فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی
پیاپی 27 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی بنیادی نایینی*، نشمین ایزدی صفحات 19-45
    ضرورت پاسخگویی نرمش پذیر به اثرات فرآیند های جهانی شدن بر اقتصاد شهرها و نیاز به رویارویی با مشکلات شهری با بهره گیری از ظرفیت های محلی، سبب توجه به«فرهنگ» به عنوان ابزاری نوین در فرآیند «تجدید حیات شهری» برای مقابله با جنبه های افت شهری شده است؛ اما مداخله در نواحی دچار افت شهری در ایران، اغلب بدون توجه لازم به هویت و ظرفیت های فرهنگی انجام شده و در موارد بسیار، حتی به تضعیف آنها منجر شده است. هدف این مقاله، پیشنهاد چارچوبی برای رویارویی یکپارچه با جنبه های افت شهری با بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی است. به این منظور، از راه رتبه بندی شدت افت شهری با روش آماری تحلیل عاملی، چهار محله در منطقه 6 شهر تهران به عنوان نمونه موردی انتخاب شده اند. پس از اثبات فرضیه معناداری ارتباط میان فرهنگ و ابعاد تجدید حیات شهری در این محله ها با استفاده از آماره خی دو، با به کارگیری فن تحلیل عرصه های تصمیم گیری مرتبط، به تولید و گزینش مسیرهای عمل گزینه هدایتگر تجدید حیات شهری پرداخته شده است. دستاورد این مقاله، به کارگیری چارچوبی برای یکپارچه کردن فرهنگ و برنامه ریزی راهبردی تجدید حیات شهری است؛ به گونه ای که با تاکید بر منفعت ساکنان، به رویارویی یکپارچه با افت شهری بپردازد و ایجاد چرخه ای خود پایدار از راه تقویت دو سویه ابزارها و جامعه مورد برنامه ریزی را امکان پذیر سازد.
    کلیدواژگان: تجدید حیات، عرصه های تصمیم گیری، فرهنگ، افت شهری
  • ابوالفضل تاجزاده نمین* صفحات 47-63
    ورود به بازارهای بین المللی، یکی از تصمیم های راهبردی می باشد که لازم است سازمان ها در سطوح کل شرکت و واحد سازمانی راهبردی به آن توجه کنند. یکی از این شیوه های ورود، صادارات است. هدف اصلی پژوهش، بررسی رابطه بین شهرت ناشی از کشور مبدا، ملی گرایی، اعتماد و نگرش مصرف کننده می باشد. جهت حصول به این مهم، شش فرضیه تنظیم و تعداد 400 نفر از خریداران ایرانی، به عنوان نمونه، به صورت در دسترس، انتخاب و بررسی شدند. نتایج نشان می دهد که شهرت ناشی از کشور مبدا باعث ایجاد اعتماد در بازار بین المللی می شود و به صورت مستقیم بر نگرش مصرف کننده تاثیر می گذارد. همچنین، بررسی حاضر بیانگر آن است که ملی گرایی با اعتماد و نگرش مصرف کننده رابطه مستقیم دارد. به علاوه، مصرف کنندگان ایرانی نگرش مثبتی نسبت به لوازم خانگی دارند که برچسب «ساخت کشور کره» بر آنها نصب شده است. بر عکس، نگرش مثبتی نسبت به لوازم خانگی که برچسب «ساخت کشور ایران» بر آنها نصب شده است، ندارند. امید است دستاوردهای این مطالعه بتواند به سازمان ها و گروه های ذی نفع کشور کمک کند تا نه تنها اقدام به تولید محصولات ایرانی به صورت رقابت آمیز کنند؛ بلکه، به راه های ورود به بازارهای بین المللی، از قبیل صادرات، اعطای لیسانس و غیره، به صورتی راهبردی نیز بیندیشند.
    کلیدواژگان: راهبردی، لوازم خانگی، کشور مبدا، شهرت، شرکت، ملی گرایی، اعتماد، نگرش مصرف کننده
  • آذرنوش انصاری*، علی صنایعی صفحات 65-87
    وفاداری مشتری یکی از راه های ایجاد مزیت رقابتی و از موضوع های مهم در بانکداری الکترونیکی برای دستیابی به سود بیشتر است؛ در حالی که مشتریان، کمتر به بانک خود وفادار هستند و از خدمات الکترونیکی بانک های مختلف استفاده می کنند. امروزه بانک ها سخت برای جذب مشتریان و حفظ سهم بازار خود با ارائه خدمات نوآورانه مختلف از طریق بانکداری الکترونیکی تلاش می کنند. بانک ها تقریبا همه روزه کانال های الکترونیکی جدیدی را به خدمات موجودشان اضافه می کنند. در این پژوهش، بخش های مدیریت تجربه مشتری شامل بخش وظیفه ای، مکانیکی و انسانی مورد ارزیابی قرار گرفت و ارتباط آنها با تداوم استفاده مشتریان بررسی شد. نتایج نشان داد همبستگی مثبت بین بخش های مدیریت تجربه و تداوم استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک وجود داشت. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه است. جهت شناسایی عوامل تعیین کننده از آزمون همبستگی و جهت اولویت بندی آنها از ابزار شبکه های عصبی مصنوعی استفاده شد. نتایج نشان داد که عوامل کیفیت خدمات، قیمت های وفاداری، اعتماد، رضایت، انتظارات مشتری، جذابیت، شایستگی کارکنان و سهولت استفاده تعیین کننده تداوم استفاده در خدمات بانکداری الکترونیک ملت است.
