فهرست مطالب

سلول و بافت - سال سوم شماره 4 (زمستان 1391)

مجله سلول و بافت
سال سوم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد نبیونی، اعظم یاراحمدی، بهرام دلفان، سارا میرسپاسی، سکینه آذری، صدیقه غلامی، طیبه رمضانی صفحه 287
    هدف
    لوسمی حاد پرومیلوسیتی شایع ترین لوسمی حاد درمیان بزرگسالان است. امروزه ازD -آلفا توکوفرولسوکسینات(ویتامینE) جهت مهار تکثیر و القا مرگ سلولیدر درمان لوسمی استفاده می شود. با توجه به اینکه غلظت های بالای ویتامینجهت القا مرگ سلولی دارای اثرات جانبی بوده و استفاده از دوزهای بالای آن امکان پذیر نیست، لذا سعی می شود با بکار بردن همزمان دوزهای پایین این ویتامین و ترکیباتی که دارای اثر ضد تکثیری هستند، توانایی آن را در مهار تکثیر و القا مرگ سلولی افزایش داد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه رده سلولی HL-60 در محیط RPMIکشت داده شد. سپس اثرات ضد تکثیری و کشندگی غلظت های مختلف زهر زنبور عسل(BV) وD-آلفا توکوفرول سوکسینات (VES)با استفاده از روش شمارش سلولی تریپان بلو و سنجش MTT مورد بررسی قرار گرفت.در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار instat3 و برنامه آماری one-way ANOVA آنالیز شدند.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که اثرات ضد تکثیری و کشندگی سلولی ویتامین(VES) Eدر حضورزهرزنبور بطور چشمگیری افزایش یافت. به طور کلی، یافته های تحقیق حاضر نشان داد که غلظت های پایین زهر زنبور عسل می تواند اثرات ضد تکثیری و کشندگی سلولی ویتامین Eرا بر روی سلول های سرطانیHL-60 افزایش دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان می دهند که زهر زنبور عسل اثرات ضد تکثیری و کشندگی ویتامینE را درسلول های سرطانی HL-60افزایش می دهد و امید است در آینده بتوان از این ترکیب جهت افزایشاثرات ضد تکثیری ویتامین ها در دوزهایی که غیر سمی هستندو فاقد اثرات جانبی می باشند، استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ضد تکثیری، زهر زنبور عسل، رده یسلولیسرطانیحاد پرومیلوسیتی، ویتامین E
  • ملک سلیمانی مهرنجانی، زینب توکلیان صفحه 297
    هدف
    پار انونایل فنل یک آلاینده زیست محیطی است که با توان تولید رادیکال آزاد می تواند موجب تخریب بافت شود. هدف این مطالعه بررسی اثر ویتامین E به عنوان یک آنتی آکسیدانت قوی بر بافت کلیه در رت های تیمار شده با پارا نونایل فنل با استفاده از تکنیک استریولوژی بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام این آزمایش تعداد 24 سر رت نر نژاد ویستار بامیانگین وزنی20±198 گرم به طور تصادفی به 4 گروه (6n=) کنترل، ویتامینE (mg/kg/day 100)، پارا نونایل فنل (mg/kg/day 250) و پارا نونایل فنل + ویتامین E تقسیم شد. پس از 56 روز تیمار دهانی با گاواژ وزن رت ها تعیین، کلیه راست خارج و فیکس شد. پس از انجام برش گیری، پاساژ بافتی و رنگ آمیزی هایدن هاین آزان، مقاطع بافت کلیه مورد ارزیابی استریولوژیک قرار گرفت. داده ها با روش آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل و تفاوت میانگین ها درسطح 05/0P< معنی دار در نظرگرفته شد.
