فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1395)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • اکرم نادی فرد، بدری شاه طالبی* صفحات 5-24
    پژوهش حاضر، با هدف تعیین رابطه مهارت ها و صلاحیت های به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات و توانمندسازی روان شناختی انجام گرفت. این تحقیق، از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کلیه کارکنان دارای مدرک فوق دیپلم و بالاتر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر اصفهان می باشند که تعداد آنها در سال 1393 مشتمل بر 165 نفر بود. از بین افراد مذکور، با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم جامعه و با استفاده از فرمول کوکران، 103 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته مهارت ها و صلاحیت های به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات با پایایی 85/0 و پرسش نامه استاندارد توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (1996) با پایایی 81/0، مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک روش های آمار استنباطی شامل، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس چندراهه از طریق نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که بین مهارت ها و صلاحیت های به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات و توانمندسازی روان شناختی کارکنان رابطه معناداری وجود داشت (01/0P<، 269/0=r). هم چنین، بین بعد مهارت های عمومی با توانمندسازی روان شناختی (05/0P<، 247/0=r)، بین بعد مهارت های تخصصی با توانمندسازی روان شناختی (05/0P<، 195/0=r)، صلاحیت های شناختی با توانمندسازی روان شناختی (01/0P<، 283/0=r)، صلاحیت های عملکردی با توانمندسازی روان شناختی (05/0P<، 253/0=r) رابطه معناداری وجود داشت. اما، بین بعد صلاحیت های عاطفی با توانمندسازی روان شناختی (05/0P<، 052/0=r) رابطه معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، توانمندسازی روان شناختی، کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر اصفهان
  • محمد زارع *، اسماعیل زارعی زوارکی، محمدحسن امیرتیموری، راحله ساریخانی صفحات 25-40
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی بارشناختی بیرونی آموزش به شیوه چندرسانه ای و روش مرسوم، مبتنی بر الگوی طراحی آموزشی مریل در درس زیست‎شناسی بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش شناسی در زمره پژوهش های شبه آزمایشی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان پسر پیش دانشگاهی رشته علوم تجربی شهر ملایر بود. نمونه های پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه کنترل و آزمایش به صورت تصادفی گماشته شدند. گروه آزمایش در معرض متغیر مستقل (چندرسانه ای آموزشی مبتنی بر الگوی طراحی آموزشی مریل) قرار گرفت. گروه کنترل محتوای درس زیست شناسی را که با توجه به الگوی طراحی آموزشی مریل طراحی شده بود، به شیوه سخنرانی آموزش دیدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه سنجش بارشناختی برونکن، پلاس و لیوتنر با پایایی 83/0 بود. نتایج نشان داد که بارشناختی بیرونی در آموزش درس زیست‎شناسی با استفاده از الگوی طراحی آموزشی مریل در شیوه چندرسانه ای کمتر از شیوه سنتی است. بدین معنا که مطلب درس زیست شناسی در ارایه به شیوه چندرسانه ای مبتنی بر الگوی طراحی آموزشی مریل، نسبت به روش سنتی از سهولت جهت یادگیری برخوردار بوده است و از اضافه بارشناختی تحمیل شده به یادگیرندگان جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: الگوی طراحی آموزشی مریل، بارشناختی بیرونی، روش چندرسانه ای، روش سنتی
  • سهیلا محرابی، بی بی عشرت زمانی، سید باقر رشید* صفحات 41-66
