فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، زمستان 1396)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • رفیق حسنی، ژیار رفاعی * صفحات 5-21
    هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان به کارگیری فناوری های نوین آموزشی در کتاب جدیدالتالیف علوم اجتماعی پایه نهم متوسطه دوره اول جهت آموزش مهارت های اجتماعی می باشد. رویکرد پژوهش کیفی و از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه پژوهش کتاب درسی علوم اجتماعی پایه نهم می باشد که تمامی محتوای آن به عنوان نمونه پژوهش مورد تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک مقوله بندی باز استفاده شد و با جمع آوری تمامی واحدهای متن و واحدهای ضبط، مفاهیم و زیرمقوله ها مشخص شدند و در انتها، تمامی زیرمقوله ها در دو مقوله اصلی فناوری های آنلاین و آفلاین دسته بندی گردیدند. نتایج حاصل از تحلیل محتوا نشان داد که به کارگیری فناوری های نوین آموزشی در تالیف کتاب مذکور ناکافی بوده به صورتی که در تمام محتوای کتاب تنها 18 واحد محتوا مرتبط با به کارگیری فناوری های آموزشی آنلاین و 15 مورد از فناوری های غیرآنلاین استفاده شده است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، فناوری های آموزشی، مهارت های اجتماعی، کتب درسی
  • محمد رزاقی*، احمد هاشمی صفحات 23-40
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه نگرش معلمان نسبت به استفاده از محتوای الکترونیکی و فناوری آموزشی با یادگیری دانش‏آموزان شهر لامرد است. روش پژوهش از نظر هدف و ماهیت، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق، شامل کلیه معلمان شهر لامرد که در سال تحصیلی 96- 1395 در مدارس این شهر مشغول به تدریس بوده اند، می باشد. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه‏ گیری طبقه ای، نمونه های آماری به تعداد 152 نفر انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از دو ‏‏پرسش‏نامه محقق ساخته جمع آوری گردید. روایی صوری و محتوایی ‏‏پرسش‏نامه ها مورد تایید محققان و متخصصان قرار گرفت. پایایی ‏‏پرسش‏نامه ها از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای ‏‏‏پرسش‏نامه نگرش معلمان نسبت به کاربرد فن آوری و محتوای الکترونیکی 0/831 و ‏‏‏پرسش‏نامه یادگیری 0/901 برآورد گردید. داده های حاصل، با استفاده از آمار توصیفی، آزمون فریدمن و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بین نگرش به استفاده از محتوای الکترونیکی و فناوری آموزشی با یادگیری دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین ، یافته ها نشان داد که محتوای الکترونیکی و رسانه آموزشی به روز و کارآمد، انگیزه و تسلط معلمان در به کارگیری رسانه ‏های آموزشی باعث ایجاد انگیزه یادگیری در دانش آموزان آنان می گردد.
    کلیدواژگان: محتوای الکترونیکی، فناوری آموزشی، رسانه آموزشی، یادگیری، پیشرفت تحصیلی
  • فاطمه هاشم نژاد، محمدصادق بیدکی * صفحات 41-56
    هدف از این تحقیق بررسی نقش رسانه ملی در مدیریت بحران و حفظ آرامش شهروندان در منطقه 22 شهر تهران بود. در این مطالعه، از روش توصیفی از نوع زمینه یابی استفاده شد. جامعه آماری شامل شهروندان منطفه 22 تهران در سال 1396 به تعداد 129 هزار نفر بود که بر اساس روش نمونه گیری در دسترس با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق، پرسش نامه بود. پرسش نامه به کار رفته از ترکیب مدل هایی در خصوص نقش رسانه ملی در مدیریت بحران و حفظ آرامش بین شهروندان، تنظیم شد. پایایی پرسش نامه ها از طریق آزمون آلفای کرونباخ سنجیده و تایید شد. روش تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از دو روش آماری توصیفی و استنباطی شامل آزمون کلموگروف-اسمیرنوف و آزمون دو جمله ای از طریق نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد رسانه های ملی شامل میزگردهای فرهنگی- اجتماعی، فیلم و سریال های تلویزیونی، برنامه های کودک و نوجوان و انیمیشن های تلویزیونی، اخبار و برنامه های آموزشی در مدیریت بحران و حفظ آرامش شهروندان نقش داشته اند.