    کلیدواژگان: مدیریت تجربه مشتری، کیفیت خدمات الکترونیک، تداوم استفاده، خدمات بانکداری الکترونیک
  • بهروز قلیچلی، عاطفه مکانی* صفحات 89-106
    عملکرد یک شرکت وابسته به بسیاری از عوامل مانند نوآوری در آن شرکت و وجود مهارت های فردی خاص در افراد آن شرکت است. این عوامل با یکدیگر در ارتباط بوده و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر عملکرد یک شرکت موثر هستند. نظریه های بسیاری در زمینه شایستگی کارآفرینانه داده شده است. در واقع شایستگی های کارآفرینانه درگیرشدن مدیران در نقش ها و مهارت هایی شامل: نقش های کارآفرینی، مدیریتی و نقش های وظیفه ای می باشد؛ بنابرین، این مقاله به بررسی تاثیر شایستگی کارآفرینانه بر نوآوری و عملکرد می پردازد و از لحاظ نوع، یک پژوهش توصیفی-همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران شرکت های دانش بنیان مستقر در دانشگاه های شهید بهشتی و تهران می باشندکه در مجموع 97 پرسشنامه جمع آوری شد و برای بررسی و تحلیل اطلاعات از نرم افزارSPSS و PLS استفاده شد. نتایج نشان می دهد که داشتن شایستگی های کارآفرینانه در نوآوری و عملکرد شرکت های دانش بنیان تاثیر معناداری داشته است.
    کلیدواژگان: شایستگی، نوآوری، مزیت رقابتی، عملکرد کسب وکار
  • بلقیس باورصاد*، سمیه گنجعلی، فرجاله رحیمی، علی مهرابی صفحات 107-123
    هدف این پژوهش طراحی الگوی فرآیندی ارتقای عملکرد مالی شرکت بر اساس تولید به هنگام، چابکی و مدیریت کیفیت جامع است؛ بنابراین، برای دستیابی به این هدف تاثیر به کارگیری سیستم تولید به هنگام، مدیریت کیفیت جامع، چابکی سازمان و لجستیک بر عملکرد مالی سازمان های تولیدکننده استان خوزستان مورد بررسی قرار گرفته است. داده های مورد نیاز از مدیران مالی و عملیاتی 123 شرکت تولیدکننده مستقر در استان خوزستان جمع آوری شده است. مدل این پژوهش، شامل شش متغیر سیستم تولید به هنگام، عملکرد عملیاتی، مدیریت کیفیت جامع، عملکرد لجستیک، چابکی سازمان و عملکرد مالی است. این مدل از طریق معادلات ساختاری ارزیابی شده و برای بررسی و تحلیل داده ها از دو نرم افزارSPSS 18 و Lisrel 8.50 استفاده شده است. نتایج این بررسی و تحلیل نشان داد که سیستم تولید به هنگام بر عملکرد مالی و مدیریت کیفیت جامع تاثیر چشم گیری دارد؛ اما بر عملکرد عملیاتی تاثیری ندارد. به علاوه، یافته ها حاکی از آن بود که مدیریت کیفیت جامع بر چابکی سازمان و عملکرد عملیاتی تاثیر دارد و نیز عملکرد عملیاتی و چابکی سازمان بر عملکرد لجستیک تاثیر دارد و در نهایت، عملکرد لجستیک نیز بر عملکرد مالی تاثیر چشم گیری دارد.
