فهرست مطالب

سلول و بافت - سال هشتم شماره 3 (پاییز 1396)

مجله سلول و بافت
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علمی - پژوهشی
  • بررسی اثر کوئرستین بر بافت تخمدان موش های صحرایی ماده نژاد ویستار تحت درمان با سیکلوفسفامید و شاخص های رشد نوزادان آن ها
    صفحه 7
  • بررسی سمیت سلولی نانوذره اکسید سریم (CeO2) روی رده سلولی سرطان کولون (HT29)و آنالیز بیان ژن های آپوپتوزی کاسپاز 3 و 9 با استفاده از روش Real Time PCR و فلوسیتومتری
    صفحه 8
  • محمدحسین آبنوسی، سمیرا منصوری صفحات 214-230
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیرکاتچین هیدرات (CH) و اسید بوریک (BA) بر سلول‫های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت(MSCs) می‫باشد.
    مواد و روش‫ها: MSCsبا CH تیمار و با تست تریپان بلو توانائی حیات آن‫ها در 12، 24، 36 ساعت بررسی شد. دوزهای 400و3200میکرومولار CH به همراه 6نانوگرم بر میلی‫لیتر BA و زمان 36 ساعت انتخاب شد. توانایی تکثیر توسط آزمون تشکیل کلونی (CFA)و دو برابر شدگی جمعیت (PDN)، مورفولوژی سلول‫ها، سطح الکترولیت های سدیم، پتاسیم و کلسیم و فعالیت آنزیم های LDH،ALP، AST،ALT اندازه گیری شد. میزان مالون دی-آلدئید(MDA)، آنتی اکسیدان کل و فعالیت آنزیم های SODوCAT نیز سنجش شد.
    نتایج
    در 12 ساعت تنها غلظت 3200میکرومولار و در 24و36 ساعت از 400تا3200میکرو مولار، CHباعث کاهش توانایی زیستی شد. از طرفی دوزهای انتخابی باعث کاهش معنی‫دار توانائی تکثیری، قطر هسته و مساحت سیتوپلاسم شد. تیمار با CH باعث افزایش فعالیت LDH، ALP،AST،ALT و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانتی کل و کاهش میزان MDA و سدیم و پتاسیم شد. BA تاثیری بر توانائی زیستی، مورفولوژی و PDN نداشت ولی باعث کاهش CFA و فعالیت LDH،AST وALT شد. BA فعالیت ALP و میزان کلسیم، سدیم و پتاسیم، میزان MDA و فعالیت CATوSOD را افزایش داد. اثر متقابل CHوBA تا حدودی باعث جبران کاهش توانائی تکثیر، توانائی زیستی، تغییرات مورفولوژیک، تغییر فعالیت آنزیم های متابولیک و میزان الکترولیت ها ناشی از تیمار با CH شد. از طرفی تیمار همزمان باعث شد که CH بتواند استرس اکسیداتیو حاصل از تیمار با BA را جبران نماید.
    نتیجه گیری
    با توجه به جبران اثرات سمی CH توسط بور میتوان هنگام مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سلول‫های بنیادی مزانشیم مغز استخوان، کاتچین هیدرات، اسید بوریک، توانایی زیستی، فاکتورهای بیوشیمیایی
  • خدیجه باقری، بهرام ملکی زنجانی، مهسا مکانیک صفحات 231-241
    هدف
    طراحی و تهیه سازه ژنی مناسب و انتقال آن به گیاه توتون و بررسی گیاهان تراریخت حاصله بوده است.
    مواد و روش ها
    سازه اختصاصی بذر حاوی پیشبرنده Napin، توالی Ω ، ژن GUS و توالی SAR در پلاسمید pBI121 طراحی و تهیه و در باکتری E. coli تکثیر شد. ریزنمونه های برگی توتون با آگروباکتریوم سویه LBA4404 به‫روش استاندارد تلقیح شدند. گزینش جوانه های باززایی شده در محیط انتخابی (شامل MS، mg/l 1/0 NAA، mg/l3 BAP ،mg/L 25 کانامایسین، mg/L 200 سفوتاکسیم) انجام شد. آنالیز گیاهان تراریخت با PCR، RT-PCR و آزمون هیستوشیمیایی انجام شد.