    کلیدواژگان: رسانه ملی، مدیریت بحران، آرامش شهروندان
  • زهره شکیبایی*، عذرا سمنانی، مریم گلی توانا صفحات 57-85
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر تمایلات رفتاری نسبت به استفاده از فناوری اطلاعات در کارکنان مدارس الکترونیکی استان گیلان انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری، شامل کلیه کارکنان مدارس الکترونیکی استان گیلان به تعداد 2145 بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 326 نفر برآورد گردید و از روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس استفاده شد. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه محقق ساخته برای اندازه گیری متغیرهای اثرگذار بر تمایلات رفتاری نسبت به استفاده از فناوری اطلاعات می باشد. جهت سنجش روایی ابزار از روش روایی صوری و روایی همگرا با استفاده از میانگین واریانس استخراج شده (AVE) که بالاتر از 0/5 برآورد گردید، استفاده شد و پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ 0/85 و هم چنین، با استفاده از اعتبار ترکیبی از طریق ضریب دیلون- گلدنشتاین بالای 0/7 محاسبه شد. تحلیل داده ها از طریق آمار استنباطی و تکنیک آماری مدل یابی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی انجام شده است. نتایج حاکی از تاثیر هنجارهای ذهنی، سودمندی ادراک شده، سهولت ادراک شده، ریسک ادراک شده، تجربه نسبت به استفاده و انتظار بهبود عملکرد بر تمایل رفتاری نسبت به استفاده از فناوری اطلاعات دارد. هم چنین، نتایج نشان داد، سازگاری ادراک شده در رابطه بین سودمندی ادراک شده و سهولت ادراک شده، ریسک ادراک شده، تجربه نسبت به استفاده، انتظار بهبود عملکرد و تمایلات رفتاری نسبت به استفاده از فناوری اطلاعات، نقش تعدیل کنندگی دارد.
    کلیدواژگان: تمایل رفتاری نسبت به استفاده از فناوری اطلاعات، سازگاری ادراک شده، سودمندی ادراک شده، سهولت ادراک شده، تجربه نسبت به استفاده، مدارس الکترونیکی
  • لیلا حشمتی فر *، شادی جزینی، بی بی عشرت زمانی صفحات 87-106
    استفاده از سیستم آموزش الکترونیکی و هوشمند می تواند باعث تقویت دانش و بازده درسی بهتر شود. بنابراین، مدارس امروز باید برای عصر اطلاعات طراحی شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر اثربخشی کاربست تخته های هوشمند بر عناصر برنامه درسی از دیدگاه معلمان دوره دوم متوسطه می باشد. این پژوهش به روش کیفی انجام گرفته و از نوع تحقیقات کاربردی است که بر مبنای الگوی پذیرش فعالیت می باشد. روش جمع آوری داده ها مشاهده و مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. نمونه آماری جهت مصاحبه، 20 نفر از معلمان دوره دوم متوسطه اصفهان و مشاهده کلاس های درس آنان بود. تحلیل داده ها هم زمان با جمع آوری داده ها و به روش آنالیز محتوای کیفی انجام شد. نتایج نشان داد تخته های هوشمند از منظر چهار عنصر برنامه درسی (هدف، محتوا، استراتژی کلاسی و ارزشیابی) و بر مبنای دو عنصر از الگوی پذیرش فناوری (سهولت کاربرد و فایده درک شده) دارای ویژگی هایی است. به طور کلی، در حیطه سهولت کاربرد به موارد ذخیره و بازیابی مطالب، تنوع رنگ، استفاده از صفحات متعدد، انعطاف در مدیریت کلاس و طرز نشستن دانش آموزان و ارزشیابی مستمر و تدریجی اشاره شد و در حیطه فایده درک شده، مواردی مانند میزان دقت بالا، افزایش انگیزه و علاقه دانش آموزان، همگام کردن دانش آموزان با پیشرفت های روز، نیاز به عینی سازی در برخی از دروس، استفاده بهینه از زمان و جلوگیری از هدر رفتن وقت و استفاده از ارزشیابی شفاهی از مهم ترین عامل های ذکر شده توسط دبیران بود.
