فهرست مطالب

زن در فرهنگ و هنر (پژوهش زنان) - سال پنجم شماره 3 (پاییز 1392)

فصلنامه زن در فرهنگ و هنر (پژوهش زنان)
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اعظم راودراد، کبری الهی فر صفحات 283-306
    نظریه فیلم فمنیستی رویکرد تازه ای را درباره شکستن خط روایی فیلم با هدف افزایش آگاهی مخاطب زن از قرار گرفتن او به مثابه ابژه نگاه دوربین و لذت جنسی مردانه ارائه داد. اما کنار گذاشتن ابزار روایی در این دست فیلم ها و روی آوردن به تکنیک هایی چون رهایی نگاه دوربین باعث دور شدن مخاطب زن و بنابراین شکست اقتصادی این فیلم ها شد. در این مقاله، با کاربست مفهوم نسبتا بدیع «لذت زنانه» در نظریه فیلم فمنیستی، سعی شده است خوانشی زنانه از فیلم های واکنش پنجم و تلما و لوئیس ارائه شود. هدف ارائه تحلیلی است از نقش مخاطب فعال زن و توضیح امکانات دیداری برای رهایی بخشی زن از ابژگی. این تحلیل بر محور نظریه روانکاوانه فیلم فمنیستی و با تاکید بر مفهوم نظری لذت زنانه انجام شده است. خوانش فعالانه فیلم از جانب زنان می تواند لذت دوستی و پیوند همدلانه در آن ها را، در جایگاه تماشاگر فعال، برانگیزد. بنابراین، برخلاف موفقیت محدود نظریه فیلم فمنیستی، اعمال چنین خوانش فعالی از مقابله شخصیت های زن داستان با نگاه و اقتدار مردانه در فیلم های جریان اصلی می تواند موجب تولید لذتی برای تماشاگران زن باشد که در برابر مفهوم لذت مردانه و ابژگی زن قرار می گیرد. این نوع خوانش می تواند جنبه رهایی بخشی بعضی از فیلم های جریان اصلی را برای زنان آشکار کند.
    کلیدواژگان: تلما و لوئیس، تماشاگری، خوانش فیلم، لذت زنانه، نظریه فیلم فمنیستی، واکنش پنجم
  • حمیدرضا مدقق صفحات 307-326
    پرداختن به مناسبات عاشقانه زن و مرد به شکلی خنده آفرین سبب شده که غالب آثار کمدی سینمای ایران، چه قبل و چه بعد از انقلاب، در ژانر کمدی رمانتیک قرار گیرند. قهرمانان مرد و زن این فیلم ها معمولا پیش از پیوند شان در پایان روایت، از راهنمایی و کمک های دوستانی از جنس خود بهره می گیرند. در چارچوب نظریه ژانر، درک چگونگی رابطه قهرمانان مرد و زن کمدی رمانتیک با دوستانشان و اینکه این بازنمایی حامی و تقویت کننده کدام ارزش ها و باورها برای مخاطبان است، هدف این پژوهش است. بدین منظور، یازده فیلم کمدی رمانتیک ایرانی، که در بازه 1369 تا 1390 در سالن های سینماها نمایش عمومی داشته اند، با بهره گیری از تقابل های دوجزئی، تحلیل متن شده است. نتایج پژوهش گواه آن است که تقابل رفاقت مردانه/ دوستی زنانه در کمدی رمانتیک ایرانی بیانگر درونمایه بیهودگی اتحاد زنان است و این درونمایه، دست اندرکار بازسازی اجتماعی ایدئولوژی مردسالاری است. همسر (1373) تنها روایت این پژوهش است که از این الگوی تقابلی پیروی نمی کند و در آن دوستی های زنانه به رسمیت شناخته می شوند و ستایش می گردند.
