فهرست مطالب

سلول و بافت - سال پنجم شماره 2 (تابستان 1393)

مجله سلول و بافت
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سالار درافشان، فاطمه پیکان حیرتی، ندا گیلاننژاد، نصرالله محبوبی صوفیانی صفحات 123-131
    هدف
    عروس ماهی اصفهانی، یکی از گونه های مهم با پراکنش وسیع در رودخانه زاینده رود است. با توجه به اینکه تاکنون مطالعه ای در خصوص ویژگی های خون شناسی این گونه صورت نگرفته است، در این مطالعه، برخی از این ویژگی ها در ایستگاه های مختلف رودخانه زاینده رود مورد مقایسه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 127 قطعه ماهی از 4 ایستگاه مختلف در طول رودخانه زاینده رود شامل ایستگاه های چشمه دیمه، خرسونک، چمگردان و پل صفائیه صید و پس از خون گیری از ساقه دمی با سرنگ هپارینه، ویژگی های مرسوم خون شناسی آن ها با استفاده از روش های استاندارد مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین تعداد گلبول قرمز، درصد هماتوکریت و میانگین هموگلوبین به ترتیب در گستره 02/3 تا 4/3 میلیون سلول در میکرولیتر، 28 تا 68/34 درصد و 14/9 تا 69/11 گرم در دسی لیتر بدون تفاوت معنی دار در بین ایستگاه های مختلف بود (05/0P>). با این وجود، افزایش معنی داری در شمارش کلی تعداد گلبول سفید در دو ایستگاه چمگردان و پل صفائیه (پایین دست) و تغییرات محسوسی در شمارش افتراقی آن ها و نیز فاکتورهای ثانویه خون شناسی خصوصا در ایستگاه چمگردان مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی دار در تعداد گلبول سفید و نسبت آن ها در ایستگاه های مختلف می تواند بیانگر حضور آلودگی های زیست محیطی خصوصا فلزات سنگین در ایستگاه چمگردان باشد.
    کلیدواژگان: شاخص خون شناسی، عروس ماهی اصفهانی، Petroleuciscus esfahani، زاینده رود
  • سارا انصاری، ماریه سقاییان جزی، سارا سلمانیان، سیدمحمود عرب نجفی صفحات 133-138
    هدف
    روش های متعددی برای وارد کردن مواد ژنتیکی خصوصا DNA به داخل سلول های حیوان به کار گرفته شده اند. روش وابسته به فسفات کلسیم روشی آسان و ارزان قیمت است با این حال این روش برای ترانسفکشن عده ای از سلول های حیوانی کارایی مناسبی ندارد. در این مطالعه تلاش بر این بود که بتوان کارایی ترانسفکشن با واسطه فسفات کلسیم را افزایش داد.
    مواد و روش ها
    دویست هزار سلول HEK293T در هر یک از خانه های ظروف 6 خانه ای که حاوی یک لامل پوشیده از پلی ال لیزین بود کاشته شده و تا رسیدن به تراکم 60 درصد در محیط مناسب رشد داده شدند. سلول ها سپس توسط یک روش استاندارد فسفات کلسیم در حضور یا عدم حضور فسفات کلروکین با پلاسمید رمز کننده پروتئین GFP (Green Fluorescence Protein) ترانسفکت شدند. سلول ها با میکروسکوپ فلورسانس مورد مشاهده قرار گرفته و میزان بیان GFP توسط نرم افزار Image J مورد اندازه گیری قرار گرفت.
    نتایج
    ما نشان می دهیم که فسفات کلروکین می تواند به میزان قابل ملاحظه ای ترانسفکشن سلول های HEK293T را با واسطه فسفات کلسیم افزایش دهد به طوری که در حضور این ماده تعداد سلول های ترانسفکت شده تا 8 برابر افزایش می یابد. فسفات کلروکین هیچ سمیتی برای سلول ها نداشت ولی افزایش کارایی ترانسفکشن این ماده در حضور گلیسرول و یا DMSO (Dimethyl sulphoxide) مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    ما فسفات کلروکین را به منظور افزایش کارایی ترانسفکشن توسط روش فسفات کلسیم توصیه می کنیم. به علاوه پیشنهاد می شود فسفات کلروکین به صورت تنها و در عدم حضور سایر محرک های ترانسفکشن مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فسفات کلروکین، ترانسفکشن، سلول هایHEK293T
  • عباس شاهدی، سید حسن افتخار واقفی، وحید شیبانی، رضا ملک پور افشار صفحات 139-147
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ASA (Acetyl salicylic acid) روی نورون های هرمی ناحیه CA1 هیپوکامپ و یادگیری فضایی موش های صحرایی متعاقب انسداد موقت شریان مغزی میانی بود.
