فهرست مطالب

محیط زیست و توسعه - پیاپی 9 (بهار و تابستان1393)

نشریه محیط زیست و توسعه
پیاپی 9 (بهار و تابستان1393)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/07/07
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سخن سردبیر
  • عبدالرسول سلمان ماهینی صفحه 1
  • مقالات علمی
  • نغمه مبرقعی دینان*، فاطمه تربتی صفحات 5-12
    سیستم های برنامه ریزی کاربری زمین به منظور رفع تضاد بین نیاز توسعه و لزوم حفاظت از منابع طبیعی و فرهنگی به طور گسترده ای در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند. از سوی دیگر، اهمیت فضاهای باز به عنوان تامین کننده خدمات اکولوژیکی و محیط زیستی روز به روز بیشتر شناخته می شود و ویژگی های خاص این گونه فضاها، تصمیمات برنامه ریزی کاربری زمین را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل رویکردها و روش های مختلفی برای برنامه ریزی فضاهای باز شهری با توجه به عملکردهای مختلف آن ها ابداع گردیده است. هدف این مقاله مروری بر مدل هایی است که به طور معمول در برنامه ریزی فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرند و بررسی نقاط قوت و ضعف آن ها به عنوان ابزار برنامه ریزی می باشد. در این راستا طبقه بندی مقایسه ای بین مدل ها صورت یافت و توانایی آن ها در پاسخگویی به نیازهای توسعه و حفاظت از ارزش های طبیعی به تفکیک مکان هایی که قابلیت استفاده دارند، مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی کاربری زمین، مدل های برنامه ریزی فضای باز، حفاظت محیط زیستی
  • فریال احمدی*، محمدرضا بمانیان، مجتبی انصاری صفحه 13
    برنامه ریزی در مقیاس منظر، نوعی از برنامه ریزی در طراحی منظر است که طراحان با در نظر گرفتن مقیاس منظر، اهداف و راهکارهای مدیریتی و برنامه ریزی را تنظیم می نماید. این نوع برنامه ریزی که با هدف دست یابی به یک طرح پایدار شکل گرفته از مشارکت گرایش های علمی متفاوتی از جمله اکولوژیست ها، برنامه ریزان و طراحان منظر، اقتصاددانان و مانند آنها بهره می گیرد. از این رو در مقاله حاضر که در جهت ارائه فرآیند برنامه ریزی مقیاسی در مرمت منظر شکل گرفته، از روش تحقیق توصیفی و پیمایشی و از ابزار تحلیلی چون پرسش نامه جهت تعیین اولویت های معیارهای به دست آمده از تحلیل مبانی نظری تحقیق استفاده شده است. پرسش نامه در میان 65 نفر از متخصصان در سه حوزه معماری و طراحی منظر، طراحی محیط و اکولوژی و محیط زیست توزیع گردیده است. لازم به ذکر است که جهت تحلیل داده ها و تبیین اولویت ها، از نرم افزار SPSS و آزمون T استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش حاکی از آن است که ارزیابی وضعیت منظر، ارزیابی آشفتگی بصری، ارزیابی آشفتگی عملکردی، تدوین راهکارهای برنامه ریزی منظر، تشریح نیازهای منظر و تدوین اهداف حفاظتی و توسعه