فهرست مطالب

مهندسی مدیریت - پیاپی 35 (آبان و آذر 1389)

دو ماهنامه مهندسی مدیریت
پیاپی 35 (آبان و آذر 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/09/25
  • تعداد عناوین: 20
|
  • محمد هادی عسگری، محمد طالقانی، محسن کریمی صفحه 8
    هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه تاثیر ساختار سازمانی (مکانیکی، ارگانیکی) مدرسه بر رضایت شغلی معلمان مدارس متوسطه شهرستان رشت است. جامعه مورد مطالعه را کلیه دبیران دبیرستانهای دخترانه و پسرانه شهرستان رشت در سال 88- 1387 تشکیل می دهند، حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، 306 نفر تعیین گردیده، شیوه نمونه گیری، به روش تصادفی طبقه ای بوده است و نمونه ها با استفاده از این شیوه از جمعیت یاد شده انتخاب شده اند. برای بررسی فرضیات پژوهش از دو پرسشنامه زیر استفاده شده است. الف) پرسشنامه ساختار سازمانی دارای 27 سوال پنج گزینه ای به منظور سنجش ساختار سازمانی و متغیرهای مربوط به آن ب) پرسشنامه رضایت شغلی دارای 17 سوال پنج گزینه ای به منظور سنجش رضایت شغلی معلمان، برای تحلیل نتایج، از آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل واریانس چند متغیره) استفاده شده است، نتایج پژوهش به شرح زیر است.
    نوع ساختار سازمانی (مکانیکی، ارگانیکی) در رضایت شغلی معلمان تاثیر دارد و میزان تاثیر ساختار سازمانی در رضایت شغلی معلمان (بالا و پایین) متفاوت است. سطح تمرکز سازمانی (مکانیکی، ارگانیکی) در رضایت شغلی معلمان (بالا و پایین) متفاوت است تمرکز سازمانی در رضایت شغلی بالا بیشتر است.
    سطح رسمیت سازمانی (مکانیکی، ارگانیکی) در رضایت شغلی معلمان (بالا و پایین) متفاوت است و رسمیت سازمانی در رضایت شغلی بالا بیشتر است.
    سطح انعطاف پذیری سازمانی (مکانیکی، ارگانیکی) در رضایت شغلی معلمان (بالا و پایین) متفاوت است. انعطاف پذیری سازمانی در رضایت شغلی بالا بیشتر است.
    سطح پیچیدگی سازمانی (مکانیکی، ارگانیکی) در رضایت شغلی معلمان (بالا و پایین) متفاوت نیست.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، ساختار مکانیکی، ساختار ارگانیکی، رسمیت سازمانی، تمرکز سازمانی، انعطاف پذیری سازمانی، پیچیدگی سازمانی، رضایت شغلی
  • اکبر احمدی* صفحه 20
    آنچه از این مقاله بر می آید این است که وب سایت به مصرف کنندگان کمک می کند که نگرش مثبت به وب سایت داشته باشد.استفاده کنندگان که نگرش مثبت به وب سایت داشته اند و تبلیغات زیادی قائل اند می توانند از مزایای بیشتری برخوردار شوند تبلیغات اینترنتی به استفاده از اینترنت به عنوان یک کانال وسیله ارتباطی برای ارسال تبلیغات در محیط وب اشاره دارد. در تعریف تبلیغات اینترنتی اینگونه می توان بیان کنیم. نمایش دادن نامها و علائم تجاری شعارها و تصاویر تبلیغاتی در سایت ها پربیننده اینترنت به نحوی که تحقق اهداف تبلیغات کمک می کند ابعاد تبلیغات اینترنتی می توانیم به مدل های مختلف بیان کنیم. مدل کسب کار مبتنی بر محتوا مدل مبتنی بر ارائه خدمات متنوع اینترنتی مدل مبتی بر فراهم آوردن امکان جستجوی سایت های مختلف – در تبلیغات اینترنتی مزیت های زیادی نسبت به تبلیغات سنتی دارد. اولین مزیت تبلیغات اینترنتی ایجاد ارتباط دوطرفه تبلیغات اینترنتی یک ارتباط دو طرفه بین تبلیغ کنند و مخاطب ایجاد می کنند. مخاطبان نه تنها تبلیغ می کنند بلکه قادرند بازخورد بدهند. تبلیغات اینترنتی یک پیوند مستقیم دسترسی به اطلاعات محصولات مرتبط را برای مخاطبان فراهم می سازد.