    کلیدواژگان: سیستم تولید به هنگام، مدیریت کیفیت جامع، عملکرد عملیاتی، چابکی سازمان، عملکرد لجستیک و عملکرد مالی
  • نبی الله دهقان*، محمود غلامی، محسن منصوری صفحات 125-151
    پژوهش حاضر در پی پاسخگویی به این سوال اساسی است که الگوی مناسب جذب و نگهداری مشتریان راهبردی در بانک ها (مورد مطالعه: بانک انصار) کدام است؟ این پژوهش بر مبنای نتایج، از نوع توسعه ای – کاربردی و بر مبنای اهداف، از نوع پژوهش های تبیینی است که جهت جمع آوری داده از روش پیمایشی و جهت تحلیل داده ها از روش همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه مشتریان راهبردی در شعب بانک انصار شهر تهران و کلیه مدیران شعب بانک انصار در شهر تهران می باشند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان، حدود 335 نفر با روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند (قضاوتی) به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین، به علت محدود بودن حجم جامعه مدیران شعب مورد نظر، تعداد 76 نفر مدیر شعب شهر تهران به عنوان نمونه آماری برگزیده شدند. ابزارهای اصلی جمع آوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساخت یافته می باشد. نتایج نشان می دهد متغیر قابلیت اعتبار بر جذب مشتریان راهبردی در بانک انصار تاثیر مستقیم نداشته؛ اما متغیرهای شایستگی کارکنان، بازاریابی رابطه مند، پاسخگویی و همدلی بر جذب مشتریان راهبردی در بانک انصار تاثیر مستقیم دارد. ضمنا متغیرهای سفارشی سازی خدمات، قابلیت اعتماد و اطمینان و قابلیت دسترسی بر جذب مشتریان راهبردی در بانک انصار تاثیر معکوس داشته اند. همچنین، نتایج حاکی از آن است که متغیرهای شایستگی کارکنان، بازاریابی رابطه مند، پاسخگویی، قابلیت اعتبار، قابلیت اعتماد و اطمینان و قابلیت دسترسی بر نگهداری مشتریان راهبردی در بانک انصار تاثیر مستقیم نداشته؛ اما متغیر همدلی بر نگهداری مشتریان راهبردی در بانک انصار تاثیر مستقیم دارد. ضمنا متغیر سفارشی سازی خدمات بر نگهداری مشتریان راهبردی در بانک انصار تاثیر معکوس دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، کیفیت خدمات، مشتریان راهبردی، جذب و نگهداری، رضایتمندی، بانک انصار
  • متین رشیدی، سید مجید الهی*، مهرداد اسدیان صفحات 153-178
    امروزه تغییرات سریع همراه با تلاطم و آشفتگی، بخشی از محیط سازمان را تشکیل می دهد و یکی از مهم ترین ابزار هایی که مدیران را در این شرایط محیطی یاری می دهد، مدیریت راهبردی است. از این رو، راهبرد و مدیریت راهبردی به عنوان یک موضوع اصلی می تواند پیوند کارا و اثربخشی بین شایستگی های بنگاه با فرصت ها و تهدیدهای ایجادشده توسط تغییرات محیطی فراهم کند؛ بنابرین، انتخاب راهبرد مناسب و سیستم کنترل مدیریت هماهنگ و متناسب با راهبرد، مساله ای است که اکثر مدیران سازمان ها و شرکت ها با آن روبه رو هستند. هدف این پژوهش، بررسی روابط میان راهبردهای کسب وکار، سیستم های کنترل مدیریت و عملکرد در شهرک های صنعتی استان قزوین است. این پژوهش به لحاظ هدف، از نوع کاربردی و به لحاظ نوع، توصیفی همبستگی است. این پژوهش، با مشاکت 190 نفر از مدیران، حسابداران و کارشناسان راهبرد شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی استان قزوین که در بورس تهران پذیرفته شده باشند و تعداد کارکنان آنها متجاوز از 20 نفر باشد، انجام شده است. جهت آزمون فرضیه ها از روش تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که دو راهبرد کسب وکار (رهبری هزینه و تمایز محصول) بر سیستم کنترل مدیریت و سیستم کنترل مدیریت بر عملکرد موثر است.
    کلیدواژگان: راهبرد کسب وکار، راهبرد تمایز، راهبرد رهبری هزینه، سیستم کنترل مدیریت مالی، سیستم کنترل مدیریت غیرمالی، عملکرد سازمانی
  • مریم اخوان خرازیان*، مریم احمدی طاهری صفحات 179-205
    بانکداری الکترونیک یکی از راهکارهای رونق تجارت الکترونیک است که گسترش روزافزونی داشته و ارائه خدمات بانکی از طریق اینترنت در سال های اخیر دارای جهشی بی سابقه بوده است. بدون شک برای ورود به بازارهای جهانی، برخورداری از نظام بانکی کارآمد که با دقت، صحت، سرعت و فن آوری روزآمد قادر به رقابت با نظام های بانکی دنیا باشد، ضروری است. با توجه به این که ارائه خدمات بانکداری الکترونیک یکی از ضرورت های عمده در ارتباط با توسعه خدمات به شمار می رود و جلب رضایت مشتریان در صدر اولویت-ها قرار دارد و نیز با توجه به اهمیت و ضرورت اندازه گیری کیفیت خدمات، شناسایی نقاط قوت و ضعف آن، سنجش میزان موفقیت بانک ها در ارضای خواسته های مشتریان و نیز بررسی دقیق سطح انتظارات و ادراکات مشتریان از خدمات بانکی از اهمیت زیادی دارد. این مقاله با هدف شناخت مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت خدمات الکترونیکی در صنعت بانکداری ایران، با مطالعه پژوهش های انجام شده در این زمینه و مصاحبه با خبرگان به طبقه بندی عوامل موثر بر حوزه کیفیت خدمات الکترونیکی که بالغ بر 74 عامل از جمله اعتماد، حفظ حریم خصوصی، کیفیت محتوا، ظاهر وب، مناسب بودن بروزرسانی خدمات و اطلاعات موجود در وب سایت، نوآوری در خدمات ارائه شده بود، پرداخته و سپس بر مبنای آن مدلی بومی جهت استفاده بانک های داخلی برای ارزیابی کیفیت خدمات الکترونیکی، ارائه شده است.
