فهرست مطالب

سلول و بافت - سال چهارم شماره 4 (زمستان 1392)

مجله سلول و بافت
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمیدرضا مومنی*، ملک سلیمانی مهرنجانی، محمدحسین آبنوسی، عباس بختیاری، نجمه اسکندری، محمد رفیعی صفحات 361-370
    هدف
    هدف از این پژوهش ارزیابی توان زیستی و همچنین خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی آپوپتوزیس در اسپرم های انسان تیمار شده با سدیم آرسنیت بود.
    مواد و روش ها
    نمونه های اسپرم انسان با غلظت های 0، 1/0، 20 و 100 میکرومولار سدیم آرسنیت برای زمان های 0، 60، 120 و 180 دقیقه تیمار شدند. ارزیابی توان زیستی اسپرم توسط سنجش MTT و تمامیت DNA توسط رنگ آمیزی آکریدین اورنژ صورت گرفت. تغییرات مورفولوژیکی آپوپتوزیس در هسته اسپرم با رنگ آمیزی هوخست و دیف کوئیک و جنبه بیوشیمیایی آپوپتوزیس از طریق روش تانل مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده ها به روش آنالیز واریانس یک طرفه و اندازه گیری تکراری انجام شد.
    نتایج
    سنجش MTT اثر متقابل معنی داری بین غلظت سدیم آرسنیت و زمان بر کاهش درصد توان زیستی اسپرم را نشان داد. علاوه بر آن، پس از گذشت 180 دقیقه توان زیستی اسپرم های تیمار شده با سدیم آرسنیت به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافت. با این وجود این آلاینده تاثیری بر تمامیت DNA و همچنین جنبه های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی آپوپتوزیس در هسته اسپرم نداشت.
    نتیجه گیری
    سدیم آرسنیت موجب کاهش معنی دار توان زیستی اسپرم انسان می شود و این اثر احتمالا از طریق آسیب به هسته و DNA اسپرم صورت نمی گیرد.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، تمامیت DNA، سدیم آرسنیت، توان زیستی
  • سارا طالب گلستانی *، مهناز آذرنیا، منصور جمالی، فریبرز معیر صفحات 371-379
    هدف
    سیس پلاتین یکی از موفق ترین داروها برای مقابله با بسیاری از سرطان ها است، اما میزان سمیت حاد کلیوی بالای آن، تجویز این دارو را محدود می کند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر فاکتورهای ترشحی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی بر نارسایی حاد کلیوی ناشی از سیس پلاتین در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از موش صحرایی نر، نژاد ویستار استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند و در هر گروه شش حیوان قرار گرفت. یک گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد که هیچ تزریقی در حیوانات این گروه صورت نگرفت. سه گروه دیگر سیس پلاتین را به صورت داخل صفاقی با دوز 5 میلی گرم بر کیلوگرم یک بار در ابتدای آزمایش دریافت کردند. سپس به یکی از این سه گروه محیط کشت رویی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی و به گروه دیگر محیط کشت فاقد فاکتورهای ترشحی به صورت داخل صفاقی به مدت سه روز متوالی تزریق شد. پنج روز بعد از تزریق سیس پلاتین، نمونه های کلیه و خون حیوانات مورد آزمایش برای بررسی های بافت شناسی و بیوشیمیایی جمع آوری گردید.
    نتایج
    نتایج کاهش معنی داری در میزان آسیب بافت کلیه، میزان اوره و کراتینین سرم خون نشان داد. همچنین افزایش معنی داری در میزان وزن بدن در گروه دریافت کننده محیط کشت رویی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی نسبت به گروه سیس پلاتین و گروه دریافت کننده محیط کشت فاقد فاکتورهای ترشحی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش پیشنهاد می کند که فاکتورهای ترشحی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی می توانند در برابر سمیت کلیوی ناشی از سیس پلاتین اثر محافظتی داشته باشند.
    کلیدواژگان: سیس پلاتین، نارسایی حاد کلیوی، فاکتورهای ترشحی
  • عمران اسماعیل زاده، موسی گردانه * صفحات 381-388
    هدف
    اهداف این مطالعه ساب کلونینگ ژن (PARK7) DJ-1 به درون وکتور انتقال لنتی ویروسی، تولید لنتی ویروس های نوترکیب و آلوده سازی سلول های هدف با این ویروس ها می باشند.
