فهرست مطالب

مطالعات تفسیری - پیاپی 32 (زمستان 1396)

فصلنامه مطالعات تفسیری
پیاپی 32 (زمستان 1396)

  • 240 صفحه، بهای روی جلد: 90,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/12/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • احمد آقایی زاده ترابی صفحات 7-26
    در آیه 31 سوره بقره، موضوع تعلیم اسماء به آدم مطرح شده است و مفسران طی قرون متمادی، آراء مختلفی را ذیل آیه ارائه کرده اند که نیازمند تحلیل و بررسی است. این پژوهش با مطالعه تاریخ مند دیدگاه های تفسیری از قرن نخست تا قرن پانزدهم بر آن است تا سیر اندیشه مفسران را ذیل آیه مورد شناسایی و ارزیابی قرار دهد و نشان دهد که تفسیر صحابه و تابعان ذیل آیه اغلب با نوعی ساده انگاری همراه بوده است و این نگاه در تفاسیر قرن دوم و سوم ادامه یافته است تا اینکه طبری در قرن چهارم، نگاه نقادانه و موشکافانه ای را در تفسیر این آیه به کار برده است و مسیر را برای مفسران پس از خود گشوده است تا کم وبیش ابعاد جدیدی از فهم آیه را شناسایی کنند. اوج این ژرف کاوی در قرن 14 و 15 قابل مشاهده است که دیدگاه ها دقیق تر و هماهنگ تر با سیاق آیات شده و با تفسیر اهل بیت^ نیز قرابت بیشتری یافته است.
    کلیدواژگان: آیه 31 بقره، سیر تفسیر آیه، تعلیم اسماء، آفرینش آدم×
  • محمد جواد اسکندرلو صفحات 27-40
    درباره آیه »والسابقون الاوݧݩݩݧلون» تفاسیر مختلفی از سوی مفسران فریقین ارائه شده است. این مقاله بر آن است تا اثبات کند که آیه فوق در باب امامت و ولایت می تواند به عنوان بیانگر فضیلت انحصاری اهل بیت^ مطرح گردد. برای اثبات چنین مطلبی در مقاله حاضر، پس از مفهوم شناسی اصلی ترین واژگان مذکور در آیه، ابتدا به آن دسته از روایات منقول از فریقین استناد شده است که علی بن ابی طالب× را به عنوان نخستین پیشگام در اسلام و ایمان معرفی کرده اند. آنگاه براساس پاره ای از قرائن و شواهد لفظی و سیاق آیه مذکور، از قبیل عاطفه بودن «واو» در «والسابقون الاوݧݧݩلون»، تبعیضیه بودن «من» در عبارت «من المهاجرین»، عاطفه دانستن «واو» در «و الانصار» و مکسور بودن إعراب حرف آخر «الانصار» و تبیین وجه تقدیم جمله «رضی الله عنهم و رضوا عنه» بر عبارت «و اعد لهم جنات تجری تحتها الانهار»، ادعا و فرضیه فضیلت انحصاری اهل بیت^ در آیه 100 سوره توبه، اثبات گردیده است.
    کلیدواژگان: آیه 100 توبه، السابقون الاولون، انصار و مهاجرین، فضیلت انحصاری
  • علی مدبر صفحات 41-58
    برخی، حکم قرآنی نشوز زنان را خشونت آمیز دانسته اند. پاسخ این است که بر پایه تعریف خشونت در اصطلاح علوم سیاسی و نکاتی که در پی می آید، حکم یادشده نسبتی با «خشونت» ندارد. این حکم دارای ویژگی های ذیل است: تدبیری برای پیشگیری از بروز خشونت های لجام گسیخته و مانع فروپاشی بنیان خانواده است. مصداقی از نهی از منکر خانوادگی است که اجرای آن به شوهر عادل و آگاه به احکام الهی واگذار شده است؛ به زنان اختصاص ندارد؛ نشوز زن دارای موارد محدودی است؛ زن می تواند با شرط ضمن عقد، محدوده نشوز را تنگ تر نماید؛ نشوز تنها در محدوده تمتعات جنسی جایز و حلال تحقق می یابد؛ زدن زن ناشزه پس از دو مرحله « موعظه» و «جدایی در بستر» است؛ تنبیه بدنی به اجماع مسلمانان باید غیر موثر بر بدن باشد. در روایات چنین زدنی بر «زدن با چوب مسواک» تطبیق داده شده است؛ زدن بیش از حد قانونی، پیامد حقوقی و کیفری دارد؛ حکم زدن زن ناشزه در برخی موارد لزومی نیست و ترک آن بهتر است؛ پس از اجرای راهکارهای سه گانه چنانچه زن بر نشوز اصرار ورزید، شوهر نمی تواند ضد او به گفتار یا رفتاری غیر قانونی دست زند و تنها می تواند از او به محاکم قضایی شکایت کند.