    مواد و روش ها
    49 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به گروه های کنترل، شاهد، ایسکمی، حلال ASA و (80 و 40 20. میلی گرم بر کیلوگرم) ASA تقسیم شدند. ایسکمی موضعی مغزی با انسداد موقت شریان مغزی میانی به مدت 20 دقیقه القا شد. حیوانات گروه ASA، 30 دقیقه بعد از القای ایسکمی ASA را به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. 4 روز بعد از ایسکمی، حیوانات به مدت 4 روز در ماز آبی موریس با سکوی مخفی جهت بررسی یادگیری فضایی آموزش داده شدند. در انتهای تست رفتاری، حیوانات کشته و نورون های هرمی ناحیه CA1 هیپوکامپ با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند.
    نتایج
    با استفاده از ماز آبی موریس نشان داده شد که انسداد موقت شریان مغزی میانی سبب اختلال در یادگیری فضایی موش های صحرایی می شود و درمان با ASA نتوانست بهبودی در عمل کرد یادگیری فضایی ایجاد کند. اما درمان با ASA میزان تخریب نورونی در ناحیه CA1 را در مقایسه با گروه دریافت کننده حلال ASA به طور معنی داری کاهش داد (1 0/0P<).
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند که تزریق ASA، 30 دقیقه بعد از بروز سکته مغزی آسیب های نورونی متعاقب ایسکمی را در رت کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، هیپوکامپ، ماز آبی موریس، استیل سالیسیلیک اسید
  • هاتف قاسمی حمیدآبادی، مریم نظم بجنوردی، نورالله رضایی صفحات 147-155
    هدف
    اخیرا ماهیت پرتوانی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی (Spermatogonial Stem Cells، SSCs) در محیط کشت مورد توجه قرار گرفته است. هدف از تحقیق حاضر تولید سلولهای شبه بنیادی جنینی ES-like cells) (Embryonic Stem like cells، از SSCs و بررسی تغییرات مورفولوژیک و ژنتیکی در این سلول ها نسبت به سلول های بنیادی جنینی ESCs) (Embryonic stem cells، است.
    مواد و روش ها
    سلول های اسپرماتوگونی از بیضه موش نوزاد با استفاده از یک روش هضم مکانیکی و آنزیمی دو مرحله ای استخراج شده ودر محیط حاوی DMEM و FBS 15 درصد کشت داده شدند. به طوری که در پاساژ پنجم کلونی هایES-like cells حاصل شد. بیان ژن های اختصاصی اسپرماتوگونی Stra8،،DAZLPlzfو ژن های پرتوانی Nanog، SOX2، Klf4 به روش RT-PCR، فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و نشانگر پرتوانی Oct4 به روش ایمونوسیتوشیمی در سلول هایES-like cells بررسی و با سلول های ESCs مقایسه شد.
    نتایج
    ماهیتسلول های ES-like cells حاصله توسط معیارهای نظیر مورفولوژی، میزان بالای فعالیت آلکالین فسفاتاز و نشانگر پرتوانی Oct4 مورد تایید قرار گرفت. طی تبدیل سلول های اسپرماتوگونی به سلول های ES-like cells بیان ژن های اختصاصی نظیر Stra8،،DAZLPlzfکاهش و بیان ژن های پرتوانی نظیر Nanog، SOX2، Klf4 افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    کشت سلول های اسپرماتوگونی منجر به تولید کلونی های ES-like cellsمی شود این فرآیند همراه با تغییرات ژنتیکی گسترده ای در بیان ژن های اختصاصی اسپرماتوگونی و ژن های پرتوانی در سلول های ES-like cells می باشد. در مجموع سلول های اسپرماتوگونی می تواند دریچه ای به سمت دستیابی به سلول های پرتوان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، سلول های شبه بنیادی جنینی، سلول بنیادی جنینی، پرتوانی
  • سید محمد شریعت زاده، علی قاضی خانی شاد، مهدی خدایی مطلق، مجید مهدیه صفحات 157-163
    هدف
    ژن میوستاتین یا عامل 8 رشد و تمایز (GDF8) به عنوان عامل ایجاد کننده ماهیچه مضاعف شناخته شده است، که در آن مجموعه ای از جهش های غیرفعال کننده ژن رخ می دهند. در گاو، جهش های غیرفعال کننده در این ژن منجر به تولید فنوتیپ ماهیچه مضاعف می شود. هدف از انجام مطالعه حاضر تجزیه و تحلیل ناحیه کدکننده در برگیرنده جهش هایی که به طور بالقوه بیان ژن میوستاتین را در گوسفند نژاد فراهانی تغییر می دهند بود.