    کلیدواژگان: تخته های هوشمند، عناصر برنامه درسی، الگوی پذیرش فناوری
  • مهدی واحدی*، محمد جواد کرمی، اسماعیل زارعی زوارکی صفحات 107-129
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر بازی های رایانه ای آموزشی بر مهارت های فراشناخت دانش آموزان پایه دهم در درس زیست شناسی است. با توجه به این هدف، فرضیه های پژوهش پیرامون تاثیر بازی های رایانه ای آموزشی بر برخی مولفه های فراشناخت شامل؛ انگیزش یادگیری، یادگیری خودتنظیم و تقویت فراحافظه دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانش آموزان پسر پایه دهم در رشته علوم تجربی در سال تحصیلی 96 -1395 در مدارس ناحیه یک شهر قم در مقطع متوسطه دوم بودند. به روش نمونه گیری در دسترس، دانش آموزان یکی از دبیرستان های نمونه دولتی به عنوان نمونه های پژوهش انتخاب شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش، شبه آزمایشی محسوب می شود که با روش پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه کنترل و آزمایش انجام شده است. در مورد هر سه فرضیه مطرح شده در پژوهش حاضر، به دلیل وجود پیش آزمون و گروه کنترل، از آزمون کوواریانس به همراه آزمون کلموگروف اسمیرنوف و هم چنین، آزمون لوین استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که بازی های رایانه ای آموزشی، علاوه بر این که بر انگیزش یادگیری و یادگیری خودتنظیم به عنوان مولفه های فراشناخت دانش آموزان تاثیر مثبت داشته، باعث تقویت فراحافظه آنها نیز می شود
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای آموزشی، فراشناخت، انگیزش، یادگیری خودتنظیم، فراحافظه
  • غلامعلی احمدی*، افسانه عزیزی علویجه صفحات 131-150
    هدف از این پژوهش، مطالعه اثربخشی یاددهی- یادگیری سنتی بر پایه آموزش مشارکتی مبتنی بر روش استفاده از پاورپوینت، وبلاگ و تالار گفت وگو و شبکه مجازی بر رضایت مندی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه دهم بود. این پژوهش به روش نیمه تجربی برای دانش آموزان پایه دهم رشته علوم تجربی در سال تحصیلی 96 -1395 منطقه 20 تهران انجام شد. از میان دبیرستان های دخترانه، 3 کلاس درس (16 نفر، 13 نفر و 18 نفر) از دانش آموزان به صورت خوشه ایانتخاب و برای درس زیست شناسی اجرا شد. ابزار جمع آوری اطلاعات علاوه بر نمرات تحصیلی، پرسش نامه رضایت مندی محقق ساخته بود. روایی محتوایی آن توسط متخصصان و پایایی آن با روش آزمون مجدد (0/76 =r) تایید گردید. استفاده از آزمون t وابسته برای بررسی نمرات پیشرفت درسی انتخاب و جهت تحلیل داده ها از آزمون لوین برای بررسی همگنی واریانس ها و تحلیل ANOVA برای بررسی اثرگذاری سه روش یادگیری منتخب (پاورپوینت، وبلاگ و تالار گفت وگو وشبکه های مجازی) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که روش یادگیری مشارکتی در پیشرفت درسی و میزان رضایت از روش تدریس و یادگیری موثر است. بر اساس یافته ها، بیشترین تاثیرگذاری مربوط به استفاده از روش وبلاگ و تالار گفت وگو است. یکی از دلایل استفاده از وبلاگ مربوط به مرتب بودن داده ها بدون محدودیت، ارایه دادن مطالب، رنگی نشان دادن مطالب، اضافه کردن صدا تصویر، اضافه شدن لینک ها به ترتیب سودمندی در یک قسمت از کار است.
