فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال ششم شماره 5 (پیاپی 27، مهر و آبان 1396)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال ششم شماره 5 (پیاپی 27، مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راحیل قربانی نیا *، خدیجه احمدیان، زهرا رنجبر صفحات 1-7
    مقدمه
    یکی از معیارهای تعیین کارایی و اثربخشی عملکرد بیمارستان ها، محاسبه شاخص های عملکرد و مقایسه آن ها با استانداردهای خدمات بهداشتی است. این مطالعه با هدف مقایسه شاخص های عملکردی بیمارستان منتخب با استانداردهای کشوری انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-مقایسه ای تعدادی از شاخص های عملکرد یک بیمارستان منتخب با استانداردهای موجود مقایسه شد. ابزار پژوهش «فرم شماره 201 نظام نوین آماری» (Form No. 201 of New Information System) است که روایی و پاییی ان به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها به روش سرشماری از بیمارستان مورد نظر از سال 1392 تا پایان سال 1394 جمع آوری و با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایح شاخص های نسبت تخت فعال به ثابت(>80%)، اشغال تخت(>70%)، نسبت عملکرد تخت (>24%)، نسبت فوت شدگان به بستری شدگان(<2%)، نسبت پذیرش به ازای هر تخت(>24%)، متوسط اقامت بیمار(<2روز) و فاصله چرخش تخت(<2روز) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    وضعیت شاخص های بیمارستان با توجه به استاندارد کشوری در وضعیت مطلوبی قرار دارند، اما نیاز به ارتقا و اصلاحات وجود دارد. لذا لازم است مدیران در جهت افزایش کارایی، اثربخشی و بهره برداری عملکرد آن مرکز تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، شاخص های عملکردی، استاندارد
  • پروین جمشیدیان قلعه شاهی *، اصغر آقایی، محسن گل پرور صفحات 8-16
    مقدمه
    ناباروری زنان مشکلی است که تقریبا تمامی ابعاد زندگی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. زنان نابارور عمدتا تنش، اضطراب و افسردگی را تجربه می کنند. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر درمان های مثبت ایرانی و پذیرش - تعهد بر افسردگی، اضطراب و تنش زنان نابارور شهر اصفهان انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش به روش نیمه تجربی سه گروهی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری سه ماهه اجرا شد. 45 زن نابارور مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان در سال 1395 به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، سپس با انتساب تصادفی ساده و استفاده از روش قرعه کشی در سه گروه درمان مثبت ایرانی، درمان پذیرش - تعهد و کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش «مقیاس افسردگی، اضطراب و تنش» (Depression، Anxiety and Stress Scale-DASS- 42) بود. روایی و پایایی این پرسشنامه در پژوهش های گذشته تایید شده است. در پژوهش حاضر پایایی مقیاس با روش آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزاراس پی اس اس نسخه 18 مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تنش، اضطراب و افسردگی در پس آزمون و پیگیری گروه های آزمایش (درمان مثبت ایرانی و درمان پذیرش - تعهد) با گروه کنترل دارای تفاوت معنادار بود (10/3 =،F >0/01 P)، ولی بین دو گروه درمان تعهد تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05< P).
    نتیجه گیری
    هر دو روش درمان علی رغم تفاوت هایی که با یکدیگر دارند به یک میزان در کاهش اضطراب، تنش و افسردگی زنان نابارور موثر هستند. بنابراین، این روش درمان ها به منظور کاهش مشکلات روان شناختی زنان نابارور پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، تنش، روان شناختی، زنان نابارور
  • ارشد فرهمندیان، رضا رادفر *، محمد علی افشار کاظمی صفحات 17-25
    مقدمه
    تصمیمات مربوط به فرایند ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان باید با بررسی همه گزینه های ممکن انجام گیرد، در غیر اینصورت در مرحله پیاده سازی و اجرا، سازمان با مشکلات عدیده ای روبرو خواهد شد. هدف مطالعه حاضر تعیین نقاط بی تفاوتی ارزیابی تامین کنندگان بیمارستان امام حسین (ع) زنجان می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی می باشد. داده های این مطالعه مربوط به ارزیابی تامین کنندگان یکی از خریدهای تجهیزات اقلام بیمارستان امام حسین (ع) زنجان می باشد. داده ها بر اساس نظرات 5 نفر از خبرگان که دارای حداقل مدرک کارشناسی و همچنین حداقل 5 سال سابقه کار در بیمارستان داشتند توسط «فرم فرم ارزیابی تامین کنندگان تجهیزات» “Assessment Equipment Suppliers Form”جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار متلب نسخه 2014 تحلیل شد.