    نتایج
    در این پژوهش میانگین وزن کلیه، حجم کل کلیه، حجم کورتکس و مدولا،حجم لومن لوله های دور و نزدیک، حجم بافت بینابینی، حجم گلومرولوس و تافت در گروه پارانونایل فنل نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد.کاهش معنی داری در حجم اپی تلیوم لوله های دور و نزدیک و همچنین فضای بومن در گروه پارا نونایل فنل نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    ویتامینE توانست بسیاری از اثرات نامطلوب پارا نونایل فنل بر بافت کلیه را جبران کند. بنابراین می توان از ویتامینE به عنوان یک مکمل در مسمویت های ناشی از پارانونایل فنل استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کلیه، پارا نونایل فنل، ویتامین E، استریولوژی، رت
  • میترا پارسا، قاسمعلی گروسی، رحیم حداد صفحه 307
    هدف
    هدف از این پژوهش استخراج و همسانه سازی ژن تروپینون ردوکتاز 2 (tr-II) در جهت آنتی سنس در ناقل دوتایی pBI121 جهت تهیه گیاهان تراریخت با توانایی کاهش آنزیم TR-II و تولید بیشتر آلکالوئیدهای هیوسیامین و اسکوپولامین در پروژه های آینده بود.
    مواد و روش ها
    RNA کل از ریشه های کشت شده گیاه بنگدانه بومی ایران استخراج و ژن هدف پس از ساخت cDNAو همسانه سازی در جهت آنتی سنس در ناقل دوتایی pBI121، به اگروباکتریوم تومیفسینس سویه GV3101 منتقل شد. درستی همسانه سازی به سه روش هضم آنزیمی، PCR و توالی یابی نوکلئوتیدی مطالعه گردید. سپس خصوصیات بیوانفورماتیکی ژن مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    واکنش PCR، هضم آنزیمی و توالی یابی نوکلئوتیدی درستی همسانه سازی ژن هدف را با سودمندی بالا تایید کرد. توالی نوکلئوتیدی نشان داد که ژن هدف بطول bp 783 بوده و باستثنای یک نوکلئوتید، مشابه با نمونه ثبت شده در بانک جهانی NBCI است و یک پروتئین با 260 اسیدآمینه را رمز می کند. وزن مولکولی و نقطه ایزوالکتریک پیش بینی شده پروتئین به ترتیب برابر 4/28437 دالتون و 46/5 بود. بررسی ساختارهای دو بعدی و سه بعدی نشان داد که پروتئین کاملا مشابه با آنچه که قبلا در پایگاه PDB ثبت شده بود، نبود. هم چنین، نتایج بررسی های فیلوژنتیکی نشان داد که این ژن به گروه I تروپینون ردوکتازها تعلق دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به همسانه سازی موفقیت آمیز و مشابهت بالای توالی نوکلئوتیدی و پپتیدی ژنtr-IIبا نمونه های ثبت شده جهانی، انتظار می‎رود مراحل بیان ژن در نیل به هدف اصلی نیز با موفقیت همراه باشد.
    کلیدواژگان: آگروباکتری، آنتی سنس، بنگ دانه، همسانه سازی، بیوانفورماتیک، TR، II
  • رویا رضوی زاده، علی اکبر احسانپور صفحه 319
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تفاوت هفت رقم بذر سویاتحت کشت در ایران بر اساس الگوی پروتئین های ذخیره ای بذر با استفاده از روشSDS-PAGE می باشد.
    مواد و روش ها
    پروتئین محلول کلدانه از هفت رقم سویا تحت کشت در ایران شامل: GK،L17، ساری،033،032،تلار و سحر استخراج و اندازه گیری شد.سپسالگویالکتروفورزیپروتئین های ذخیره ای دانه های هفت رقم سویا با روش SDS-PAGE بررسی گردید. تراکم نسبی باندهای پروتئینی به وسیله نرم افزار آنالیز شد. همچنین بر پایه حضورو غیاب باندهاو با تحلیل خوشه ای،روابط خویشاوندیارقام سویا ارزیابیگردید.
    نتایج
    نتایج حاصل از آنالیز محتوای پروتئین کل دربذرهای هفت رقم سویا نشان داد که تنها در یک رقم محتوای پروتئین کل به صورت معنی داری نسبت به سایر واریته ها کمتر بود. در این مطالعهبر روی ژل 11 باند اصلی و پلی مورفیک برای بررسی تنوع ژنتیکی تشخیص داده شد و آنالیز گردید. در این باندها تفاوت در شدت بیان پروتئین ها در میان ژنوتیپ های مختلف مشاهده شد.روابطخ ویشاوندیمیان هفت رقم سویابرپایه الگوی پروتئینی دانه های سویابررسی گردید و رقم هایی که دارای بیشترین و کمترین شباهت بودند مشخص شدند.