    کلیدواژگان: ایدئولوژی مردسالاری، تحلیل متن، تقابل دوجزئی، ژانر کمدی، رمانتیک، سینمای ایران
  • سیدهاشم حسینی صفحات 327-344
    پیکرک های گلی و سفالین زنان جزء نخستین آثار هنری بشر در اعصار پیش از تاریخ محسوب می شوند که ساخت آن ها با تغییراتی خاص تا دوران اسلامی نیز تداوم یافته است. پیکرک های سفالی مزبور، که گونه های مختلفی از تکنیک های ساخت و تزیین هنر سفالگری اسلامی را دربرمی گیرند، اغلب در شهرها و مراکز مهم سفالگری ایران ساخته شده اند. از مهم ترین ادوار ساخت این پیکرک ها می توان به ادوار سلجوقی و ایلخانی مقارن با قرون پنجم تا نهم هجری اشاره کرد که با توجه به منع ساخت پیکرک و مجسمه در دوران اسلامی، دلایل و انگیزه ها و نیز منابع الهام بخش ساخت این پیکرک ها در دوره های مزبور جای تامل دارد. موضوع پژوهش کنونی بررسی و تحلیل تعدادی این پیکرک ها در کلیه ابعاد تکنیکی و مفهومی است. هدف اصلی مقاله، بررسی و شناخت مهم ترین ویژگی های پیکرک های سفالین مزبور به همراه طبقه بندی آن هاست. روش پژوهش انتخابی، با توجه به نوع موضوع و هدف، تلفیقی از روش های توصیفی، تاریخی، و مقایسه ای است. در همین زمینه، ده عدد از نمونه های شاخص پیکرک های سفالین زنان در ادوار سلجوقی و ایلخانی، فارغ از تعلق به سبک یا گونه ای خاص، از بین آثار موجود در موزه های مختلف داخلی و خارجی انتخاب و از منظر شیوه ساخت، تزیین، کاربرد، فرم، اهداف ساخت، منابع الهام بخش، و... بررسی، طبقه بندی، و تحلیل شده است. بنابر یافته های پژوهش، پیکرک های سفالی زنان در ادوار مزبور، به خصوص دوره سلجوقی، تحت تاثیر عوامل مختلفی ساخته شده اند که از جمله آن ها می توان به تاثیر سنت های هنری پیش از اسلام، تاثیر نظام قبیله ای، تاثیر برخی از شخصیت های زن ادبیات ایران، به علاوه تاثیر صور فلکی با نماد مونث اشاره کرد. همچنین توجه به نقش ها و کارکردهای زنان به جای تمرکز بر ویژگی های جنسیتی آن ها، از مهم ترین تفاوت های پیکرک های مزبور با نمونه های پیش از تاریخی است.
    کلیدواژگان: پیکرک های زنان، دوره های سلجوقی و ایلخانی، هنر سفالگری
  • عزت ملاابراهیمی، یاشار تارودی ممقانی، عطیه هنردوست * صفحات 345-372

    اهداف توسعه هزاره به بررسی وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشورها می پردازد و داده های سالانه مربوطه این امکان را برای بسیاری از محققان فراهم می آورد که به مطالعه و پیش بینی روند توسعه کشورها بپردازند. در این میان، کشور ایران در یکی از برنامه های پراقبال بلندمدت خود، موسوم به چشم انداز ایران 1404، جایگاه نخست را در میان کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی متصور شده است. با توجه به تاکید بر جایگاه زنان در توسعه اقتصادی کشور، در این پژوهش سعی شده که با استفاده از داده های گزارش شده درخصوص هدف سوم از اهداف توسعه هزاره، که متضمن ارتقای جایگاه زنان است، جایگاه ایران در میان کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی پیش بینی شود. به عبارت دیگر، در این پژوهش به دنبال پاسخ به این پرسش هستیم که آیا ایران در سال 2015 در میان پنج کشور اول منطقه قرار خواهد گرفت؟ برای بررسی این موضوع، مقادیر شاخص های مرتبط استخراج و با استفاده از مدل سری زمانی ARIMA ارزش آتی شاخص های مورد هدف در سال 2015 تخمین زده شده و براساس ارزش های پیش بینی شده رتبه ایران در میان کشورهای دیگر گزارش شده است. نتایج نشان می دهد که برخلاف اینکه ایران توانسته است در اغلب زیرشاخه های هدف سوم توسعه هزاره به اهداف موردنظر در برنامه های توسعه ای نزدیک شود، در مقیاس بین المللی هنوز نتوانسته به اهداف خود دست یابند و نیازمند تغییر در سیاستگذاری است.

