فهرست مطالب

مهندسی مدیریت - پیاپی 31 (خرداد 1389)

دو ماهنامه مهندسی مدیریت
پیاپی 31 (خرداد 1389)

  • بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/03/23
  • تعداد عناوین: 22
|
  • جاسم جادری صفحه 4
    یک چارچوب استاندارد برای حضور در محل کار میتواند ابزاری برای ارزیابی عملکرد کارکنان شودبه کارگیری ابزار (MBTI) در کنار سایر تحلیلها و ابزارهای ارزیابی عملکرد، به ما در درک بهتر افراد و عملکرد تیمی کمک کرده است. ترکیب شخصیتی افراد تیم، نقش مهمی در تفاوت عملکردی تیم ها دارد. تنوع وتعادل در افراد، عامل ضروری برای ایجاد عملکرد موفق است.
    سازمانهایی که میخواهند حضور اثربخش داشته باشند، باید روی ترکیب افراد کار کنند و به افراد تیم در درک رفتارهای خودشان و رفتارهای اعضای دیگر یاری رسانند.باید گفت، اگرچه ترجیحات شخصیت افراد مهم است، اما اینطور نیست که این ترجیحات تغییر پیدا نکنند، بلکه افراد میتوانند با کسب آموزشهایی خاص، از یک نوع شخصیت غالب خارج شوند و به حالت مکمل آن در بیایند. نکته مثبت این است که نقاط قوت و ضعف افراد را در شرایط مختلف مشخص میکند و به آنها در تلاش برای تغییر و بهبود آنها کمک مینماید. در مورد تناسب فرهنگی اعضای تیم می توان گفت، وجود این نوع تناسب میان اعضای یک تیم می تواند منجر به کارایی شود و از تعارض و ناهماهنگی های حاصل از تفاوتهای فرهنگی جلوگیری کند. شباهت میان ارزشها، شخصیت و اهداف و دارابودن مهارتهای بین فردی میان اعضا برای همکاری و ارتباطات با سایر ین ضروری است. مسلما افراد با ارزشها و نگرشهای مشابه تمایل بیشتری به کار با یکدیگر دارند. اما چنانچه اعضای تیم های کاری ارزشهای گوناگونی داشته باشند، تنها ازطریق یک مدیریت فرهنگی بسیار قوی می توان گروهی یکپارچه ایجاد کرد که این امر خود بسیار زمان بر است. بنابراین وظیفه مدیریت است که از همان ابتدا عامل تناسب فرهنگی را مدنظر قرار دهد.در مورد تناسب شخصیتی می توان گفت، از آنجایی که شخصیت افراد خصوصیات نسبتا پایداری است که به راحتی تغییر نمی کند، انتخاب اعضای یک گروه با توجه به تناسب شخصیتی با یکدیگر امری درخور توجه است. این تناسب به معنای عین هم بودن نیست. بلکه منظور سازگاری شخصیت کارکنان با یکدیگر است. البته باید خاطرنشان کرد که گاهی اوقات افراد صفات یا ویژگی های متمایزی دارند که ویژگی های سایر ین را کامل کرده یا از آن حمایت می کند. از آنجایی که کلیه اعضا برخی قوتها و کمبودهای شخصی دارند، هنگامی که کمبودهای یک عضو با قوتهای سایرین کامل شود عملکرد بهبود می یابد که این همان تناسب مکمل می باشد.
  • محمد هادی عسگری، جواد سلیمان پور، سیده لیلا ابراهیمی صفحه 7
    هدف از این پژوهش، تعیین تاثیر عوامل مدیریتی، ساختاری و رفتاری بر توانمندسازی منابع انسانی از دیدگاه کارکنان ادارات آموزش و پرورش غرب استان مازندران است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کارکنان اداری ادارات آموزش و پرورش غرب استان مازندران در سال تحصیلی 88-87 به تعداد 431 نفر می باشد، حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان، 205 نفر انتخاب شد و شیوه نمونه گیری، روش تصادفی طبقه ای می باشد. برای بررسی سوالات و فرضیات این پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد استفاده شده است:الف) پرسشنامه استاندارد شرایط سازمانی وتن و کمرون برای سنجش ابعاد مدیریتی، رفتاری و ساختاری سازمان شامل 36 سوال هفت گزینه ای.