    نتیجه گیری
    الگوی پروتئینی بذرهای سویا بر پایه حضور و عدم حضور باندهای پروتئینی می تواند تنوع ژنتیکی را مشخص سازد و همچنین شناساگرهای پروتئینی خاصی معرفی کند که در شناسایی ارقام مختلف استفاده گردد.
    کلیدواژگان: الکتروفورز، سویا، نشانگر پروتئینی
  • زهرا رضایتمند صفحه 327
    هدف
    شمعدانی عطری (Pelargomium roseum L.) گیاهی زینتی با خواص ارزشمند دارویی می باشد. هدف از این مطالعه، بهینه سازی شرایط تکثیر و باززایی گیاه شمعدانی عطری و همچنین بررسی تنوعات سوماتیکی احتمالی گیاهان باززایی شده می باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه ابتدا از گیاهان گلدانی جدا کشت هایی از ساقه که حاوی جوانه انتهایی و چند برگ کوچک بود تهیه و در محیط کشت MS پایه کشت داده شد. از گیاهان تکثیر شده، قطعاتی از ساقه و برگ انتخاب و به محیط‎های کشت حاوی تنظیم کنندگان رشد مختلف جهت باززایی منتقل شد. از بین گیاهان باززایی شده چندین لاین از نظر مورفولوژیکی و همچنین تنوع ژنتیکی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    بیشترین میزان تولید نوساقه و ریشه در محیط کشت حاوی 2 میلی گرم در لیتر BAP و 1/0 میلی گرم در لیتر NAA با بکارگیری جدا کشت برگ مشاهده شد. بررسی تنوعات سوماتیکی لاین‎های باززایی شده اختلافاتی را از نظر شکل برگ و تعداد و نوع کرک‎های برگ نسبت به شاهد و همچنین اختلافات ژنتیکی به صورت حذف و اضافه شدن باندها را در الگوی باندینگ DNAنشان داد.
    نتیجه گیری
    تولید نوساقه و ریشه با درصد متفاوت نشانگر اثر القایی محیط کشت ها و قطعات جدا کشت مختلف در باززایی این گیاه می باشد. تطابق اختلاف ژنتیکی گیاهان باززایی شده با تنوعات مورفولوژیکی احتمالا می تواند نشانگر پایه و اساس ژنتیکی تنوعات سوماتیکی ایجاد شده باشد.
    کلیدواژگان: باززایی، تنوعات ژنتیکی، تنوعات مورفولوژیکی، شمعدانی عطری، نشانگرهای RAPD
  • شعبانعلی علیزاده، قاسم مسیبی، علی قضاوی، مهسا اخوت صفحه 337
    هدف
    التهاب آپاندیس (آپاندیسیت) یکی از شایع ترین بیماری هایالتهابی شکمی است.عمل‎کرد بافت آپاندیس بخوبی مشخص نیست. در این مطالعه جهت درک بهتر عملکرد ایمونولوژیک آپاندیس، الگوی فنوتیپیک و عمل‎کردی زیر دسته های لنفوسیتی در بافت آپاندیس بیماران مبتلا به آپاندیسیت و افراد سالم مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    نمونه هایبافتی و سلول‎های تک هسته‎ای آپاندیس از 81 بیمار (با میانگین سنی 5/10±23) که از نظر کلینیکی به آپاندیسیت مشکوک بوده و تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، جمع آوری گردید. بر اساس آزمایشات هیستوپاتولوژیک، 25 بیمار دارای آپاندیس نرمال در حالی که 40 بیمار دارای آپاندیسیت ساپوراتیو و 16 بیمار دارای فرم گانگرنه بودند. خصوصیات فنوتیپی زیر دسته‎ای لنفوسیتی در بافت با روش فلوسیتومتری سه رنگ مورد آنالیز قرار گرفت. پاسخ تکثیری سلول‎های تک هسته ای بافت آپاندیس نیز با روش MTT سنجیده شد.
    نتایج
    در بین گروه های مورد مطالعه فراوانی سلول‎های،CD19CD19/DR، HLA-DR در بافت آپاندیس بیماران مبتلا به فرم حاد آپاندیسیت (ساپوراتیو) در مقایسه با افراد واجد آپاندیس نرمال یا بیماران مبتلا به فرم گانگرنبه طور معنی داری بیشتر بود (01/0(p<.در بین گروه های مورد مطالعه میزان پاسخ تکثیری سلول‎های بافت آپاندیس فرم ساپوراتیوبه میتوژن هایPHA و LPSدر مقایسه با گروه های دیگر بیشتر بود (01/0(p<.
