فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، تابستان 1394)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طاهره نوروزی، مریم رسولی*، لیلا خانعلی مجن، سهیلا خدا کریم، فائزه ترابی صفحات 1-11
    مقدمه

    عفونت بیمارستانی در بخش های مراقبت ویژه نوزادان از معضلات بهداشتی قرن حاضر است. عدم رعایت رفتار مرتبط با کنترل این عفونت ها توسط پرستاران، یک مشکل رفتاری بهداشتی محسوب می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با مراقبت های کنترل عفونت بیمارستانی بر اساس سازه های «الگوی اعتقاد بهداشتی» در پرستاران بخش و مراقبت ویژه نوزادان انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع آزمون الگو می باشد که بر روی 103 نفر از پرستاران شاغل در بخش نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان با انتخاب روش تمام شماری انجام شده است. ابزارهای گردآوری داده ها، 4 پرسشنامه «پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی»، «پرسشنامه اندازه گیری سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی»، (بر اساس الگو پژوهشگر ساخته)، «پرسشنامه خودکارآمدی عمومی» (General Self–Efficacy) و «پرسشنامه خود گزارشی عملکرد کنترل عفونت پرستاران» (Self-report Questionnaire of (Nurses'' Infection Control و اپایش (Performance) بوده است. روایی پرسشنامه ها به روش روایی محتوا و پایایی آنها از طریق بررسی همسانی درونی و روش باز آزمایی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میزان شدت (86 درصد) و حساسیت (87 درصد) درک شده از عفونت بیمارستانی در بین پرستاران در سطح خوب ارزیابی شد. بیشترین موانع درک شده (66 درصد) نداشتن دانش، مهارت و زمان کافی در بیمارستان بود. بیشترین منافع درک شده (88 درصد) مربوط به منافع مربوط به سلامتی خود پرستار و خانواده اش و بهبودی بیمار بود. خودکارآمدی بیشتر نمونه های پژوهش (4/54 درصد) و عملکرد پرستاران در زمینه کنترل عفونت بیمارستانی، (1/60 درصد) ضعیف ارزیابی شد. شدت درک شده (70 درصد) عامل اثرگذار بر احتمال انجام رفتار مناسب در خصوص کنترل عفونت بیمارستانی، از جانب پرستاران بود.

    نتیجه گیری

    بیشترین متغیر تاثیرگذار بر رفتار کنترل عفونت، شدت درک شده بود که این متغیر، دارای یک جزء شناختی قوی وابسته به دانش فرد می باشد. پیشنهاد می شود، آموزش در راستای ایجاد شدت درک شده به وسیله بیان عواقب جدی منفی و نشان دادن اهمیت آن برای پرستاران انجام شود.

    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، الگوی اعتقاد بهداشتی، نوزاد، بخش مراقبت ویژه نوزادان
  • ویکتوریا مومن آبادی، عابدین ایرانپور، نرگس خانجانی، محبت محسنی * صفحات 12-22
    مقدمه

    امروزه در جهان و ایران روند کشیدن قلیان در جوانان رو به افزایش است و اجرای مداخلات برنامه ریزی شده در کاهش کشیدن قلیان ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر «الگوی بزنف» بر رفتار قلیان کشیدن دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1393 انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه ای مداخله ای و نیمه تجربی است. 80 دانشجوی پسر و دختر ساکن خوابگاه به طور تصادفی چند مرحله ای به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه پژوهشگر ساخته «مقیاس قصد رفتار قلیان کشیدن» «Water Pipe Behavioral Intention Scale» که بر اساس سازه های «الگوی بزنف» «BASNEF Model» طراحی شده بود جمع آوری شد. روایی صوری و محتوا پرسشنامه و پایایی آن با روش آزمون و باز آزمون r=0/99 تایید شد. مداخله آموزشی2 ماه و به صورت دو جلسه بحث گروهی، یک جلسه یادآور، لوح فشرده و پیامک آموزشی بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره نگرش (P=0/66)، هنجار انتزاعی (P=0/103) و قصد رفتاری (P=0/13) در هر دو گروه قبل از مداخله تفاوت معنی داری نداشت. اما نتایج بعد از آموزش، تفاوت معنی داری را در میانگین نمره نگرش، هنجار انتزاعی و قصد رفتاری نشان داد (P<0/001). عوامل قادرکننده در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    تاثیر مداخله آموزشی بر اساس «الگوی بزنف» بر قصد رفتار قلیان کشیدن در دانشجویان معنی دار بود. همچنین مداخلات آموزشی می تواند بر روی نگرش، هنجارهای انتزاعی و قصد رفتاری افراد تاثیرگذار باشد. لذا پیشنهاد می شود برنامه ها و مداخلات آموزشی در جهت تغییر رفتارهای پر خطر بر اساس نظریه ها و الگوهای آموزش بهداشت انجام شود.