    کلیدواژگان: آیه 34 نساء، تفسیر فقهی، شبهه خشونت، خشونت خانگی، نشوز زنان
  • مرتضی مطهری پور، مسعود آذربایجانی صفحات 59-80
    امید از جمله موضوعاتی است که همواره مورد توجه ادیان و مذاهب اخلاق محور، بوده است. در آموزه های قرآن و روایات، ابعاد مختلف این مسئله با واژگانی چون، رجا، امل، تمنی و طمع، مورد بررسی قرار گرفته است. امید به معنای داشتن انتظار مثبت برای رسیدن به هدف و دارای حداقل چهار مولفه اصلی: اهداف، باور به اسباب و علل، توکل به خدا و تلاش است. مهم ترین یافته های مقاله حاضر آن است که در آیات قرآن هدف، دستیابی به قرب الهی و مقام خلافت الهی است و تهذیب نفس، افزایش شوق و محبت به خدا و اصلاح و تربیت و صدور اعمال نیک از پیامدهای امید، در آموزه های اسلامی و آیات قرآن دانسته می شود. انسانی که از فقدان معنا در زندگی رنج می برد و امور زندگی مادی او را ارضا نمی کند، فقط اعتقاد به مبدا هستی و امید به رحمت بی انتهای او و لقای پروردگار، روزنه ای در دل او می افکند که تسلی بخش روح خسته و آزرده او می گردد و هیچ گاه در فراز و فرودهای زندگی احساس تنهایی نمی کند.
    کلیدواژگان: آیات امیدبخش، مولفه های امید، آثار امید
  • روح الله محمدعلی نژادعمران، حسام امامی دانالو صفحات 81-92
    قرآن کریم در سوره های مختلفی به بیان واقعه هبوط حضرت آدم× پرداخته است. قرآن کریم در سوره بقره به خلاف دیگر سوره ها، به دومرتبه از هبوط آدم× اشاره دارد. این دوگانگی در ذکر دفعات هبوط سبب شده تا مفسران به اقتضای روش و زاویه نگاه خود به تحلیل این دو هبوط بپردازند. حرالی از مفسران صوفی مالکی امر به هبوط دوم را پس از توبه آدم×، نماد تنزل رتبی او از مرتبه قرب الهی که پیش تر از آن برخوردار بوده دانسته است و علامه طباطبایی، امر به هبوط دوم را از مقدرات الهی برای تکامل معنوی و تعالی آدم× به جایگاهی رفیع تر از بهشت پیشین می داند، به گونه ای که بعد از توبه حضرت آدم× و تکرار امر به هبوط، آن کیفیت و نحوه زندگی که همراه با دشمنی برخی با برخی دیگر بود به آمدن هدایت از سوی خدا برای حضرت× و نسل ایشان تبدیل شد. مقاله پیش رو، ضمن تحلیل دیدگاه علامه طباطبایی و حرالی، در کنار جمع بندی آراء مفسران مشهور از فریقین دراین باره، تحلیل صحیحی از امر هبوط به دست داده و برتری دیدگاه علامه طباطبایی را در این مسئله تبیین نموده است.