    نتیجه گیری
    فنوتیپ و عملکرد لنفوسیت ها در بافت آپاندیس نرمال با آپاندیس ملتهب متفاوت است. این نتایج نشان می دهد که بافت آپاندیس با پروفیل لنفوسیتی ویژه ممکن است در جلوگیری از برخی عفونت هایروده ای موثر باشد.
    کلیدواژگان: آپاندیس، آپاندیسیت، فنوتیپ، لنفوسیت، تکثیر، فلوسیتومتری
  • احمد همتا، سعید حمیدی صفحه 345
    هدف‎: توانایی داروی رادیواکتیو P32 برای درمان و کنترل سرطان پستان و بررسی توزیع این رادیو دارو در موش‎های مبتلا مورد بررسی این مقاله می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: 10تا20 میلی‎گرم بر کیلوگرم وزن بدن از کارسینوژن DMBA به رت‎های نژاد SD تحت آزمایش خورانده شد. تومورهای به قطر 10 تا 15میلی‎متر برای آزمایش انتخاب شدند. رادیو دارو بر اساس الگوی تهیه شده به تومورهای به فاصله 3 و 5 و 7 روز تزریق گردید. در این فاصله توزیع رادیودارو در بدن موش، توسط دستگاه دتکتوریدورسدیم مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از پایان دوره ی تیمار حیوان بیهوش و در شرایط استریل تومور را بطور کامل خارج و ودر فرمالین10 درصد قرار داده شد. برش هایی از تومورها با استفاده از دستگاه تیشو پروسسور مورد پردازش و تهیه قرار گرفتند. پس از مراحل پاساژ بافتی و برش گیری، نمونه ها از طریق رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی هیستولوژیک مقاطع تهیه شده از بافت‎های توموری موید این مطلب بود که پاتولوژی تومورهای القایی ایجاد شده توسط DMBA در موش‎های صحرائی مورد استفاده در این تحقیق، شباهت زیادی با تومورهای پستانی در انسان داشت. 5 روز بعد از تزریق رادیوفسفر مجاری و غدد تومورال توسط باقیمانده های سلول‎های اپی‎تلیال پوشانیده شده بود. بسیاری از سلول‎ها از غشای پایه جدا شده و به داخل حفره های غددی ریزش پیدا کرده بودند. سلول‎های باقیمانده دارای هسته کوچک و کروماتینی متراکم و سیتوپلاسم نیز حالت فشرده و متراکم داشت. مناطق اطراف محل تزریق دارو به شعاع حدود 7 تا 8 میلی‎متر تمامی سلول‎ها نکروزه شده و تشکیل حفره ای در داخل تومور داده بودند.
    نتیجه گیری
    این مشاهدات نفوذ و تاثیر بیشتر تشعشعات ساطع شده از فسفر 32 در بافت توموری را نشان می دهد و چنانچه نقاط تزریق با فاصله مناسب در تومور صورت گیرد توانایی نابودی تومور در زمان کوتاه تری را خواهد داشت.