    کلیدواژگان: دخانیات، قلیان، دانشجو، الگوی بزنف، خوابگاه، کرمان
  • محمدرضا شیخی، مسعود فلاحی خشکناب، فرحناز محمدی، سیده فاطمه اسکویی صفحات 23-33
    مقدمه
    نردبان شغلی ساختار رتبه بندی است که امکان ارتقای شغلی را برای پرستاران در بالین فراهم می سازد. هدف این مطالعه تعیین برآیند اجرای برنامه نردبان شغلی در پرستاری است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری نظام مند، کلیه مقالات چاپ شده که در طول سال های (2014-1994) در زمینه برنامه نردبان شغلی در پرستاری انجام شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Medline، Elsevier، Proquest، Google scholar، PubMed، Ovid، Science Direct، Nursing consult جستجوی مقالات با کلید واژه های نردبان بالینی، نردیان شغلی، پرستاری (Clinical Ladder، Career Ladder، Nursing) انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها از «فرم استخراج داده ها» «Data Extraction Form» که بر اساس هدف پژوهش طراحی شده بود استفاده گردید. نتیجه این جستجو دستیابی به 40 مقاله مرتبط با موضوع بود. 17 مقاله به علت دارا نبودن معیارهای ورود از مطالعه حذف و نهایتا 23 مقاله مطالعه وارد مطالعه شدند.
    یافته ها
    در پی اجرای برنامه نردبان شغلی در محیط های بالینی، افزایش ماندگاری پرستاران با تجربه، کاهش ترک خدمت، افزایش رضایت شغلی، کاهش هزینه های ناشی از جایگزین نمودن نیروی انسانی جدید و بهبود جو یادگیری، ایجاد می گردد.
    نتیجه گیری
    شواهد بیانگر حمایت از مزیت ها و منافع کاربرد نردبان شغلی در پرستاری است. اکثر نتایج این مقالات صرفا به یک یا دو پیامد به مانند رضایت شغلی و تمایل به ماندگاری پرستاران در محیط بالینی اشاره داشتند. پیشنهاد می شود با انجام پژوهش های بیشتر، برآیندهای اجرای این برنامه مورد شناسایی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نردبان شغلی، نردبان بالینی، پرستاری
  • بهروز مهدوی، مسعود فلاحی خشکناب، فرحناز محمدی، محمدعلی حسینی صفحات 34-42
    مقدمه
    مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر از سخت ترین و چالش برانگیزترین نوع مراقبت است و منجر به کاهش کیفیت زندگی مراقبین می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مراقبت معنوی بر کیفیت زندگی مراقبین خانگی سالمندان مبتلا به آلزایمر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی سه گروهی هست. تعداد 100 نفر از مراقبین به روش در دسترس و با توجه به معیارهای ورود انتخاب شده و از طریق بلوک بندی تصادفی به سه گروه مداخله، شاهد1و شاهد2 تقسیم شدند. داده ها قبل و بعد از مداخله از طریق پرسشنامه جمعیت شناختی و مقیاس کیفیت زندگی مراقبین«Caregiver Quality of Life Scale»جمع آوری گردید. روایی محتوایی و صوری با نظر 12 نفر از اساتید صاحب نظر، بررسی و تایید شد و پایایی با روش آزمون مجدد و به فاصله 15 روز 78/0 به دست آمد. برای گروه مداخله مراقبت معنوی گروهی در 5 جلسه ی هفتگی 45 تا 60 دقیقه ای اجرا شد. گروه شاهد 1 بدون مداخله خاصی، فقط در جلسات گروهی شرکت کردند. برای گروه شاهد 2 هیچ مداخله ای صورت نگرفت. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج سه گروه مداخله، شاهد1و شاهد 2 نشان داد که در گروه مداخله میانگین کیفیت زندگی مراقبین در پس آزمون (83/69±59/3) به طور معناداری بیشتر از پیش آزمون (33/41±13/11) بود (p<0/001). تحلیل کوواریانس به طور معناداری تغییر کیفیت زندگی را ناشی از مداخله را نشان داد.
    نتیجه گیری
    مراقبت معنوی می تواند باعث بهبود کیفیت زندگی مراقبین خانگی سالمندان مبتلا به آلزایمر شود. لذا کاربرد آن برای مراقبین بیماران مبتلا به آلزایمر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مراقبت معنوی، کیفیت زندگی، مراقبین خانگی، بیماری آلزایمر
  • نسیم نظری، لیلا ریاحی*، اکبر بیگلریان صفحات 43-50
    مقدمه

