فهرست مطالب

سلول و بافت - سال ششم شماره 1 (بهار 1394)

مجله سلول و بافت
سال ششم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ملیحه بهادری، سعیده ظفر بالانژاد، محمد مهدی فرقانی فرد صفحه 1
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی کمی بیان mRNA ژنSALL4 در مزنسفالن طی مراحل رشد و نمو جنینی جوجه است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی از تخم مرغ های نطفه دار انکوبه شده در حرارت37 تا 5/37 درجه سانتی گراد و رطوبت 60 تا 65 درصد استفاده شد. پس از شروع رشد و نمو جنینی قسمتی از بافت پروزنسفالن مغز به طور روزانه از تخم مرغ ها جمع آوری گردید، از بافت تفکیک شده Total RNA استخراج و سنتز cDNA انجام شد. cDNA سنتز شده به عنوان الگو برای بررسی کمی بیان SALL4 mRNA؛ به روش Real Time PCR مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از Real-time PCR رونوشت هایSALL4 در بافت مزونسفالون مغز در طی تکوین جوجه نشان می دهد که بیان ژنSALL4 در طول رشد و نمو جنین در مزنسفالن متغیر است، درحالی که بیان mRNA ژن SALL4 در طول رشد و نمو جنینی بررسی شد، بیشترین تعداد نسخه هایmRNA ژنSALL4 از لحاظ کمی در نوزدهمین روز جنینی یافت شد.
    نتیجه گیری
    در بررسی سطح بیانmRNA ژنSALL4 طی مراحل مختلف رشد و نمو جنینی جوجه، از روی شواهد می توان پیش بینی نمود که احتمالا ارتباطی بین بیانSALL4 درمراکزعصبی مزنسفالن مغز و تکامل اندام هایی بینایی وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: بیان ژن، تکوین جنین، مزنسفالن، Real time PCR، SALL4
  • محمدرضا امیرجانی، محمدحسین آبنوسی، مجید مهدیه، ساراقره شیخلو صفحه 9
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تنش اکسیداتیو ناشی از حضور غلظت های مختلف فلز سرب در محیط کشت MS بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی، میزان پرولین و آلکالوئیدکل کالوس گیاه پریوش بود.
    مواد و روش ها
    بذر گیاه پریوش در گلدان حاوی پرلیت کشت و به منظور القای کالوس، برگ ها در شرایط استریل بر روی محیط کشت جامد MS قرار داده شدند. کالوس ها بعد از سه هفته واکشت شدند و کالوس های واکشت دوم با غلظت های مختلف نیترات سرب (0، 10 و 50 میکرومولار) به مدت 5 روز تیمارگردیدند و پس از گذشت پنج روز از زمان تیمار، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی، میزان پرولین و آلکالوئید اندازه گیری شد. آنالیز آماری داده ها در سطح (05/0p<) با استفاده از نرم افزار SPSSانجام شد.
    نتایج
    نتایج آزمایشات نشان دادکه فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی مانند سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، پراکسیداز (POX) و آنزیم کاتالاز (CAT)، میزان پرولین و آلکالوئید و پراکسیداسیون لیپید در نتیجه تیمار با سرب به طور معنی دار افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    سرب به دلیل القای تنش اکسیداتیو و افزایش تولید رادیکال آزاد سبب افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی و محتوی پرولین و آلکالوئید و پراکسیداسیون لیپید در کالوس گیاه پریوش شد.
    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدانتی، آلکالوئید، تنش اکسیداتیو، پراکسیداسیون لیپید، سرب
  • مهدیه قیاثی، رضا طباطبایی قمی، ناصر کلهر، محمد مهدی زاده، محسن شیخ حسن صفحه 23
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی کارایی دو داربست پلاسمای غنی شده از پلاکت (PRP)و فیبرین گلو در ایجاد محیط مناسب جهت رشد سلول های بنیادی مزانشیمی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، آماده سازی دو داربست PRP و فیبرین گلو انجام پذیرفت و سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی جداسازی شد. مزانشیمی بودن سلول ها با مارکرهای سطحی مزانشیمی به روش فلوسایتومتری بررسی شد. سپس، سلول های بنیادی تکثیر شده و در مرحله پاساژ سه به طور جداگانه بر روی این دو داربست کشت شد و پس از گذشت 48 ساعت از کشت سلول ها بر روی داربست ها، ارزیابی توانایی زنده ماندن سلول ها توسط تست MTT به عمل آمد.
