فهرست مطالب

سلول و بافت - سال پنجم شماره 1 (بهار 1393)

مجله سلول و بافت
سال پنجم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم نعمت اللهی، مجید مهدیه، مجتبی یزدانی، محمدرضا امیرجانی صفحات 1-9
    هدف
    در این پژوهش اثر سمیت کلرید آلومینیوم (AlCl3) بر القا آپوپتوزیس درسوسپانسیون سلولی دو رقم برنج (Oryza sativa) خزر و طارم مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه سلول های سوسپانسیون سلولی از دو رقم خزر و طارم به مدت 3 هفته در محیطMS Skoog) Murashig and) مایع کشت داده شدند. سپس سلول های دو رقم با غلظت های مختلف (0، 40، 80 و 120 میکرومولار) کلرید آلومینیوم به مدت 56 ساعت تیمار شدند. تغییرات بیوشیمیایی آپوپتوزیس DNA سلول ها توسط الکتروفورز ژل و تست تانل و تغییرات ریخت شناسی آپوپتوزیس سلول ها با رنگ آمیزی هوخست و پروپیدیوم یدید مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از الکتروفورز ژل و تست تانل، آسیب DNA و ایجاد قطعات 180 تا 200 جفت بازی را در دو رقم نشان دادند. همچنین نتایج حاصل از رنگ آمیزی هوخست و پروپیدیوم یدید تغییرات ریخت شناسی سلول ها شامل متراکم شدن هسته ها، تخریب غشا و چروکیدگی سیتوپلاسم را با افزایش غلظت به ویژه تحت غلظت 120 میکرومولار و در رقم طارم نشان دادند.
    نتیجه گیری
    سمیت AlCl3 باعث تخریب DNA و تغییرات ریخت شناسی سلول ها در دو رقم برنج به ویژه رقم طارم پس از 56 ساعت تیمار و با افزایش غلظت شد.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، آلومینیوم، برنج (Oryza sativa)، سمیت، کشت سلولی
  • هما محسنی کوچصفهانی، محمد نبیولی، نسیم اسلامی، خدیجه بهره بر، پریسا غیبی صفحات 11-22
    هدف
    در این مطالعه، اثر تمایزی مایع زجاجیه بر سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق شده از مغز استخوان، بافت چربی و مایع آمنیوتیک به سلول های شبه فیبر عدسی چشم مورد بررسی قرار گرفته است.
    موادو روش ها
    در این کار تجربی سلول های بنیادی از مغز استخوان ران و چربی از ناحیه کشاله ران موش های بالغ NMRI و مایع آمنیوتیک از جنین های 13 روزه موش های NMRI جدا شده و کشت داده شد. مزانشیمی بودن سلول ها با مارکرهای سطحیCD31 وCD90 به روش فلوسیتومتری بررسی شد. سپس سلول ها تحت القای زجاجیه چشم گاو به مدت 14 روز با درصدهای مختلف 10، 30،20،15، 40 و 50 قرار گرفتند. بیان مارکرهای آلفا کریستالین در نمونه های تجربی و کنترل با روش ایمونوسیتوشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    آنالیز فلوسایتومتری مارکرهای سطحی نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان و مایع آمنیوتیک و بافت چربی مارکر CD90را (به ترتیب 29/29 درصد، 57/0 درصد،82 درصد) بیان می کنند. به علاوه سلول بنیادی مزانشیمی از هر سه منبع مارکر CD31 (به ترتیب 44/3 درصد، 53/1 درصد، 1/0 درصد) بیان می کنند. بررسی های ایمونوسیتوشیمی نشان داد که غلظت40 درصد از مایع زجاجیه بر روی سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی و مایع آمنیوتیک و غلظت 15 درصد از مایع زجاجیه بر روی سلول های مغز استخوان نسبت به سایر غلظت ها اثر القایی بیشتری دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق شده از هر سه منبع در اثر عمل القایی مایع زجاجیه می توانند به سلول های فیبر عدسی چشم تمایز یابند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، زجاجیه، کریستالین
