فهرست مطالب

مهندسی مدیریت - پیاپی 28 (بهمن 1388)

دو ماهنامه مهندسی مدیریت
پیاپی 28 (بهمن 1388)

  • بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/11/23
  • تعداد عناوین: 24
|
  • جمشید پایندانی صفحه 2
    بیش از چند دهه از اولین تعریف جو سازمانی می گذرد. در این مدت تعاریف متعددی مطرح شده که جوهره همه آنها دو عنصر را در برداشته است: 1- سیستم شناختی (عنصر ذهنی)، که بیانگر سیستم های ارزشی سازمان است. 2- برداشتهای جمعی (عنصر احساسی) از سیاستها، عملکرد و روش های سازمان نشئت می گیرد. مورد اول بیشتر به فرهنگ سازمان مرتبط است و مورد دوم واقعا بیانگر جوی است که رهبری با آن مرتبط و مورد توجه این مقاله است. به این ترتیب جو سازمانی نمایی از ویژگی های ظاهری فرهنگ است که از ادراکات و نگرشهای کارکنان ناشی می شود. در واقع جو، نمای قابل دید و فرهنگ بخش غیر قابل رویت سازمان است، اکثر دانشمندان ویژگی های زیر را برای جو سازمانی برشمرده اند: * یک برداشت جمعی کارکنان درباره ویژگی های خاص سازمان مثل اقتدار، اعتماد، انسجام، حمایت، تقدیر، نوآوری و عدالت؛ *برآیند تعامل اعضای یک سازمان؛* پایه ای برای تفسیر شرایط؛ * تداعی کننده هنجارها و ارزشها و نگرشها راجع به فرهنگ سازمان؛ * منبع تاثیرگذار بر رفتار.بر این اساس، «جو سازمانی مجموعه ویژگی هایی است که یک سازمان را توصیف می کند و آن را از دیگر سازمانها متمایز می سازد، تقریبا در طول زمان پایدار است و رفتار افراد در سازمان را تحت تاثیر قرار می دهد. می توان جو سازمانی را به بیانی ساده تر بیان کرد: «جو سازمانی درک کارکنان از محیطی است که در آن مشغول به کار هستند.» با این دید می توان جو سازمانی را نتیجه رهبری مدیر دانست.
  • محمدطالقانی، علیرضا مهدی پور صفحه 4
    برخی واژگان در عصر حاضر چنان گسترش و نفوذی از خود نشان داده اند که به نظر می رسد فارغ از هر گونه اختلاف جغرافیایی، قومی، نژادی، مذهبی و ملی به عنوان واژگان کلیدی و مفهوم برای عوام و خواص مطرح است.
    فوتبال و هر آن چه که بدان منتسب است از این دست بوده و به همین خاطر است که با نگاهی دقیق تر پاره ای از لفظ «صنعت فوتبال» بهره می جویند و این ترکیب نیز با خود همه مفاهیم مرتبط با صنعت را به همراه می آورد. این صنعت با خود به مثابه همه صنایع دنیا فرصت ها و تهدیداتی را همراه آورده است که نگاه راهبردی مدیران ارشد جامعه و عملکردشان می تواند یکی از دو روی این سکه را به ما بنمایاند.
    در این بین با ویژگی خاصی که صنعت فوتبال از بابت تماشاگران و طرفداران و مشتریان دارد بسیار مهم خواهد بود که به واکاوی نمونه هایی از فراگردهای اجتماعی حایز اهمیت در ورزش فوتبال پرداخته شود.
    خشونت و پرخاشگری در این فعالیت اجتماعی در حد قابل توجه ای مشاهده می گردد که اگر این پدیده در بین تماشاگران رسوخ کند و غیر قابل کنترل شود با خود تبعات منفی در پی خواهد داشت که نگارندگان تلاش دارند با توجه به زوایای مختلف موضوع آن را واکاوی کرده و در حد بضاعت پیشنهادهایی جهت رفع و یا کاهش آن ارایه دهند.
    کلیدواژگان: فوتبال، ورزش، خشونت، پرخاشگری ورزشی، وندالیسم
  • محمدرضا جلالی صفحه 10
    رشد و توسعه سازمان ها که لازمه رسیدن ملت ها به توسعه همه جانبه اجتماعی و اقتصادی است، خود مستلزم وجود افرادی توسعه یافته در سازمان ها به سرمایه های انسانی خود، با توجه به دانش، شایستگی و قابلیت های آنها، به عنوان یک مزیت رقابتی نظر دارند. بنا بر این قرار دادن انسان در جایگاه شایسته او در سازمان های تولیدی / خدماتی امروز نخستین اولویت سازمان ها و رسالت و مسئولیتی است که هرگز نباید مورد غفلت قرار گیرد. از جمله راه های تحقق این رسالت توجه به توانمندسازی و توسعه انسانی سازمان در ابعاد مختلف و با بهره گیری از مکانیزم های گوناگون و متفاوت است. اصولا توسعه منابع انسانی در سازمان ها باید نوعی تعهد و انتظار متقابل و حق و وظیفه دو سویه بین فرد و سازمان تلقی شود. افراد باید در ارتباط با این تعهد و انتظار متقابل ضمن اینکه خود را به انجام وظائفی در راستای اهداف سازمان موظف و متعهد می دانند و ارزش ها و رفتار هایی را در چار چوب نظامنامه رفتاری سازمان خود محترم می شمارند، حقوق متقابلی را نیز برای خود تعریف کنند که از اهم این حقوق بهره مندی آنان از فرصت توسعه مستمر دانش و مهارت کاری و تکامل جنبه های مختلف شخصی شان است. سازمان ها نیز که انتظار دارند افراد آن ها نهایت سعی، تلاش و تعهد خود را در راستای تحقق اهداف سازمان به نمایش بگذارند، باید بدانند که لازمه تحقق چنین انتظاری تلاش عامدانه و برنامه ریزی شده سازمان در توسعه منابع انسانی، ایجاد فرصت های بروز خلاقیت و نو آوری برای افراد و جلو گیری از منقضی شدن تاریخ مصرف فکری و توان کاری کارکنان است. است. لذا سازمان های موفق امروز با هدف حفظ مزیت رقابتی خود، خلق فرصت های توانمند سازی و توسعه منابع انسانی را در بر نامه های استراتژیک سازمان قرار می دهند. این سازمان ها رشد و توسعه همه جانبه خود را در ارتقاء و اعتلای منابع انسانی خود می دانند و لذا، سازمانهایی خواهند توانست در جهان پر چالش و رقابتی امروز به حفظ و تقویت مزیت های رقابتی خود توفیق یابند که در آنها هم سازمان و هم فرد بر اهمیت توسعه منابع انسانی به عنوان حق و وظیفه متقابل واقف باشند.
