فهرست مطالب

فرهنگ مشاوره و روان درمانی - پیاپی 29 (بهار 1396)

فصلنامه فرهنگ مشاوره و روان درمانی
پیاپی 29 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • سید صدرالدین شریعتی، ندا افشاریان* صفحات 1-34
    پژوهش حاضر با هدف ترسیم شخصیت و سیمای زنان مقدس قرآنی به عنوان بدیلی شناخت شناسانه در برابر الگوی مسخ شده غربی از زن انجام شد. روش پژوهش اسنادی بود که از طریق بهره گیری از مطالعه کتابخانه ای (اسناد و مدارک، مجلات، کتب و مقالات معتبر داخلی و خارجی) به بررسی موضوع مقاله پرداخته شد و ضمن ارائه شواهد تاریخی از وضعیت اسفبار زن در فرهنگ غربی، با اصل قرار دادن قرآن و سیره معصومین علیهم السلام و با استخراج اطلاعات لازم از متون تاریخی و فقهی و در کنار هم قرار دادن آن ها، به مقایسه دیدگاه غرب و اسلام به زن و همچنین ترسیم شخصیت و سیمای زنان مقدس قرآنی به عنوان الگوی مطلوب اسلام و جایگزینی شناخت شناسانه برای الگوی مطرح شده غربی، پرداخته شد. نتایج نشان داد که تشریح صفات و ویژگی های برجسته زنان مقدس قرآنی همچون حضرت آسیه (س)، حضرت مریم (س)، حضرت خدیجه (س) و حضرت فاطمه زهرا (س) که از جمله ویژگی های آن ها، تسلیم محض نسبت به خداوند، عبادت، پاکیزگی، تلاش و ایثار در راه تمامی ارزش های الهی بوده، می تواند به عنوان بدیلی شناخت شناسانه در برابر الگوی غربی از زن که در قالب حقوق بشر زنان در حال نشر است، معرفی شود. از این رو، پیشنهاد می گردد نهادهای مسئول از یک سو در ممانعت از انتشار الگوهای غربی درباره موضوع زن و از سوی دیگر در جهت معرفی و شناساندن اندیشه های ناب اسلام محمدی (ص) درباره زنان، اهتمام ورزند.
    کلیدواژگان: زنان مقدس قرآنی، زن غربی، حقوق بشر غربی
  • آرزو امینی، آسیا شریعتمدار*، ابراهیم نعیمی صفحات 35-55
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مفاهیم معنوی با محوریت مذهب بر مشکلات رفتاری کودکان بود. در این پژوهش از طرح تجربی تک موردی (نوع AB یا مشاهده ی مستقیم مکرر) با پیگیری یک ماهه استفاده شد. بدین منظور پس از نمونه گیری در دسترس از جامعه، سه نفر از دانش آموزان دختر پایه ی سوم دبستان که در فرم معلم مقیاس مشکلات رفتاری راتر (1967) نمره ی بالاتر از 9 کسب کردند به شیوه ی هدفمند انتخاب شده و مداخلات معنوی با محوریت مذهب را به مدت 13جلسه 45 دقیقه ای دریافت نمودند. به منظور جمع آوری داده ها از مقیاس مشکلات رفتاری راتر( فرم معلم) در سه مرحله ی خط پایه، مداخله و پیگیری استفاده شد و در نهایت داده ها به روش تحلیل نگاره ای و تعیین درصد بهبودی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از درصد بهبودی هرسه مراجع پس از مداخلات، حاکی از کاهش معنادار نمرات آن ها در مقیاس مشکلات رفتاری راتر بودکه در طول دوره ی پیگیری یک ماهه نیز تداوم داشته است. بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت آموزش مفاهیم معنوی با محوریت مذهب تاثیر مثبت معناداری در کاهش مشکلات رفتاری کودکان داشته است.