  • محمدرضا دینی ترکمانی، ناصر عباسپور، مراد جعفری، افسانه صمدی صفحات 23-30
    هدف
    در این تحقیق به منظور بهینه سازی شرایط رشد ریشه های موئین، ریزنمونه های حاصل از برگ، ریشه و هیپوکوتیل با با کتری آگروباکتریوم رایزوژنز تلقیح و سپس اثر چهار محیط کشت پایه موراشیک و اسکوگ مایع با ترکیبات و دمای متفاوت بر رشد ریشه های موئین به دست آمده مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    به منظور القای ریشه های موئین از دو سویه A13 و 9534 باکتری آگروباکتریوم به دو روش اسپری و دیسک برگی استفاده شد. برای تایید تراریخت بودن ریشه ها و عدم آلودگی، واکنش PCR برای تکثیر اختصاصی ژن rol-B و virD انجام شد. ریشه های موئین به دست آمده در محیط های کشت پایه موراشیک و اسکوگ تحت تیمار های مختلف در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار کشت شده و وزن خشک ریشه ها بعد از گذشت دو ماه اندازه گیری شد.
    نتایج
    بعد از 8 روز ریشه های موئین در ریزنمونه های ریشه، هیپوکوتیل و برگ گیاهچه ها مشاهده شد. بیشترین درصد تراریختی ریزنمونه ها مربوط به برگ بود. نتایج به دست آمده نشان داد که بیشترین میزان وزن خشک ریشه های موئین (19/0 گرم) مربوط به محیط کشت پایه موراشیک و اسکوگ مایع با 3 درصد ساکارز در دمای 35 درجه سانتی گراد و کمترین رشد (05/0 گرم) مربوط به محیط کشت MS پایه غنی شده با 2/0 گرم بر لیتر هورمون اکسین بود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج نشان داد که نوع ترکیبات محیط کشت و دما نقش مهمی در افزایش زیست توده کلی ریشه موئین دارند.
    کلیدواژگان: اگروباکتریوم رایزوژنز، ریزنمونه، سنبل الطیب، محیط کشت
  • محمد نبیونی، زهرا صفایی نژاد صفحات 31-37
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر این است که نشان داده شود که انسداد جریان CSF در رت هیدروسفال نژاد تگزاس (H-Tx) و در نتیجه تغییر در محتوی پروتئینی آن می تواند موجب تکوین غیر طبیعی کورتکس گردد.
    مواد و روش ها
    سلول های کورتکس از جنین های رت نژاد ویستار 18 و 21 روزه استخراج و به مدت 24 ساعت در محیط کشت نوروبازال کشت شدند. سلول ها در دو گروه تجربی قرار گرفتند و با غلظت های مختلف CSF حرارت دیده و حرارت ندیده که از جنین های 20 و 21 روزه جمع آوری شده بودند کشت شدند. پس از طی 48 ساعت، سلول ها از نظر مورفولوژیکی و میزان تکثیر بررسی شدند.
    نتایج
    CSF هیدروسفال جنینی مهارکننده تکثیر پروژنیتورهای کورتکس نرمال استخراج شده از جنین رت بود. این اثر CSF با حرارت از بین رفت.
    نتیجه گیری
    CSF محتوی فاکتورهای مهمی است که قادر به تحریک تکثیر و تمایز سلولی است و احتمالا برخی از این فاکتورها پروتئین می باشند و به نظر می رسد که اختلال در جریان CSF و تغییر در ترکیب آن می تواند موجب ایجاد نقایصی در کورتکس مغز در مبتلایان به هیدرو سفالی گردد.