    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر برندسازی آموزش مجازی دانشگاه اصفهان می‎باشد. این پژوهش، از نظر ماهیت آمیخته اکتشافی و از حیث هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان مجازی دانشگاه اصفهان، در سه رشته تحصیلی کتابداری، مدیریت اجرایی و مدیریت ارشد کسب و کار (MBA)، در سال تحصیلی 94-1393 می‎باشد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، 188 دانشجو به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی و نظر استادان، مولفه های برندسازی در دانشگاه استخراج و برای تنظیم پرسش نامه استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید. پس از شناسایی مولفه ها و دسته بندی آنها تحت چهار مولفه اصلی انسان، راهبرد، زیرساخت و فرآیند به بررسی و اولویت بندی هر کدام از گویه ها در هر مولفه پرداخته شد. یافته ها نشان داد که در مولفه راهبرد میزان شهریه دریافتی، در مولفه زیرساخت گویه سهولت دسترسی به پرتال دانشگاه، در مولفه انسان گویه به کارگیری نیروهای با مهارت و تخصص ویژه در دانشگاه و نهایتا در مولفه فرآیند گویه کمک‎های مالی به دانشجویان دارای بیشترین اهمیت در جذب دانشجویان مجازی در دانشگاه اصفهان بودند.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، برند، انسان، راهبرد، زیرساخت، فرآیند
  • حسین مولایی علی آباد*، شهرام مهرآور گیگلو، اباصلت خراسانی، کوروش فتحی واجارگاه صفحات 67-83
    هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی عوامل موثر بر موفقیت پیاده سازی یادگیری از طریق موبایل در کارکنان شرکت پتروشیمی شازند با استفاده از نظریه کنش منطقی می‎باشد. روش پژوهش از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از حیث گردآوری داده ها از نوع توصیفی همبستگی می‎باشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان شرکت پتروشیمی شازند است که حجم آنها در سال 1393 مجموعا، 1700 نفر می‎باشد. از بین آنها، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 313 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته ای استفاده شد که پایایی برای کل پرسش نامه برابر 0/88 به دست آمد. هم چنین برای بررسی سوال‎های پژوهش، از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. با توجه به نتایج به دست آمده از میزان تمایل به یادگیری، میزان کنترل رفتاری، میزان آگاهی و ذهنیت و قصد یادگیری در بین کارکنان شرکت پتروشیمی شازند نشان می دهد که ذهنیت بسیار مثبت و موافقی در مورد این نوع از یادگیری در بین کارکنان این شرکت وجود دارد. هم‎چنین، تمایل به یادگیری، کنترل رفتاری، آگاهی و ذهنیت؛ قصد یادگیری از طریق موبایل در شرکت پتروشیمی شازند را پیش بینی می‎کند.
    کلیدواژگان: یادگیری از طریق موبایل، نظریه کنش منطقی، پتروشیمی شازند
  • فهیمه کاکایی *، رضوان حکیم زاده صفحات 85-110
    گسترش فن آوری های ارتباطی، با به ارمغان آوردن آموزش های الکترونیکی برای حوزه های دانشگاهی، بستر مناسبی جهت توسعه سریع آموزش عالی را فراهم ساخت. اما هم زمان، کیفیت آموزشی این برنامه ها به یکی از دغدغه های آموزشی عصر حاضر تبدیل شد. هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی کیفیت برنامه های آموزشی دانشگاه مجازی شیراز، بر اساس ده ملاک محتوا، ارتباط و تعامل، انعطاف پذیری و سازگاری، توجیه دانشجویان، پشتیبانی فنی، پشتیبانی آموزشی، راهبردهای ارزیابی، بازخورد، راهبردهای تدریس و هدایت برخط می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی، پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را 92 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد فن آوری اطلاعات دانشگاه مجازی شیراز تشکیل می دادند. اطلاعات، با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته در مقیاس پنج درجه ای لیکرت گردآوری شد. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 0/96 محاسبه گردید. دانشجویان میزان کیفیت ملاک های محتوا، انعطاف پذیری و سازگاری، پشتیبانی فنی، راهبردهای ارزیابی و هدایت برخط را نامطلوب و میزان کیفیت ملاک های ارتباط و تعامل، توجیه دانشجویان، پشتیبانی آموزشی، بازخورد و راهبردهای تدریس را در سطح متوسط ارزیابی نمودند. در کل، نتایج این پژوهش نشان داد کیفیت دوره های مجازی دانشگاه شیراز از دید دانشجویان در سطح مطلوبی ارزیابی نمی گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی کیفیت، آموزش های الکترونیکی، آموزش عالی