    کلیدواژگان: آیه 36 و 37 بقره، هبوط آدم×، تنزل رتبی، محمدحسین طباطبایی، حرالی اندلسی
  • سید محمدعلی ایازی، فرهاد تراتی صفحات 93-104
    موضوع جاودانگی ماندگاری برخی از کافران در آتش دوزخ، مسئله ای است که همواره مورد توجه اندیشمندان به ویژه در دوره معاصر بوده است. مفسران و عقایدشناسان به فراخور نحله کلامی خویش در این باره پاسخ هایی درون دینی و برون دینی ارائه کرده اند. علامه طباطبایی مطابق نظریه مشهور، به جاودانگی دوزخ برای برخی از کافران معتقد است. وی در اثبات این نظریه، از براهین فلسفی و شواهد قرآنی بهره برده و بر این باور است که با نهادینه شدن احوال و ملکات زشت در نفس آدمی، به تدریج در جان انسان نفوذ کرده و با روح او عجین می گردد، چنین انسانی با همان نفس زشت خودساخته وارد آخرت می شود و چون ذات وی با شقاوت شکل گرفته است، دائما گرفتار عذاب خواهد بود. از نظر علامه، نظریه خلود بر پایه نص قرآن و روایات مستفیض بوده و هیچ گریزی از پذیرش آن نیست. برخی از مفسران معاصر، با نقد این دیدگاه، بر این باورند که نظریه خلود در آتش دوزخ، با اصل قرآنی برابری کیفر و کردار سازگار نیست و علامه تحت تاثیر پیش فرض های کلامی و فلسفی خویش، چنین نظریه ای را بر آیات قرآن تحمیل نموده است. مقاله حاضر با رد این ادعا، به دفاع از نظریه علامه پرداخته است.
    کلیدواژگان: آیه 37 مائده، جاودانگی دوزخ، تفسیر المیزان، تفسیر الفرقان
  • علی غفارزاده، حمزه علی بهرامی صفحات 105-124
    یکی از مسائل بنیادی و چالش برانگیز معاد، کیفیت رابطه پاداش و مجازات الهی در جهان دیگر است. درباره اعتباری یا حقیقی بودن مجازات و پاداش الهی در میان مفسران سه دیدگاه متفاوت وجود دارد. در این مقاله برای رسیدن به پاسخ صحیح و روشن شدن حقیقت و صحت و سقم دیدگاه ها، در مرحله نخست به پیشینه شناسی موضوع به ویژه در تفاسیر اشاره شده است. آنگاه به بیان دو دسته آیات درباره چگونگی پاداش و کیفر اعمال که گروهی بیانگر تکوینی و حقیقی بودن و گروه دیگر بیانگر اعتباری و قراردادی بودن آن است همراه با تفسیر اجمالی آنها، پرداخته شده است. سپس دیدگاه معتقدین به تکوینی بودن رابطه اعمال و پاداش و کیفر و ادله آن ها و شبهات مخالفان این دیدگاه مطرح گردیده است و نظریه معتقدان به اعتباری بودن رابطه و ادله آنها گزارش شده است. در پایان دیدگاه احتیاطی ها، طرح و با دلایل و مستندات کافی تقویت گردیده و مکانیزمی برای حل ناسازگاری ظاهری آیات ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: آیات تجسم اعمال، رابطه پاداش و مجازات، صورت باطنی اعمال
  • مجید معارف، شادی نفیسی، زهرا مقیمی صفحات 125-144
    یکی از مبانی علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، نگاه تعلیمی به روایات تفسیری است. علامه برای اهل بیت^ به دو شان درباره تفسیر قرآن قائل است. شان تفصیل احکام و بیان جزئیات شریعت و شان تعلیمی روش فهم و تفسیر در خلال روایاتی که به نوعی به تفسیر قرآن مربوط می شود. توانمندی روایات تفسیری در ارائه روش مناسب تفسیر قرآن، آموزش روش تفسیری قرآن به قرآن، عرضه روایات به قرآن و اعتنا به روایات موافق قرآن، ارجاع متشابه به محکم، محور قرار دادن غرر آیات در تفسیر برخی از آیات، توسعه معنایی آیات، برداشت های متفاوت از آیات با در نظر گرفتن سیاق و تقطیع سیاق، معناداری فرازهای مستقل قرآنی، اعتبار نزول قرآن بر «إیاک اعنی و اسمعی‏ یا جاره» و جری و تطبیق، ازجمله اصولی هستند که با نگاه تعلیمی به روایات تفسیری، به عنوان اصول تفسیری، در المیزان به کار گرفته شده است.