    کلیدواژگان: رت، هیدروسفالی، سلول های پروژنیتور عصبی، مایع مغزی، نخاعی
  • اعظم عابدی کوشالشاهی، مهناز آذرنیا، منصور جمالی، فریبرز معیر صفحات 39-52
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر فاکتورهای ترشحی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی بر آسیب حاد کلیوی ناشی از جنتامایسین در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق ابتدا آزمایشی جهت دستیابی به مدل حیوانی استاندارد طراحی شد. سپس حیوانات به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. یک گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد که هیچ تزریقی در حیوانات این گروه صورت نگرفت، سه گروه دیگر جنتامایسین را به صورت داخل صفاقی با دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم درشش روز متوالی دریافت کردند. سپس به یکی از این سه گروه محیط کشت رویی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی و به گروه دیگر محیط کشت فاقد فاکتورهای ترشحی به صورت داخل صفاقی و به مدت سه روز متوالی تزریق شد. در نهایت در روز های سوم، پنجم و هشتم بعد از تزریق جنتامایسین، نمونه های کلیه و خون حیوانات جمع آوری و مورد بررسی های بافت شناسی و بیوشیمیایی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج گرچه به جز در موردی خاص، هیچ کاهش معنی داری در میزان بیومارکرهای خونی حیوانات در گروه دریافت کننده محیط کشت رویی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی نسبت به دو گروه دیگر نشان نداد. اما بهبودی آسیب بافتی در تعدادی از روزهای مورد بررسی مشاهده شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می کند که فاکتورهای ترشحی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی می توانند در برابر آسیب بافتی ناشی ازجنتامایسین اثر محافظتی داشته باشند.
    کلیدواژگان: آسیب حاد کلیوی، جنتامایسین، فاکتورهای ترشحی
  • نرگس نجفی، مهران عربی، حمیرا جعفرزاده صفحات 53-61
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره ژل گیاه آلوئه ورا بر برخی روندهای مولکولی در فرآیند ترمیم پوست آسیب دیده موش به انجام رسیده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی36 سر موش نر سوری Balb/c استفاده گردیدند. موش ها به سه گروه کنترل منفی (پوست سالم)، کنترل کاذب (شم، زخم با تیمار سرم فیزیولوژیک) و تجربی (زخم با تیمار عصاره ژل آلوئه ورا) تقسیم گردید. بر روی پشت موش ها دو زخم یکسان با برداشت کامل پوست ایجاد گردید. در گروه تجربی، روزانه یک بار مقدار 2 گرم از ژل آلوئه ورا به صورت یک لایه نازک بر روی سطح زخم ها (بدون بانداژ) به مدت 16 روز قرار داده شد. پس از روزهای هشتم و شانزدهم از ایجاد زخم، جهت بررسی میزان بیان ژن رسپتور فاکتور رشد اپیدرمی (EGF) و نیز محتوی پراکسیداسیون لیپیدی (LPO)، به ترتیب از پوست و سرم خون موش ها نمونه برداری شد و از روش آماریRepeated measures ANOVA با سطح معنی داری 05/0>p استفاده گردید.
    نتایج
    عصاره ژل آلوئه ورا سبب افزایش بیان ژن رسپتورEGF در زخم پوستی گردید. درصد بهبودی زخم های گروه تجربی افزایش معنی داری را نسبت به گروه شم نشان داد. تیمار با آلوئه ورا به طور معنی داری موجب کاهش محصول نهایی پراکسیداسیون لیپیدها در سرم خون موش ها گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره ژل آلوئه ورا قادر به القا بیان ژن رسپتورEGF در پوست آسیب دیده موش ها شده و قادر به ایفای یک نقش محوری در فرآیند ترمیم زخم می باشد.
