فهرست مطالب

مهارت آموزی - پیاپی 19 (بهار 1396)

فصلنامه مهارت آموزی
پیاپی 19 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدعلی فیض پور، زهره سامان پور، حسین سامان پور صفحه 7

    صنعتی شدن در ایران همانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه مزایا و معایب متعددی را به همراه داشته است. این در حالی است که حتی در بهترین حالت نیز اگرچه نمی‌توان معایب این مسیر را به صفر رساند اما می‌توان زمینه حداقل‌سازی آن‌ها را فراهم نمود. در این میان، حوادث صنعتی از معایب اساسی صنعتی شدن بدون ایجاد فرهنگ خاص آن بوده و شواهد موجود نشان می‌دهد که این حوادث در ایران نسبت به استانداردهای جهانی بسیار بیشتر است. این موضوع نیز خود می‌تواند نشات گرفته از عدم وجود مهارت لازم نیروی انسانی شاغل در بخش صنعت باشد. با چنین رویکردی، این مقاله کوشیده است تا تاثیر ترکیب مهارتی نیروی انسانی شاغل در صنایع تولیدی ایران را بر حوادث صنعتی بررسی نموده و این بررسی در مناطق ایران صورت گرفته است. ترکیب مهارتی نیروی انسانی شاغل در صنایع تولیدی مناطق ایران نیز با معیارهای چهارگانه مهارتی کارگران ساده، کارگران ماهر، تکنسین‌ها و مهندسین اندازه‌گیری گردیده و این مقادیر در ارتباط با نسبت شاغلین صنعتی به حوادث صنعتی ناشی از کار در استان‌ها ارزیابی شده و این ارزیابی با استفاده از روش اقتصادسنجی پنل دیتا صورت گرفته است. بر خلاف انتظار، نتایج این تحقیق نشان داده است که با افزایش سهم کارگران ماهر در نیروی انسانی بخش صنعت استان‌ها، نرخ حوادث ناشی از کار افزایش یافته و این در حالی است که همسو با انتظار، با افزایش سهم تکنسین‌ها و مهندسین در نیروی انسانی بخش صنعت استان‌ها، نرخ حوادث ناشی از کار کاهش یافته است. این نتیجه مبین عدم همسویی تعریف مهارتی در بخش صنعت با مهارت‌های لازم برای پیشگیری از حوادث ناشی از کار است. از نظر سیاست‌گذاری نیز این یافته لزوم توجه به مهارت‌های پیشگیری از حوادث را دو چندان نموده و این وظیفه‌ای است که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای متولی آن است.

    کلیدواژگان: حوادث صنعتی، مهارت، مهارت نیروی انسانی، صنایع تولیدی ایران
  • امیربهمن اسماعیلیان، مازیار صائمیان صفحه 19

    در این پژوهش با بررسی وضعیت موجود، توانمندی شغلی کارآموزان رشته جوشکاری مرکز آموزش فنی وحرفه ای شهریار مورد مطالعه قرار گرفته تا میزان تطابق آموزش های ارایه شده به آنها را با نیاز بازار کار ارزیابی شود. همچنین در این پژوهش مشخص خواهیم کرد کارفرمایان و مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی تا چه میزان آموزش های ارایه شده به مهارت آموختگان را برای انجام وظایف شغلی کافی می دانند. روش های نمونه گیری به کار رفته، روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از جدول مورگان برای مهارت آموختگان مرکز است که حجم نمونه این روش 80 نفر بوده و دیگری برای مدیران صنایع که با توجه به محدود بودن جامعه آماری، روش به کار رفته سرشماری (تمام شماری) می باشد و حجم نمونه برای مدیران صنایع 40 نفر می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی با کمک نرم افزارهای Excel و Spss انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داده دوره های آموزشی در کاریابی و مهارت کارآموزان مفید بوده اما لازم است در جهت همسوکردن نیازها با برنامه ها وتجهیزات و امکانات، همگام با پیشرفت های تکنولوژی تلاش بیشتری شود. مدیران صنایع نیز ارزیابی کمابیش مثبتی از کیفیت آموزش های ارایه شده به مهارت آموختگان درتوانمندسازی آنها برای انجام وظایف شغلی داشته اند، نارضایتی عمده آنان در زمینه به روز نبودن آموزش ها با نیاز صنایع می باشد.