    مواد و روش ها
    از 86 راس گوسفند فراهانی نمونه های خون گرفته شد و DNA استخراج شده به کمک کیت برای تکثیر قطعه 337 جفت بازی ژن میوستاتین استفاده شد. چند شکلی طول قطعات برشی محصولات PCR با افزودن آنزیم برشی HaeIII به محصولات واکنش PCR کامل اجرا شد. ژنوتیپ های PCR-RFLP آنالیز شدند.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ های Mm، MM و mm به ترتیب 046/0، 127/0 و 827/0 تشخیص داده شدند. فراوانی آللی نیز برای آلل های M و m به ترتیب 11/0 و 89/0 برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    مقایسه فراوانی آلل M (آلل مطلوب) محاسبه شده در گوسفندهای فراهانی با تحقیقات مشابه در نژادهای مختلف دنیا نشان داد که فراوانی این آلل در گوسفند فراهانی در سطح مناسبی نمی باشد. یعنی آلل های ژن میوستاتین در نژاد فراهانی در مقایسه با نژادهای دیگر کمتر اصلاح و انتخاب شده اند. علاوه بر این، مشخص گردید که تعادل هاردی واینبرگ در جمعیت مورد مطالعه در رابطه با این جایگاه برقرار نمی باشد.
    کلیدواژگان: چندشکلی، ژن میوستاتین، گوسفند فراهانی، PCR، RFLP
  • صدیقه اسمعیل زاده بهابادی، آیت الله رضایی نودهی صفحات 165-172
    هدف
    دست ورزی محیط های کشت سلولی با الیسیتورها یکی از راه کارهای مهم جهت القای متابولیسم ثانوی و تولید متابولیت های ارزشمند می باشد. سالیسیلیک اسید به عنوان یک الیسیتور غیر زیستی در افزایش تولید متابولیت های دارویی موثر است. هدف این مطالعه بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر رشد، برخی از شاخص های فیزیولوژیک و تولید تری گونلین در کشت سلولی شنبلیله است.
    مواد و روش ها
    کشت سلولی از قطعات جداکشت هیپوکوتیل شنبلیله روی محیط کشت جامد MS دارای نفتالن استیک اسید (4/0 میلی گرم در لیتر) و بنزیل آدنین (4/0 میلی گرم در لیتر) به دست آمد. سالیسیلیک اسید با غلظت های 5/12، 25 و 50 میلی گرم در لیتر استفاده شد. سپس واکنش سلول ها در ارتباط با تولید تری گونلین و دیگر شاخص های فیزیولوژیک پس از گذشت یک هفته از اعمال تیمار بررسی شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که رشد سلولی و زنده مانی سلول ها تحت اثر تیمارها نسبت به شاهد کاهش یافته است. مقدار پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی در سلول ها نسبت به شاهد تحت اثر تیمارها افزایش یافت. کلیه تیمارها باعث افزایش تولید تری گونلین و فنل کل شدند. تیمار سلول ها با غلظت 50 میلی گرم بر لیتر سالیسیلیک اسید باعث افزایش میزان تری گونلین به میزان دو برابر شاهد شد.
    نتیجه گیری
    سالیسیلیک اسید می تواند به عنوان محرک در کشت سلولی شنبلیله به کار رود و باعث القای تولید بیشتر تری گونلین شود.
    کلیدواژگان: تری گونلین، سالیسیلیک اسید، شنبلیله
  • محمدرضا امیرجانی، مهری عسکری، فاطمه عسکری صفحات 173-183
    هدف
    این تحقیق به منظور مطالعه تاثیر غلظت های مختلف نانوذرات اکسید روی بر روی برخی شاخص های رشدی، مقدار پرولین، آلکالوئیدها و همچنین تغییرات فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی انجام گرفت.