    ب) پرسشنامه استاندارد شده توانمندسازی اسپیترز شامل 12 سوال 7 گزینه ای برای سنجش توانمندسازی منابع انسانی، برای تحلیل نتایج، از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون تحلیل رگرسیون چند متغیره و آزمون ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داده است:1- با توجه به تحلیل رگرسیون چندمتغیره (Stepwise) بین عوامل رفتاری، عوامل ساختاری، عوامل مدیریتی و توانمندسازی منابع انسانی رابطه معنی دار وجود دارد.
    2- بین عوامل رفتاری توانمندسازی منابع انسانی رابطه معنادار وجود دارد.
    3- بین عوامل مدیریتی و توانمندسازی منابع انسانی رابطه معنادار وجود دارد.
    4-بین عوامل ساختاری و توانمندسازی منابع انسانی رابطه معنادار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: عوامل مدیریتی، عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، توانمندسازی منابع انسانی
  • محمدرضا جلالی صفحه 16
    درست است که در عده ای از انسانها مواهب طبیعی به هنگام تولد بیش از دیگران است اما توان راهبری آمیزه ای است از مهارتهای گوناگون که کم و بیش می توان به همه آنها را آموخت و اصلاح کرد اما نه یک روزه. راهبری هنری است پیچیده که جنبه های مختلفی مانند احترام، تجربه، توانایی عاطفی، هنر آمیزش با مردم، نظم، آرامش، پویایی و... دارد، اما مراحل چهار گانه تقویت توان راهبری به شرح زیر است:مرحله اول- نداند که نداند: خیلی از افراد قدر و ارزش راهبری را نمی دانند و تصور دارند راهبری مخصوص یک عده انگشت شمار است که در راس شرکت ها می نشینند و نمی دانند در اثر نیاموختن مهارتهای راهبری چه فرصتهایی را از دست می دهند.
    مرحله دوم- بداند که نداند: هر یک از ما در برهه ای از زندگی در جایگاه راهبری قرار می گیریم و یک وقت متوجه می شویم که هیچکس از ما پیروی نمی کند.
    مرحله سوم- بداند و رشد کند: وقتی انسان بپذیرد که مهارت ندارد ولی در کارهای راهبری روزانه تمرین کند اتفاقات جالبی می افتد.
    مرحله چهارم- موفقیت در اثر آگاهی: انسان در مرحله سوم هم می تواند راهبری کارآمد شود اما ورود به مرحله چهارم با خودکار شدن توان راهبری همزمان است. طبق قانون فرایند، هنر راهبری رفته رفته بدست می آید نه یکباره. خوشبختانه توان راهبری ایستا نیست و از هر کجا شروع کنید امکان اصلاح و بهبود هست.
  • حسین پهلوانیان صفحه 20
    امروزه ما در دنیایی زندگی می کنیم که ناگزیرازارتباط وبرخورد با دیگران هستیم آنچه مسلم است که هیچ کس قادر نیست بدون کمک ومساعدت وارتباط با دیگران، نیازهای معمولی خود را برطرف سازد. حال سئوالی که اینجا مطرح می شود این است که چگونه باید با دیگران ارتباط برقرار کنیم وجهت افزایش این ارتباط چه کارهایی باید انجام دهیم یا اینکه چه کارهایی نباید انجام دهیم.
    ارتباطات عامل ومنشا بسیاری از شادی ها وغصه ها و رنجها زندگی است، زندگی شاد، زندگی سرشار از دوستی است. روشن است که با افراد متفاوت، رفتارهای متفاوتی خواهیم داشت تاکید بر خصوصیات مشترک، ارتباط را موثر می کند، ما انسانها با یکدیگر مشترکات فراوان داریم، با کمی تمرین می توان خود را همراه دیگران بیابیم و با آنها دوست وهم رای شویم.
  • محمد طالقانی، علیرضا مهدی پور صفحه 22
    یکی از مهمترین عوامل درونی موثر بر رفتار، نگرش می باشد.در روانشناسی اجتماعی که در واقع مطالعه علمی نگرش ها مد نظر است،این واژه مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است.