    نتایج
    آنالیز فلوسایتومتری نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی، نشانگرهای سطحی CD44، CD90 و CD105 را بیان می کنند. همچنین، نتایج این مطالعه نشان داد که PRP فعال نسبت به فیبرین گلو می تواند محیط مناسب تری را به منظور توانایی بقا و تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی ایجاد نماید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از داربست های مشتق شده از PRP می تواند به عنوان محافظی به منظور رشد سلول های بنیادی مزانشیمی برای توسعه استراتژی های کارا و جدید در مهندسی بافت و طب ترمیمی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت، PRP، فیبرین گلو، سلول های بنیادی مزانشیمی
  • سیده فاطمه تروهید، ناصر میرازی، عبدالرحمن صریحی صفحه 31
    هدف
    هدف این بررسی، مطالعه اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی برگ پنیرک(Malva neglecta L.) بر کبد موش های القا شده با تتراکلرید کربن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی 35 موش صحرایی نر در محدوده وزنی 230 تا 250 گرم به گروه های کنترل، شم، شاهد، تیمار 1 و2 تقسیم شدند. گروه های تیمار توسط تتراکلرید کربن القا و دو ساعت بعد توسط عصاره با دز 300 میلی گرم بر کیلوگرم و 600 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه و به مدت چهار روز و درون صفاقی تیمار شدند. گروه شاهد 2 میلی لیتر بر کیلوگرم تتراکلریدکربن با نسبت 1:1 با روغن زیتون، تک دز دریافت کردند.گروه کنترل و شم به ترتیب سالین نرمال و روغن زیتون 5/0 میلی لیتر روزانه و درون صفاقی دریافت کردند. سپس خون گیری جهت اندازه گیری آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسنفراز ALT)) و آلکالن فسفاتاز ((ALP انجام شد. نمونه های بافتی کبد تهیه و رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین صورت گرفت. داده ها توسط تست ANOVA ارزیابی شد و معیار اختلاف معنی دار 05/0 p< می باشد.
    نتایج
    نتایج افزایش آنزیم هایALT،AST وAP در گروه شاهد نسبت به گروه کنترل را نشان می دهد (001/0.(p< گروه های تیمار نسبت به شاهد التهاب کمتری را نشان دادند (01/0(p<. یافته های بافت شناسی نکروز بافت کبد القا شده توسط تتراکلرید کربن را تایید می کند. حیوانات تیمار شده توسط عصاره کاهش سلول های نکروزی و افزایش ترمیم هپاتوسیت ها را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تتراکلریدکربن بافت کبد را ملتهب و دچار نکروزه می کند. پنیرک دارای ترکیبات آنتی اکسیدانتی و فلاونوئیدی است و اثرات سمی تتراکلریدکربن را در کبد کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: پنیرک، تتراکلرید کربن، هپاتوتوکسیسیتی، آنزیم های کبدی، نکروز
  • شبنم جلیلی، علی اکبر احسانپور*، غلامرضا اصغری، محمدرضا عبدی صفحه 43
    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثر تابش گاما بر تغییرات احتمالی ژنتیکی و الگوی پروتئینی کالوس و درمنه کوهی میباشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه جوانه های جانبی به همراه نوساقه گیاه پس از دو هفته رشد در محیط کشت MS در معرض سه دوز 50، 100 و 200 گری پرتو گاما قرار داده شد و پس از چهار هفته رشد در شرایط درون شیشه، الگوی الکتروفورزی پروتئینها با روش SDS-PAGE و تنوع سوماکلونال با استفاده از روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    در بررسی و مقایسه باندهای حاصل از DNA تکثیر شده محصول PCR درگیاهان پس از کشت بافت، پرایمر OPA20و درکالوس درمنه کوهی پرایمرهای FPK105 و (GATA)4 تفاوت و حتی عدم وجود برخی از باندها را نشان داد و در دیگر پرایمرها تفاوتی ملاحظه نشد. افزایش تراکم باند در دوز 50 گری و کاهش تراکم در دوز 200 گری در الگوی الکتروفورزی پروتئینی گیاه مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    احتمالا در اثر آسیبهای وارد شده توسط رادیکالهای آزاد و گونه های اکسیژن فعال توسط اشعه گاما سبب ایجاد تغییراتی در سطح ژنوم و میزان بیان ژنها گردیده است.