    مواد وروش ها
    ژن DJ1 با استفاده از آنزیم های محدود کننده EcoR1 و Xho1 از وکتور pcDNA-DJ1 به دست آمد. وکتور انتقالی لنتی ویروس به صورت همزمان توسط آنزیم های محدود کننده EcoR1 و Sal1 بریده شد. ژن DJ1 توسط آنزیم DNA لیگاز T4 به داخل وکتور ترانسفر و بالادست ژن DJ1 وارد شد، به طوریکه توالی DJ1-IRES-Jred در پایین دست و تحت کنترل پروموتر CMV قرار گرفت. برای تولید لنتی ویروس های نوترکیب، وکتور ساخته شده به همراه دو وکتور بسته بندی و پوشش ویروس به طور همزمان به درون سلول های HEK (Human Embryonic Kidney) انتقال داده شدند. ویروس های ساخته شده برای آلوده سازی سلول های هدف استفاده شدند.
    نتایج
    برای اطمینان از درستی ساب کلونینگ از تست های آنزیمی و PCR استفاده شد. همچنین برای مشاهده بیان ژن Jred که نشان دهنده موفقیت ما در انتقال ژن می باشد، از میکروسکوپ فلورسانس استفاده شد. سپس برای مشاهده افزایش بیان ژن DJ1 در سلول های آلوده شده نسبت به سلول های طبیعی، از تست RT-PCR استفاده شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه کاربرد موفقیت آمیز ناقل های لنتی ویروسی در انتقال ژن به سلول های یوکاریوتی را نشان می دهد و روشن می سازد که این ناقل ها می توانند در درمان بیماری های سیستم عصبی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: کلونینگ، DJ1، لنتی ویروس
  • عباس صارمی *، نادر شوندی، شهناز شهرجردی، زینب محمودی صفحات 389-396
    هدف
    ویتامین D نقش مهمی در درمان و پیشگیری از سندروم متابولیک دارد که ممکن است مزایای تمرین ورزشی را افزایش دهد. هدف این مطالعه تعیین اثرات 8 هفته تمرین هوازی با و بدون مکمل سازی ویتامین D بر شاخص های سندروم متابولیک در زنان کم تحرک بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون، سی زن میان سال چاق (4/5±25/44 سال) به طور تصادفی به گروه های تمرین هوازی، تمرین هوازی به همراه ویتامین D (50000 واحد در هفته) و کنترل (بدون تمرین) اختصاص داده شدند. برنامه تمرین هوازی 50 تا 60 دقیقه در روز، سه روز در هفته و برای 2 ماه بود. سطوح سرمی 25-هیدروکسی ویتامین D، ترکیب بدنی و شاخص های متابولیکی قبل و بعد از دوره تمرینی ارزیابی شدند.
    نتایج
    مکمل سازی با ویتامین D، سطوح سرمی25-هیدروکسی ویتامین D را به طور معنی دار افزایش داد (05/0>P). تمرین هوازی موجب بهبود معنی دار (05/0>P) در وزن بدن، دور کمر، HDL-کلسترول، گلوکز خون و شاخص مقاومت به انسولین شد. مکمل سازی با ویتامین D همراه با تمرین مقاومتی منجر به بهبود بیشتر در شاخص های آدیپوسیتی، HDL-کلسترول، LDL-کلسترول، کلسترول تام، تری گلیسرید، گلوکز خون و شاخص مقاومت به انسولین گردید (05/0>P).
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند که تمرین هوازی برای بهبود سلامت قلبی-متابولیکی زنان میانسال یک روش ایمن و موثر است. همچنین ترکیب کردن ویتامین D می تواند برخی اثرات مفید تمرین را در یک دوره دو ماهه افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، سندروم متابولیک، ویتامین D، زنان
  • عبدالکریم چهرگانی راد *، فریبا محسن زاده، سولماز اخطاری، سیمین تاجیک اسماعیلی صفحات 397-405
    هدف
    با توجه به اینکه مطالعات کاربردی و مولکولی در Ranunculaceae در حال افزایش است، بررسی و درک تکوین گل در این تیره ضروری است. در این پژوهش مراحل و چگونگی تکوین تخمک در گیاه Adonis flammea بررسی شد.