    در این مقاله تلاش نگارندگان آن است که ضمن تبیین جایگاه نگرش و دیدگاه های مرتبط با آن تا حدودی پیرامون ویژگی ها و شرایط تکوین آنها به نقد و بررسی بپردازند.
    پس از شناخت نگرش می توان به وجوهی از تغییر در نگرش نیز رسید و با مدیریت نگرش پس از سنجش آنها سامانه های لازم هدایت و کنترل آنها را نیز تبیین نمود.
    کلیدواژگان: نگرش، روانشناسی اجتماعی، سنجش نگرش، تغییر نگرش
  • محسن رزازیان صفحه 27
    مشتری در جایگاه شریک یعنی نگرشی نو به مشتری، نگرشی بسیار فراتر و والاتر از رابطه هایی که میان ارائه دهندگان خدمات یا فروشندگان کالا با مصرف کنندگان وجود دارد. این نگرش درباره توسعه نوعی وابستگی است که تعهد و وفاداری را تقویت می کند. قبل از هر چیز باید بدانیم که مشارکت، نخست یک نگرش است. دیدگاه پیش رو فراتر از رضایت مشتری است زیرا رضایت مشتری به تنهایی تضمین کننده آن نیست که او مشتری دائمی شما شود. «مشتری خواستار لذت است نه رضایت».همه ما می توانیم مواردی را به خاطر بیاوریم که از فروشنده، تاجر و یا ارائه دهنده خدمتی روی برگردانده و بی آنکه خطایی از آنها سر زده باشد به فروشنده یا تاجر دیگری رجوع کرده ایم؛ علت آن فقط این بوده است که شخص دیگری را پیدا کرده ایم که همان کار را مناسب تر، ارزانتر و یا حتی فقط به گونه ای متفاوت از آنها انجام داده است. این در حالی است که از فروشنده یا تاجر قبلی هم هیچگونه نارضایتی نداشته ایم و حتی از رفتارشان بسیار هم خرسند بوده ایم. «آنها سر جای خود هستند اما ما تغییر جهت داده ایم.» اگر بتوانیم مشارکت مشتری را در سازمان افزایش دهیم و مشتری را به عنوان یک عضو خانواده بدانیم، می توانیم تفکر مشتری در جایگاه شریک را پیاده سازی کنیم. «بل» در کتاب خود شش عامل مهم در ایجاد مشارکت مشتری در سازمان را بررسی کرده است.
  • اسدالله سقطی جلالی صفحه 30
    مهندسی مجدد عبارت از طراحی مجدد و پیاده سازی یک فرآیند و یا یک بخش اصلی از یک فرآیند، جهت روبه روشدن با نیازهای جدید سازمانی و دستیابی به بهبود در عملکرد فرآیند می باشد. در طول یک پروژه مهندسی مجدد منابع باید آمادگی پذیرفتن تغییرات مناسب را داشته باشند. یک پروژه موفق مهندسی مجدد نیاز به کارکنان دانشی و ارزشمند جهت سرمایه گذاری وقتشان دارد. کارکنان دانشی همان کارکنان کلیدی هستند که دارای تجربیات قابل توجهی در سازمانشان می باشند، که این تجربیات دانش آنها را می سازد. در این مقاله سعی داریم نشان دهیم که چگونه ما می توانیم از این دانش برای پاسخگویی صحیح به تغییرات مورد نظر در بهبود فرآیند عملکرد از طریق مهندسی مجدد دسترسی پیدا کنیم.