    کلیدواژگان: عصاره ژل آلوئه ورا، ترمیم زخم، ژن رسپتورEGF، پراکسیداسیون لیپیدها
  • عباس قاسمی، رحیم عبدی، عبدالمجید دورقی، عبدالعلی موحدی نیا، آذر صیدی صفحات 63-69
    هدف
    هپاتوپانکراس یک ارگان حیاتی در طول دوره زندگی میگو دستخوش تغییراتی می گردد که در ساختار بافت شناسی آن تاثیر مستقیم و مشهود می گذارد. با توجه به اینکه مطالعه ای در این خصوص انجام نگرفته است بنابراین تحقیق حاضر بر این اساس انجام پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 50 قطعه میگوی وانامی بالغ سالم از هر دو جنس از مزارع پرورشی با طول متوسط 1±12 سانتی متر و وزن متوسط 5/. ±18گرم صید گردیدند. پس آداپته کردن آن ها با شرایط آزمایشگاه، نمونه ها به صورت تصادفی در دو آکواریوم با شرایط مشابه نگه داری سپس یک گروه به مدت 5 روز گرسنه و گروه کنترل در طی این مدت تغذیه شدند. پس از آن 20 نمونه از هرگروه صید و در محلول دیویدسون تثبیت گردیدند. پس از تشریح و خارج نمودن هپاتوپانکراس مراحل استاندارد و معمول پاساژ بافتی انجام در نهایت برش ها با روش معمول رنگ آمیزی و در نهایت زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    بر اساس نتایج در بررسی میکروسکوپی انواع سلول های،B، R EوM تشخیص داده شدند. تعداد سلول ها، اندازه توبول ها و وزن هپاتوپانکراس درنمونه های سیر و گرسنه اندازه گیری و مطالعه آماری روی آن ها انجام گرفت. بر این اساس نتایج حاکی از کاهش تعداد و مساحت توبول های هپاتوپانکراس بوده که به ویژه در سلول های جذبی- ذخیره ای نسبت به سایر سلول ها مشهود بوده است.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده، وزن و مساحت هپاتوپانکراس، اندازه سلول ها و توبول ها در نمونه های گرسنه درمقایسه با نمونه های سیر اختلاف معنی داری را نشان دادند.
    کلیدواژگان: مورفولوژی، میگوی سفید، هپاتوپانکراس، گرسنگی
  • رزگار رهبری، محمد ماذنی، محمدقاسم گل محمدی، محسن سقا صفحات 71-77
    هدف
    سومایتها توده های اپیتلیالی از سلولهای مزودرمی هستند که به اسکلروتوم و درمومیوتوم تمایز مییابند و نوتوکورد یا مزودرم محوری در تمایز سلولهای سومایتی به اسکلروتوم نقش دارد. هدف از این مطالعه بررسی نقش نوتوکورد در تمایز اسکلروتومی سومایتها در محیط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، پس از جدا سازی سومایت ها و نوتوکورد از جنین جوجه و قرار دادن نوتوکورد ها در قطرات آلژینات، آنها با سومایتها به مدت شش روز در محیط آزمایشگاهی همکشتی داده شدند. در گروه بدون هم کشتی نیز سومایتها بدون حضور نوتوکورد کشت داده شدند. سومایت های تازه جدا شده وکشت داده نشده نیز بهعنوان سومایتهای روز صفر در نظر گرفته شدند. در نهایت مورفولوژی سلولهای سومایتی کشت داده شده با میکروسکوپ اینورت مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس با روش RT-PCR بیان ژنهای تمایزی اسکلروتومی و درمومیوتومی در سلولهای سومایتی کشت داده شده بررسی شد.
    نتایج
    در مقایسه با گروه کنترل، سلولهای سومایتی به دنبال هم کشتی با نوتوکورد پتانسیل تمایز بهتری داشتند و مورفولوژی سلولهای مزانشیمی با زوائد متعدد و باریک را نشان دادند. پروفایل بیان ژنی نیز حاکی از بیان ژنهای Pax1 و BMP4 و بیان ضعیف MyoD در سلولهای سومایتی به دنبال هم کشتی با نوتوکورد بود که از ویژگی های تمایز به سلولهای اسکلروتومی محسوب میشود.
    نتیجه گیری
    نوتوکورد رویانی در محیط آزمایشگاهی بهدنبال افزایش بیان ژنهای دخیل در تمایز اسکلروتوم سبب القای این تمایز در سومایتها میگردد.