    یافته ها
    تعداد 15 مورد ماتریس همعرض با ماتریس اولیه تصمیم گیری به تفکیک برای هر روش شناسایی و تولید شده است. روش تاپسیس – جی ای = 3، روش تاپسیس – پی اس او = 8، روش ای اچ پی – جی ای = 1، روش ای اچ پی – پی اس او = 3.
    نتیجه گیری
    نتایج امکان جانشینی معیار قیمت با معیارهای تحویل به موقع و مهلت پرداخت و خدمات پس از فروش نشان می دهد. با توجه به مشکلات نقدینگی، بیمارستان امام حسین (ع) می تواند به تامین کننده/آلترناتیو ششم پیشنهاد نماید که با اندکی افزایش قیمت در مقابل افزایش سرعت تحویل و ارائه مهلت پرداخت بیشتر و افزایش خدمات پس از فروش گزینه برتر بیمارستان جهت انعقاد قرارداد تامین تجهیزات مورد نیاز باشد.
    کلیدواژگان: منحنی های بی تفاوتی، الگوریتم های فراابتکاری، ماتریس های همعرض، نرخ نهایی جانشینی
  • علیرضا محسنی اژیه *، مختار ملک پور، امیر قمرانی صفحات 26-33
    مقدمه
    اختلال طیف اوتیسم دشواری ها و سختی های زیادی را برای والدین به ویژه برای مادران به دلیل ارتباط بیشتر با کودک فراهم می کند. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر درمان فراتشخیصی بر احساس گرفتاری و بی حوصلگی مادران دارای فرزند مبتلا به اختلال طیف اوتیسم است.
    روش کار
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی است. جامعه آماری شامل کلیه مادران دارای فرزند مبتلا به مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در شهر اصفهان بودند که 40 نفر از آن ها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه مساوی (آزمایش و کنترل) به صورت تصادفی جایگزین شدند. درمان فراتشخیصی طی 12 جلسه گروهی 60 دقیقه ای انجام شد. برای جمع آوری داده ها، از «مقیاس احساس گرفتاری» (Entrapment Scale) و «مقیاس چندبعدی حالت بی حوصلگی» (MSBS: Multidimensional State Boredom Scale) استفاده شد. روایی و پاپایی ابزارها در مطالعات قبلی بررسی و تایید شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته های آماری نشان داد تفاوت بین احساس گرفتاری بیرونی (001/0 = P)، احساس گرفتاری درونی (001/0 = P)، یکنواختی (005/0 = P)، انگیختگی بالا (001/0 = P)، انگیختگی پایین (004/0 = P)، بی توجهی (010/0 = P) و درک زمان (022/0 = P) در دو گروه آزمایش و کنترل در پیش آزمون و پس آزمون معنی دار است.