    کلیدواژگان: یادگیری سنتی، یادگیری فعال، یادگیری مشارکتی، یادگیری مبتی بر شبکه، رضایت مندی
  • رزگار محمدی، ایوب فیضی * صفحات 151-170
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات مستقیم و غیرمستقیم استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی بر پیامدهای اجتماعی و یادگیری دانشجویان بود. روش انجام پژوهش همبستگی- علی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل 4500 نفر از دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی و پیام نور شهر سقز در سال تحصیلی 96 -1395 بود. با توجه به جامعه مورد نظر، با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان، تعداد 354 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبق های به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده های پژوهش از پرسش نامه شبکه های اجتماعی و پیامدهای اجتماعی و یادگیری یان یو و همکاران استفاده شد. این پرسش نامه دارای 26 گویه است که متغیرهای استفاده از شبکه های اجتماعی، فرهن گ پذیری، پذیرش اجتماعی، عزت نفس، رضایت از زندگی دانشجویی و مهارت های عملکردی را مورد اندازه گیری قرار می دهد. به منظور بررسی روایی پرسش نامه از روایی صوری و محتوایی، تحلیل عاملی اکتشافی و برای بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن برای کل پرسش نامه، 0/85 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با پیامدهای اجتماعی و پیامدهای یادگیری رابطه مثبت و معناداری دارد. هم چنین، نتایج تحلیل مسیر نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی به طور مستقیم بر پیامدهای یادگیری اثر معناداری ندارد؛ ولی، با میانجی گری پیامدهای اجتماعی و به طور غیرمستقیم بر پیامدهای یادگیری دانشجویان اثر می گذارد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، پیامدهای اجتماعی، پیامدهای یادگیری، دانشجویان
|
  • Rafigh Hasani, Zhyar Refaei * Pages 5-21
    The purpose of this study was to analyze the use of new educational technologies in the content of new social sciences textbooks for teaching social skills to high school students of grade nine.The research approach was quantitative and content analysis method has been used. The statistical population is the social sciences textbooks, of grade nine of secondary first period of high school. The entire content was applied as the study sample. Using open categorization technique, data analysis was done. Concepts and sub-categories were identified through collecting all units of text as well as recording units. At the end, all subcategories were categorized into online and offline technologies. The results of the content analysis showed the lack of enough usage of educational technology in textbook. As a matter of fact, only 18 content units relevant to the usage of online educational technology and 15 offline ones were applied throughout the textbook.
    Keywords: content analysis, educational technologies, social skills, textbooks
  • Mohammad Razzaghi *, Seyed Ahmad Hashemi Pages 23-40
    The purpose of this study was to investigate the relationship between teacher's attitude towards using electronic content and educational technology with the learning of students in Lamerd city. The research method has been applied in terms of purpose and nature, and in terms of data collection, a descriptive correlation has been used. The statistical population of the study included all teachers in Lamerd who taught at the schools in the school year of 2016-17. In this study, stratified sampling method was used to select 152 individuals. Data were collected using two researcher-made questionnaires. The face and content validity of questionnaires were confirmed by researchers and experts. Reliability of the questionnaires by calculating the Cronbach's alpha coefficient was estimated 0.831 and .0901 for teacher's attitude towards the use of technology and electronic content questionnaire and learning questionnaire respectively. Data were analyzed using descriptive statistics, Friedman test and Pearson correlation coefficient. The results showed that there is a positive and significant relationship between the attitude of using electronic content and educational technology with student's learning. Also, the findings showed that the electronic content and up-to-date and effective educational media, the motivation and teachers mastery in the use of educational media will motivate their students to learn.
