فهرست مطالب

مهندسی مدیریت - پیاپی 43 (آذر و دی 1390)

دو ماهنامه مهندسی مدیریت
پیاپی 43 (آذر و دی 1390)

  • 88 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/09/10
  • تعداد عناوین: 23
|
  • محمد هادی عسگری، داوود کیاکجوری، احمد گرجی صفحه 4
    هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش مدیریت بحران در تصمیم گیری مدیران مدارس متوسطه غرب استان مازندران بود. روش انجام پژوهش توصیفی (همبستگی) بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران مدارس متوسطه غرب استان مازندران به تعداد 167 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 118 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، دو پرسشنامه محقق ساخته بود. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد که: - بین مدیریت بحران و تصمیم گیری مدیران مدارس رابطه معنی داری دارد همچنین نتایج حاکی از آن بود که بین مدیریت بحران و سرعت، صحت، دقت و بهنگام بودن تصمیم گیری مدیران رابطه مثبت و معنادار وجود دارد وجود مدیریت بحران موجب بهبود و افزایش سرعت، صحت، دقت و بهنگام بودن تصمیم گیری مدیران مدارس می گردد.
  • محمد طالقانی، محمدرضا تقی زاده صفحه 18
    در صنعت بیمه، راهی نو وجود دارد که اندیشه بازاریابی سنتی را به مفهوم بازاریابی فراگیر (جامع) تغییر می دهد. در این مقاله پنج سطح کلیدی بازاریابی جامع ارایه شده است که با تکیه بر آنها شرکت های موفق بیمه، قادر خواهند بود مشتریان خود را نسبت به مفید بودن محصولات و پایداری کسب و کار خود متقاعد کنند. در شرایط بحرانی کنونی، اعتماد حتی در کوتاه مدت، یک عامل حیاتی در کسب و کار بیمه تلقی شده که بقای آن را تضمین می نماید، علاوه بر آن تثبیت و تقویت اعتماد مصرف کنندگان در بلندمدت نیز وفاداری مشتریان را به ارمغان می آورد که این خود بایدهدف اصلی مدیران شرکت های بیمه باشد.
  • احمد انصاری گیلانی صفحه 23
  • اصغر قدم زن جلالی صفحه 30
    در اقتصاد مبتنی بر دانش از سرمایه فکری به منظور خلق و افزایش ارزش سازمانی استفاده می شود، و موفقیت یک سازمان به توانایی اش در مدیریت این منابع کمیاب بستگی دارد. به علاوه، یکی از قابلیت های مهم سازمانی که می تواند به سازمان ها در خلق و تسهیم دانش کمک بسیار نماید و برای آنها در مقایسه با سازمان های دیگر مزیت سازمانی پایدار ایجاد کند، سرمایه اجتماعی است. این مقاله به دنبال بررسی نقش و تاثیر سرمایه اجتماعی بر توسعه مدیریت دانش و سازمان های دانش محور(سازمان های یادگیرنده) می باشد. لذا ضمن اشاره به دیدگاه ها و نیز مفاهیمی که پیرامون سرمایه اجتماعی مطرح می گردد به تاثیر عواملی که در ایجاد سرمایه اجتماعی نقش دارند نظیر، دانش، مدیریت دانش، عناصر مدیریت دانش، عوامل موثر در استقرار مدیریت دانش، سازمان های یادگیرنده و ارتباط آن با سرمایه اجتماعی می پردازد.
  • پروفسور سید مهدی الوانی، دکترکتایون پورمهدی، هدایت باقری صفحه 42