    کلیدواژگان: جنین جوجه، سومایت، همکشت، نوتوکورد
  • مهدی خدایی مطلق صفحات 79-88
    هدف
    در این پژوهش خواص ضد باکتریایی اسانس 2 گیاه رزماری و سیر بر روی باکتری های استافیلوکوکوس آرئوس، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس آگالاکتیه در درصد غلظت های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    اسانس ها از گروه گیاهان دارویی و معطر دانشگاه اراک تهیه گردید. با غلظت های 10، 30 و 50 درصد از اسانس های سیر و رزماری خاصیت ضد باکتریایی به روش انتشار در آگار به کمک دیسک بررسی شد. حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت کشندگی نیز با استفاده از درصد غلظت های مختلف اسانس ها تعیین شد. برای تعیین فعالیت ضد باکتریایی آنتی بیوتیک های پنی سیلین، باسیتراسین و اریترومایسین از دیسک های آماده که آغشته با این آنتی بیوتیک ها بودند بر روی محیط کشت باکتری ها استفاده شد.
    نتایج
    تمام غلظت های این اسانس ها (10، 30 و 50 درصد) دارای اثر ضد میکروبی بودند و تاثیر اسانس ها با کم شدن غلظت آن ها در دیسک کم شد. حداقل غلظت مهاری و کشندگی بین دو اسانس سیر و رزماری تفاوت چشمگیری وجود نداشت. همچنین مقایسه میانگین هاله عدم رشد بین آنتی بیوتیک های مورد بررسی (پنی سیلین، باسیتراسین و استرپتومایسین) و اسانس ها در غلظت 10 درصد نشان داد بین آنتی بیوتیک ها و اسانس ها تفاوت معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اسانس های سیر و رزماری با توجه به دارا بودن اثرات آنتی باکتریایی بر علیه باکتری های اصلی مولد ورم پستان می توانند کاندیداهای مناسبی به منظور جایگزین آنتی بیوتیک ها در درمان ورم پستان در گاو باشند.
    کلیدواژگان: باکتری ورم پستان، اسانس، رزماری، سیر
  • طیبه رمضانی، جواد بهارآرا صفحات 89-100
    آنزیوژنز در بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک از جمله رشد تومور دخالت دارد. بنابراین رگ زایی درمانی می تواند روش کارآمدی برای درمان سرطان محسوب گردد. بدین منظور شناسایی جنبه های مختلف آنزیوژنز در تومور بسیار مهم است. تکوین رگ های عمل کردی در درون تومورها برای رشد آن ضروری است، رگ زایی در تومور با میانجی گری مولکول های مختلف القا می شود. تعادل بین عوامل پیش برنده و مهار کننده رگ زایی این فرآیند را به شدت کنترل می کند، این واقعیت منجر به طراحی عوامل درمانی بر علیه رگ زایی در تومور شده است. اخیرا مهار کننده های رگ زایی به صورت درون زاد (همچون اینترلوکین-8) و برون زاد (نظیر Avastin) طبقه بندی شده اند. این عوامل با تشکیل رگ ها به صورت نرمال در بسیاری از فرآیندهای پاتولوژیک تداخل می کنند. علاوه بر آن مشخص شده است که درمان تومور به وسیله ترکیبی از عوامل ضد رگ زایی و ضد سرطانی می تواند از کاربرد هر یک به تنهایی موثرتر باشد. همچنین به علت عدم موتاژنیک بودن سلول های اندوتلیالی طبیعی امکان مقاوم شدن این سلول ها به عوامل ضد رگ زایی بسیار اندک است و از آن جایی که رشد و پیشرفت تومور وابسته به تکوین عروق خونی در آن است بنابراین مهار رگ زایی روش مناسبی برای درمان تومور می باشد.
    کلیدواژگان: تکوین، تومور، رگ زایی
|
  • Pages 1-9
    Aim
    In this study the effect of AlCl3 toxicity on apoptosis in cells suspension of two rice cultivars Khazar, Tarom were investigated.