    Keywords: electronic content, educational technology, educational media, learning, academic achievement
  • Fatemeh Hashemnejad, Mohammad Sadegh Bidaki * Pages 41-56
    The purpose of this study was to investigate the role of the national media in managing the crisis and maintaining the peace of the citizens in the district 22 of Tehran. In this study, a descriptive survey method was used. The statistical population consisted of the citizens of Tehran in the district 22 in 2017 that was 129 thousand people. Based on the available sampling method, 384 people were selected as sample using the Cochran sampling formula. The data gathering tool was a questionnaire in this research. The questionnaire used was regulated by combining models on the role of national media in crisis management and maintaining peace between citizens. Reliability of the questionnaires was measured and confirmed by Cronbach's alpha test. The data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods including Kolmogorov-Smirnov test and binomial test using SPSS software.The research results showed that national media included cultural-social conferences, films and television series, children's and adolescent's programs, television animations, news and training programs, has role on crisis management and maintaining the peace of the citizens.
    Keywords: national media, crisis management, citizen's peace
  • Zohreh Shakibaei *, Ozra Semnani, Maryam Golitavana Pages 57-85
    The research was conducted with the aim of investigating the factors affecting behavioral tendencies toward using information technology in Guilan electronic schools staffs. The research method was descriptive-correlational. The statistical population included all the staff of the electronic schools of Guilan province with the 2145 number of participants. The sample size was estimated to be 326 by Cochran formula as well as available inaccurate sampling. The research instrument was a researcher-made questionnaire to measure the variables affecting behavioral tendencies toward the use of information technology. In order to measure the validity of the tool, face and convergent validity were used through the mean of variance (AVE), which was more than 0.5. Calculating Cronbach's Alpha showed the reliability of the tool was 0.85, also calculating Dillon-Goldstein coefficient combined validity indicated the result above 0.7. Data analysis was carried out by the use of inferential statistics and statistical technique of structural equation modeling with partial least squares approach. The results indicated the effect of subjective norms, perceived usefulness, perceived ease, perceived risk, experience in comparison to the use and the expectation of performance improvement on behavioral tendency toward using information technology. Also, the results showed that perceived adaptation has a moderating role in the relationship between perceived usefulness and perceived ease, perceived risk, experience with use, expectation of performance improvement and behavioral tendencies toward the use of information technology.
    Keywords: behavioral tendency toward using information technology, perceived compatibility, perceived usefulness, perceived ease, experience in comparison to use, electronic schools
  • Leila Heshmatifar *, Shadi Jazini, Bibi Eshrat Zamani Pages 87-106
    Using an e-learning and smart system can reinforce the knowledge and efficiency of the course in a better way. Therefore, today's schools should be designed for the information age. The purpose of the present study is studying the effectiveness of using smart boards in the curriculum elements, from the viewpoint of teachers in the second grade of high school. This research has been conducted qualitatively, and is an applied research, based on the activity acceptance theory. The data collection method was observation and semi-structured interviews. The statistical sample for the interviews consisted of 20 second grade high school teachers in Isfahan and their classrooms were observed. Data analysis –a qualitative content analysis- was simultaneously carried out with data collection. The results of this research showed that smart boards have such characteristics considering 4 curriculum elements (purpose, content, strategy, class and assessment) and 2 TAM elements (ease of application and perceived benefit) that generally instances of saving and restoring the content, color variation in the area of application, using various pages, flexibility in the classroom management and the form of students’ sitting, and continuous and gradual assessment were mentioned in the area of ease of application; and in the area of perceived benefit instances like high precision, increasing students’ motivation and interest, synchronizing students with the current advances, the need for objectification in some lessons, using the time optimally and preventing from wasting the time, and oral assessments were the most important factors mentioned by the teachers.