    کلیدواژگان: رادیو دارو، سرطان پستان، فسفر 32، DMBA، تابش بتا
  • مهناز آذرنیا، مرضیه قاسمی صفحه 351
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات محافظتیEphedra pachycladaبر آسیب حاد کبدی ناشی از تتراکلریدکربن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ابتدا آزمایشی جهت دستیابی به مدل حیوانی استاندارد طراحی شد. در این آزمایش 30 سر موش به 3 گروه کنترل، شم و مدل تقسیم شدند. حیوانات گروه مدل 2 میلی‎لیتر بر کیلوگرم از تتراکلریدکربن50 درصد (1:1 در روغن زیتون استریل) را به صورت درون صفاقی دریافت کردند. 96 ساعت بعد نمونه های خون و کبد حیوانات جمع آوری و مورد بررسی های بیوشیمیایی و بافت شناسی قرار گرفت. پس از اطمینان از صحت القای مدل در آزمایش دوم40 سر از موش ها به 4 گروه تقسیم شدند، یک گروه به عنوان کنترل و 3 گروه دیگر به عنوان گروه های آزمایشی در نظر گرفته شدند. القای آسیب حاد کبدی به روش قبل در گروه های آزمایشی صورت گرفت با این تفاوت که دو گروه از آن‎ها روزانه با عصاره (140 و 1400 میلی‎گرم بر کیلوگرم) تیمار شدند. نمونه های خون و کبد 96 ساعت بعد از تزریق تتراکلریدکربن جمع آوری شد. فعالیت سرمی آنزیم های آلانین آمینوترانس فراز ALT)) و آسپارتات آمینوترانس فراز AST)) در سرم و میزان نکروز و التهاب در کبد مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    تیمار با عصاره Ephedra pachyclada منجر به کاهش معنی داری در فعالیت سرمی ALT و AST، نکروز و التهاب بافتی و افزایش درصد بقا در حیوانات دریافت کننده تتراکلریدکربن شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می کند که Ephedra pachyclada بامهار استرساکسیداتیو و سرکوب التهاب بافتی، کبد را در برابر آسیب حاد ناشی از تتراکلرید کربن محافظت می کند.
    کلیدواژگان: Ephedra pachyclada، آسیب حاد کبدی، تتراکلرید کربن
|
  • Page 287
    Aim
    Acute promyelocytic leukemia is the most common leukemia among adults. Nowadays vitamin E has been used for cancer treatment in research and clinical approach. Application of high concentrations of vitamin E to induce apoptosis have side effects so in this study we examined the effect of bee venom or vitamin E or both together on the induction of apoptosis in HL-60 cell line in order to increase anti-proliferative ability and reduce side effect of vitamin E.
    Material And Methods
    HL-60 cell line were cultured in RPMI medium and then treated with different concentrations of vitamin E and bee venom. The effect of bee venom and vitamin E on cell viability and proliferation were measured by MTT assay and cell counting trypan blue staining. Data were analyzed using one-way ANOVA test and Instate 3 software.
    Result
    Our results show that inhibitory effect of vitamin E increased dramatically in the presence of bee venom. On this basis we suggest that non- toxic concentration of bee venom can increase anti –proliferative activity of vitamin E on HL-60 cancer cells.
    Conclusion
    Our result show that non-toxic concentration of BV can increase inhibitory effects of vitamin E and it make hope that BV can increases the anti-proliferative potential of vitamins in non-toxicconcentration and concentration withoutside effectsin the future.
    Keywords: Anti, proliferative, Bee venom, HL, 60 cell line, Vitamin E
  • Page 297
    Aim
    Para-Nonylphenol is an environmental pollutant which can generate free radicals causing tissue damage. The aim of this study was to investigate the effect of vitamin E as a strong antioxidant on kidney tissue in rats treated with para-Nonylphenolusing’stereological technique.
    Material And Methods
    Twenty fourmaleWistar rats with the mean body weight of 198±20 g were randomly divided into 4 groups (n=6), control, vitamin E (100mg/kg/day), Para-Nonylphenol (250mg/kg/day) and Para-Nonylphenol+ vitamin E, and treated orally for 56 days. Finally, the rats were weighted and their right kidneys were taken out, fixed, sectioned, processed and stained using Heidenhain̕& azan method. The kidney tissue was then studied using stereological methods. Data were analyzed using one way ANOVA and means difference was considered significant at P<0.05.
    Results
    The mean kidney weight, the total volume of kidney, the volume of cortex and medulla, the volume of proximal and distal tubule lumen, interstitial tissue and the volume of glomerulus and tuft significantly increased in Para-Nonylphenol group compared to the control ones, while the volume of proximal and distal tubules epithelium and the volume of Bowman’s space reduced significantly.
    Conclusion
    Vitamin E could compensate many adverse effects of Para-Nonylphenol on the kidney tissue. Consequently, vitamin E could be used as a potential antioxidant (supplement) against NP intoxication.
    Keywords: Kidney_Para_Nonylphenol_Vitamin E Stereology_Rat
  • Page 307
    Aim
    The purpose of present research was extraction and cloning of tropinonereductase-II gene (tr-II) at antisense direction in pBI121 binary vector to provide transgenic plants with low rate of tropinonereductase-II enzyme and high production of scopolamine and hyoscyamine for future projects.