    Material And Methods
    In present research cells suspension of two rice cultivars (Khazar and Tarom) grew up in liquid Murashig and Skoog medium within a period of 3 weeks. Then cells were treated with different concentrations (0, 40, 80 and 120 µmolL-1) of AlCl3 for 56 hours. Biochemical changes of DNA by gel electrophoresis and TUNEL test and morphological changes by Hoechst and propidium iodide (PI) staining were investigated.
    Results
    Results of gel electrophoresis and TUNEL test showed DNA damage in these cultivars. Results of Hoechst and PI dying also showed morphological changes such as: condensation of nucleus, membrane damage and shrinkage of cytoplasm.
    Conclusion
    AlCl3 induced nuclear DNA damage and also morphological change in two cultivars of rice especially Tarom by increasing concentration after 56 hours of treats.
    Keywords: Apoptosis, Aluminium, Cell Culture, Rice (Oryza sativa), Toxicity
  • Pages 11-22
    Aim
    In this study the effect of vitreous humor on the mesenchymal stem cells (MSCs) derived from bone marrow, adipose tissue and amniotic fluid to lens like cells was investigated.
    Material And Methods
    Inthis experimental study collected stem cells from femurs bone marrow and inguinal fat pads of mature NMRI mice and amniotic fluid of 13 days embryos of NMRI mice were cultured. The mesenchymal character of these cells was proven by flow cytometry markers like CD90, CD31. This experiment took place for 14 days with different dosages 10, 15, 20, 30, 40, 50 % of bovine vitreous humor. Express of crystalline markers were detected by immunocytochemistry in experimental and control groups.
    Results
    The flow cytometeric analyses of surface markers were shown expression of CD90 by bone marrow and amniotic fluid stem cells and adipose tissue stem cells (29/29%, 0/57%, 82%, respectively). Moreover, mesenchymal stem cells from these 3 sources had expression of CD31 (3/44%, 1/53%, 0/1%, respectively). Immunocytochemistry results revealed that 40 % vitreous humor in culture media fluid more inducing effect on adipose and amniotic fluid mesenchymal stem cells and 15 % vitreous humor on bone marrow stem cells in order to differentiate.
    Conclusion
    According to the findings of this study, it can be concluded that MSCs derived from all sources can differentiate into lens fiber like cells by inducing effect of vitreous humor.
    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Vitreous Body, Crystalline
  • Pages 23-30
    Aim
    In this study, with the aim of optimizing hairy root growth conditions, leaf, hypocotyl and root explants were inoculated by strain ‘A13’ of Agrobacterium rhizogenes. Then effect of four basal MS liquid media was considered with different combinations and temperature on rate of hairy roots growth.
    Material And Methods
    In order to hairy root induction via spary and leaf disc methods, two strains of Agrobacterium rhizogenes (A13 and 9534) were used. For confirmation of transformation but not infection of hairy roots, PCR reaction was performed through specific amplification of rolB and virD genes. Obtained hairy roots in a basal liquid MS medium were cultured under different treatments in based on completely randomized design (CRD) with three replicates and dry weight of hairy roots was measured after two months.
    Results
    Hairy roots were observed in root, hypocotyl and leaf explants after 8 days. The highest percentage of transformation was found in leaf explants. The obtained results showed that the highest (0.19 gr) and the lowest(0.05 gr) rate of hairy root dry weight related to basal liquid MS medium containing 30 g/l sucrose in 35°C and basal MS liquid medium containing 0.2 gr ∕ l NAA hormone,respectively,.
    Conclusion
    The results indicate the main role of culture medium compounds and temperature in enhancing of hairy root biomass.
    Keywords: Agrobacterium rhizogense, Culture medium, explant, Valeriana officinalis
  • Pages 31-37
    Aim
    The aim of present study was to demonstrate that the obstruction of CSF flow in hydrocephalic Texas (HT-x) rat and the resulting changes in its protein components can cause abnormal cortical development.