    مواد و روش ها
    گل های جوان و غنچه ها در مراحل مختلف برداشت، در FAA 70 تثبیت و در الکل 70 درصد نگهداری شدند. نمونه ها پس از آب گیری و قالب گیری در پارافین، با میکروتوم برش گیری شدند. رنگ آمیزی با PAS و هماتوکسیلین انجام گرفت. لام های تهیه شده از مراحل مختلف تکوینی با دقت با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی و عکسبرداری شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد تخمک ها در A. flammea از نوع واژگون، دو پوششی و پرخورش است. مجرای سفت با پوسته درونی تشکیل می شود. مگاسپروسیت پس از تقسیم میوز تترادهای با هر دو نوع آرایش خطی و غیرخطی را ایجاد می کند. تکوین کیسه رویانی از تیپ پلی گونوم پیروی می کند. سلول های آنتی پد پایا هستند که در مرحله اندوسپرم سلولی تحلیل می روند. ارتباطات سیتوپلاسمی سلول های کیسه رویانی، تحلیل برخی از تخمک ها و به دنبال آن سقط تخمک و رویان در برخی از موارد مشاهده شدند.
    نتیجه گیری
    الگوهای تکوین تخمک و کیسه رویانی از نهاندانگان و تیپ پلی گونوم تبعیت می کنند. ولی پایایی آنتی پدها، تشکیل کلاهک خورشی، ارتباطات سیتوپلاسمی بین سلول های کیسه رویانی و عدم موفقیت در لقاح و سقط رویان در برخی از تخمک ها از ویژگی های گونه مورد مطالعه است که علت آن می تواند عوامل محیطی یا ژنتیکی باشد.
    کلیدواژگان: تخمک، کیسه رویانی، مگاگامتوفیت، Adonis flammea، Ranunculaceae
  • سیده مریم کاملی، سید محمدحسین نوری موگهی *، هاتف قاسمی حمیدآبادی صفحات 407-414
    هدف
    این مطالعه به ارزیابی اثرات تراتوژنیک جنتامایسین بر طناب های بیضه ای نوزادان خرگوش که مادران آنها در طی بارداری این دارو را دریافت کردند می پردازد.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی حاضر بر روی 40 سر خرگوش 6 ماهه که در چهار گروه 10تایی (8 ماده، 2 نر) دسته بندی و با روش پلی گامی باردار شدند صورت گرفت. تزریق جنتامایسین با دوز 7/1 میلی گرم بر کیلوگرم در عضلات سرینی خرگوش های باردار به ترتیب در گروه های زیر: 1- (کنترل (که هیچ ماده ای دریافت نکردند)، 2- دوره ی پیش از تمایز (از روز اول احتمال بارداری تا روز هشتم)، 3- دوره ی رویانی (از روز نهم تا شانزدهم) و 4- دوره جنینی (از روز بیستم تا بیست و هفتم) به مدت 8 روز انجام شد. بعد از تولد از نوزادان نر (سه روزه) نمونه برداری بیضه به عمل آمد. نمونه ها جهت مطالعات بافت شناسی با روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی و با میکروسکپ نوری بررسی شدند.
    نتایج
    تزریق جنتامایسین به مادر باردار در مرحله ی پیش از تمایز جنینی موجب مجرادار شدن (کانالیزاسیون) طناب های بیضه ای و تبدیل آن ها به لو له های منی ساز در نوزاد شد. همچنین تزریق در دوره ی رویانی موجب افزایش قطر لوله های منی ساز شد، اما در نوزادان مادرانی که در دوره پیش از تمایز جنینی دارو دریافت کردند تغییراتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف جنتامایسین جهت درمان عفونت های دوران بارداری، خصوصا در دوره های پیش از تمایز و رویانی بر مورفوژنز طناب های بیضه ای جنین خرگوش موثر بوده و موجب بلوغ زودرس می شود.