    کلیدواژگان: کودکان، مذهب، مشکلات رفتاری، مفاهیم معنوی
  • ابراهیم نامنی*، محمد محمدی پور، جعفر نوری صفحات 57-78
    در این پژوهش، اثربخشی درمان هیجان مدار به شیوه گروهی بر بخشودگی بین فردی و امید در زنان مطلقه مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش حاضر، به صورت نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل نابرابر می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان مطلقه زیر 40 سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره ای منطقه 2 شهر مشهد در خرداد 1394 می باشد. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری هدفمند و داوطلبانه بوده است که در ابتدا از بین زنان مطلقه مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 2 شهر مشهد 30 زنان مطلقه انتخاب و سپس به صورت تصادفی به 2 گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) گمارش شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه بخشودگی بین فردی (1389) و پرسشنامه امید اشنایدر (2000) بود. از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد و سپس درمان هیجان مدار به شیوه گروهی طی 10 جلسه 90 دقیقه ای و به صورت هفتگی برای گروه آزمایش اجرا شد. پس از اتمام جلسات، از هر دو گروه آزمایش و کنترل پس آزمون گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد. براساس نتایج حاصل از تحلیل واریانس تک متغیره بین میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. بدین صورت کهدرمان هیجان مدار به شیوه گروهی بر بخشودگی بین فردی و امید در زنان مطلقه اثر گذار بود. (P<0.001). با توجه به نتایج درمان می توان گفت که درمان هیجان مدار به شیوه گروهی می تواند بخشودگی بین فردی و سطح امید در زنان مطلقه را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: درمان گروهی هیجان مدار، بخشودگی بین فردی، امید
  • مرتضی فاضل، حسین سلیمی بجستانی*، کیومرث فرحبخش، معصومه اسمعیلی صفحات 79-105
    رشد پس از سانحه به تغییرات مثبت در زندگی که از حوادث ترومایی به وجود آمده است، اشاره دارد. این پژوهش با هدف ارائه الگویی از عوامل موثر در رشد پس از حادثه در بیماران سرطانی انجام گرفت. این پژوهش با شیوه کیفی و روش نظریه زمینه ای انجام شد. از طریق روش نمونه گیری هدفمند آزمودنی ها برگزیده وتا جایی که در جریان مصاحبه اطلاعات جدیدی به دست می آمد، ادامه پیدا کرد. سرانجام 15 بیمار سرطانی انتخاب شدند وازطریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و با استفاده از روش مقایسه ای مداوم استراوس و کوربین مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایح نشان داد که خودشکوفایی مقوله مرکزی الگوی رشد پس از حادثه بود. شرایط علی برای رشد پس از حادثه روبروشدن با رنج ابتلا به سرطان به دست آمد. برای شرایط مداخله ای عوامل مربوط به خود، اطرافیان نزدیک، جامعه و پرسنل درمانی استخراج گردید. کنش ها وتعاملات مستخرج شده، شامل کنش ها وتعاملات فرد واطرافیان نزدیک بود ومعنویت به عنوان بستر وشرایط زمینه ای رشد در پژوهش حاضر به دست آمد. وسرانجام پیامد های نهایی مستخرج از پژوهش عبارت از رشدپس از سانحه بود. رشدپس از سانحه به معنای یک فرایند دارای پیامد مثبت است که در بستر معنویت ودر کنارخانواده به وقوع می پیوندد عوامل موثر دراین رشد شامل خود فرد، اطرافیان نزدیک، پرسنل درمانی وجامعه است واین رشد نیازمند مولفه ها وراهبردهای خاص می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان، خودشکوفایی، رشد پس از سانحه
  • نیره آرین فر*، مه سیما پورشهریاری صفحات 107-134
    هدف پژوهش حاضر آزمودن مدل طرحواره ناسازگار اولیه حوزه بریدگی و طرد و تعارضات زناشویی با میانجی گری سبک های عشق ورزی بود. روش پژوهش از نوع همبستگی بود. از میان کلیه زنان متاهل دارای تعارضات زناشوئی که در زمستان سال 1395 به مراکز مشاوره شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، 300 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده، پرسشنامه های طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ، الگوهای عشق استرنبرگ و تعارضات زناشویی براتی و ثنائی بودند. تجزیه و تحلیل داده ها به روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار AMOS/16 انجام گرفت. یافته ها نشان داد که اثر مستقیم طرحواره های ناسازگار اولیه حوزه بریدگی و طرد و سبک های عشق ورزی (میل، صمیمیت، تعهد) بر تعارضات زناشوئی معنادار بود. همچنین، در رابطه بین طرحواره های ناسازگار حوزه بریدگی و طرد و تعارضات زناشوئی، سبک های عشق ورزی (میل، تعهد، صمیمیت) نقش میانجی داشتند؛ بنابراین، با توجه به نقش معنادار طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک های عشق در تعارضات زناشوئی، درمانگران می توانند در بحث بررسی و درمان مشکلات زناشویی به بررسی طرحواره طرد و بریدگی و سبک های عشق ورزی بپردازند.