    موادوروش ها
    آزمایش در شرایط کشت گلخانه، به صورت کاملا تصادفی با 3 تکرار طراحی شد. گیاهان در معرض غلظت های مختلف2، 4، 5، 10و 15میکرومولار از نانوکود اکسیدروی قرار گرفتند و تاثیر این غلظت ها بر روی گیاه، با گیاه شاهد که از محلول غذایی کامل که حاوی سولفات روی است مقایسه شد. همچنین به منظور بررسی علائم کمبود روی، از غلظت صفر میکرومولار استفاده شد.
    نتایج
    تیمار گیاه با نانواکسیدروی در غلظت 2 سبب افزایش و در غلظت های بالاتر از 2 میکرومولار به طور معنی داری سبب کاهش در وزن تر و خشک و طول ریشه شدند. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گیاهان تیمار شده با نانو اکسید روی نسبت به گیاه کنترل با افزایش غلظت نانواکسیدروی در محلول غذایی افزایش یافت. همچنین مقدار پرولین و آلکالوئیدهای کل با افزایش شدت تنش در گیاه افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با افزایش غلظت نانو اکسیدروی جذب روی در مقیاس نانو بیشتر صورت گرفته است. به دلیل سمیت ایجاد شده، شاخص های رشدی گیاه کاهش یافته و تنش اکسیداتیو در گیاه القا شده است. گیاه برای مبارزه با رادیکال های آزاد تولید شده فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی خود را افزایش داده است. همچنین میزان پرولین نیز که به هنگام تنش در گیاهان افزایش می یابد، افزایش یافت.
    کلیدواژگان: آلکالوئید، آنزیم های آنتی اکسیدان، پرولین، نانو اکسیدروی
  • فریبا محسن زاده، بهروز عشقی ملایری، زهره شیرخانی صفحات 185-194
    هدف
    آلودگی نفتی از مشکلات مهم محیط زیست است. اخیرا زیست پالائی به عنوان روشی کم هزینه جهت پاکسازی آلاینده ها مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی حذف زیستی نفت خام توسط گونه های مختلف قارچی جداسازی شده از ریزوسفر گیاهان رویش یافته در منطقه آلوده مورد بررسی در غلظت های مختلف آلاینده می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه قارچ های ریزوسفری از گیاهان رویش یافته در منطقه پالایشگاه تهران جداسازی و در محیط کشت PDA حاوی مقادیر مختلف نفت خام (1 تا 15 درصد)، کشت داده شدند. راندمان حذف بعد از گذشت یک ماه برای هر گونه قارچی اندازه گیری گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میزان حذف نفت خام در غلظت های 1، 2، 4 و 6 درصد در سطح احتمال (01/0 P≤) برای همه قارچ های مورد بررسی و در غلظت های 8، 10 و 15 درصد برای همه قارچ های بررسی شده به جز قارچ های Diplosporium sp. و Penicillium sp. در سطح احتمال (05/0 P≤) معنی دار می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق همه قارچ های مورد مطالعه توان حذف نفت خام را دارند. از آنجا که قارچ Aspergillus sp. کارایی نسبی بیشتری درحذف نفت از محیط را داشت، این قارچ بیشترین پتانسیل زیست پالایی محیط های آلوده به نفت را دارد.
    کلیدواژگان: آلودگی نفتی، قارچ های ریزوسفری، نفت خام، _ Aspergillus sp
  • زبیده حسنی، همت الله پیردشتی، یاسر یعقوبیان، محمد زمان نوری صفحات 195-206
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر تنش سرمای هوا و آب بر پارامترهای فلورسانس کلروفیلی در ژنوتیپ های مختلف برنج اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    شش ژنوتیپ برنج شامل ارقام کوهسار، شیرودی، طارم هاشمی و لاین های PSB44، RI96 و IR752 در شرایط هیدروپونیک کشت شدند و پس از دو هفته، به مدت 48 ساعت تحت تیمارهای شاهد (28 درجه سانتی گراد)، هوای سرد (8 درجه سانتی گراد) و آب سرد (8 درجه سانتی گراد) قرار گرفتند و سپس پارامترهای فلورسانس کلروفیل اندازه گیری گردید.