    کلیدواژگان: جنتامایسین، بارداری، طناب های بیضه ای، خرگوش
  • علی نبی، محمد علی خلیلی *، ایمان حلوایی، فاطمه انباری صفحات 415-423
    هدف
    در این مطالعه میزان شکستگی DNA اسپرم انسانی بعد از آماده سازی به روش Direct swim-up در زمان های مختلف انکوباسیون به وسیله تکنیک TUNEL مورد ارزیابی قرار گرفت تا بهترین زمان برای انکوباسیون اسپرم های نرمال شسته شده برای استفاده در تکنیک های کمک باروری (ART) به دست آید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر، 21 نمونه ی اسپرم نرمال مورد مطالعه قرار گرفت. از لام Makler chamber برای مطالعه تعداد و قابلیت تحرک اسپرم استفاده شد. برای بررسی مورفولوژی اسپرم از رنگ آمیزی پاپانیکولا و قابلیت حیات اسپرم از رنگ آمیزی ائوزین-نیگروزین استفاده شد. نمونه ها بعد از آماده سازی به روش Direct swim-up در زمان های مختلف در دمای 37 درجه سانتی گراد انکوبه شدند. میزان شکستگی DNA اسپرم در فواصل زمانی مختلف (3،2،1،0 ساعت) با استفاده از تکنیک TUNEL مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین درصد مورفولوژی طبیعی و حرکت سریع پیشرونده اسپرم بعد از آماده سازی نسبت به قبل از آماده سازی افزایش معنی داری 001/0>P داشتند. درصد میانگین قابلیت حیات اسپرم بعد از آماده سازی اسپرم نسبت به قبل از آماده سازی به طور معنی دار افزایش یافته بود (001/0>P). درصد شکستگی DNA اسپرم در زمان دو ساعت انکوباسیون نسبت به زمان صفر (01/0>P) و نیز زمان سه ساعت نسبت به زمان صفر و یک ساعت انکوباسیون (001/0>P) به طور معنی داری افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    انکوباسیون اسپرم نرمال در دمای 37 درجه سانتی گراد که به روش Direct swim-up آماده شده برای استفاده در تکنیک های کمک باروری باید زمان کمتر از دو ساعت باشد.
    کلیدواژگان: اسپرم نرمال، شکستگی DNA، تکنیک TUNEL
  • محمد کاظم گنجوی *، ناصر مهدوی شهری، فرشته قاسم زاده، محمدعلی شریعت زاده، امید میرشمسی کاخکی صفحات 425-434
    هدف
    هدف از این مطالعه یافتن ارتباطی بین خصوصیات بدن زالوی طبی (Hirudo orientals)، با ساختار کیسه بیضه و خوشه های اسپرمی آن است تا بتوان ارتباطی بین این مشخصات و بلوغ جنسی به منظور اهداف پرورشی برقرار کرد.
    مواد و روش ها
    30 نمونه از افراد جمعیت زالوی طبی از سه آب بند در شهرستان گنبدکاووس در ماه های اردیبهشت، تیر و آبان جمع آوری شدند. طول، عرض و وزن بدن، قطر کیسه بیضه، نسبت قطر کیسه بیضه به قطر بدن و تعداد خوشه های اسپرمی برای هر نمونه به دست آمد. 20 نمونه از زالو ها برای مطالعه اثر گرسنگی بر کیسه بیضه، به مدت 120 روز گرسنه ماندند. داده ها توسط آنالیز واریانسANOVA)) و نرم افزار SPSS16 تحلیل شدند.
    نتایج
    در اردیبهشت، طول، عرض و وزن بدن، قطر کیسه بیضه، نسبت قطر کیسه بیضه به قطر بدن و تعداد خوشه های اسپرمی کاهش معنی داری در مقایسه با نمونه های تیر و آبان نشان دادند (P<0.05). خوشه های اسپرمی بالغ در تیر و آبان، در نمونه های با وزن بیش از سه گرم، طول بیش از 3/10 و قطر بیش از 79/0 سانتی متر مشاهده شد. در زالوهای گرسنه مانده تمامی صفات، به جز طول و نسبت قطر کیسه بیضه به قطر بدن، به صورت معنی داری کاهش یافتند (P<0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که ساختار کیسه بیضه و خوشه های اسپرمی آن می تواند در زالوی طبی با وزن و قطر و نه طول بدن ارتباط مستقیمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: زالوی طبی، تولید مثل، بلوغ اسپرمی، بیضه
  • مجید رجبی *، کاظم پریور، محمد نبیونی، پریچهر یغمایی صفحات 435-443
    هدف