    کلیدواژگان: تعارضات زناشوئی، طرحواره های ناسازگار اولیه، سبک های عشق ورزی
  • محمد خالدیان، فرامرز سهرابی، عسکر اصغری گنجی، زهرا کرمی باغطیفونی* صفحات 135-164
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو درمان گروهی شناختی رفتاری و معنا درمانی به شیوه ی گروهی بر کاهش افسردگی و افزایش امیدواری در سندرم آشیانه خالی شهرستان قروه است. جامعه آماری را کلیه مردان و زنان شهرستان قروه که فرزندانشان آنها را ترک نموده اند و از آنها جدا شده اند را شامل می شود. حجم نمونه 36 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. سپس افراد بطور تصادفی در سه گروه (دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل) تقسیم شدند، یک گروه آزمایش 10 جلسه معنا درمانی به شیوه ی گروهی را دریافت کردند، گروه دوم آزمایش 13جلسه روان درمانی رفتاری شناختی را دریافت کردند اما گروه کنترل مداخله ای را دریافت نکردند. سپس به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه افسردگی بک BDI- IIو پرسشنامه امید به زندگی اشنایدر و همکاران استفاده شد. این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی(آزمون تحلیل کوواریانس) استفاده شد. یافته های به دست آمده نشان داد که درمان شناختی – رفتاری در کاهش افسردگی موثرتر است، و معنا درمانی در افزایش امید به زندگی تاثیر بیشتری دارد. نتیجه گیری می شودکه هر دو درمان شناختی- رفتاری و معنادرمانی در کاهش افسردگی و افزایش امید به زندگی در سندرم آشیانه خالی موثر هستند.
    کلیدواژگان: درمان شناخت، ی - رفت، اری، معنا درمانی، امی، د به زندگی، افس، ردگی، سندرم آشیانه خالی
  • کیوان کاکابرایی*، علیرضا مرادی صفحات 165-185
    پژوهش حاضر با هدف آموزش حل مسئله خانواده محور به والدین و تعیین اثربخشی آن بر ادراک کودک - والد انجام شد. طرح پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون - پس آزمون - پیگیری با گروه گواه بود. تعداد 120 دانش آموز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و با انتساب تصادفی به دو گروه آزمایشی (60 نفر) و گواه (60 نفر) تقسیم شدند، ابتدا والدین گروه آزمایشی 10 جلسه در کارگاه تربیت کودک / نوجوان اندیشمند شرکت کردند سپس گروه آزمایشی به مدت سه ماه تحت برنامه حل مسئله خانواده محور مورد آموزش قرار گرفتند، برای جمع آوری اطلاعات از نسخه ادراک کودک از والدین (گرولنیک، ریان و دسی، 1997) فرم کودکان استفاده شد. یافته ها طبق گزارش کودکان در سه مرحله پیش آزمون- پس آزمون (فاصله سه ماهه) و پیگیری (فاصله یک ماهه) نشان داد، در گروه آزمایشی، بین نمرات پیش آزمون- پس آزمون در زیرمقیاس های ادراک کودک - والد تفاوت معناداری وجود داشت اما بین نمرات پس آزمون - پیگیری در زیرمقیاس های ادراک کودک - والد تفاوت معنادار نبود. بر این اساس می توان نتیجه گیری کرد که آموزش حل مسئله خانواده محور به والدین بر ادراک کودک - والد اثربخش بود و ادراک کودک - والد را بهبود بخشیده است.
    کلیدواژگان: حل مسئله خانواده محور، آموزش والدین، ادراک کودک از والد
  • ابوالقاسم عیسی مراد، مریم خلیلی صدرآباد* صفحات 187-206
    هدف از انجام تحقیق حاضر، تعیین رابطه بین تعارض کار-خانواده، استرس شغلی و سرمایه روان شناختی در بین کارکنان پژوهشگاه صنعت نفت است. روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش، کارکنان پژوهشگاه صنعت نفت می باشد و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های تعارض کار-خانواده، سرمایه روان شناختی و استرس شغلی استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 20 و PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که مدل با داده های این پژوهش برازش مناسبی دارد و از کیفیت مطلوبی برخوردار است. اثر مستقیم تعارض کار-خانواده بر استرس شغلی کارکنان معنادار می باشد و همچنین سرمایه روان شناختی در این رابطه نقش تعدیل گر ایفا می کند. وجود تعارض کار-خانواده در کارکنان باعث ایجاد استرس های شغلی می شود، لذا با عنایت به نقش تعدیل گر سرمایه روان شناختی در این رابطه، می توان با ارتقاء این سرمایه در سازمان به کاهش استرس شغلی و ارتقاء سلامت دست یافت.