  • علیرضا مزین صفحه 14
    در میان مهارتهای مورد نیاز قرن 21، توانایی تطبیق مستمر با افرادی از فرهنگهای مختلف و توانایی اداره ارتباطات بین فرهنگی حائز اهمیت است. محیط کار جهانی، نیاز به افرادی دارد که به فرهنگهای مختلف آشنا باشند و بتوانند با افراد سایر فرهنگها ارتباط مناسب برقرار کنند. برای این منظور، افراد نیاز به هوش فرهنگی دارند. توانایی فرد برای تطبیق با ارزشها، سنتها و آداب و رسوم متفاوت از آنچه به آنها عادت کرده است و کار کردن در یک محیط متفاوت فرهنگی، معرف هوش فرهنگی است. هوش فرهنگی، منبع بالقوه ای برای ایجاد مزیت رقابتی است.
  • اکبر احمدی، شهرام گیلانی نیا صفحه 18
    طی دو دهه اخیر افزایش حجم اطلاعات در سازمان ها و لزوم استفاده از آنها در تصمیم های سازمانی باعث ظهور پدیده ای به نام مدیریت دانش موثر دانسته اند.1- گذر از عصر سلطه سرمایه های فکری 2) افزایش خارق العاده در حجم اطلاعات، ذخیره الکتریکی آن و افزایش دسترسی به اطلاعات، 3) تغییر هرم سنی و جمعیت و خطر از دست دادن دانش سازمانی به واسطه بازنشستگی کارکنان، 4) مد نظر قرار گرفتن مهارت و خبرگی کارکنان توجه به سوی واحدهایی دیگر معطوف شد.
    برای بررسی و مدیریت دانش شش راهبرد مدیریتی می توان بیان کرد. راهبرد دانش به عنوان راهبرد کسب و کار – راهبرد مدیریت سرمایه های فکری راهبرد مسئولیت برای سرمایه های دانش فردی – راهبرد خلق دانش – راهبرد انتقال دانش و راهبرد دانش مشتری – محور.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی(OL)، مدیریت دانش - راهبردهای سازمانی - پیامد پردازش دانش، چرخه حیات دانش (KLC)
  • احمد انصاری گیلانی صفحه 22
    مدیریت اجرایی مخفف کلمه Executive Master of Business Administration و MBA مخفف کلمه Master of Business Administration می باشد که در این جا برای سهولت تنها از نام مخفف MBA استفاده می کنیم.بهبود مدیریت نیز مستلزم آگاهی و تسلط به دانش مدیریت است. امروزه مدیریت به عنوان یکی از شاخه های معرفت بشری پیشرفت زیادی نموده است و آموزش و تحقیق در زمینه آن گسترش فراوانی یافته است. با توجه به اهمیت مدیریت در رشد و ارتقاء سازمانها و جوامع، نظام های آموزش عالی کشورها آموزش و تحقیق در حوزه مدیریت ایجاد رشته کارشناسی ارشد مدیریت در کشورهای مختلف جهان است. این رشته به سرعت نخست در آمریکا و کشورهای صنعتی و سپس در کشورهای در حال توسعه موفق، گسترش یافته است. توسعه کشور و ارتقاء استاندارد زندگی در آن مستلزم بهبود و ارتقاء کیفیت مدیریت در سازمان های اقتصادی و اجتماعی است. با بهبود مدیریت است که میتوان بهره وری را افزایش داد و از ظرفیت ها و امکانات موجود کالا و خدمات بیشتری را تولید نمود و ظرفیت های زیادتری را بوجود آورد.
    در حالی کهMBA با تئوری های روز مدیریت مرتبط است، در مدیریت اجرایی سعی در افزایش تجارب شخصی وجود دارد.مدیریت اجرایی مدنظر اشخاص باتجربه است که به طور آگاهانه قصد دارند، توانایی خود را برای شکل دهی ایده هایشان بالا ببرند تا مهارت در مدیریت. در مقابل،MBA مورد تقاضایافرادی است که تمایل دارند مهارتشان را در مدیریت بالا ببرند.در مدیریت اجرایی دید، مدیریتی تر است اما در MBA نگاه فنی به مسائل مدیریتی بیشتر است.