    کورکومین یک رنگیزه زرد است که از زردچوبه به دست می آید. دارای خواص ضد سرطانی وآنتی اکسیدانی می باشد و احتمال می رود که نقش به سزایی در جلوگیری از بیماری های تحلیل برنده مغز ایفا کند. اما تاکنون اثرات آن بر روی سیستم عصبی در دوران جنینی به خوبی مطالعه نشده است. در این مطالعه اثر کورکومین بر سلول های پروژنیتور عصبی (NPC) کورتکس جنین رت درشرایط محیط کشت (in vitro) بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    کورتکس جنین های 5/15 روزه رت نژاد ویستار در شرایط استریل جدا شده و به روش آنزیمی به سوسپانسیون سلولی تبدیل شدند. سوسپانسیون سلولی در محیط کشت DMEM/F12 و N2 و1 درصد آنتی بیوتیک و میتوژن ها (EGF10ng/ml و20ng/ml FGF-b) کشت داده شد و سلول ها با غلظت های متفاوت کورکومین (1/0، 5/0، 1 میکرومولار) مورد تیمار قرار گرفتند. بقای سلولی با تست MTT سنجیده شد و بررسی های ایمونوسیتوشیمیایی با استفاده از نشانگرآستروسیتی (GFAP) صورت گرفت. داده ها، با روش ANOVA یک طرفه و سنجش Tukey′s post hoc مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    این بررسی نشان داد که تیمار NPC های کورتکس جنین رت با غلظت های مختلف کورکومین به ویژه غلظت 5/0 میکرومولار اثرات معنی داری بر تکثیر و تمایز این سلول به آستروسیت ها دارد.
    نتیجه گیری
    کورکومین اثرات دوگانه بر کشت NPC ها دارد: غلظت های پایین آن تکثیر وتمایز NPC ها را تحریک می کند در حالی که غلظت های بالای کورکومین سمی است. NPC در طی تکوین جنینی به نورون ها و سلول های گلیال تمایز می یابند که مهم ترین آنها آستروسیت ها هستند.
    کلیدواژگان: آستروسیت، سلول های نوروپروژنیتور، کورکومین
  • عبدالحسین شیروی * صفحات 445-450
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین ناهنجاری های ماکروسکوپی ایجاد شده توسط داروی گاباپنتین در زمان لانه گزینی و اندام سازی جنین طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 40 موش ماده نژاد NMRI استفاده شد. موش های ماده باردار در 4 گروه 10 تایی، شامل سه گروه تجربی (I، II، III) و یک گروه شاهد (دریافت کننده سرم فیزویوژی) دسته بندی شدند. سه گروه تجربی به ترتیب مقادیر 15، 30 و 45 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز از داروی گاباپنتین را از روز شش و نیم (GD6/5) لغایت روز چهارده و نیم (GD14/5) دوره بارداری به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت نمودند. موش ها در روز 5/18 حاملگی تشریح شده و جنین های آنها از نظر ناهنجاری های ماکروسکوپی توسط استریومیکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت. وزن و قد جنین ها بر اساس طول سری-دمی اندازه گیری و ثبت گردید. اطلاعات با استفاده از آزمون T-test، Tukey و ANOVA به کمک نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
    نتایج
    در هر سه گروه تجربی (I،II، III) میانگین وزن و طول سری-دمی در سه گروه تجربی به صورت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافته بود (001/0>P). همچنین افزایش معنی دار در میزان بروز ناهنجاری هایی مانند جذب جنینی، خونریزی در اندام های مختلف و تیروئید فولیکولار در مقایسه با شاهد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    داروی گاباپنتین در موش در طی مراحل ارگانوژنز سبب جذب جنین، کاهش وزن و طول سری-دمی رویان می شود. همچنین ناهنجاری هایی مانند هموراژی و تیروئید فولیکولار را نیز در دوره جنینی القا می نماید.
    کلیدواژگان: تیروئید فولیکولار، گاباپنتین، موش، ناهنجاری زایی، هموراژی
|
  • Pages 361-370
    Aim
    The aim of this research was to evaluate viability as well as morphological and biochemical featears of apoptosis in human sperm treated with sodium arseinte.
    Material And Methods
    Human sperm samples were exposed with different concentration of sodium arsenite (0، 0. 1، 20 and 100 µM) for 0، 60، 120 and 180 minutes. Sperm viability was done using MTT assay and sperm DNA integrity was investigated by acridine orange staining. Morphological feature of apoptosis in sperm nucleus was studied using Hoechst and Diff-Quick staining، whereas biochemical feature of apoptosis was studied by TUNEL method. Statistical analysis was carried out by one-way ANOVA and repeated measure.