  • ایرج سلطانی، شهرام کوهیان افضل، فاطمه غفور صفحه 35

    در عصر حاضر تفکر استراتژیک به عنوان پارادیمی نوین در تمامی سطوح سازمان همیشه مطرح بوده است. تفکر استراتژیک فرآیندی است که طی آن مدیر می آموزد که چگونه چشم انداز خود را بوسیله کارگروهی، تفکر انتقادی و بهبود مستمر تعریف کند. تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین تفکر استراتژیک مدیران و کارآفرینی سازمانی و ارایه راهکارهایی برای افزایش کارآفرینی سازمانی همچنین بهبود تفکر استراتژیک مدیران انجام شده است. تحقیق از حیث هدف کاربردی و از حیث روش شناسی، همبستگی پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه مدیران، روسا و کارشناسان مسیول اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان چهارمحال بختیاری شامل 40 نفر بودند. پرسشنامه تحقیق به علت استفاده در برخی پژوهشهای داخلی و خارجی و همچنین مورد تایید قرار گرفتن از سوی اساتید دانشگاهی از اعتبار محتوا و روایی مدنظر برخوردار است. جهت محاسبه پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. به علت اینکه ضرایب آلفای کرونباخ از 0.7 بیشتر بود، پایایی تمامی ابعاد پرسشنامه و کل پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخصهای آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد و توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل اطلاعات انجام پذیرفت. نتایج بیانگر این است که تفکر استراتژیک دارای رابطه مثبت و معنادار با کارآفرینی سازمانی می باشد همچنین بار اصلی رابطه قوی کارآفرینی سازمانی و تفکراستراتژیک از فرصت طلبی هوشمندانه و تفکر در زمان ناشی میشود که هر دوی این متغیرها دارای رابطه شدید و قوی با کارآفرینی سازمانی می باشند.

    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، کار آفرینی سازمانی، نگرش سیستمی
  • محمدرضا محبوبی، محمد حسین محمدی ساله، احمد عابدی سروستان صفحه 49

    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین انگیزه پیشرفت و گرایش جوانان روستایی به آموزش های فنی و حرفه ای در شهرستان قم انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمام جوانان روستایی 15-29 ساله شهرستان قم به تعداد 4505 نفر بود. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان،380 نفر تعیین شد که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط اعضای هیات علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مورد بررسی قرار گرفت. پایایی ابزار پژوهش نیز با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSWin21 انجام شد. نتایج نشان داد انگیزه پیشرفت و گرایش جوانان روستایی نسبت به آموزش های فنی و حرفه ای تقریبا در سطح متوسطی قرار دارد. نتایج تحلیل همبستگی بیانگر این بود که بین متغیر سن با گرایش جوانان روستایی نسبت به آموزش های فنی و حرفه ای رابطه منفی و معنی دار و بین متغیرهای سطح تحصیلات، تحصیلات پدر، تحصیلات مادر، انگیزه پیشرفت و میزان آشنایی با آموزش های فنی و حرفه ای با گرایش جوانان روستایی نسبت به آموزش های فنی و حرفه ای رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. برگزاری دوره های آموزشی و توجیهی در زمینه معرفی و اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای برای جوانان و والدین آن ها در مناطق روستایی از جمله پیشنهادهای این مطالعه بوده است.