  • اسدالله سقطی جلالی صفحه 24
    انگیزش از ریشه Motives که در لاتین عامیانه معنای «محرک» یا آنچه توان ایجاد حرکت دارد، از آن بر می آید، گرفته شده است.انگیزش فرآیندی است که از طریق آن یک عامل آگاه برای اقدام به عملی ارادی و با تصمیم قبلی، انگیزه ها یا دلایلی می یابد، یک انگیزه محرکی است که دارای ماهیت ذهنی، لیک در عین حال مرکب از احساسات و تمایلاتی است که از قبل در خلق و خوی فرد وجود داشته اند.
    اساس هر عمل آزادانه و ارادی را انگیزشی کم و بیش آگاهانه تشکیل می دهد و در واقع این مجموعه انگیزه ها همچون دلایلی هستند که انجام عمل را موجب می شوند.برخی از روانشناسان، انگیزش را دارای معنایی بسیار نزدیک با امر زیستی و جسمانی می دانند و آن را با مفاهیمی چون میل و گرایش، قرین می شناسند. درست تر به نظر می رسد که انگیزش را همچون محرکی آگاهانه و غرایز، اشتهاها، امیال، کشش ها و تمایلات را همچون محرکاتی قبل از شعور تلقی کنیم. زمانی که این قبیل محرک ها(نوع دوم) به آستانه آگاهی می رسند، انگیزه هایی چند جهت هدایت کردار را در اختیار شعور یا آگاهی قرار می دهند. نیازها در وجود انسان که به احساس آنان می پردازد، شامل هم کشش ها هم انگیزش ها می شود. (بیرو، آلن، فرهنگ علوم اجتماعی، ترجمه: ساروخانی، باقر، 1375: 234)از منظر اقتصادی گالبرایت معتقد است، نظام صنعتی جدید از قوانین بازار تبعیت نمی کند و در این نظام قدرت تصمیم گیری بر دوش نهاد فنی است، این نهاد مجموعه پهناوری است از گروه هایی که مسوولیت تهیه و تامین آگاهی ها را برای گروه های تصمیم گیرنده به عهده دارند، در حقیقت در داخل بنگاه های اقتصادی بزرگ قدرت تصمیم گیری در دست تکنسین ها، طراحان برنامه و سایر اشخاص متخصص قرار دارد و سازمان به نوبه خود به جدایی میان تملک سرمایه و رهبری عملی بنگاه اقتصادی می انجامد.(پورشه، لویی، جامعه صنعتی جدید از دیدگاه گالبرایت، ترجمه: مظفری، مهدی، 1353: 39)آنچه در این نظام صنعتی جدید بسیار حائز اهمیت است، هماهنگ بودن و به هماهنگی رسیدن این مجموعه است و تنها وسیله ای که این امر را محقق می سازد گذشتن افراد از اهداف و امیال شخصی به نفع هدف های سازمان و رسیدن این دو به اهداف مشترک است و تنها وسیله ای که می تواند افراد را هماهنگ کند، انگیزه است. (پورشه، لویی، جامعه صنعتی جدید از دیدگاه گالبرایت، ترجمه: مظفری، مهدی، 1353: 39)
  • محمدطالقانی، ساراجوادی صفحه 26
    امروزه توانمندسازی به عنوان یکی از ابزارهای سودمند ارتقاءکیفی منابع انسانی وافزایش اثربخشی سازمانی تلقی می گردد. به منظور موفقیت در محیط در حال تغییر کسب وکار امروزی، سازمانها به دانش، نظرات، انرژی وخلاقیت کلیه کارکنان، اعم ازکارکنان خط مقدم تا مدیران رده بالا نیازمند است. بدین ترتیب توانمندسازی یک راهبرد توسعه و شکوفائی سازمانی است. هدف این مقاله تبیین ابعاد توانمندسازی، ریشه های اولیه والگوهای کاربردی آن می باشد و متغیرهای کلیدی را معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، توانمندسازی اجتماعی - ساختاری و توانمندسازی روانشناختی
  • جاسم جادری صفحه 34
    انتقاد؛ پیچیده، مهم و ضروری است. باید به یاد داشت که هیچ شغلی، از انتقاد معاف نیست. انتقاد در کار، وجه مشترک همه ی ما است که نتایج مطلوب تر را همراه دارد.انتقاد وسیله ای است برای انگیزش، آموختن، توسعه، آموزش و ایجاد روابطی قوی، تبادل اطلاعات، تاثیر گذاشتن و برانگیختن. برای بهره مندی از نتایج سحرانگیز «انتقاد»، شیوه ی عملی آن را در قالب بیست توصیه تنظیم و جهت استفاده تقدیم می دارد.
  • صفحه 37
    شایعه سازیاز صحبت های منفی پشت سر همکارانتان پرهیز کنید.اگر شما بدگویی کنید همکارانتان به شما اعتماد نمی کنند.تنها راجع به کسب و کارتان صحبت کنید.
    نقد پذیریسعی کنید با کسانی که توانایی های شما را به چالش می کشند کار کنید.در این صورت شما طی یک سال بیشتر از 4 سال تحصیلی خواهید آموخت.
    مهارت های ارتباطیکارفرمایان موفق مهارت های ارتباطی خوبی دارند.آنان از همکاران حتی کارکنان زیر دست خود می آموزند.
    پرهیزاز چاپلوسیبا روشی که کارفرمایتان را خشنود می نماید، کار کنید.البته از چاپلوسی پرهیز کنید.