    Results
    MTT assay showed a significant interaction between sodium arsenite concentration and time on the decrease sperm viability. In addition، after 180 minutes، the viability of sperm treated with sodium arsenite was significantly decreased compared to control. However، this pollutant had no effect on DNA integrity as well as morphological and biochemical features of apoptosis in the sperm nucleus.
    Conclusion
    Sodium arsenite caused a significant decrease in human sperm viability and this effect was not due to the damage of sperm nucleus and DNA.
    Keywords: Human sperm, Apoptosis, DNA integrity, Sodium arsenite, Sperm viability
  • Pages 371-379
    Aim
    Cisplatin is one of the most successful drugs to fight many cancers، but its nephrotoxicity limits its administration. The aim of this study is investigation of the effect of human mesenchymal stem cells secretory factors on Cisplatin-induced acute renal failure in rats.
    Material And Methods
    In this study، male wistar rats were used. Animals were randomly divided into four groups and six animals were in each group. One group was considered as control which this group received no injections. Other three groups were treated with intraperitoneal 5 mg/kg Cisplatin once at the beginning of the experiment. Then one of these three groups was injected with conditioned medium of human mesenchymal stem cells and other groups were injected with medium without secretory factors intraperitoneally for three consecutive days. After five days Cisplatin injection، kidney and blood samples from all of examined animals were collected for histological and biochemical studies.
    Result
    Results showed significant decrease in the kidney injury level، blood serum BUN and creatinine amount. Also Also body weight increasing significantly was observed in conditioned medium of human mesenchymal stem cells receiver group in comparison with treated Cisplatin and non secretory factors receiver groups.
    Conclusion
    Results of this research suggest that human mesenchymal stem cells secretory factors can be affect against Cisplatin-induced nephrotoxicity.
    Keywords: Cisplatin, Acute renal failure, Secretory factors
  • Pages 381-388
    Aim
    The aims of this study were subcloning of Dj-1 (PARK7) gene to lentiviral transfer vector، recombinant lentiviruses production and target cells infection with these viruses.
    Material And Methods
    DJ1 gene obtained from pcDNA-DJ1 vector using restriction enzymes EcoR1 and Xho1. Lentiviral transfer vector was coincidental digested using EcoR1 and Sall enzymes. DJ-1 gene was interred into the lentiviral transfer and upstream of Jred gene using T4-DNA ligase. As DJ1-IRES-Jred sequence was placed in downstream and control of CMV promoter. To production of recombinant lentivruses، the made vector is coincidental transferred into the HEK-293T (Human Embryonic Kidney) cells with two packaging and envelope lentiviral vectors. Produced virus was used for target cells infection.
    Results
    For integrity of subcloning، enzymatic tests and PCR were used. Fluorescent microscopy also used to show expression of Jred reporter gene that showed the success of our gene transferring. Then RT-PCR was done for showing overexpression of DJ1 gene in transduced cells compare with normal cells.
    Conclusion
    This study show the lentiviral vectors success in gene transferring to eukaryotic cells and clear that this vectors can be used in treatment of nervous system diseases.
    Keywords: Cloning, DJ1, lentivirus
  • Pages 389-396
    Aim
    Vitamin D has an important role in treatment and prevention of metabolic syndrome which may enhance the benefits of sportive training. The purpose of this study was to determine the effects of 8 weeks of aerobic training with and without vitamin D supplementation on metabolic syndrome parameters in sedentary women.
    Material And Methods
    In this semi-experimental study with pretest–post designs، thirty obese middle-age women (aged 44. 25±5. 4 y) were randomly assigned to aerobic training only (RG)، vitamin D supplementation (50000IU/w) plus aerobic training (VR) and control (non-exercising=CG) groups. Aerobic training program was performed 50-60 min/d، 3d/wk، for 2 months. Serum levels of 25-hydroxyvitamin D، body composition and metabolic parameters were assessed before and after the training period.
    Results
    Vitamin D supplementation increased serum 25-hydroxyvitamin D levels significantly (P<0. 05). Aerobic training caused significant improvement in body weight، waist circumference، HDL-cholesterol، blood glucose and insulin resistance index (P<0. 05). Vitamin D supplementation in conjunction with aerobic training lead to greater improvement in adiposity indices، HDL-cholesterol، LDL-cholesterol، total cholesterol، triglyceride، blood glucose and insulin resistance index (P<0. 05).