    نتایج
    بررسی مولکولی گیاهان باززایی شده با PCR و آغازگرهای اختصاصی ژن های nptII و GUS نشان دهنده انتقال این ژن ها به گیاه‫چه های باززایی شده بود. نتایج RT-PCR نشان داد که نسخه برداری از ژن nptII در هر دو بافت برگ و بذر صورت می گیرد در حالیکه نسخه برداری از ژن GUS تنها در بذر صورت می گیرد. با توجه به اینکه پیشبرنده NOS (کنترل کننده ژن nptII) عمومی و Napin (کنترل کننده ژن GUS) یک پیشبرنده اختصاصی بذر می باشد، این نتیجه مورد انتظار بود. در نهایت با استفاده از SDS-PAGE و آزمون هیستوشیمیایی، تولید و فعالیت آنزیم بتا-گلوکورونیداز در بذر گیاهان تراریخت تائید شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مناسب بودن سازه ژنی طراحی شده را نشان داد، چرا که پیشبرنده Napin به خوبی موجب بیان اختصاصی ژن GUS در بذر شده و توالی امگا نیز در افزایش بیان تراژن موثر بوده است. در ادامه کار می توان این سازه را با جایگزینی ژن های ارزشمند با ژن GUSبرای تولید پروتئینهای نوترکیب استفاده نمود.
    کلیدواژگان: توالی Ω (امگا)، SAR، پیشبرنده Napin، ژن GUS، توتون
  • نفیسه جیرفتی، داود محبی کلهری، غلامحسین کاظم زاده، عبدالرضا صمیمی صفحات 242-249
    هدف
    ساخت داربست های نانوالیافی منفرد و مرکب که علاوه بر داشتن حد اقل فعل و انفعالات با بدن (عدم ایجاد واکنش سیستم ایمنی در بدن)، زیست سازگار بوده و شرایط بهینه‫ای را جهت رشد و تکثیر سلول ها فراهم نمایند.
    مواد و روش ها
    ابتدا با استفاده از روش الکتروریسی اقدام به ساخت 3 نمونه ساختار نانوالیافی از پلیمرهای زیستی پلی کاپرولاکتان، پلی‫یورتان به صورت منفرد و پلی کاپرولاکتان/ پلی یورتان به‫صورت مرکب شد. نمونه ها با اتیلن اکساید به‫ مدت 14 ساعت سترون و جهت بررسی واکنش سیستم ایمنی در زیر پوست بدن 12 رت کاشته شد. هم چنین جهت بررسی میزان رشد و تکثیر سلول ها، ساختارهای تولیدی توسط آزمون قابلیت حیات (MTT assay) مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    واکنش لوکالیزه، سیستمیک و عفونی شدن محل عمل تا پایان دوره با وجود عدم دریافت آنتی بیوتیک مشاهده نشد. پلیمر زیستی PCL در حالت منفرد منجر به فیبروز و راکسیون گرانولوماتویی جسم خارجی خفیف در نمونه شد. درحالی‫که در پلیمر زیستی PU ادم خفیف و فیبروز متوسط مشاهده گردید ولی هیچ‫گونه راکسیون گرانولوماتویی جسم خارجی مشاهده نشد. در نمونه ی مرکب PCL/PU نیز ادم و راکسیون گرانولوماتویی جسم خارجی متوسط به‫همراه فیبروز خفیف مشاهده گردید.
    نتیجه گیری: ساختارهای منفرد و مرکب ازPCL و PU همگی بسترهای مناسبی جهت رشد و تکثیر سلولی داشته و همچنین میزان واکنش سیستم ایمنی بدن در این نمونه ها بسیار کم و در حد قابل قبولی بود.