    مشارکت پذیریهنگام تعدیل نیروی انسانی، کسانی که دوستان کمتری دارند در اولویت هستند.کارفرمایان کارکنان ذیصلاحی که به آنها بیشتر رجوع می شود را ترجیح می دهند.
    تمیزی و انعطاف پذیریلباسی را که متناسب شغلتان است بپوشید،نه آنی را که دارید.لباس شما باید نشانگر حرفه تان باشد.
    بهداشت، سلامت جسم و رواناگر مهارت استثنایی ندارید، حتما به سلامت جسمی خود بسیار بها دهید.فقدان سلامت یک نقطه ضعف بزرگ است.
    راست گوییراست گویی به کارکنان سخت است.به آنها جز واقعیت چیزی نگویید.کارفرمایان می توانند اشتباهات را فراموش کنند ولی اگر دروغ بگویید باید با نگران شغل خود باشید.
    وقت شناسیوقت شناس باشید.تلاش کنید چند دقیقه زودتر سر قرارتان حاضر شوید.این کار باعث می شود دلشوره نداشته باشید.
    وقتی شما با آرامش هستید بهتر کار می کنید.
    بهره وریتلاش کنید کارتان را مطابق برنامه در شرایط نا مطمئن در مهلت تعیین شده بر اساس جدول زمانبندی به نحو مطلوب با کاستن از هزینه ها تمام کنید.اگر نتوانستید، عذر خواهی کنید و مهلت بیشتر درخواست نمایید.
    توقعاز همکارانتان درخواست چیزی نکنید.اگر بعضی از همکارانتان از شما راضی نیستند، این مشکل آنها است.اما همیشه تلاش کنید تا بهتر شوید.
    اقدام اصلاحیاگر قرار است کسی را اصلاح کنید، به بقیه چیزی نگویید و این کار را هرگز در حضور بقیه انجام ندهید.
    خود انتقادیزمان هایی را در هر روز به تنهایی بگذرانید.رسالت زندگی من چیست؟می خواهم چه باشم؟و چگونه باید به آن برسم؟
    مسر جایگزینهمزمان با اینکه مسیر شغلی الف را دنبال می نمایید،مسیر شغلی ب را نیز بعنوان یک گزینه جایگزین نگهداری کنید.
    اشتیاق و بزرگ اندیشیهمیشه به خاطر داشته باشید که رمز موفقیت اشتیاق و علاقه شدید است.همواره بزرگ بیندیشید. عشق را بگسترانید و لذت ببرید. این گونه است که شما سال های سرشار از سعادت را به همراه خواهید داشت.
  • مهندس رسول حسین زاده صفحه 38
    وقتی سخن از سازمان به میان می آید اولین چیزی که به ذهن افراد درگیر در مسائل مدیریت سازمان می رسد ساختار سازمانی آن است؛ نمودار سازمانی، میزان تمرکز، نوع ارتباطات، نحوه کنترل، و نظیر آن.
    نظریه پردازان مدیریت در یک قدم جلوتر، ساختار و استراتژی سازمان را متاثر از یکدیگر می دانند و ابعاد دیگر سازمان را در نظر نمی گیرند.واترمن، پیترز، و فیلیپس (1980) با این رفتار معمول موافق نبودند و چارچوبی برای نگرش و بررسی سازمان ارائه دادند. آنها معتقدند که تغییر و حرکت سازمان متاثر از تعامل میان هفت بعد ساختار، استراتژی، سیستم ها، شیوه ی مدیریت، کارکنان، مهارت ها و ارزش های مشترک است و آن را چارچوب (یا مدل) هفت-اس نامیدند.
  • سید یحیی سید دانش صفحه 40
    دانشگاه ها اصلی ترین و مهمترین مرکز تولید علم و دانش در کشورهای مختلف به شمار می روند و به واسطه رسالتی که بر دوش دارند تلاش می کنند تا با تربیت و آموزش نیروی انسانی، آنان را برای ورود به بازار کار و خدمت به جامعه آماده سازند. به همین دلیل، دانشگاه سازمانی غنی است که توامان به فعالیت آموزشی و پژوهشی می پردازد و در کنار آن دانشگاهیان به عنوان قشر اندیشمند جامعه بر چگونگی تصمیم گیری در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و... اثر می گذارند.با توجه به رشد کمی و کیفی دانشگاه های پیام نور استان و به تبع آن تغییرات در کیفیت آموزش و پژوهش، مدیران را مجبور به ارزیابی در شیوه های مدیریتی در نحوه بهره برداری از منابع کرده است. امور مربوط به اداره دانشجویان به عنوان حیاتی ترین بخش آموزش عالی محسوب می گردد در صورتی که این بخش رسالت ها و مسئولیت های خویش را به شکلی مطلوب و موثر اجرا نماید کل دانشگاه و به تبع آن دانشجویان از این امر بهره خواهند برد و این امر جز با اجرای یک شیوه ارزیابی دقیق و علمی جهت شناخت نقاط قوت و ضعف دانشگاه ها و اجرای تغییرات لازم و متناسب بر مبنای یافته های ارزیابی محقق نخواهد شد. بنابراین ضرورت وجود نظام ارزشیابی در موسسات آموزشی (دانشگاه ها) بر کسی پوشیده نیست زیرا رشد و تکامل یک نظام آموزشی مستلزم اطلاع از کارآمدی آن نظام و برنامه ریزی برای بهبود اقدامات در جهت تحقق یافتن اهداف آموزشی می باشد. لاجرم سنجش میزان رضایتمندی دانشجویان به عنوان مهمترین رکن دانشگاه امری اجتناب ناپذیر می باشد.تحقیق حاضر تلاش می کند میزان رضایتمندی دانشجویان را از عملکرد دانشگاه های پیام نور سراسر استان، بررسی کند و هدف نهایی آن، این است که با بررسی این مورد بتواند نکات و عوامل مهمی که می توانند در رابطه با عملکرد سازمانی دانشگاه تاثیر مثبتی داشته باشند، شناسایی نماید.