    بهبود و توسعه شاخص های مدیریت در بخش بهداشت و درمان بسیار با اهمیت است. بهبود سکوت سازمانی و مدیریت دانش می تواند در عملکرد بیمارستان ها به نحو شایسته ای موثر واقع گردد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین سکوت سازمانی و مدیریت دانش در بیمارستان فیروزگر تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که در بیمارستان فیروزگر انجام شد. این مطالعه بر روی 169 نفر از کارکنان پرستاری، اداری و مالی بیمارستان فیروزگر تهران، بصورت تصادفی- طبقه ای، انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه «ماریا وکولا و بوراداس دیمیتریس» «Dimitris Buratas Maria Vakula» برای سکوت سازمانی و همچنین، پرسشنامه «ژوزف حداد» «Joseph Haddad» برای مدیریت دانش استفاده شد. روایی محتوا با نظر خواهی از 5 نفر از کارکنان جامعه مورد نظر، تایید شد. پایایی پرسشنامه سکوت سازمانی با محاسبه ضریب الفای کرونباخ 83/0 و مدیریت دانش با ضریب الفای کرونباخ 92/0 مورد تایید قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج همبستگی مثبت و معنی داری را بین سکوت سازمانی و چهار مولفه مدیریت دانش نشان داد (001/0>P). بعلاوه، میانگین نمره ثبت دانش برابر 11/22، خلق دانش برابر 49/22، استقرار دانش برابر 57/16، تسهیم دانش برابر 55/14 و سکوت سازمانی با میانگین 24/27 و مدیریت دانش با میانگین 72/75 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج همبستگی مثبت و معنی دار بین سکوت سازمانی و مدیریت دانش، برگزاری دوره های آموزشی برای ارتقاء توان تصمیم گیری کارکنان در مشکلات سازمان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، مدیریت دانش، خلق دانش، ثبت دانش
  • ابراهیم احمدی، علیرضا فارسی، سید محمد کاظم واعظ موسوی صفحات 51-59
    مقدمه
    کنترل اضطراب بازیکنان طی مسابقات یکی از عوامل موفقیت تیم می باشد. لذا هدف این مطالعه تعیین تاثیر تمرین بازخورد زیستی تغییر ضربان قلب و آرام سازی عضلانی بر اضطراب حالتی- رقابتی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش با روش نیمه تجربی و طرح پیش آزمون- پس آزمون و با نمونه گیری در دسترس انجام شد. در این مطالعه 18 بازیکن فوتبال دانشگاهی با دامنه سنی (19-26) سال مشارکت داشتند. آزمودنی ها در سه گروه بازخورد زیستی تغییر ضربان قلب، آرام سازی و ترکیبی از این دو روش تمرینی به صورت تصادفی تقسیم شدند (هر گروه 6 نفر). قبل و بعد از مداخله، «سیاهه اضطراب حالتی رقابتی-2» «Competitive State Anxiety Inventory-2» توسط آزمودنی ها تکمیل شد و داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نشان داده شد که در همه گروه ها اضطراب شناختی، اعتماد به نفس کاهش معنی دار و اضطراب جسمانی افزایش معنی داری داشته است. همچنین بین دو گروه آرام سازی و ترکیبی تفاوت معنی داری وجود داشت. اما بین گروه ها در اضطراب شناختی و جسمانی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    هر سه روش تمرینی موجب کاهش اضطراب شناختی، اعتماد به نفس و افزایش اضطراب جسمانی شد. پیشنهاد می شود پژوهشی با مدت زمان و جلسات تمرینی بیشتر از 7 جلسه انجام شود.
    کلیدواژگان: بازخورد زیستی، ضربان قلب، آرام سازی، اضطراب
  • بتول بخشی ارجنکی، طیبه شریفی، محمد قاسمی پیربلوطی صفحات 60-69
    مقدمه