  • صفحه 24
    تعریف آسیب شناسیآسیب شناسی، دانشی است که در آن بافت های بیمار در گیاه یا موجودات زنده مطالعه و بررسی می شود.
    پیش فرض: جامعه ساختاری زیستی دارد.
    هدف آسیب شناسی مدیریت؛ درک عوامل موثر بر بی نظمی وآثار نامطلوب آن در سیستم اداری و مدیریت جامعه است.
    مدیریت مسلما کار پر دردسری است. ولی آیا همه دردسر های مدیریت زاییده پست مدیریت و ناشی از وظایف و مسئولیتهایی است که مدیر به عهده گرفته است؟ گاه اتفاق می افتد که همکاران شخص از پشت سر به او خنجر بزنند. این البته هم خیانت است و هم جنایت.ولی گاهی شخص خودش به خودش زخم می زند. علاج واقعی زخمهای «خود زده مدیریت» و بیماری هایی که یک مدیر خود را به آنها مبتلا می سازد، چیزی جز پیشگیری نیست. برای همین ابتدا باید زخمها را شناخت که به آنها اشاره می شود.
  • محمد طالقانی صفحه 30
    چالش فراروی محقق از بین رفتن روزافزون توان رقابتی بیمارستانهای دولتی علی رغم امکانات فزونتر نسبت به موسسات خصوصی می باشد. با توجه به توسعه فضای رقابتی، چالش جلب رضایت مشتری بیشتر تداعی می شود، که در این زمینه می بایست اقدامات لازم مبذول گردد
    هدف
    تحلیل عوامل موثر بر رضایتمندی مشتری در دانشگاه علوم پزشکیروش تحقیق: روش تحقیق توصیفی، تحلیلی و از شاخه تحقیقات همبستگی است.
    روش گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات: روش گردآوری اطلاعات میدانی بوده و ابزار گردآوری پرسشنامه است که از طیف لیکرت برخوردار می باشد و آزمون آماری که جهت استنباط از جامعه در نظر گرفته می شود ضریب همبستگی پیرسون و همچنین ضریب همبستگی جزئی می باشد.جامعه و نمونه آماری: جامعه آماری کلیه بیمارستانهای دولتی شهرستان رشت می باشد و برای نمونه گیری جهت کاهش تورش از روش تصادفی طبقه بندی شده و به نسبت کارکنان بیمارستانها استفاده می شود.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که بین کیفیت خدمات و رضایت مشتری رابطه معنی داری وجود ندارد. تاثیر سطوح مختلف نا امنی شغلی بر رضایتمندی مشتری متفاوت است. همچنین متغیرهای تعدیلگر سن و تحصیلات شدت رابطه بین این دو متغیر را تغییر می دهد. بین تعارض شغلی و رضایت مشتری رابطه معنی داری وجود ندارد. تاثیر سطوح مختلف عدم قدر دانی حرفه ای بر رضایتمندی مشتری متفاوت بوده و این نسبت معکوس می باشد. یعنی افزایش عدم قدر دانی حرفه ای منجر به کاهش رضایت مشتری می شود و بر عکس. همچنین متغیرهای تعدیلگر سن و تحصیلات شدت رابطه بین این دو متغیر را تغییر می دهد.