    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، گرایش، آموزش های فنی و حرفه ای، استان قم
  • دکتر صید مهدی ویسه، ایرج رستمی، مریم عرفانی صفحه 67

    امروزه علم، به قدرت و نفوذ هیجان‌های ذهنی انسان پی برده و در حال کشف و تبیین جایگاه هیجان‌ها و احساس‌ها در فعالیت‌ها، رفتارها، حرکت‌ها و شخصیت انسانی است. به گونه‌ای که هوش‌بهر را نمی‌توان ضامن موفقیت مدیران کارآفرین به عنوان گردانندگان چرخ اقتصاد دانست، بلکه توانایی درک و کنترل عواطف و هیجانات نیز، نقش بسزایی در این مهم ایفا می‌کند. مدیران کارآفرین با شناخت و اداره‌ی هیجانات خود کشمکش‌های درونی خود را کاهش می‌دهند و با درک عواطف دیگران ارتباط موثرتری برقرار می‌کنند. آنها با ارتباط مناسب تر و شناخت کامل تر از محیط پیرامونی خود، بهتر به فعالیت می پردازند. هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه میان مولفه هوش هیجانی با ویژگی‌های شخصیتی و روحیه کارآفرینان می‌باشد. جامعه آماری پژوهش کارآموزان و مهارت‌آموختگان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان ایلام در نیمه اول سال 94 به تعداد 131 نفر می‌‌باشد. جهت نمونه‌گیری از فرمول کوکران بهره گرفته شده است که تعداد نمونه را 95 نفر نشان می‌دهد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS22 استفاده شده است. در این پژوهش جهت گردآوری داده‌ها از دو پرسشنامه استاندارد، شامل پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی پالمر و استوف(2002)، و پرسشنامه استاندارد سنجش ویژگی‌های شخصیتی کارآفرینان کردناییج و همکاران (1386) بهره گرفته شده است. جهت سنجش روایی از نظر خبرگان و اساتید (روش روایی محتویی) بهره گرفته شده است. همچنین نتایج سنجش پایایی ابزار‌اندازه‌گیری به روش آلفای کرونباخ نشان می‌دهد که ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه هوش‌هیجانی 737/0 و در حوزه ویژگی‌های شخصیتی کارآفرینان ایرانی 889/0 می‌باشد، که نشان از پایایی پرسشنامه در سطح خوب می‌باشد. روش پژوهش توصیفی و پیمایشی است. نتایج نشان داد که میان کلیه مولفه هوش هیجانی و کلیه ابعاد مطرح شده در حوزه ویژگی‌های شخصیتی و روحیه کارآفرینی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیونی با تایید این ارتباط نشان داد که از میان مولفه‌های مطرح شده در حوزه ویژگی‌های شخصیتی کارآفرینان، ابعاد تحمل ابهام، داشتن کانون کنترل درونی، قابلیت ریسک‌پذیری، و خلاقیت به ترتیب وارد معادله رگرسیونی با متغیر پیش‌بین (هوش هیجانی) شده‌اند.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی کارآفرینان، کارآموزان، مهارت آموختگان
  • مژگان نیکنام، محمد نیکخواه، منوچهر فضلی خانی، محمود مرادی صفحه 81