    کلیدواژگان: تعارض کار - خانواده، سرمایه روان شناختی، استرس شغلی
  • آرمان عزیزی، سیمین قاسمی* صفحات 207-236
    با توجه به افزایش میزان طلاق و تاثیر منفی آن بر کیفیت زندگی زنان مطلقه، این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی درمان راه حل محور، درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش و درمان شناختی- رفتاری بر افسردگی و کیفیت زندگی زنان مطلقه انجام شد. در این پژوهش از طرح شبه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه زنان مطلقه شهر سنندج در سال 1395 بود که جهت درمان افسردگی به مراکز مشاوره این شهر مراجعه کرده بودند. نمونه آماری شامل 48 نفر بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس از بین کسانی که به فراخوان پژوهشگر پاسخ مثبت داده بودند و پس از انجام مصاحبه روانشناختی، تشخیص افسردگی گرفته بودند انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در 4 گروه درمان راه حل محور، درمان مبتنی بر تعهد و پذبرش، درمان شناختی- رفتاری و گروه کنترل، جایگزین شدند. هر گروه آزمایش 9 جلسه درمانی2 ساعته دریافت کردند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه کیفیت زندگی (WHOQOL-BREF) بود و داده ها با تحلیل کواریانس چندگانه در SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (01/0>P). همچنین مقایسه گروه های درمانی حاکی از آن بود که درمان شناختی- رفتاری در کاهش افسردگی و ارتقاء کیفیت زندگی نسبت به درمان راه حل محور و درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، موثرتر است (01/0> P). براساس نتایج به دست آمده درمان شناختی- رفتاری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و درمان راه حل محور می توانند باعث کاهش نشانه های افسردگی و بهبودکیفیت زندگی زنان مطلقه شوند.
    کلیدواژگان: درمان راه حل محور، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درمان شناختی - رفتاری
  • آزیتا جاماسیان مبارکه، فریده دوکانه ای فرد* صفحات 237-262
    هدف این پژوهش، بررسی آموزش واقعیت درمانی بر افزایش تاب آوری و امید به زندگی و بهبود کیفیت زندگی زنان نابارور مرکز ناباروری شهر صارم بوده است. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری شهر صارم بوده است، با توجه به اینکه پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و گمارش بصورت غیرتصادفی و داوطلبانه می باشد، حجم نمونه به منظور آموزش واقعیت درمانی در زنان نابارور مراجعه کننده به مرکزناباروری شهر صارم 30 نفر در نظر گرفته شد. روش جمع آوری اطلاعات جهت اندازه گیری متغیرهای مورد پژوهش، پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون(2003)، پرسشنامه های امید به زندگی اشنایدر و همکاران (1991)، پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1989) و نیز آموزش واقعیت درمانی براساس پروتکل درمانی در طی 8 جلسه برگزار و پرسشنامه ها بر روی نمونه مورد نظر اجرا گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار، واریانس ونمودار و... ) و در آمار استنباطی به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون آماری (تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی) درمحیط نرم افزار spss صورت گرفت. نتایج نشان داد: آموزش به شیوه واقعیت درمانی موجب افزایش تاب آوری و بهبود کیفیت زندگی بیماران نابارورشده است، ولی بر روی افزایش امید به زندگی در آنان اثر نداشته است. همچنین یافته ها حاکی از تاثیر واقعیت درمانی بر خرده مقیاس های تاب آوری نیز بود اما آموزش واقعیت درمانی بر تاثیرات معنوی تفاوت معناداری نداشته است .
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، تاب آوری، امیدبه زندگی، کیفیت زندگی، ناباروری
|
  • Arezoo Amini, Asia Shariatnadar *, Ebrahim Naeimi Pages 35-55
    Purpose
    the purpose of this study was to examine the effectiveness of teaching religion-based spiritual concepts on children's behavioral problems. Research
    Method
    In this study, a single-case experimental design (type AB or repeated direct observation) with one-month follow-up were used. For this purpose, after available sampling of population, three female students in the third grade of primary school that gained more than 9 in the teacher form of Rutter problem behavior scale (1967), were purposefully selected and received religion-based spiritual interventions for 13 sessions of 45 minutes. In order to collect data, Rutter behavior problems scale (teacher form) in three stages of baseline, intervention and follow-up was used and finally data have been analyzed by using Graphic analysis and Percent of improvement methods. Findings: The results of percent of improvement of three references after treatment demonstrated a significant reduction in their scores in Rutter behavioral problems scale that, continued during the one-month follow-up.