    نتیجه گیری
    درمان فراتشخیصی روشی مناسب برای کاهش مشکلات روان شناختی مانند احساس گرفتاری و بی حوصلگی در مادران دارای فرزند اختلال طیف اوتیسم است. بنابراین، پیشنهاد می شود این درمان در کنار سایر درمان ها در مراکز آموزشی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: احساس گرفتاری، بی حوصلگی، اوتیسم، مادران
  • زهرا خطیرنامنی، عنایت الله بخشی، آرش نقی پور، سمانه حسین زاده * صفحات 34-42
    مقدمه
    کنترل بیماری دیابت برای کاهش عوارض بیماری و جلوگیری از ناتوانی مهم است. هدف این پژوهش تعیین هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در سه سال اول تحت درمان و عوامل مرتبط با آن می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-طولی، 214 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مراکز بهداشت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان و تحت پوشش «طرح ملی پیشگیری و مراقبت از بیماران دیابتی» از سال 1392 تا 1395 بررسی شدند. نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ایانجام گرفت. اطلاعات موردنظر از جمله جنسیت، سن، سابقه فشارخون و مصرف سیگار و... و همچنین مقدار هموگلوبین گلیکوزیله مربوط به آزمایش خون در زمان ورود به طرح و طی سه سال اول، سالی یک بار (در کل 4 بار تکرار) از پرونده بیماران جمع آوری شد. داده ها در نرم افزار آماری R 3.3.2 و با روش آنالیز واریانس اندازه های تکراری تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین هموگلوبین گلیکوزیله طی سه سال کاهش یافته است. نتایج نشان داد که چهار عامل سن، سابقه فشارخون بالا، سابقه مصرف سیگار و شاخص توده بدنی با هموگلوبین گلیکوزیله ارتباط معنی داری داشتند (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    در زمان اجرای طرح ملی پیشگیری و مراقبت از بیماران دیابتی، مقدار هموگلوبین گلیکوزیله کاهش یافته است. با توجه عوامل مرتبط، اهمیت کنترل فشارخون و وزن، عدم مصرف سیگار یا ترک آن در بیماران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: هموگلوبین گلیکوزیله، مصرف سیگار، پرفشاری خون، سن، شاخص توده بدنی
  • نسترن منصوریه *، حمید پورشریفی، محمدرضا تابان صادقی، محمدرضا صیرفی صفحات 43-50
    مقدمه
    نارسایی قلبی به عنوان یک بیماری مزمن یک مشکل رو به رشد در جوامع می می باشد. حمایت اجتماعی و درک از بیماری دو متغیر مهم در خود مراقبتی است. هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی حمایت اجتماعی و خود مراقبتی در بیماران نارسایی قلبی با نقش میانجی درک از بیماری است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-همبستگی می باشد که درسال 2016 دربیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام شده است. 149 بیمار ازطریق روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی،«مقیاس اروپایی رفتا ر خودمراقبتی نارسایی قلبی» (European Heart Failure Self-Care Behavior Scale)، «پرسشنامه کوتاه درک از بیماری» (Brief Illness Perception Questionnaire) و«مقیاس حمایت اجتماعی» ( (Social Support Scale انجام شد. روایی وپایایی ابزار هادر مطالعات قبلی تایید شده است. تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس 21 وآزمون سوبل انجام شد.
    یافته ها
    بین حمایت اجتماعی و خود مراقبتی همبستگی معنی داری (518/0- = r، 01/0 > P) مشاهده شد. نتایج آزمون سوبل برای بررسی نقش میانجی درک ازبیماری در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و خود مراقبتی (73/4- = Sobel test، 01/0 > P) نشان داد.