    کلیدواژگان: راهبرد، کیفیت خدمات، بانکداری الکترونیک، کیفیت خدمات الکترونیکی
  • محمد اسماعیل فدایی نژاد، غلامحسین اسدی، مجتبی کباری* صفحات 207-228
    این پژوهش به ارائه الگوی رفتار توده وار در خریداران و فروشندگان اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران می-پردازد. همچنین، تاثیر بازدهی شرکت بر شکل گیری رفتار توده وار نیز بررسی شده است. بدین منظور، ابتدا رفتار توده-واری با استفاده از داده های معاملاتی بورس اوراق بهادار تهران به صورت روزانه و لحظه به لحظه (در بازه های زمانی 480،360،240،120 ثانیه) تحلیل و اندازه گیری شده است و سپس، تعداد و نحوه بروز این رفتار در معاملات روزمره مشخص شد. براین اساس، از مدل توده واری اطلاعاتی بر پایه رویکرد سیپریانی و گوارینو (2014) استفاده شد تا بر مبنای ریزساختار بازار سرمایه ایران، الگوی رفتاری برای توده واری ارائه شود. مزیت مدل ارائه شده نسبت به سایر مدل های موجودی که برای بورس ایران ارائه شده است، در نظر گرفتن ارزش اطلاعاتی سیگنال به عنوان یک پارامتر در مدل های ریزساختار بازار است. نتایج نشان داد که براساس الگوی ارائه شده توده واری اطلاعاتی، بازدهی سهم و توده واری با هم رابطه دارند و بازدهی سهام بر رفتار توده وار سرمایه گذاران تاثیر دارد. در تمامی روزها و اکثر لحظات معاملاتی، رفتار توده واری رخ داده و همچنین، رفتار توده واری فروش بیشتر از رفتار توده واری خرید است. سپس، رابطه بین این رفتار با بازدهی شرکت بر اساس مدل رگرسیون لجستیک در بازه های زمانی مورد تحلیل قرار گرفت و مشخص شد که بازدهی شرکت با رفتار توده وار رابطه دارد.
    کلیدواژگان: توده واری اطلاعاتی، ریزساختار بازار، داده های معاملاتی، بازدهی
  • عباسعلی حاجی کریمی*، مریم حسان، سید رضا سید جوادین، حسین صفری صفحات 229-252
    توسعه منابع انسانی در هر سازمان عامل ماندگاری و مزیت رقابتی است؛ بنابراین مدیریت عالی سازمان ها با دو راه مواجه هستند، اول آن که منابع انسانی خود را به یک منبع با قابلیت ایجاد ارزش افزوده تبدیل کنند و یا آن که راهبرد برون سپاری را در پیش گیرند. سازمان آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی نفت از طریق برنامه ریزی امور کارکنان، تنظیم کارراهه شغلی، آموزش و ارزیابی عملکرد، مسئول توسعه نیروی انسانی بوده و در این راستا وجود فرآیندی جامع و مستمر به منظور ارزیابی وضعیت کلی موجود چه از نظر سطح کیفی عملکرد و چه از لحاظ اجرای قوانین و دستورالعمل های ابلاغی مورد نیاز می باشد. نظر به شرایط خاص و منحصربه فرد این صنعت حیاتی، بر لزوم طراحی و اجرایی کردن سیستمی جامع از ابعاد کنترل جهت مقایسه وضعیت موجود با شرایط مطلوب (ممیزی) در حوزه توسعه منابع انسانی با عنوان ممیزی توسعه منابع انسانی تاکید می شود؛ لذا با کمک پژوهش های قبلی و مصاحبه های صورت گرفته با مدیران عالی مقام توسعه منابع انسانی صنعت نفت، مدلی با ابعاد و مقوله های مقتضی جهت ممیزی سه زیرمجموعه آموزش، ارزیابی عملکرد و برنامه ریزی امور کارکنان طراحی شد. در این پژوهش که به کمک روش آمیخته انجام شده است، ابتدا با فن تحلیل محتوای تجمعی ابعاد و مقوله های مناسب مدل ممیزی مستخرج و تبیین شد. سپس، به منظور تایید مدل طراحی شده با توزیع پرسشنامه میان کارکنان حوزه توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت به تایید مدل و بررسی وضعیت فعلی آن واحدها اقدام شد. در نهایت، خروجی های ممیزی به مدیریت عالی گزارش شده و برخی پیشنهادات برای حل مشکلات و نقاط ضعف به مدیران مربوطه پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: مدیریت توسعه منابع انسانی، ممیزی، ممیزی توسعه منابع انسانی
  • صابر خسروی*، جهانگیر یداللهی فارسی، محمدرضا زالی صفحات 253-270
    با پیدایش جامعه مدرن و افزایش گستره آن در مرزهای جهانی و به تبع آن در جامعه ایرانی، مصرف به عنوان دال مرکزی آن در کانون توجه فعالین صنعت قرار گرفته است. در این میان فرآیند پرداخت به عنوان قلب تجارت جهانی باعث شده است تا امروزه فن آوری ها و کسب وکارهای فراوانی پیرامون این مفهوم شکل گرفته و تلاش ها جهت تسهیل این فرآیند برای مصرف کنندگان روز به روز بیشتر شود. مصرف کنندگان ایرانی نیز پس از تجربه پذیرش فن آوری های مرتبط با پرداخت الکترونیک، اشتیاق فراوانی جهت بهره برداری از فن آوری های پرداخت همراه از خود نشان داده اند. افزایش رو به رشد ضرایبی همچون نفوذ موبایل و موبایل هوشمند و همچنین، اینترنت همراه باعث شده است تا اقبال مصرف کننده ایرانی به استفاده از این فن آوری ها بیش از پیش شود؛ بنابراین در این پژوهش، با استفاده از رویکرد کیفی و دانش ضمنی خبرگان ایرانی صنعت پرداخت همراه و همچنین مداقه بر وضعیت جهانی این صنعت، فرصت های کارآفرینانه این خدمات شناسایی شده و در انتها در چارچوبی کاربردی جهت بهره برداری فعالین این صنعت دسته بندی شده است.