    کلیدواژگان: مهندسی مجدد، فرآیند، مدیریت دانش، کارکنان دانشی
  • حسن فارسیجانی، علی حاج آقاپور صفحه 34
    امروزه گسترش بازارهای رقابت جهانی، عرصه ای را برای سازمان ها پدید آورده است که آنها را ناگزیر داشته تا برای حضور دراین عرصه و کسب منفعت، از اصول حاکم بر آن تبعیت کنند. اصولی که باگسترش ارتباطات جامعه جهانی را فراتر از ملاحظات فنی و کیفی گذاشته و حد و مرزی را برای اخلاقیات کار متصور شده است. لزوم عمل به اخلاقیات بر همگان واضح و مبرهن است، اما آیا در دنیایی که سازمانها بدنبال کسب منافع بیشتر از بازارهای جهانی هستند، مدیریت اخلاق می تواند همچنان جایگاهی موثر داشته باشد؟ باتوجه به لزوم درک اهمیت و جایگاه مدیریت اخلاق در سازمان های امروزی این مقاله به تشریح مدیریت اخلاق به عنوان یکی از ویژگی های سازمان های کلاس جهانی می پردازد. لذا برای این منظور در ادامه ابتدا تعریفی از سازمان های کلاس جهانی و لزوم حرکت به سمت جهانی شدن ارائه گردیده، سپس به معرفی مدیریت اخلاق و نحوه اجرای آن در سازمانها جهت کسب مزیت رقابتی پرداخته شده و با انجام موردکاوی تلاش در بررسی اصول اخلاقی حاکم بر چند سازمان کلاس جهانی شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت اخلاق، کدهای اخلاق، سازمان های کلاس جهانی، مسئولیت پذیری اجتماعی سازمانها، شهروندی سازمان
  • شاعر بیابانی، حامد پاینده دوست ماسوله صفحه 44
    امروزه نظارت بر عملیات و فعالیت مدیریت در ابعاد کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی اهمیت خود را نمایان می سازد و نیاز به حسابرسی عملکرد و بهبود عملیات بیش از پیش آشکار می گردد. در این راستا هدف اصلی این تحقیق بررسی موانع و مشکلات دیوان محاسبات در راستای اعمال و توسعه حسابرسی عملکرد مدیریت قرار گرفته است. جهت دستیابی به این هدف، تعداد 70 نفر از جامعه آماری شامل مستشاران، حسابرسان کل، سرحسابرسان ارشد، مدیران کل و سرحسابرسان دیوان محاسبات کشور با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که ضعف قوانین و مقررات مالی و محاسباتی، و نبود سیستم ارزیابی عملکرد مناسب در دستگاه های دولتی از موانع و مشکلات دیوان محاسبات در راستای اعمال وتوسعه حسابرسی عملکرد مدیریت می باشد و اطلاع و درک مدیران دستگاه های دولتی از نقش و اهمیت حسابرسی عملکرد مدیریت موجب اعمال موثر این نوع حسابرسی از سوی دیوان می شود.
    کلیدواژگان: ضعف قوانین ومقررات مالی و محاسباتی، سیستم ارزیابی عملکرد مناسب، اطلاع و درک مدیران، حسابرسی عملکرد مدیریت، کارایی، اثربخشی، صرفه اقتصادی
  • اسدالله اسدی صفحه 50
    در علم مدیریت برخی تئوری ها زاییده نیاز به تغییر در سیستم و پیدا کردن راهکار و راهبرد های نوین جهت پیشرفت هستند، مانند تئوری سازمانی نئوکلاسیک ها، بوروکراسی و غیره، که این تئوری ها با تغییراتی که پیشنهاد می دهند باعث بهبود کسب و کارها می گردند. ولی برخی تئوری ها صرفا نتیجه بررسی های صورت گرفته بر روی سیستم های سازمانی، انسانی و یا تجارتی هستند. مثلا نظریه آبراهام مازلو (مثلث نیازهای انسان) و یا تئوری های رفتار سازمانی بررسی بر روی رفتارهای فردی و اجتماعی انسان را ارایه می دهند که صد البته کمک بزرگی به درک پیچیدگی های سازمانی و تصمیم گیری درست در تشخیص مصلحت های استراتژیک می کنند.