    نتیجه گیری
    درک از بیماری به عنوان میانجی وهمچنین پلی میان حمایت اجتماعی وخودمراقبتی می باشد. پیشنهاد می شود پرستاران، روان شناسان سلامت و پزشکان این متغیرها را شناسایی کرده و آن ها را دراولویت های آموزش خود مراقبتی قرار دهند.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، حمایت اجتماعی، خودمراقبتی، درک از بیماری
  • نرجس اشکوری *، سعاد محفوظ پور، احسان زارعی، یدالله محرابی صفحات 51-58
    مقدمه
    کنترل استفاده های نابجا از خدمات یکی از شیوه های کاهش هزینه های بهداشتی و درمانی، بدون آسیب به کیفیت این خدمات می باشد. این مطالعه باهدف تعیین میزان پذیرش و بستری غیرضروری و برآورد بارمالی مستقیم حاصله از آن در بخش های داخلی بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی، 310 بیمار بستری در بخش های داخلی دو بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1393 به روش نمونه گیری در دسترس و سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها «پروتکل ارزشیابی مناسبت» (Appropriateness Evaluation Protocol) بود که روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی تاییدشده بود. تحلیل داده ها با استفاده از اس پی اس اس نسخه 18 انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه،8/5 درصد پذیرش ها و 9/9 درصد روزهای بستری، غیرضروری تشخیص داده شد و 3/20 درصد بیماران موردمطالعهدارای حداقل یک روز بستریه غیرضروری در بیمارستان بودند. مهم ترین علت روزهایبستری غیرضروری، انتظار برای جواب آزمایشات بالینی و تاخیر در ویزیت به موقع پزشک معالجارزیابی شد. میزان بار مالی ناشی از بستری غیرضروری در طی ماه های موردمطالعه 125،928،000 ریال و همچنین بار مالی ناشی از غیبت از کار افراد دارای اقامت غیرضروری برابر با 24،241،600 ریال برآورد شد.
    نتیجه گیری
    بخشیاز منابعبیمارستانبهخاطرپذیرشو اقامت های غیرضروریتلفمی شود. افزایش تسهیلات مراقبتی غیر بیمارستانی جهت کاهش ارجاع به مراکز سطوح بالاتر، اصلاح فرآیندهای مراقبتی ناقص از طریق برنامه های بهبود کیفیت و راه اندازی طرح پزشک مقیم در بیمارستان جهت کاهش پذیرش و بستری غیرضروری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پذیرش غیرضروری، بستری غیرضروری، بیمارستان، پروتکل ارزشیابی مناسبت، برآورد بار مالی
  • شهرزاد غیاثوندیان، معصومه ذاکری مقدم، عباس عبادی، محبوبه عبدالرحیمی * صفحات 59-68
    مقدمه
    توانایی برقراری ارتباط صحیح با بیمار یکی از مهم ترین ویژگی های پرستاران است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل تسهیل کننده و موانع ارتباط دانشجوی پرستاری و بیمار در طی سال های 2000 تا 2015 انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مروری منظم، کلیه مقالات تمام متن با کلید واژه های دانشجویان پرستاری، بیماران و ارتباط در عنوان آن ها در بانک های اطلاعاتی Magiran،SID، Medlib و کلیه مقالات انگلیسی تمام متن با کلید واژه های«Nursing Students» و «Patients» و «Communication» در عنوان آن ها که دقیقا عوامل مرتبط با ارتباط دانشجوی پرستاری و بیمار را مورد بررسی قرار داده بودند در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Embase، SienceDirect و ProQuest در نظر گرفته شدند. به منظور جمع آوری داده ها، از «فرم استخراج داده ها» «Data Extraction Form» که بر اساس هدف پژوهش طراحی شده بود، استفاده شد. نتیجه این جستجو دستیابی به 38 مقاله بود که از این میان 26 مقاله به علت دارا نبودن معیارهای ورود از مطالعه حذف و نهایتا 12 مطالعه وارد پژوهش شدند. 9 مقاله مرتبط دیگر که دقیقا عوامل تسهیل کننده وموانع ارتباط دانشجوی پرستاری و بیمار را مورد بررسی قرار داده بودند از طریق جستجوی دستی وارد مطالعه شدند. در کل 21 مقاله انگلیسی و فارسی در این مرور درنظر گرفته شدند.
    یافته ها
    از میان 21 مطالعه مورد بررسی، 17 مطالعه (96/80 درصد) کمی و 4 مقاله (04/19 درصد) کیفی بودند. در بین 17 مطالعه کمی، 6 مطالعه (29/35) تجربی و نیمه تجربی بودند. 12 مطالعه (14/57) در ایران و 9 مطالعه (86/42) در سایر کشورهای جهان انجام شده بود. نتایج نشان داد که دانش نظری و تجربه بالینی، مهارت دادن بازخورد، گوش کردن، همدلی و ابراز وجود و ویژگی های فرهنگی و اجتماعی بخش بستری از عوامل تسهیل کننده و یا موانع ارتباط دانشجوی پرستاری با بیمار است.