    نتیجه گیری
    همانگونه که نتایج نشان می دهد می توان با کاهش متغیرهای نا امنی شغلی و عدم قدر دانی حرفه ای بر رضایتمندی مشتریان افزود.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، سروکوآل، نا امنی شغلی، تعارض شغلی، عدم قدر دانی حرفه ای رضایت مشتری
  • صفحه 40
    فرهنگ نقشهای متفاوتی ایفا می کند. و وظایف گوناگونی دارد. این وظایف عبارتند از:1 فرهنگ سازمانی به کارکنان سازمانی هویتی سازمانی می بخشد: آنچه که سازمان های موفق را برجسته می سازد و آنها را از دیگران متمایز می کند. توانایی آنها در جذب، پرورش و نگهداری کارکنان بااستعداد و خلاق است و کارکنان نیز به نوبه خود وابستگی عمیقی نسبت به سازمان پیدا خواهند کرد.2 فرهنگ سازمانی تعهد گروهی را آسان می سازد: سازمان هایی که دارای فرهنگ قوی و توانمند هستند، کارکنان نسبت به ارزشها و اهداف سازمانی احساس تعهد و مسئولیت می کنند. منظور از تعهد سازمانی، پیوند و وابستگی روانی به سازمان است. که در آن احساس درگیر بودن شغلی، وفاداری و باور به ارزشهای سازمانی جای دارد. تعهد سازمانی در سه مرحله دیده می شود:اول مرحله پذیرش، در این مرحله فرد در سازمان نفوذ دیگران را بر خود می پذیرد.دوم مرحله همانند شدن، در این مرحله فرد با پذیرش نفوذ دیگران بر خود به یک رابطه خشنودی بخش دست می یابد.سوم مرحله درونی کردن، فرد از تعلق به یک سازمان احساس سربلندی می کند و درمی یابد ارزشهای سازمان به گونه ای درونی او را خشنود و راضی می سازد و با ارزشهای وی سازگار است. هنگامی که تعهد سازمانی به مرحله نهایی خود برسد، سپس عضو سازمانی متعهد در شمار افرادی درمی آید که به آن اعتماد فراوان می شود و وی در راه محافظت و نگهداری سازمان تعلل نخواهد کرد.3 فرهنگ سازمانی ثبات نظام اجتماعی را ترغیب می کند: سازمان های توانمند، معروف به داشتن معیارهای سخت کاری وکنترلهای دقیق می باشند. برای نمونه کارکنان باید معیارهای نظافت و آراستگی را رعایت کنند و ضوابط انجام دادن وظیفه به طور مشخص تعیین شده است. بدین ترتیب فضای آکنده از تعهد و هیجان و سخت کوشی در سازمان به وجود می آید.4 فرهنگ سازمانی به شکل دادن رفتار کارکنان کمک می کند: سازمان یا فرهنگ قوی با کمک نمودن به اعضای خود برای پی بردن به محیط کار خود رفتار آنان را شکل می دهد. لذا سازمان های موفق زمینه ای را فراهم می آورند تا کارکنان برای آشنایی به تمام ابعاد سازمانی و مشکلات آن، شغل خود را از پایین ترین مرتبه آغاز کنند تا با اصول بنیادی کار آشنا شوند.5 فرهنگ سازمانی بر وظایف و نحوه عملکرد مدیریت تاثیر می گذارد: فرهنگ سازمانی با ایجاد محدودیتهایی برای مدیریت بیان می کند که مدیر چه کاری می تواند انجام دهد و چه کاری را نمی تواند هر عمل مدیر باید مورد تایید فرهنگ سازمان قرار گیرد. در غیر این صورت مطابق با ارزشها نخواهد بود و از سوی اکثریت اعضای سازمان مورد تایید قرار نخواهد گرفت. از آنجایی که وظیفه تصمیم گیری در تمام وظایف مدیریت ازجمله برنامه ریزی، سازماندهی، تامین نیروی انسانی و هدایت و کنترل جاری است، عامل فرهنگ سازمانی نقش عمده ای را در نحوه عملکرد مدیریت و نوع انجام دادن وظایف آن ایفا می کند. بنابراین فرهنگ قوی و مقتدر، تاثیر به سزایی در عمل تصمیم گیری مدیریت در تمام زمینه ها دارد.