راهبرد (استراتژی) اقیانوس آبی یکی از اینگونه دوم تئوری های مدیریتی است. یک رهیافت سیستماتیک برای یافتن کسب و کارهایی که رقابت در آنها مفهومی که در بازارهای سنتی دارد را از دست می دهد. به عبارت دیگر بی معنی کردن رقابت از طریق پیدا کردن فضایی جدید برای کسب و کار. نیم مشابه این ایده در گذشته یافتن بازارهای باریک Niche Market در بازارهای سنتی بود، جایی که رقابت برای کسب سهم بازار محدود می شد، ولی با این تفاوت که در اینجا شما مجبور به محدود کردن بازار هدف و مشتریان خود نیستید، بلکه ناگهان به سرزمینی بکر می رسید که شما کاشف آن هستید، درست مانند کریستف کلمب!این استراتژی چیزی نیست که مبدعان آنرا اختراع کرده باشند، بلکه صرفا بیرون کشیدن یک واقعیت از میان اتفاقات روزمره کسب و کارهای موفق دنیا بوده است. یعنی شاید شما همین الان یک مصداق اقیانوس آبی Blue Ocean Strategy باشید. یک مثال برای این نوع کسب و کارها شرکت نت جتز Net Jets هست که یک نوع مالکیت پاره وقت برای جت های شخصی است.در سال 2005 چان کیم و رینه موبورن کتابی با عنوان استراتژی اقیانوس آبی نوشتند و آنرا در مقابل اقیانوس های قرمز به عنوان کسب و کارهای دارای بازار کاملا رقابتی مطرح کردند که از مباحث بسیار بحث برانگیز و داغ رشته های مدیریت شدند. این کتاب توسط انتشارات دانشگاه هاروارد چاپ شد. چیزی که بسیار مهم است، این است که این مبحث با بازارهای مونوپل تداخل پیدا ننماید. چیزی که در کشور هایی که دولت ها نقش پررنگی در کسب و کار دارند مشاهده می شود. برای مثال شرکت گاز ایران نمی تواند ادعا کند دارای استراتژی اقیانوس آبی است!ایده اقبانوس های آبی اینگونه است که شرکت ها به مزیت هایی دست پیدا می نمایند که همزمان برای شرکت و مشتریانش فایده ای ایجاد می نمایند، در حالیکه رقیبی نیز ندارند و شرکت را در یک فضای غیر رقابتی ولی با مزیت برای مشتریان قرار می دهد. بدیهی است بعد از زمانی شرکت های دیگر نیز سعی می کنند به این مزیت ها و یا پاداستراتژی آن دست بیابند و این باعث می گردد شرکت ها همواره در یک مسابقه بزرگ برای کسب رضایت بیشتر مشتریان خود باشند. به قولی باید شرکت ها سعی نمایند که تفاوت های خود با رقبایشان را به مشتریان خود بفروشند نه شباهتهایشان را.
  • اکبر احمدی صفحه 51
    آیا تا به حال توجه کرده اید که در هر فرهنگی تمایل براین است که اطراف خودمان را برای پیدا کردن راهبر جستجو کنیم؟ این یک ضعف است. آیا زمان آن فرا نرسیده است که درون خودمان را جستجو کنیم تا ببینیم چگونه در قرن بیست ویکم می توانیم خود راهبری باشیم که می خواهیم و به آن نیاز داریم؟ من فکرمی کنم قطعا رسیده است. راهبری یعنی گفتن این که کارکنان چه کاری باید انجام دهند. کارکنان به مدیر به چشم یک قهرمان نگاه می کنند. مدیران در پیشبرد اهداف لازم اند تا مسائل پیش آمده را حل کنند،چون به تخصص تکنیکی آن ها نیاز است و می دانند چگونه از پس کارها برآیند.آن ها باید توان این را داشته باشند تا کشتی را در امواج خروشان به پیش ببرند!
    الگوهای سنتی کسب و کار در دنیای امروز به کار نمی آیند. امروزه همزمان با فرسایش الگوهای عصر صنعتی، قدرت ازفروشندگان به خریداران منتقل شده است. راهبری کسب وکار امروزه به یک استاد شعبده بازی و یک شنونده دلسوز نیاز دارد. او باید در امور کسب وکار فهیم، دارای قدرت درک شهودی باشد.