ای به ترتیب در اولویت اول تا ششم جهت مداخله و برنامه ریزی در مقیاس منظر وجود دارد. از این رو فرآیند برنامه ریزی در مقیاس منظر شامل مرحله تحلیل یکپارچه وضعیت کنونی منظر مطالعاتی (تحلیل فرم، عملکرد و معنا)، تحلیل و ارزیابی ابعاد در مقیاس منظر (ابعاد زمانی، فضایی، تغییر و اصلاح)، تحلیل و ارزیابی وضعیت منظر، آشفتگی های عملکردی و اختلالات بصری، تشریح نیازهای منظر و تدوین اهداف حفاظتی و توسعه ای کوتاه و بلند مدت می باشد. همچنین نتایج بر تدوین راهکارهای برنامه ریزی در سه زیر گروه حفاظتی، مرمتی و بازسازی با توجه به نوع اختلالات بصری و آشفتگی های عملکردی منظر تاکید دارد. چنانچه منظر دارای اختلالات بصری کم و آشفتگی عملکردی زیاد باشد، راهکارهای مرمتی، اختلالات بصری و آشفتگی های عملکردی زیاد، راهکارهای بازسازی، اختلالات بصری و آشفتگی عملکردی کم، راهکارهای حفاظتی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی منظر، اکولوژی منظر، برنامه ریزی در مقیاس منظر
  • پریسا رفیعانی خاچک*، مرجان محمدزاده، سید حامد میرکریمی صفحه 21
    با افزایش جمعیت و افزایش علاقه ی عموم به حفظ سلامتی و نشاط، تقاضا برای خدمات و تسهیلات توریسم و تفرج نیز افزایش یافته است. مسیرهای پیاده روی به عنوان یکی از اساسی ترین زیرساخت های تفرجی، جزء بنیادی تسهیلاتی هستند که ارتباط متقابل بین بازدیدکنندگان و طبیعت را با کمترین اثرات مخرب بر محیط زیست فراهم می کنند. یک مسیر با طراحی مناسب علاوه بر ایجاد توازن بین استفاده کننده و محیط زیست، امکان دسترسی به مناطق با اهداف متفاوت از جمله آموزشی، تفرج، تمرین و تماشا و درک طبیعت را نیز برای استفاده کنندگان فراهم می کند. افزایش استفاده تفرجی از مسیرها به همراه طراحی و نگهداری ضعیف آنها منجر به اثرات منفی مختلفی بر منابع طبیعی می شود. با توجه به اهمیت طراحی و ساخت مسیرهای پیاده روی تفرجی در برنامه ریزی و مدیریت مناطق طبیعی، این مطالعه مروری دارد بر اصول طراحی و ساخت مسیرهای پیاده روی پایدار در مناطق طبیعی. بررسی منابع نشان می دهد که در نظر گرفتن ارزش های حفاظتی منطقه الویت مهم پیش از طراحی نهایی مسیر محسوب می شود، بنابراین آگاهی از روابط محیط زیستی در تعیین محل، طراحی، ساخت و نگهداری مسیرهای پایدار بسیار مهم است. در نهایت، استفاده از سیستم طبقه بندی مسیرهای پیاده روی در طراحی و توسعه مسیرهای پیاده روی پایدار، علاوه بر افزایش کیفیت تجربه تفرجی بازدیدکنندگان و افزایش رضایتمندی آنها، برای مدیران مناطق طبیعی امکان مدیریت مناسب و ارائه سطوح مناسبی از تسهیلات تفرجی را نیز فراهم می کند. این مطالعه با ارائه اصول اولیه در طراحی و ساخت مسیرهای پیاده روی پایدار می تواند راهنمایی مناسب برای برنامه ریزی های آتی، توسعه و مدیریت مسیرهای پیاده روی موجود در مناطق تفرجگاهی طبیعی ایران باشد.