    کلیدواژگان: زیست سازگاری، الکتروریسی، ساختارهای نانوالیافی، ماتریس برون سلولی
  • معصومه براتی، فاطمه داوودی دهاقانی صفحات 250-260
    هدف
    سرطان یک بیماری تهدید کننده زندگی که توسط تمایز کنترل نشده و تکثیر‫ی تعیین شده است. شیمی درمانی روش معمول در درمان سرطان است، اما تومورها اغلب به شیمی درمانی که منجر به عوارض جانبی بسیاری نیز می‫شود مقاومت نشان می‫دهند. بسیاری از سموم بیولوژیکی دارای ترکیبات فعال با فعالیت ضد توموری می‫باشند. این مطالعه جهت جستجوی یک عامل ضد سرطان از زهر مار کبری ایرانی انجام شد.
    مواد و روش‫ها: ابتدا زهر مار کبری ایرانی (Naja naja oxiana) لیوفیلیزه و سپس با استفاده از روش BCA تعیین غلظت شد. از روش کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون (FPLC) و تعویض یونی، SDS-PAGE، جهت تخلیص زهر استفاده شد. فعالیت ضد سرطانی فراکشن‫ها توسط تست MTT بر روی سلول Jurkat E6.1) ) بررسی شد.
    نتایج
    پیک سوم از کروماتوگرام FPLC دارای بیشترین اثر سمیت بود و جهت کروماتوگرافی تعویض یونی انتخاب شد. چهار پیک آنیونی و یک پیک کاتیونی جمع آوری شد. پیک دوم از کروماتوگرافی تعویض آنیونی دارای اثر سمی 1±43 درصد در مقدار5/1 میکروگرم بود. این فراکشن در سلول نرمال سمیتی حدود 1±8 درصد از خود نشان داد (05/0p≤).
    نتیجه گیری
    ترکیبات ضد سرطان طبیعی مشتق شده از سم Naja naja oxiana می‫تواند در مبارزه با سرطان کمک کننده باشد. این اولین گزارش از فراکشن ضد سرطان از مار کبری ایرانی با اثر سمیت بر روی سلول Jurkat E6.1 و اثر سمیت کمتر بر روی ی نرمال است.
    کلیدواژگان: زهر مار کبری ایرانی، لوسمی، تست MTT
  • زهره قمبری، محمد نبیونی، هانیه جلالی، لطیفه کریم زاده صفحات 261-270
    هدف
    در پژوهش حاضر بیان ژن Cdc42 در سلول های Calu-6 مربوط به کارسینومای ریه با استفاده از سیستم مهاری shRNA کاهش یافته و اثرات این کاهش بر رشد و تکثیر سلولی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    به‫منظور کاهش بیان ژن Cdc42 از مکانیسم مهاری shRNA استفاده شد. سیستم لنتی ویروسی برای رسانش shRNA اختصاصی ژن Cdc42 به سلول های Calu-6 انتخاب شد. لنتی ویروس های نوترکیب به‫کمک لیپوفکتامین و از طریق ترانسفکشن هم‫زمان سه پلاسمید pMD2G، psPAX2 و p-GFP-C-shLenti به‫درون سلول های 293T تولید شد. سلول های Calu-6 تحت تیمار با لنتی ویروس نوترکیب قرار گرفتند. صحت ترانسداکشن با میکروسکوپ فلورسنس مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ماندگاری زیستی سلول های Calu-6، با انجام سنجش MTT انجام شد.
    نتایج
    بررسی های میکروسکوپ فلورسنس در 48 ساعت پس از ترانسفکشن نشان داد حدود 80 درصد سلول های 293T ترانسفکت شدند.