    این پژوهش، با هدف شناخت عوامل موثر بر حفظ مشتریان خدمات آموزشی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان البرز، از دیدگاه مربیان وکارآموزان انجام شده است. با بررسی متون و منابع علمی، هفت هدف و سوال برای پژوهش حاضر در نظر گرفته شد. پس از مشخص کردن متغیرها و تعریف عملیاتی متغیرها، از پرسشنامه برای جمع آوری داده‌های مورد نیاز استفاده شد. پرسشنامه مورد استفاده محقق ساخته و حاوی 31 سوال بود. پس از مشخص کردن جامعه آماری، 339 پرسشنامه به‌صورت تصادفی در بین کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای توزیع شد. پس از تکمیل و جمع آوری پرسشنامه‌های پژوهش، داده‌های مورد نیاز استخراج و توسط نرم افزار spss محاسبات مورد نیاز انجام شد. نتایج نشان داد که از نظر پاسخگویان میزان قیمت رقابتی در حد زیادی بر حفظ مشتریان خدمات آموزشی موثر است. لذا در بین 5 متغیر مورد مطالعه می‌توان گفت که بالاترین میانگین مربوط به  رضایت مشتری و در درجه دوم ادراک سودمندی آموزش و در مرتبه سوم قیمت رقابتی، در مرتبه چهارم تناسب محتوای آموزشی و نهایتا کیفیت خدمات به ترتیب مهم‌ترین عوامل موثر بر حفظ مشتریان خدمات آموزشی در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای از دیدگاه مربیان وکارآموزان مراکز  استان البرز هستند. نتایج بیانگر این است که دیدگاه مربیان و کارآموزان در زمینه متغیرهای اصلی پژوهش تفاوت معنا‌داری با هم ندارد. لذا نظر مربیان و کارآموزان در متغیرهای کیفیت خدمات، ادراک سودمندی آموزش، رضایت مشتری، تناسب محتوای آموزشی، قیمت رقابتی و نام مراکز تفاوتی با همدیگر ندارد.

    کلیدواژگان: آموزش فنی و حرفه ای، حفظ مشتریان، کیفیت خدمات، ادراک سودمندی آموزش، رضایت مشتری، قیمت رقابتی
  • فریدون سلیمانی، محمدرضا حمیدی زاده صفحه 99

    پژوهش حاضر که برای نخستین بار در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور انجام شده، بر پایه این پرسش شکل گرفته است که تفکر استراتژیک و مولفه های آن در مدیران سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در چه سطحی می باشد؟ مدل مفهومی این تحقیق بر پایه نظریات جین لیدکا (1998 و 2005) در بیان ابعاد متغیر تفکر استراتژیک طراحی شده است. این تحقیق بر مبنای نتیجه، از نوع کاربردی- توسعه ای، بر مبنای هدف، از نوع توصیفی و بر مبنای شیوه گردآوری داده ها، از نوع پیمایشی و شاخه میدانی است. مهمترین فنون آماری مورد استفاده در این تحقیق شامل آزمون t تک نمونه ای و تحلیل واریانس یک راهه می باشد. جامعه آماری این تحقیق، شامل مدیران ارشد، میانی و پایه ستاد مرکزی سازمان مذکور، به تعداد 104 نفر بوده و حجم نمونه آماری تحقیق نیز بر اساس فرمول کوکران، معادل 83  نفر انتخاب شده است. روش نمونه گیری تحقیق، تصادفی ساده و پرسشنامه مورد استفاده از نوع محقق ساخته و برخوردار از روایی و پایایی لازم، بر پایه ضریب آلفای کرونباخ 920/0 و مشتمل بر53 سوال تخصصی و از ‌نوع ‌سوالات ‌بسته ‌با ‌مقیاس ‌اندازه‌گیری ‌طیف پنج گزینه ای ‌لیکرت ‌بوده است. مهمترین یافته های حاصل از بررسی و تحلیل آماری داده های گردآوری شده با استفاده از بسته نرم افزاری SPSS، نشان می دهد: تفکر استراتژیک و مولفه های آن در مدیران سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در وضعیتی بالاتر از سطح متوسط قرار دارد؛ ولیکن این وضعیت در مقایسه با نقطه مطلوب، دارای فاصله و شکاف قابل ملاحظه ای می باشد.