    Conclusion
    It can be concluded from research findings that teaching religion-based spiritual concepts has a significant positive effect on reducing children's behavioral problems.
    Keywords: children, Religion, behavioral problems, Spiritual concepts
  • Ebrahim Nameni *, Mohammad Mohammadpoor, Gafar Noori Pages 57-78
    This research studied the efficacy of emotion-focused group therapy in interpersonal forgiveness and hope in divorced women. The present study, a quasi-experimental with pretest-posttest design with a control group is unequal. The study population consisted of all women (women) under 40 years old are divorced that in June 2015 two regional counseling centers in Mashhad is visited. Sampling method was purposeful and voluntary. at first, the divorced women referred to counseling centers in Mashhad Region 2, 30 divorced women were selected purposefully and voluntarily and then randomly divided into 2 experimental groups (n = 15) and control group (n = 15) were divided. the research instrument was questionnaire of interpersonal forgiveness (IFI-25) and hopes (Schneider). both groups were given pre-test and then emotional group therapy for experimental group was accomplished in 10 weekly 90-minute sessions. after the end meetings, from both experimental and control groups post-test was taken. data was analyzed using Manova. there was significant difference between level of interpersonal forgiveness in both experimental and control groups. It means that emotion-focused group therapy on interpersonal forgiveness and hope in divorced women was affective (p
    Keywords: emotion-focused group therapy, interpersonal forgiveness, hope
  • Morteza Fazel, Hossein Bagestani *, Kiiomard Farahbakhsh, Masomeh Esmaeili Pages 79-105
    Purpose
    Post-traumatic growth refers to positive changes in life that resulted from traumatic events . many findings emphasized that the traumatic events, such as cancer can bring many positive results and provide growth. This study aims to provide a model of post-traumatic growth factors in cancer patients.
    Methods
    This study is a qualitative study was conducted using the method of grounded theory. Participants were selected using purposive sampling and until to theoretical saturation, Finally 15 cancer patients were selected . The patients with high Post-traumatic were interviewed in semi structured and in-depth method and analyzed using the constant comparative method of Strauss and Corbin
    Results
    The results indicated that the central concept of post traumatic growth is self-actualization. causual conditions is the confront with suffering of cancer pain.
    For experimental conditions, factors related to self and factors related to the close aristocrats ,factors related to society and factors related to health personnel were extracted.
    for strategies, strategies related to self and strategies related to the close aristocrats were extracted .Spirituality as the underlying and context conditions was achieved.
    And finally, the ultimate consequences derived from the study was post-traumatic growth.
    Conclusions
    post-traumatic growth ,is a positive consequences process that in the context of spirituality and in line the family to occur. Of course, to achieve growth, individual, family and relatives, medical staff and the community are involved and this growth requires specific strategies.
    Keywords: post traumatic growth, Cancer, Self actualization
  • Nayere Arianfar * Pages 107-134
    The purpose of this study was to test the model of initial maladaptive schemas of the cuts and rejection areas and the marital conflict with the mediation of lovemaking styles. The method of research was correlational.
    300 persons were selected by the method of multistage random sampling from the all women are married with marital conflicts that were referred to counseling centers in Isfahan at the winter of 1395. The instruments were the initial maladaptive Schema questionnaire Young, triangular inventory of love Sterenberg, marital conflict questionnaire Barati and Sanai. Data analysis was conducted by Structural equation modeling using the software AMOS / 16. The results showed that the direct effect of initial maladaptive schemas of the cuts and rejection areas and styles of love on marital conflict was significant. Also, lovemaking styles (desire, commitment, intimacy) had the role of mediator in the relationship between initial maladaptive schema of the cuts and rejection areas and the marital conflict. So, Given the significant role of Initial maladaptive schemas and Lovemaking styles in marital conflict, therapists can explore the initial maladaptive schema of the cuts and rejection areas and the lovemaking styles in the study and treatment of marital problems.