    کلیدواژگان: روایات تفسیری، شان تعلیمی روایات، اصول تفسیری، تفسیر المیزان
  • احمد نظری صفحات 145-160
    زبان قرآن، زبان آموزش تربیت مدار با نگاه تربیت عملی است. هدف نزول قرآن تربیت و تحول فرهنگی همه جانبه است. تربیت، دارای ابعاد، اصول، فروع، عوامل و لوازمی است. در تربیت قرآنی فقط به جنبه شکوفایی فرد و جامعه توجه نشده، بلکه برای به بار نشستن انسان و کمال یافتن او، به چالش های پیش رو، آفت ها و آسیب ها و روش های تربیت و آماده سازی رهبر جامعه و مبلغان نیز عنایت تمام شده است؛ زیرا امر تربیت با همه این ها پیوند دارد و محققان باید تلاش کنند تا آنها را از لابه لای آیات و سوره ها استخراج نمایند. در این مقاله تلاش شده، بنیادی ترین عوامل تربیت در پنج سوره آغازین نزول مورد بررسی قرار گیرد. رابطه متقابل انسان با خدا، تقوا، اصلاحات فردی و اجتماعی، انذار و بشارت، تذکر و یادآوری، رابطه فقر مطلق با غنی مطلق، پیش بینی تهدیدها و راهکارهای مقابله با آن، توجه ویژه به راهنما در مراحل گوناگون، از جمله عواملی است که به آن توجه شده است.
    کلیدواژگان: سوره های آغازین قرآن، تفسیر تربیتی، عوامل تربیت، تربیت قرآنی
  • محمد جواد فلاح، زهرا عواطفی صفحات 161-176
    کاربرد «حلم» به عنوان صفت مشترک خدا و انسان در قرآن کریم و عدم کاربرد صفت «کظم غیظ» در مورد خدای متعال حکایت از یک تفاوت معنایی در این دو واژه، به ویژه در مورد خدا دارد؛ چنین تفاوتی می تواند پای مسئله تفاوت های معنایی این دو واژه را در قرآن و به ویژه در نسبت با حضرت باری تعالی به میان آورد. واژه «حلم» و «کظم غیظ» در یک معنای عام بیانگر حالت بازدارندگی و حبس در واجد این صفات است اما کاربرد صفت حلم در مورد انسان و خدا به شکل مشترک است و «کظم غیظ» به عنوان یک صفت خاص انسانی است. از مهم ترین منابعی که می تواند ما را به فهم دقیق تر معنای این دو واژه و تفاوت های آن نائل سازد، مطالعه تفسیری و بهره مندی از منابع تفسیری است، این منابع نشان می دهد واژه «حلم» و «کظم غیظ» امکان تحقق در ذات باری تعالی ندارد.
    کلیدواژگان: معناشناسی، مفهوم شناسی تطبیقی، حلم، کظم غیظ
  • محسن احمدآخوندی صفحات 177-194
    تبیین کتاب، یکی از رسالت هایی است که قرآن کریم در آیات مختلفی آن را برای پیامبر اکرم| برشمرده است. برخی مراد از تبیین کتاب در این آیات را تفسیر و کنار زدن پرده ابهام از چهره مفاهیم آن می انگارند. در این نگاه مفاهیم کتاب قرین اجمال و ابهام بوده است و دسترسی به مراد آن، جز در پرتو تفسیر سنت، میسر نیست. برخی نیز تبیین کتاب را تعبیری دیگر از ابلاغ و اعلام آشکار آیات قرآن می دانند. این نوشتار بر آن است که با تکیه بر معناشناسی این واژه در آیات الهی می توان دریافت که تبیین ملازم با وجود اجمال نیست و تلاش در راستای ابلاغ فراگیر و دقیق آیات و حفظ آن از آمیختگی با دیگر کلمات، در زمره رسالت تبیین کتاب، ارزیابی می گردد، اما تبیین در ابلاغ واژگان خلاصه نمی گردد و شامل مواردی هم چون تقریر و تاکید آموزه های قرآن به بیان های مختلف، توضیح واژگان، بیان حقایق و مصادیق و تفصیل آیات نیز می گردد.