    نتایج
    تنش هوای سرد در تمامی پارامترهای مورد بررسی موثر بود و موجب کاهش فلورسانس متغیر (Fv)، حداکثر کارایی کوانتومی فتوسیستم II (Fv/Fm)، کارایی کوانتومی فتوشیمیایی موثر فتوسیستم II [Y(II)]، ضریب خاموشی فتوشیمیایی (qP) و سرعت انتقال الکترون (ETR) شد در حالی که کارایی کوانتومی غیر فتوشیمیایی تنظیم شده فتوسیستم II [Y(NPQ)]، کارآیی کوانتومی غیر فتوشیمیایی تنظیم نشده فتوسیستم II [Y(NO)]، خاموشی غیر فتوشیمیایی (NPQ) و ضریب خاموشی غیر فتوشیمیایی (qN) را افزایش داد. تنش سرمای آب تنها بر پارامترهای فلورسانس حداقل (Fo)، فلورسانس حداکثر (Fm)، Fv و ETRاثر معنی داری داشت. در شرایط تنش هوای سرد لاین PB44 و رقم طارم هاشمی و در تنش آب سرد ژنوتیپ های RI752 و PB44 کمترین تغییرات را در پارامترهای فلورسانس نشان دادند.
    نتیجه گیری
    تنش هوای سرد اثر بیشتری نسبت به تنش آب سرد داشت. در شرایط تنش هوای سرد لاین PB44 و رقم طارم هاشمی به عنوان متحمل ترین و ژنوتیپ های RI96، IR752 و رقم شیرودی حساس ترین ژنوتیپ ها شناخته شدند. در تنش آب سرد نیز ژنوتیپ های RI752 و PB44 متحمل ترین و ژنوتیپ های IR96 و شیرودی حساس ترین ژنوتیپ ها بودند.
    کلیدواژگان: برنج، تنش سرما، فلورسانس کلروفیلی، هیدروپونیک
  • مریم کمالی سروستانی، منصور شریعتی، مریم مددکار حق جو صفحات 207-215
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آهن بر روی میزان رشد سلولی و مقادیر رنگیزه های کلروفیل و بتاکاروتن درون سلولی در جلبک سبز تک سلولی Dunaliella می باشد.
    مواد و روش ها
    غلظت های 4، 32، 64، 128، 256 و 512 میکرومولار آهن بر دو گونه D.salina وD.bardawil اعمال و سپس میزان بتاکاروتن و کلروفیل کل درون سلولی و همچنین تقسیم سلولی در یک دوره رشدی اندازه گیری گردید. جلبک ها به اتاقک کشت با دمای شبانه روزی 2±26 با فتوپریود 16 ساعت نور و 8 ساعت تاریکی انتقال داده شدند.
    نتایج
    در هر دو گونه بیشترین رشد سلولی در غلظت 4 میکرومولار مشاهده گردید و با افزایش غلظت آهن، رشد سلولی و مقدار کلروفیل کاهش یافت که شدت کاهش در غلظت 512 میکرومولار از بقیه تیمارها بیشتر بود. بالاترین میزان بتاکاروتن سلولی نیز در غلظت 128 میکرومولار مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آنست که حضور آهن در هر دو گونه جلبکی احتمالا باعث افزایش تولید رادیکال های آزاد می گردد و سلول ها جهت مقابله، میزان کلروفیل سلولی و در نتیجه رادیکال های حاصل از آن را کاهش داده و از طرفی جهت مقابله با رادیکال های آزاد تولید شده توسط تنش آهن مقادیر زیادی بتاکاروتن را به عنوان آنتی اکسیدان تولید می نماید. به نظر می رسد D.salina به واسطه استفاده از تولید بتاکاروتن در سطح پایین و احتمالا استفاده از تولید سایر آنتی اکسیدان ها و کاهش میزان کلروفیل در سطح موثرتری کارائی بهتری در مقاومت در برابر آهن نسبت به D. bardawil را دارد.
    کلیدواژگان: آهن، بتاکاروتن، دونالیه لا، کلروفیل، تقسیم سلولی
|
  • Pages 123-131
    Aim
    Petroleuciscus esfahani، is an important fish species which shows very wide distribution in the Zayandehrood River. As there was no scientific report regarding hematological characteristics of this species، therefore in this study، some major hematological indices of this fish from different stations of the river were analyzed.
    Material And Methods
    Totally، 127 fish were caught from 4 stations along the river including Cheshmeh dimeh، Khersonak، Chamgordan and Pol-e-Safaiyeh and blood was collected from their caudal vein using heparinised syringe. Then some routine hematological indices were measured using standard methods.