    Material And Methods
    Cortical cells were taken from E18 and E21 Wistar fetuses and cultured for 24 hours in Neurobasal medium. Two groups of experiments were explored. These cells were treated with heated and non-heated CSF collected from E20 and E21fetuses. The cells were cultured for a further 48 hours.At the end of this time, proliferation assays and morphological analysis were performed
    Results
    Prenatal affected CSF had an inhibitory effect on the proliferation of normal primary fetal cortical cells. Heating the CSF removed this effect.
    Conclusion
    CSF contains important factors that can stimulate both proliferation and cell differentiation and that some of these are likely to be proteins. Disruption of CSF flow can cause the cortical deficiencies in patients with hydrocephalous.
    Keywords: Rat, Hydrocephalous, Neouroprogenitor cells, Cerebrospinal fluid
  • Pages 39-52
    Aim
    The aim of this study was to investigate the effect of secretory factors of human mesenchymal stem cells on gentamicin-induced acute kidney injury in rats.
    Material And Methods
    Firstly, an experiment was designed to achieve a standard animal model. Animals were randomly divided into four groups. One group was considered as control which received no injection. Three other groups were treated with intraperitoneal 100 mg/kg gentamicin for six consecutive days. Then one of the three groups was injucted with conditioned media of human mesenchymal stem cells and other group was injucted with medium without secretory factors intraperitoneally for three consecutive days. Finally, in the third, fifth and eighth days after gentamicin injection, kidney and blood samples from all animals were collected for histological and biochemical analysis.
    Result
    Results, except in the special case, showed no significant decrease in the amount of blood biomarkers of animals in the group receiving the condition media of human mesenchymal stem cells compared to two another groups. The improvement of tissue damage, however, has been observed in the number of days.
    Conclusions
    These findings suggest that secretory factors of human mesenchymal stem cells have aprotective effect against gentamicin-induced nephrotoxicity
    Keywords: Acute kidney injury, Gentamicin, Secretory factors
  • Pages 53-61
    Aim
    Present study was done to assess the effects of Av gel on some molecular aspects in wound healing process of mouse damaged skin.
    Material And Methods
    36 Male mice balb/c were used. Animals were divided into 3 groups; negative control (without wound), sham-operated (wound treated with physiological serum) and experimental (wound treated with Av gel extract). In each group, two equal full-thickness wounds were made on the mice back sides. Experimental group received daily a dose of Av gel extract on the top of wound sites (without bandage) for a period of 16 days. On 8th and 16th post wounding day, for the purpose of EGF receptor gene expression evaluation and lipid peroxidation (LPO), skin and blood serum sampling were done respectively and data were analyzed by Repeated measures ANOVA at significant level p<0.05
    Results
    Av gel extract treatments increased EGF receptor gene expression in the wound area. Wound healing percentage was also increased in experimental groups compared to sham group. It was also found that the amount of LPO end-product in blood sera was reduced to Av treated mice in the end of test.
    Conclusion
    Av gel extract can induce EGF receptor gene expression in mice damaged skin, and play a pivotal role in wound healing process.
    Keywords: Aloe vera gel extract, Wound healing, EGF receptor gene, Lipid peroxidation
  • Pages 63-69
    Aim
    Hepatopancreas as a vital organ whose function changes during life, effects clearly on histological structure. Since there is no study about this matter this study has been done.
    Material And Methods
    In this study fifty healthy mature vannamei with the average length of 12±1 cm and weight of 18 ± 0.5 gr were caught from breeding farms. After adaptation, shrimps were kept in two aquavarium with same condition while one group was kept hungry for 5 days and another group (control group) was fed during the same time. Then 20 hepatopancreas from each group were taken and held in Davidson solution fixative. The routine procedures of preparation of tissues were followed and the cutted paraffin blocks were stained, and studied under light microscope.
    Results
    Microscopic findings, revealed kinds of M, E, B and R cells. The number of cells, size of lobules and the weight of hepatopancreas in non-hungry and hungry samples were measured and examined with statistical analysis. Results showed reduce in number and area of hepatopancreas tubules especially in resorptive cells than to other cells.