    کلیدواژگان: مسیر پیاده روی، طراحی، ساخت، مدیریت
  • سیده مرجان هاشمی*، مرجان محمدزاده، سید حامد میرکریمی صفحه 31
    هدف برنامه ریزی و مدیریت صنعت گردشگری در منابع طبیعی، توسعه و حفاظت منابع و جاذبه های طبیعی گردشگری است. ویژگی های این منابع و جاذبه های گردشگری در یک کشور یا منطقه اساس توسعه صنعت گردشگری را مهیا می سازند. جهت تامین رضایت مندی گردشگران از منابع و جاذبه های گردشگری، مدیریت کارآمد این مناطق ضروری است. مدیریت کارآمد این مناطق از طریق ارزیابی کیفیت جاذبه ها و مناطق گردشگری جهت توسعه مناطق به همراه اقدامات حفاظتی منابع طبیعی حاصل می شود. کیفیت جاذبه ها و منابع گردشگری مهم ترین عامل در انتخاب یک منطقه گردشگری توسط گردشگران جهت رضایت مندی آن ها است. بنا بر این برای فراهم کردن بستر مناسب جهت توسعه امر گردشگری از طریق جذب بازدیدکنندگان و افزایش رضایت مندی آن ها، شناسایی این جاذبه ها در مرحله اول و برنامه ریزی و ارزیابی جهت توسعه پایدار آن ها در مراحل بعدی امری ضروری است. این مقاله سعی دارد با ارائه و مقایسه روش های مختلف مدیریت و ارزیابی کیفیت جاذبه های گردشگری و منابع طبیعی در ارزیابی کیفیت این منابع و تعیین استعداد های طبیعی آن ها، ابزارهای برنامه ریزی صحیح مناطق تفرجگاهی را در اختیار قرار دهد. کاربست صحیح روش مناسب توسط مدیران، اجازه اقداماتی جهت حفظ، بهبود بخشیدن و یا بر طرف نمودن عوامل محدودکننده در تفرجگاه ها را مهیا می کند. این امر جهت افزایش رضایت مندی و جذب بیش تر بازدیدکنندگان، به حداقل رساندن اثرات آن ها، رشد اقتصادی منطقه و در نهایت توسعه پایدار گردشگری موثر است.
    کلیدواژگان: ارزیابی کیفیت، منابع طبیعی، جاذبه ها، گردشگری، رضایت مندی گردشگران
  • عبدالحسین بوعلی*، حسین بشری، رضا جعفری صفحه 43
    بیابان زایی به معنی از دست رفتن توانایی حاصل خیزی دایمی اراضی به دلیل تغییرات شرایط اکولوژیکی و مدیریتی است که در مناطق مختلف آب و هوایی روی می دهد. مدیریت صحیح و اصولی جهت جلوگیری از روند بیابان زایی الزامی است، و این مهم نیز به نوبه خود نیازمند ابزارهایی جهت کمک به مدیران برای اتخاذ تصمیم های مناسب می باشد. در شرایطی که نتیجه و پیش بینی شرایط محیطی مختلف و روش های مدیریتی متفاوت نامطمئن است و یا به عبارتی عدم اطمینان در فهم اکوسیستم تحت استرس وجود دارد، تصمیم گیری برای ارایه راهکار مناسب برای مدیران مشکل است. مدل های شبکه بیزین، یکی از روش هایی است که می تواند این عدم قطعیت در پیش بینی این سیستم ها را در مواجه با شرایط گوناگون فراهم نماید. این مدل ها، مدل هایی گرافیکی هستند که متغیرهای سیستم و روابط علی و معلولی بین آنها را نشان داده و برای تجزیه و تحلیل های سناریوهای مختلف و بررسی های تشخیصی استفاده شوند. این مدل ها همچنین در مواردی که داده های تجربی و دقیقی وجود ندارد، با استفاده از دانش تجربی افراد متخصص می توانند مدل مناسبی از چگونگی عملکرد سیستم ارایه نمایند. در این مقاله سعی شده است با استفاده از یک مدل به کار رفته در بیابان های کشور چین به کارایی این مدل ها در ارزیابی بیابان زایی و مدیریت مناطق بیابانی پرداخته شود.