    Keywords: marital conflict, Initial maladaptive schemas, Lovemaking styles
  • Kivan Kakabaraei *, Alireza Moradi Pages 165-185
    This study was conducted to aim of family oriented problem solving training to parents and the impact on the child's perception of parents. Research design was semi experimental, of a kind pretest, posttest, follow-up with the control group. Total of 120 students were selected by random sampling method and with random assignment were divided into two experimental groups (n=60) and control (n=60). After 10 training sessions to parents and teachers, the experimental group was trained family/school oriented problem-solving program for three months. For data collection were used of Version perception of children from parents (Grolnick, Deci & Ryan, 1997) form children. findings according to the report's child showed that in three step pre-test and posttest (on three months) and follow-up (on one month) that in the experimental group there was a significant difference between the scores of pretest and posttest scores on the subscales of child's perception of parents but there wasnt a significant difference between the scores of posttest and follow-up on the subscales of child's perception of parents. Accordingly, it can be concluded that family-centered problem solving training to parents was effective on the child's perception of parents and the child's perception of parents has improved.
    Keywords: family oriented problem solving, training to parents, child's perception of parents
  • Maryam Khalili Sadrabadi * Pages 187-206
    Introduction
    Job stress is one of the biggest threats to the mental health of worker at industrial- organizational psychology viewpoint. This is a major concern of human resource managers in organizations so that special attention has been focused on the issue of work-family conflict. Based on previous studies, work-family conflict is one of the most important factors causing stress. The aim of this study is to determine the relationship among work-family conflict, job stress and psychological capital in the Research Institute of Petroleum Industry.
    Methodology
    this study is applied research and the method of data collection is descriptive and correlational based on Structural Equation Modeling (SEM). The study population is RIPI worker and to collect the data, work-family conflict Carlson et al (2000), psychological capital Lathan’s (2007) and job stress Hlrygl and Aslvkam (1996) is used. Collected data using SPSS 20 and PLS software were analyzed.
    Results
    The results showed that the model is a good fit with the data of this study. The relationship between work-family conflict and stress is significant and psychological capital in this regard moderated role plays.
    Conclusion
    The presence of work-family conflict on employees caused by job stress, Considering the role of psychological capital moderated in this regard, it can promote capital in the organization to reduce job stress and health promotion achieved.
    Keywords: work-family conflict, psychological capital, job stress
  • Simin Ghasemi * Pages 207-236
    Background and Aims
    Due to the increasing rate of divorce and its negative effect on quality of life of divorced women, this study aimed to compare the efficacy of solution-focused therapy, acceptance and commitment therapy, cognitive behavioral therapy on depression and quality of life of divorced women.
    Method
    this study was quasi- experimental with pre - posttest. The population of the present research included all the divorced women who had referred to the counseling centers of Sanandaj city, in 2016 and depression was diagnosed for them based on clinical and diagnostic interview. This research was conducted on 48 women selected by available sampling method and were divided into three experimental (n=12) and one control group (n=12). The experimental groups of ACT, Cognitive-Behavior and Solution-Focused Therapy received 9 two-hour treatment sessions once a week. Data were collected using Beck Depression Inventory and World Health Organization Quality of Life Questionnaire (WHOQOL-BREF) and analyzed using Multiple Analysis of Covariance in SPSS 20.
    Results
    The results of study showed significant differences between the mean scores of the pre-test and post-test of the experimental and control groups (p
    Conclusion
    The present findings indicate that ACT, Cognitive-Behavior and Solution-Focused Therapy can be useful in reduction of depression and improving life quality in divorced women.
    Keywords: Solution-Focused Therapy, Acceptance, Commitment Therapy, Cognitive-Behavior Therapy
  • Farideh Dokaneheeifard * Pages 237-262
    The aim of this study was to evaluate teaching reality therapy on increasing the resilience and life expectancy and quality of life of infertile women have infertility center in Sarim. The population studied all infertile women referred to Mrkznabarvry city Sarim has been Given that this research is quasi-experimental with pre-test and post-test with control group and placement on a non-random and is voluntary, the sample size for training reality therapy in infertile women referred to Mrkznabarvry city Sarim was 30. Method of data collection to measure the variables of the study, Connor-Davidson Resilience Scale (2003), life expectancy questionnaires Schneider et al. (1991), the World Health Organization Quality of Life Questionnaire (1989), as well as teaching reality therapy based on treatment protocols during 8 sessions and the questionnaire was conducted on a sample. To analyze data, descriptive statistics (frequency, percentage, mean, standard deviation, variance and plot the ...) and inferential statistics to test the research hypotheses test (ANOVA and Tukey post hoc test) software environment for spss was. The results showed that: learning ways to increase resilience and improve the quality of life of patients unfertilized reality therapy, but had no effect on their life expectancy. Results also indicate the impact on the subscales of reality therapy resilience, but also spiritual reality training of health effects was not significantly different.
    Keywords: Reality Therapy, Resilience, life expectancy, quality of life, infertility