    نتایج میکروسکوپ فلورسنس پس از تیمار سلول های Calu-6 با ویروس نشان دهنده صحت ترانسداکشن این سلول ها است سنجش MTT نیز نشان داد که سرعت رشد سلول های ترانسداکت شده با لنتی ویروس حاوی Cdc42-shRNA در مقایسه با سلول های کنترل، 58 درصد و نسبت به سلول های کنترل منفی 40 درصد کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    لنتی ویروس های نوترکیب، وکتورهای مناسبی جهت انتقال shRNA-Cdc42 به سلول های Calu-6 بوده و این انتقال منجر به کاهش تکثیر سلول های Calu-6 شد. کاهش میزان تکثیر سلول های سرطان ریه به‫واسطه سیستم مهاری لنتی ویروسی- shRNA یک اثر پایدار و طولانی مدت می باشد که می تواند در ژن درمانی این سرطان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لنتی ویروس، سرطان ریه، ژن درمانی، shRNA، Cdc42
  • سید احمد موسوی سوها، هاشم یعقوبی صفحات 271-284
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر انکپسوله سازی همزمان DNA با نسبت های متفاوت PLL توسط کوپلیمر PLA-PEG بر افزایش کارایی انتقال ژن به سلول های پستانداران و خصوصیاتی از قبیل زیست سازگاری، محافظت از DNA در برابر آنزیم های برشی، سرعت رهایش DNA، اندازه و پتانسیل ذتای ذرات انجام گرفت.
    مواد و روش‫ها: نانوذرات PLA-PEG/PLL/DNA با نسبت های متفاوت PLL، بر اساس تکنیک انتشار حلال تهیه شدند. سپس درصد رهایش DNA، اندازه و پتانسیل ذتای ذرات در بافر سالین فسفات با 4/7pH= مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    با افزایش درصد PLL در نانوذرات PLA-PEG/PLL/DNA اندازه و پتانسیل ذتای ذرات حاصل افزایش یافت. آنالیز ژل الکتروفورز از DNA استخراج شده از نانوذرات PLA-PEG/DNA و PLA-PEG/PLL/DNA پس از تیمار با آنزیمDNasI، بیانگر توانایی کوپلیمر PLA-PEG و PLA-PEG/PLL در محافظت از DNA بود. بررسی فلوسایتومتری و میکروسکوپ فلورسنس تایید کرد که بازده انتقال ژن با افزایش نسبت PLL در نانوذرات PLA-PEG / PLL / DNA بهبود می‫یابد. علاوه بر این بازده انتقال ژن یک و نیم برابر بیشتر از پروتئین PLL / DNA در محیط سرمی است.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد نانوذرات PLA-PEG/PLL/DNA از توانایی بالایی در انتقال ژن به سلول های MCF-7 در مقایسه با کمپلکس PLL/DNA در محیط های حاوی سرم برخوردار می باشند.
    کلیدواژگان: PLA-PEG، PLL، زیست سازگاری، رهایش DNA و انتقال ژن
|
  • Mh Abnosi, S. Mansoori Pages 214-230
    Aim: Investigating the effect of catechin hydrate (CH) and boric acid (BA) on rat bone marrow mesenchymal stem cells (MSCs).
    material and
    Methods
    MSCs were treated with culture media containing CH, then with the help of trypan blue the viability was investigated at 12, 24 and 36hours. 400 and 3200µM of CH along with 6ng/ml of BA and 36hours were selected for further study. Proliferation based on colony forming assay (CFA) and population doubling number (PDN), morphology, level of sodium, potassium and calcium and activity of LDH,ALP,AST,ALT were analyzed. Malondialdehyde (MDA), total antioxidant and activity of SOD and CAT were measured too.
    Results
    only 3200µM at 12hours and from 400 to 6400µM at 24 and 36 hours, the CH caused significant reduction in viability, proliferation, nuclei diameter and cytoplasm area. Treatment with CH caused increase in activity of LDH,ALP,AST,ALT and increased in FRAP as well as reduction of MDA and sodium, potassium level. BA did not show any effect on viability, morphology and PDN but caused reduction of CFA and activity of LDH,AST and ALT. BA also caused elevation of ALP activity and level of calcium, sodium, potassium as well as MDA level and activity of CAT and SOD. Co-treatment compensated the viability, proliferation, morphological changes, metabolic enzyme activity variation and level of electrolyte to some extent. On the other hand, co-treatment showed, CH ameliorated the oxidative stress induced by BA.