    کلیدواژگان: تئوری بیز، نرم افزار Netica، احتمالات شرطی، بیابان زدایی، مدل سازی
  • میترا ابراهیمی، محمدرضا ساریخانی* صفحه 51
    آلودگی های محیطی یک مشکل جهانی می باشد بنابراین ارائه و توسعه روش های حساس، کارآمد و ارزان ضرورت دارد تا بتوان به صورت موثر به پایش آلاینده ها پرداخت و سطوح مضر آن را در طبیعت مشخص ساخت. حسگرهای زیستی میکروبی ابزاری برای تشخیص کمی و کیفی آلودگی های محیطی هستند. این حسگرها ابزارهای آنالیزی می باشند که میکروارگانیسم را با یک مبدل برای ایجاد یک سیگنال قابل اندازه گیری متناسب با غلظت نمونه، تلفیق می کند. حسگرهای زیستی بر مبنای مواد بیولوژیکی پایه گذاری شده اند و در حال حاضر در زمینه های مختلف نظیر صنایع دارویی، صنایع غذایی، علوم محیطی، کشاورزی و غیره کاربرد دارند. تحقیقات در زمینه حسگرهای زیستی برای دانشمندان جذاب می باشد زیرا که ابزار قدرتمندی در ردیابی سریع و آسان انواع مولکول ها است. استفاده از ژن های گزارشگر نظیر gfp، luc، lux، lacZ و غیره که به شیوه های مختلف سیگنال های لازم (به ترتیب پروتئین فلورسنت، ویژگی بیولومینسنس، تولید رنگ آبی در حضور سوبسترای خاص) را برای پایش تولید می کنند، تحت کنترل پروموتر ژن القایی قرار گرفته که این پروموتر در پاسخ به نمونه مورد آزمایش شروع به رونویسی از ژن های پایین دست خود و از جمله ژن گزارشگر می نماید. مطالعه آلودگی های محیطی و کشف مضرات آن نیاز به آنالیز تعداد زیادی از نمونه ها دارد. گزارشگرهای زیستی به عنوان یک جایگزین و به عنوان حسگرهایی جهت تشخیص آلودگی های خاک و آب مورد توجه و قابل کاربرد می باشند. در حقیقت کار اصلی یک حسگر زیستی این است که عنصر حسگر بیولوژیکی در پاسخ به حضور ترکیبات هدف واکنش نشان داده و یک سیگنال قابل اندازه گیری تولید می کند.
    کلیدواژگان: حسگر زیستی، ژن گزارشگر، gfp، luc و lux
  • لعبت زبردست* صفحه 63
    ماهیت فرامرزی مسائل محیط زیستی، منجر به دشواری مدیریت و دستیابی به راه حل مناسب برای بسیاری از آن ها گردیده است. یکی از راه های مقابله، کنترل و کاهش اثرات این مسائل، معاهدات بین المللی است. در این مقاله ضمن اشاره به موضوع عدم ضمانت اجرایی این معاهدات و ویژگی عمومی سیستم پشتیبان حیات، بیان شده است که نمی توان به سادگی اقدامات تنبیهی را برای کشورهای نقض کننده این معاهدات در نظر گرفت. این درحالی است که شناخت عمیق محیط زیست از طریق دانش بوم شناسی با دو مفهوم سیستم اجتماعی-بوم شناختی و پنارکی، اخلاق محیط زیستی با تاکید بر پای بندی های روان شناختی و دیدگاه اسلامی با نقطه نظر مربوط به مسئولیت انسان به عنوان جانشین خداوند بر زمین می توانند زمینه مسئولیت پذیری فردی و اجتماعی را ارتقاء دهند. در این مقاله نشان داده شده است که دیدگاه اسلامی، با دارا بودن نگاهی یکپارچه به کل نظام هستی، تاکید بر حاکمیت وحدت در تمامی جهان، هشدار به انسان در جهت عدم فساد در زمین و لزوم اصلاح و آبادی آن می تواند در پاسخ به مشکلات و چالش های بین المللی محیط زیستی راهگشا باشد. در این مقاله، ضمن تجزیه و تحلیل دیدگاه اسلامی در خصوص محیط زیست، بیان شده است که به علت لزوم رعایت عدل در آیات و روایات و مسئولیت انسان و حکمرانان در قبال سایر انسان ها، رعایت معاهدات بین المللی توسط همه کشورها نیز از جمله وظایف ملت ها و دولت ها می باشد.