    کلیدواژگان: ارتقای جایگاه زنان، اهداف توسعه هزاره، چشم انداز سال 1404، مدل سری زمانی، نسبت دختران به پسران
  • لیلا عنایت زاده، محمود قاضی طباطبایی صفحات 373-396
    اگرچه طلاق همه بخش های جامعه اعم از همسران، بچه ها، خانواده ها و کل چرخه زندگی اجتماعی را درگیر می کند، نوع تجربه افراد بسته به جنسیت و فاعل، در فرایند بودن، و میزان درگیری آن ها متفاوت است و ممکن است برای افراد تجربه ای مثبت یا منفی ادراک شود. با توجه به متفاوت بودن تجربه افراد و اینکه برخی عناصر فرهنگی در جامعه کردستان نقش زن را در عرصه زناشویی به حد ابژه ای تقلیل می دهند، این بررسی با هدف کشف تجربه زیسته زنان مطلقه کرد و درک چالش ها و فرصت های رشدی که آن ها تجربه کرده اند، انجام گرفت. در این مطالعه از روش هرمنوتیک پدیدارشناختی استفاده شده است و تعداد شرکت کنندگان با استفاده از نمونه گیری هدفمند شامل نوزده زن مطلقه کرد ساکن شهرستان سقز است. در این بررسی، از تئوری های کاسلو و مزیرو به منزله چارچوبی برای سازمان دادن داده های به دست آمده استفاده شد و از مصاحبه های فردی مضامین فرایند وقوع طلاق، پیامدهای طلاق، ادراک از خود، احساسات شخصی، واکنش های رفتاری، و تصور از طلاق آشکار شد.
    کلیدواژگان: تجارب بعد از طلاق، تجارب حین طلاق، تجارب قبل از طلاق
  • سیدعبدالحسین نبوی، معصومه باقری، مرضیه شهریاری صفحات 397-414
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر تعارض کار خانواده و تعارض خانواده کار بر بیگانگی از کار است. در این زمینه، از نظریه نمایشی گافمن، دوکسبری و هیگینز، کرچمایر و کوهن، مرتون، اینگلهارت، و فانس استفاده شده است. جامعه آماری شامل زنان متاهل شهر اهواز است. داده های پژوهش با روش پیمایشی، از نمونه ای با حجم 386 نفر، از میان کارمندان زن متاهل اداره های دولتی شهر اهواز با روش نمونه گیری طبقه ای و تصادفی انتخاب شد. بیگانگی از کار در دو حیطه: تعارض کار با خانواده و تعارض خانواده با کار بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون های معناداری، تحلیل واریانس، تحلیل رگرسیون، و تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که: رابطه مستقیم و معناداری بین متغیر تعارض کار با خانواده، تعارض خانواده با کار، و متغیر وابسته (بیگانگی از کار) وجود دارد. همچنین یافته ها نشان می دهد که پایگاه اجتماعی اقتصادی (وجه عینی) از طریق تعارض کار با خانواده و خانواده با کار، بر بیگانگی از کار اثر غیرمستقیم دارد و پنداشت فرد از پایگاه اجتماعی اقتصادی خود (وجه ذهنی) تاثیر مستقیمی بر بیگانگی از کار می گذارد. درضمن، نتایج پژوهش رابطه معکوس و معناداری بین متغیرهای سن، سابقه کار، نوع سمت سازمانی، پیشینه شهری روستایی، و متغیر بیگانگی از کار را آشکار می کند.