    کلیدواژگان: فرصت های کارآفرینانه، پرداخت همراه، فرصت، کارآفرینی، تجارت همراه، موبایل
  • محمد طالقانی، سارا طالقانی نژاد* صفحات 271-293
    کارآفرینی سازمانی و مدیریت راهبردی مفاهیمی هستند که از بعد نظری عملی، در دنیای امروز، توجه پژوهشگران و مدیران زیادی را به خود جلب کرده اند. متغیرهای بسیاری بر کارآفرینی سازمانی تاثیر می گذارند. اقدامات مربوط به مدیریت راهبردی از جمله اقدامات مدیریتی است که تسهیل کننده کارآفرینی سازمانی است. از این رو در این پژوهش به بررسی رابطه بین کارآفرینی سازمانی و پنج اقدام خاص مدیریت راهبردی شامل: میزان کاوش یا بررسی محیطی، انعطاف پذیری در برنامه ریزی، افق زمانی برنامه ریزی، مشارکت در برنامه ریزی، و ویژگی های کنترل در شرکت پارس خزر پرداخته می شود و به این سوال که ابعاد مدیریت راهبردی چه تاثیری می تواند بر کارآفرینی سازمانی داشته باشد؟، پاسخ دهد. با توجه به این که شرکت پارس خزر یک شرکت هلدینگ است، جامعه آماری شامل کلیه کارشناسان خبره، مدیران، متخصصان و کارکنان کلیدی شرکت پارس خزر در استان گیلان می باشد که حدود 150 نفر است. به علت نبودن واریانس جامعه از روش نمونه گیری مورگان استفاده می شود که با استفاده از این روش تعداد نمونه 108 نفر می شود که برای اطمینان این تعداد تا 115 نفر ارتقا داده شده است. در ابتدا میزان و یا مقدار متغیر بر اساس داده ها و امتیازات حاصل از پرسشنامه مشخص شد؛ سپس، توصیف اطلاعات حاصل شده در قالب جداول و نمودارهای توصیفی، دیدگاه کلی از چگونگی توزیع آنها را ایجاد کرده که می تواند در چگونگی استفاده از الگوهای آماری کمک کند. با تعیین الگوها آزمون فرضیه های پژوهش با کمک نرم افزار SPSS از طریق آزمون همبستگی اسپیرمن برای تمام فرضیه ها انجام می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی، کارآفرینی سازمانی، رابطه مدیریت راهبردی با کارآفرینی سازمانی، بررسی عوامل محیطی، کنترل های راهبردی
|
  • Ali Bonyadi Naeini*, Nashmin Izadi Pages 19-45
    The necessity of flexible responsiveness to impacts of globalization process on economic structure of cities of the world, accompanied by the need to resolve concentrated urban problems, through maximum utilization of local potentials, has culminated in regarding “culture” as a new tool for urban regeneration and deal with all dimensions of urban decline. Interventions in declined urban areas in Iran are made with inadequate attention to cultural identity and cultural potentials of these areas and in many cases lead to weakening their identity. The main purpose of this article is to create and introduce an integrated framework for optimized exploitation of cultural potentials of urban areas to deal with all dimensions of urban decline. To achieve this purpose, theoretical framework underlying culture- led urban regeneration approach is considered and after selecting case study by use of “factor analysis”, significance of relationships between culture and urban regeneration aspects in selected areas is proved using Chi-square test. Then alternative courses of action are generated using “the analysis of interconnected decision areas” technique. By evaluating the alternatives, one course of action is selected and introduced. The main achievement of this article is to devise and application of a framework to integrate culture into strategic planning of urban regeneration in the case study, with emphasis on interests of local residents and dealing with all dimensions of urban decline. This framework is designed such that makes it possible to create a self-sustaining circle in which regeneration tools and local communities reinforce each other mutually.