  • بتول فقیه آرام *، زهرا ابراهیمی، محسن ضرغام صفحات 111-128
    هدف پژوهش حاضر، بررسی آسیب های روانی- اجتماعی ناشی از به کارگیری تلفن همراه و اینترنت در میان دانشجویان بود. پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از لحاظ جمع آوری داده ها، همبستگی می باشد. جامعه آماری، تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر می باشد که تعداد آنها برابر 18825 است. نمونه آماری شامل 398 دانشجو بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، شامل یک پرسش‎نامه محقق ساخته با 50 گویه بوده است. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن، خی دو و تحلیل واریانس یک راهه و آزمون شفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس یافته ها، رابطه بین میزان استفاده از اینترنت و تلفن همراه با تعاملات اجتماعی منفی و معنادار می باشد. رابطه بین میزان استفاده از اینترنت و تلفن همراه و وابستگی روانی مثبت و معنادار می باشد. رابطه بین میزان استفاده از اینترنت و افت تحصیلی معنادار نمی باشد. رابطه بین میزان استفاده از تلفن همراه و افت تحصیلی معنادار می باشد. بیشترین نوع استفاده دانشجویان زن از اینترنت و تلفن همراه در موارد سرگرمی بوده است. هم چنین، دانشجویان زن نسبت به دانشجویان مرد از تلفن همراه بیشتر به منظور سرگرمی و تفریح استفاده می کردند. بیشترین نوع استفاده دانشجویان مجرد از اینترنت و تلفن همراه در موارد سرگرمی بوده است. هم چنین، دانشجویان مجرد نسبت به دانشجویان متاهل از تلفن همراه بیشتر به منظور سرگرمی و تفریح استفاده می نمایند.
    کلیدواژگان: آسیب های روانی، اجتماعی، تلفن همراه، اینترنت، دانشجویان
  • مهرانگیز پیوسته گر*، سوری محرم زاده صفحات 131-145
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی در دو گروه از دانش‎آموزان کاربر و غیرکاربر کامپیوتر و اینترنت بود. این پژوهش از نوع مقطعی- مقایسه ای بود. جامعه آماری، شامل کلیه دانش‎آموزان دبیرستانی 17-16 ساله کاربر و غیرکاربر اینترنت در سال 1393 بود. افراد نمونه 400 نفر از دانش‎آموزان دختر و پسر سال دوم دبیرستان در شهر تهران بودند. دانش‎آموزان غیرکاربر با استفاده از روش نمونه‎گیری تصادفی طبقه‎ای و دانش‎آموزان کاربر به شیوه همتاسازی (بر اساس سن، جنس و طبقه اجتماعی اقتصادی) انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش‎نامه سازگاری دانش‎آموزان دبیرستانی (AISS) و یک پرسش نامه محقق ساخته برای سنجش ویژگی های جمعیت شناختی استفاده شد. برای سنجش پیشرفت تحصیلی دانش‎آموزان از مقایسه تفاوت معدل کل نیمسال اول و دوم دو گروه استفاده شد. برای تحلیل داده ها،‎‎ از آزمون آماری تی و تحلیل واریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که بین دو گروه از دانش‎آموزان در پیشرفت تحصیلی تفاوت معنی داری وجود دارد. بدین معنا که دانش‎آموزان کاربر پیشرفت تحصیلی بیشتری از دانش‎آموزان غیرکاربر نشان دادند. اما، بین دو گروه از دانش‎آموزان از نظر سازگاری اجتماعی تفاوتی مشاهده نشد. به علاوه، نتایج آزمون تحلیل واریانس دو طرفه نشان داد تاثیر کاربرد کامپیوتر بر پیشرفت تحصیلی دو جنس یکسان است و در هر دو جنس موجب افزایش پیشرفت تحصیلی می‎‎شود. این نتایج تلویحات مهمی برای مدیران و برنامه‎ریزان در زمینه آموزش شیوه استفاده از اینترنت به دانش‎آموزان دارد.