    بهزیستی روان شناختی تحت تاثیر متغیرهای زیادی قرار می گیرد که این متغیرها با توجه به محیطی که فرد در آن قرار دارد متنوع می باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین بررسی رابطه بهزیستی روان شناختی با نگرش دینی، عزت نفس و سرسختی روان شناختی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی شهرکرد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در پژوهش توصیفی- همبستگی حاضر جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه دولتی و آزاد اسلامی شهرستان شهرکرد (مرکز استان چهارمحال و بختیاری) در سال تحصیلی 94-1393 هست. نمونه ها به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد (206 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و 169 نفر از دانشگاه دولتی). چهار پرسشنامه روا و پایا شامل «سیاهه عزت نفس کوپر اسمیت» «Cooper Smith’s Self-esteem Inventory»، (فرم 58 سوالی)، «سیاهه سرسختی روان شناختی اهواز» «Ahvaz Hardiness Inventory»، «سیاهه بهزیستی روان شناختی ریف» «Ahvaz Hardiness Inventory» و «مقیاس نگرش سنج مذهبی»Religious Attitude Scale«جهت گردآوری داده ها استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS 22 و AMOS 18 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تمامی متغیرهای مورد بررسی (نگرش دینی، عزت نفس، سرسختی روان شناختی و بهزیستی روان شناختی) رابطه مثبت و معناداری به دست آمد به طوری که حدود 56 درصد از تغییرات سرسختی روان شناختی توسط دو متغیر نگرش دینی و عزت نفس و حدود 69 درصد از تغییرات بهزیستی روان شناختی توسط سرسختی روان شناختی تبیین شد. مدل مورد بررسی دارای برازش مناسبی بود (05/0=RMSEA، 956/0=CFI).
    نتیجه گیری
    نگرش دینی به عنوانی متغیری اساسی تعیین کننده عزت نفس و سرسختی روان شناختی بوده و از آن طریق مبنایی برای بهبود بهزیستی روان شناختی است. لذا برگزاری برنامه های مداخله ای مرتبط با بهبود سرسختی روان شناختی و بهزیستی روان شناختی، توجه به عزت نفس و نگرش دینی ضروری هست.
    کلیدواژگان: عزت نفس، نگرش دینی، سرسختی روان شناختی، بهزیستی روان شناختی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • اعظم محمودی، موسی علوی صفحات 70-80
    مقدمه
    دیابت بیماری است که بیماران را در ابعاد مختلف جسمی، روانی و اجتماعی متاثر می سازد. کنترل مطلوب بیماری یکی از اهداف مهم مداخلات مراقبتی درمانی است که نیاز به کاوش بیشتری دارد. هدف این مطالعه توصیف تجارب بیماران مبتلابه دیابت و تیم سلامت از کنترل دیابت است.
    مواد و روش ها
    مطالعه کیفی حاضر با بهره گیری از روش تحلیل محتوای قراردادی انجام شد. مشارکت کنندگان شامل 12 بیمار دیابتی، 3 پرستار و 4 پزشک بودند که به روش مبتنی بر هدف از پنج بیمارستان دولتی و غیردولتی منتخب اصفهان وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختارمند جمع آوری و به روش تحلیل محتوای کیفی تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های مطالعه شامل دو طبقه اصلی ضعف در مواجهه با بیماری و تسلط بر بیماری و شش طبقه فرعی شامل ترس از ابتلا به عوارض وخیم و لاعلاج، برداشت های عاطفی منفی و اغراق آمیز، تنش ماندگار، اجبار در رعایت محدودیت ها، احاطه بر واکنش های منفی روانی، درونی کردن مضامین آموزشی می باشد.
    نتیجه گیری
    برخی از بیماران ضمن از دست دادن اعتماد به نفس، مغلوب بیماری شده و کنترل خود را بر اوضاع از دست داده اند. تجربه مطلوب هنگامی اتفاق افتاده است که بیماران توانسته اند ضمن رعایت رژیم های درمانی، پذیرش سبک مناسب زندگی و اتخاذ رفتار های مرتبط با سلامت، بر شرایط بیماری احاطه پیدا کرده و به سمت سازگاری با وضعیت موجود حرکت نمایند. پیشنهاد می گردد این بیماران تا دستیابی به کنترل مطلوب بر شرایط بیماری توسط تیم سلامت و اعضای جامعه حمایت گردند.
    کلیدواژگان: کنترل بیماری، دیابت، مطالعه کیفی، تحلیل محتوا
|
  • T. Noruzi, M. Rassouli, L. Khanali Mojen, S. Khodakarim, F. Torabi Pages 1-11
    Introduction