  • صفحه 46
    میلیون ها بار تا به حال شنیده اید: ورزش کردن برایتان خوب و یکجا نشستن و تلویزیون تماشا کردن برایتان بد است. اما در کنار اینکه به شما کمک می کند تا کالری بیشتری سوزانده و خوش هیکل تر شوید، چه فواید دیگری دارد؟ در اینجا می خواهیم 10 فایده مهم ورزش کردن را برای شما بازگو کنیم
  • صفحه 55
    عسل که واژه ای با ریشه عربی است به ماده شیرین تخمیر شده ای گفته می شود که زنبورعسل آن را تولید می کند. قرآن کریم از تاثیر شفادهندگی عسل سخن می گوید و همچنین از حضرت رسول خدا(ص) روایت شده که می فرمایند: «مردم به چیزی همانند عسل شفا نیافته اند که آن شفای همه دردهاست.»حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام نیز می فرماید: «عسل شفای همه بیماری هاست و هیچ بیماری نیست، مگر اینکه بلغم آن را کاهش می دهد و به قلب جلا می بخشد.»بوعلی سینا بزرگترین پزشک مسلمان در قرن چهارم در کتاب«قانون»در طب می نویسد:عسل اندرون را تقویت، نیرو را زیاد و اشتها را بازمی کند.همچنین در جای دیگری کاربرد آن را به صورت نان عسلی وآرد گندم بر روی زخم توصیه می کند و می گوید عسل در به هم آوردن زخمهای چرکین کمک می کند.مصرف عسل شاید قدمتی به درازای حیات انسان داشته باشد.قدیمی ترین اسناد پزشکی با قدمت حدود 3500 سال قبل از میلاد که در مصر کشف شده نشان می دهند که عسل برای درمان زخمهای گوارشی، کلیه، چشم و دیگر اندامها استفاده می شده است.
  • صفحه 76
    حتما برای شما هم پیش آمده که بعد از صرف غذای مورد علاقه تان، احساس آرامش و نشاط کنید و حتما با شرایط استرس زا مواجه شده اید و در این شرایط ناخودآگاه به سمت مواد خوراکی رفته اید، تا به این طریق، استرس را از خود دور کنید. فکر می کنید مواد غذایی به خلق و خو هم ربط داشته باشند؟ به نظر کارشناسان تغذیه، اگر بدن شما از نظر شیمیایی و ترکیبات طبیعی خود متعادل باشد، خلق و رفتار شما هم متعادل می شود. عوامل زیادی می توانند تعادل بدن شما را به هم بزنند. به عنوان مثال، بسیاری از زنان دچار کم خونی هستند. این مساله باعث افسردگی و خستگی زودرس می شود، یا افراد سالمند معمولا با کمبود ویتامین های گروه B مواجهند، که روی سیستم عصبی و رفتاری بسیار موثر است.در افرادی که به طور منظم و سر وقت غذا نمی خورند، قند خون دائما در حال تغییر است و ثبات لازم را ندارد و همین مساله روی قدرت تفکر و تمرکز و در نتیجه خلق و خو تاثیر می گذارد. بعضی مردم هم به بعضی مواد شیمیایی موجود در غذا حساسیت دارند که حین مصرف این مواد غذایی خاص، خلق و خوی آن ها دچار مشکل می شود.
  • صفحه 78
    بازاریابی و فروش با یک مقوله بسیار مهم تحت عنوان برقراری ارتباط سرو کار دارد. منظور از همه، تمامی کارآفرینانی است که چه در بازاریابی شبکه ای فعالیت می کنند چه روی اینترنت به بازاریابی مشغولند و یا صاحبان مشاغل و کارآفرینان شرکتی می باشند. ارتباط و چگونگی برقراری آن با مردم اولین مرحله از فرآیند فروش و یا معرفی کسب و کار می باشد. اما مهمتر از آن حفظ این ارتباط است و مخاطب ما بایستی تصویری بسیار زیبا و نگرشی مثبت از ما در ذهنش ایجاد گردد تا یک همکاری طولانی مدت بین ما ایجاد گردد.