    کلیدواژگان: درمنه کوهی، اشعه گاما، ISSR، PCR، RAPD، SDS، PAGE
  • محسن اسدی خانوکی، فرخنده رضانژاد، غلامرضا شریفی سیرچی، حسینعلی ساسان صفحه 51
    هدف
    هدف از این تحقیق شناسایی همساخت این ژن در گونه ای تاجریزی به نام روپاس (Solanum villosum Mill.) است.
    مواد و روش ها
    RNA کل از مریستم راس شاخساره استخراج و برای ساخت cDNA استفاده گردید. آغازگر های اختصاصی بر اساس توالی ژن های همساخت LEAFY در سایر گیاهان هم جنس و هم خانواده، طراحی و از آن ها در واکنش RT-PCR استفاده گردید. محصول RT-PCR پس از خالص سازی، توالی یابی گردید.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده تکثیر قطعه مورد نظر از ژن به طول 540 نوکلئوتید بود که SvLFY نامگذاری شد. مقایسه توالی پروتئین استنباطی SvLFY، با پروتئین های همساخت LEAFY در سایر گیاهان نشان دهنده شباهت زیاد این قطعه با ناحیه C ترمینال آن پروتئین ها بود.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که به احتمال SvLFY نیز همانند LEAFY در نمو گل نقش دارد و می تواند به عنوان ژن تعیین هویت مریستم گل در روپاس عمل کند.
    کلیدواژگان: گل دهی، ژن LEAFY، RT، PCR، روپاس
  • علی ریاحی مدوار، معین الدین نصیری بزنجانی، کبری یوسفی، مهدی محمدی صفحه 59
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق، بررسی توانایی گیاهچه های ازمک (Lepidium draba L.) در حذف یون های روی و نقره از محیط کشت بود.
    مواد و روش ها
    بذرهای این گیاه در محیط MS جامد به مدت 15 روز در حضور غلظت های متفاوت دو یون نقره و روی کشت داده شدند. تجمع زیستی این فلزات در گیاهچه ها توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. علاوه بر این، خصوصیات بیوشیمیایی و مورفولوژیکی گیاهچه ها از قبیل فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپر اکسید دسموتاز، محتوی فلاونوئید کل، درصد جوانه زنی و طول ریشه و ساقه در تیمار با این یون ها مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده توانایی جذب هر دو فلز توسط گیاهچه های ازمک می باشد، به طوری که با افزایش غلظت فلزات در محیط کشت میزان جذب آن ها نیز افزایش یافت. از طرف دیگر، محتوی فلاونوئید کل و همچنین فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپر اکسید دسموتاز با افزایش غلظت فلز در محیط افزایش یافت. در تیمار با یون نقره میزان جوانه زنی بذرها افزایش نشان داد، در حالی که در تیمار با فلز روی، میزان جوانه زنی بذرها نسبت به شاهد تفاوت معنی داری نشان نداد. اگرچه طول ساقه در گیاهچه های تیمار شده با یون نقره به طور معنی داری افزایش یافته بود، رشد ریشه کاهش نشان داد. رشد ریشه و ساقه در گیاهچه های تیمار شده با یون روی به ویژه در غلظت های بالا به طور معنی داری کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، به نظر می رسد می توان گیاه ازمک را به عنوان گزینه مناسبی جهت پالایش فلزات مذکور در مناطق آلوده معرفی نمود.
    کلیدواژگان: ازمک، روی، کاتالاز، گیاه پالایی، نقره
  • عبدالکریم چهرگانی راد، حسن رمضانی، فریبا محسن زاده، زهرا بقایی فر، حسن باب الحوائجی صفحات 71-86
    هدف