    Conclusion
    According to the findings, weight and area of hepatopancreas, size of cells and tubules in two groups was significance with statistical analysis.
    Keywords: Morphology, White shrimp, Hepatopancreas, Starvation
  • Pages 71-77
    Aim
    The somites are epithelial blocks of mesodermal cells differentiating to sclerotome and dermomyotome and notochord or axial mesoderm plays a major role in somitic cell differentiation to sclerotome. This study was aimed to evaluate the role of the notochord in sclerotomal differentiation of the somites in vitro.
    Material And Methods
    In this experimental study, isolated notochords from chick embryo were encapsulated in alginate beads and co-cultured with somites for six days. In control group, the somites were cultured alone. Newly isolated and non-cultured somites were considered as somites on day 0. Eventually, morphology of cultured somitic cells was evaluated by inverted microscope and then RT-PCR method was used to analyze the sclerotomal and dermomyotomal gene expression profile.
    Results
    In comparison with control group, the somitic cells co-cultured with notochord had highly differentiation potential and showed mesenchymal morphology with numerous slender processes. Gene expression profile of co-cultured somitic cells indicated upregulation of Pax1 and BMP4 and downregulation of MyoD, presenting sclerotomal cell characteristics.
    Conclusion
    Embryonic notochord can induce in vitro sclerotomal differentiation in somites through upregulation of genes involving in this differentiation.
    Keywords: Chick embryo, Co, culture, Notochord, Somite
  • Pages 79-88
    Aim
    In this research, the antibacterial effects of essential oil of two medicinal plants, Allium sativum and Rosmarinus officinalis were studied on Staphylococcus agalactiae, S. aureu and Escherichia coli
    Material And Methods
    Essential oils were prepared from department of medical plants of Arak University. The antibacterial properties of the essences were investigated by disk diffusion method in different concentrations of the essences (10, 30 and 50%). MIC and MBC were determined by using different concentrations of essences. Antibacterial activity of Penicillin, Bacitracin and Erythromycin was determined with the discs that were impregnated with antibiotics.
    Results
    All concentrations of the essential oil (10, 30 and 50%) had antibacterial effect. Antibacterial effects decreased according to reduction of essential oil concentrations. There were no significant difference between Allium sativum and Rosmarinus officinalis in MIC and MBC. There were, however, significant differences among mean zones of inhibition found in essential oils and antibiotics (Penicillin, Bacitracin and Streptomycin) at 10% concentration.
    Conclusion
    According to antibacterial effect of Allium sativum and Rosmarinus officinalis essential oils on major bacterial mastitis pathogens in cow these plants has the potential to be evaluated as an alternative or adjunct to antibiotics to treat bovine mastitis.
    Keywords: Mastitis bacteria, essential oil, Rosmarinus officinalis, Allium sativum
  • Pages 89-100
    Angiogenesis is a necessary process in many physiological and pathological events such as tumor growth. Therefore angiogenesis therapy can be a strategy to cancer treatment. It is important to identify different aspects of tumor’s angiogenesis. Formation of functional vessels within tumors is essential for its growth and progression. The induction of new blood vessel growth by tumors is mediated through different molecules. A balance between pro-angiogenic and anti-angiogenic growth factors strictly control the process. This fact has led to design of therapeutic agents against tumor angiogenesis. Recently, endogenous (such as interleukin -8) and exogenous angiogenesis inhibitors (such as: Avastin) have been described. Furthermore because of the low mutagenic potential of endothelial cells, tumor’s vessel do not show resistance to the effects of many of these compounds. In addition, it is recognized that anti-angiogenesis and anti-cancer tumors can be more effective by combination of factors than the use of either alone. This article would review different aspects of angiogenesis in tumors. Since tumor growth is dependent on the development of blood vessels in the tumor, inhibition of angiogenesis maybe considered an appropriate treatment for cancer.
    Keywords: Angiogenesis, development, Tumor