    کلیدواژگان: آیه 44 نحل، گونه های تبیین قرآن، اجمال
  • سید حسین شفیعی دارابی صفحات 195-212
    بهترین دلیل گره گشا در جهت اثبات وجود «بطن» برای آیات قرآن کریم، دلیل قرآنی است. بر این اساس از دیرباز، برخی از دانشوران قرآنی از مفاد پاره ای از آیات شریفه در جهت یادشده استفاده نموده اند. گرچه آیه ای که مستقیم و با صراحت حکایتگر وجود بطن برای آیات قرآن کریم باشد، وجود ندارد، اما فراز «ما فرطنا فی الکتاب من شی‏ء» در آیه 38 انعام و دیگر آیات، به ضمیمه برخی از مقدمات، حکایت از این دارد که معارف قرآن، منحصر در معارف برآمده از ظاهر آیات نیست. در این مقاله پس از بیان نظرات جمعی از مفسران فریقین؛ به ویژه مفسران شیعه نظیر علامه طباطبایی، جوادی آملی و مصباح یزدی چنین نتیجه گرفته شد که: دلالت جمله «ما فرطنا فی الکتاب من شی‏ء» بر آمیخته بودن لایه ظاهری آیات قرآن با لایه باطنی، امری حتمی و ضروری خواهد بود؛ در غیر این صورت، مفاد عام مستفاد از این جمله، دچار آسیب می شود و درستی مدلول ظاهری آن با مشکل مواجه می گردد و نیازمند به توجیه خواهد بود؛ البته نوع دلالت مذکور، مطابقی یا التزامی نخواهد بود، بلکه از نوع دلالت «إشاره ای» است.
    کلیدواژگان: آیه 38 انعام، بطن قرآن، معارف باطنی آیات
|
  • Ahmad Aqayizadeh Torabi Pages 7-26
    In the verse 31 of al-Baqara, the event of teaching the Names to Adam has been mentioned; commentators have presented different opinions under the verse during centuries which require an analysis. This study, with the historical study of interpretative perspectives from the first century until the fifteenth, seeks to identify and evaluate the thoughts of the commentators under the verse, and to show that the interpretation of the Sahabeh and Tabe`in have often been accompanied by a kind of simplicity and it has been common in commentaries during the second and third centuries. It was in the fourth century when Tabari used a critical and accurate method for interpreting the verse and opened a new way for commentators after him to find new dimensions of understanding the verse more or less. The culmination of this accuracy may be seen in the 14th and 15th centuries, with the views more precise and consistent with the meaning of the verses and more closely related to the interpretation of Ahl ul-Bayt (as).
    Keywords: Verse 31 of Baqara, Way of interpreting, Teaching the Names, the Creation of Adam (AS)
  • Muhammad Jawad Eskandarlu Pages 27-40
    There are various interpretations of the Fariqain commentators on the verse: And the first to lead the way. This paper seeks to prove that the above verse on Imamate and Guardianship may be known as denoting the exclusive virtue of Ahl ul-Bayt (A). To prove the claim, after presenting the terminology of the main words of the verse, it is first referred to those traditions introducing Ali Ibn Abi Talib as the first pioneer in Islam and faith. Then, based on some of the verbal contexts and evidences of the verse, such as and in And the first to lead the way, of in of the Muhajirin, and in and the Ansar, short vowel termination in Arabic pharase al-Ansar and explanation of the reason of mentioning Allah is well pleased with them and they are well pleased with Him before and He hath made ready for them Gardens underneath which rivers flow the claim of the paper has been proved.
    Keywords: Verse 100 of Tauba, Al-Awwalun, As-Sabiqun, Al-Ansar, Muhajirin, Exclusive Virtue
  • Ali Modabber Pages 41-58
    Some have viewed the Quranic judgment of women`s rebellion, nushuz, as being harshness. However, as has been made clear, on the basis of the definition given in the political sciences of harshness and of following points, there may not be found any relation between the Quranic judgment and harshness. The judgment: has been wisely put forth as opposing uncontrolled harshness and keeping family, is a case of enjoining right conduct and forbidding indecency and not limited to women. In addition, the cases of this judgment are very limited. As is clear in fiqh, it is permitted for women to limit their cases of rebellion when sanctioning marriage; women`s rebellion is limited to sexual lawful enjoyment. Corporeal punishment would be established after two stages of advice and bed separation and, as viewed by all Muslim scholars, the punishment must be free from any physical damage on her body; it should be like beating with toothbrush handle. Man`s excessing legal limits would lead to criminal punishment; in some cases it is recommended to man to leave beating. Having applied three methods, if the woman insists on her rebellion, man may not punish her beyond laws and he may complain her in judicial offices.