    کادمیوم یکی از آلاینده های جوی و بخشی از ذرات خروجی خودروهای دیزل است و هدف پژوهش حاضر تعیین اثرات کادمیوم بر روند تکوین و الگوی پروتئینی بساک و دانه های گرده گل اطلسی که به طور متداول در فضای سبز اکثر شهرهای بزرگ کشت می شوند، می باشد.
    مواد و روش ها
    گیاهان اطلسی در گلدان های آزمایشگاهی کشت داده شده و با غلظت های مختلفی از CdCl2 به صورت اسپری تیمار شدند. گل ها در مراحل مختلف تکوین برداشت شده و در فیکساتور FAA70 (فرمالین: استیک اسید: اتانول، 17:1:2) تثبیت و در مطالعات تکوینی به کار برده شدند. دانه های گرده ی گروه های مختلف نیز جمع آوری شده و پس از استخراج پروتئین با روش الکتروفورز مطالعه شد. تجزیه تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار آماری SAS(نسخه 1/9) و با روش آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.
    نتایج
    فرآیند تکوین بساک و دانه های گرده در گیاهان شاهد از الگوی کلی گیاهان دو لپه پیروی می کند اما در گیاهان تحت تیمار با کادمیوم، تغییرات و ناهنجاری هایی مشاهده گردید. بی نظمی در دیواره بساک، تشکیل دانه های گرده چروکیده و واکوئله، کاهش توان زیستی، آسیب دیواره اگزین و تشکیل باندهای پروتئینی جدید از اثرات تیمار با کادمیوم می باشد.
    نتیجه گیری
    کادمیوم (به عنوان یک آلاینده ی جوی) مراحل نموی بساک و دانه های گرده را تحت تاثیر قرار داده و موجب بروز انواعی از ناهنجاری ها و کاهش توان زیستی گرده ها می گردد. تولید پروتئین های جدید (پروتئین های سم زدا) یکی از پاسخ های گیاه به استرس آلودگی است.
    کلیدواژگان: گل اطلسی، کادمیوم، الگوی پروتئینی، تکوین، دانه گرده
  • ملک سلیمانی مهرنجانی، محمد علی شریعت زاده، مهدی آزادپور صفحات 87-96
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر حفاظتی روغن سیاه دانه به عنوان یک آنتی اکسیدانت بر بافت بیضه موش های تیمار شده با بیس فنول A بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 24 سر موش نر بالغ NMRI به چهار گروه (6=n): کنترل، بیس فنول A (mg/kg/day 200)، روغن سیاه دانه (ml/kg/day 5) و بیس فنول A + روغن سیاه دانه تقسیم شدند. 34 روز پس از تیمار دهانی با اندازه گیری وزن موش، بیضه راست خارج و فیکس شد. پارامترهای مورفومتریک بافت بیضه پس از انجام برش گیری، پاساژ بافتی و رنگ آمیزی Heidenhain''s Azan، توسط روش استریولوژی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین حجم لوله های منی ساز، ارتفاع اپی تلیوم زایشی، قطر و ضخامت غشا پایه لوله های منی ساز، تعداد سلول های اسپرماتوسیت، اسپرماتید گرد و دراز، اسپرماتوگونی و سلول های سرتولی در گروه بیس فنول A نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد (05/0 P<). افزایش میانگین حجم لوله های منی ساز و تعداد سلول های سرتولی در گروه بیس فنول A + روغن سیاه دانه در حد گروه کنترل بود اما میانگین تعداد سلول های اسپرماتوسیت و اسپرماتید گرد و دراز در این گروه نسبت به گروه بیس فنول A دارای افزایش معنی داری شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف هم زمان روغن سیاه دانه و بیس فنول A از اثرات نامطلوب بیس فنول A بر بافت بیضه موش بالغ جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: استریولوژی، بیس فنول A، بیضه، روغن سیاه دانه، لوله های منی ساز
  • زهرا سادات عقیلی، سید حمید زرکش اصفهانی * صفحات 97-106
    هدف