    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، تفکر راهبردی، عملکرد سازمانی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور
|
  • Mohamadali Feizpour Page 7

    Industrialization in Iran like many of developing countries has brought numerous advantages and disadvantages. However in best condition, it is not possible to eliminate disadvantages but it is possible to minimize them. Industrial accidents are fundamental disadvantages of industrialization without developing its specific culture. And new researches show that number of these accidents in Iran are much more than global standards. This can be caused by the lack of necessary skills of human resources in industry sector. With such an approach, this study has tried to investigate the impact of skills composition of human resources on industrial accidents in Iranian manufacturing industries. The study has coverd all provinces of Iran. The skills combination was measured by 4 criteria; simple workers, skilled workers, technicians and engineers. And that was evaluated in association with proportion of industrial employees to work-related industrial accidents by using panel data econometrics approach. Unexpectedly, the results of this investigation showed that by increasing the proportion of skilled workers in industrial employees, the rate of work-related accidents has increased whereas as expectated by increasing the proportion of technicians and engineers in industrial employees, rate of work-related accidents has decreased. This indicates the inconsistency between definition of proficiency/skill in industry sector and necessary skills for prevention of work-related accidents. In term of policy making, this finding calls for more attention to skills concerning accident prevention. Iran Technical and Vocational Training Organization is in charge of it.

    Keywords: Industrial Accidents, Skill, Proficiency of Human Resources, Iranian Manufacturing Industrie
  • Amir Bahman Esmaeilian, Mazyar Saemian Page 19

    Studying the employability of welding skill trainees graduated from Shahryar Technical and Vocational Training (TVT) Center, Tehran, Iran, this paper aimed to survey the match of provided training to trainees and labor market needs. And the research investigated the employers and industrial managers views about the adequacy of employability of provided training. In other words, the paper aimed to determine to what extent industrial and manufacture employers and managers consider that provided training to trainees were sufficient to do the job tasks. Sampling methods used in this study were simple random sampling method by using Morgan’ table for skilled trainees (N= 80) of the TVT center and the other for industry leaders (N=40), due to the limited number of population is poll method (census). Data analysis was done by using descriptive and inferential statistics via Excel and SPSS software. The results showed that the provided training affect positively Trainees’ job placement and skill development, but it is required to attempt more to align and match the needs with programs and facilities to keep pace with technological advances. Also, the industry executives and managers evaluated positively the TVT quality offered to the skill trainees in order to enable them for performing their job tasks, Their major grievance was in the field that the training is not updated regarding to industry needs.

    Keywords: Evaluation, Technical, vocational training (TVT), Skill, Welding, Labor market
  • Iraj Soltani, Shahram Kouhian Afzal, Fatemeh Gafori Page 35

    The present study has been done to investigate the relationship between strategic thinking of managers and organizational entrepreneurship. Research in terms of practical purpose and in terms of methodology, is a  correlation survey. The statistical population consisted of 40 persons of all managers, chairpersons and experts in charge of the general department of technical and vocational training in Chaharmahal Bakhtiari province. Standard questionnaires of research were distributed among respondents. The questionnaire used in the study due to the use for some internal and external research and also approved by university professors, it has intended content validity and face validity. Cronbach's alpha was used to calculate questionnaire reliability that expresses the inner harmony between the measurement tools. Because the Cronbach's alpha coefficients were higher than 0.7, the reliability of all aspects of the questionnaire and the entire questionnaire was confirmed. To analyze the data, descriptive and inferential statistics were used and data analysis was performed using SPSS software. The results indicate that strategic thinking has a significant positive correlation with organizational entrepreneurship, also the main burden of the strong relationship between organizational entrepreneurship and strategic thinking arises from clever opportunism and thinking at the time that both of these variables have a strong and severe relationship with organizational entrepreneurship.

    Keywords: Strategic Thinking, Organizational Entrepreneurship, Systemic Attitude
  • Mohammad Reza Mahbobi Page 49

    This study aimed to investigate the relationship between achievement motivation and rural youths’ tendency towards technical and vocational training (TVT) in Iran, Qom County. The statistical population of this study included all rural youth 15-29 years old in Qom County (N=4505). A sample size was determined according to Morgan table, using multistage random sampling method (n=380). Face and content validity of questionnaire were confirmed by faculty members of Agricultural Extension and Education Department of Agriculture and Natural Resources Gorgan University. Reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. Data were analyzed by using SPSSwin21 software. The results showed that the achievement motivation and rural youths’ tendency towards TVT was almost at a medium level. Correlation test showed that there was a significantly negative relationship between age and rural youths’ tendency towards TVT. And there was a significantly positive relationship between youths’ education, father's education, mother's education, achievement motivation, amount of familiarity with TVT and rural youths’ tendency towards TVT. This study recommended implementation training and orientation courses for rural youths and their parents to introduce importance and role of TVT.