    کلیدواژگان: دانش‎آموزان کاربر اینترنت و غیرکاربر اینترنت، سازگاری اجتماعی، پیشرفت تحصیلی
  • بهزاد رسولزاده *، حسین نجفی صفحات 147-166
    این پژوهش به منظور ارایه مدلی مناسب جهت ارتقاء سرمایه اجتماعی اعضای هیات علمی در نظام آموزش از دور انجام گرفت. روش پژوهش، کمی و توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور کشور تشکیل دادند. روش نمونه گیری از نوع خوشه ایچندمرحله ای با توزیع نسبتی بود. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 280 نفر تعیین شد. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. پرسش نامه اول برای سنجش مولفه های اثرگذار بر روی کیفیت نظام آموزش از دور و پرسش نامه دوم برای اندازه گیری سرمایه اجتماعی تدوین گردید. روایی محتوایی پرسش نامه ها را صاحب نظران تایید کردند و برآورد تحلیل عاملی نیز نشان داد که روایی سازه عامل های استخراج شده در هر دو پرسش نامه مطلوب می باشد. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0 و 95/0 برآورد گردید. برای تحلیل داده ها، علاوه بر آمار توصیفی، از آمار استنباطی (رگرسیون سلسله مراتبی و معادله ساختاری) استفاده گردید. نتایج به دست آمده از رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که در سطح اول از بین عوامل زمینه ای، بیشترین اثر روی سرمایه اجتماعی، مربوط به سواد فرهنگی خانواده (48/0) و در سطح دوم، از بین عوامل سازمانی، بیشترین اثر به ترتیب مربوط به متغیرهای کارکرد آموزشی (58/0) و فضای ارتباطی (52/0) و کمترین میزان، مربوط به متغیر فن آوری الکترونیکی (34/0) است. هم چنین، نتایج به دست آمده از معادلات ساختاری، مناسب بودن مدل طراحی شده با داده ها را مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: آموزش از دور، سرمایه اجتماعی، مدیریت دانشگاه، فضای ساختاری، فن آوری الکترونیکی
|
  • Akram Nadifard, Badri Shahtalebi * Pages 5-24
    The present study was conducted to determine the relationship between skills and competencies of the application of Information and Communications Technology and psychological empowerment. This study was applied in terms of the purpose and correlational in terms of the method. The population was all employees with associate degree and higher in Administration of Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism in Isfahan, the number of whom was 165 in 2014. Among these subjects, 103 subjects were selected as the sample by stratified sampling using Cochran formula. To collect data, a researcher-made questionnaire of skills and qualifications of the application of Information Technology and Communications with reliability 0.85 and Spritzer psychological empowerment questionnaire (1996) with reliability 0.81 were used. Data analysis was performed with the help of inferential statistical methods including Pearson correlation coefficient and multivariate analysis of variance through software SPSS. The results showed that there was a significant relationship between skills and qualifications of the application of Information and Communications Technology and psychological empowerment of employees (P
    Keywords: information, communication technology, psychological empowerment, administration of cultural heritage, handicrafts, tourism employees of Isfahan
  • Mohammad Zare *, Esmail Zarei Zavaraki, Mohammad Hasan Amirteimoury, Rahele Sarikhani Pages 25-40
    This study intends to examine the extraneous cognitive load within instruction that it had been designed building upon Merrill's model and conducted by multimedia and traditional methods in a biology course. This study was a practical research and also the quasi-experimental research methodology had been utilized. The research statistical population was the whole of the senior high school students in Malayer city. Research sampling was selected via convenience sampling and then they categorized into control and experimental groups. The experimental group instructed through independent variable (instructional multimedia according to Merrill's instructional design model) and the designed biology content based on Merrill's instructional design model instructed to the control group. Likewise, Brunken, Plass and Leutner questionnaire of extraneous cognitive load assessment with the reliability of 0.83 was applied to gathering data. The result showed that extraneous cognitive load in the instruction of biology course, which was designed according to Merrill's model, in traditional method is lower than multimedia method.