    کلیدواژگان: معاهدات بین المللی، سیستم های اجتماعی، بوم شناختی، دیدگاه اسلامی و اخلاقی
  • پریسا پناهی*، مریم حسنی نژاد، مهدی زندبصیری، مهدی پورهاشمی صفحه 73
    این پژوهش با هدف ارزیابی دیدگاه های بازدیدکنندگان در راستای برنامه ریزی بهینه باغ گیاه شناسی ملی ایران انجام شد. این باغ با مساحت 145 هکتار و با قدمتی بیشتر از 40 سال در مجاورت پارک جنگلی چیتگر در غرب تهران واقع شده است و بزرگترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه محسوب می شود. با توجه به بازگشایی باغ برای بازدید عموم مردم و اهمیت استفاده از نظرات آنها در برنامه ریزی ها و تصمیم سازی های مدیریتی، در این پژوهش سعی شد با استفاده از روش های نمونه گیری اجتماعی، به این مهم پرداخته شود. برای این منظور پرسشنامه ای تنظیم و به دو شکل احتمالی و غیراحتمالی بین بازدیدکنندگان مختلف باغ گیاه شناسی ملی توزیع شد. پرسشنامه های روش احتمالی براساس فرمول کوکران بین 200 بازدیدکننده و پرسشنامه های روش غیراحتمالی بین کارشناسان خبره که بیشترین ارتباط را با باغ داشتند توزیع شدند. تحلیل نتایج پژوهش نشان می دهد که بازدیدکنندگان سازمان های غیردولتی و بازدیدکنندگان کارشناسان اجرایی به ترتیب بیشترین و کمترین سهم جامعه آماری بازدیدکنندگان را شامل می شوند. همچنین در تعیین اولویت های برنامه ریزی، روش غیراحتمالی توزیع پرسشنامه ها نسبت به روش احتمالی دارای ارجحیت بیشتری است. بر این اساس لازم است ارتباط با باغ های گیاه شناسی خارج از کشور، همچنین ارتباط با دیگر سازمان ها و استفاده از فرصت های این شاخص ها در اولویت های برنامه ریزی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بازدیدکننده، باغ گیاه شناسی ملی ایران، برنامه ریزی، پرسشنامه
  • صفحه 85
  • معرفی کتاب
    صفحه 88
|
  • Mobarghaein.*, Torbati, F Pages 5-12
    To resolve the conflicts between the needs of development and satisfy the necessity of protecting the natural and cultural resources، land use planning has been widely used all around the world. Parallel with this، the importance of open spaces as the provider of ecological and environmental services in daily life has become known ever more and their inclusionin the process has affected the landuse planning application. For this reason، various methods and approaches have been developed according to different aspects of urban open spaces planning program. The aim of this review article is investigation of the models that are normally used in the open spaces planning، and evaluation of their strengths and weaknesses. In this regard، a comparative classification has been used for the models and their ability to respond to the needs of development and protection of the natural values has been highlighted.
    Keywords: Land use planning, Open space planning model, environmental protection
  • Ahmadif.*, Bemanianm., Ansari M Page 13
    Planning at the landscape scale hasgoals and strategies designedand adjustedto this scale. The aim of this planning is to achieve sustainable design with participation of different groups such as ecologists, planners, landscape architects, economists and other relevant bodies.Adescriptive- analytic method was applied in the current research to present scale to the planning process in landscape restoration. Based onthe analysis of the criteria obtained from theoretical bases, a questionnaire wasrandomlydistributed among 65 experts of landscape design, environmental design and ecologists and SPSS software was used for analyzing the gathered data. The results of this research indicate that landscape scale planning involves integrated analysis of the current status of the landscape, dimension analysis in landscape scale (temporal, spatial and modification dimensions), landscape condition assessment, functional disorders and visual disturbance analysis, landscape’s need and identification of the conservation and development goals. The results also emphasize on categorizing the planning strategies intothree groups of conservation, restoration and development. If the landscape has low visual disturbance and weak condition, conservation strategies have to be suggested. Conversely, in low visual disturbance and functional disorders, restoration strategies should be used. Finally, if the landscape has low functional disorders and visual disturbance and is in good condition, conservation strategies should be recommended.