    Keywords: Achievement motivation, Tendency, Technical, vocational training (TVT), Qom province
  • Seyed Mehdi Vaise Page 67

    The aim of this paper was to study the relationship between emotional intelligence with entrepreneurial personality characteristics. The study population (N=131) included trainees and skill graduates from Ilam’s technical and vocational training (TVT) centers in the second half of 2015. A sample of 95 people was selected using Cochran's formula. Data were analyzed by using SPSSwin22 software. To collect data, two standard questionnaires, including emotional intelligence questionnaire, and standard questionnaire of entrepreneurial personality characteristics were used. Experts and professors confirmed their validity (content validity method). The reliability measured by Cronbach's alpha coefficient showed that it is respectively 0.737 and 0.889. Therefore, it is at a good level. The research is descriptive survey. The results showed that between all the components of emotional intelligence and all aspects of entrepreneurial personality characteristics, there is a significant positive relationship. Confirming the same positive relationship, multiple regression analysis showed that among the aspects of entrepreneurial personality characteristics, tolerance of ambiguity, internal locus of control, risk-taking, and creativity are respectively variable regression equation with emotional intelligence.

    Keywords: Emotional intelligence, Entrepreneurial personality characteristics, Trainees, Skill training graduates
  • Mojgan Niknam Page 81

    This study aimed to identify the significant factors on customers’ retention of training services provided by Alborz Provincial Technical and Vocational Training (TVT) Centers, from trainees and trainers’ perspectives. By reviewing the literature and scientific resources, seven goals and questions were considered for the present study. Identifying and defining the variables, a questionnaire was used to collect the required data. A researcher made- questionnaire contained 31 questions. After determining the statistical population, 339 questionnaires were distributed randomly among trainees of TVT centers. After completing and collecting the research questionnaires, the required data were analyzed using the SPSS software. The results showed that customers’ retention of training services are largely affected by competitive prices/fees. Therefore, among the five variables, the most important factors affecting customers’ retention of training services were respectively customer satisfaction, perceived usefulness of training, competitive price, balance of training contens and quality of services. The results showed that there is no significant difference between the viewpoints of trainers and trainees about the main variables of the research.

    Keywords: Technical, vocational training (TVT), Customers retention, Quality of services, Percieved usefulness of training, Customer satisfaction, Competitive fee
  • Feraidon Solaimani Page 99

    This study is based on the argument of what is the level of Strategic thinking of Iran Technical & Vocational Training Organization (Iran TVTO)’s? The Conceptual model of this study is designed on the ideas of Jean Lydka (1998 and 2005), in the expression of variable dimensions of strategic thinking. The study is based on the result, an applied-developmental, based on objective, descriptive and based on the method of data collection, survey and field branch. The most important statistical techniques used in this study include One sample t test and ANOVA. Statistical population of this research includes senior, middle and base managers of Iran TVTO Headquarter, as many as 104 people, and 83 people were selected for the sample size based on Cochran formula. In this study sampling method is simple random and the questionnaire used is researcher made and has the necessary validity and reliability based on Cronbach's alpha coefficient 0.920. It consists of 53 specific questions and the type of closed questions with a measuring scale the whole five-item Likert. Data were analyzed by using SPSS. The major findings obtained from the survey showed that current level of strategic thinking of Iran TVTO’S managers is upper than the average. But the point is that there is a considerable gap between this level and the ideal one.

    Keywords: Strategic thinking, Organizational Performance, Iran Technical & Vocational Training Organization (Iran TVTO)