    Conclusion
    since boron ameliorated the CH toxicity, along with tea we may consume dry grapes and dates.
    Keywords: bone marrow mesenchymal stem cells, catechin hydrate, boric acid, viability, biochemical factors
  • Kh Bagheri, B. Maleki Zanjani, M. Mekanik Pages 231-241
    Aim: The purpose of this research was to design and prepare a suitable gene construct and transfer it to the tobacco plant and analysis of transgenic plants.
    Material and
    Methods
    Seed-specific construct that containing Napin promoter, Ω sequence, GUS gene, and SAR sequence was prepared in pBI121 plasmid and proliferated in E.coli.. Then tobacco leaf explants were inoculated with LBA4404 agrobacterium strain by standard protocol. Selection of regenerated shoots also were performed in a selection media (co-culture medias 25 mg/L Kan 200 mg/L Cef). Transgenic plants were analyzed by PCR, RT-PCR and histochemical assay.
    Results
    Analysis of regenerated plantlets by using PCR and specific primers of nptII and GUS indicated that transfer of these genes to plantlets was successful. RT-PCR reaction results showed that nptII is transcribed in both tissues while GUS is transcribed only in the seed tissue. This finding was expected because Nos promoter (which controls the nptII transcription) is a constitutive and Napin is a seed specific promoter.. Expression and activity of Beta-glucuronidase enzyme in seeds of selected plants was confirmed by SDS-PAGE and histochemical assay.
    Conclusion
    The result of this research showed that designed gene construct was appropriate, because Napin promotes the expression of GUS gene in the seeds and Omega sequences have also been effective in increasing of transgene expression. In the fallowing, this construct can be used for the production of recombinant proteins by replacing valuable genes with GUS..
    Keywords: -Ω sequence, SAR sequence, Napin promoter, GUS, Tobacco
  • I. N Jiroft_D. Mohebbi-Kalhori_Gh Kazemzadeh_R. Taheri Pages 242-249
    Aim: Fabrication of biocompatible single and composite nanofiber scaffolds having less interactions in vivo (lack of immune response in the body) and providing optimal conditions for the growth and proliferation of cells.
    Material and
    Methods
    First, the electrospinning method was used to fabricate three samples of single polycaprolactone (PCL), single polyurethane (PU) and composite PCL/PU (50/50) biopolymer nanofibers. The samples were sterilized with ethylene oxide for 14 hours and implanted under the skin of 12 rats. Also, to examine the growth and proliferation of cells, produced structures were evaluated by the cytotoxicity test (MTT Assay).
    Results
    Although the rats did not receive antibiotics, localized and systemic reactions and infections of the surgical sites were not observed until the end of the study period. Use of single PCL biopolymer caused negligible edema, fibrosis, and a mild foreign body granuloma. While the PU sample caused the fewest side effects: mainly a negligible edema and moderate fibrosis were observed, but no foreign body granuloma was shown. Also, the PU/PCL sample caused a moderate edema and foreign body granuloma and a mild fibrosis.
    Conclusion
    Single and composite structures of PCL and PU were all suitable environments for the cell growth and proliferation, as well as the reaction of the immune system in these samples was very low and at a satisfactory level.
    Keywords: biocompatibility, Electrospinning, Nanofibers structures, Extracellular matrix
  • M. Barati, F. Davoudi Dahaghani Pages 250-260
    Aim: Cancer is a life threatening disease determined by uncontrolled differentiation and proliferation of cells. Chemotherapy is the conventional method in treatment of cancer, but the tumor often will be resistant to chemotherapy regimen leading to crucial side effects. Many bio-toxins are biologically active compounds with anti-tumor activity. This study was aimed to find an anti-cancer agent from the venom of Iranian cobra snake.