    نتیجه گیری
    عوامل فردی، آموزشی و محیطی می توانند تسهیل کننده و یا مانعی برای ارتباط دانشجوی پرستاری و بیمار به شمار روند. لذا پیشنهاد می شود مدرسین پرستاری این عوامل را به دانشجویان آموزش داده و در عمل به آن توجه نمایند.
    کلیدواژگان: ارتباط، بیماران، دانشجویان، پرستاری، مرور نظام مند
|
  • Rahil Ghorbani *, Khadije Ahmadian, Zahra Ranjbar Pages 1-7
    Introduction
    Efficiency and effectiveness of hospital beds are crucial aspects in hospitals. This study aims to compare the performance index of selected hospital with the national standards.
    Methods
    In this descriptive-comparative study, several performance indexes of selected hospital is compared with the available standard. The instrument to collect data is “Form No. 201 of New Health Information System” which the validity and reliability is confirmed through Cronbach's alpha coefficient. The data is collected through census method between “2013 – 2015” and is analyzed by SPSS.19.
    Results
    The finding show that indexes of ratio of beds to fixed (80%), rate of admissions per bed (24%) and bed turnover interval (2 days>) are desirable.
    Conclusions
    The hospital performance indexes are desirable, but there is a need for promotion and improvements. Therefore, it is necessary that managers take the necessary proceedings to increase the efficiency, effectiveness and productivity of the hospital.
    Keywords: Hospital, Performance Indexes, Standards
  • Parvin Jamshidian Qalehshahi *, Asghar Aghaei, Mohsen Golparvar Pages 8-16
    Introduction
    Female infertility is a problem that affects almost every aspect of women's lives. Infertile women usually experience stress, anxiety and depression. This study aimed to compare the effect of Iranian Positive Therapy and Acceptance -Commitment Therapy (ACT) on depression, anxiety, and stress of infertile women in Isfahan City.
    Methods
    In this quasi-experimental study with a pretest-posttest design and three-month follow-up, 45 infertile women referred to the Isfahan Fertility and Infertility Center were selected by the purposeful sampling and randomly assigned to three groups of Iranian Positive Therapy, acceptance and commitment therapy and control in 2016. Data were collected using the Depression, Anxiety and Stress Scale-DASS- 42. The validity and reliability of this questionnaire were confirmed in the previous study. In the present study, reliability was measured by the Cronbach's alpha. Data were analyzed by the SPSS 18 Software.
    Results
    There was a significant difference in stress, anxiety and depression in the post-test and follow-up between the experimental (Iranian positive therapy and acceptance and commitment therapy) and control groups (P 0.05).
    Conclusions
    Both of the therapeutic methods are equally effective in reducing anxiety, stress and depression in infertile women. Therefore, it can be recommended that these therapies be performed to reduce psychological problems in infertile women.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Psychological, Infertile Women
  • Reza Radfar * Pages 17-25
    Introduction
    The decisions in the process of evaluation and selection of suppliers should be made by examining all possible options, otherwise the organization will face many problems at the implementation stage. The aim of this study was to determine the important factors in the evaluation of hospital equipment and services providers of Imam Hossein Hospital in Zanjan.
    Methods
    The method of this study was descriptive. The data of this study was related to the equipment purchases of Imam Hossein Hospital in Zanjan. Data was collected based on the opinion 5 experts, who had at least a bachelor's degree and at least 5 years of work experience in the hospital by “Assessment Equipment Suppliers Form”. Data was analyzed and ranked using the MATLAB 2014 software.
    Results
    A total of 15 cases of matrix that matched the initial decision matrix were identified and were generated separately for each method.TOPSIS-GA = 3 and TOPSIS-PSO = 8 and AHP-GA = 1 and AHP-PSO = 3.