  • صفحه 52
    یکی از پیشگامان نظریه ی آشوب و نخستین کسی که در مورد تئوری آشوب مقاله نوشته است هواشناس و ریاضیدان آمریکایی و استاد دانشگاه MIT ادوارد لورنتز می باشد و می روزی در سال 1961، هنگامی که در حال کار با کامپیوتر بود که برای بررسی مدل های پیش بینی هوا بکار می رفت بطور اتفاقی متوجه شد. وقتی داده ها را با دقت 6 رقم اعشار به کامپیوتر می دهد نتیجه ای کاملا متفاوت با وقتی می گیرد که داده ها را با 3 رقم دقت اعشار وارد رایانه می کند. همین مسئله وی را کنجکاو به تحقیق در مورد این پدیده نمود علاوه بر مطلب ذکر شد. تئوری آشوب با ارائه نظریه فرکتالها (Fractals) و ارائه مفهوم جدیدی از بعد فیزیکی (Dimension) و مفاهیمی مانند (خودتشابهی) و (خود تمایلی) دروازه جدیدی در کشف نظم در پدیده ها گشود. که در جای خود می تواند به طور جدی مورد استفاده علوم انسانی قرار گیرد. این نظریه گسترش خود را بیشتر مدیون کارهای (پوانکاره ادوارد لورنتس بنط متد لبروت و مایکل فایگن باوم می باشد) پوانکاره اولیه کسی بود که اثبات کرد مساله سه جرم (به عنوان مثال خورشید، زمین، ماه) مساله آشوبی و غیرقابل حل است. شاخه دیگر از نظریه آشوب که در مکانیک کوانتومی به کار می رود. آشوب کوانتومی نام دارد. که پیر لاپلاس یا عمر خیام از پوانکاره به این مشکل و پدیده پی برده بودند.
  • کامبیز شاهرودی، سید یحیی سید دانش، آسیه زنده دل صفحه 55
    مشتری اینترنتی، مصرف کننده محتوایی اینترنت است و محتوای اینترنت شامل کالاهای ملموس،خدمات و اطلاعات می باشد. با این تعریف، تمرکز از خریداران محصول، به جامعه وسیع تری، که از وب استفاده می کنند، تغییر می کند. در این گروه وسیع، مشتریان اینترنتی عبارتند از(9) مصرف کننده محتوایی اینترنت است و محتوای اینترنت شامل کالاهای ملموس،خدمات و اطلاعات می باشد. خرید از طریق اینترنت بعد از پست الکترونیکی، پیام ثابت و وب، سومین فعالیت رایج اینترنتی است. که حتی نسبت به دو فعالیت دیگر اینترنتی یعنی جستجوی اخبار و اطلاعات سرگرم کننده، محبوبیت بیشتری دارد.
    در این مقاله قصد بر آن است که معرفی اجمالی از خرید آن لاین و عوامل موثر بر آن به عمل آید.
    کلیدواژگان: عملکرد online، خرید، رفتار مشتری، تجارت الکترونیک
  • احمد انصاری گیلانی صفحه 60
    تاریخچه استفاده از گیاهان به عنوان داروی درمانی از همان ابتدای تلاش بشر برای درمان انواع بیماری ها شروع می شود. جالب است بدانید که بسیاری از گیاهانی که به عنوان چاشنی به غذای اصلی خود اضافه می کنید و یا بخشی از ترکیبات اصلی وعده های غذایی است نقش شگفت انگیزی در ترمیم، التیام و درمان دارد.. مهم ترین و شاخص ترین این گیاهان با نقش فوق عبارتند از:1-رزماری(اکلیل کوهی): این گیاه به عنوان دارویی تقویت کننده مغز در پزشکی سنتی چین کاربرد دارد. این گیاه حاوی روغن عصاره ای است که فعالیت مغز را تحریک کرده و هوشیاری را افزایش می دهد. همچنین برای تقویت سیستم گوارش و ایمنی بدن مفید است. برای برخورداری از خواص معجزه آسای این گیاه می توان آن را مثل چای دم نمود و مصرف کرد و یا مثل چاشنی به غذا و سوپ اضافه کرد و یا از عصاره آن برای عطر انگیز کردن خانه استفاده کرد.
    2- نعناع: نعناع و خانواده گیاهی آن مثل سوسنبر و پودنه یکی از گیاهانی هستند که در علم پزشکی دارای چندین کاربرد هستند. مثلا نعناع فلفلی ویا سوسنبر باعث افزایش مواد مترشحه مفید دستگاه گوارش می شود. اغلب ناراحتی های گوارشی را تسکین می دهد. همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که کبد را پاکسازی نموده، سموم را ازبدن دفع نموده و بینایی را تقویت می کند. می توان این گیاه را دم نموده و نیم ساعت بعد از صرف غذا نوشید تا از بروز ناراحتی های گوارشی در امان بود.
    3-آویشن: در زمان سرما خوردگی و ابتلا به آنفولانزا می توان مقداری از این گیاه را دم نموده و بنوشید. زیرا دارای خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد عفونی کنندگی است. این گیاه همچنین در تنظیم سیستم گوارش و پیشگیری از نفخ موثر است.