    Conclusion
    These results suggest that aerobic training is a safe and effective for improving cardiometabolic health in middle-age women. Also vitamin D combination can enhance some of the beneficial effects of training over a two-month period.
    Keywords: Exercise, Metabolic syndrome, Vitamin D, Women
  • Pages 397-405
    Aim
    Since applied and molecular studies are increasing in Ranunculaceae، the study and understanding of the flower development in the family is necessary. In this research ovule developmental stages in Adonis flammea were studied.
    Material And Methods
    The young flowers and buds were sampled in different developmental stages، fixed in FAA70 and kept in 70% ethanol. Samples were embedded in paraffin after dehydration and sliced using microtome. Staining was carried out with PAS and Hematoxylin. Prepared slides of different developmental stages were studied using light microscope and are photographed.
    Results
    Results showed that ova in A. flammea are anatropous، bitegumic and crassinucellate. Micropylar channel was constructed with inner integument. Megasporocyte produces both linear and nonlinear arrangement of tetrads after meiosis. Embryo sac development follows to the Polygonum type. Antipodal cells are persistent that degenerate at the cellular endosperm stage. Cytoplasmic connections of embryonic sac cells، degeneration of some ova، consciously abortion of ovules and embryo were also observed.
    Conclusion
    The patterns of ovule and embryo sac development are accordance with the Angiosperms and Polygonum type. But antipodal cells persistence، nucellar cap formation، cytoplasmic connections between embryo sac cells، fertilization failure and embryotocia in some ova are characters of the studied species that can due to genetical or environmental factors.
    Keywords: Ovule, Embryo sac, Megagametophyte, Adonis flammea, Ranunculaceae
  • Pages 407-414
    Aim
    In this study، the teratogenic effects of Gentamicin on newborn spermatic cords of rabbits whose mothers received this medication during pregnancy is investigated.
    Material And Methods
    The experimental study was done on forty rabbits 6-month old that were divided into 4 groups of 10 (8 females and 2 males) and polygamously impregnated. 1. 7/mg/kg dosage Gentamicin injections were done in gluteal muscles of pregnanted rabbits in the following groups: 1. control (did not receive any medication)، 2. predifferentiation (from 1th to 8th pregnancy days)، 3. embryogenic period (from 9th to 16th) and 4. fetal period (from 20th to 27th) for 8 days. After birth، three days old male newborns testes were dissected. Samples were stained using H&E method and light microscopy studies were done.
    Results
    Gentamicin injection to pregnant mother before embryonic differentiation was caused canalization of spermatic cords and their conversion to seminiferous tubules in newborn. Also embryonic stage injection increased seminiferous tubules diameter، but was not observed any changes in newborn whose mother had received medication in embryonic Predifferentiation.
    Conclusion
    Results showed that using Gentamicin for pregnancy infection treatment especially before differentiation and embryonic stages were effective on rabbit newborn spermatic cords morphogenesis and caused early maturation.
    Keywords: Gentamicin, Pregnancy, Spermatic cords, Rabbit
  • Pages 415-423
    Aim
    The main goal was to evaluate the impact of different incubation time intervals on human sperm DNA status using terminal deoxyribonucleotidyl transferase–mediated dUTP nick-end labeling (TUNEL) test.
    Material And Methods
    This prospective study involved 21 normozoospermic specimens. After direct swim-up، sperm cells were incubated at 37°C and DNA damage was evaluated at different time intervals (0، 1، 2 and 3 h). After slide fixation with methanol 100% for 4 minutes and rinse in phosphate-buffered solution (PBS)، TUNEL was added to each slide and incubated for 60 minute in dark. Eosin-Nigrosin and Papanicolaou staining protocols were applied in order to assess sperm viability and morphology، respectively.
    Results
    Sperm viability and normal morphology was improved after sperm processing (100%، 72. 3% respectively، p<0. 0001). The rate of DNA damage was significantly higher after 2h compared to 0h (9. 19±0. 8% Vs 4. 9±0. 9%، respectively، p=0. 008). Also there was significant difference in abnormal sperm DNA between 3h and 1h (10. 95±0. 7% Vs 7. 1±1%، respectively، p=0. 020).
    Conclusion
    Incubation of prepared normozoospermic samples at 37°C more than 2 h may be associated with sperm DNA fragmentation. Therefore، it seems that incubation of human spermatozoa at 37°C should be limited up to 2h prior to use in ART clinics.