    Results
    The mean red blood cell counts، hematocrite and hemoglobin were in the range of 3. 02-3. 4×106 cell. mm-3، 28-34. 68 % and 9. 14-11. 69 g. dl-1 respectively without any significant differences among stations (P>0. 05). However، a significant elevation in number of white blood cell (WBC) counts in Chamgordan and Pol-e-Safaiyeh (down-stream) as well as significant changes in differential WBC (DWBC) counts and secondary hematological indices specially in Chamgordan station in comparison to other station were observed (P<0. 05).
    Conclusion
    The differences in some blood characteristics such as WBC and DWBC may be reflecting the existence of some environmental pollution such as heavy metals in Chamgordan station.
    Keywords: Hematological indices, Petroleuciscus esfahani, Esfahani chub, Zayandehrood River
  • Pages 133-138
    Aim
    Different methods have been used for introducing DNA into mammalian cells. Calcium phosphate-based transfection protocols are inexpensive and easy to perform، however، the transfection efficiency in some cases is not satisfactory. In this study we try to increase the efficiency of calcium phosphate-mediated cell transfection.
    Material And Methods
    2. 0×105 HEK293T cells were plated in each well of a 6-well plate containing a 10% poly L lysine-coated coverslip and grown to 60% confluency. The cells were then transfected with a plasmid encoding GFP (Green Fluorescence Protein)، using a standard calcium phosphate protocol in the presence or absence of chloroquine phosphate. GFP protein expression was observed by immunofluorescence microscopy and quantified with the help of Image J software.
    Results
    We have shown that chloroquine phosphate can highly improve the efficiency of calcium phosphate-dependent transfection in the HEK293T cells، leading to an approximate 8-fold increase in the number of transfected cells. Chloroquine phosphate was not toxic to the cells، however، its positive effect on transfection efficiency was abolished in the presence of glycerol or DMSO (Dimethyl sulphoxide).
    Conclusion
    we recommend chloroquine phosphate for increasing the efficiency of transfection by the inexpensive method of calcium phosphate. In addition، we recommend that chloroquine phosphate to be used alone and not along with other inducers of cell transfection.
    Keywords: Chloroquine phosphate, Transfection, HEK293T cells
  • Pages 139-147
    Aim
    The aim of the present study was to investigate the effects of ASA (acetyl salicylic acid) on pyramidal neurons of the hippocampal CA1 sector and spatial learning following transient middle cerebral artery occlusion (MCAO) in rats.
    Material And Methods
    Forty-nine male rat were randomly divided into control، sham، vehicle، ischemia and ASA (20، 40 and 80 mg/kg) groups. Transient focal cerebral ischemia was induced in rats by 20 min of MCAO. Animals received ASA or Vehicle by i. p 30 min after stroke onset. Four days after ischemia، animals were subjected to 4 days of training in the Morris water maze (MWM) with the invisible platform to test spatial learning. At the end of behavioral test، rats were sacrificed and pyramidal neurons in the CA1 sector were stained with Hematoxylin and Eosin (H&E) and observed by light microscope.
    Results
    MWM showed that the MCAO caused disturbance of spatial learning in rats، and ASA treatment could not improve the spatial learning function. But، ASA treatment significantly reduced the number of degenerating neurons in hippocampal CA1 region compared with vehicle group (P<0. 01).
    Conclusions
    These results suggest that ASA injection، 30 min after stroke onset in rat decreases neuronal injuries following ischemia.
    Keywords: Brain ischemia. Morris Water Maze.Acetyl salicylic acid. Hippocampus
  • Pages 147-155
    Aim
    Recently، attention has been diverted to the pluripotency characteristic of Spermatogonia Stem Cells (SSCs) in in-vitro culture. The aim of this study was to evaluate the morphological and molecular genetics changes of differentiated SSCs to Embryonic-like Stem cell (ESC).
    Material And Methods
    The SSCs were collected from neonatal mouse testis via a two-step mechanical and enzymatic digestion and cultured in DMED containing 15% FBS. ES-like cells colonies was appeared in the fifth passage. The expression of pluripotency and spermatogonia specific genes; Nanog، SOX2، Klf4، Stra8، DAZL، Plzf as well as the expression of puripotency markers Oct4 and Alkaline Phosphatase Activity (ALP) of ESC respectively was investigated using RT-PCR and immunocytochemical techniques and compared with ESCs.