    Keywords: extraneous cognitive Load, Merrill's instructional design model, multimedia method, conventional method
  • Soheila Mehrabi, Bibi Eshrat Zamani, Seyed Bagher Rashid * Pages 41-66
    The main purpose of the study was to identify and prioritize the effective factors on Brand Buildingof virtual education at the University of Isfahan. In terms of purpose it was an applied study, and in terms of the nature of the method it was exploratory mixed. The population of the study was all virtual students in three majors of library and information science, executive management and MBA at the University of Isfahan in 2014-2015 academic year. 188 students were chosen as the sample through random sampling method based on Morgan and Krejcie’s table. Using sources as libraries, internet and experts’ opinion, branding features of universities were extracted and used to make a questionnaire that was used for data collection. Structural equation modeling was used for data analysis. After identifying and classifying components of branding of the virtual education as four main categories: Human, Strategy, Infrastructure and Process, all items for each component were investigated and prioritized. The results showed that intuition cost in the strategy component, easy access to a university portal in the infrastructure component, appointing expertise employees in the human component, and finally financial support for students in the process dimension were the most important factors for branding in virtual education at the University of Isfahan.
    Keywords: virtual education, branding, human, infrastructure, process
  • Hosein Molaei Aliabadi *, Shahram Mehravar Giglou, Abasalt Khorasani, Korosh Fathi Vagargah Pages 67-83
    The goal of this study was to evaluate the factors affecting the success of mobile learning implementation in the employees of the Shazand Petrochemical Company by using the theory of reasoned action. The research method was practical with respect to purpose, and descriptive-correlational in terms of collecting the data. The statistical population in this study was all the employees of the Shazand Petrochemical Company and the size of the population in the year 2014 was a total of 1700 persons. Using simple random sampling, 313 persons were chosen as the sample. To collect the data, a researcher-made questionnaire was used, which reliability was 0.88. Also, the Pearson’s correlation coefficient test and the multiple regression were used to test the research questions. Due to the results obtained from the willingness to learn, behavioral control, knowledge, mindset, and intention of learning in the employees of the Shazand Petrochemical Company revealed that there was a very positive and congruent mindset about this type of learning among the company’s employees. Also, the willingness to learn, behavioral control, knowledge, and mindset predict the intention of mobile-based learning among the Shazand Petrochemical Company employees.
    Keywords: mobile learning, theory of reasoned action, Shazand Petrochemical Company
  • Fahimeh Kakaee *, Rezavan Hakimzadeh Pages 85-110
    The development of communication technologies, by bringing e-learning to academic areas, provided a proper ground for the rapid development of higher education. But at the same time, educational quality of the programs became a concern of the present time. The purpose of conducting the present study is to evaluate the quality of educational programs of Virtual University of Shiraz, on the basis of ten criteria of content, communication and interaction, flexibility and consistency, justification of students, technical support, instructional support, evaluation strategies, feedback, teaching strategies and online leadership. The research method is descriptive survey and the statistical population consisted of 92 graduate students of Virtual University of Shiraz in information technology. The required information was collected using a researcher-made questionnaire on five-point Likert scale. The mentioned questionnaire reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient equal to 0.96. Students evaluated the quality of the criteria of content, flexibility and consistency, technical support, evaluation strategies and online leadership as lower than average and the quality of the criteria of communication and interaction, justification of students, instructional support, feedback and teaching strategies as average. In general, the results of this study showed, the quality of virtual courses of Shiraz University is not evaluated as desirable from the perspective of students.