    Keywords: Spermatozoa, DNA fragmentation, TUNEL
  • Pages 425-434
    Aim
    The aim of this project is finding a relationship between body characters of Hirudo orientalis with testis sac and spermatic follicles structure in order to find a relationship between these characters and sexual maturity، regarding farming goals.
    Material And Methods
    30 individuals of H. orientalis were collected From 3 ponds located in Gonbad-é-Kavous city in May، July and November. Body length، width and weight، Testis sac diameter، testis sac diameter to body diameter ratio and spermatic follicle numbers obtained for each sample. For understanding starvation effect on testis sac، 20 individuals of collected leeches were starved for 120 days. Data were analyzed using ANOVA test and SPSS 16 software.
    Results
    Body length، width and weight، testis sac diameter، testis sac diameter to body diameter ratio and spermatic follicle numbers showed significantly reduction in May comparing with July and November (P<0. 05). Mature spermatic follicles were observed in samples with more than 3 gr weight، >10. 3 cm length and >0. 79 cm diameter in July and November. All of studied characters were reduced with the exception of body length and testis sac diameter to body diameter ratio in starved samples (P<0. 05).
    Conclusion
    This study showed that testis sac structure and spermatic follicle numbers can directly related to body weight and diameter in H. orientalis but not to body length.
    Keywords: Leeches, Reproduction, Sperm maturation, Testis
  • Pages 435-443
    Aim
    Curcumin، a yellow pigment obtained from turmeric (Curcumina longa). It is a dietary polyphenol that has been reported to possess anticancer، anti-inflammatory، and antioxidant properties. Curcumin is potent radical scavenger and has key role in cell death prevention and because of its antioxidant ability، curcumin has possible role in protection against neurodegenerative diseases. In this study we evaluate the effects of curcumin on rat embryonic neuroprogenitor cells viability and proliferation.
    Material And Methods
    In this study brain cortex of 15. 5 day old embryos of Wistar rat dissected out and enzymaticaly dissociated to form single cell suspension. Cell suspension seeded in DMEM/F12 medium supplemented with N2، 1% antibiotic and mitogenes (10 ng. ml-1EGF and 20 ng. ml-1 b-FGF). Cells were treated with different concentrations of curcumin (0. 1، 0. 5، and 1μM). Cell viability was evaluated with MTT assay and immunocytochemical analysis was performed to evaluate astrocytic marker (GFAP). The data were analyzed with One-way ANOVA with Tukey’s post hoc test.
    Results
    curcumin (0. 5 μM) enhanced astrocytes neurite size (p<0. 001) and also has significante effects on neuroprogenitor cells differentiation in culture media.
    Conclusion
    Data suggest that curcumin enhanced neuroprogenitor cells viability، growth and promoted differentiation of these cells in to astrocytes.
    Keywords: Astrocytes, Curcumin, Neuroprogenitor cells
  • Pages 445-450
    Aim
    The aim of study was designed to determine the created macroscopic abnormalities by Gabapentin during of implantation and organogenesis of fetus.
    Material And Methods
    In this experimental study forty female mice (NMRI type) were used. Female pregnant mice were divided in four groups (each one 10) consist of three experimental groups (I، II، III) and one control (received normal saline). Three experimental groups received 15، 30 and 45 mg/kg/day of Gabapentin respectively by intraperitoneally (ip) injection from day 6. 5 (GD6. 5) to day 14. 5 (GD14. 5) of pregnancy. Animals were dissected in 18. 5 day of pregnancy and their embryos were studied using stereomicroscope from the macroscopical abnormalities. Embryos weight and length were measured and recoded based on CR length. Data were analyzed by T-test، Tukey test and ANOVA using SPSS software.
    Results
    In all three experimental groups (I، II، III) was observed a significant reduction in comparison with control in body weight and CR length (P<0. 001). Also significant increasing was observed in abnormalities appearance such as fetal absorption، organs bleeding and follicular thyroid in comparison with control.
    Conclusion
    Gabapentin drug is caused fetal absorption، weight and CR length reduction in mice embryo during organogenesis. Also it induces some abnormalities such as hemorrhage and follicular thyroid in embryonic period.
    Keywords: Follicular thyroid, Gabapentin, Mice, Teratogenic, Hemorrhage