    هدف این مطالعه افزایش تولید هورمون رشد انسانی توسط اضافه کردن ترکیبات شیمیایی به محیط کشت فاقد سرم سلول های CHO و بررسی خواص hGH تولید شده می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، تاثیر تیمارهای مختلف شامل غلظت های مختلف گلیسرول،DMSO، NaBu و ZnSO4 در سلول های CHO مورد بررسی قرار گرفت و تولید GH به روش الایزا سنجیده شد.سلول ها به هر چاهک یک پلیت 12 خانه حاوی DMEM-F12 و FBS10 درصد اضافه شدند. پس از 24 ساعت محیط رویی دور ریخته شد و با محیط فاقد سرم جایگزین شد و با غلظت های مختلف ترکیبات شیمیایی تیمار شدند وتولید rhGH با استفاده از الایزا، دات بلات و وسترن بلات ارزیابی شد.

    نتایج

    در این گزارش، در غلظت های 1 درصد دی متیل سولفوکساید، 5/0 درصد گلیسرول، در غلظت 1 میلی مولار سدیم بوتیرات و 50 میکرو مولارسولفات روی در سلول های CHO افزایش بیان rhGH مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان داد که کنترل شرایط کشت سلولی به توسعه یک فرآیند صنعتی و در مقیاس وسیع برای تولید rhGH کمک می کند.

