بود. به عبارتی، سهم هر یک از مولفه های برداشت یادگیرندگان از مفهوم یادگیری در پیش بینی راهبردهای شناختی و فراشناختی، در دو گروه یادگیرندگان فضای مجازی و واقعی مشخص شد و دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند. در این پژوهش، از روش تحقیق همبستگی استفاده شد. جامعه آماری شامل کارمندان مراکز فنی و حرفه ای بود که آموزش مهارت ICDL را دریافت نموده اند. حجم جامعه آماری بالغ بر 18000 نفر می باشد که به دلیل حجم بالای جامعه از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. به وسیله جدول کرجسی و مورگان، 376 نفر از یادگیرندگان مهارت ICDL که کارمندان مراکز فنی و حرفه ای با مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس بودند، انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، دو پرسش نامه راهبردهای یادگیری کرمی و برداشت از مفهوم یادگیری بود که پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از روش های آماری رگرسیون چندگانه، آزمون t برای نمونه های مستقلو ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته های به دست آمده از پژوهش، حاکی از ارتباط معنادار بین برداشت یادگیرندگان از مفهوم یادگیری در محیط های یادگیری مجازی و واقعی با راهبردهای شناختی، فراشناختی بود. مولفه هایی که بیشترین توان پیش بینی راهبردهای شناختی و فراشناختی یادگیرندگان فضای مجازی و واقعی را داشتند، برداشت یادگیرندگان به عنوان وظیفه، به خاطر آوردن و درک اطلاعات، و تغییر شخصی بودند.هم چنین، کسانی که در محیط های مجازی آموزش دیده بودند، به میزان بیشتری از راهبردهای شناختی و فراشناختی استفاده می کردند.
    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی، راهبردهای فراشناختی، یادگیری، فضای مجازی، فضای واقعی، برداشت از مفهوم یادگیری
|
  • Abasalt Khorasani, Farnoush Alami, Shirzad Razavi Zadeh Pages 5-37
    The success or failure of e-learning is influenced by a set of critical success factors And from other factors that are "important" or "good", but not required are different. The purpose of the present study is to Identifying the Critical Success Factors (CSF) in the academic E-Learning centers. The methodology employed in this study is developmental and data are collected qualitatively. In order to codify these components, semi-structured interviews examination were used as data collection instruments. To analyze the result of the interviews and evidence and documents, content analysis by means of codification was used. Semi-structured interviews with ten of the experts in E-learning area. During the interviews, in order to identify the critical success factor, 30 sources in the area of E-learning components were studied. The findings from this study revealed that components of critical success factor includes 7 key components and main damnations, learner, management, outdoor beneficiary, evaluation, technology, pedagogy, Instructive. Each of these components include 47 success key.
    Keywords: critical success factor, e-learning, higher education, qualitatively study
  • Hoda Abdi, Soran Derakhshani Pages 39-57
    The aim of this study was to determine the relationship of family communication patterns, internet addiction and academic adjustment. The type of research was applied in term of purpose and descriptive correlation in term of implementation. Statistical population included high school students from fourfold restrictions of Ahwaz. Among them 359 students, both boys and girls from 1 and 3 restrictions were chosen as sample by using stage randomized sampling method. Adjustment questionnaire (Sinha & Sing), the Young Internet addiction questionnaire and revised relationships family patterns communication scale of Koerner & Fitzpatrick were employed in this study. The research findings indicated that there is a significant correlation between orientation of conversation, orientation of conformity, internet addiction and adjustment (educational, emotion and social) (P≤0.01). Whereas the educational and social adjustment were not significantly correlated with orientation of conformity (P≤0.05). On the other hand, the orientation of conversation and internet addiction were able to predict the adjustment between students. Therefore, in the process of adjustment, it is necessary to consider the role of family communication patterns and internet addiction.
    Keywords: family communication patterns, Internet addiction, academic adjustment, students
  • Yahya Safari, Farank Mousavi, Keivan Azizi, Nasrin Yousefpoor, Eslam Mohammadi Golini, Ameneh Safari Pages 59-76
    The present study was aimed to determining the effectiveness of conceptual mapping teaching methods on promoting intellectual believes and self-regulatory learning of students. The method of study was semi experimental. The statistical population was all of male high school students in grade one in Sarpol-e- Zahab city in 2016. 56 students were selected by multi stage cluster random sampling and assigned in to two experimental and control group. The tools of data collecting were two standard questionnaires: intelligence beliefs and self-regulation learning. The Data were analyzed using multivariate analysis of variance (MANCOVA) and covariance (ANCOVA) test. The results showed that there is a significant difference between experimental and control groups in posttest. Also there was a significant difference between experimental and control groups regard to subscale: incremental and innate intelligence, cognitive strategies, management of resources. But related to subscales of metacognitive strategies, there was no significant differences. It seems that the use of conceptual mapping teaching method has been able to promote intelligence beliefs and student self-regulation learning. According to result of this study to promoting intelligence belief's and self-regulation learning, use of concept mapping method is suggested.
    Keywords: intelligence beliefs, self-regulation learning, concept mapping, students
  • Maryam Taghvaeeyazdi, Chehreh Chitsaz Pages 77-97
    The purpose of this study was to investigate the relationship between social networks and social health of students. This descriptive research is of correlational type. The statistical population consisted of all Master's students of the faculty of humanities, Islamic Azad University of Sari (4256 people) in 2015. In this study, 350 students were selected by using Cochran's formula as the statistical sample. They were selected by random sampling method and participated in the research. The subjects were studied in a field study using social health questionnaire and researcher-made social networks and social support questionnaires. Statistical analysis was performed using one sample t test, Pearson correlation and multiple regression. Findings showed that there is a significant relationship between social networks, sources of social support of networks, network communication and participation in social networks with the social health of students. In multiple regression analysis, social support components, network relationships and participation in social networks of 32% were able to explain the position of social health variable, which social support component, with a larger beta coefficient, has a greater share in health explanation. Social. As a result, social health of students as social instruments affects the quantity and quality of presence and activity in social networks.