    Keywords: Landscape planning, Landscape ecology, Scale planning
  • Rafiani Khachakp.*, Mohammadzadehm., Mirkarimi, S. H Page 21
    As population and public interest in maintaining health and leisure increase, the need for tourism and recreational facilities and resources increases. Walking tracks as a primary recreational infrastructure are a basic component of facilities connecting visitors to nature with low negative impacts on the environment. Well-designed trails not only create a harmony between user and location but also provide users with access to areas to learn, recreate, exercise, and to observe and interpret nature. Increasing recreational use on poorly designed and maintained recreational trails lead to a variety of negative impacts on natural resources. Considering the importance of designing and constructing recreational walking tracks in planning and management of natural areas, this literature review focuses on designing and building principles of sustainable walking tracks in natural areas. Reviewing of resources showed that it is particularly important to consider the conservational values of the area prior to finalizing any track layout. Therefore, knowledge of the environmental relationships is important in locating, designing, constructing, and maintaining sustainable tracks. Finally, classificationsof walking tracks in design and developmentprocess increasesthe recreational experience of the visitors, and allow land managers to provide suitable levels of facilities and management. This study provides fundamental principles in design and construction of sustainable walking tracks as a guideline for walking tracks planning, development and management in natural recreational areas of Iran.
    Keywords: Walking tracks, Design, Construct, Management
  • Hashemi, S. M.*., Mohammadzadehm., Mirkarimi, S. H Page 31
    The aim of planning and management of tourism innatural resources is to develop and conserve natural resources and their attractions. The characteristics of tourism resources and attractions provide the basis of tourism industry development in each country. To provide tourists satisfaction of tourism resources and attractions, efficient management of these areas is essential which can be achieved through quality evaluation of the attractions with conservation as the main core of the assessment. Quality of tourism attractions and resources is the most important factor when choosing a tourismdestination and heavily impacts on the tourists satisfaction. However, to provide proper context for the development of tourism by attracting visitors and increasing their satisfaction, identification of attractions and then planning and assessment for their sustainable development is necessary. This paper attempts to provide proper planning tools for recreational areas through presenting and comparing various methods of quality evaluation andmanagementof naturaltourism attractions and determination of their natural talent. Application of the appropriate methods by managers maintainsand improvesrecreational areasand eliminates limiting factors. This in turn increases satisfaction and attracts more visitors, while minimizing their effects and leads to economic growth and a sustainable development of the tourism.
    Keywords: Quality evaluation, Natural resources, Attractions, Tourism, Tourists satisfaction
  • Boualia.*, Basharih., Jafari, R Page 43
    Desertification is a permanent loss of land productivity due to change in the ecological parameters and management conditions andcan take place in various climates. Appropriate management practices to prevent desertification should be applied and decision support tools can also assist managers to select the best management options. It is a difficult task for mangers to take decision when they are uncertain about the outcomes of various environmental conditions and their management practices and when there are uncertainties in understanding the ecosystem behavior under stress. Bayesian Belief Network (BBN) models provide an appropriate tool to accommodate uncertainty in the prediction of these systems. The BBN models graphically represent system variables and their cause-and-effect relationships. These models can be used for scenario and diagnostic analyses and can be applied in areas where empirical data are scarce through utilizing expert knowledge. In this paper, the capability of BBN models in desertification assessment and management is discussed using an example from a Chinese desert.