    Conclusions
    The results indicated the possibility of substituting the price benchmark for timely delivery, and delivery deadlines and after-sales services are shown. Due to liquidity problems, Imam Hossein Hospital could offer to the supplier alternative 6 that with a slight increase in price against increased delivery speed and a longer payment deadline and increased after-sales service, it would be the hospital's top choice for supply of its equipment needs.
    Keywords: Indifference Points, Metaheuristic Algorithms, Parallel Matrixs, Marginal Rate of Substitution
  • Alireza Mohseni Ezhiyeh *, Mokhtar Malekpour, Amir Ghamarani Pages 26-33
    Introduction
    Autism spectrum disorder (ASD) imposes a lot of difficulties and calamities on parents particularly mothers due to close relationship with their children. The present study aimed to examine the effect of transdiagnostic treatment on entrapment and boredom of mothers of children with ASD.
    Methods
    This randomized clinical trial study was conducted on all mothers with ASD children in Isfahan City. Forty participants were initially selected using the convenience sampling method and were randomly divided into two equal groups of control and experimental (n= 20, each group). The transdiagnostic treatment was conducted during 12 sessions of 60 minutes each.
    Data were collected using the Entrapment Scale and Multidimensional State Boredom Scale. The validity and reliability were measured and confirmed in the previous studies. Data were analyzed by the SPSS 21 software.
    Results
    Results showed a significant difference in internal entrapment (P = 0.001), external entrapment (P = 0.004), disengagement (P = 0.005), high arousal (P = 0.001), low arousal (P = 0.004), inattention (P = 0.010) and time perception (P = 0.022) between the two experimental and control groups in both pre-test and post-test.
    Conclusions
    It seems that the unified transdiagnostic treatment is an appropriate method for reducing psychological problems (such as entrapment and boredom) in mothers with ASD children. Therefore, it is suggested to use this approach with other treatments in educational and treatment centers.
    Keywords: Entrapment, Boredom, Autism, Mothers
  • Zahra Khatir Namani, Enayatollah Bakhshi, Arash Naghipour, Samaneh Hossein Zadeh * Pages 34-42
    Introduction
    Controlling diabetes is important to reduce its complications and prevent the disability. The aim of this study was to determine the HbA1c level in patients with type 2 diabetes in the first three years of care and its related factors.
    Methods
    In this descriptive-longitudinal study, 214 patients with type 2 diabetes referred to the health centers of Golestan University of Medical Sciences and under the “National Plan for the Prevention and Care of Diabetic Patients” were assessed during2013-2016. Random cluster sampling was performed to select the patients. The information including sex, age, history of hypertension and smoking as well as the amount of HbA1c associated with the blood test at the time of entry into the plan and at the first three years, once a year (4 repetitions in total), was collected from the patient records. The data were analyzed using the repeated measures ANOVA method by the statistical software R 3.3.2.
    Results
    The mean HbA1c reduced in three years. The results showed that four factors including age, history of hypertension, history of smoking, and BMI had a significant relation with HbA1c (P
    Conclusions
    The amount of HbA1c has been controlled during the implementation of “the National Plan for the Prevention and Care of Diabetic Patients”. Regarding the related factors, it is recommended to consider the importance of controlling blood pressure, and weight and to stop or reduce smoking in the patients.
    Keywords: Hemoglobin A1C, Cigar Smoking, Hypertension, Age, Body Mass Index
  • Nastaran Mansoreye *, Hamid Poursharifi, Mohammad Reza Taban Sadegi, Mohammad Reza Seirafi Pages 43-50
    Introduction
    Heart failure as a chronic disease is a growing problem in communities. Social support and illness perception are two important factors in the self-care of patients. The aim of this study was to determine the correlation between social support and self-care in patients with heart failure by the mediating role of illness perception.