    امروزه عناوینی چون سازمان موفق، ماندگار، آرمانی، رهسپار تعالی، سرآمد، متعالی و... از عبارت های رایج حوزه مطالعاتی سازمان و مدیریت اند و گروه های مختلفی از افراد به دنبال شناسایی و معرفی ویژگی های این قبیل سازمان ها هستند.سازمان با عملکرد برتر، سازمانی است که در یک دوره زمانی بلند مدت از راه توانایی انطباق مناسب با تغییرات و واکنش سریع به این تغییرات، ایجاد ساختار منسجم و هدفمند، بهبود مستمر قابلیت های کلیدی و رفتار مناسب با کارکنان به عنوان اصلی ترین دارایی، به نتایجی بهتر از سازمان های همتراز دست می یابد (عیسی خانی، 1387).جامعه آماری این پژوهش، در زمینه سنجش عملکرد، کلیه مراجعین (معلمان رسمی وپیمانی) آموزش و پرورش ناحیه یک و دو شهررشت به اداره کل و در زمینه سنجش توانمندسازی کارکنان، کلیه کارکنان رسمی با مدرک تحصیلی دیپلم به بالای اداره کل آموزش و پرورش گیلان می باشد انتخاب شده است.با توجه به اینکه جامعه آماری پژوهش شامل دو گروه کارکنان سازمان و مراجعه کنندگان به سازمان می باشد، لذا در این پژوهش کلیه کارکنان و مراجعه کنندگان از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده استفاده گردیده است، روش گردآوری اطلاعات، میدانی وابزار گردآوری پرسشنامه بوده است. روش تحلیل داده ها درهمه فرضیه ها آزمون همبستگی اسپیرمن بوده که به کمک نرم افزار spssتجزیه و تحلیل شده است.نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین توانمندسازی کارکنان و فرضیات فرعی مربوط به آن با عملکردسازمان ارتباط معناداری وجود دارد.
  • مهندس حسین رسول زاده صفحه 71
  • مهندس حسین پایندانی صفحه 72
  • شهرام گیلانی نیا صفحه 74
    دانش نه فقط در سازمانها بلکه در سطح ملت ها نیز منبع کلیدی ایجاد ارزش و ثروت محسوب می شود. از آنجائیکه رویه های حسابداری شرکت ها، بویژه در بخش دولتی صرفا بر دارایی های مالی متمرکز است؛ موفقیت های آینده این شرکتها با خطر روبرو شده است. اکنون زمان آن رسیده که در پی روشی جدید برای بازگشت به کسب سود بر مبنای تفکر افقی باشیم (تفکر افقی کارکنان شرکت را در یک سطح و به عنوان دانشگران مورد توجه قرار می دهد). این چالشی است که زندانی تفکر عمومی نباشیم.این مساله زمینه ساز برخورداری از نگرشی بلند مدت تسبت به سازمان دهی، دانش،سازمان اندیشمند و مهارت های آزموده شده توسط اعضای سازمان است. این مهارت ها با پرسش اصلی زیر مورد ارزیابی قرار می گیرد: ارزش، در کجا، در چه کشور، منطقه، شهر یا شرکتی بوجود می آید؟آیا منطق ارزشی دیگری پدید آمده است؟ یعنی دانش کارآفرینی و سرمایه های فکری دیگری ظاهر شده است؟ آیا دیدگاه افقی به سازمان، یعنی ملاحظه کارکنان در یک ردیف، به جای سطوح مختلف، می تواند الگوی فکری دیگری برای ارزش آفرینی و ثروت اندوزی ملت ها باشد؟ سیستم های آگاهی اجتماعی، بر اساس کارآفرینی، جامعه و فرهنگ دانایی و نوآوری اجتماعی، چگونه آینده را به ثروت بدل کند؟
  • اکبر احمدی صفحه 84
    هدف این مقاله مقایسه ی نقش پژشک پرستار اورژانس در انگلستان، استرالیا و نیوزیلند می باشد. اگر چه ممکن است فاصله جغرافیایی، باعث شود که این پرسش مطرح گردد،که آیا اکنون زمان اجرای استانداردهای بین المللی برای چنین نقشی وجود دارد؟ نقش ارزیابی مقایسه ای عملکرد نقش پزشک و پرستار اوژانس در هر سه کشور به تدریج در حال تثبیت می باشد، با این همه دغدغه های مشترکی در مورد چگونگی نقش کنترل، و کمبود ها برای استاندارد کردن حوزه ی عمل و سطح آموزشی، وجود دارد. از سویی این مسائل در کنار هم، باعث ایجاد چالش هایی می شود که ارزیابی مقایسه ای عملکرد نقش پزشک و پرستار اورژانس بیانگر چه مفهومی است؟یکی از روش های تشریح نقش ENP، پیشرفت در استانداردهای بین المللی برای کنترل، آموزش و اجزای محوری عمل می باشد.