    Nosocomial infection in neonatal intensive care units is one of the health challenges in recent decades. Lack of nosocomial infection control by nurses is one of the health behaviors problems. This study aimed to determine the factors associated with nosocomial infection control behavior of nurses working in nursery & NICU based on «Health Belief Model”.

    Materials and Methods

    This descriptive study with model testing design، was conducted on 103 nurses working in neonatal and NICU in Shahid Beheshti University of Medical Sciences hospitals via census. Data collection tools included 4 questionnaires: “Demographic Characteristics Questionnaire”، “Measuring Health Belief Model Structures Questionnaire”، “General Self-Efficacy Scale” and “Self-report Questionnaire of Nurses'' Infection Control Performance”. Content validity and reliability of scales was assessed through calculating internal consistency and test-retest. The data were analyzed with the SPSS/19 software.

    Findings

    Perceived intensity (86%) and sensitivity (87%) of the hospital infection among nurses reported well. Most perceived barriers (66%) in infection control were related to insufficient knowledge، skill and time. In addition، major preserved benefits (88%) were related to health benefits of nurses and family members and recovery of patients. Self-efficacy (54. 4%) and Nurses'' Infection Control Performance (60. 1%)، were evaluated poor. The most important affecting variable on probability of infection control behavior was perceived severity (70%).

    Conclusion

    Perceived severity as the most important variable which can impact the infection control behavior has a strong cognitive component which is knowledge dependent. According to health belief model، establishing educational programs in line with the perceived severity and stress on the negative consequences in preventing the infection control behavior is suggested.

    Keywords: Nosocomial infections, health Belief Model, newborn, NICU
  • V. Momenabadi, A. Iranpour, N. Khanjani, M. Mohseni Pages 12-22
    Introduction

    Over past years water pipe smoking have been increased among teenagers in the world. Hence، implementing an intervention plan to reduce water pipe smoking is required. This study aimed to determine the effect of an educational intervention on water pipe behaviour of students in dormitories of Kerman Medical University based on BASNEF Model.

    Materials and Methods

    This was a quasi-experimental study. In total 80 students who were resident in university’s dormitories and were eligible to enter to the study were divided in two groups of intervention and control using multi-stage random sampling. Data were collected using «Water Pipe Behavioural Intention Scale» which was designed according to BASNEF Model. Face and content validity were used to determine the validity، while test-retest method was applied to measure the reliability of the questionnaire (r = 0. 99). Two-month educational intervention included two sessions of group discussion، one reminder session، educational compact disc and educational messages. To analyze the data SPSS/16 was used.

    Findings

    The mean scores of attitude (P=0. 66)، subjective norms (P=0. 103) and behavioural intention (P=0. 13) showed no significant difference before the education in both intervention and control groups. However، the result showed compelling difference in mean scores of attitude، subjective norms and behavioural intention after the education (P<0. 001). Enabling factors showed no important variation among intervention and control groups before and after the experiment.

    Conclusion

    The educational intervention according the BASNEF Model was effective to decrease water pipe smoking behaviour among university students. In addition، the educational intervention influenced individuals’ attitude، subjective norms and behavioural intention. It is recommended to perform educational interventions based on the theory and models of health education to change high-risk behaviour.