    Keywords: educational quality, e, learning, higher education
  • Batoul Faghih Aram*, Zahra Ebrahimi, Mohsen Zargham Pages 111-128
    The purpose of the present study was to examine psychosocial damages caused by the use of mobile phone and Internet among students. The present study was applied in terms of purpose and correlational in terms of data collection. The statistical population was all of Islamshahr Islamic Azad University students (n=18825). The sample consisted of 398 students who were selected using the method of stratified random sampling. The research instrument consisted of a researcher-made questionnaire with 50 items. Data were analyzed using Spearman correlation test, chi-square, ANOVA and Scheffe test. According to the results, a negative and significant relationship was found between the use of the Internet and mobile phone with social interaction. A positive and significant relationship was found between the use of the Internet and mobile phone with psychological dependence. No significant relationship was found between the use of the Internet and academic failure. A significant relationship was found between the use of mobile phone and academic failure. Most of female students used the Internet and mobile phone for entertainment. Also, female students used mobile phone for entertainment and fun more than male students. Most single students used the Internet and mobile phone for fun. Also, single students used mobile phone for entertainment and fun more than married students.
    Keywords: psychosocial damages, mobile phone, Internet, Students
  • Mehrangiz Peyvastegar *, Souri Moharramzadeh Pages 131-145
    The aim of this study was to compare social adjustment and academic achievement in two groups of students: users and non-users of the internet. The research method was sectional-comparative. The population of the study was all 16-17-year-old internet-user and internet-non-user high school students in 2014. The subjects of the research were 400 male and female high school students in Tehran. Non-user students were selected through stratified sampling method and users were selected using matching sampling (same range of age, gender and socioeconomic status). The instruments used in this study were the adjustment inventory for high school students (AISS) and a researcher-made questionnaire for assessing demographic characteristics. To measure the students’ academic achievement, their averages of the first and second semesters were compared. Data analysis was conducted using the t test and one way analysis (ANOVA). The results showed that there were significant differences between the two groups in academic achievement. This means that user students achieved higher marks in school. But, no significant difference was observed between the groups in social adjustment. Also results of ANOVA showed the effect of computer use on academic achievement is the same in both male and female students and in both group increase academic achievement. These findings have important implications for planners and educational administrators about teaching students how to use the Internet.
    Keywords: internet, users, internet, non, users students, social adjustment, academic achievement
  • Behzad Rasulzadeh *, Hossein Najafi Pages 147-166
    This study aims to provide an appropriate model to enhance the faculty member's social capital in distance education system. The method of the study is quantitative and descriptive-correlational. The statistical population of the study included all the faculty members of Payame Noor University in Iran. The sampling method was a multi-stage cluster sampling with proportional distribution. The sample size was determined equal to 280 individuals based on the Krejcie and Morgan table. Two researcher-made questionnaires were used in order for collecting the required data. The first questionnaire was designed to assess factors affecting the quality of distance education and the second one for measuring the social capital. The content validity of the questionnaires was confirmed by the experts and estimation of factor analysis also showed that the construct validity of both questionnaires is desirable. The reliability of the questionnaires was calculated using Cronbach's alpha as 0.87 and 0.95, respectively. In addition to the descriptive statistics, the inferential statistics (hierarchical regression and structural equation) was also applied for analyzing the data. The results of the hierarchical regression showed that at the first level of the underlying factors, the greatest effect on the social capital is related to the family's cultural literacy (0.48) and at the second level, among the organizational factors, the greatest influence is related to the variables of the educational function (0.58) and the communication space (0.52) and the lowest impact is associated with the variable of the electronic technology (0.34). In addition, the obtained results from the structural equations confirmed suitability of the designed model with the data.
    Keywords: distance learning, Social capital, university management, structural setting, electronic technology