    Results
    The pluripotent characteristic of ES-like cells derived from SSCs was confirmed based on morphological investigation and high expression of ALP as well as pluripotency marker Oct4. The expression of specific spermatogonia genes like Stra8، DAZL، Plzf was decreased and the expression of pluripotency genes such as Nanog، SOX2، Klf4 was increased during the differentiation of SSCs to ES-like cells.
    Conclusion
    In vitro culture of SSCs was conformed to induced ES-like cells. This process was accompanied by wide alteration in molecular profile expression of specific spermatogonia and pluripotency genes. In over all، SSCs can be considered as an opening window to generate pluripotent stem cell.
    Keywords: Spermatogonia Stem Cells, ES, like cells, Embryonic Stem Cell, Pluripotency
  • Pages 157-163
    Aim
    Myostatin gene or growth and differentiation factor 8 (GDF8) which has been identified as the factor causing muscle doubling، undergoes a series of mutations that causes gene inactivation. In bovine the loss of gene activity has been associated with double- muscled phenotype.. Due to the role of myostatin gene in muscle development، the objective of this study was to analyze the coding region containing mutations which potentially altering the myostatin gene expression in Farahani sheep.
    Material And Methods
    DNA from blood samples of eighty six Farahani sheep was extracted and used to amplify a 337-bp fragment in myostatin gene. Restriction fragment length polymorphism (RFLP) of the PCR product was performed by addition of enzyme and then PCR-RFLP genotypes were analyzed.
    Result
    Genotype frequencies of MM، Mm and mm were characterized as 0. 046، 0. 127 and 0. 827، respectively. In addition the allelic frequencies for alleles M and m was estimated as 0. 11 and 0. 89 respectively.
    Conclusion
    The results of this study indicated that the Farahani sheep was polymorphic for myostatin، but this population was not at Hardy- Weinberg equilibrium.
    Keywords: PCR, RFLP, Polymorphism, Myostatin gene, Farahani sheep
  • Pages 165-172
    Aim
    Manipulation of cell culture media by elicitors is one of the important strategies for inducing secondary metabolism production as valuable metabolites. Salicylic acid (SA) as a biotic elicitor is effective for increasing medicinal metabolites. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of salicylic acid on the growth، some of physiological parameters and trigonelline production in fenugreek cell culture.
    Material And Methods
    The cell was obtained from hypocotyl explants of fenugreek on MS solid medium supplemented with naphthaleneacetic acid (0. 4 mg/L) and benzyladenine (0. 4 mg/L). Salicylic acid with concentrations of 12. 5 and 25 and 50 mg/L were used. After one week، some of physiological parameters and trigonelline production in fenugreek cell culture were investigated.
    Results
    Following treatments with salicylic acid، the results showed that the cell growth and viability of cells were decreased as compared to control. The treatments increased hydrogen peroxide content and lipid peroxidation rate in cells compared to control. In addition trigonelline and total phenol production were improved by all the treatments. Treatment of cells with 50 mg/L salicylic acid increased trigonellin 2- fold higher than control.
    Conclusion
    Salicilyc acid can be used as an elicitor in fenugreek cell culture and induce more trigonelline production.
    Keywords: Trigonelline, Salicylic acid, Fenugreek
  • Pages 173-183
    Aim
    The effects of different concentrations of ZnO nanoparticles on some growth parameters، the amounts of proline and alkaloids and changes in activity of some antioxidant enzymes were investigated.
    Material And Methods
    Experiments were performed under controled greenhouse conditions and completely randomized design with three replications. Plants were exposed to different concentrations (2، 4، 5، 10 and 15 mM) of nano zinc oxideand the effect of these concentrations were compared with the plants that used a complete nutrient solution containing zinc Sulfate.
    Results
    Treatment of the plant with concentration of 0 to 2 micromolar caused increased and higher concentrations significantly reduced dry weight as well as root length. The results showed that the antioxidant enzymes activities in the treated plants increased with increasing concentration of nano zinc oxidein the nutrient solution compared to the control plants. As the level of stress was elevated، the amount of proline and total alkaloids also increased.
    Conclusion
    With increasing concentrations of zinc oxide nanoparticles، Zn absorptionraised. Due to this toxicity، plant growth parameters were affected and oxidative stress in plants was induced. To overcome free radical production، plants have increased their antioxidant enzyme activities and proline.