  • حسن لطیفی صفحه 50
    مهندسی فروش را به عنوان دانشی نوظهور، می توان حاصل پیشرفت و گسترش تکنولوژیک دانش جوامع بشری، تنوع و تعدد محصولات، مشابهت های فنی و تکنیکی کالاها و رقابت نزدیک شرکتهای مختلف در دهه های اخیر دانست. اگر چه اطلاع رسانی وسیع و همه جانبه رسانه های فراگیر و ظهور و حضور ابزارها و ترفندهای متنوع تبلیغاتی، به کمک افزایش فروش کالاهای فوق العاده فنی و پیچیده آمده اند، بسیاری از اجناسی که در بازار محصولات فنی یافت می شوند، کالاهایی هستندکه فروشنده نیازبه دانش وسیع تکنیکی دارد و به عبارتی، تنها با از بر کردن مشخصات استاندارد فنی این گونه کالاها، نمی توان خریداران را متقاعد به خرید و خرید مجدد و مشتری دائمی شدن کرد. برای بسیاری از سازمان ها و شرکت ها، فعالیت های گسترده در زمینهء فروش امری حیاتی است. این ضرورت عملا در مورد کالاهای ناخواسته به صورتی ملموس درک شده است.کالاهای ناخواسته کالاهایی هستند که خریداران به طور معمول به خرید آن ها نمی اندیشند. کالاهایی که یا مصرف کننده از وجود آن ها بی اطلاع است یا از وجود آن ها اطلاع دارد اما دربارهء خرید آن ها فکر نکرده است و هیچ مزیت و ضرورتی برای خرج کردن پول برای آن ها حس نمی کند. کالاهایی مثل دایره المعارف و بیمهء عمر یا قبر. صنایع تولیدکنندهء این کالاها باید همواره به دنبال مشتری این کالاها باشند و آن ها را برای خرید متقاعد کنند. مهندسی فروش به نظر می رسد بیش تر در حیطهء فروشندگی شخصی کاربرد داشته باشد و کمک آن به پیشرفت دانش فروشندگی متقابل بوده است. یعنی فروشندگی شخصی با تکنیک های خود، به قوام و دوام بحث مهندسی فروش کمک کرده است و مهندسی فروش نیز با ویژگی های خاص خود و با ذهنیت تیز مهندسی خود، باعث ابداع و کشف شیوه های خلاق و نوین در فروشندگی شخصی شده است. به طور کلی می توان گفت، در مهندسی فروش، زمینهء فعالیت شامل محصولاتی می شود که جنبه یا جهت گیری فنی و تکنیکی داشته باشند مانند محصولات ماشین کاری شده و مکانیکی و شیمیایی و الکتریکی و حتی کالاهای اولیه که کاربردهایی خاص در صنایع دارند.در واقع مهندسی فروش که دانشی نوظهور است، حاصل پیشرفت تکنولوژیکی جوامع بشری است. تنوع محصولات و مشابهت های فنی کالاها و رقابت نزدیک شرکت ها و اطلاع رسانی وسیع و ابزارها و رسانه های متنوع تبلیغاتی به کمک فروش کالاهای فوق العادهء فنی و پیچیده آمده اند، اما بسیاری از کالاهایی که در بازار فنی یافت می شوند، کالاهایی هستند که نیاز به دانش وسیع فنی در حیطهء خود دارند و با از بر کردن مشخصات استاندارد فنی آن ها نمی توان خریداران را متقاعد کرد. مهندسی فروش بیش تر در حیطهء کالاهای صنعتی کاربرد دارد که معمولا گران قیمت هستند و جزو کالاهای صنعتی و سرمایه ای محسوب می شوند.
  • صفحه 53
    حرفه ای بودن درکار عبارتست از داشتن دیدی کامل و نگرشی کل نگرانه به یک کار یا زمینه ی کاری که با تسلط و احاطه ای همه جانبه بر موضوع همراه است و صد البته ناشی از دغدغه مندی، تجربه فراوان و کسب دانش و خردمندی لازم و کافی در آن زمینه است.
  • محسن رزازیان صفحه 54
    هرچقدر استراتژی جامعی برای بازاریابی داشته باشید، باز از دانستن نکاتی جهت هدف گیری دقیق مشتریان محصولات و خدمات تان بی نیاز نخواهید بود. در ذیل یکصد نکته بازاریابی برای کلیه کسب و کارهای خرد و کلان ارائه می گردد.