    Keywords: Regeneration, Decision Areas, Culture, Urban Decline
  • Abolfazl Tajzadeh Namin* Pages 47-63
    Market entry modes, are one of the strategic decisions that the firms should consider them, either at the corporate or at the business unit levels. One of these entry modes is export. The aim of this study is analyzing and evaluating the relationship between reputation, ethnocentrism, trust and consumer attitude. To achieve this, six hypothesis were adjusted and 400 of Iranian buyers, were selected and investigated, as convenience as the sample size. The results of the study show that the reputation of firms from the country–of-origin helps to create trust in international markets and directly impacts consumer attitude. In addition, the current investigation identified the direct effect of ethnocentrism on trust and attitude. Iranian consumers have positive attitudes towards appliances labeled "Made in Korea". In contrast, they do not have positive attitudes towards appliances labeled "Made in Iran".It is hoped that the outcomes of this study can help the firms and stakeholders in our country Iran, not only to produce the Iranian products in a competitive manner but also to think about international market entry modes, such as export, licensing and etc., in a strategic way.
    Keywords: Appliances, Country, of, origin, Reputation, Firm, Ethnocentrism, Trust, Consumer Attitude
  • Azarnoosh Ansari*, Ali Sanayei Pages 65-87
    Not only enhance the attractiveness of e-service quality, and extended free choice, and compare product information display is Safe and secure environment but also enhance customer loyality and customer satisfaction and therefore loyalty is to the company.Today, banks are trying for attract customers and maintain their market share by delivering the innovative services using e-banking. Banks always increase new electronic channels into their current services. Because of the loyal customers is the main factor of organizational success, obtaining Loyalty is the concept that in today's business has been considered by organizations.In this study different parts of customer experience management that include functional, mechanic and humanic Clues are evaluated also its relationship with customer loyalty in e-banking services examined. The result showed there is positive correlation between different parts of CEM and Continuous use in e-banking services. In this study, questionnaires were used for data collection. Respectively, to identify and prioritize determinative factors, correlation analysis and artificial neural networks were used. Results showed that in order of importance, Quality of service, loyalty, trust, satisfaction, customer expectations, attractiveness, competence of staff, ease of use are factors that determine customers’ repeat patronage of e-banking services.
    Keywords: Customer Experience Management, E, service Quality, E, banking Services, Continuous use
  • Behrooz Ghlichlee, Atefeh Makani* Pages 89-106
    The performance of a company depends on many factors such as innovation in the enterprise, exist specific interpersonal skills in individuals of the company. These agents communicate with eachother, affect the performance of a company directly or indirectly. Many opinions have been put on entrepreneurial competencies. Entrepreneurial competencies engaging managers in various roles, including roles as of entrepreneurial, managerial and functional .This study deals with investigating the impact of the entrepreneurial competencies on innovation and performance and in terms of type, a descriptive – correlation research and in terms of purpose is an applied research. The Statistical population this research are all manager of knowledge-based firms settle in Shahid Beheshti and Tehran Universities that overall 97 questionnaires were collected and their data were analyzed by SPSS software & PLS software. Investigating results this research shows that entrepreneurial competencies have significant impact on innovation and performance of knowledge-based firms.