    Keywords: social networks, social health, network communication, network participation
  • Yasin Saeedi, Ebrahim Salehi Omran, Fatemeh Shabani, Zohreh Faramarzi Pages 99-122
    The general purpose of this study was to investigate the teacher's attitude toward the application of teaching technology in teaching and its relationship with job satisfaction in smart schools. The research method was descriptive correlation. The statistical population consists of all teachers of the smart schools of Arak (N = 650), of which 242 teachers were selected by cluster sampling method. Data were collected using two standard questionnaires of Yavuz attitude toward the application of technology in education and Ershadi job satisfaction. Validity of both questionnaires was confirmed by experts and their reliability was 0.826 and 0.816 respectively, using Cronbach's alpha test, respectively. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple standard regressions. The results showed that, apart from the lack of impact of technology in education, the four dimensions of the use of technology in education, while having a meaningful relationship with teacher's job satisfaction, explained 0.54 of the dispersion of this variable. In the study of the individual contribution dimension of dimensions, the contribution of technology in education, the perceptions about the application of technology in education, the pre-requisites for applying technology in training and the effectiveness of equipment technology were calculated in meaningful education. The findings of this study, while emphasizing the importance of teacher's job satisfaction in intelligent schools, also point to the crucial role of the application of teaching technology in teaching.
    Keywords: teacher's attitudes, technology application in education, smart schools
  • Mahdi Ghorbankhani, Keivan Salehi Pages 123-148
    Virtual training is a unique opportunity to face the limitations of face to face training, realization of the education goals for all and contextualization for sustainable and balanced development in the country. The present study was done to analyze the perceptions and lived experience of students and faculty members about the challenges of virtual training in higher education. For this purpose, phenomenological method was used to identify and representation the depth of the phenomenon under study. Data were collected using purposive sampling and semi-structured interviews with twenty students and faculty members of virtual courses of University of Tehran and were analyzed by Colaizzi's method. In the sixteenth interview data saturation was achieved but to validate the findings continued interviews until the twentieth person. Analysis of the interviews led to the identification of five main categories, including challenges related to the “University”, “professors”, “students”, “LMS” and “virtual class”. The results showed that virtual training in the higher education system are facing diverse challenges and is very far to achieve optimal conditions and improve the quality requires a serious attention of custodians and lack of discrimination in this type of education.
    Keywords: virtual training, phenomenology, challenges, teaching-learning process
  • Marzieh Rezaei Kalantari, Hossein Bagheri, Roghieh Khoshi Pages 149-162
    The purpose of the present study was to compare the degree of intellectual capital among elementary school teachers of both ordinary and intelligent schools in Sari. Considering its purpose, this study is applied and considering its method, it is descriptive-survey. The population of the study consisted of all teachers working within Sari City's Intelligent elementary schools (n=79) and all teachers working in the same city's ordinary elementary schools (n=535). Based on Krejcie-Morgan's table, the sample was calculated to be 66 teachers from intelligent schools and 226 teachers from ordinary schools. This sample was chosen based on stratified random sampling and by considering their gender. Bonti's Intellectual Capital questionnaire (1998) was used to gather the data. The validity of this questionnaire was investigated and validated and its reliability was calculated as 0.889 using Chronbach's Alpha coefficient. The data for this study were analyzed using independent groups t-test and one-way ANOVA. The results showed that there's a significant difference between ordinary and intelligent school's teachers regarding their intellectual capital. The intellectual capital mean for intelligent elementary school's teachers was significantly higher than the intellectual capital mean for ordinary elementary school's teachers. Furthermore, there's a significant difference between various dimensions of intellectual capital such as human, structural and relational dimensions between ordinary and intelligent school's teachers. In other words, the mean for various dimensions of intellectual capital for intelligent elementary school's teachers is significantly higher than ordinary elementary school's teachers. There wasn’t any significant difference between teacher's intellectual capital in terms of their gender and educational degree.
    Keywords: intellectual capital, human capital, structural capital, communication capital, intelligent schools
  • Fatemeh Abbasi, Hosein Pourshahriar, Jalil Fathabadi Pages 163-191
    The purpose of the present research was to investigate the relationship between conceptions of learning with cognitive and metacognitive strategies, and identifying the relative contribution of each of them in predicting learning strategies approaches by virtual space and real space learners and these two groups were compared. Correlational research method was used in this study. The statistical population of this research included staff of professional and technical centers to be fitted that taught ICDL skill. The size of this population was approximately 18000 people due to the high volume that fitted the community of available sampling methods were used. In order to find this, based on Krejcie and Morgan table, 376 employees of the professional and technical centers who had been earlier taught ICDL skill and had the bachelor and Master degree were chosen as sample. The data collection tools were the Karami learning strategies and Conceptions of Learning, after confirming the validity and reliability were used. Data were analyzed using multiple regression test, two independent samples t test and Correlation coefficient. Results indicated that there was significant difference between cognitive and metacognitive, and conceptions of learning by virtual space and real space learners. Results indicated that learning as a duty, remembering and personal change was the meaningful predicting factors of cognitive and metacognitive approaches by virtual space and real space learners. As well as those who were trained in the virtual environment, the amount of cognitive and metacognitive strategies of more use.
    Keywords: cognitive strategies, metacognitive strategies, learning, virtual space, real space, conceptions of learning