    Keywords: BASNE Model, Dormitory, Smoking, University students, Water pipe, Kerman
  • Mr Sheikhi, M. Fallahi Khoshknab, F. Mohammadi, F. Oskouie Pages 23-33
    Introduction
    Career ladder is a grading structure which facilitates career progression for clinical nurses. The aim of this study was to determine the outcomes of implementing career ladder programs in nursing.
    Materials and Methods
    In a systematic review، all papers published during (1994-2014) regarding career ladder programs in nursing were included. The electronic databases including: Medline، Elsevier، Proquest، Google scholar، Pub Med، Ovid، Science Direct and Nursing consult were searched using the terms: Clinical Ladder، Career Ladder، and Nursing. Also «Data Extraction form» which developed based on research aim، was used for data collection، from 40 related papers and research projects، 17 articles were excluded due to lack of inclusion criteria. Finally، 23 papers and research projects were included in this study.
    Findings
    Implementing career ladder programs resulted in enhancing experienced nurses’ retention، reducing turnover، increasing job satisfaction، decreasing the costs of new employee replacement and improvement of learning environment in clinical settings.
    Conclusion
    Evidence supports the advantages and benefits of implementing in nursing career ladder. However most of their results of these papers one or two outcomes such as job satisfaction and intent to stay on clinical environment. Further research is recommended on career ladder consequences of implementing in nursing.
    Keywords: Career ladder, Clinical ladder, Nursing
  • B. Mahdavi, M. Fallahi Khoshknab, F. Mohammadi, Ma Hosseini Pages 34-42
    Introduction
    Care of patients with Alzheimer''s disease is the most difficult and most challenging type of care and leads to reduced quality of life of caregivers. This research aimed to determine the effect of group spiritual care on quality of life in family caregivers of elders with Alzheimer''s disease.
    Materials and Methods
    This research was a quasi-experimental study. 100 caregivers were selected by convenience sampling then by using a randomized permuted block method was divided into 3 intervention and control groups. Data was collected before and after the intervention by demographic questionnaire and “Caregiver Quality of Life Scale”. Content and face validity were determined and approved by 12 experts، and reliability was evaluated 0. 78 by test retest within 15 days. Spiritual group care was performed on the intervention group in 5 weekly sessions of 45-60-minutes. Control group 1 took part in the group sessions without any particular interventions performed، and control group 2 received no interventions at all. Data was analyzed by SPSS/16.
    Findings
    The results obtained for the three groups showed a significant increase in the mean post-test (69/83±3/59) quality of life in the caregivers in the intervention group compared to the mean pre-test (41/33±11/13) score (P<0. 001). The ANCOVA showed a significant change in quality of life caused by the intervention.
    Conclusion
    Spiritual care has the potential to improve quality of life in family caregivers of the elderly with Alzheimer''s، therefore، it is recommended to be used on the caregivers of these patients.
    Keywords: Spiritual care, Quality of life, Family caregiver, Alzheimer disease
  • N. Nazari, L. Riahi, A. Biglarian Pages 43-50
    Introduction

    Promotion of management index in health system is so important. Organizational silence and knowledge management can enhance the performance of the hospitals. The present study aimed to determine the correlation between organizational silence and knowledge management in Firoozgar Hospital Tehran.

    Materials and Methods

    The present study is descriptive-correlation which was conducted in Firoozgar hospital. This study was conducted on 169 nursing، administrative and financial staffs of Firoozgar hospital who were selected by stratified sampling. The data were collected by questionnaire of “Dimitris Buratas Maria Vakula” for organizational silence and questionnaire of “Josef Haddad” for knowledge management. Content validity of the questionnaires was confirmed by distribution between 5 employees. The reliability by Cronbach''s alpha method were approved for silence organization with 0. 83 and knowledge management with 0. 92. Data were analyzed by SPSS/17.

    Findings

    There was a significant and positive correlation between organizational silence and four components of knowledge management in Firoozgar hospital of Tehran (P<0. 001). In addition، the results showed the mean score of 22. 11 for knowledge، 22. 49 for knowledge creation، 16. 57 for deployment of knowledge and 14. 55 for knowledge sharing. As for organizational silence and knowledge management، mean scores of 27. 24 and 75. 72 were recorded respectively.

    Conclusion

    Due to a positive correlation between organizational silence and knowledge management in Firoozgar Hospital، educational courses for employees to develop their decision-making skills to resolve organization problems is suggested.