    4- مریم گلی: مریم گلی باعث افزایش اکسیژن در بخش کورتکس مغز و بهبود نیروی تمرکز می شود. این گیاه در تقویت عملکرد مغز بسیار موثر است. روش مصرف آن می تواند به عنوان چاشنی باشد. 5-پیاز کوهی: یکی از خانواده های سیر و پیاز، سوسن یا پیاز کوهی است که حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامین c و مواد معدنی ضروری مثل پتاسیم، کلسیم، آهن و فولیک اسید می باشد. در پزشکی چین برای پاک سازی بینی گرفته، پیشگیری از بوی بد دهان، تسکین درد معده، تقویت کمر و افزایش گردش خون و درمان سردی دست و پا استقاده می شده است. این گیاه نیز می تواند به عنوان چاشنی و مطابق با ذائقه، به بعضی غذاها اضافه شود.
    6-ریحان: این گیاه یکی از ترکیبات غذایی مورد علاقه مردم ایتالیا است. بوی این گیاه انرژی را مضاعف می کند و سرشار از بیوفلاونوئیدی است که در حفظ سلول های DNA از تشعشعات مفید است.
    7-گشنیز: این گیاه نیز تقویت کننده انرژی و سیستم ایمنی بدن است و هضم را نیز بهبود می بخشد.
    8-جعفری: مردم چین از این گیاه برای خنک نگه داشتن کبد و پاکسازی چشم استفاده می کردند. گفته می شود که این گیاه چشم را از تشعشعات UV حفظ می کند. گیاهان نام برده به طرق مختلفی می تواند مورد استفاده واقع شود. مثلا به عنوان ترکیب اصلی غذا، به صورت دم کرده و یا به صورت مجزا و خام مصرف شود.
  • شهرام گیلانی نیا، کیوان نظری صفحه 61
    حاشیه نشینی و سکونت گاه های غیر رسمی شهری یکی از پدیده های رایج در بسیاری از کشورها به ویژه در کشورهایی است که به کشور های در حال توسعه معروفند محیط زندگی این سکونت گاه ها پذیرای نابهنجاری ها و برانگیزاننده آسیب های اجتماعی است که گاه در استدلالی وارونه، علت پیدایش این سکونت گاه ها قلمداد می شوند.عمده ترین ویژگی این گونه سکونت گاه ها، غیررسمی و غیرقانونی بودن آنهاست. در حقیقت اقشار کم درآمد ناامید از برنامه ریزی کالبدی رسمی،معمولا«بیرون از حریم شهرها به پهنه هایی از شهر روی می آورند که فاقد ضوابط و مقررات همه جانبه است و معمولا بیرون از محدوده شهرها قرار دارند. همان طور که از این تعاریف برمی آید، اسکان غیررسمی به دلیل شرایط ویژه اقتصادی در کشورهای در حال توسعه به وقوع پیوسته و واکنشی از سوی تهیدستان و اقشار کم درآمد برای تامین مسکن است.در شکل گیری و دگرگونی سکونت گاه های غیررسمی چهارمرحله زیر را به طور خلاصه می توان مشاهده کرد:1- مکان یابی، انتخاب مکان، تصرف یا تملک زمین و ایجاد سرپناه موقت.
    2- رشد سریع، شکل گیری پیوند های اجتماعی و ارتقاء وضعیت سرپناه.
    3- شکل گیری انسجام اجتماعی وکالبدی و بلوغ نسبی ساختاراجتماعی وکالبدی سکونت گاه.
    4- توقف رشد، تکثیر و توسعه ناپیوسته سکونت گاه.