    Material And Methods
    Total RNA was extracted from Iranian native Hyoscyamusnigerroots, and the interest gene after cDNA synthesis and cloning at antisense direction in pBI121 binary vector, was transfered to Agrobacterium tumefacience. Accurate cloning was studied through 3 methods; enzymatic digestion, PCR and DNA sequencing. The bioinformatic characters of the gene were then surveyed.
    Results
    Three used methods confirmed true cloning in high efficiency. Nucleotide sequence of the gene revealed the 783 bp in length, encoding a polypeptide of 260 amino acid residues, with high similarity to that one registered in NCBI. The predicted molecular mass and isoelectric point of deduced polypeptide were 28437.3 Da and 5.46, respectively. Protein structures were not completely similar to those previously reported at PDB data base. Also, phylogenic study demonstrated that this gene belongs to the group I of TRs.
    Conclusion
    Due to successful cloning and high similarity of nucleotide and polypeptide sequences of gene with those recorded in world data bases; it is expected to get success in access to main purpose.
    Keywords: Agrobacterium, Antisense, Bioinformatics, Cloning, Hyoscyamusniger, TropinonereductaseII, TR, II
  • Page 319
    Aim
    The purpose of this study is evaluation of seven different varieties of soybean seeds cultivated in Iran based on seed storage protein patterns using SDS-PAGE method.
    Material And Methods
    First, total soluble protein extracted from seeds of seven different varieties of soybean cultivated in Iran including: GK, L17, Sari, 033, 032, Talar and Sahar were measured. The electrophoretic pattern of storage proteins of soybean seeds was evaluated by SDS_PAGE method. Relative density of protein bands was analyzed. Relationships among the seven varieties of soybeans were evaluated based on the presence or absence of protein bands and cluster analysis.
    Results
    Protein content of soybean seeds showed that total protein in only one variety decreased compared to other varieties. In this study, 11 polymorphic bands on a gel for evaluation of genetic variation were detected and analyzed. Differences in intensities of protein expression were observed among different genotypes. Relationships among the seven varieties of soybeans were studied based on protein patterns and the highest and lowest similarities among varieties were identified.
    Conclusion
    The protein pattern of soybean seeds based on the presence or absence of protein bands can identify genetic variation and will also introduce specific protein markers that might be used to identify different varieties.
    Keywords: Electrophoresis, Protein marker, Soybean
  • Page 327
    Aim
    The Pelargonium roseum L. is an ornamental plant with important medical properties. The purpose of this study was to optimized the proliferation and regeneration of Pelargonium roseum L. and investigation of the possible somatic variation in the regenerated plant.
    Material And Methods
    In this study first explants from the terminal buds as well as some small part of the stem were prepared and cultured in MS basal medium. Then some fragments of the cultured explants including parts of stems and leaves were isolated and transferred to mediums containing different growth regulators to stimulate micro-regeneration of the plants. From regenerated plants several lines were selected and their morphological characters as well as genetic diversity were evaluated.
    Results
    The rate of shoots and roots production was maximum in mediums containing leaf explants supplemented with 2mg/l BAP and 0.1 mg/l NAA. Somatic variation of the regenerated lines in comparison with control group showed differences in leaf shape and number, in addition genetic differences were expressed in form of band addition and band removal in bonding pattern of DNA.
    Conclusion
    The different percentage of shoots and roots production was an indication of the inductive effect of mediums and explants variation on regeneration of the Pelargonium roseum L. Comparison of genetic variation and morphological diversity of regenerated plants could show the common base of genetic for somatic variation.
    Keywords: Genetic variation, Pelargonium roseum L, RAPD molecular marker, Regeneration, Somatic variation
  • Page 337
    Aim
    Appendicitis is one of the most common abdominal inflammatory diseases. The function of appendix is not clearly defined. In this study to understand the immunological function of the appendix, we investigated the function and phenotypic pattern of lymphocyte in appendix of patients with normal and inflamed appendix tissue.