    Keywords: Verse 34 of Nisaa, Fiqhi Comment, Rebellion Objection, Family Rebellion, Women's Rebellion
  • Morteza Motaharipour, Masoud Azarbayejani Pages 59-80
    Hope has always been a considerable topic in ethics and religions. In the teachings of the Quran and traditions, various aspects of this issue have been studied with such terms as, raja, amal, tamanni, and tama`. Hope, with the meaning of having a positive expectation for attaining the goal, has at least four main components: goals, belief in causes and reasons, trust in God and effort. The most important findings of this paper lie in the fact that in the Quranic verses, the goal is to achieve Divine revelation, the position of Divine caliphate, the knowledge of the soul, love for God, reformation, education and ability to do good deeds. Those suffering from lack of meaning in their life and are not satisfied, with material, only believing in the Origin of the being and the hoping His unlimited mercy and meet, would make his/her heart bright and peaceful and never would feel loneliness in life.
    Keywords: Hopeful Verses, Components of Hope, Functions of Hope
  • Ruhollah Mohammadali Nejad, Hesam Emami Danaloo Pages 81-92
    The Holy Quran has described the Fall of Adam (a) in various surahs. The Holy Quran in Surah al-Baqara, contrary to other surahs, refers to two cases of Adam's Fall. This duality has caused commentators analyze the two in accordance with their method and view. Harral of Sufi and Maliki commentators has viewed the second fall after Adam repentance as a symbol of his gradual degradation from the Divine proximity previously enjoyed. While, Allameh Tabataba`i, has viewed it as a part of the divine destiny for Adam`s spiritual and transcendent development to a degree higher than previous heaven so that after repentance of Adam (A) and repetition of his fall, that quality and manner of life, accompanied by some hostility to others, was changed to Divine guidance for the Prophet (A) and his generation. The paper, analyzing Allameh Tabataba`I and Hrrali`s view and concluding the views of famous commentators of Fariqain, has presented a correct analysis and showed the superiority of Allameh`s view.
    Keywords: Verses 36, 37 of Baqara, Fall of Adam (A), Ordinal Descent, Mohammad Hussein Tabatabai, Harrali of Andalusia
  • Seyyed Mohammad Ali Ayazi, Farhad Torabi Pages 93-104
    The issue of the eternity of some of disbelievers in hellfire is a matter that has always been of interest to scholars, especially in contemporary times. Commentators and scholars in different theological sects have provided religious and nonreligious answers to this question. Allameh Tabatabai, according to the famous theory, has viewed hellfire to be eternal for some unbelievers. In proving this theory, he has used philosophical proofs and Quranic evidences and believes that with institutionalization of ugliness and immorality in human soul, he gradually penetrates into human life and becomes entangled with his soul, such a human being with the same ugly self, a self-made person enters the hereafter and remain there in eternal torment. In the view of Allamah, the eternity of fire for some unbelievers is based on the verses of the Quran and true traditions in such a way that one may not dispute them. Some contemporary commentators, criticizing this view, argue that the theory of evil in hellfire is incompatible with the Quranic principle of equality of punishment and deed, and Allame, influenced by his theological and philosophical assumptions, has imposed such a view on the Quranic verses. The paper, rejecting this criticism, has defended Allamah's view.
    Keywords: Verse 37 of Maidah, Eternity of Hell, Tafsir of al-Mizan, Tafsir al-Furqan
  • Ali Ghaffarzadeh, Hamzeh Ali Bahrami Pages 105-124
    One fundamental and challengeable problem on the hereafter lies in the quality of the relation of rewards and Divine punishment in it. There are three different perspectives on the Divine punishment and rewards among commentators. In this paper, in order to present a correct answer and clarify the quality of views, at first, a reference has been made to the subject's background, especially in the commentaries. Then, two groups of the verses denoting the rewards and punishments of actions, one knowing the relations as being real and the other knowing them as being conventional, have been studied and commented in brief. Then, the view of their being real, its arguments, and the opponents` proofs against it have been brought into consideration and studied. Finally the view of those of caution has been presented and supported with sufficient reasons and documentation; moreover, a mechanism has been proposed to solve the apparent incompatibility of verses also
    Keywords: Verses of Deeds Embodiment, Relation of Reward, Punishment, Hidden Form of Deeds
  • Majid Maaref, Shadi Nafisi, Zahra Moqimi Pages 125-144
    One of the bases of Allamah Tabatabai in the interpretation of al-Mizan is the teaching of narrative interpretations. Allameh for Ahlulbit (AS) has two dignity regarding the interpretation of the Quran. The dignity of the details of the rules and the details of the sharia and dignity of the method of understanding and interpretation during the narrations which are somehow related to the interpretation of the Quran. The ability of interpretive narratives to provide an appropriate method for interpreting the Quran, teaching the Quran's interpretative method, offering the Quranic narrations, and paying attention to the Qur'ān's allegories, referring firmly to the Quran, focusing on the revelation of the verses in the interpretation of some verses, the semantic development of verses, Different interpretations of the verses, considering the context and the separation of the meaning, the significance of the independent Quranic upsurges, the validity of the Quran's revelation of "Quranic and Quranic, or Quran and Jerry, and adaptation, are among the principles that, with a pedagogical look, to interpretative narratives, as Interpretative principles are used in al-Mizan.