  • الهیار داغبندان، رضا کیاه تازه صفحه 76
    در اواسط دهه60 میلادی متخصصان بازاریابی بر این عقیده بودند که با انتخاب استراتژی ادغام عمودی (رو به جلو و عقب) می توان شاهد رشد شرکت بود. پس از گذشت 20 سال در اواسط دهه80 میلادی بسیاری از تجار پی بردند که از طریق برون سپاری فعالیت هایی که کمتر در آن تسلط دارند و تمرکز بر مزیت اصلی می توان نرخ بازگشت سرمایه بیشتری بدست آورد. بر اساس این فرض استراتژی های بازاریابی از ادغام عمودی به سمت روابطی قراردادی سوق داده شد که مبادلات در این روابط توسط فرآیند هایی کاملا مشخص مدیریت و هماهنگ می شد. در ادبیات کانال های توزیع به صراحت قید شده که ارتباطات برای تسهیل مبادلات نقشی حیاتی دارد، اما با وجود این کمتر کسی تاثیر فن آوری اطلاعات و ارتباطات بین سازمانی را بر این ارتباطات مورد آزمون قرار داده است. در تحقیق حاضر این شکاف به وسیله سنجش اثر فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر روابط کانال های توزیع تعیین می شود. نتایج تحقیقات پیشین حاکی از آن است که مدیرانی که تمایل به استفاده از ارتباطات غیر همزمان دارند ازفناوری های مانند پست و فکس استفاده می نمایند که این نوع فناوری موجب هماهنگی و مشارکت بیشتری در فعالیت های کانال می شود.(Jack،d.kulchitsky،1997(فناوری های الکترونیکی (interfiim data links، EDI) که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند از این پتانسیل برخوردارندکه بر انواع ارتباطات برون سازمانی (استراتژیک و تاکتیکی) تاثیر بگذارند. تحقیق حاضر با طبقه بندی مطالب استخراجی از ادبیات تحقیق حداقل سه راهکار مهم و مجزا برای درک تاثیر فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر روابط کانال های توزیع ارائه می کند:1-توسعه یک مدل مفهومی به منظور سنجش تاثیر فناوری اطلاعات بر ساختار روابط مبادله در کانال های توزیع.2-بررسی ارتباطات بین سازمانی از دو بعد مجزا (ارزش اطلاعات مورد مبادله و انطباق فن آوری).3-تفکیک ساختار ارتباطات بین سازمانی به ارتباطات استراتژیک و تاکتیکی.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، رابطه گرایی، ارتباطات استراتژیک و تاکتیکی
  • فرهاد روشنفکر صفحه 84
    بیشتر ماهیچه های بدن پس از یک آسیب شدید خود را ترمیم می کنند. اما ماهیچه های قلب چنین نیستند. حمله قلبی، تعدادی از سلولهای قلب را نابود می کند. بدون این سلولها قلب برای تلمبه زدن و رسانیدن خون به سراسر بدن، نیروی کافی ندارد. بیماری های قلبی، از عوامل عمده مرگ و میرهای ناشی از بیماری در سراسر جهان هستند. نتایج تحقیقی که در مرکز پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی انجام شده است، نوید بخش کشف روشی برای ترمیم سلولهای آسیب دیده قلب است.در این تحقیق، سلولهای استخوانی از پاهای عقب خرگوشهایی با قلب آسیب دیده، برداشته و به قلب آنها تزریق کرده اند. در بیش از پنجاه درصد موارد، سلولهای استخوانی رشد کرده اند و ویژگی های قلب را به خود گرفته اند و هیچ نشانی از پس زدن نیز مشاهده نشد. مهمتر از اینکه این پیوندهای سلولی، عمل تلمبه زنی را نیز بهبود بخشید. از آنجا که بافت استخوانی بطور طبیعی خود را ترمیم می کند. این عمل در پاهای عقب خرگوشها تاثیر سوئی به جا نگذاشت. خرگوشهای مذکور 6 هفته تحت نظر بودند.
  • مهندس حسین پایندانی صفحه 85
    Internet Tabletها که در لیست محصولات نوکیا با سری Nxxx مشخص می شوند محصولات نسبتا ناشناخته ای هستند که با اینکه جذابیت های منحصر به فردی در ساختار آنها مشاهده می شود اما کمتر در رابطه با آنها صحبت گردیده است. جدیدترین مدل نوکیا در این کلاس که در بسیاری از جهات مشخصات استاندارد این رده را با تغییرات فراوانی روبرو ساخته است، N900 نام دارد که از نمایش رسمی آن تنها چند روز می گذرد. در مقاله کوتاه پیش رو نگاهی داریم به مشخصات کلی و قابلیت های آشکار و پنهان این گوشی زیبا. با ما همراه شوید.