    کلیدواژگان: سلول تخمدان همستر چینی (CHO)، هورمون رشد انسانی نوترکیب (rhGH)، محیط فاقد سرم
|
  • Bahadori M. , Zafar Balanejad S. , Forghanifard Mm Page 1
    Aim
    Our aim in this study was to analyze and quantify mRNA expression of SALL4 in mesencephalon, during different stages of chicken embryogenesis.
    Material And Methods
    In this experimental study, incubated Ross fertilized eggs were applied in 37°C-37.5°C in 60-65% humidified atmosphere after beginning of embryogenesis. Mesencephalon part of the brain tissue was collected from the eggs, daily. Total RNA extraction and cDNA synthesis was performed from resected tissues. The synthesized cDNA was used as template for quantitatively analysis of SALL4 mRNA expression by real-time PCR.
    Results
    The Real-time PCR analysis of SALL4 mRNA expression in mesencephalon tissues indicated that the level of gene expression is significantly variable during embryogenesis. While the basal level of SALL4 mRNA expression was detected during the rest of embryogenesis, the maximum copy number of SALL4 mRNA was quantified on 19th day of chicken development.
    Conclusion
    Having analyzed the level of SALL4 mRNA expression in different stages of chicken embryogenesis, we can extrapolate that a probable relationship may be existed between expression of SALL4 in nerve centers of mesencephalon brain and development of optic organs.
    Keywords: Embryogenesis, Gene expression, Mesencephalon, Real time PCR, SALL4
  • Amirjani Mr , Abnosi Mh , Mahdiyeh M. , Ghareh Shaikhloo S. Page 9
    Aim
    Periwinkle (Catharanthus roseus) is a medicinal plant as a result of which its medicinal compounds and alkaloids have been under a great consideration. Lead is one of the most common heavy metal contaminant in the environment. Induction of oxidative stress is a result of the presence of heavy metals in plant cells. Due to the problem of heavy metal pollution and the dangers of pollution to plant in this study, the effects of oxidative stress caused by the presence of lead on activity of antioxidant enzymes, level of prolin and alkaloid in callus grown on MS medium with different concentrations of lead were investigated.
    Material And Methods
    Catharanthus roseus seeds were planted in the vase containing Pearlite, then to induce callus, the leaves under the sterile condition were put on the solid MS culture media. Calluses were subcultured after three weeks, the calluses after two subculture were treated with different concentrations of lead nitrate (0, 10 and 50 μM). The activity of antioxidant enzymes and content of proline and alkaloid were assayed. Data analyzed at P ≤ 0.05 level using SPSS software.
    Results
    The results of this study showed that the activity of antioxidant enzymes such as superoxide dismutase (SOD), peroxidase (POX), catalase (CAT) and the level of proline and alkaloid as well as lipid peroxidation increased significantly (p<0.05) in comparison to control.
    Conclusion
    Due to induction of oxidative stress, lead was caused an increase in antioxidant enzymes activity and the content of malondialdehyde, alkaloid and proline.
    Keywords: Alkaloid, Antioxidative enzymes, Lead, Lipid peroxidation, Oxidative stress
  • Ghiasim. , Tabatabaei Qomi R. , Kalhor N. , Mehdizadeh M. , Sheykhhasan M. Page 23
    Aim
    In this study, it was done to evaluate the efficiency of both PRP and Fibrin Glue scaffolds in producing suitable environment for the growth of mesenchymal stem cells.
    Material And Methods
    In this study, the preparation of PRP and Fibrin Glue Scaffold were carry out and Mesenchymal Stem Cells (MSCs) isolated from adipose tissue. The mesenchymal phenotype of these cells was determined by mesenchymal surface marker using flow cytometry. Then, MSCs were cultured, and on the third passage (P3)stage, they were seeded separately on the two scaffolds and after 48 hours of cell culture, the ability of the scaffolds seeded cells was evaluated by MTT assay for cells viability.
    Results
    Flow cytometry results showed that human adipose-derived mesenchymal stem cell expressed CD44, CD90 and CD105 surface markers. Also, the results of this study showed that the active PRP could be creating a more suitable environment for the survival and proliferation of mesenchymal stem cells in compare with Fibrin glue
    Conclusion
    It is suggested that the PRP as a protective scaffold could be used for mesenchymal stem cells growth to provide effective strategies in order to tissue engineering development and regenerative medicine.
    Keywords: Tissue Engineering, PRP, Fibrin Glue, Mesenchymal Stem Cells
  • Terohid Sf , Mirazi M. , Sarihia Page 31
    Aim
    In this study the hepatoprotectivity effect of Malva neglecta hydroethanolic extract (MHE) were investigated in male rats.
    Material And Methods
    35 male rats with 230-250 gr weight were divided in 5 groups: control (taking normal saline,0.5ml/day, IP), sham(taking olive oil, 0.5ml/day,IP),carbon tetrachloride 1:1 with olive oil,0.5ml single dose, IP), treated 1&2 (carbon tetrachloride 1:1 with olive oil,0.5ml single dose and 300mg/Kg and 600mg/Kg MHE /day for 4 days, IP). After the end of examination the blood samples were collected from heart directly and AST, ALT and AP enzymes were analyzed. The microscopic studies of hepatic tissue were done and histological changes observed by (H&E) staining. All data analyzed with ANOVA test. Statistical significance was accepted at P<0.05.
    Results
    The serum liver enzymes were increased in rats induced by ccl4 compare to the control group (P<0.001) and decreased significantly in rats by treated MHE (P<0.01). Histological finding revealed the necrosis in hepatic tissue. In animals treated with MHE the results showed that the reduction in necrotic cells and increase in hepatocytes regeneration.
    Conclusion
    Our results showed that the ccl4 has hepatotoxicity effect and it can improve inflammation and necrosis in liver tissue. The MHE have antioxidant and flavonoid that can decrease toxic effect of carbon tetrachloride in liver tissue.
    Keywords: Malva neglecta L, Carbon tetrachloride, Hepatotoxicity, Liver enzym, Necrosis
  • Jalili Sh, Ehsanpour Aa, Asghary Gh, Abdi Mr Page 43
    Aim

    The aim of this study was the evaluation of possible genetic and protein pattern changes of callus and of Artemisia plant.