    Material And Methods
    Appendix tissue and appendiceal mononuclear cells obtained from 81 patients (mean age; 23±10.5), who was clinicallysuspected of having appendicitis were collected. Based on histopathological examination, twenty-five patients had normal appendix while 40 and 16 were diagnosed with suppurative and gangrene appendicitis, respectively. The phenotypic characteristics of lymphocyte subsets in appendix was analyzed using three color-flow cytometry. In addition, the proliferative response of tissue mononuclear cells was assayed by MTT method.
    Results
    A significant difference (p<0. 01) was observed in the percentage of CD19/HLA-DR, HLA-DR and CD19 cellsfrom patients suffering from suppurative appendicitis in comparison with the patients having normal appendix or gangrene one. There was also a significant difference (p<0.01) in the proliferative responses of the appendiceal mononuclear cells to PHA and LPS from pathients with suppurative appendicitis when compare with other groups.
    Conclusion
    The phenotypic and function of lymphocytes are different between normal and inflamed appendix tissue. These results showed that the appendix tissue with special lymphocyte profile may be effective in preventing or reducing intestinal infections.
    Keywords: Appendix, Appendicitis, Phenotype, Lymphocytes, Proliferation, Flow cytometry
  • Page 345
    Aim
    In this article, the ability of P32 radioactive drugs for treatment and control of breast cancer in rat model and also verifying of distribution of drug in rat organs are investigated.
    Material And Methods
    10 to 20 mg per kg of DMBA gavaged to SD strain rats. Tumors 15-10 mm in diameter were selected for testing. P32 radioactive drugs injected to developed tumors with interval 3, 5 and 7 days. The distribution of the P32 radioactive drugs in the body of rat were analyzed by NI detector. After the treatment period, animals were anesthetized and the tumor is completely removed under sterile conditions and placed in 10% formalin. Sections of the tumors were obtained and processed using Tissue Processor. After tissue processing and sectioning, the samples were stained with hematoxylin - eosin were examined.
    Results
    The results obtained from the examining histological sections prepared from tumor tissue confirmed that, the pathology of tumors induced by DMBA in rats used in this study is very similar to human mammary tumors. Five days after injection, we could find tumor's cells and lymph ducts are covered by residual epithelial cells. Many of the cells are separated from the basement membrane and collapsed into the tubular cavity. Rest of the cells has small nuclei, with chromatin condensation mode and cytoplasm was compact and dense. In radius of about 7-8 mm around the site of injection the tumor's cells were necrosis and formed a cavity, inside of tumor.
    Conclusions
    These observations showed further penetration and influences of radiation emitted from the phosphor 32 in the tumor tissue based on our injection pattern. Therefore if given the proper distance of injection within the tumor, destroying the tumor's ability to be on time will be shorter.
    Keywords: Radiation therapy, Breast cancer, P, 32, DMBA, Beta radiation
  • Page 351
    Aim
    Evaluation ofprotective effectsof Ephedra pachyclada on carbon tetrachloride- induced acuteliverinjury.
    Material And Method
    In this study,initially wedesignedan experiment to achievea standardanimalmodel, in which 30mice were divided into three control, sham andmodelgroups. In themodel group the animal received2ml/kgcarbon tetrachloride50 %(1:1 in sterile olive oil)intraperitoneally. 72 hourslater,bloodand liversamples were collected and analyzed using biochemicalas well ashistologicalstudies. Afterensuring theeffectiveness of the modelinduction, in the secondtrial, 40 micewere divided into4 groups including controlandthreeexperimentalgroups. Induction ofacuteliverinjury was performedsame asprevious on experimentalgroups, whichtwoofthemweretreatedwith Ephedra pachycladaextract(140, 1400 mg / kg) daily. Bloodand liversampleswere collected96 hafter carbon tetrachloride injection then serumactivity of Alanine amino transferase (ALT), Aspartateamino transferase (AST) andnecrosisas well asinflammationin the liverwere studied.
    Result
    Treatmentwith Ephedra pachycladaextract significantly decreased the activity of ALTandAST in the serum as well as thenecrosisandinflammation in liver tissue. In addition the survival rate was increased in the animal receivingcarbon tetrachloride.
    Conclusion
    Results of this researchsuggestthat Ephedra pachycladaprotects the liver against acute liver injuryinduced by carbon tetrachloridethroughinhibition ofoxidative stressandsuppressing theinflammation.
    Keywords: Ephedra pachyclada, Acute liverinjury, Carbon tetrachloride