    Keywords: Interpretative narratives, Exegetic Function of Traditions, Exegetic Principles, the Commentary of Al-mizan
  • Ahmad Nazari Pages 145-160
    The Quranic language is the language of an education-based teaching with a practical training consideration. The goal of the Quran lies in a comprehensive cultural education and evolution. Education has dimensions, principles and consequences. As regarded in the Quranic education, it is not enough for man and society to flourish and develop, challenges, dangers, obstacles in the way and other agents and grounds have been considered also. Because education is based upon all of these elements and religious scholars must try to extract them from the Quranic verses. In this paper, it has been tried to study the most fundamental factors of education in the five surahs descended at first. The relationship between man and God, piety, personal and social reforms, preaching, noticing and remembering, the relationship between absolute poverty and absolute richness, prediction of threats and solutions for it, special attention to the leader at various stages may be counted among those notable factors considered by the surahs.
    Keywords: Initial Surahs of the Quran, Educational Interpretation, Factors of Teaching, Quranic Education
  • Mohammad Javad Fallah, Zahra Avatefi Pages 161-176
    The use of patience as a common attribute between God and human in the Holy Quran and the avoidance of attributing the control of wrath to the Almighty God denote a difference of meaning between the two word and the phrase, especially in the case of God; such a difference can be taken as a reason for studying the semantic differences between the two in the Quran and, in particular, in relation to The Almighty. The word and phrase patience and control of wrath in a general sense denote a deterrence and self-control in the one qualified with, but patience has been used in man and God is both, while and control of wrath has been regarded as a specific human state. The most important sources that can help us to more accurately understand the meaning of these two words and their differences are interpretative study and the use of interpretive sources, these sources indicate that neither the word patience and nor the phrase control wrath may be realized in Divine Essence.
    Keywords: Semantics, Comparative Study of Meanings, Patience, Control of Wrath
  • Mohsen Ahmad Akhundi Pages 177-194
    The explanation of kitab, the book, is one of the Prophet`s (s) missions mentioned in many verses of the Holy Quran. Some have viewed the word explanation in these verses to mean interpreting the book and removing the ambiguity from its concepts. In this regard, the concepts of the book are concise and ambiguous, and access to its meaning, except in the light of the interpretation of tradition, is not possible. Some also consider the explanation of the book as another interpretation of the Quranic verses. The paper has been based on the presupposition that one, relying on the semantics of the word in the Divine verses, perceives that explanation is not necessarily for the cases of brevity and, therefore, any attempt for comprehensive and exact communication of Quranic verses and keeping them against any distortion and ambiguity would be known as explanation. But explanation is not limited to communicating words, and includes such things as emphasizing the Quranic teachings in various words, describing the words, expressing truths and examples, and giving detailed account of the verses.
    Keywords: Verse 44 of Nahl, the Quranic Narratives, Brevity
  • Seyyed Hossein Shafii Darabi Pages 195-212
    The best reason for the existence of inner aspect, batn, for the Quranic verses would be a Quranic one. Based on this, some of the Quranic scholars have used some of the Quranic verses for the purpose. Although there may not be found any Quranic sentence denoting inner aspect for the Quran directly and explicitly, the verse: We have neglected nothing in the Book, 38 of An’am, and some other verses with regard to some grounds lead us to the fact that the Quranic teachings is not limited to those understood from the appearance directly. In this paper, having mentioned the views of some of Sunni and Shiite commentators, especially of Allameh Tabatabai, Javadi Amoli, and Mesbah Yazdi, it has been concluded that: the implication of the verse mentioned on the claim is unavoidable. Regardless of such a consideration, the overall meaning taken from the verse would be damaged, and the correctness of its apparent signification would become problematic and, such being the case, it should be justified;
    Keywords: Verse 38 of Anam, Inner Aspect of the Quran, Inner Teachings of the Verses