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 149 heart failure patients in Tabriz, Iran, were selected using the convenience sampling method in 2016. To collect the data, a demographic questionnaire, the European Heart Failure Self-Care Behavior Scale, Brief illness Perception Questionnaire, and Social Support Scale were used. The validity and reliability had been measured in the previous study. Data were analyzed by the SPSS. 21 and Sobel test.
    Results
    There was a significant correlation between social support and self-care (r = -0.518, P
    Conclusions
    Illness perception can be considered as a mediator and also a bridge between social support and self-care. It is suggested that nurses, health psychologists and doctors to consider these variables in primary priorities of self-care education.
    Keywords: Heart Failure, Social Support, Self-Care, Illness Perception
  • Narjes Ashkevari *, Soad Mahfoozpour, Ehsan Zarei, Yadolla Mehrabi Pages 51-58
    Introduction
    Controlling inappropriate use of health services is one of the ways to limit health care costs without sacrificing services’ quality. The aim of this study was to evaluate unnecessary admissions and hospital stays and to estimate its financial burden in selected hospitals of Alborz University of Medical Sciences.
    Methods
    In this descriptive study, 310 patients admitted to the internal wards of two hospitals were selected using the quotas sampling from July to September 2014. The data collection tool was the Appropriateness Evaluation Protocol questionnaire that its validity and reliability were confirmed. Data analysis was performed using the SPSS 18 software.
    Results
    The results showed that 8.5% of admissions and 9.9% of hospital stays were unnecessary, and 20.3% of the patients had at least one unnecessary hospitalization day. The most important reasons for the unnecessary stay were waiting for the results of clinical diagnostic tests and delays in timely visits of the physicians. The amount of financial burden due to unnecessary hospitalization during three months of study was 125,928,000 Rials, as well as the financial burden arising from the absence of work for patients due to unnecessary stay was equal to 24,241,600 Rials.
    Conclusions
    Part of hospital resources is wasted due to unnecessary admissions and stays. Increasing non-hospital care facilities to reduce referrals to higher-level centers, refinement of incomplete care’s processes through quality improvement practices, and the establishment of physician-resident plans in hospitals are recommended for reducing unnecessary admissions and hospital stays.
    Keywords: Inappropriate Admission, Inappropriate Stay, Hospital, Appropriateness Evaluation Protocol, Financial Burden Estimation
  • Shahrzad Ghiyasvandian, Masoumeh Zakerimoghadam, Abbas Ebadi, Mahbobeh Abdolrahimi * Pages 59-68
    Introduction
    The ability to communicate effectively with patients is considered as one of the most important characteristics of nurses. The aim of this study was to determine facilitators and barriers of communication between the nursing student and patient during 2000-2015.
    Methods
    In this systematic review, full text of articles related to nurse -patient communication were retrieved from English and Persian databases (PubMed, Embase, ScienceDirect, ProQuest, Magiran, SID and Medlib). Using the "Nursing Students", "Patients" and "Communication” search strings and their equivalent in Persian language, the titles of articles were searched. In addition, the data extraction form which was developed according to the study’s objectives was used to collect data. From the 38 related papers that were identified, 26 articles were excluded because they were not in line with the inclusion criteria. Nine additional studies relevant to the research were directly added through manual search. In total, 21 English and Persian papers were identified and considered in this review.
    Results
    Seventeen of 21 articles (80.96%) were descriptive studies, of which four (19.04%) were qualitative studies. Six of 17 descriptive articles (35.29%) were from intervention studies. Twelve of the papers (57.14%) were conducted in Iran and nine (42.86%) were investigated in other countries. The results showed that improving the nursing students’ theoretical knowledge and clinical experience of communication, giving feedback, listening, empathy and assertiveness skills, and cultural and social characteristics of the wards were facilitators or inhibitors of the communication between the nursing students and patients.
    Conclusions
    Based on the findings, individual, educational and environmental factors may act as facilitators or inhibitors of the communication between nursing student and patient. As such, it is suggested that nursing educators teach students about these factors and consider them in practice.
    Keywords: Communication, Patients, Students, Nursing, Systematic Review