    Material and
    Methods
    The process of collection, lyophilisation of Iranian cobra (Naja naja oxiana) venom. Protein concentration of Iranian cobra venom was determined by BCA assay. Fast protein liquid chromatography (FPLC), SDS-PAGE, Anion exchange chromatography were used for purification of Iranian cobra venom. Standard cell biology methods were employed to characterize Iranian cobra venom abilities (in vitro) to inhibit Platelet aggregation, adhesion, migration and invasion of tumor cells. Its anti-cancer activity in (Jurkat E6.1) (in vitro) was tested by MTT assay.
    Results
    Peak 3 of FPLC was active on cell lines and selected for anion exchange chromatography. Four anionic and one cationic fractions collected for anticancer activity. Peak 2 of anion exchange chromatography had the most toxic activity as 43%±1 at 1.5 micrograms. This fraction showed about 8%±1 toxicity on fibroblast cells. (P-value ≤ 0.05)
    Conclusion
    Natural anti-cancer compounds derived from the Naja naja oxiana venom, can fight against cancer. It is the first report of an anticancer fraction from Iranian cobra with toxicity on Jurkat E6.1 cell line with less toxicity to normal cells.
    Keywords: Iranian cobra snake venom, Leukemia, MTT assay
  • Z. Ghambari_I. M Nabiun_H. Jalali_L. Karimzadeh Pages 261-270
    Aim: In current study, we aimed to reduce Cdc42 gene expression in lung carcinoma related cells, Calu-6, and assayed its effect on cell proliferation.
    Material and
    Methods
    To reduce the expression of Cdc42 gene shRNA system was used and lentiviral system was selected to deliver Cdc42 specific shRNA to Calu-6 cells. Recombinant lentiviruses produced by co-transfection of pMD2G, psPAX2 and p-GFP-C-shLenti plasmids into 293T cells using lipofectamin. Efficiency of transfection and transduction assessed by florescent microscopy. Viability of cells treated by recombinant lentiviruses assessed by MTT assay.
    Results
    florescent microscopy showed 80% transfection of 293T cells and high rate of Calu-6 cells transduction. MTT assay results revealed that viability of transduced Calu-6 cells reached to %58 and %40 in compare to control and negative control cells, respectively.
    Conclusion
    recombinant lentiviruses properly transfer Cdc42-shRNA into Calu-6 cells, leading to reduction of cell proliferation. Silencing of Cdc42 gene expression using lentiviruses is persist and long-term effect which can be under attention for gene therapy of lung cancer.
    Keywords: Lentivirus, Lung Cancer, Gene therapy, shRNA, Cdc42
  • Sa Mosavi Sooha, H. Yaghoubi Pages 271-284
    Aim: The present study aims to investigate the effect of simultaneous encapsulation of DNA with different ratio of PLL via PLA-PEG copolymer, on gene delivery efficiency into mammalian cells. Some characteristics such as biocompatibility, DNA protecting against restriction enzymes, DNA release rate, size and zeta potential were also investigated.
    Material and
    Methods
    PLA-PEG/PLL/DNA nanoparticles with different ratio of PLL were prepared by double emulsion-solvent evaporation technique. Then, the release percentage of DNA and the zeta potential of particles in Phosphate Saline buffer (PH=7) were measured.
    Results
    Increasing the PLL percentage in the PLA-PEG/PLL/DNA nanoparticles resulted in enhancement of particles size and zeta potential. Gel electrophoresis analysis of DNA extracted from PLA-PEG/DNA and PLA-PEG/PLL/DNA nanoparticles after treatment with DNase I enzyme indicates the ability of PLA-PEG and PLA-PEG/PLL copolymers in DNA protection. The flow cytometry and fluorescent microscopy study confirmed that gene transfer efficiency was improved by increasing the ratio of PLL in PLA-PEG/PLL/DNA nanoparticles. Moreover we found that gene transfer efficiency was one and half fold higher then PLL/DNA complex in the serum medium.
    Conclusion
    The results showed that PLA-PEG nanoparticles in the serum medium have higher potential gene delivery to the MCF-7 cells in comparison with PLA-PEG/PLL/DNA nanoparticles.
    Keywords: PLA-PEG, PLL, biocompatibility, DNA release, gene delivery