  • ابراهیم حمیدی صفحه 58
    از نظر مصرف کننده هویت برند معرف پایه و اساس یک برنامه برندسازی مطلوب است. مدیریت کارا و مناسب برند علاوه بر این که شخصیت برند را دربر می گیرد، در رسیدن به اهدافی مانند مشتری مداری، وفاداری و سوددهی نیز بسیار موثر است. کارایی تبلیغات نیز می تواند با ارزیابی برند و ارزش های تبلیغاتی آن مورد بررسی قرار گیرد. مدیریت موثر همچنین برای جلب رضایت مشتری در شرایط رقابتی بازار در دراز مدت می تواند تعیین کننده باشد. هدف از این مقاله، تجزیه و تحلیل استراتژی های موثر و کارا در ساخت برند است. در حوزه تاثیرگذاری برند، متغیرهای روانی بسیاری مانند احساسات آمیخته با تجسم ذهنی برند که با شخصیت برند در ارتباط است، وجود دارد. اگر تبلیغات دسته خاصی از محصولات به هر دلیلی با تاثیرات منفی همراه باشد، عملکرد آن تبلیغات منفی بر تصویر ذهنی مشتری اثر سوء می گذارد و به این ترتیب تبلیغات کارایی خود را از دست می دهد. در مقابل، تبلیغات منطقی، درست و قانع کننده می تواند بر ترجیحات مشتری اثر بگذارد. برای محققان و کارشناسان درک میزان تاثیر ارتباط متغیرهای پیچیده و عوامل مختلف در “رابطه برند با مشتری” بسیار مهم است.به طور عمده در این نوشتار جنبه های اهمیت برندسازی و مدیریت آن از دیدگاه متغیرهای شناختی مصرف کننده به منظور رسیدن به تاثیرات قابل تحمل و همچنین مسائل شناختی مصرف کننده و شخصیت برند، موردنظر است.
  • اسدالله اسدی صفحه 62
    عصر حاضر با ویژگی هایی همچون فراوانی عرضه، گسترش رقابت، تحولات فناوری، جهانی شدن و... همراه است که بعضی ثمرات آن برای مشتریان انفجار انتخاب، افزایش قدرت چانه زنی و دستیابی به ارزش بیشتر است.
    در ارتباط تعاملی بین صنعت به معنای مجموعه ای از رقبا که در یک بازار هدف تعریف شده با هم رقابت می کنند و بازار به معنای مجموعه ای از مشتریان بالفعل و بالقوه بنگاه های اقتصادی آنچه به ظاهر داد و ستد می شود، کالا یا خدمتی است که بنگاه به مشتریان خود می دهد و در مقابل، پول یا شبه پول می گیرد، اما در حقیقت مشتریان، کالا یا خدمت نمی خرند، بلکه ارزش را از بنگاه های اقتصادی دریافت می کنند.در دنیای رقابتی امروز شرکت هایی موفق هستند که بتوانند ارزشهای بیشتری برای مشتریان به وجود آورند و بنا به گفته سرجیو زیمن دلایل بیشتری به مشتریان ارائه کنند تا آنها را به خرید و ایجاد رابطه بلندمدت با شرکت ترغیب سازند.مشتریان امروزه خواهان عرضه فرآورده با کیفیت برتر، خدمات بیشتر، سرعت بالاتر، همخوان و متناسب با نیازهای خود، قیمت مناسب تر و تضمین کارآمد هستند، لذا بنگاه باید بررسی کند که ضمن سودآوری، کدامیک از خواست های گوناگون مشتریان را می تواند برآورده کند. شرکت هایی که فلسفه بازاریابی را پذیرفته اند، یعنی مشتری و جامعه را مدنظر داشته و محور عملیات قرار داده اند، در تلاش برای به وجود آوردن و افزایش مداوم ارزش مشتری هستند.عوامل متعددی در ارتقای ارزش مشتری موثر هستند؛ مثل کیفیت، خدمات، سرعت و... یکی از عوامل بودجه ای در تولیدات محصول، رضایت مشتری است که با ارزش دریافتی از سوی مشتری ارتباط دارد. مشتریان ارزشهایی را که از شرکتهای مختلف می توانند دریافت کنند با هم مقایسه کرده، شرکتی را انتخاب می کنند که بنا به نظر آنها، ارزش بیشتری به ایشان ارائه کند.شاید به ظاهر، مشتریان نتوانند فرآیند مقایسه ای فوق را به زبان بیاورند ولی حتما این مقایسه در ذهن آنها صورت می گیرد و وقتی تصمیم به خرید از محصول شرکت یا مغازه خاصی می گیرند، به این نتیجه رسیده اند که ارزش آن نسبت به سایر محصولات موجود بالاتر است.
  • مدیریت عملکرد / مصاحبه ای با دکتر سیدمهدی میرحسینی زواره، دکترای مدیریت و مدیریت منابع انسانی مشاور در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی
    صفحه 64
  • جمشید پایندانی صفحه 68
    باورهای محدودکننده فیل بانان تنها با درک یک نکته و به شیوه ای بسیار ساده، فیل های عظیم الجثه را کنترل می کنند. وقتی فیل هنوز بچه فیل است، یک پایش را با طناب محکمی به تنه درختی می بندند. بچه فیل، هرچه تقلا می کند، نمی تواند خودش را آزاد کند. اندک اندک بچه فیل با این تصور عادت می کند که تنه درخت از او نیرومند تر است. هنگامی که بزرگ می شود و قدرت شگرفتی می یابد، تنها کافی است ریسمانی نازک به دور پای فیل گره زده شود و به یک نهال کوچک بسته شود. جالب اینکه فیل هیچ تلاشی برای آزاد کردن خودش نمی کند.
    همچون فیل ها، پاهای ما نیز اغلب اسیر باورهای شکننده اند، اما از آنجا که در گذشته به قدرت تنه درخت عادت کرده ایم، شهامت مبارزه را نداریم.