    Keywords: Alkaloid, Antioxidative enzymes, Nano particles, Proline
  • Pages 185-194
    Aim
    The contamination of soil by crude oil is an important environmental problem. Bioremediation have gained more attention in recent years as a low-cost technique for pollutant removal. The aim of this research was to investigate the ability of rhizospheral fungal strains collected from plants grown in a petroleum-polluted soil using different concentrations of pollutant.
    Material And Methods
    In this research rhizospheral fungal strains were collected from the plants grown in the Tehran refinery area and cultured on the PDA media containing different concentrations (0-15%) of crude oil. Efficiency of removal for each isolated fungi was determined after one month.
    Results
    Results showed that، all fungi were able to remove petroleum at the concentrations of 1، 2، 4 and 6% (P≤0. 01). In addition all the fungi except Diplosporium sp. and Penicillium sp.، were able to decrease crude oil at the concentrations of 8، 10 and 15% (P≤0. 05).
    Conclusion
    It was concluded that the studied fungi were able to remove the crude oil from the growth media. Since Aspergillus sp. was relatively more effective therefore this fungus has the highest bioremediation potency of petroleum polluted environments.
    Keywords: Aspergillus sp, Petroleum, Petroleum pollution, Rhizospheral fungi
  • Pages 195-206
    Aim
    The aim of this study was to investigate the effect of cold temperature and cold water stresses on chlorophyll fluorescence parameters in different rice genotypes.
    Material And Methods
    Six rice genotypes including Koohsar، Shiroodi and Tarom Hashemi cultivars as well as PSB44، RI96 and IR752 lines were grown under hydroponic conditions. After two weeks، plants were kept as control (28 °C)، cold temperature stress (8 °C) and cold water stress (8 °C) then chlorophyll fluorescence parameters were measured.
    Results
    Cold temperature stress significantly reduced some of the measured parameters including variable fluorescence (Fv)، maximum photochemical quantum yield of photosystem II (Fv/Fm)، effective photochemical quantum yield of photosystem II [Y (II)]، photochemical quenching coefficient (qP) and electron transport rate (ETR); while significantly increased quantum yield of regulated non-photochemical [Y (NPQ)]، quantum yield of non-regulated non-photochemical[Y (NO)]، non-photochemical quenching (NPQ) and Non-photochemical quenching coefficient (qN). Whereas cold water stress had significantly affected minimum fluorescence (Fo)، maximum fluorescence (Fm)، Fv and ETR. Inaddition PB44 line and Tarom Hashemi cultivar in cold temperature stress and RI752 and PB44 lines in cold water stress had the minimum change in fluorescence parameters.
    Conclusion
    cold temperature stress was more effective than cold water stress. In cold temperature stress، PB44 and Tarom Hashemi were most tolareant genotypes while RI96، IR752 and Shiroodi were the most susceptible genotypes. In cold water condition، RI752 and PB44 were the most tolerant genotypes while IR96 and Shiroodi genotypes were the most susceptible genotypes.
    Keywords: Cold Temperature stress, Chlorophyll fluorescence, Rice, cold Water stress
  • Pages 207-215
    Aim
    the aim of this study was to investigate the effect of iron on cell division، interacellular beta-carotene and chlorophyll synthesis in unicellular green alga Dunaliella.
    Material And Methods
    In this study 4، 32، 64، 128، 256 and 512µM concentrations of iron was applied on D. bardawil and D. salina. The culture media were kept in a growth chamber in a light/ dark regime of 16/8 hours at 26±2 °C. Then beta-carotene، chlorophyll content and cell divisions were determined.
    Result
    In both species the maximum cell growth was observed in 4 µM and the amount of chlorophyll as well as cell growth decreased by the increase of iron concentration in the medium. The maximum reduction of the chlorophyll and cell growth was observed in 512 µM، where as the maximum intracellular beta-carotene content was shown in 128 µM.
    Conclusion
    Results showed that probably free radicals contents of both species have been increased in presence of iron. Iron treatment decreased the chlorophyll content to reduce the free radicals produced due to excitation of chlorophyll molecules. Moreover، the cells produced high amount of beta-carotene as an antioxidant against free radicals in presence of Iron. It seems D. salina has better performance in presence of high concentration of iron than D. bardawil due to less synthesis of beta-carotene and more production of other antioxidants as well as reduction of chlorophyll production.
    Keywords: Dunaliella, Iron, Beta, carotene, Cell division, Chlorophyll