    کلیدواژگان: بیگانگی از کار، پایگاه اجتماعی، اقتصادی، تعارض خانواده، کار، تعارض کار، خانواده
  • فریده علوی، زینب رضوان طلب صفحات 415-431
    در این مقاله، پس از اشاره به پیشینه ادبیات زنان در الجزایر، با استفاده از رویکرد توصیفی تحلیلی به معرفی و بررسی چند نمونه روایت زنانه از جنگ استقلال الجزایر در خلال آثار نویسنده شهیر الجزایری، آسیه جبار، می پردازیم. این تحقیق نشان می دهد که زبان و نهاد ادبیات در الجزایر تا پیش از سده اخیر تحت سیطره مردان بوده و عمده آثار ادبی این کشور بر ارزش های مردسالارانه استوار بوده و دیدگاه مردانه را منعکس می کرده است. اما با وقوع جنگ، که موضوعی اساسی و مهم بوده، و از سوی زنان نیز به شیوه خاص خود تجربه شده، لزوم ارائه نگاه و روایت زنانه از آن احساس می شود. آسیه جبار نخستین نویسنده زن الجزایری است که در رمانی با عنوان فرزندان جهان جدید مستقیم به موضوع جنگ استقلال می پردازد. این رمان، که در تاریخ ادبیات الجزایر از رمان های موثرجنگ الجزایر محسوب می شود، مهر تاییدی بر استعدادها و قابلیت های زنان در عرصه نویسندگی می زند و راه را برای ورود دیگر زنان به این عرصه هموار می کند. موضوع جنگ یکی از ارکان ثابت و اساسی در آفرینش های آسیه جبار محسوب می شود. ویژگی خاصی که موجب تمایز آثار آسیه جبار از دیگر آثار جنگی می شود آن است که وی با استفاده از دیدگاه زنانه خود، نه تنها به مسئله آزادی الجزایر از طریق جنگ و مقاومت اشاره می کند، بلکه لزوم آزادی زنان از حصارهای بسته و رهایی آنان از برخی محدودیت ها و تعصبات را نیز یادآور می شود. وی همچنین با به تصویر کشیدن رنج ها و مشکلات خاص زنان در طول دوران جنگ و نشان دادن نحوه مشارکت آنان در این مبارزه، که در نوشته های نویسندگان مرد مغفول مانده یا به شایستگی نمایان نشده بود، سهم و نقش زنان در استقلال این کشور را برجسته می کند.
    کلیدواژگان آسیه جبار؛ ادبیات؛ الجزایر؛ جنگ؛ زنان
  • بیژن خواجه نوری، لیلا پرنیان، صغری همت صفحات 433-447
    این مقاله، که بر مبنای پژوهشی با همین عنوان انجام شده، به فرایند جهانی شدن فرهنگی و نگرش مردان به نقش زنان در جامعه پرداخته است. در این پژوهش، ترکیبی از نظریه های گیدنز و رابرتسون به منزله چارچوب نظری استفاده شده است. پرسش اصلی این است که آیا جهانی شدن فرهنگی بر نگرش مردان به نقش زنان در شهر شیراز تاثیر گذاشته است؟ در صورت وجود ارتباط بین این دو متغیر، کدام مولفه های جهانی شدن فرهنگی بیشترین تاثیر را داشته اند؟ برای دستیابی به پاسخ این پرسش، از روش کمی و پیمایشی استفاده شده و اطلاعات لازم با استفاده از ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. بدین ترتیب، 383 نفر از مردان شهر شیراز با روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای چندمرحله ای برای پاسخگویی به پرسش ها انتخاب و اطلاعات لازم از این گروه گردآوری شده است. نتایج بیانگر آن بود که متغیرهای بازاندیشی، سبک زندگی ورزشی، سبک زندگی علمی فرهنگی، آگاهی از جهانی شدن، و فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی با نگرش مدرن مردان به نقش زنان رابطه معنادار مثبت، ولی سبک زندگی سنتی و وسایل ارتباط جمعی داخلی رابطه منفی داشته اند. همچنین، متغیر بازاندیشی با نگرش سنتی به نقش زنان رابطه منفی، ولی سبک زندگی سنتی و سبک زندگی ورزشی رابطه مثبت داشته اند.
    کلیدواژگان: بازاندیشی، جهانی شدن فرهنگی، نقش زنان، نگرش مردان
|
  • Azam Ravadrad, Kobra Elahifar Pages 283-306
    The feminist film theory has presented a new approach for breaking the narrative line of movie aiming at increasing the consciousness of female audience about her situation of being the object of camera vision and male gaze. The problem is that such an approach led the feminist movies to face economic failure. In this study، using the creative idea of «feminine joy» in the feminist film theory، this paper tries to produce a kind of reading of two famous Hollywood and Iranian movies named «Thelma and Louise» and «Vaconeshe Panjom» (The fifth Reaction). Our aim is to present a kind of analysis based on active role of women in reading films and an explanation of visual possibilities in movies that have emancipatory effect in rescuing women from being an object of male gaze. This analysis uses the feminist psychoanalytic film theory with an emphasis on the theoretical concept of feminine joy. An active feminine reading of movies by women can inspire the friendship joy and empathic relations in them as active spectators. Therefore، despite the limited success of feminist film theory، applying such an active reading from the women characters of stories facing with masculine gaze and power in mainstream movies، can produce a kind of enjoyment for women spectators that is in contrast to the concepts of masculine joy and feminine objectivity. This is the kind of reading that can demonstrate the emancipatory dimension of some mainstream movies for women.