    بی آن که بدانیم که تنها یک عمل متهورانه ساده برای دست یافتن ما به موفقیت کافی است. .. بر چسب زنی به انسان، صرفا به خاطر پرورش در شرایط آسیب زایی که هیچ سهمی در انتخاب آن نداشته آسیب زا تر از خود شرایط است.
  • اسماعیل ملک اخلاق، آمنه جعفر تبارکامی، محمد طالقانی صفحه 72
    اهمیت موضوع خلاقیت و نوآوری، مطالعه علمی آن را به عنوان یکی از اساسی ترین موضوعات، بسیار لازم و اجتناب ناپذیر نموده است. خلاقیت یک فرآیند شناختی است که منجر به تولید راه حل هایی می شود که بدیع، غیرمنتظره و مفید هستند. رویکرد آن به دو دسته عمده شامل سطوح خلاقیت و انواع خلاقیت تقسیم بندی می شود. سطوح خلاقیت شامل خلاقیت اولیه و ثانویه، خلاقیت بزرگ و کوچک، خلاقیت عالی و معمولی و خلاقیت نوآورانه و اختراعی بوده و انواع خلاقیت شامل خلاقیت علمی، خلاقیت فناورانه، خلاقیت صنعتی، خلاقیت هنری، خلاقیت روزانه و خلاقیت کودکان می باشد. همچنین در این مقاله، گام های فرآیند خلاقیت ذکر می-شود و مختصری از روش های مختلف برای افزایش قوه خلاقیت ارائه و به شرح برخی از تکنیک های خلاقیت نیز پرداخته می شود. همچنین در قسمت پایانی مقاله پیشنهاداتی برای افزایش خلاقیت بیان می شود.
  • فرهاد روشنفکر صفحه 78
    پس از پایان یافتن جنگ جهانی دوم، شاهد رشد چشمگیری در علم و تکنولوژی بوده ایم. علوم و تکنولوژی منابع سرشاری را به ما عرضه می دارند، تا در حل مشکلات خود از آنها بهره گیریم، و در عین حال خود موجد مسائل تازه ای هستند، که واقعیتی از عصر حاضر است. این پدیده ای را که مورخان آینده از آن به عنوان ویژگی برجسته دوره ما یاد خواهند کرد، امروزه تعالی علمی ما را از دنیای بعد از جنگ جهانی دوم به طور محسوسی جدا ساخته است. مدیریت و چالش های وابسته به آن نیز در این راستا به عنوان یک سلسله مسائل انسانی و فنی دستخوش تغییر وتحول شده است. اقتصاد افزایش فزاینده هزینه های بیمارستانی نیازمند توجهات اساسی مدیران و مشاوران مالی آنها در زمینه کارایی بیمارستان ها می باشد.
  • یاسمن مدبرنیا صفحه 82
    در جهان امروز با توجه به سرعت و حجم اطلاعات و چالش های پیش روی سازمان ها٬ ضرورت داشتن معیارهایی برای تعیین موقعیت و برنامه ریزی براساس نقاط ضعف و قوت بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. جوایز کیفیت و مدل های خاص ن نزدیک به چند دهه بود که ذهن نظریه پردازان سازمان ها را به خود مشغول کرده بود. جایزه د مینگ و جایزه مالکوم بالدریج از ن جمله است. اروپا به ویژه بعد از حرکت جمعی کشورهای این قاره به سوی اتحاد و یکپارچگی کامل سیاسی و اقتصادی٬ ضرورت توافق بر تعیین چنین جایزه ای را بیش از پیش احساس کرد. بر این اساس بنیاد کیفیت اروپا متشکل از 14 کشور صنعتی اروپا مدل تعالی EFQM را در سال 1991 به عنوان چارچوبی اولیه برای ارزیابی و بهبود سازمان ها پیشنهاد داد.
    بررسی اجمالی مفاهیم بنیادین سرمدی در مدل EFQM بر اسا س موخته های مدیریت کیفیت جامع (TQM)٬ توجه به ارزش ها و مفاهیم بنیادین هشت گانه لازمه موفقیت و ایجاد بهبود مستمر سازمان هاست. ارزش ها و مفاهیم بنیادین پایه های اصلی برنامه ریزی و استقرار سیستم ها را تشکیل می دهند و برای شناخت وضعیت عملکردی سازمان ها باید از معیارهایی بهره گرفت که ارتباط تنگاتنگی با مفاهیم فوق الذکر داشته باشند٬ معیارهایی که توسط نها میزان تحقق هشت مفهوم بنیادین و میزان موفقیت سازمان در دستیابی به نتایج را بتوان اندازه گیری کرد.ارزش ها و مفاهیم بنیادین تعالی که در ادامه تشریح خواهند شد بدون توجه به نوع فعالیت و اندازه سازمان ها برای کلیه نها قابل استفاده بوده و مدل تعالی سازمانی را پشتیبانی می کنند.