    Keywords: Organizational silence, Knowledge management, Knowledge creation, registration of knowledge
  • E. Ahmadi, A. Farsi, Mk Vaez Mousavi Pages 51-59
    Introduction
    During the tournament the control of player’s anxiety is one of the success factors of teams. The aim of this study was to determine the effect of biofeedback and relaxation training on state-competitive anxiety among football players.
    Materials and Methods
    This research was done in quasi experimental and pre- posttest with available sampling. In this research 18 university soccer players between the ranges of 19 to 26 years participated. Subjects were divided randomly in three groups of biofeedback heart rate changing، relaxation training and combination of the two methods (n=6 per group). Prior and later training the «Competitive State Anxiety Inventory-2 “was completed by sample and results were analyzed using SPSS/20.
    Findings
    It was shown that there was significant decrease in cognitive anxiety and there was an important rise in somatic anxiety among all three groups. Also there was a compelling difference between relaxation and mixed group، however there was no significant difference in cognitive and somatic anxiety among groups.
    Conclusion
    The three methods reduced the cognitive anxiety and the self-confidence and increased the physical anxiety. Future research could focus on longer training sessions (more than 7 sessions).
    Keywords: Biofeedback, Heart rate, Relaxation, Anxiety
  • B. Bakhshi Arjenaki, T. Sharifi, M. Ghasemi Pirbalouti Pages 60-69
    Introduction
    Psychological well-being is affected by many factors which are varied in individual people. The aim of this research was to determine the relationship of psychological well-being with religiosity attitude، self-esteem and psychological hardiness by Equation Structural Modelling among students of Islamic Azad and public universities in Shahrekord.
    Material and Methods
    In this descriptive-correlational study، samples were selected through random stratified sampling method (206 cases in Islamic Azad University and 169 cases in public university of Shahrekord) between 2014 and2015. Four valid and reliable questionnaires such as، «Cooper Smith’s Self-esteem Inventory»، «Ahvaz Hardiness Inventory»، «Ahvaz Hardiness Inventory»، and “Religious Attitude Scale«were used for data collection. Data was analyzed by structural equation modelling with SPSS22 and AMOS18.
    Findings
    According to structural equation modelling، there was a positive and significance relationship between all variables (Religious attitude، Self-esteem، Psychological hardiness and Psychological well-being). In summary، 56% of psychological hardiness (by religiosity and self-esteem) and 69% of psychological well-being were explained by psychological hardiness. In addition، it is clear that the developed model had a suitable goodness-of-fit (RMSEA=0. 05، CFI=0. 965).
    Conclusion
    The religiosity attitude as a main factor affects self-esteem and psychological hardiness. Therefore، an interventional programs relating to psychological well-being and hardiness، which considers religion attitude and self-esteem is necessary.
    Keywords: Self, esteem, Religious attitude, Psychological well, being, Psychological hardiness, Structural Equation Modeling
  • A. Mahmoudi, M. Alavi Pages 70-80
    Introduction
    Diabetes is a disease that has a great effect on physical، psychological and social conditions of patients. Taking a good control of the disease is one of the main objectives of therapeutic intervention that should extensively be studied. The present study aimed to examine the experience of diabetic patients and health team of diabetes control.
    Materials and Methods
    The present qualitative study has used conventional qualitative content analysis method. Participations were consisted of 12 diabetic patients، 3 nurses and 4 physicians who were selected purposefully from 5 private and public health centers in Isfahan. Data were collected through semi-structured interviews and then were analyzed using the qualitative content analysis method.
    Findings
    The findings of the study were categorized in two main concepts; «weakness in facing the illness» and «overcoming the disease» and six subcategories including fear of sever untreated side effect، sever negative feelings، persistent stress، force to follow therapeutic limits، overcoming negative psychological reactions، and internalizing educational contents.
    Conclusion
    Some patients might not only lose their self-confidence، but also they might lose their control. Favorable experience occurred when some of the patients had successfully overcame the disease threats and adjusted to their disease situations through adhering the treatment regimen and adopting the healthy lifestyle and healthy behaviors. Therefore، it is suggested that these patients be assisted by the health team and community members to have optimal control of their disease condition.
    Keywords: Control over disease, Diabetes, Qualitative study, Content analysis