    Keywords: feminist film theory, feminine joy, reading film, spectatorship
  • Hamidreza Modaghegh Pages 307-326
    Most of Iranian comedy films، before and after the revolution، can be categorized as romantic comedies. These films depict romantic relationship between men and women as a funny incident and constitute the Iranian romantic comedy genre. Drawing on genre theory، this paper aims at understanding the relationship between the romantic comedy’s heroes and heroines with their friends، and at finding the real values and beliefs that are reinforced through these interactions. To do so، eleven romantic comedy movies are selected. The moves had been screened on Tehran or other cities’ cinemas for at least a week from 1990 to 2011. A textual analysis was performed on the movies to find binary opposition sets. The analysis reveals that male camaraderie/female friendship serves to show there is no power in sisterhood and supports the social regeneration of patriarchic ideology. The perpetuation of patriarchy demands the dissolution of sisterhood and the romantic comedy genre contributes to that dissolution، suggesting that is impossible for women to ever team up. The Spouse (1994) is the only narrative that does not follow this oppositional pattern. To the contrary، it recognizes and appreciates female friendship.
    Keywords: binary opposition, Iranian cinema, patriarchal ideology, romantic comedy, textual analysis
  • Hashem Hoseyny Pages 327-344
    Clay and earthenware statuettes of women are amongst first human artworks of prehistoric era. After historic period the tradition of making women earthenware statuettes continued in Islamic era with special changes. These earthenware statuettes including different method of making and decoration often have made in important Persian pottery centers as Rey and Kashan cities. The Seljuk and Il-khanid periods are amongst important periods of making these earthenware statuettes that because of prohibition of making statuette and figurine in Islamic era، reasons and principles of their making is a strange matter for these periods. The subject matter of this paper is analyzing many of attractive examples of Seljuk and Il-khanid earthenware women statuettes from all directions as making and decorating methods. The basic goal of the paper is recognition of factors that were important in making this kind of statuettes as well as studying their decorations، applications، forms، principles and others impressive factors. This study can help us arrive at a better understanding of position of Iranian Muslim women and their differences with pre-Islamic Iran. In this way few attractive examples of women earthenware statuettes of Seljuk and Il-khanid period have chosen from different museums inside and outside of Iran and then surveyed the factors involved in their making، decorating، using etc. Due to findings of the paper making of women earthenware statuettes on Islamic era especially in Seljukid and Il-khanid periods have been affected by several factors as importance of tribal system in these periods as well as efflorescence of Iranian literature as Bahram and Azadeh story or astrological contexts with female symbols as the Venus.
    Keywords: pottery art, Seljuk, Il, khanid periods, woman statuettes
  • Ezat Mola Ebrahimi, Yashar Taroudi Mamaghani, Atieh Honardoust Pages 345-372

    Conspicuously enough، Millennium Development Goals (UN-MDG) indexes cover the various aspects of economic development in countries. Indeed، MDGs are collected from the World Bank and the IMF indexes that were used for monitoring economics status. Every member of the UN is subjected to report the required data in former designed format and frequency. Furthermore reported data and usage of indexes provide tremendous chance to compare the countries with each other. In 2004، Iran adopted a strategic vision named “Iran 1404” that suggests Iran to be the 1st country in the Middle East and Central Asia region in economic، social، cultural aspects. By using almost 20 years data provided by MDG indexes and the use of ADF and ARIMA time series models the index values of countries in 2015 are estimated and in the result by ranking Iran position among Middle Eastern and central Asian countries in the year 2015 is forecasted. Due to lack of data in some indexes a combination of graphical trend analysis and ARIMA models are used. In conclusion in the year 2015 Iran would be not be in the 5 high rank countries in the 3rd goal of MDG and serious changes in policies are needed to be made

    Keywords: improvement women's position, millennium development goals, perspective 2015, ratio of girls to boys, time series
  • Leila Enayatzadeh, Mahmoud Ghazi Tabatabai Pages 373-396
    Although divorce affects many parts of the society including spouses، children and، families، the entire social life cycle of individuals، the kind of individuals'' experiences، based on their gender، Subjectivity in the process، degree of involvement. It may be perceived by the individuals as a positive or a negative experience. Given the differences in divorce men''s experiences and the fact that some cultural factors in the Kurdish society reduce woman''s role to an object in the marital life، this study was done to find Kurdish divorced women''s life experience and to arrive at an understanding of their challenges and growth opportunities. Hermeneutic phenomenological approach was used in this study. The number of participants based on purposive sampling includes 19 divorced women in the Saqqez city. The theory developed and proposed by Kaslue and Mezirow was used as the framework for organizing the data and through the individual interviews the following themes were derived: 1. the process of divorce; 2. the consequences of divorce; 3. self-perceptions; 4. personal emotions; 5. behavioral reactions to divorce and 6. attitude toward divorce.