    Keywords: Competency, Innovation, Competitive Advantage, Performance of Business
  • Belghis Bavarsad*, Somayeh Ganjali, Farajallah Rahimi, Ali Mehrabi Pages 107-123
    The aim of this research is designing the elevated process model of financial performance on the basis of Just In Time, agile and total quality management. Therefore, to approach this purpose we are investigating the impact of Just In Time on financial performance of the large manufacturing companies of Khuzestan province. This research model included Just In Time production the independent variable and total quality management, operational performance and logistics performance are intermediate variables and financial performance is independent variable which influenced by production and logistics performance. The total population of the study includes the large manufacturing companies of Khuzestan province that according to statistics of the General Directorate of Industries and Mines Khuzestan in 1390, 180 companies have been introduced. The population size is 180, with using the formula 123 companies chose randomly. In this study data collected from financial, operations and production managers. Using a structural equation model to demonstrate the hypotheses. For analyzes the data SPSS software and LISREL was used. The analysis results showed that the just in time production system has the significant positive impact on financial performance and total quality management. But just in time production has no impact on operation performance and this hypothesis rejected. And total quality management has significant positive impact on agile and operation performance. Operation performance has significant positive impact on logistic performance. Logistic performance has significant positive impact on financial performance.
    Keywords: Just In Time, Agile, TQM, Logistic, Financial Performance
  • Nabiolah Dehghan*, Mahmud Gholami, Mohsen Mansoori Pages 125-151
    The main question in the present study is that what is the suitable model for attracting and preserving of strategic Customer in banking system (case study: Ansar Bank)? The present research in base on the result of research is an applied-developmental study and based on the research goals is explaining study, that we collect and analyzed data by survey and correlation method, orderly. The statistical populations are all strategic customers of Ansar Bank in Tehran. According to Krejcie & Morgan’s table, we selected 335 people as the samples by purposeful sampling method. Also, we interviewed with all managers in Anasr Bank about 76 people. The main tools for data gathering are questionnaires and half-structured interview. The results show that the reliability of the Ansar’s bank does not have a direct impact on attracting of the strategic customers. But also, Competency of the personnel, marketing relationship, responsible staffs and empathy has direct effect on attracting strategic customers. Also, customizing services, validity, assurance and accessibility to services have reverse effect attracting strategic customers. As well as, the results indicate that the competency of the personnel, marketing relationship, responsible staffs, customizing services, validity, assurance and accessibility to services have indirect effect on preserving strategic customers. By the way, customizing the services has a reverse effect on preserving strategic customers in Ansar Bank.
    Keywords: Relationship Marketing, Services Quality, Strategic Customers, Attracting, Preserving, Satisfaction, Ansar Bank
  • Matin Rashidi, Seyyed Majid Elahi*, Mehrdad Asadian Pages 153-178
    Nowadays, the rapid changes with the turbulence and turmoil make up some of the organizational environment and one of the most important tools that will help managers in this environment is strategic management. Therefore, choosing the right strategy and management control systems aligned with the strategy is the problem that most managers are faced with it. The purpose of the present study is to investigate the Relationship among Business Strategy, Management Control Systems and Performance in Qazvin Industrial Estates. The current study is an applied research carried out in a descriptive-correlation approach. This paper is completed with the cooperation of 190 company managers, Accountants and Strategy experts in Qazvin Industrial Estates that have been accepted in Tehran Stock Exchange, and has more than 20 personnel. To test the hypothesis, Confirmatory Factor Analysis, and Structural Equation Modeling are used. The findings indicate that two business strategies affects management control systems and these systems affect business performance.
    Keywords: Business Strategy, Differentiation Strategy, Cost Leadership Strategy, Financial Management Control System, Non, Financial Management Control System, Organizational Performance
  • Maryam Akhavan Kharazian*, Maryam Ahmadi Taheri Pages 179-205
    Electronic banking as one of the solutions for E-commerce prosperity has been constantly expanding and providing banking services through the Internet has had an unprecedented leap in recent years. Undoubtedly, to enter global markets, it is vital to have an efficient banking system relying on precision, accuracy, speed and up-to-date technology, which is capable of competing with the world banking systems. Regarding the fact that providing electronic banking services is one of the major necessities in association with the expansion of services and the fact that customer satisfaction is a top priority as well as considering the importance of measuring the services quality, identifying its strengths and weaknesses, it is of high importance to assess the rate of success in satisfying customer demands as well as scrutiny of banks expectations and customer perceptions of banking services. In this regard, this article with the aim of identifying the most important factors affecting the quality of electronic services in Iran's banking industry and studying the researches conducted in this domain and interviews with experts, we made a classification of effective factors on the domain of electronic services quality, which is over 74 factors including trust, privacy protection, content quality, web appearance, suitability of updating services and current information on the website, innovation in provided services, etc. Ultimately, based upon that, a local model for the domestic banks has been presented to assess the quality of electronic services.