    Material And Methods

    In this study, 2 weeks old shoot buds and shoots grown in MS medium were exposed to gamma radiation with 50,100 and 200 Gy. Then five RAPD_PCR primers, five ISSR-PCR primers for evaluation of somaclonal variation and SDS-PAGE for electrophoresis pattern of proteins in callus of Artemisia plants were studies.

    Results

    Results showed that the evaluation of DNA bands amplified in the callus and plant samples treated with gamma ray compared to the untreated samples using OPA20 in plant and FPK105 and (GATA)4 in callus in PCR products was obvious but no difference was observed using other primers. In electrophoresis of protein of plant increasing of protein bands due to application of 50 and 200 Gy were observed.

    Conclusion

    Due to the possible effects by free radicals and reactive oxygen species produced by gamma radiation caused changes in genetic and gene expression.

    Keywords: Artemisia aucheri Boiss, Gamma Rays, ISSR, PCR, RAPD, SDS, PAGE
  • Asadi, Khanuki M. , Rezanejad F. , Sharifi, Sirchi Gr , Sasan Ha Page 51
    Aim
    The purpose of this study was to identify LEAFY homologous genes in a type of nightshade (Solanum villosum Mill.).
    Material And Methods
    Total RNA was isolated from shoot apical meristem tissue of S. villosum and was used for First-strand cDNA synthesis. The specific primers were designed based on nucleotide sequence alignment of LEAFY homologous genes from other plants and were used in RT-PCR. The RT-PCR products were purified and sequenced.
    Results
    The results indicated amplification of 540 nucleotides fragment, and named SvLFY. Comparison of SvLFY deduced protein sequences with LEAFY homologous proteins from other species showed high similarity between this fragment and in other C-terminal regions.
    Conclusion
    These results suggest that SvLFY may play a similar role as LEAFY in flower development and could act as a flower meristem identity gene in Solanum villosum Mill.
    Keywords: Flowering, LEAFY, RT, PCR, Solanum villosum Mill
  • Riahi, Madvar A. , Nasiri, Bezenjani M.A. , Yousefi K. Mohammadi M. Page 59
    Aim
    The aim of this study was to investigate the ability of Lepidium draba L. seedlings to eliminate zinc and silver ions from the medium.
    Material And Methods
    The seeds of L. draba were cultured on MS solid medium for 15 days in the presence of different concentrations of both silver and zinc ions. The bioaccumulation of these ions in L. draba tissues were measured by atomic absorption. Furthermore, biochemical and morphological properties of the seedlings such as catalase and superoxide dismutase activities, total flavonoid content, germination percentage, root and stem lengths were analyzed.
    Results
    Results revealed that L. draba seedlings were able to absorb high level of zinc and silver ions and a direct relationship between the level of absorption and the amount of ions in media was seen. On the other hand, total flavonoid contents, catalase and superoxide dismutase activities were elevated by increasing concentrations of the ions in media. Silver ion increased the germination, while the seed germination did not show significant different in treatment with zinc ion in compared to the control. Upon the treatment seedlings with silver ion, the stem growth was significantly increased, while the root growth was decreased. Significant decrease in the stem and root growth were occurred upon seedlings treatment with high level concentrations of zinc ion.
    Conclusion
    Based on the results, it seems that L. draba could be introduced an appropriate option for refining of the aforementioned metals from contaminated area.
    Keywords: Catalase, Lepidium drapa L, Phytoremediation, Silver, Zinc
  • Chehregani Rad A. , Ramayana H. , Mohsenzadeh F. , Baghaiefar Z. , Babolhavaeji H. Pages 71-86
    Aim
    Cadmium is one of the air pollutants and a part of diesel exhaust particles. The aim of this study was determination of the effects of cadmium on developmental process and protein pattern of anther and pollen grains in Petunia hybridia that is a common decorative plant in landscapes and parks.