    Keywords: smart boards, curriculum elements, technology acceptance theory
  • Mahdi Vahedi *, Mohammad Javad Karami, Esmaeil Zareii Zavaraki Pages 107-129
    The aim of this study was to investigate the effect of educational computer games on the metacognitive skills of the 10th grade students in Biology. Regarding this goal, research hypotheses about the effect of educational computer games on some metacognitive components including learning motivation, self-regulation learning and student's meta-memory were studied. The statistical population of the study was all male students of the 10th grade in the field of empirical sciences in school year 2016-17, in secondary schools in Qom, District 1. Students of one of the state-run high schools were selected as sample by available sampling method. The present study is applied in terms of its purpose and quasi-experimental in terms of its method. The pretest-posttest method was performed with two groups of control and experiment. For all three hypotheses in this study, covariance test with Kolmogorov-Smirnov test and Levene test were used for pretest and control group. The results showed that educational computer games, besides that had a positive effect on learning motivation and self-regulation learning as the meta-cognitive components of students, they also strengthen their meta-memory.
    Keywords: educational computer games, metacognition, motivation, self-regulation learning, meta-memory
  • Gholamali Ahmadi *, Afsaneh Azizi Alavijeh Pages 131-150
    The purpose of this research was to study the effectiveness of traditional teaching- learning based on participatory education based on the use of PowerPoint, blog, discussion forum and virtual network on satisfaction and academic achievement of the 10th grade students. This quasi-experimental study was conducted for the 10th grade students of the natural sciences in the academic year of 2016-17 in the 20th district of Tehran. A cluster was selected from high school girls including 3 classrooms (16 students, 13 people and 18 students) and biology course was chosen for the study. The data collection instruments included satisfaction questionnaire made by the researcher in addition to the academic scores. Its content validity was confirmed by experts and its reliability was confirmed by the test-retest method (r = 0.76). t test was applied to analyze the achievement test scores. Moreover, in order for the data analysis, Levine’s Test was given to analyze the homogeneity of the variances. ANOVA Analysis was done to determine the effectiveness of the three selected learning methods (PowerPoints, weblogs, forums, and virtual networks). The results of the study showed that the participatory learning method is effective in the students’ achievements and the level of satisfaction about the teaching and learning methods. Based on the findings, the most influential techniques included the use of weblogs and forums. One of the reasons for using weblogs was considered to be the unlimited data sorting, presentation, colorful displaying of content, adding image sound, as well as adding links in useful order in a part of the job.
    Keywords: traditional learning, active learning, participatory learning, web-based learning, satisfaction
  • Rzgar Mohammadi, Ayoub Faizy * Pages 151-170
    The aim of this research was the investigation of direct and indirect effects of virtual social networks on student’s social and learning outcomes. Research method was casual-correlation. The statistical population of this research included 4500 students of Islamic Azad University and Payame Noor University of Saqez in the 2016-17 academic year. According to the statistical population and using Krejcie & Morgan sampling table, 354 people were selected as the sample by stratified random sampling method. In order to collect research data, Yan Yu et al. virtual social networks, social and learning outcomes questionnaires were used. The questionnaire has 26 items that measure research variables included: using virtual social networks, acculturation, social acceptance, self-esteem, satisfaction of University life and performance proficiency. To assess the validity of this questionnaire, formal and content validity and to assess reliability exploratory factor analysis and coefficient of Cronbach's alpha were used. Cronbach's alpha was 0.85. Data were analyzed by Pearson correlation test and path analysis using SPSS and Amos software. The result showed that using virtual social networks has a positive and significant relationship with social outcomes and learning outcomes. Also, the results of path analysis showed that using virtual social networks does not directly affect the learning outcomes, but by mediating social outcomes has indirectly effect on the outcomes of student learning.
    Keywords: virtual social networks, social outcomes, learning outcomes, university students