    Keywords: Assessing, Service Quality, Electronic Service Quality, Electronic Banking, Electronic Service Quality, Assessing Electronic Service Quality
  • Mohammad Esmaeel Fadaeinejad, Gholam Hossein Asadi, Mojtaba Kobari* Pages 207-228
    This study explains a model for herding behavior in Tehran Stock Exchange. Also in this study, the impact of returns on herding behavior is examined. Using transactional data herding behavior in Tehran Stock Exchange (in the time periods 480 360 240 120 seconds) was measured and analyzed, and the number and incidence of this behavior routine transactions were identified. In this study, Cipriani & Guarino model was used for offering behavioral patterns based on market microstructure. Considering of informative value of news as a parameter in market microstructure is the advantage of proposed model. Analyzing data showed the evidence of herd behavioral for all trading days and the most moments of trading. Also herd behavior in sale transactions is more than buying shares. The relationship between the behavior and performance of companies based on logistic regression models were analyzed at various time intervals and found that company return is associated herding behavior.
    Keywords: Herd Behavorial Model, Market Microstructure, Tranasaction Data, Return
  • Abbas Ali Hajikarimi*, Maryam Hesan, Seyyed Reza Seyyed Javadein, Hossein Safari Pages 229-252
    Human resource Development (HRD) in each organization is the cause of durability and competitive advantages, so the top management of organizations faces two options: changing its own human resource as a resource with value-added capability, or to benefit from outsourcing strategy. Training and development department in National Iranian Oil Company (NIOC) is accountable for the development of human capital throughout planning of the staff affairs, job career planning, training & development, and also performance evaluating. Following this issue, the essence of comprehensive and permanent process is needed for evaluating current situation whether from the qualitative level of performance or practice of laws and advised Instructions. Regarding the special and unique conditions of this very important industry, it is emphasized on designing and applying comprehensive system full of control dimensions for comparing present condition with desired one for the human resource development Depts.; which is named auditing human resource development. Therefore, with the use of previous researches and interviews done with the NIOC HRD managers, a model with the contingent dimensions and categories for auditing three subsidiaries (training, evaluating and staff affairs planning) has been designed. The research is based on Mixed Research and at first; with the cumulative content analysis relevant dimensions and categories fitted for Auditing model are explanted. After that, for the purpose of verification of designed model and reviewing general situation, questionnaires among the HRD staff of NIOC were distributed and LISREL software was used for investigation. In conclusion, auditing outcomes were reported to the top managers and some suggestions for resolving problems and weakness points were offered to the related management.
    Keywords: Human Resource Development, Auditing, Auditing Human Resource Development
  • Saber Khosravi*, Jahangir Yadollahi Farsi, Mohammad Reza Zali Pages 253-270
    With the advent of modern society and its increasing scope in global borders and consequently in Iranian society, consumption has attracted the attention of industrial activists as the central focus. In this regard, payment process as the heart of global trade has underlain the development and establishment of numerous technologies and businesses around this concept and caused a lot of efforts to be made for simplifying this process for consumers. After the experience of adopting the technologies associated with electronic payment, Iranian consumers have shown a lot of enthusiasm for the operation of mobile payment technologies. The increasing growth of penetration rate of mobile phones, smart cell phones, and mobile Internet has increased Iranian consumers’ interest in the use of these technologies. Hence, in the present study, using a qualitative approach and tacit knowledge of Iranian experts in mobile payment industry and also reviewing the global status of this industry, entrepreneurial opportunities of these services were identified and then classified in an applied framework for the use of activists in this industry.
    Keywords: Entrepreneurial Opportunities, Mobile Payment, Opportunity, Entrepreneurship, Mobile Commerce, Mobile Phone
  • Mohammd Taleghani, Sara Taleghani Nejad* Pages 271-293
    Corporate entrepreneurship and strategic management of the theoretical concepts which are practical in today's world,Entrepreneurial attitudes and behaviors necessary for success and survival of organizations in size. Many variables affect ce. Strategic management measures, including administrative measures that facilitator is the entrepreneurship. The present study examines the relationship between corporate entrepreneurship and strategic management of five specific action Includes the exploration or environmental review, flexibility in scheduling time horizon of planning, participation in planning, and control features. The company pays the Caspian Sea to question of what effect it can have on entrepreneurship, strategic management have? Answer With the Pars Khazar is a holding company, in this study population included all the experts, managers, professionals and key personnel in the province of Pars Khazar is that the target population is about 150 people. The variance is due to the absence of Morgan method used To analyze the data, according to the proposed goals or the value based on the data obtained from the questionnaire was found out, Then the resulting information is described in the tables and graphs, descriptive, overall view of how to distribute them created that can assist in the use of various statistical models Research hypothesis test to determine the Spearman correlation test using SPSS for all the assumptions of the screw. The final conclusion of the acceptance or rejection of hypotheses in the last episode of the season is reflected.
    Keywords: Strategic Management, Entrepreneurship, The Relationship between Strategic Management, Entrepreneurship, Check Environmental Factors, Strategic Controls