  • سارا حقیقی جدید صفحه 84
    با استفاده زیاد از کامپیوتر می توانید به سندرم تونل مچ یا دردهای گردن یا پشت مبتلا شوید. در این مقاله می خواهیم در مورد انواع بیماری های ناشی از حرکات و فشارهای مکرر صحبت کنیم. به نظر می رسد که تقریبا همه ی جوانب زندگی ما وابسته به استفاده از کامپیوتر است. به همین دلیلی است که امروزه بیماری هایی ناشی از فشارهای تکراری یا RSL متداول تر شده است. یکی از مهمترین انواع این بیماری ها سندرم تونل مچ و تاندونیت است. هرچند RSL هم می تواند در مشکلات گردن، شانه و کمر و پشت بروز کند. استفاده از کامپیوتر بیش از چند ساعت در روز می تواند باعث ابتلا به این مشکلات شود. همچنین کیبوردهایی که برای بالا بردن سرعت تایپ استفاده میشوند و استفاده مداوم از موس می تواند باعث صدمه زندن به تاندون ها، عصب ها و بافت های دست شود. در مراحل اولیه، خستگی، بیحسی و ناراحتی عمومی در محل آسیب دیده احساس می شود. خارش، سردی و بی حسی نیز در دست ها احساس می شود. همچنین ممکن است احساس ناتوانی و هماهنگی در دست ها کنید. حتی ممکن است از فرط درد شب ها از خواب بیدار شوید و قسمت آسیب دیده نیاز به ماساژ دادن پیدا کند. این علائم معمولا بعد از فعالیت طولانی رخ می دهد و پس از اتمام کار خود به خود برطرف می شود. هرچند در طول زمان ناحیه ی آسیب دیده حساس تر و آسیب پذیرتر می شود و حتی فعالیتی غیر مرتبط با آن ناحیه هم باعث بروز درد در آن شود. اگر این عارضه مورد درمان قرار نگیرد، خیلی زود وخیم تر خواهد شد.بهتر است اگر یکی از این علائم را در خود مشاهده کردید، سریعا این مسئله را با مشاور پزشکی خود در میان بگذارید. درمان فوری احتمال عوارض وخیم تر را کاهش خواهد داد. بنا بر نواحی آسیب دیده، درمان RSL ترکیبی از درمان ها، حتی شکسته بندی کردن مچ و دست است. در موارد وخیم تر ممکن است عمل جراحی هم مورد نیاز باشد. نوع درمان و شدت آسیب دیدگی در هر بیمار متفاوت است.راه های بسیاری برای پیشگیری از این آسیب ها وجود دارد. یکی از آن ها این است که مانیتور را دورتر و پایین از محل نشستن خود قرار دهید. صندلی و کیبوردتان باید طوری تنظیم شوند که ران ها و ساعدتان روی هم قرار گیرند. اگر ارتفاع میز مانع این است، بهتر است که کیبورد را روی پایتان قرار دهید.حتما صاف بنشینید و از غوز کردن پرهیز کنید. نباید طوری بنشینید که نیاز باشد برای دسترسی به کیبورد یا خواندن آنچه روی مانیتور است به جلو خم شوید. هر از چند گاهی کمی جا به جا شوید یا بلند شده و کمی قدم بزنید.یکی از اشتباهات متداول این است که مراقب طریقه ی قرارگیریمان نیستیم، به ویژه قرار گرفتن مچ ها و پشتمان. مچتان نباید هنگام تایپ کردن روی جایی قرار بگیرد یا خم شود. هر از چند گاهی به مچ ها باید استراحت بدهید.یکی دیگر از اشتباهات در رابطه با استفاده از کیبورد هنگامی است که می خواهیم از بعضی دستورها مثلا ‘CTRL-F’ یا ‘ALT-c’استفاده کنیم. در این مواقع ممکن است بخواهید از یک دست استفاده کرده و انگشتتان را برای تماس با دکمه ی دیگر امتداد بدهید. استفاده ی مداوم و طولانی از این حرکات ممکن است باعث بروز مشکل در دست ها و انگشتانتان شود. حتما برای تایپ کردن از هر دو دستتان استفاده کنید.برای جلوگیری از مشکلات کمر و پشت، حتما صاف پشت کامپیوتر بنشینید. اگر لازم بود می توانید از یک بالشتک تکیه گاه هم استفاده کنید. هر از چند گاهی وضعیت نشستن خود را بررسی کنید.
    هنگام تایپ کردن از فونت مناسب استفاده کنید تا نیازی نباشد که برای خواندن مطالب به جلو خم شوید یا قوز کنید. از رنگ های مناسب نیز استفاده نمایید تا باعث ناراحتی چشمانتان نشود. قرار دادن دستگاه موس نزدیک به کیبورد نیز می تواند از بعضی ناراحتی ها و مشکلات مربوط به گردن و شانه جلوگیری کند. هنگام استفاده از بازی های کامپیوتری نیز رعایت این نکات ضروری است.بالا بردن قدرت و انعطاف بدنی، میزان خستگی بدن را کاهش می دهد. پس همواره ورزش کنید. بعد از اتمام یک روز بلند کاری، در یک وان آب گرم دراز بکشید، یا دوش آب گرم بگیرید. این خستگی شما را از بین خواهد برد. این موارد را برای فرزندانتان نیز رعایت کنید و حتما به آنها خاطر نشان شوید که این نکات را رعایت کنند تا مشکلی ایجاد نشود.
  • مهندس حسین پایندانی صفحه 86
    شرکت اپل مدل های جدید رایانه های قابل حمل خود را نیز معرفی و اعلام کرد این محصولات از هم اکنون در فروشگاه های اپل عرضه شده اند. ضمن افزایش سرعت در نوت بوک های جدید اپل، این شرکت دو رایانه قابل حمل 13 و 15 اینچی معرفی کرد که قیمت ارزانی دارند و برای آنها قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه SD نیز درنظر گرفته شده است.