    Keywords: in, divorce experiences, post divorce experiences, pre, divorce experiences
  • Seyed Abdolhossein Nabavi, Masoumeh Bagheri, Marzieh Shahryari Pages 397-414
    This paper aims at studying the effects of work/family conflict and family/ work conflict as a result of work alienation. Some theories of Goffman، Duxbury and Higgins، Kirchmeyer and Cohen، Merton، Inglehart and Faunce are applied in the study. The research is conducted through a survey method. Stratified random sampling has been used for selection of the samples. Main data collection method for was questionnaire. A sample of 386 people was selected from the married female employees of government in Ahvaz. Work alienation with respect to two aspects of work/family conflict، family/work conflict was the subject of study. In order to analyze data، the paper used froms of descriptive statistics، significant test، variance analysis، regression analysis and path analysis. The results indicated that work/family conflict and family/work conflict variables directly affect work alienation. Also، the results showed that social-economic status (objective aspect) variable، through work/family conflict and family/work variables، indirectly affect the work alienation. Also، perception of individual about social-economic status (subjective aspect) directly affect the work alienation. The results further showed that there is a significant inverse relationship between age، work experience، career position، urban/rural background variables and work alienation.
    Keywords: family, work conflict, social, economic status, work alienation, work, family conflict
  • Farideh Alavi, Zeinab Rezvantalab Pages 415-431
    Having glanced at the history of women’s literature in Algeria، we will now study some women’s narratives through the famous writer Assia Djebar’s works with the descriptive-analysis method. The study shows that until the recent century the language and literature has been dominated by the men reflecting the male point of view. However، as war was a major event experienced by women in a particular manner، the necessity for the female narratives and points of view is evident. Assia Djebar is the first Algerian female writer who addresses the independence war in the novel Children of the New World. Highly influential in the history of Algerian Literature، the novel is further proof of women’s talent in writing and eases other women’s entrance to this area. The war is a major and fixed theme throughout the works of Assia Djebar. Not only does Assia Djebar addresses the freedom of Algiers from a female point of view، but she also points out the importance of women’s freedom from social limitations and prejudice which differentiates her works from other war related literature. Furthermore، her portrayal of women’s specific issues، suffering، and their way of resistance signifies the women’s participation in the independence of the country، which has been overlooked or undermined in the works of male writers.
    Keywords: algeria, Assia Djebar, literature, war, women
  • Bijan Khajenoori, Leila Parnian, Soghra Hemmat Pages 433-447
    The purpose of the present study is to examine relationship between cultural globalization and men''s attitude toward the role of women. The method of this study was survey and its tool was questionnaire. The sampling method used in this survey was multi-stage share random sampling. Sample size that was estimated according to Lean Table with 95 percent significance level was 383. After reviewing local and international literature and considering theories about cultural globalization and men''s attitude towards women''s role، a synthesized theoretical framework regarding theories of Giddens and Robertson was formulated. Findings of the bivariate analysis show significant relations between some variables including: reflexivity، sporty life style، scientific cultural life style، awareness of globalization، ICT and traditional life style، inner mass media with Modern Men''s attitude towards women''s role. Moreover، results show significant relations between the reflexivity، traditional life style and inner mass media withTraditional Men''s attitude towards women''s role.
    Keywords: cultural globalization, men's attitude, women's role, reflection