    Material And Methods
    Petunia plants were grown in experimental pots and treated with the different concentrations of CdCl2 as spray. Flowers and young buds were collected, fixed in FAA70 (formalin: acetic acid: ethanol with a ratio of 2: 1: 17) and subjected to developmental studies. Pollen grains of different groups were also collected and their proteins were studied using electrophoresis method. Statistical analysis was done using statistical software SAS (version 9.1) and one-way ANOVA analysis.
    Results
    The developmental process of anther and pollen grains in control plants were followed from the pattern of dicotyledonous plants, but some changes and abnormalities were observed in Cd-treated plants. Irregularity in anther wall, formation of wrinkled and vacuolated pollen grains, decreasing of pollen viability, damaged exine and formation of new protein bands are the effect of Cd treatment.
    Conclusion
    Cadmium, as an atmospheric pollutant, influences developmental stages of anther and pollen grains. It causes to form different abnormalities and reduction of pollen viability. Formation of new proteins, detoxifying proteins, is a response to pollution stress.
    Keywords: Petunia hybrida, Cadmium, Protein pattern, Development, Pollen grains
  • Soleimani Mehranjani M. , Shariatzadeh Sma , Azadpour M. Student Pages 87-96
    Aim
    The aim of this study was to investigate the protective effect of Nigella sativa oil (NSO),as an antioxidant, on the testicular tissue in mice treated with bisphenol A.
    Material And Methods
    In this study, 24 adult male mice NMRI were divided into four groups (n=6): control, bisphenol A (200 mg/kg/day), nigella sativa oil (5 ml/kg/day) and bisphenol A + nigella sativa oil. 34 days after oral treatment, the right testis was taken out, fixed and processed followed by Heidenhain's Azan staining. The morphometric parameters of the testicular tissue were evaluated using stereological methods.
    Results
    The mean volume of seminiferous tubules and it's height of the germinal epithelium, the mean diameter and thickness of the basement membrane, the mean number of spermatocytes, round and long spermatids, spermatogonia and sertoli cells significantly reduced in the bisphenol A group compared to the controls (P<0.05). The mean volume of seminiferous tubules and the mean number of Sertoli cells significantly increased in the bisphenol A + nigella sativa oil group to the control level, The mean number of spermatocytes and round and long spermatids also showed a significant increase in this group compared to the bisphenol A group (P<0.05).
    Conclusion
    Co-administration of nigella sativa oil with bisphenol A can prevent the adverse effects of bisphenol A on the testicular tissue in adult mice.
    Keywords: Stereology, Bisphenol A, Testes, Nigella sativa oil
  • Aghili Zs, Zarkesh, Esfahani Sh Pages 97-106
    Aim

    The purpose of this study was enhancement of hGH synthesis by chemical components addition to Serum-Free CHO cells culture and investigate the characteristics of produced hGH.

    Material And Method

    The effects of different treatments including various concentrations of glycerol, DMSO, NaBu and ZnSO4 in CHO cells were investigated and the GH production was assessed using ELISA method. Cells are seeded into each well of a 12 well plate containing DMEM-F12 and 10% FBS. After 24 hours, media was aspirated and replaced with SFM and treatment with different concentrations of chemicals and rhGH production was assessed using ELISA, dot blotting and western blotting.

    Results

    Concentrations of 1%DMSO, 0.5% Glycerol, 1mM NaBu and 50 μM ZnSO4 were caused to elevate the expression of rhGH in the CHO cells.

    Conclusion

    These findings indicate that control of culture aid to development of an efficient large-scale and industrial process for the production of rhGH.

    Keywords: Chinese hamster ovary (CHO) cell, Human growth hormone (hGH), Serum Free Media