    Keywords: Bayesian theory, Netica software, Conditional probabilities, Combating desertification
  • Brahimim., Sarikhani M. R.* Page 51
    Environmental pollution is a worldwide problem and it is necessary to develop sensitive, effective and inexpensive methods, which can efficiently monitor and determine the level of hazardous contaminant in the environment. Microbial biosensors are analyticaldevices for quantitative and qualitative determination of environmental pollutants and these devices integrate microorganisms with a transducer to generate a measurable signal proportional to the concentration of the analytes. Biosensors are being developed for different applications, including environmental monitoring, food processing and quality control of food, agriculture and medical applications. Recently, genetically engineered microorganisms based on fusing of the lux, luc, gfp or lacZ gene reporters to an inducible gene promoter have been widely applied to assay toxicity. The biological recognition element responds to the target compound and the transducer converts the biological response to a detectable signal (bioluminescence, green fluorescent protein and production of blue color in presence of X-gal; respectively), which can be measured and correlated with the analyte concentration. The present approach is based on the use of bacteria that are genetically engineered so that a measurable signal is produced when the bacteria are in contact with the toxicant. Conventionally, many samples have to be analyzed in order to detect and identify the environmental pollutants and their dangerous effects. Bioreporters provide an alternative approach for identifying of soil and water pollutants. Reporter genes are widely used as tools for quantification and detection of biosensors as specific and sensitive devices for measuring biologically relevant concentrations of pollutants.
    Keywords: Biosensor, Bioreporter, gfp, luc, lux
  • Zebardast, L.* Page 63
    The transboundary nature of environmental problems results in difficulties in managing and achieving suitable solutions for these issues.In order to address, control and reduce the impacts of these environmental problems, international treaties can be resorted. In this article, lack of assurance for executing these treaties and also the overall characteristics of life support systems has been mentioned.I have also noted that it is not possible to simply assign penalty measures to the states violatingthese treaties. Thus, to overcome these difficulties, deep understanding of the environment through ecological science with two concepts of socio-ecological system and panarchy, environmental ethics with emphasis on psychological commitments and Islamic view about humans as God’s representative on earth can lead to increasing the individual and social responsibilities. In this paper, I have shown that Islamic view has an integrated and holistic perspective and emphasizes on the unity of the whole universe and also concerns the importance of preventing degradation of earth and its reclamation. Therefore, I believe that this approach can be helpful in addressing environmental issues and changes at the international scale. In this research, by analyzing Islamic views toward the environment, it is stated that because of importance of justice in Islam and the responsibility of people and their governors towards other people, obeying international treaties by all countries is an important responsibility of all people and their governments around the globe.
    Keywords: International treaties, Socio, ecological systems, Islamic, moral point of view
  • Panahip.*, Hasaninejadm., Zandebasirim., Pourhashemi, M Page 73
    This research was carried out in National Botanical Garden of Iran (N.B.G.I) to evaluate the perspectives of visitors for optimum planning of the garden. National Botanical Garden of Iran with an area of 145 ha and more than 40 years old, is the biggest in the Middle East. This garden is located in the vicinity of Chitgar Forest Park, west of Tehran. Regarding the garden’s opening to public visitors and the importance of visitors’ perspectives in planningand management of this area, we tried to assess the garden through a social sampling process. A questionnaire was designed to find the planning priorities in N.B.G.I and was distributed in two forms of probable and non-probable among different people. Based on the Cochran formula, 200 visitors were selected in the probable method. Also, experts and key stakeholders were selected in non-probable method. Analysis of the answers showed that the non-governmental visitors and expert visitors comprised the maximum and minimum proportion of visitors, respectively. Furthermore, the non-probable method was superior to the probable method in determination of planning priority. We found that the relation of the garden with similar abroad botanical gardens and other relevant institutes is an important aspect of planning the N.B.G.I.
    Keywords: Visitors, National Botanical Garden of Iran, Planning, Questionnaire